Sveikos vokietukės, ieškau pagalbos ir tikiuosi ją rasti čia. Turiu tokį tekstuką, kurį man reikia išversti į vokiečių kalbą. Gal, sakau, jums pavyks. Laikosi klasės vidaus taisyklių. Moksleiviai gerbia vieni kitus (nesityčioja, neatiminėja ir negadina daiktų, nesimuša, nesistumdo, nesispjaudo) Moksleiviai skatinami už indėlį į klasės bei gimnazijos gyvenimą (dalyvavimas renginiuose, iniciatyvumas pateikiant pasiūlymus, aktyvumas kuriant įvairius projektus, sąžiningas įsipareigojimų vykdymas) Moksleiviai nevėluoja į pamokas bei nepraleidinėja jų be rimtos priežasties. Laikosi tvarkos valgykloje ir bufete.Tai va, toks gal ir netrumpas tekstukas, bet jums, kaip mėgejoms vokiečių kalbos, manau sunku neturėtų būti. Iškart DIDELIS dėkuiiiiiii
desrele-lt
2007 10 05, 22:43
vokieciu buvo mano pirmoji uzsienio kalba, sunki kalba, bet kazkaip pramokau ir jau baigiu primirst, nes anglu kalba dazniau naudoju.. o reiktu neapleist ir vokieciu.
QUOTE(Guvilė @ 2007 09 13, 18:24) Sveikos vokietukės, ieškau pagalbos ir tikiuosi ją rasti čia. Turiu tokį tekstuką, kurį man reikia išversti į vokiečių kalbą. Gal, sakau, jums pavyks. Laikosi klasės vidaus taisyklių. Moksleiviai gerbia vieni kitus (nesityčioja, neatiminėja ir negadina daiktų, nesimuša, nesistumdo, nesispjaudo) Moksleiviai skatinami už indėlį į klasės bei gimnazijos gyvenimą (dalyvavimas renginiuose, iniciatyvumas pateikiant pasiūlymus, aktyvumas kuriant įvairius projektus, sąžiningas įsipareigojimų vykdymas) Moksleiviai nevėluoja į pamokas bei nepraleidinėja jų be rimtos priežasties. Laikosi tvarkos valgykloje ir bufete.Tai va, toks gal ir netrumpas tekstukas, bet jums, kaip mėgejoms vokiečių kalbos, manau sunku neturėtų būti. Iškart DIDELIS dėkuiiiiiii  Guvile, šiaip negražu naudotis žmonėmis... Jei reikia versti, gali paprašyti pagalbos, bet kad ištisus sakinius... Papildyta:QUOTE(jolie23 @ 2007 10 19, 20:50) Guvile, šiaip negražu naudotis žmonėmis... Jei reikia versti, gali paprašyti pagalbos, bet kad ištisus sakinius...  o norinčioms prisiminti arba pasimokyti ne tik vokiečių, bet ir kitų kalbų, labai rekomenduoju svetainę http://www.trymango.com/login.php
Schroedingers Cat
2007 10 24, 11:42
QUOTE(desrele-lt @ 2007 10 05, 23:43) vokieciu buvo mano pirmoji uzsienio kalba, sunki kalba, bet kazkaip pramokau ir jau baigiu primirst, nes anglu kalba dazniau naudoju.. o reiktu neapleist ir vokieciu. grynai ta pati situacija  labai noriu nepamiršti šitos kalbos ir dar naujų išmokti.. nes kam vargau tiek metų ir Sprachdiplom laikiau?
ermelinda
2007 11 04, 13:23
Gal kas galėtų parašyti kaip bus "buhalteris-konsultantas'" VOKIŠKAI
Sveikutes, norėčiau prisijungti prie jūsų. Tiesa sakant niekada negalvojau, kad taip prireiks vokiečių kalbos  Šiaip studijuoju anglų kalba. Bet gyvenimas pasisuko taip, kad vyrui pasiūlė darba Vokietijoje. Taigi mes su šeima esame Vokietijoje ir dabar mokaus vokiečių kalbą. Nes nesinori namie sedėt... O su anglų susišneku čia, bet tikrai ne su visais, todel tikrai pritariu, kad gyvenant Vokietijoj būtina mokėti ir jos kalbą. Norisi greičiau išmokti, bet... Papildyta:QUOTE(Dzenet @ 2007 11 15, 13:57) Sveikutes, norėčiau prisijungti prie jūsų. Tiesa sakant niekada negalvojau, kad taip prireiks vokiečių kalbos  Šiaip studijuoju anglų kalba. Bet gyvenimas pasisuko taip, kad vyrui pasiūlė darba Vokietijoje. Taigi mes su šeima esame Vokietijoje ir dabar mokaus vokiečių kalbą. Nes nesinori namie sedėt... O su anglų susišneku čia, bet tikrai ne su visais, todel tikrai pritariu, kad gyvenant Vokietijoj būtina mokėti ir jos kalbą. Norisi greičiau išmokti, bet...  labai atsiprašau už gramatines klaidas... viskas per skubėjimą
QUOTE(ermelinda @ 2007 11 04, 14:23) Gal kas galėtų parašyti kaip bus "buhalteris-konsultantas'" VOKIŠKAI  Buchhater-Konsultant Papildyta:dar mokykloje man taip nepatiko vokieciu kalba,o dabar galvou visai kitaip.gyvenimas pasisuko taip,kad teko ismokti vokieciu kalba,kuri man tikrai daug naudos atnese
LABA DIENA, tenka daug vazineti automobiliu, tad salia ziniu klausymo mielai atnaujinciau kazkada turetus vok. kalbos pradmenis, o gal normaliai kalbeti ismokciau. galbut kuri nors mama pasidalintu info, is kur parsisiusti Free irasu: mokomuju ar tiesiog igarsintu knygu.Vokietijoje ieskojau knygyne, taciau knyga CD kainuoja min 20 Euru, manau brangoka. parsisiunciau bandymui irasa vienos mamos rekomenduota www.trymango O LT kiek domejausi knygu irasu nepardavineja. taigi - gal kuri galit info nuorodomis pasidalinti, arba gal turit perlesti nebereikalingu CD irasu vokieciu kalba? puse kainos
bialetti
2008 01 23, 12:46
sveikos, mokykloje as ir mokiausi vokieciu, anglu-nemoku. Tai galvoju reiketu atnaujinti vokieciu k.zinias. Jei kas turite kokiu nuorodu vokieciu k.tai rasykite.
sveiki  norintiems patobulinti vokieciu zinias online http://www.passwort-deutsch.de/ viel Spaß!
miminukas2
2008 02 19, 13:12
Ir as mokiausi mokykloje, dar viena savaite ir gyvenau, po to teko daug vazineti, ir dabar dar tenka nuolatos vertejauti, bet tik megejiskai - nes tetis turi verslo partneriu vokietijoj. As tai noreciau ir vertimais uzsiimti is/i vokieciu kalba. Bet nezinau kaip toki darba susirasti. Arba galeciau ka nors ir namie pamokinti, nes dabar leliuka auginuosi, ir noreciau prisideti prie seimos biudzeto finansavimo  Kai pribegsiu pasistengsiu imesti kokiu nors nuorodu su vokieciu kalba
 Ieškau vokiečių kalbos mokytojos ,Kaune, gal kas galit padėti? Čia reikia pamokų pradedančiam, visai vokiečių nemokančiam
uoga X3
2008 03 12, 12:27
Kazkada rinkausi as sita kalba, nes ir teveliai ja rinkosi. Tipo bus kas padeda, bus lengviau. Nu ir po siai dienai gailiuosi, kad ne anglu. Dirbant kompiuteriu pagrindine info anglu. Darbinantis dazniausiai reikalinga anglu kalba. O kad galeciau as atsukti laika atgal.
kristen
2008 03 30, 08:50
Sveikos, as tiek mokykloje, tiek universitete mokiausis vokieciu kalbos. Negaleciau pasakyti, kad si kalba man nepatinka. Tik problema, kad ja jau pamirsti baigiu  . Mano nuomone, kuo daugiau kalbu moki, tuo geriau  .
liebeTH
2008 05 10, 11:55
va cia labai gerai galima ismokt: www.livemocha.com  cia dar gerai mokintis tik pradedantiesiems, beje dar ir kitu kalbu yra  man tik 13 metu, bet neseniai pradejau mokintius vokieciu k, dabar labai stengiuosi, noriu labai gerai ismokt, nes noriu vaziuot i vokietija gyvent  dar teveliai planavo ten vaziuot.. gal dar neapsigalvojo, nes as myliu ta sali
mazyle1985
2008 05 27, 15:10
labutukas.... man reik per vasara pasimokyti vokieciu kalbos pagrindu.... gal kas uzsiemate? domina ir individualus ir grupelemis,ir kaip jums patogu,nes vasara nekur neviksta labai lauksiu.....
Herrera
2008 07 22, 13:43
Aš irgi studijavau universitete šią kalbą šešis metus ir pasirodo, be reikalo  , neradau darbo susijusio su vokiečių kalba, mokyklose labai mažai ją kur mokosi, mokytojas atleidinėja iš darbo, aukštesniosios ir univerai seniai turi savo dėstytojus nuo senų laikų ir niekam nieko nereikia, o su vertimais man kažkaip nelabai ir sekasi, matyt neturiu tam tinkamų sugebėjimų... O dabartiniam darbe naudoju anglų kalbą... Savo vaikams mokykloje tikrai patarčiau rinktis anglų ir rusų, nes tai dabar pačios reikalingiausios kalbos.
Simpatukas_
2008 09 02, 13:33
Labukas, Vokieciu kalba rinkausi trecioje klaseje. Mokiausi visa laika mokykoje ir universitete. Esu labai patenkinta savo sprendimu trecioje klaseje  , kad ir kiek ten mano iniciatyvos buvo, nes nes sia kalba ismokti gan nelengva. O del to, kad nesirinkau anglu kalbos...  Ja ismokau pati... savaime. Matyt ta kalba tikrai lengva, nes vokieciu nei uz ka siaip sau neismokciau...
Demokratija
2008 10 21, 21:04
Sveiki. Gal kas padetu isversti is lietuviu i vokieciu kalba kelis rasinelius? Atsilyginciau... Rasykite i až
Sveikos vokieciu kalbos myletojos, vartotojos, Taip ieskojau sio skyrelio ir pagaliau radau. Bet bendraujanciu cia nera  Gaila... Bet radau neblogu nuorodu. Zadu mokytis vokieciu kalba, gal kas reomenduotu mokytoja? Esu kauniete. Is anksto dekoju.
QUOTE(uoga3 @ 2008 03 12, 13:27) Kazkada rinkausi as sita kalba, nes ir teveliai ja rinkosi. Tipo bus kas padeda, bus lengviau. Nu ir po siai dienai gailiuosi, kad ne anglu. Dirbant kompiuteriu pagrindine info anglu. Darbinantis dazniausiai reikalinga anglu kalba. O kad galeciau as atsukti laika atgal. Va va... ir mane mama privertė pasirinkti mokintis vokiečių kalbos, kai vos ne visa klasė rinkosi anglų, tipo bus man lengviau, bus kas padeda... Nereikėjo padėt  įsimylėjau tą kalbą  dar mokyklą bebaigdama jau storus romanus skaičiau  , įstojau į univerą į visiškai žemišką specialybę, bet neatsispyriau pagundai gerokai pastudijuot Vokietijoj. Dabar dirbu pagal savo žemišką specialybę, bet  vokiečių kalba, kasdien bendrauju su vokiečiais, telikas namie įjungtas vien tik vokiški kanalai, vaikai multikus tik per SUPER RTL žiuri  , nu vnž...nors gyvenu Lietuvoj, bet kaip ir nelabai...Atostogaut važiuojam į vokiškai kalbančias šalis  išsipildė mano svajonė Tik kartais ir juokinga, ir liūdna kartu - greičiau į galvą mintis šauna vokiškai nei lietuviškai, nes daugiau laiko vokiškai bendrauju, vaikai maži, su jais plačiom temom dar nepadiskutuosi
Ieskau normaliai vokiskai kalbancio zmogaus, kuris nori ismokti angliskai. Galetume viens kitam padeti. Dabartiniu metu daug ka galima padaryt su kompu, bet ne viska. O ir kai ka zinantis zmogus gali paaiskinti greiciau nei susirasi pats.
Gal bus kokiu patarimu, kaip pagerinti vokieciu kabos zinias. Girdejau, labai gerai klausytis kasetes. Padeda snekamosios kalbos lavinimui. Labai norisi ismokti sita kalba, bet kartais prarandu vilti.. bet vis dar stengiuosi
QUOTE(Indi @ 2009 05 04, 12:42) Gal bus kokiu patarimu, kaip pagerinti vokieciu kabos zinias. Patarimai iš mano asmeninės patirties: 1. Norint tobulinti jau mokamą kalbą, nors ir kokia ji netvirta būtų, laisvu laiku reikia kuo daugiau skaityti, pasirenkant mėgiamą žanrą: ar tai būtų meilės romanai, ar techninė literatūra ar sodo-daržo žurnalai. Svarbiausiai nereikia stengtis suprasti kiekvieną žodį. Turėjau labai gerą vok. kalbos mokytoja universitete (pasikartosiu - mokiausi ne vokiečių kalbą, o paprastą žemišką inžinerinę spec.). Ji nuolat kartodavo - skaitykit, skaitykit, skaitykit, kad ir tą patį žurnalą po x kartų. 2. Klausytis vokiškos muzikos, kartu dainuojant (na pvz. važiuojant mašina, kai niekas negirdi  ). Čia aišku labai slidus reikalas, tie atlikėjai, kurių dainos man be galo padėjo išlavinti tartį, tikrai ne kiekvienam patiktų, kadangi muzika - skonio reikalas... 3. Žiūrėti teliką vok. kalba. Aš pasirinkau 2 serialus, kuriuos žiūriu jau virš 10 metų, (RTL: Gute Zeiten-schlechte Zeiten, darbo dienomis 9:30 arba 20:40 ir Unter Uns, darbo dienomis 9:00 ir 18:30. Abieju pakartojimai visos savaitės serijų - šeštadienį ir sekmadienį, pirmoj dienos pusėj, nepamenu tiksliau). Labai lengvas siužetas, kaip Australų Be namų negerai. Taip pat žinių laidos RTL man labai patinka, ten mažai politikos, daugiau įdomesnių dalykėlių parodo 4. Jeigu šiuo metu studijuojat ką nors ir yra galimybė sudalyvauti MAINŲ PROGRAMOJE SOKRATES ERASMUS - nei neabejokit - verta visu 1000 proc. Man Vokietijoj mokytis buvo nepalyginamai lengviau negu Lietuvoj, ten visai kitoks požiūris į mokymąsi ir niekas nekreipia dėmesio, kad tu ten kažką ne taip sukirčiavai, ar žodį kokį ne tokį pasakei, svarbiausia - stengtis. 5. Jeigu esate pakankamai jauna (tiksliai nepamenu - iki 25 gal metų tai galima) - rekomenduočiau padirbėti pagal AUPAIR aukle vokietijoje: ir Vokietiją pamatysit, ir kalbos pramoksit, ir daugiau patirties su vaikučiu įgausit, ir pinigėlių smulkioms išlaidoms bus, jei gera šeima pasitaikys, tai dar ir privežios visur, vnž. tikrai rekomenduočiau 6. Įsigyti draugų vokiečių Dirbant ar studijuojan Vokietijoje dar galėčiau duoti patarimų, kaip ten laisvą laiką geriau išnaudoti tam pačiam tikslui, tik čia gal jau konkrečiai kuriai nors galėčiau patarti Ko niekada nesiūlyčiau daryti: Nuvykus ar mokytis, ar dirbti į Vokietiją bendrauti su tautietėmis. Jokiu būdu, tik būtiniausiu atveju ir kuo mažiau, kitaip kalbos absoliučiai neišmoksite. Kaip sakoma, plaukti lengviausiai išmokti įkritus į balą - vis tiek kažkaip išplauksi. O jeigu bendrausi vien tik su lietuvaitėm, tai tikrai bus kažkuri, kur geriau mokės ir už kitas ar tave visur visko klaus ar pasakys, vnž. bus tik meškos paslauga tau. SĖKMĖS!
QUOTE(varla @ 2009 05 04, 14:00) Patarimai iš mano asmeninės patirties: oj aciu labai. As kaip tik dabar studijoju pagala erasmus programma, jau kaip 3 meneisiai esu Sveicarijoje. Na ask kalbos zinios jau pagerejo, bet vis dar sunku issakyti savo minti. Papsratom temom galiu susisneketi, o kazka filosofoti aiskinti, cia jau sunku  Kartais prarandu vilti ismokti sita kalba gerai, suprantu kad zmones kalba mokinasi daug metu, o as cia per 3 mesius noriu romanus skaityti, bett.. Varla aciu labai uz patarimus. Pagavau antra kvepavima, reikia stengtis toliau
QUOTE(Indi @ 2009 05 05, 11:47) As kaip tik dabar studijuoju pagal erasmus programma Sveicarijoje. Šveicarija  jėga! Man teko Zürich'e gerokai pagyventi, tai jau po keleto mėn. šveicariška vokiečių kalba nebeatrodė kaip žemaičių, prakirtau  , bet pačiai sakinį jų dialektu suregzti -  be šansų. Jie gudručiai, su svetimšaliais kalba normaliai vokiškai, o tarpusavęs Kokiam mieste tamsta studijuojate???
QUOTE(varla @ 2009 05 05, 12:24) Šveicarija  jėga! Man teko Zürich'e gerokai pagyventi, tai jau po keleto mėn. šveicariška vokiečių kalba nebeatrodė kaip žemaičių, prakirtau  , bet pačiai sakinį jų dialektu suregzti -  be šansų. Jie gudručiai, su svetimšaliais kalba normaliai vokiškai, o tarpusavęs Kokiam mieste tamsta studijuojate??? po keletu menesiu! saunuole! man taip greit nesiseka. Joo.. tarpusavi jie bendrauja schweizerdeutsch, kas kartais labai nervina  As dabar Luzern mieste sudijoju. Ir butinai cia dar grisiu, labai,labai grazi salis
Ridziniece
2009 06 12, 19:19
Pradedantiesiems galiu nurodyti, kur galima savarankiškai mokytis vokiečių kalbos (daug pamokų, pateikta nuosekliai, laipsniškai pereinant prie sudėtingesnės medžiagos, audio įrašai, kiekvienos pamokos pabaigoje yra pratimai su atsakymais)... Išbandyta, labai patiko http://www.dw-world.de/dw/0,,2547,00.htmlDažnai išgirstu, kad daug lietuvaičių dabar nemėgsta vok.kalbos, ypač dėl tarties, gramat.sudėtingumo  Man vokiečių kalba patinka daug labiau nei anglų (skambesys, tartis; tai, kad ši kalba logiška, turinti griežtą struktūrą). Be to, patinka viskas, kas susiję su Vokietija
rita7777
2009 12 16, 21:31
mano mamytė norėtų išmokti vokiečių kalbą, nuo nulio kaip sakant, niekada nesimokė jos, gal galite patarti kokią knygelę ar ką na nuo ko pradėti  iš bibliotekos paėmiau porą knygų tai tokios sudėtingos, jau truputį mokantiems ten. o mum reikia visiškai nuo abėcėlės pradėti. tik nežinau ko tiksliai ieškoti
Ridziniece
2009 12 18, 00:33
QUOTE(rita7777 @ 2009 12 16, 21:31) mano mamytė norėtų išmokti vokiečių kalbą, nuo nulio kaip sakant, niekada nesimokė jos, gal galite patarti kokią knygelę ar ką na nuo ko pradėti  iš bibliotekos paėmiau porą knygų tai tokios sudėtingos, jau truputį mokantiems ten. o mum reikia visiškai nuo abėcėlės pradėti. tik nežinau ko tiksliai ieškoti  "Deutsch: Pradžiamokslis suaugusiems". Arba dar yra "Vokiečių kalba per 30 dienų" (su CD).
QUOTE(Ridziniece @ 2009 12 18, 01:33) Ta per 30 dienu - gan nebloga, varciau kazkada, o is to pacio leidimo mokiausi kazkada italu, o dabar - prancuzu. Viskas aiskiai rasoma, CD patogu - isimeti i masina, kad nuolat kazkas ta kalba burbuliuotu pasonej Kaip jau anksciau rasiau - butina ir ausi treniruoti - kuo dazniau vokiskai ziureti ar jau bent klausyti televizoriu Sekmes mokantis
Meilemm
2010 01 05, 12:01
Sveikos, gal galetumete man padeti isversti kelis zodelius, niekur nerandu ju tiksliu vertimu, tai yra: Betriebswirtschaft, aciu is anksto!
Paulina25
2010 01 05, 15:18
į anglų išverčia taip: business economics business management tai gal verslo vadyba?
bagiira
2010 01 19, 04:33
dar vienas linkas is kur galite pasisemti ziniu vokieciu man jis labai patinka gali ir tarima audio paklausyt ir visa kita yra http://www.germanfortravellers.com/index.p...0&Itemid=91
gabija77
2010 02 08, 09:54
gal kuri galetumet pagelbeti su vokisku laisku  nes gavau baudos laiska ir ne velnio nesuprantu kas parasyti
dalia_4
2010 05 12, 10:11
Labas, gal kas nors turite ICC nuotolinių Vokiečių kalbos pažengusiems kursų audio įrašus MP3 formatu (ar kitu, tik ne kasetėse). Arba gal žinote, kur nebrangiai galima perrašyti audio mokomąją medžiagą iš kasečių į diskus? Ačiū
Rudeneja
2010 05 26, 13:54
Gal kas esat užmatę įdomesnių/naudingesnių vaikams/paaugliams skirtų vokiečių kalbos mokymosi nuorodų? Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėt
moriube
2010 07 20, 08:55
Sveikos, tema uzvesta snokai o pokalbiu tiek nedaug  pradzioje temele buvo itin idomu skaityti, bet tos "rietenos" Esu visoms be galo dekinga uz nuorodas, dar ne vienos is ju neapzvelgiau, bet tuoj tuoj pradesiu... ypac noriu padekoti dviems merginoms Reniote ir Varla - is jusu parasymu aisku, kad mylit sia kalba kaip gimtaja mano istorija paprasta, bet gal kazkuo kitokia nei jusu: nuo 4k mokiausia sios kalbos bet kaip varla pasirinkau zemiska specialybe  bet visada (nuo 9k) sakiau kad studijuosiu savo zemiska specialybe Berlyne  kai islaikiau egzaminus (mokieciu 100, o zemisko mokslo 80) siu dvieju dalyku mokytojos buvo garantuotos - stoju i vokieciu, ir kai pasakiau savo svajone abi tik pasijuoke (zemisko dalyko mokytoja labai nenorejo ir net netikejo kad galiu studijuoti butent jos moksla)  ir stai dabar nuo mokyklos baigimo praejus 6m mano svajone issipilde  beveik issipilde  vaziuosiu i Braunschweig TU menesi pasimokyti vokeiciu kalbos, o kitais metais i stazuote (tikiuosi Berlyne) tobulinti zemisko mokslo vokieciu kalboje man labai patinka tvarka, man patinka grieztos taisykles kur ir kada rasyti tarinius ir tt  na zodziu, ir dabar kai jau iki mano keliones liko nedaug laiko man reikia itin pasistengti prisiminti sia kalba, nes 4m jos visai nenaudojau ir pasirodo labai pasimirso  tai va, siandien jau pajutau kad jei nepradesiu tai ir nespesiu per menesi ir del to paskaiciau temele, ismeginsiuvisu nuorodu pliusus ir minusus beje, jei yra norinciu susirasineti bent kuri laika vokiskai, bet kokiom temom, bet kokio ilgumo ar trumpumo e-mail tai rasykit i az
gal kas žinote kur būtų galima internete rasti knygų vokiečių kalba? Anglų, lietuvių nors vežimu vešk, va o vokiečių - nerasta  ir dar, gal žinote kur pvz filmus/serialus online būtų galima žiūrėti? nors vokiečių kalboje esu tik pradžiamokslė, bet va laaaabai noriu ištobulinti šią kalbą
Turiu vokiečių kalbos gramatikų (tik viskas angliškai  ) pdf formatu, jei kam prireiks, prašom į až
rasulensija
2010 09 13, 10:48
QUOTE(i2kas @ 2010 08 23, 13:33) gal kas žinote kur būtų galima internete rasti knygų vokiečių kalba? Anglų, lietuvių nors vežimu vešk, va o vokiečių - nerasta  ir dar, gal žinote kur pvz filmus/serialus online būtų galima žiūrėti? nors vokiečių kalboje esu tik pradžiamokslė, bet va laaaabai noriu ištobulinti šią kalbą  na, jei naudojatės, ieškokit torentuose pvz. http://www.torrent.to/torrent.php - bent jau filmų tikrai yra, o knygų esu mačiusi emulej, tiesa, daugiausiai lengvi romanai, bet jei dar tik pradedat tikrai tiks
Irena_P
2010 10 12, 10:45
Rekomenduoju uzsukti cia daug tekstu su igarsinimu ir online internetinis zodynas, jeigu kils klausimu kaip naudotis rasykit i az padesiu http://www.lingq.com/?referral=Irena_P
Sputnik
2010 11 08, 10:10
Sveikos merginos  noriu pradeti mokytis vokieciu kalbos, kolkas savarankiskai  Taciau nekaip negaliu rasti tinkamos knygos, is kurios butu imanoma mokytis, suprasti bent jau pagrindus  nes knygu pilna - o kuria rinktis neisivaizduoju  buciau labai dekinga, jei galetumet kazka parekomenduot
sigstan
2010 11 09, 20:15
QUOTE(Sputnik @ 2010 11 08, 11:10) Sveikos merginos  noriu pradeti mokytis vokieciu kalbos, kolkas savarankiskai  Taciau nekaip negaliu rasti tinkamos knygos, is kurios butu imanoma mokytis, suprasti bent jau pagrindus  nes knygu pilna - o kuria rinktis neisivaizduoju  buciau labai dekinga, jei galetumet kazka parekomenduot  Aš pati esu vokiečių kalbos dėstytoja ir nepatariu pradėti mokytis savarankiškai, nebent tai būtų jau kokia ketvirta jūsų kalba ir gerai mokate panašios struktūros kalbą. Geriau iš pradžių pasimokykite su mokytoju ar kokiuose kursuose. Galima rasti ir nebrangių kursų. Tada jau mokykitės savarankiškai. Kitu atveju bus tiesiog per sunku ir greitai viską mesit.
na ar yra kas nors kas mokinasi savarankiškai šios kalbos?  pasidalinkite nuo ko pradėjote?.. aš visgi nusprendžiau pirma pabandyti pačiai pasimokinti šią kalbą, o jei patiks - tada ir kursus palankyti, labiau pagilinti žinias pradedu nuo šių psl.: tarimas: http://www.knowledgerush.com/kr/encycloped..._pronunciation/žodynėlis, truputis gramatikos bei kita : http://www.bbc.co.uk/languages/german/lj/gal kam pravers  tik viskas čia anglų kalba
QUOTE(sigstan @ 2010 11 09, 21:15) Aš pati esu vokiečių kalbos dėstytoja ir nepatariu pradėti mokytis savarankiškai, nebent tai būtų jau kokia ketvirta jūsų kalba ir gerai mokate panašios struktūros kalbą. Geriau iš pradžių pasimokykite su mokytoju ar kokiuose kursuose. Galima rasti ir nebrangių kursų. Tada jau mokykitės savarankiškai. Kitu atveju bus tiesiog per sunku ir greitai viską mesit. kazkiek jums pritariu, bet is dalies dabartiniame pasaulyje tiek daug internete informacijos, tarimai, zodineliaia vokaliniai.. manau jei zmogus negali sau finansiskai leisti pinigeliu kursams tai verta mokytis ir savarankiskai
Ridziniece
2011 02 10, 17:47
QUOTE(sigstan @ 2010 11 09, 20:15) Aš pati esu vokiečių kalbos dėstytoja ir nepatariu pradėti mokytis savarankiškai, nebent tai būtų jau kokia ketvirta jūsų kalba ir gerai mokate panašios struktūros kalbą. Geriau iš pradžių pasimokykite su mokytoju ar kokiuose kursuose. Galima rasti ir nebrangių kursų. Tada jau mokykitės savarankiškai. Kitu atveju bus tiesiog per sunku ir greitai viską mesit. Čia tik valios reikalas. Ir laiko bei noro. Na nebent tikrai, tai pirmoji užsienio kalba.... Esu tos nuomonės, kad kursai - pinigų išmetimas į balą [išskyrus, kai mokomasi privačiai pas dėstytoja, kur visas dėmesys tik jums, atsižvelgiama į būtent jūsų kalbos spragas ir su tuo intensyviai dirbama]. O šiaip visą medžiagą dabar galima rasti internete [ar nusipirkti, atsisiųsti...], gali klausytis audio įrašų kiek nori kartų, pagaliau skype'as bendravimui ta kalba... Kai savarankiškai ieškaisi medžiagos, viską išsinagrinėji, atsiranda dar didesnė motyvacija, ir medžiagą greičiau įsimeni, nei kai gauni visą jau sukramtytą... Papildyta:QUOTE(rea258 @ 2011 02 10, 11:06) na ar yra kas nors kas mokinasi savarankiškai šios kalbos? DEUTSCHE WELLE va čia pažiūrėk. Viską iš ten galima parsisiųsti nemokamai. Dar man labai patiko Schritte international, su jais B1 lygį pasiekti galima. Tik perkant prie kiekvieno lygio Kursbuch [vieno lygio komplektą sudaro Kursbuch, Arbeitsbuch ir CD prie Arbeitsbuch] reikia atskirai įsigyti Kursbuch audio-CD. Dar galima atskirai nusipirkti Lehrersbuch (ten yra Arbeitsbuch'o pratimų atsakymai).
sigstan
2011 02 14, 08:38
QUOTE(Ridziniece @ 2011 02 10, 18:47) Čia tik valios reikalas. Ir laiko bei noro. Na nebent tikrai, tai pirmoji užsienio kalba.... Esu tos nuomonės, kad kursai - pinigų išmetimas į balą [išskyrus, kai mokomasi privačiai pas dėstytoja, kur visas dėmesys tik jums, atsižvelgiama į būtent jūsų kalbos spragas ir su tuo intensyviai dirbama]. O šiaip visą medžiagą dabar galima rasti internete [ar nusipirkti, atsisiųsti...], gali klausytis audio įrašų kiek nori kartų, pagaliau skype'as bendravimui ta kalba... Kai savarankiškai ieškaisi medžiagos, viską išsinagrinėji, atsiranda dar didesnė motyvacija, ir medžiagą greičiau įsimeni, nei kai gauni visą jau sukramtytą...
Smagu, kad turite tiek motyvacijos. Jeigu neskubu, mokotės savo malonumui, tai labai šaunu. Bet kiek yra tokių žmonių... Daugumai svetimą kalbą mokėti reikia čia ir dabar ir nėra laiko pačiam viską atrasti. Aš pati ispanų mokausi savarankiškai, nuo nulio (na, keletą pamokų gavau iš ispano, viešėjusio mūsų katedroje), man mokytis naujos kalbos didelis malonumas, laisvalaikio leidimo būdas, bet aš filologė ir tai jau penktoji mano kalba. Todėl nereikia sakyti, kad visi gali mokytis savarankiškai nuo nulio. Tikrai ne visi. Pradedantys negali įvertinti savo pažangos, nežino, ar mokosi teisinga linkme. Su kuo šnekėsiesi per Skype, jeigu moki tik pasisveikinti. Savo tarimo žmogus juk negirdi, negirdi, ar taria tinkamai, o nuo fonetikos labai priklauso suvokimas iš klausos. Jeigu savarankiškas mokymasis būtų panacėja, tai kam išvis reikalinga tokia profesija kaip užsienio kalbos mokytojas. Dėl kursų efektyvumo: priklauso nuo to, ko iš jų tikitės. Privačios pamokos kone dvigubai brangesnės, bet ir efektyvumas dvigubai didesnis, tad kaina panaši išeina.
Sveikos, gal galite padeti http://www.youtube.com/watch?v=TIZxop8ZeEs...nel_video_titlekur galeciau rasti sios dainos zodzius vokieciu kalba?
astule122
2011 06 15, 17:41
Sveikos.Norėčiau gauti adresu pasimokyti vokiečių kalbos.Būna internete.Kiek žiūrėjau video nesamonės,nieko aiškaus.
|
|