Mielos mamytės, Padėkite sugalvoti kokius žaidimus galima sugalvoti hiperaktyviam vaikui,kuriam įprasti žaislai nedomina, na jei ir susidomi tai keletai minučiu. o domina tai kas neįprasta, naujo. Neįšmanau, kaip vaiką sudominti, kad rastu veiklos namuose. Gal turite ir jūs tokių rūpesčių ir galite pasidalinti patirtimi?
Betukas
2006 05 15, 17:24
QUOTE(vitcka @ 2006 05 15, 14:12) Mielos mamytės, Padėkite sugalvoti kokius žaidimus galima sugalvoti hiperaktyviam vaikui,kuriam įprasti žaislai nedomina, na jei ir susidomi tai keletai minučiu. o domina tai kas neįprasta, naujo. Neįšmanau, kaip vaiką sudominti, kad rastu veiklos namuose. Gal turite ir jūs tokių rūpesčių ir galite pasidalinti patirtimi?  O kokio amžiaus tavo vaikelis?
QUOTE(Betukas @ 2006 05 15, 19:24) O kokio amžiaus tavo vaikelis?  Mano merginai 2.5m.
jo pazystama situaciaja parasysiu ka manyskei patinka: bintoti leles, zaislus ar teti karpyti su zirklem poperiukus puzzle ir pan. pilstit vandieni is vieno indo i kita ( vonioi leidziu) duok slapia skudura, tegul plauna stala, durys ir t.t suberk i inda sausus makaronus ivairiu formu, tegu isdelioja i kitus indelius dar megsta klijot lipdukus Siap daug ka darom kartu: drabuzius kisam i skalbykle, kartu isimam, nesam dziovint, dziovinam; isnesam siuksles, darom valgyt ( skutu bulves, ji padoda ir t.t), tvarkom buta, plaunam grindys (duodu jai maza sluota), laistom geles. Dar ka prisiminsiu parasysiu. Sekmes zaidziant.
Darom ir mes kartu viską,bet man reikia kažką tokio jai duot veikti,kad man netrukdytų,nes turiu pabaikti rašyti diplominį darbą. Bet aš tik atsisėdu prie kompo, tai jos žaidimai ir baigiasi.
LT saulele
2006 05 20, 10:37
QUOTE(vitcka @ 2006 05 19, 19:07) Darom ir mes kartu viską,bet man reikia kažką tokio jai duot veikti,kad man netrukdytų vesti darželin
daivusikas
2006 05 25, 19:54
guminis arkliukas, gales jodineti po kambari - sportas sveikata.
Indre_G.
2006 06 11, 14:22
QUOTE(LAILA @ 2006 05 19, 13:29) jo pazystama situaciaja parasysiu ka manyskei patinka: bintoti leles, zaislus ar teti karpyti su zirklem poperiukus puzzle ir pan. pilstit vandieni is vieno indo i kita ( vonioi leidziu) duok slapia skudura, tegul plauna stala, durys ir t.t suberk i inda sausus makaronus ivairiu formu, tegu isdelioja i kitus indelius dar megsta klijot lipdukus Siap daug ka darom kartu: drabuzius kisam i skalbykle, kartu isimam, nesam dziovint, dziovinam; isnesam siuksles, darom valgyt ( skutu bulves, ji padoda ir t.t), tvarkom buta, plaunam grindys (duodu jai maza sluota), laistom geles. Dar ka prisiminsiu parasysiu. Sekmes zaidziant. sveikute, man labai patiko tavo pasakymas, darom viska kartu, smagu kad tokiu sauniu mamu yra, tarp kitko visos saunios, kurios prisijunge i supermam man labai patiko tas zaidimukas su makaronais:), kai maniske bus didesne bent jau 2 metuku ar 1,5 leisiu toki zaidima pabandyti, iki sekmes auginat maziukus visoms mamytems.
Sirdukas
2006 07 14, 22:20
Prisiminiau viena zaidima... reikia keletos nuo Kinder kiausiniu tu plasmasiniu indeliu arba tiks ir nuo paprastu fotoaparatams skirtu juosteliu dezuciu!!! Reik pridet skirtingu kruopu, grudu, zirniu ar pupu... Ir taip sudeliot i dezutes- i viena dezute zirniu, kita pupu, dar i kita manu ar ryziu ir t.t. Veliau uzdaromos visos dezutes ir sumaisomos. Vaikai traukia po viena ir barskindami, bando atspet, kas ten supilta!!! Manau, kad linksma ir idomu netik vaikams!  Bet hiper aktyviems vaikams gal butu su susikaupimu problema, bet verta pabandyt!
Inesute J
2006 07 21, 15:45
Nu, su tom kruopom reiks pabandyti, nes pas mane tikras nenuorama  Tik tiek lengviau kad su puzlėm arba lego užsiima gan ilgai
Mano dukrytė ir buvo be galo judri,bet labai mėgo piešti,o 2,5m piešdavo ir su Paint programa,na dar naudodavo Word piešimo, spalvinimo ir kt efektus.Žaist su kompiuteriu neleisdavom, teliko žiūrėti taip pat,nes galėdavo išbūti net nejudėdama kelias valandas prie kokių ,,Teletabių",vieną kartą teko išeiti iš namų,o ji net nepastebėjo.Gydytoja sakė, kad hiperaktyvūs vaikai žiūrėdami televizorių pripranta prie ryškių dirgiklių , o realus pasaulis jiems jau ,,per lėtas", todėl dar sunkiau reaguoja, susikaupia. Atsimenu daviau aš jai dėlioti ir kruopas,kad lavintų motoriką, bet jau buvo didesnė.Negaliu visko prisiminti,daug ko prasimanydavom,susidomėdavo trumpam,bet jau piešti patinka jai labai iki šiol(jai dabar 8 m.)Visiems mano vaikams patinka piešti,netgi mažyliui patinka terliotis su tais dažais(1,4m),todėl ir duodu nes tai labai raminančiai veikia,pati bandžiau.
Maniskei jau 12 metu.Bet kai buvo darzelinuke,aukletoja sakydavo kad negali niekuom sudominti ilgiau nei minutei. Siuo metu yra kaip kokia strakas,karstakose,bet gera vaikas ir mokine nebloga. Nors mokemes pirmose klasese su dideliomis kanciomis. As jai aiskinu,o ji manes jau is kitos operos klausineja...
Mano mergytei 2 su trupuciu as namuose siuvu truputi tai irgi sunku sudomint ,kad be manes zaistu. Pastaruoju metu zaidziam taip vienam kambari mamaos ''darbelis ''o kitam jos'' darzelis''. Tai truputi viena pazaidzia tik savo kambari suvercia leliu , kaladeliu, knygu ant lovos prinesa
PienėsPūkas
2007 02 19, 16:06
Mano irgi bėgti visad pirmas, o ką reikškia žodis "pasėdėti" iš vis nesupranta. Bet dabar atrado piešimą - porą dienų nuo ryto iki vakaro prapiešė, pasirodo, vaikas gali vienoje vietoje išbūti, kai nori. Dar be bėgiojimo, šokinėjimo ir pan. patinka figūrėles pagal formą kaišioti, dėliones dėlioti ir knygas skaityti. Tik viena problemėlė - vienas tai nežaidžia, kuris nors iš tėvų šalia turi sėdėti
Piranija
2007 02 19, 23:08
mano mazius net nauju zaislu nesusidomi ilgiau nei pora minuciu. musu vaikai- hyreriukai, kitaip sakant- indigo vaikai. naujausi mokslininku tyrimai byloja, jog tokiu vaiku itin aukstas intelektas
drieziuke
2007 02 22, 15:34
o ar žinot, kad tokiems aktyviems vaikams reikia kuo mažiau arba išviso neduot spalvotų saldainių ir kitų skanumynų, kuriuose yra visokių dažiklių, atsiait jie sukelia hyperaktyvumą arba tiesiog vaikui suteikia atktyvumo?  skaičiau vieną straipsniuką berots supermamoj (ne forume) apie tai, tik dar neišbandžiau, nes tik ką tik prisiminiau Kita vertus gal ir nieko tie ryškiaspalviai saldumynai lėtiems vaikams?
Olimpiete
2007 08 12, 18:08
QUOTE(drieziuke @ 2007 02 22, 15:34) o ar žinot, kad tokiems aktyviems vaikams reikia kuo mažiau arba išviso neduot spalvotų saldainių ir kitų skanumynų, kuriuose yra visokių dažiklių, atsiait jie sukelia hyperaktyvumą arba tiesiog vaikui suteikia atktyvumo?  skaičiau vieną straipsniuką berots supermamoj (ne forume) apie tai, tik dar neišbandžiau, nes tik ką tik prisiminiau Kita vertus gal ir nieko tie ryškiaspalviai saldumynai lėtiems vaikams?  mes is saldumynu tik sokoladu kartais pasmaliziaujam, o aktyvumo tai galeciau cia padalint visiems ramiems
Chanson
2007 08 12, 22:58
parodykit man neaktyvų vaiką. Kodėl taip madinga dabar "dangstytis" žodžiu hiperaktyvus...
Burbulytis
2007 08 14, 06:51
QUOTE(vitcka @ 2006 05 15, 13:12) Mielos mamytės, Padėkite sugalvoti kokius žaidimus galima sugalvoti hiperaktyviam vaikui,kuriam įprasti žaislai nedomina, na jei ir susidomi tai keletai minučiu. o domina tai kas neįprasta, naujo. Neįšmanau, kaip vaiką sudominti, kad rastu veiklos namuose. Gal turite ir jūs tokių rūpesčių ir galite pasidalinti patirtimi?  Mini teniso raketele ir mini teniso kamuoliukai (tokie paminkstinti). Kazkada buvau vaikuciu teniso trenere, tai galiu pasakyti, kad aktyvius vaikus mojko susikaupti ir lavina, o letesnius kazkaip isjudina;) I mini teniso treniruotes jau nuo 3 metuku galima leisti, su mazyliais puikiai uzsiima trenere Odeta, tik va tel. neturiu, reiketu paklausti teniso pasaulio aikstynuose, ten pat galima paklaust ir kur isigyti ta, ka inejau. bet siaip kamuoliukai (kuo daugiau ir ivairiu) puikus zaidimas aktyviam vaikui, o su jais tieeek pratimu, kad tik fantazijos reikalas.
niekas cia ir nesidanksto.....siuo zodziu auginu dvi panas ...vyresnioji hiperaktyvi o maze visai skirdinga rami kaip niekad...kai budavo dviejiu tai visas supynes pereidom skersai isilgai kol pavargdavo .....deliones labai gelbedavo  dabar tai tik telikas padeda ir tai penkiom minutem(gerai kad darzeli lanko)....ir piesimu galedavai ja uzimt kai buvo mazesne
Ir Guste
2007 09 17, 15:01
Dažniausiai ilgam nuramina tai, ko negalima  Kad leistų diplominį rašyti - nedaug šansų, bet trumpam - gal patiks "namus" kurti (apklotai ant stalo ir kėdžių, o ten jau tempiama viskas iš virtuvės ir kambarių)? Aš kai saviškę kirpdavau, tai duodavau pasiterlioti su skutimosi putomis ir vandeniu, išsėdėdavo tas taip reikalingas 10-15 min. Burbulų pūsti tokiam mažam vienam negalima... Kompas užimtas... Sunkus klausimas
pavasarinė
2007 12 08, 09:29
Aktyvūs vaikai turi daug energijos, kurią ir nori kažkaip ir kažkur iškrauti. Todėl jie ypač mėgsta judrius žaidimus: slėpynės, gaudynės, šokinėja. Ir kaip taisyklė: nori kompanijos, nežaidžia vieni. Sukaupti dėmesį jiems sekasi sunkiai. Nors sudominti dėmesio ir atidumo reikalaujančia veikla- įmanoma. Iš savo patirties, kas sudomina mūsų nenuoramą: Dėliojimas, rūšiavimas (prikarpau atviručių ir duodu taupyklę, kad sudėtų pro skylutę;seną nuotraukų albumą pridedu atviručių, kalendoriukų, nereikalingų nuotraukų ir leidžiu vartyti, išimti ir t.t.; įvairių medžiagų skiautes dėlioja į kartonines dėžute nuo arbatų, vaistų ir pan. ) Lipdymas su play doh. Vandens pilstymas vonioje į plastmasinius butelius, plukdo laivelį ir t.t. Saugumo sumetimais, valymo priemonių vonioje nelaikau, o higienos priemones užrakinu. Žaidžia su: arkliuku, čiuožykla, žaisline krepšinio lenta, mėto kamuoliukus į plastmasinį kibirą. Patinka mašinos su distanciniu valdymu. Padarau joms iš kartoninių dėžių, lentučių, medžiagų- "garažus ir trasas". Tai ypač sudomina Kartais duodu prastus siūlus vynioti. Tai kaip voriukas visur palei žemę "tinklų" pripina Dar mėgsta su šaukštais, puodais, lentelėm ir kitokiais buities daiktais žaisti (žinoma atsižvelgiu į jų saugumą). O ypač jam patinka daryti tą ką aš darau, t.y namų ruošos darbus: dėti skalbinius į skalbyklę, plauti grindis su šepečiu (išplauna ir duris, sienas  ), plakti mikseriu, malti mėsą ir pan. Labiausiai mėgsta siurbliuoti. Juokingiausia kai aš turiu atsisėsti ir žiūrėti kaip jis siurbliuoja (makaluoja su tuo siurbliu, pritraukia prie grindų, o jis pyksta, kad sunku atplėšti  ) Aišku nė minutės negaliu palikti vieno, bet iškrauna savo energiją
saule_vire
2007 12 12, 15:18
QUOTE(LT saulele @ 2006 05 20, 11:37) vesti darželin  Taip ir bus nuo naujų metų,nes jau nebeįmanoma
bubuliauskinas
2007 12 12, 22:43
QUOTE(pavasarinė @ 2007 12 08, 10:29) Aktyvūs vaikai turi daug energijos, kurią ir nori kažkaip ir kažkur iškrauti. Todėl jie ypač mėgsta judrius žaidimus: slėpynės, gaudynės, šokinėja. Ir kaip taisyklė: nori kompanijos, nežaidžia vieni. Sukaupti dėmesį jiems sekasi sunkiai. Nors sudominti dėmesio ir atidumo reikalaujančia veikla- įmanoma. Iš savo patirties, kas sudomina mūsų nenuoramą: Dėliojimas, rūšiavimas (prikarpau atviručių ir duodu taupyklę, kad sudėtų pro skylutę;seną nuotraukų albumą pridedu atviručių, kalendoriukų, nereikalingų nuotraukų ir leidžiu vartyti, išimti ir t.t.; įvairių medžiagų skiautes dėlioja į kartonines dėžute nuo arbatų, vaistų ir pan. ) Lipdymas su play doh. Vandens pilstymas vonioje į plastmasinius butelius, plukdo laivelį ir t.t. Saugumo sumetimais, valymo priemonių vonioje nelaikau, o higienos priemones užrakinu. Žaidžia su: arkliuku, čiuožykla, žaisline krepšinio lenta, mėto kamuoliukus į plastmasinį kibirą. Patinka mašinos su distanciniu valdymu. Padarau joms iš kartoninių dėžių, lentučių, medžiagų- "garažus ir trasas". Tai ypač sudomina Kartais duodu prastus siūlus vynioti. Tai kaip voriukas visur palei žemę "tinklų" pripina Dar mėgsta su šaukštais, puodais, lentelėm ir kitokiais buities daiktais žaisti (žinoma atsižvelgiu į jų saugumą). O ypač jam patinka daryti tą ką aš darau, t.y namų ruošos darbus: dėti skalbinius į skalbyklę, plauti grindis su šepečiu (išplauna ir duris, sienas  ), plakti mikseriu, malti mėsą ir pan. Labiausiai mėgsta siurbliuoti. Juokingiausia kai aš turiu atsisėsti ir žiūrėti kaip jis siurbliuoja (makaluoja su tuo siurbliu, pritraukia prie grindų, o jis pyksta, kad sunku atplėšti  ) Aišku nė minutės negaliu palikti vieno, bet iškrauna savo energiją  skaitau ir matau savaji  be jo net i gerą vietą mamai nevalia užeit, manajam uz 1 men bus dveji. Tai namai nusiaubti visada, idomiausi žaislai-siurblys, kočėlas, kompo klaviatūra, batų kempinės ir šepečiai, mamos kosmetika, pilstymas vandens iš čiaupo į visokius daiktus...be viso to-išversti drabužius iš spintos, rankšluoščius, viską nešti skalbti reikia nereikia, ir netik drabužius...jam labai patinka mašinos, bet pažaidžia kokių 10 min. ir vėl varo tvarkyt visur  patinka teletabiai, iš pradžių po valandą išsėdėdavo, bet dabar jau pasvajot Papildyta:QUOTE(saule_vire @ 2007 12 12, 16:18) Taip ir bus nuo naujų metų,nes jau nebeįmanoma  mes buvom pradėję eiti, tai auklėtoja sakė, kad pats geriausias vaikas-jokių kaprizų, ir valgo, ir žaidžia, ir miega  bet labai jau linkęs maniškis aktyvistas sirgti, tai teko pasiimti atgal, dabar stiprinam imunitetą ir pavasarį vėl eisim i darželį
vaida L
2007 12 13, 14:08
Aš ir jau nežinau kuom sudomint savo aktyvistę
Musu taip pta labai jau judrus vaikas visi zaidimai 5 min.net aukletoja darzelyje sako "mes kuo nors uzimam vaikus, na zaidimu tai Daniele 5 na maksimum 10 min ir viskas jinai nueina ka nors veikti viena nei kad sedes su vaikais"Lygiai taip pta namuose paprastai nori kad su ja ka norts veiktum,kitaip neranda sau vietos.tai mes jai prigalvojam visokiausiu uzsiemuimu
bubuliauskinas
2007 12 17, 12:51
QUOTE(roman @ 2007 12 17, 13:22) Musu taip pta labai jau judrus vaikas visi zaidimai 5 min.net aukletoja darzelyje sako "mes kuo nors uzimam vaikus, na zaidimu tai Daniele 5 na maksimum 10 min ir viskas jinai nueina ka nors veikti viena nei kad sedes su vaikais"Lygiai taip pta namuose paprastai nori kad su ja ka norts veiktum,kitaip neranda sau vietos.tai mes jai prigalvojam visokiausiu uzsiemuimu  na tai pasidalinkite ir su mumis informacija
nataliuncik
2007 12 20, 15:05
Labutis visiems. Nusprendziau ir as pasidalintis su jumis, ypac mamytei kuri raso diplomini, nes pati tik vasara apsiginiau. Mano nenuoroma gali isbut vienoj vietoj tik su mikrofonu nuo karaokes (labai megsta dainuot). Tai specialej del juos pirkom dar viena DVD grotuva tik jau su karaoke. Labai padeda! O dar, jei nebijot netvarkos  leidziu persirenginet ir matuotis visus drabuzelius  Uztrunka gera valanda, galejau taip rasyt po truputi.
Manau, jei vaikas tikrai aktyvus, mama gali rasyti diplomini tik kai vaikas miega (nuluzta nuo pervargimo, o tokie vaikai tai dar ir miega labai trumpai  , o atsibude vel pilni jegu  ), arba vaika palikti priziureti kitam zmogui. Ir jokie zaidimai nepades hiperaktyvaus vaikucio ilgam nesudomins, o ypac jei vienam reikia zaisti, manau max 10 min., bet per tiek jokio diplominio neparasysi.
linuciuke
2008 02 18, 23:00
sveikutes, turiu ir as sunu, toki nenuorama ir viska visur ir visada griaunanti, mazai mieganti ir neklausanti, niekuo nesidominti iskyrus tai kas negalima. Bet paskutiniu metu atradau, kad isedi ir zaidzia su mozaika. Radau dar dukros uzslepta, aisku, detales nedideles, bet i nosi ar ausis nelenda jei kiltu toks noras, bet mozaika istraukiu tik kai labai reikia kad jis kaskuom uzsiimtu, nes jei kasdien duociau, butu irgi neidomu.
QUOTE(mamax3 @ 2006 07 26, 12:38) Mano dukrytė ir buvo be galo judri,bet labai mėgo piešti,o 2,5m piešdavo ir su Paint programa,na dar naudodavo Word piešimo, spalvinimo ir kt efektus.Žaist su kompiuteriu neleisdavom, teliko žiūrėti taip pat,nes galėdavo išbūti net nejudėdama kelias valandas prie kokių ,,Teletabių",vieną kartą teko išeiti iš namų,o ji net nepastebėjo.Gydytoja sakė, kad hiperaktyvūs vaikai žiūrėdami televizorių pripranta prie ryškių dirgiklių , o realus pasaulis jiems jau ,,per lėtas", todėl dar sunkiau reaguoja, susikaupia. Atsimenu daviau aš jai dėlioti ir kruopas,kad lavintų motoriką, bet jau buvo didesnė.Negaliu visko prisiminti,daug ko prasimanydavom,susidomėdavo trumpam,bet jau piešti patinka jai labai iki šiol(jai dabar 8 m.)Visiems mano vaikams patinka piešti,netgi mažyliui patinka terliotis su tais dažais(1,4m),todėl ir duodu nes tai labai raminančiai veikia,pati bandžiau. Mano dukruze tikrai ne is ramiuju. Nelabai uzsizaidzia ir su puzzle, ar konstruktoriu, bet uz tai piesimas pats nuostabiausias dalykas pasauli!
bliamba007
2009 12 30, 22:32
hiperaktyviems vaikams patarciau kilimelius sokti ar tokius kurie jungiasi prie tv, taip vaikai greiciau issikrauna
|
|