Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Geros pradžios" grupės darželyje
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
uola
Gal este vede (vedat)savo vaikus i "geros pradzios" grupes darzelyje. Ka galetumete apie jas pasakyti ? Kas teigiama ir kas neigiama sioje metodikoje. Is anksto dekoju wink.gif
Iva
Zinom, vedem - pati geriausia metodika is visu, as buvau visiskai suzaveta rolleyes.gif bet kiek zinau daugelyje darzeliu taiko misrias metodikas, ta prasme su geros pradzios elementais.

Zodziu nei vieno neigiamo zodelio as pasakyti negaliu, jeigu butu galima ir i mokykla tik tokia vesciau, kazkada paskaiteles tokioj skaiciau thumbup.gif
Sarune
Papasakok, Iva, daugiau. Yra galimybė leisti mažiuką į lopšelį, dirbantį pagal geros pradžios metodiką arba į elementarią grupę. Nežinau ką rinktis. Vyresnio vaiko auklėtoja sakė, kad toj lopšelio grupėj, kur dirba pagal geros pradžios metodiką labai didelės rinkliavos.
Iva
na biski jau primirsusi sad.gif mokykloje reikalas vyksta taip - pamokos vyksta atsizvelgiant i vaiku nora. Pvz. siandien yra trys pamokos matematika,gamtos pazinimas ir gimtoji kb, tai per matematoka mokosi skaiciuot kates, per pazinima apie jas sneka, arba ateina kas pasneket ( as buvau syki rolleyes.gif ) o per gimtaja mokosi rasyti tai ka isgirdo per paskaitele thumbup.gif kada nori padaro pertrauka, ir tiek kiek reikia pamokeles trunka, tarkim siandien vaikai labiau nori skaiciuoti - pamokele uztrunka ilgiau, o rasyt nelabai - sita apmokele trumpiau, pertraukos trukme ir laikas labai mobilus ir nuo vaiku priklausantis, kiekviena diena kazkurie vaikai yra uz kazka atsakingi, jie turi korteles su pareigom.
o paskaitele kuria vedziau atrode taip - susedom ant kilimo ir snekejom, vaikai klausinejo, as paveiksliukus rodziau thumbup.gif pasirodo daugelis pamokeliu taip buna kad va ant kilimo, net suolai pas juos klaseje sustatyti visai ne taip kaip normalioj mokykloje.

Darzelyje viskas vyksta labai panasiai, kiekvienas vaikas turi korteles su savo nuotrauka, yra zaidimo kampeliai, prie kiekvieno yra kisenytes, t.y. vaiku skaicius, galinciu zaisti kiekvienam kampelyje ribotas, nes vaikas ateina ir ideda savo kortele i kisenyte ir jeiug ateina kas ir visos kisenytes uzimtos- arba eik i kita kampeli arba tarkis su kuo nors kad uzleistu vieta rolleyes.gif

del rinkliavu- tai manau cia nuo darzelio priklauso, ivairiai turetu buti.
Saulytele
Gal as cia ne i tema isikisiu, bet smile.gif

Paciai neteko susidurt, bet mano sesuo ten mokytojavo - t.y. geros pradzios mokykloje. Jai paciai net gi labai nepatiko. Jos nuomone, nors gal ir siekiama priesingai, vaikai isugdomi individualistais ir egoistais. Labai didele konkurencija tarp vaiku. Nors vaikai mokomi bendrauti, bendradarbiauti (siulomi tokie grupiniai zaidimai), is tiesu toks priverstinis draugu rinkimas atima galimybe laisvai pasirinkti, trukdo tikrosioms dragystems uzsimegzti. Va, nezinau, kiek tame tiesos, bet siaip mano sese patirusi ir vaiku labai mylima mokytoja, tad manyciau verta isiklausyti.
Papildyta @ [mergetime]1090496792[/mergetime]
Ir bendrai ten kazkokia nefaina atmosfera, na, nesmagu tiesiog sad.gif
Iva
g.gif pasirodo kaip buna, man ten labai patiko, ir atmosfera ir vaikuciai ir tai kaip jie bendrauja wink.gif
Happymother

kur yra susidomejau? kiek kainuoja ,kaip paprastam darzelyje?
uola
Iskilo apsisprendimo klausimelis. Ar vaika vesti i "geros pradzios", ar i valdorfo grupes? Gal kas susiduret ir su viena ir su kita metodika.

Kiek zinau sis darzelis seskyneje wink.gif
Iva
as i valdorfo neleisciau net jeigu primoketu, jie jokiu plastmasiniu zaislu nepripazysta, o is maniskes jeigu kas pabandytu barbes atimt butu sakes sad.gif o ten nieko dirbtino, tik naturalus daiktai
vasarėja
uola, man irgi aktuali problema tapo ivairios metodika, nes gi, kaip savam, norisi, kur geriausia.... rolleyes.gif
tai man labiua geros pradzios patiko kiek domejausi. ten viskas orientuota i vaiko poreikius: jeigu jis nenori sokti, kai visi eina sokti, tai ir neina, arba gali vienas piesti jei tuo metu jam to norisi, nors kiti kitokia veikla vykdo. bet man pagrindinis iziuretas minusas- tos grupes paprastai buna perpildytos, nes dauguma nori i tokia o ne i paprasta vesti kai tame paciame darzelyje yra pasirinkimo galimybe.
Ai, dar drauge pasakojo, kad jie ryte ten pasisiveikinimo daineles dainuoja, kiekvienam individualiai po stulpeli skiria, mazdaug " labas rytas Agnute, mums tave labai smagu matyti tra lia lia" smile.gif smile.gif smile.gif sake, vaikai buna suzaveti....
del rinkliavu: bent jau ten kur as domejausi, tai mokestis oficialus vienodas tiek i paprasta vedant tiek i geros pradzios. gal tiesiog nuo darzelio priklauso, arba cia su daugiau visokiu priemoniu dirba...

ir valdorfo darZelyje vilniuje buvau ir snekejausi ir ziurinejau.
buvo kas labai patiko, buvo kas visai nepatiko, ir po to nusprendziau visi nevesti. dry.gif
izvelgti minusai: nera fizines veiklos, judejimo, aktyviu zaidimu
nera meninio ugdymo ( dainos sokiai, daile) arba nuo mane tai nuslepe g.gif
rekomenduociau labai vaikams, kurie yra labai jautrus, ramus, nedrasus ir pan.

oi, kiek pripyliau, bi jei kam idomu, galiu ir pliusus pavardinti rolleyes.gif
Papildyta @ [mergetime]1090507174[/mergetime]
............oijojojoj, persiprasau, tiek pripyliau, ir tik dabar ziuriu kad cia gi as apie montesori darzeli. doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
busiu atidesne.. smartass.gif
uola
QUOTE (mamkinas @ 2004 07 22, 16:34)
uola, man irgi aktuali problema tapo ivairios metodika, nes gi, kaip savam, norisi, kur geriausia.... rolleyes.gif
tai man labiua geros pradzios patiko kiek domejausi. ten viskas orientuota i vaiko poreikius: jeigu jis nenori sokti, kai visi eina sokti, tai ir neina, arba gali vienas piesti jei tuo metu jam to norisi, nors kiti kitokia veikla vykdo. bet man pagrindinis iziuretas minusas- tos grupes paprastai buna perpildytos, nes dauguma nori i tokia o ne i paprasta vesti kai tame paciame darzelyje yra pasirinkimo galimybe.
Ai, dar drauge pasakojo, kad jie ryte ten pasisiveikinimo daineles dainuoja, kiekvienam individualiai po stulpeli skiria, mazdaug " labas rytas Agnute, mums tave labai smagu matyti tra lia lia" smile.gif smile.gif smile.gif sake, vaikai buna suzaveti....
del rinkliavu: bent jau ten kur as domejausi, tai mokestis oficialus vienodas tiek i paprasta vedant tiek i geros pradzios. gal tiesiog nuo darzelio priklauso, arba cia su daugiau visokiu priemoniu dirba...

buvo kas labai patiko, buvo kas visai nepatiko, ir po to nusprendziau visi nevesti. dry.gif
nera meninio ugdymo ( dainos sokiai, daile) arba nuo mane tai nuslepe g.gif

Papildyta @ [mergetime]1090507174[[b]*uola rgetime] [/b]
............oijojojoj, persiprasau, tiek pripyliau, ir tik dabar ziuriu kad cia gi as apie montesori darzeli. doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif

Ar nemaisai valdorfo su montesori. Kiek zinau, tai vaiko ugdymas butent grozi, muzika , mena ir kt.

Dekui, uz papasakojima apie gera pradzia wink.gif
Papildyta @ [mergetime]1090507473[/mergetime]
Na va ir issiaiskinom wink.gif biggrin.gif
Vilyte
Sveikutes,

As auginu penkiameti ir leidziu i geros pradzios darzelio grupe. Del mokescio: mes mokame tik tiek, kiek ir paprastoje grupeje + metinis mokestelis del ivairiu buitiniu dalyku, taip vadinamas grupes fondas.

Sios grupes veikla patinka todel, kad cia nesijaucia tokiu dideliu krastutinumu kaip valdorfo ar montesori grupeje (tik naturalus zaislai ir t.t.). Bet to propaguojami seimos principai bei mokoma ivardinti vaiko jausmai. Man irgi labai patinka tie ju ivairus pasisveikinimai :Dziaugiusi, kad siandien esi su mumis ir t.t. Pastebejau, kad sunus pradejo atviriau bendrauti, ismoko ivardinti savo busena (as dziaugiuosi, man labai taves gaila, man liudna - kalbejau su psichologe, ir ji patvirtino, kad tai labai gerai - mes visi turime moketi ivardinti savo busena tam, kad galetume zinoti, kaip is jos iseiti). Dar i sios grupes gyvenima labai itraukiami tevai: prasoma, kad tevai atrastu laiko kartais sudalyvauti pamokeleje ar kokiame nors renginelyje. Aisku, sunku atrasti laiko, juk dauguma dirbam, bet esu pati kelis kartus prabuvusi grupeje puse dienos: valgem mano kepta pyraga, skaitem knygeles, diskutavome su vaikais, valgem pietus (visai neblogas tas ju maistelis); kiti teveliai vedesi i savo darbovietes (i kavine, ciuozykla...). Rudeni, kai iseisiu i dekreta butinai dazniau lankysiuosi grupeje.
Hubbba
Sveikos

o kas galetu is vardinti darzus kur tokios grupes yra???
labai labai aciu
vasarėja
QUOTE (Hubbba @ 2004 08 05, 19:05)
Sveikos

o kas galetu is vardinti darzus kur tokios grupes yra???
labai labai aciu

man rodos kad nemazai darzeliu jas turi, bet nesu tikra g.gif
tikrai zinau kad Boruzele Zveryne ( Vilniuje) turi, nes ten planavau is pradziu leisti savo vaika,
Elvita
Man irgi labiausiai patinka "Geros pradzios" metodika. Niekada nevesciau vaiko i valdorfines arba steinerio grupes. Musu darzelyje yra dvi "geros pradzios" grupes ir abi perpildytos, manau, kad tevams si metodika pati priimtiniausia.
Keberiokšt
Valdorfo ir Steinerio grupes yra tas pats. Rudolfas Steineris- filosofas -antroposofas yra Valdorfo pedagogikos ikurejas. Placiau - www.vaikas.lt/pedagogika/index.php - 4k
Papildyta @ [mergetime]1092072764[/mergetime]
"Geros pradžios" mokymo centrai:

1. Vaikų l./d. "Boružėlė" - Latvių 40, Vilnius,
2. Vaikų l./d. "Aušrinė" - Baltų prospektas 49, Kaunas,
3. Vaikų l./d. "Kregždutė" - P. Cvirkos 60, Šiauliai,
4. Vaikų l./d. "Svirpliukas" - Liepų 43A, Klaipėda,
5. Vaikų d./m. "Kaštonas" - Krikščiūno 5, Akademija, Kėdainių raj.,
6. J. Basanavičiaus vidurinė mokykla - Konarskio 27, Vilnius,
7. Radvilėnų vidurinė mokykla - Radvilėnų plentas 7, Kaunas,
8. Centro pradinė mokykla - Mickevičiaus 9, Šiauliai,
9. S. Dacho vidurinė mokykla - Kuršių a. 2/3, Klaipėda.
Elvita
QUOTE (Nedurna @ 2004 08 09, 19:28)
Valdorfo ir Steinerio grupes yra tas pats. Rudolfas Steineris- filosofas -antroposofas yra Valdorfo pedagogikos ikurejas. Placiau - www.vaikas.lt/pedagogika/index.php - 4k
Papildyta @ [mergetime]1092072764[[b]*Elvita rgetime] [/b]
"Geros pradžios" mokymo centrai:

1. Vaikų l./d. "Boružėlė" - Latvių 40, Vilnius,
2. Vaikų l./d. "Aušrinė" - Baltų prospektas 49, Kaunas,
3. Vaikų l./d. "Kregždutė" - P. Cvirkos 60, Šiauliai,
4. Vaikų l./d. "Svirpliukas" - Liepų 43A, Klaipėda,
5. Vaikų d./m. "Kaštonas" - Krikščiūno 5, Akademija, Kėdainių raj.,
6. J. Basanavičiaus vidurinė mokykla - Konarskio 27, Vilnius,
7. Radvilėnų vidurinė mokykla - Radvilėnų plentas 7, Kaunas,
8. Centro pradinė mokykla - Mickevičiaus 9, Šiauliai,
9. S. Dacho vidurinė mokykla - Kuršių a. 2/3, Klaipėda.

Bent jau musu darzelyje, tai valdorfineje ir steinerio grupese dirba pagal skirtingas metodikas. Pati maciau, todel galiu drasiai teigti smile.gif

O "Geros pradzios" 2 grupes taip pat yra l/d "Papartis" Ciobiskio 17, Seskine.
Arti
Sveikos, mamytes smile.gif

Labai susidomejau "Geros pradžios" ugdymo metodika. Gal mamytes galetu parekomenduoti koki darzeli Kaune? Manau, kad mamyciu patirtis daug vertingesne, nei paciu darzeliu savireklama - "kokie mes saunus"..
nikvik
Ejo mano vaikas i geros pradzios grupe, Lakstingalos darzelyje. As tai likau nepatenkinta- sistema tokia - vaikas lavinamas individualiai, veikia tai kas jam patinka. Ideja gal ir nieko, bet..... Patinka mergaitems piesti, ir piesia visa diena, kai ne ateinu vis tos pacios ir sedi tame kampelyje .O maniskiam bernui gariausiai tai palakstyti, tai ir laksto visa diena, ir tokiu patikekit ne vienas ir ne du grupeje. Aukletojoms tai fantastika- vaikai daro ka nori, jos irgi blink.gif Vienpusiskai viskas. Kai persikelem kitur gyventi ir nuejom i kita darza su standartiniu Vieverseliu su standartinem pamokelem, tai nors kazkoks vaiko lavinimas prasidejo, motorikos, kalbos.... Labiau patenkinta esu, nors darbelius kazkokius vaiko matau. O geroj pradzioj- kruvos mergaiciu piesineliu ir NIEKO berniuku....
cherry coke
Geros pradzios mokykla geriausia jei norit isugdyti zmogu kuris myletu ir gerbtu ne tik save, bet ir kitus. Jei jums labiau rupi zinios nei sveikata ar lengva adaptacija rekomenduociau normalia lietuviska mokykla. Beje, as pati dirbu geros pradzios mokykloj clap.gif
smilga saule
Pati vedu i geros pradzios darzeli nieko ten tokio nemaciau dar aisku neseniai vedu ,bet nelabai man ateini ryte ratukas valanda tada piesia poto i lauka tada valgo pietu miegas,vel valgo ratukas ir kas ka nori daro man pasirode nuobodu jokiu ten pribambasu nemaciau ir seip po menesio gal pervesiu kitur.Negaliu labai kategoriskai sakyti kasko tik ma panasu ,kad priklauso nuo grupes gal mano vaikui nuobodu nes jam 3metai ir visi 5metu jis neitrauktas i veikla ir ta veikla jau nebe du gaideliai o rimti eilerastukai kas jam dar nerupi.
gutukas
QUOTE(Arti @ 2004 08 18, 00:03)
Sveikos, mamytes  smile.gif

Labai susidomejau "Geros pradžios" ugdymo metodika. Gal mamytes galetu parekomenduoti koki darzeli Kaune?  Manau, kad mamyciu patirtis  daug vertingesne, nei paciu darzeliu savireklama - "kokie mes saunus"..
*

manau kad jau vėluoju su atsakymu ax.gif , bet gal kam nors pravers..."Geros pradžios" grupė yra "Žemynos" darželyje, taip pat ir montesorinė grupė...
Shantele
Mielosios mamytes,gal zinote kur yra "geros pradzios"grupes darzeliai? rolleyes.gif rolleyes.gif
tanita
Kas del darzelio geros pradzios metodikos - atrodo viskas neblogai, bet pradinej mokykloj mokant pagal sia metodika iprate elgtis, kai atsizvelgiama i ju norus, pereje i vidurine pradzioje daznai nesuvokia, kad yra ne vien tiktai norai, bet ir pareigos, tvarka, kuri kartais nesutampa su musu norais, bet reikia... verysad.gif Ir tada kartais buna sunku...
tulpe
mes einam i gera pradzios grupe darzelyje esam patenkinti bet manau lll daug priklauso nuo aukletoju jei vaikui nepatiks aukletoja ko gero netiks jokia metodika smile.gif
*Samanė*
QUOTE(nikvik @ 2004 08 28, 01:32)
Patinka mergaitems piesti, ir piesia visa diena, kai ne ateinu vis tos pacios ir sedi tame kampelyje .O maniskiam bernui gariausiai tai palakstyti, tai ir laksto visa diena, ir tokiu patikekit ne vienas ir ne du grupeje. Aukletojoms tai fantastika- vaikai daro ka nori, jos irgi blink.gif Vienpusiskai viskas. Kai persikelem kitur gyventi ir nuejom i kita darza su standartiniu Vieverseliu su standartinem pamokelem, tai nors kazkoks vaiko lavinimas prasidejo, motorikos, kalbos.... Labiau patenkinta esu, nors darbelius kazkokius vaiko matau. O geroj pradzioj- kruvos mergaiciu piesineliu ir NIEKO berniuku....
*

g.gif nežinau kaip pas jus, bet va berniukas lankė ir visi piešdavo ir piešinukai iškabinti būdavo visų tam tikra tematika, ryto ratas kasryt būdavo.Tik paruošimas mokyklai tai schmoll.gif , mes lankėm dar mokyklėlę papildomai pusę metų tai rašyti mokytoja pramokė , skaityti,o svarbiausia susikaupti ir kitiems netrukdyti, tikrai nuostabi mokytoja buvo,o darželį vaikinas nenori nieko mokytis ir sėdi prie kaladėlių visą dieną.Tai va- po darželio leidau į Geros pradžios klasę.
Dar yra problema-vienos mergaitės mama skundėsi, kad dukrytė labai nemėgsta Ryto rato. unsure.gif gal auditorijos baimė g.gif
O Kaune dar darželis Klevelis dirba pagal Geros pradžios metodiką g.gif lygtais minėjo , nebent aš maišau su kitu.
Japoniene
Nežinau, mano mergaitė, kaip tik šiemet pabaigė darželį, pagal šitą programą mokėsi, kaip supratau 3 metus. Rezultatai tokie: mergaitė (6 metai suėjo sausį) skaito savo malonumui, perku žuranlus vaikiškus, ne tam, kad juos spalvintu ar vartytų, o tam kad jai įdomu kas juose parašyta, skaičiuoja irgi neblogai (sudeda, atima). thumbup.gif Galiu pasakyti, kad esu užsiėmusi mama ir tikrai nemokinau vaiko papildomai, būtų reikėję gal būčiau ir prisėdus, bet kad nemačiau poreikio tai nieko ir nedariau. Manau daug priklauso nuo pačių auklėtojų, jų požiūrio į vaikus ir t.t. Tada ir rezultatai geri, mūsų darželio auklėtojos nuostabios ir esu tikrai labai patenkinta darželiu.
Aucyte
QUOTE(vasarėja @ 2004 07 22, 17:33)
Ai, dar drauge pasakojo, kad jie ryte ten pasisiveikinimo daineles dainuoja, kiekvienam individualiai po stulpeli skiria, mazdaug " labas rytas Agnute, mums tave labai smagu matyti tra lia lia" smile.gif  smile.gif  smile.gif  sake, vaikai buna suzaveti....

buvo kas labai patiko, buvo kas visai nepatiko, ir po to nusprendziau visi nevesti.  dry.gif
nera meninio ugdymo ( dainos sokiai, daile) arba nuo mane tai nuslepe  g.gif

Papildyta @ [mergetime]1090507174[/mergetime]
............oijojojoj, persiprasau, tiek pripyliau, ir tik dabar ziuriu kad cia gi as apie montesori darzeli. doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Tai kaip tik Valdorfo darželiuose vaikučiai ir eiliuotus pirštukų žaidimus žaidžia, ir ryto rate visi gražiai pasisveikina, ir gražiausių visokių ritualų prieš valgį, prieš miegelį turi... Ir pasakas seka.... O kaip gražiai šventes švenčia! Lauke daug laiko praleidžia - tam turi spec. aprangas lietingam orui bei šaltai dienai. Todėl mažiau serga. O kur dar visokios iškylos, žygių dienos! Tikra vaikystė vaikui - kupina įspūdžių, atradimų, žaidimų. Net ir mokosi visko vaikai savo tempu per žaidimus. Man asmeniškai tai viskas super Valdorfo pedagogikoje. O kad ten nežaidžiama su Barbėmis - tam irgi yra logiški paaiškinimai. Juk vaiko pojūčiai yra kur kas intensyvesni nei suaugusiojo žmogaus. Plastikiniai ryškūs žaislai netinka vaikui, nes:
- jie yra be galo ryškūs ir tai bukina pojūčius. Pabandykite suvalgyti saldų pyragaitį, o po to atsikąsti, kad ir pačio saldžiausio obuolio:). Atbukę pojūčiai nebejaučia niuansų;
- plastikiniai žaislai yra tokie tobuli, kad su jais nėra ką žaisti - nebent laužyti ir ardyti, kad pasižiūrėti iš ko jie padaryti:). Jie nelavina vaiko kūrybingumo ir fantazijos. Žaidimai su tokiais žaislais būna šabloniški, nekūrybingi. Pastebėkite, kiek įvairiausių dalykų vaikas gali susigalvoti iš paprasčiausios pliauskelės! Prisiminkite savo vaikystę - pati įdomiausia žaidimo dalis būdavo pasiruošimas žaidimui. Palapinių statybos, lėlyčių iš žiedlapių gamyba, smėlio pilių statymas... Po pasiruošimo žaidimas paprastai tetrunka kelias minutes:). Todėl neatimkite šio džiaugsmo iš vaiko!:);
- plastikiniai žaislai nelavina vaiko jutimų. Plastikas ar jis didelis, ar mažas yra vienodai šiltas ir vienodai lengvas. O liesdamas natūralias medžiagas, vaikas jaučia skirtumus. Laikydamas rankoje akmenuką vaikas pajaučia, kad jis sunkus ir šaltas. Medis - lengvesnis ir šiltas. Šilkas - lengvas ir švelnus. Kriauklelė - šalta ir lengva ir t.t. Natūralus pojūčių bei smulkiosios/stambiosios motorikos lavinimas yra itin svarbus pirmame septynmetyje. Fantazuodami, gamindamiesi žaislus iš natūralių medžiagų vaikai kaip tik to ir pasiekia! Turėdami geriau išlavintą motoriką, daugiau judėdami ir žaisdami jie neturi kalbos sutrikimų (tas labai susiję su per mažu judėjimu), lengviau išmoksta rašyti ir gražiau rašo, turėdami išlavintą fizinę pusiausvyrą nekenčia dėl dvasinės sutrikimų (tas labai tarpusavyje susiję, ne veltui vadinama psichosomatine sistema) ir t.t., ir pan.smile.gif. Prirašyti galėčiau milijonąsmile.gif.
Kutuliukas
QUOTE(Aucyte @ 2006 10 19, 11:13)
Turėdami geriau išlavintą motoriką, daugiau judėdami ir žaisdami jie neturi kalbos sutrikimų
*

o kaži kodėl darželiuos tada dirba logopedai, jei jau tų sutrikimų nėr? rolleyes.gif

Plastikiniai ryškūs žaislai netinka vaikui, nes....
*

nežiūrint to, dauguma tokius darželius lankančių vaikų juos turi namuose. rolleyes.gif

Man asmeniškai tai viskas super Valdorfo pedagogikoje.
*

kai viskas super, nebėr vietos tobulėjimui tongue.gif Nebūna taip wink.gif

Prisiminkite savo vaikystę - pati įdomiausia žaidimo dalis būdavo pasiruošimas žaidimui. Palapinių statybos, lėlyčių iš žiedlapių gamyba, smėlio pilių statymas...
*

Vaikui įdomu viskas, o ne tik kažkuri dalis - arba pasiruošimas arba žaidimas. Ir lavėja mano galva kaip tik tada kai tos įvairovės biskį daugiau - o ne vien pliauskos ir ne vien barbės wink.gif Iki šiol atsimenu savo mylimiausią žaislą - pliušinę beždžionėlę, o va pasiruošimo nelabai...taip kad nereikia apibendrinti.

Kažkaip...kaip iš lankstinuko man Aucytės žinutė skaitos...gražu, bet kažkaip atitrauktai.

Tiesa, kodėl "geros pradžios" temoj tiek kalbama apie valdorfą taip ir nesupratau unsure.gif
Keiti
Žiūriu senokai primiršta tema smile.gif Aš savo dukrytę ketinu leisti į Aušrinės darželį, taikantį Geros pradžios metodiką, gal kas turite kokių atsiliepimų būtent apie tos metodikos taikymą tame darželyje?
AusraR
Sveikos amytes
susidomejau geros pradzios metodika. Gal kam butu nesudetinga pasakyti kur Vilniuje yra tokiu darzeliu su tokiom grupem?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.