Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Medaus tortas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4
ramune.v








CIPCIUKO medaus torto receptas

user posted image

Iš šitos normos išeina du normalaus dydžio tortai po 5 blyniukus, arba vienas gigantas.

Tešlai:
3 kiaušiniai ,
3 dideli šaukštai medaus ,
100 g. margarino EVE (ne sviesto) ,
1 stiklinė cukraus ,
3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
ir apie 5 stiklines miltų (gali ir pritrūkti saujelės kitos )

Gamyba:
Į didoką bliūdelį reikia įdėti visus produktus išskyrus sodą, bliūdą statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam ,kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai mase smarkiai įkais, supilti nugesintą sodą (sodą būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto, ir supilti ją į karštą tešlą (smarkiai suputos), gerai išmaišyti, nukelti bliūdą ir supilti miltus, gerai išmaišyti bliūde. Kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliūkšti.
Kočiojant tešlą stalą smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.

Šiuos blynelius galima susikepti ir iš anksto, kad ir prieš mėnesį, jie negenda, tada tepant tortą bus mažiau darbo.

Kremui:
4 indeliai grietinėlės po 450 ml. 36 proc. riebumo
cukrus pagal skonį
citrinos sulčių

Gamyba:
Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rūgštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėgti, jokių želatinų schmoll.gif
Pagal šitą receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėlės, jų nereikia sulaistyti nes gausis košė. Kepti labai karstai 250C., vos įkišti ir jau traukti reikia.

KIRBĖS medaus torto receptas

Darau tokia skystoką tešlą ir pilu į formą, iškepa, atvėsta, tada susipjaustau į kokius 5-6 lapelius ir tepu grietinės kremu...gaunasi daug minkštesnis tortas.....
user posted image


RECEPTAS:
200 gr. cukraus
200 gr. medaus dirbtinio
200 gr. margarino Vilnius arba EVE
3 kiaušiniai,
3 a. šaukšteliai nugesintos sodos
cinamonas, gvazdikėliai [kas mėgsta]
miltų pagal tirštumą.....[kad tešla būtų grietinės tirštumo]

Cukrų, medų, margariną ir prieskonius sudedam į puodą ir užvirinam. Į pravėsusią šitą masę dedam kiaušinius, nugesintą sodą ir miltus, pilam į formą ir kepam apie 40-50 min, pagaliuku patikrinti kai bus iškepusi....

2 ind. grietinės, cukraus, citrinos sulčių arba citrinos rūgštelės pagal skonį. Išplakame ir pertepame supjaustytą medaus biskvitą. Padedame per naktį, kad susigertų ir ryte puošiame.

Torto gamyba vaizdžiai
Papuošimas trupiniukais vaizdžiai
Kremo receptas su grietinėle ir grietine pagal RiMami
Dar viena torto gamybos fotosesija

PAKOREGUOTAS KIRBES MEDAUS TORTAS;
user posted image


Biskvitui:
200gr. medaus
150gr.cukraus
200gr.margarino EVE arba Vilnius
3 arb. šaukšteliai nugesintos sodos
3 kiaušiniai
450gr. miltu
cinamono, gvazdikėlių....

Kremui:
2 ind grietinės 30 proc. riebumo
cukraus, citrinos sulčių arba rūgštelės iš akies...

medų, cukrų, margariną ir prieskonius sudėjus į puodą užzirinti. Kai šiek tiek pravės sudėti nugesintą sodą ir išmaišyti. Tešla suputoja, po to sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Pabaigoje dedam miltus ir gerai išmaišome, tešla turi buti va tokio tirštumo;
user posted image

tešlą pilame į 26 cm skersmens formą, dugnas išklotas sviestiniu popieriumi, tešlos gali pasirodyti šiek tiek mažoka, bet kepdama ji puikiai iškyla.
Kepti apie 170 temp., apie 50 min., atvėsus išimti iš formos, supjaustyti į 5-6 dalis (geriausiai pjaustosi, kai būna iškeptas iš vakaro, o pjaustome ant rytojau), tepti grietinės kremu formoje, palikti per naktį, kad susigertų ir ant rytojau išėmus iš formos-puošti. Iš šios normos produktų gaunasi 2 kg ar truputi didesnis tortas.
ramune.v
Kartoju cia savo klausimuka is praeitos temos smile.gif
Bandysiu kepti cipciuko meduti is puses normos ar tokias proporcijas imat:

Biskvitams:
2 kiaušiniai
2 dideli š. medaus
50g margarino EVE (ne sviesto)
90g cukraus
1,5 a. šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai) nugesintos 1 val. šaukšt. acto
340g miltų (gali ir pritrukti saujeles kitos)

Kremui:
620 ml grietinėlės (36 proc.)
Cukrus pagal skoni
Citrinos sulčių

Kiek cia miltu gramais?
kokio dydzio kocioti +/-?
ACIU
Unregistered!
O aš noriu apie kirbės medutį paklausti. Ar galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius? Bijau, kad ji jausis torte... Nes kiek kepu kažką su soda, labai dažnai jaučiasi. Kadangi kepsiu ne visą masę iškart, o liesiu blynus ir kepsniu po vieną sluoksnį, gal esmė labai nepasikeistų, jei naudočiau kepimo miltelius? g.gif
ramune.v
QUOTE(Arretė @ 2012 12 20, 15:23)
O aš noriu apie kirbės medutį paklausti. Ar galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius? Bijau, kad ji jausis torte... Nes kiek kepu kažką su soda, labai dažnai jaučiasi. Kadangi kepsiu ne visą masę iškart, o liesiu blynus ir kepsniu po vieną sluoksnį, gal esmė labai nepasikeistų, jei naudočiau kepimo miltelius? g.gif
*


skaiciau kaip tik si klausima kitoje temoje ar galima keisti soda i miltelius ir ar nebus jie persilpni, tai pati Kirbe raso, kad:
"žinokite išbandžiau ir taip ir kitaip...visgi su soda geriau gaunasi...puresnis biskvitas,intensyvesnė spalva....tad patarčiau naudoti sodą....."
Unregistered!
Ačiū. smile.gif Bet ar tikrai nesijaučia sodos, gal galit parašyti, kaip tiksliai ją nugesinat, gal aš kokią smulkmeną praleidžiu... Gal kiekį blogą acto parenku, ar gali būti dėl to?
ramune.v
QUOTE(Arretė @ 2012 12 20, 16:24)
Ačiū. smile.gif  Bet ar tikrai nesijaučia sodos, gal galit parašyti, kaip tiksliai ją nugesinat, gal aš kokią smulkmeną praleidžiu... Gal kiekį blogą acto parenku, ar gali būti dėl to?
*


na siuo klausimu nepatarsiu smile.gif pati renkuosi kepimo miltukus jei galiu nei soda smile.gif nepatinka ji man, va tik Snikers su ja paprasta nes i grietine dedu ir nusigesina. O cia siaip raso kad saukstu acto reik nugesinti smile.gif
niurzga123
1 saukstelis sodos - 1 valgomas saukstas acto 4u.gif gerai ismaisot kad isputotu iki galo ir voulia thumbup.gif
Unregistered!
Na, pasiskaičiau čia kažkur, kad jei ne rūgštūs produktai, geriau milteliai, tai ir iškepiau su milteliais. smile.gif Nes soda parašyta, kad jei kefyras ar kt rūgštūs produktai dedami, tai tinka. g.gif
Kai kepsiu ne Kalėdom, reikės išbandyti ir su soda, dabar negalėjau sugadinti, reikėjo iš pirmo karto padaryti. biggrin.gif

O acto visada pildavau vos vos, galvojau, jei persistengsiu, skonį pagadins. Vadinasi klaida buvo kiekiuose. Na, reiks taisytis. ax.gif
ramune.v
Kadangi ziuriu kad sis klausimas daznai kartojasi meduciu temoj ikeliu info. kuria radau per kelias temas ir kituose www puslapiuose.
info. apie soda ir kepimo miltukus.

soda ir kepimo milteliai naudojami, kad galutinis kepinys pasidarytų puresnis ir minkštesnis. Reakcijos metu abu šie produktai išskiria anglies dioksidą, kurio burbuliukai ir išpurena tešla. Bet, soda išskiria anglies dioksidą po to, kai sureaguoja su rūgštimi (kefyru, actu, kakava ir t.t.). O kepimo miltelių sudėtyje jau yra rūgšties, todėl tam, kad prasidėtų reakcija, reikalingas tik skystis.

Todėl:
sodą rekomenduojama naudoti, jei tešloje yra rūgščių produktų (kefyro ir pan.). Taip tešla ne tik išpurenama bet ir jos skonis pasidaro švelnesnis, ne toks rūgštus.
kepimo miltelius, jei rūgščių tešloje nėra (pvz. tešlos pagrindas yra pienas).
Naudojant sodą, svarbiausia yra nustatyti teisingą jos kiekį. Nes jei jos įbersime per daug ir rūgšties neužteks, kad sureaguotų visa soda, jos skonis gali sugadinti patiekalą. Bet, jei prieš beriant į tešlą mes nugesiname sodą actu, tai visa reakcija įvyksta šaukšte! O tešlą kildins tik jos mažas nesureagavęs likutis.

Kartais receptuose naudojama ir soda ir kepimo milteliai nes, tešloje būna per mažai rūgšties ir atitinkamas sodos kiekis nesugeba tinkamai pakelti tešlą. Todėl papildomai į pagalbą kviečiami kepimo milteliai.
millin
Kepiau jau daug kartų KIRBĖS medutį, tai super thumbup.gif visi labai giria. Tik man labiau koreguotas receptas, nes medus labai labai jaučiasi.
viva 37
Sveikos mergaites 4u.gif
Kepiau ir as Cipciuko meduti ax.gif Skonis labai labai skanus ir toks diiidelis jis man isejo thumbup.gif Dekui dar syk Cipciukui 4u.gif
Tik vat su papuosimu nelabai kaip isejo ax.gif nors visi gyre,kad grazu rolleyes.gif
user posted image
Shalimar
O kepant biskvitini medaus torta (Kirbes), pres kiek dienu geriau pradeti? Ar suteptas jis jau kita diena valgyti reiktu, ar skaniau bus, jei palauksim? Biskvita diena pries tepant kremu issikepti kaip supratau.. Tarkim reikia torto sestadieniui, tai kada pradeti kepti? smile.gif
kirbe
QUOTE(Shalimar @ 2013 01 22, 15:18)
O kepant biskvitini medaus torta (Kirbes), pres kiek dienu geriau pradeti? Ar suteptas jis jau kita diena valgyti reiktu, ar skaniau bus, jei palauksim? Biskvita diena pries tepant kremu issikepti kaip supratau..  Tarkim reikia torto sestadieniui, tai kada pradeti kepti? smile.gif
*



treciadieny issikepat,ketvirtadieny sutepat,penktadieny pasipuosiat,sestadieny valgot.....
Alincia
QUOTE(kirbe @ 2013 01 22, 18:52)
treciadieny issikepat,ketvirtadieny sutepat,penktadieny pasipuosiat,sestadieny valgot.....
*


Va va, kaip tik taip ir darau visad. Siandien kepsiu thumbup.gif
Bet visada darau be jokiu priedu, t.y i krema nieko nededu. Si karta manau idet kons persiku. Bet kazkaip abejoju, nes cia kaip klasikini smokinga pasisiuti is raudonos medziagos :-) Klasika yra klasika, kad nesugadint
Jusu asmeninis pastebejimas, ar kiti valgo mieliau be nieko, ar su kokiu papildomu ingridientu ( aisku visu skoniai skirtingi, bet domina nuomone is sono ) 4u.gif
Shalimar
QUOTE(kirbe @ 2013 01 22, 18:52)
treciadieny issikepat,ketvirtadieny sutepat,penktadieny pasipuosiat,sestadieny valgot.....
*


4u.gif
O sulaistyti nereikia biskvitu? Vieninteli ir paskutini karta kepiau medaus torta kai buvau kokioj 6 klasej, per darbu pamoka biggrin.gif
Unregistered!
Kirbės medučio aš nelaisčiau niekuo. Gavosi sausokas, bet aš per mažai pertepimo dėjau... Bet kaip greitai pagaminamas tortas be jokių laistymų. thumbup.gif
Beje, šiandien ir aš kepsiu papločius, o torto tik kitam ketvirtadieniui reikia, dar vieno išvis vasario 2, tikiuosi nieko tiems papločiams neatsitiks. g.gif
Alincia
QUOTE(Arretė @ 2013 01 23, 17:25)
Kirbės medučio aš nelaisčiau niekuo. Gavosi sausokas, bet aš per mažai pertepimo dėjau... Bet kaip greitai pagaminamas tortas be jokių laistymų. thumbup.gif
Beje, šiandien ir aš kepsiu papločius, o torto tik kitam ketvirtadieniui reikia, dar vieno išvis vasario 2, tikiuosi nieko tiems papločiams neatsitiks. g.gif
*


Cypciuko lakstai tai ir menesi gali gulet uzdengti ranksluosciu, tik po to reikia daugiau sulaistyt ir leist 2-3 dienas pastovet su kremu
Kirbes as kepu viena bulka ir pjaustau. Bandziau viena kart kept, kaip merginos patare ant popieriaus liejant lakstus, tai tokie minkstuciai buvo, kad vieno ant kito negalejau det, is kart lipo
Bet jau tortuko minkstumelis buvo, beveik kose biggrin.gif
Unregistered!
O man kažkas su Kirbės medučiu vis nesigauna. Antrą kartą darau ir vis per daug miltų. g.gif Vakar dariau dvigubą normą, margarino keliais gramais net daugiau buvo, o miltų būtų pakakę kaip vienai normai. doh.gif Tai aš tą tešlą ant garų pašildydama dar miltų dėjau, kol gavosi gana tirštoka masė. Ir kepu aš lakštus, pirmą kartą vargau su šaukštų juos sklaidydama. biggrin.gif Dabar užradau patarimą su šlapia ranka stumdyti, tai ne darbas buvo, o malonumas. thumbup.gif Bet paskutinis tešlos gabalas jau toks atvėsęs buvo, kad sausom rankom išplojau plonytį blyną. Ir jie man kai iš tirštesnės tešlos, tai abu kartus tokie kieti kieti iškepė, vartau kaip kartono lapą. O dar pastovės savaitėlę, tikrai reikės sulaistyti...
rugiagele26
QUOTE(Alincia @ 2013 01 23, 20:40)
Cypciuko lakstai tai ir menesi gali gulet uzdengti ranksluosciu, tik po to reikia daugiau sulaistyt ir leist 2-3 dienas pastovet su kremu
Kirbes as kepu viena bulka ir pjaustau. Bandziau viena kart kept, kaip merginos patare ant popieriaus liejant lakstus, tai tokie minkstuciai buvo, kad vieno ant kito negalejau det, is kart lipo
Bet jau tortuko minkstumelis buvo, beveik kose  biggrin.gif
*



Nereikia cipciuko lakstu sulaistyt...
vrum-vrum
Sveikutes. Planuoju kepti meduti pagal Cipciuka. Nors pora kartu kepiau, tai pirma karta isejo nuostabus (nors sesuo anytai dave, tai paskui zmogelis kepenis savaite valesi, nes per riebus) o antra karta isejo sausokas. Butinai kada pasidarysiu Kirbes (kai isigysiu normalia orkaite tongue.gif ) Taigi, noriu paklausti, kaip ir kada apipjaustyt iskeptus lakstus? Jie gi kieti kaip akmenukai buna, o fotosesijoj taip graziai apipjauti.
likta
Išimu iš orkaitės ir dar šiltą apipjaunu, šilti lakštai minkšti
vrum-vrum
O pjaunate su peiliu paprasciausiai? Nes nuotraukoj ten taip lygiai nupjauta, tai atrodo, kad su apvalia pjovimo forma pjauta smile.gif
likta
aš dedu ant lakšto puodo dangtį, lėkštę, kokio reikia diametro torto tai ir pritaikau ir apipjaunu peiliu
Zometa
Na aš pagaliau prisiruošiau ir iškepiau pirmajį savo tortą (apskritai pirmaji torta) - Ambasadorių medutį. Viskas super, labai labai skanus, tik man iškilo klausimas- o iš kur jūs gaunat trupinių puošimui, nes man pvz neatliko nei vienas lakštas ax.gif puošiau kokosu, bet man kokosas nelabai patinka.
rugiagele26
As puosiau grietinele, o karta visai nepuosiau... arba beze.
niurzga123
Tai reikejo pasilikt viena laksta ir butu trupiniu buve:D
as dazniausiai kepu kirbes meduti, tai 24 cm formoj nemaza 'kepurele' kepant iskyla, tai as ja trupiniam sunaudoju.
Kitus tortus - jei pritruksta trupiniam, tai paprasciausiai dasikepu koki 1 laksteli.
Dar be trupinuku galima grietinele, galima sokoladu - sitie paprasciausi..Kokosas gal prie meducio nelabai tinka, labiau prie rafaelo..Gal geriau cia tiktu skaldyti arba smulkinti riesutai.. g.gif
Sigeita
labuka,
ir kas man dabar pasakys? kodel ambasadoriaus meducio tesla, kaip guma isejo? ar tokia tur but?
Sigeita
nu va, regis normaliai isejo, iskepiau super plonus blynelius, bet tokie kaip napoleono lakstai..smile.gif tikiuos bus skanu.. iskepiau 6 lakstus 30cm formos. tiesa, kazkodel mano tesla tokia tirsta, kai foto pasiziuriu ji skystesne atrodo.. g.gif bet tepti iseina, sudrekinus delka issitiesina per forma gerai. netepu sviestu popieriaus, nes tada slidineja, neprikimba tesla prie popieriaus, sunkiai issikloja. nusiimapopierius neblogai, jei sunkiau kuri vieta nusiima nuo popieriaus, tai popieriu truputi sudrekinu..
pamirsote idet ir si mabasadoriaus meduti i pirma psl
ambasadorius
Rakelė
is kur jus istraukiat tuos sulaistymus? g.gif
Sigeita
QUOTE(Rakelė @ 2013 02 24, 19:47)
is kur jus istraukiat tuos sulaistymus?  g.gif
*


jei cia apie mane, tai pati sumislijau smile.gif ale kuo toliau tuo geriau nusiiminejo popierius nuo paplociu, reikejo tik truputuka praktikos smile.gif
Papildyta:
va toks paprastutis, ale visiems labai, labai patiko smile.gif
user posted image
user posted image
Rakelė
Skaniai atrodo smile.gif
Cia ambasadorius, kad lipo prie popieriaus?
nesu kepus, bet iprastiniai lakstai man sliauzoja ant popieriaus. Treikia jo gero smile.gif smile.gif
Sigeita
QUOTE(Rakelė @ 2013 02 25, 10:13)
Skaniai atrodo smile.gif
Cia ambasadorius, kad lipo prie popieriaus?
nesu kepus, bet iprastiniai lakstai man sliauzoja ant popieriaus. Treikia jo gero smile.gif  smile.gif
*


laba,
taip, ambasadoriaus. kai tepiau tesla, tai sviestu netepiau popieriaus, nes labai slidinejo tesla, neimanoma buvo iskloti.. o be sviesto tep lep ir issitepe ploniai tesla. iskepes ir truputi atveses lakstas, po truputi plesiamas nuo popieriaus graziai nusieme, tik kai kur paslaksciau vandeniu nes buvo ploniau istepta tai prilipo popierius prie paplocio, bet viskas, ok smile.gif
dar be to gal but pas mane miltu biskiuka per daug buvo? nes dabar pasiziurejau kai kur 1st miltu 160gr, kitur 140gr g.gif
Rakelė
QUOTE(Sigeita @ 2013 02 25, 12:38)
laba,
taip, ambasadoriaus. kai tepiau tesla, tai sviestu netepiau popieriaus, nes labai slidinejo tesla, neimanoma buvo iskloti.. o be sviesto tep lep ir issitepe ploniai tesla.  iskepes ir truputi atveses lakstas, po truputi plesiamas nuo popieriaus graziai nusieme, tik kai kur paslaksciau vandeniu nes buvo ploniau istepta tai prilipo popierius prie paplocio, bet viskas, ok smile.gif
dar be to gal but pas mane miltu biskiuka  per daug buvo? nes dabar pasiziurejau kai kur 1st miltu 160gr, kitur 140gr g.gif
*


cia gal atsakys kepusios ji. a jo nebandzius dar unsure.gif bet labai norisi isbandyt smile.gif
Rutele_S
O sakykit trupinukais barstote torta jau ant tortines, na ten kur jis ir bus? ar paskui kazkaip perkelinejat? Man labai sunku buvo sonus apibarstyt g.gif
aukselisr
MEDAUS TORTAS

Blynams:
3 kiausiniai
3 saukstai medaus
1 st. cukraus
50 gr. Sviesto
Soda, actas
Miltai (dedu visada is akies)

Gaminama ant garu. Istirpinti svieta, medu. Kiausinius isplakti su cukrumi ir supilti i istirpinta mase. Gerai permaisom ir sudedam uzgesinta soda ir dar pora min. pagarinam ir tada nuimam nuo garu. Sudedam miltus kiek tiksliai nezinau nes visada dedu is akies tiek, kad tesla butu galima kocioti. Blynus kocioju labai plonai kad tesla persisviestu. Gaunasi mazdaug 12-13 blynu. Kepu orkaiteje mazdaug 190- 200 C temp. Kiek kepti laiko irgi negaliu pasakyti o kepu tol kol siek tiek paruduoja.

Kremas
1,5 l grietines (30 proc. riebumo) (as visda perku 4 indelis po 400 gr.)
Cukraus (pagal skoni)
1 citrinos sulciu (as buna dedu ir daugiau nes mums patinka kai buna siek tiek daugiau rugsteles)
3 pak. grietineles standiklio

Viska sudedam i bliuda ir plakam tol kol grietine mazdaug issiplaks taip kad saukstas stovetu maseje

Tai vat toks mano medaus torciukas smile.gif

user posted image]My Webpage[/URL]
user posted image]My Webpage[/URL]
user posted image]My Webpage[/URL]
user posted image]My Webpage[/URL]
pvaidulka
Sveika, aukselisr o jūs iš karto kočiojat tešlą, nešaldote? Truputį pasimečiau, pagal pirmą receptą šioje temoje tai parašyta kočioti, kol šilta. Visur kitur internete rašo pašaldyti, kitur net per naktį laikyti šaldytuve. Galėčiau daryti pagal Cipsiuko receptą, bet labiau noriu torto iš daug sluoksnių. Jūsų man pasirodė labai tinkamas wub.gif
Perfect
Kai kepu medaus torto lakštus, is karto apipjaunu norimą formą - apvalius, kvadratinius, kartą net širdį dariau.
Lakštus sutepu riebia plakta grietine su cukraus pudra.
Prieš tepant lakštus sulaistau citrinos sultimis ir juoda stipria nesaldinta arbata.
Suteptą tortą laikau per naktį. Tada jau pjaunam. laugh.gif
aukselisr
QUOTE(pvaidulka @ 2013 03 22, 13:41)
Sveika, aukselisr o jūs iš karto kočiojat tešlą, nešaldote? Truputį pasimečiau, pagal pirmą receptą šioje temoje tai parašyta kočioti, kol šilta. Visur kitur internete rašo pašaldyti, kitur net per naktį laikyti šaldytuve. Galėčiau daryti pagal Cipsiuko receptą, bet labiau noriu torto iš daug sluoksnių. Jūsų man pasirodė labai tinkamas wub.gif
*



kocioju is karto tesla nieko nesaldau, tiesa pasakius medaus torto kai buna sausas nelabai megstu visada darau is daug blynu tada buna slapesnis ir skanesnis smile.gif, bet cia jau skonio reikalas mirksiukas.gif
pvaidulka
Sveikos, kepiau šiandiena medaus tortą pagal Cicsiuko receptą, tikėjausi iškepti 2 tortus, nes ten parašyta, kad išeina 2 tortai po 5 blynus. Viską dariau kaip parašyta, margarinas tokios firmos kaip parašyta ir t.t. gauta tešlą padalinau į 10 rutuliukų iš karto , bet man tai niekaip nesigavo 3 mm iškočioti...gavosi ploni labai lakštai. Kepiau ant kepimo popieriaus. Nelabai iškilo, kepiau apie 5 min lakštą. Tai reziumė kepiau Cipciuko tortus 2, o gavosi 1 aaukselisr biggrin.gif , nes lakštai tai per ploni, kad iš 5 suteptum tortą, nežinau tai kodėl tie lakštai man taip nepasipūtė?? Nors skonis tai geras labai, jokių nusiskundimų. Žiurėsiu, kaip su kremu sutepsiu, kas gausis, bet rezultatas galinis tik per Velykas mirksiukas.gif
rugiagele26
QUOTE(pvaidulka @ 2013 03 26, 00:59)
Sveikos, kepiau  šiandiena medaus tortą pagal Cicsiuko receptą, tikėjausi iškepti 2 tortus, nes ten parašyta, kad išeina 2 tortai po 5 blynus. Viską dariau kaip parašyta, margarinas tokios firmos kaip parašyta ir t.t. gauta tešlą padalinau į 10 rutuliukų iš karto , bet man tai niekaip nesigavo 3 mm iškočioti...gavosi ploni labai lakštai. Kepiau ant kepimo popieriaus. Nelabai iškilo, kepiau apie 5 min lakštą. Tai reziumė kepiau Cipciuko tortus 2, o gavosi 1 aaukselisr biggrin.gif , nes lakštai tai per ploni, kad iš 5 suteptum tortą, nežinau tai kodėl tie lakštai man taip nepasipūtė?? Nors skonis tai geras labai, jokių nusiskundimų. Žiurėsiu, kaip su kremu sutepsiu, kas gausis, bet rezultatas galinis tik per Velykas mirksiukas.gif
*



Jus tik dziaukites, kad ploni laksteliai gaunasi smile.gif ir tepkit is daug daugiau nei parasyta smile.gif as iskepu is normos 15-16 laksteliu 24 cm skersmens, tepu is 8 laksteliu viena torta. Kuo plonesni laksteliai, tuo tortas geriau permirksta ir buna daug skanesnis smile.gif
Perfect
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 03 26, 10:38)
Kuo plonesni laksteliai, tuo tortas geriau permirksta ir buna daug skanesnis smile.gif

Visiškai pritariu. Man irgi neskanu stoooooooori lakštai ir truputėlį kremo. Geriau proporcingai mirksiukas.gif
pvaidulka
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 03 26, 10:38)
Jus tik dziaukites, kad ploni laksteliai gaunasi smile.gif ir tepkit is daug daugiau nei parasyta smile.gif as iskepu is normos 15-16 laksteliu 24 cm skersmens, tepu is 8 laksteliu viena torta. Kuo plonesni laksteliai, tuo tortas geriau permirksta ir buna daug skanesnis smile.gif
*


Tai aš ir džiaugiuosi, norėjau plonais lakštais, bet kaip susiruošiau kepti pagal aukselisr receptą pamačiau, kad ten tiksliai neparašytą kiek sodos, kiek miltų dėti. Tai suabejojau, kad nepadarysiu iš akies gerai ax.gif Ėmiau Cipciuko receptą, tiksliai viską dariau. Man tik tokia problema, kad toks savimi nepasitikėjimas atsiranda, kad niekada neišeina taip kaip visiems, nors laikausi tiksliai receptūros...Pažiurėjau į nuotrauką pirmam puslapį tai galvojau, kad taip ir turi būti, tai pagalvojau, kad eilinį kartą nepavyko ax.gif
Perfect
QUOTE(pvaidulka @ 2013 03 27, 00:31)
Man tik tokia problema, kad toks savimi nepasitikėjimas atsiranda, kad niekada neišeina taip kaip visiems, nors laikausi tiksliai receptūros...Pažiurėjau į nuotrauką pirmam puslapį tai galvojau, kad taip ir turi būti, tai pagalvojau, kad eilinį kartą nepavyko ax.gif

Na, jau, meskit tuos kompleksus į šalį irnesakyk.gif Tai aišku, kad kiekviena šeimininkė viską daro savaip, ir manau, net laikantis tikslios receptūros kiekvienai išeis kiek kitaip. mirksiukas.gif
Svarbiausia, nenuleist rankų, bandyt, daryt. Aš savo tobulą medaus torto receptą irgi suradau iš kažkelinto karto. rolleyes.gif
elishka
Planuoju kepti šį tortuką:
Medaus tortas

Ir man tik del dėl kremo gamybos iškilo klausimas: grietinelę reikia sumaišyti su grietine ir tada plakti, ar jas reikia atskirai išplakti ir tik paskui jau išplaktas kartu sumaišyti? g.gif

Atskirai esu plakusi, o kartu sumaičius dar neteko plakti. Gal kas galit patarti??? ax.gif g.gif 4u.gif
Perfect
QUOTE(elishka @ 2013 03 27, 14:58)
Planuoju kepti šį tortuką:
Medaus tortas

Ir man tik del dėl kremo gamybos iškilo klausimas: grietinelę reikia sumaišyti su grietine ir tada plakti, ar jas reikia atskirai išplakti ir tik paskui jau išplaktas kartu sumaišyti? g.gif

Atskirai esu plakusi, o kartu sumaičius dar neteko plakti. Gal kas galit patarti??? ax.gif  g.gif  4u.gif
*


Taigi rašo
Grietinę, grietinėlę ir cukraus pudrą dėti į dubenį ir išplakti iki kremo konsistencijos, įtarkuoti citrinos žievelę, ir įspausti citrinos sultis.
Viskas kartu. ax.gif
aukselisr
QUOTE(pvaidulka @ 2013 03 27, 01:31)
Tai aš ir džiaugiuosi, norėjau plonais lakštais, bet kaip susiruošiau kepti pagal aukselisr receptą pamačiau, kad ten tiksliai neparašytą kiek sodos, kiek miltų dėti. Tai suabejojau, kad nepadarysiu iš akies gerai ax.gif Ėmiau Cipciuko receptą, tiksliai viską dariau. Man tik tokia problema, kad toks savimi nepasitikėjimas atsiranda, kad niekada neišeina taip kaip visiems, nors laikausi tiksliai receptūros...Pažiurėjau į nuotrauką pirmam puslapį tai galvojau, kad taip ir turi būti, tai pagalvojau, kad eilinį kartą nepavyko ax.gif
*



visada dedu madaug sauskteli sodos ax.gif , o kas liecia miltus tai visada dedu tiek kad tesla neliptu prie ranku ir lengvai kociotusi. pamatysite viena, antra, trecia kart jau neziuresite tu receptu viska darysite is akies biggrin.gif


beje nezinau kodel bet is ekstros miltu blynai man nesikepa, susitraukia pastoviai, nors drauge sake jai tas pats buvo kai kepe is ekstros miltu. Kodel taip yra nezinau nors sie miltai skirti visokiems kepiniams bet deja medaus lakstams netinkami doh.gif
elishka
QUOTE(Perfect @ 2013 03 27, 17:44)
Taigi rašo
Grietinę, grietinėlę ir cukraus pudrą dėti į dubenį ir išplakti iki kremo konsistencijos, įtarkuoti citrinos žievelę, ir  įspausti citrinos sultis.
Viskas kartu.  ax.gif
*



Skaičiau ir aš kas parašyta, tik suabejojau. Nes kartu dar neteko plakti grietinės su grietinėle kartu sumaičius.

Na bet tortukas jau suteptas viskas išėjo puikiai. bigsmile.gif
Perfect
QUOTE(elishka @ 2013 03 27, 21:44)

Na bet tortukas jau suteptas viskas išėjo puikiai. bigsmile.gif
*


Tai viską sumaišiusi plakėt?
Blizzge
Mamytes patarkit
Noriu medaus torta papuosti beze (sunus pamises del to kremo), galvoju blynus sutepti grietines kremu, ant virsaus deti biskvito blyna ir ant jo beze. Kaip manot ar laikysis beze ant medaus torto?
Masiania*
QUOTE(Blizzge @ 2013 03 28, 23:48)
Mamytes patarkit
Noriu medaus torta papuosti beze (sunus pamises del to kremo), galvoju blynus sutepti grietines kremu,  ant virsaus deti biskvito blyna ir ant jo beze. Kaip manot ar laikysis beze ant medaus torto?
*


Laikysies. Jei ir sonus bezu puosit, grietines kremo netepkit iki pat krasto.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.