Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip pasilengvinti motinystės naštą?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2
Augustina
Pasidalinkime, kaip Jus pasilengvinate motinystes nasta tuos pirmuosius vaiko auginimo metus, kai bunate namuose? Ne tik psichologiskai (einate i sporto kluba, su vaiku vaziuojate i svecius, i teatra, mokotes, skaitote knygas ir t.t.), bet ir fiziskai - pvz:. naudojate nesiokles, slingus, supamas kedutes ir t.t.
Ka darote, kad motinyste teiktu tik DZIAUGSMA? Neskaitant to, kad vaikutis pats savaime yra laime.
amelijaž
Na aš tai mėgstu rūpintis savim ir vaikučiu.
Dar būdama nėčia nusipirkau vystymo lentą, kad nereiktų ant kokių tai stalų vaiko guldyt. thumbup.gif
Dar stovą vonelei, kad nereiktų nugaros lanksyti. ax.gif
Automobilinę kėdutę nuo 0 mėn. Joje labai patogu vaikuti guldyt pirmais mėnesiais, kai eini valgyt ar į wc.Kažkaip nenorėdavai aš jos vienos palikt.
Nuo dviejų mėn. nešynę-irgi labai gerai, kai greitai į parduotuvę reikia.
Dabar ruošiamės prkti šokliuką,o vaikštynė jau senai nupirkta.
Ir daugybę smulkmenų kurios labai padeda vaikutį auginant 4u.gif
Svarbiausia ir labiausiai tai padeda SM clap.gif
Gentle
Mes irgi turime visokiausiu daiktu pagalbininku: ir kedute-supuokle, ir vystymo stala, ir vaikiska treniruokli, ir t.t.. Bet vis tiek as per diena labai nuvargstu, nes lialius dar maziukas ir valgo kas 2 val. (MP), nekalbu apie naktini maitinima. Plius, mano vyrukas auga kaip ant mieliu ir darosi vis sukesnis, tad jau jauciu vis stiprejancius nugaros skausmus.
Todel man geriausias pagalbininkas tetukas lotuliukas.gif ir jo stebuklingi zodziai: "as pabusiu su mazium, tu pora valandu laisva". Tada as sedu i masina ir lekiu kur akys mato, nesvarbu kur - ar i maisto parduotuve (niekad negalejau pagalvoti, kad maisto pirkimas man teiks toki dziaugsma biggrin.gif), ar i kirpykla, ar siaip pasivazineti, kad "stogas siek tiek prasivedintu" tongue.gif.
Baltute
Mes irgi turim visokiu irengimu, kad butu lengviau. Beje, man labai patiko pusiau gulima kedute. Padedi ten vaika, prisegi ir gali nestis i virtuve, kai maista gamini, ar i kita kambari, kur kazka veiki. Esme ta, kad vaikas mato veiksma ir susidomejes ziuri, nereikia kitais budais uzsiimti. Maniskis tai mazesnis net uzmigdavo toj kedutej.
Dar man labai patinka kengura, kai reikia kur nors greitai netoli iseiti, o su vezimu nelabai patogu.
mezyte-pupyte
QUOTE(Baltute @ 2006 05 17, 14:48)
Mes irgi turim visokiu irengimu, kad butu lengviau. Beje, man labai patiko pusiau gulima kedute. Padedi ten vaika, prisegi ir gali nestis i virtuve, kai maista gamini, ar i kita kambari, kur kazka veiki. Esme ta, kad vaikas mato veiksma ir susidomejes ziuri, nereikia kitais budais uzsiimti. Maniskis tai mazesnis net uzmigdavo toj kedutej.
Dar man labai patinka kengura, kai reikia kur nors greitai netoli iseiti, o su vezimu nelabai patogu.
*

pritriu, tik vietoje gulimos kedutes mes naudojame, masinisne kedute nu kur iki puse metu, kadangi kasdien su masiniuku nelakstome tai ja laikom namie, ir visur kartu su vaiku....ir jai labia patinka ir smagu ypac indus plauti bigsmile.gif
kaip sakoma vienu suviu du zuikiai
o siap ypatingu irengimu nelabai reikia tik akys dideles ir visko nori savo maziui ir supyniu ir sokliuko ir ...bet puse paskui lieka nenaudotu
o man legviausia tada kai kur nors reguliariai iseini ir skiri lako tik sau pav. baseinas setadienio ryta kai lelus su teciu..taip as jo pasiilgsu ir tai faina buna, tada niekas nesunku, o kai visa sav niekur neiskisi nosies tai ir vaikas pasidaro ne toks mielas
Sidabrinė
Kadangi vyras dirba ilgas darbo valandas,tai daugiausiai su dukryte bunu as.Tai didziausia pagalbininke namuose vibro kedute biggrin.gif Mazyle gali ir zaisti ir stebeti ka mama daro thumbup.gif Be jos kaip be ranku,nes dukryte tik joj gali ilgeliau pasedeti.Va dar man labai sunku,kad gyvenam 7 aukste.o liftas neveikia verysad.gif Tai jau sakem pirksim maziuka vezimeli,nes kas kart einant i lauka grystu vos gyva blush2.gif O su nesykle nelengva man taip pat doh.gif doh.gif
romuciukas
sunkus darbas vaikus auginti ax.gif
as manau,kad sudetingu atveju nepades nei kedutes,nei sokliukai,nei kiti daiktai ax.gif
mano manymu,jau pries pastojant reikia grudinti savo charakteri,reikia mokytis neistezti,mokytis pasitiketi salia esanciu zmogumi,kad kai jau nebebus jegu turetum su kuo pasidalinti nasta smile.gif
Langoza
QUOTE(romuciukas @ 2007 01 18, 20:39)
sunkus darbas vaikus auginti ax.gif
as manau,kad sudetingu atveju nepades nei kedutes,nei sokliukai,nei kiti daiktai ax.gif
mano manymu,jau pries pastojant reikia grudinti savo charakteri,reikia mokytis neistezti,mokytis pasitiketi salia esanciu zmogumi,kad kai jau nebebus jegu turetum su kuo pasidalinti nasta smile.gif
*

biggrin.gif hm... lengva pasakyt - mokytis neistizti ir t.t. psichologiskai taip. to reikia. bet manau, tema apie fizini palengvinima. aisku, automobiline kedute thumbup.gif sokliukas thumbup.gif aisku, jame tikrai labai trumpai pabuna (butu ilgiau, bet jau as pati neleidziu - max 30min). ir kaip jau mamytes ir minejo - vystimo lenta, vadinama kengura ir t.t. viskas kas gali palengvint ir padaryt patogu mamos ir leliuko buvima kartu yra thumbup.gif
maniske dar tokia, kad labai moka zaisti. jei jau ji uzsiemusi, buna kokia 1.5 val jos kaip nera - su paprasciausiais barskalais barskinasi, tyrineja. ir nuo vaiko priklauso. gi buna tokiu , kuriu ne 1 min nepaliksi doh.gif
eiwile
Man labai padeda supama vibro kedute thumbup.gif dar supynes thumbup.gif
Gabred
O mes be visų buitį ir būtį lengvinančių daiktelių dar turim netoliese ir labai gerus senelius thumbup.gif , kurie ir vaikui ir man, mamai,padeda susitvarkyti.Jie mažiuką ir nešiodavo, kai pirmais mėnesiais pilvukas kankino ir dabar man leidžia išbėgti reikaliukų sutvarkyti ar pas kokią draugę į svečius ax.gif
-edita-
mes ir isigjijome ir vystymo stala, ir masinine nuo 0 men. kedute, gulta, kur mergaite guli ir virs yra akabinti ivairiu spalvu ziasliukai ( tai labai megsta manoji, koki 20 mi. buna ramu, o kartais ir uzmiega), bet va keduteje nelabai megsta buti, kai vaziuojam kur nors tada gerai, nes masina bugzgia, juda tada ir izmiega, o va namie nesedi g.gif . beje skaiciau, kad tokioje keduteje ilgiausiai gali sedeti 2 val., reikia daryti ilgesnes pertraukas tarp sedejimu... taip pat man labai tetis padeda, ir nakti keliasi, atnesa dukryte man i lova pamaitinti, ir panesioja atsirugimui, gryzes is darbo isiuncia mane iki parduotuviu, paslydineti ...
Klepesova
Na kažkaip "našta" to nepavadinčiau...
Turim auto kėdutę- beveik nenaudojamą- mat ji negali pernešti ten sėdėt... Vienintelis būdas saugiai važiuoti yra tas: aš su papu ją užmigdau- jau važiuojant, kai ji užmiega įsodinu į kėdutę ir susegu visus diržus. Dabar kai pusiaugulima tai gerai, bet ką reikės daryti, kai mažylė paaugs nežinau... bet tuoi ateis laikas kai ji ten nebesėdės...Oi vargsim tada mes... unsure.gif
Visokių ten vibro kėdučių nepirkau... unsure.gif
Kai eidavau į WC mažylę prie durų prisiveždavau su vežimu (išprotėjusi močia ane?)Ir taip dariau iki kol jai suėjo 6 mėnesiukai.
Mes net nepirkome maniežo- mūsų su vyru nuomonė tokia: "vaikas turi vaikščioti laisvai kur nori 9po namus aišku) ir vaikščioja kur nori. Ji labai savarankiška. (šiandieną 11 mėnesiukų) Pvz: mes valgome- ji jau pavalgiusi taio apsisukusi nueina į kambarį ir žaidžia sau su žaisliukais.
Mes net nepirkome sūpynių- nueiname į lauką ir pasisupame.
Gal man paprasta kalbėti- aš po gimdymo praėjus 2 mėnesiukams išėjau į paskaitas. Taigis labai pasiilgdavau mažylės wub.gif
garbaniukee
kazkur skaiciau patarima tureti supamaja kede, na kur mama gali atsisesti ir suptis su vaiku, migdyti ir pan.
mes neturime, bet pagalvojau super ideja. na bent jau kol leliukas visai mazas, arba nelabai miega naktimis...
Drasita
Pagrindinis palengvinimas butu jei nemanytum kad motinyste nasta.Jei negali pakeist situacijos tai pakeisk poziuri i ja.Jokie buitiniai dalykai nepalengvins jei mastymas bus negatyvus.
Mes tai nusipirkom supynes tai apie pusvalandi mergina pabuna jose kol as virtuvej kuiciuosi.Ir lovytes pabuna 10-20 min, nes nupirkom labai zaismingas apsaugas idedu zaisliuku i ji po visa lovyte keliauja.Pati tai stengiuosi kasdien ka sau pasidaryti: tai ir pasportuoju namie ir knyga paskaitau, ir SM pasedziu.Stengiuos kad bent i men karta ar patiem ar kad pas mus svetuku butu, kad smegenys pasaulio paragautu biggrin.gif.Beje pasisiuvau nesykle, tokia labai paparasta idedu nuoroda gal kas ir pati tokia pasidarysit.
http://www.linalaps.ee/eng/pood/carry_me.htm
Miegaliuke S
QUOTE(amelijaž @ 2006 05 16, 16:03)
Na aš tai mėgstu rūpintis savim ir vaikučiu.
Dar būdama nėčia nusipirkau vystymo lentą, kad nereiktų ant kokių tai stalų vaiko guldyt.  thumbup.gif
Dar stovą vonelei, kad nereiktų nugaros lanksyti. ax.gif
Automobilinę kėdutę nuo 0 mėn. Joje labai patogu vaikuti guldyt pirmais mėnesiais, kai eini valgyt ar į wc.Kažkaip nenorėdavai aš jos vienos palikt.
Nuo dviejų mėn. nešynę-irgi labai gerai, kai greitai į parduotuvę reikia.
Dabar ruošiamės prkti šokliuką,o vaikštynė jau senai nupirkta.
Ir daugybę smulkmenų kurios labai padeda vaikutį auginant  4u.gif
Svarbiausia ir labiausiai tai padeda SM clap.gif
*

Tikrai taip mirksiukas.gif
Kemere
Pritariu Drasitai, is pradziu kol leliukas buvo mazas buvo labai sunku ir keltis rytais 4 val. ir nesioti ir tt.nors ir atrode kad vaika uz viska pasaulyje labiausiai myli...bet viena ryta supratau,kad jei nepakeisiu poziurio,gerai nebus,zinau kad reikia ir nieko nepakeisi...dabar viskas gerai ir sunkumai kokie buvo,dabar atrodo juokingi smile.gif
o siaip tai prisipirkom buiciai palengvinti ivairiausiu dalyku(nesykle,racija,filmukai,kurie ant lubu rodosi,i automobili kedutes ir tt.) ,o labiausiai tai padeda vyras,nebijau jo paprasyti pagalbos,paprasau kad pabutu su mazyle,nakti pamaitintu ,i lauka iseitu,diena daznai supakuoju mazaja i vezima ir i balkona...ji labi megsta gryname ore miegot,taip sau atsiranda kokia dar 1,5-2 val. laiko smile.gif
pukute m
Mums is pradziu didele pagalba buvo supynes.Supdavosi ten ilgai,o kai uzmigdavo perkeldavau i lovyte.Veliau labai patiko lavinimo kilimelis.Dabar neatskiriama drauge-vaikstyne thumbup.gif
zvaigzdute23
neturiu tokiu problemu, buti mama man pats didziausias dziaugsmas, kai gime maziukas mes su dukryte zaisdavom su juo, mankstindavom, masazuodavome, o kai uzmigdavo eidavau su dukryte tvarkytis tokia zaidimo forma ji zaisdavo, o as bezaisdama tvarkydavausi, ir man laikas taip greitai prabego, kad as gal noreciau atsukti atgal. Net jei idedavom i supynes tai su dukryte budavom salia ir zaisdavom su besisupanciou mazyliu.
*ssuzzi*
thumbup.gif
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2008 02 08, 22:39)
neturiu tokiu problemu, buti mama man pats didziausias dziaugsmas, kai gime maziukas mes su dukryte zaisdavom su juo, mankstindavom, masazuodavome, o kai uzmigdavo eidavau su dukryte tvarkytis tokia zaidimo forma ji zaisdavo, o as bezaisdama tvarkydavausi, ir man laikas taip greitai prabego, kad as gal noreciau atsukti atgal. Net jei idedavom i supynes tai su dukryte budavom salia ir zaisdavom su besisupanciou mazyliu.
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Indrul
Na man tikrai motinyste - nera nasta schmoll.gif Tik malonumas thumbup.gif Mano leliukai daug laiko praleidzia lavinimo kilimeliuose, lauke vazinejames 2-5 val, kartu pasakas skaitome, mankstinames thumbup.gif Ir siaip, mes visad visur einame, vaziuojame tik su mazylaiais ax.gif
Sesiukas
Labutis visom mamytem. Laukiuosi jau 6 men. Pirmam sunui jau 13,5 metu, viskas pasimirso, o dabar visokiu naujoviu atsirado. Net neisivaizduoju kur kas kaikada naudojama, kai pasidairau kokioj parduotuveje. Tik norėciau paklaust kur ieskoti nusipirkt vystymo lenta, nes kazkaip niekur nemaciau. O i supyne nuo kokio amziaus galima sodint, be ja paskaiciau apie kazkokia kedute kur rase, kad i virtuve nesasi ir kas ten tokio nuo kada gali joje sedeti. Beja ar ta kedute nera ir maitinimo kedute? Oi tiek klausimu nezinau nuo ko pradet, mano pusesere pasigimde pries 6 men. tai ji turi i vonele toki parlona specialu kudikiui paguldyti maudant, kad neslystu, kur viso to ieskoti vaistineje ar kokioj spec parduotuveje? Patarkit labai prasau, nes pradedu panikuoti, kad esu visiskai atsilikusi ir nieko nebemoku ir nesuprantu. nestuke.gif verysad.gif
neju
Sveikute smile.gif . Mes tai daug prekiu reikalingu vaikeliui pirkom parduotuvej Vaikutis(Vilniuje). Ten ir pardavejos gali pasiklaust. O i vonia idekliuko nenaudojau. 4u.gif
gyvatėlė
QUOTE(Sesiukas @ 2009 01 04, 15:30)
Labutis visom mamytem. Laukiuosi jau 6 men. Pirmam sunui jau 13,5 metu, viskas pasimirso, o dabar visokiu naujoviu atsirado. Net neisivaizduoju kur kas kaikada naudojama, kai pasidairau kokioj parduotuveje. Tik norėciau paklaust kur ieskoti nusipirkt vystymo lenta, nes kazkaip niekur nemaciau. O i supyne nuo kokio amziaus galima sodint, be ja paskaiciau apie kazkokia kedute kur rase, kad i virtuve nesasi ir kas ten tokio nuo kada gali joje sedeti. Beja ar ta kedute nera ir maitinimo kedute? Oi tiek klausimu nezinau nuo ko pradet, mano pusesere pasigimde pries 6 men. tai ji turi i vonele toki parlona specialu kudikiui paguldyti maudant, kad neslystu, kur viso to ieskoti vaistineje ar kokioj spec parduotuveje? Patarkit labai prasau, nes pradedu panikuoti, kad esu visiskai atsilikusi ir nieko nebemoku ir nesuprantu.  nestuke.gif    verysad.gif
*

Labukas,
Nėra čia ko panikuoti, viskas su laiku vėl atsistos į savas vėžias ir atrodys, kad nieko nebuvote pamiršusi mirksiukas.gif
Vystymo lentą ir Gariūnuose galima gaut ir šiaip vaikų prekių parduotuvėse. Parolono į vonelę galima gaut net ir Maximoje. Supynes rekuomenduočiau nuo tada kai vaikas gerai sėdi, nors yra dabar ir gulimų - nuo gimimo iki 8kg. Kėdutę į virtuvę ir šiaip namuose galima naudoti automobilinę - nuo gimimo iki 13kg. O visa kita pagal poreikius.
Klauskite, jei dar bus kas neaišku, tam ir yra šis forumas wub.gif
Sėkmės 4u.gif
DaivaJ
Man didelis palengvinimas buvo supynės, skirtos nuo gimimo. Mažius mielai supdavosi. Ir dabar kartais pasisupam, tik jau trunka kokias 5 min. biggrin.gif Maitinimo kėdutę žaismingą ir patogią turim, pasėdi, kol aš sukuosi virtuvėj. O be vystymo lentos tai nežinau, kaip būčiau išsivertus rolleyes.gif Kol pats neatsisėsdavo, po kambarius darbuotis su vežimu važiuodavom. Vat kažkaip be vaikštynės apseinam, maloniau į mamytės rankas įsikabinus keliaut biggrin.gif
juta25
na musu palengvnimas yra lavinimo kilimelis kai atsibosta ant ranku pagulet laba gerai, automobiline kedute kai noriu vaika pasodinti ir kazka trumpai paidaryti vrtuvej smile.gif Na zinoma ir vezimas pavezioti sedinti tiek usmigdyti smile.gif Dabar pagalvoju apie vaikstyne ar jos man reik smile.gif ar jis ten bus mano krupiuks smile.gif
dolly
mums pradzioje labai padejo automobiline kedute (kai dar negalejo ir nemokejo sedeti)...veliau perejom i vaikstyne....dabar naudojam vaikstyne, maitinimo kedute, manieza...visur po truputi pabuna, tai nenusibosta vienoje vietoje... blush2.gif ax.gif kol nemokejo atsisesti ir atsistoti, tai laaaabai pagelbejo paaukstinimas i lovyte (mamai uzmigdzius ant rankyciu nereikdavo lenktis iki lovytes apacios) taip pat padejo vystymo lenta...dabar lovos ciuzinys butu kiaurai slapias biggrin.gif o visikai nereikalingas daiktas buvo nesiokle (kengura) schmoll.gif ...panaudojom gal kokius 2 kartus schmoll.gif g.gif
dolly
beje pamirsau pamineti, kad laaaabai pravercia mobili aukle thumbup.gif anksciau pagailejom pinigeliu ir isigijom tik pries keleta menesiu, bet dabar suprantu, kad tai nepakeiciamas dalykas...o ypac gyvenant nuosavame name....palieku vaika antrame aukste ijungiu aukle ir darbuojuos namuose... thumbup.gif
Beautiful Life
Mums dabar pravercia maniezas ir maitinimo kedute thumbup.gif , kai reikia virtuveje ka nors padaryti, pasiemu mazaja su savimi ir ji zaidzia puikiai biggrin.gif dar mums labai pagelbejo eglute, kuri stovejo prie mazosios lovytes, jai labai patiko nuiminet zaislus, tai kai noredavau islekt i pard., prikabindavau daugiau zaislu thumbup.gif , nieko kito dukrytei ir nereikejo lotuliukas.gif turejome ir mes kengura, visai nereikalingas daiktas, nes lauke mazoji buna vezime, o namie jos nereikia smile.gif
jupa
Nuo 5 mėn. mums labiausiai praverčia žaidimų ratas. Tai toks daiktas, kuriame vaikutis sėdi ir pasispirdamas kojytėmis sukasi aplinkui tyrinėdamas įvairius grojančius žaisliukus. Tikrai nesigailiu, kad įsigijom. Kai taps nebeįdomus, galėsiu kam nors perleisti smile.gif
HUGGA
o mes jokiu mandrybiu neturim, bet vaikstyne didziausias draugas, tik pasiekiamas pagundas reikia pasalinti biggrin.gif , guli, vartaliuojasi lovyteje arba ant zemes, spaudo zaisliukus grojancius, ramiausia buna su daug balionu thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif
D.E.V.A
as galvoju isigyt vaikstyne,nes jau rankos svyra po truputi g.gif ,galvojau dar apie sokliuka,nes rekordus stato sokinejimo,bet gal apseisim smile.gif
Jolantukas@
na mano didziausia pagalb vonele ir ant virsaus kur buna vystymo stalas.nugara pailsi,oir viskas po ranka,daug lentyneliu. thumbup.gif o taip mielai zaidzia.turim mygduka,groja sviecia.padeda nes nesigirdi taip kai sunus begioja.lavinimo kilimelis irgi geras daiktas,likes nuo sunaus.neturim tik maitinimo kedes,o jau reiketu g.gif
laurija
tikrai dabar yra daug priemonių, kurios padeda mamoms. mes virtuvėje sėdim maitinimo kėdutėj, miegamajame ant didžiulės lovos, o į kitus kambarius vežuosi su vežimu arba maitinimo kėdute, aišku pavargstu, juk sveriam beveik 10kg
Brigitte
O as prie sitos problemos priejau visai is kitos puses smile.gif Dar kol nebuvau nestuke.gif susipirkom visa imanoma buiti palengvinancia technika. Taip pat moku nesiparinti, jei kokia diena grindys pabus neisplautos ar dulkes nenuvalytos lotuliukas.gif Valgyti taip pat darau tik tada, kai turiu tam upo, i parde vyras po darbo nuvaziuoja. Taigi kadangi neprakaituoju tampydama produktus is parduotuves, nenusikalu kuopdama namus ir nepavargstu sukdamasi virtuveje, tai man visai ne nasta paciai atlikti visokiu sokliuku, migduku, etc. vaidmeni tongue.gif
Taigi is vaikams skirtu pricindalu turim tik vonele (bet joje maudytis nepatiko), stoveli vonelei ant kurio laikau vystymo lenta, plastikini gulteli i vonia (be asaru maudomes didelej vonioj), automobiline kedute (bet ja geriausia naudoti pagal paskirti ir gerai butu kad sankryzose degtu tik zalia sviesa lotuliukas.gif ), tikiuosi kad maitinimo kedute, bus populiaresne, ypac jei pastatysiu ja priesais akvariuma smile.gif Ai dar turim kengura - kartais panaudoju namie, kai noriu kad rankos pailsetu arba kai tenka kur vaziuot visuomeniniu transportu ir "baby gym'a" - stova ant kurio kabinasi zaisliukai. Viskas, jokiu ten vibro keduciu, vaikstyniu, maniezu neplanuoju pirkt ax.gif
Aisku kartais pavargstu psichologiskai, kai uzeina ilgesni zyzimo-rekimo periodai, tai nuo sito man geriausias vaistas - vaziavimas pas ka nors i svecius drinks_cheers.gif
adream
Mums tai gyvenima palengvina supyne, vaikstyne, lavinamasis kilimelis, dar ir maitinimo kedute, kaip sakom visas atrakcionu parkas biggrin.gif
o savaitgaliais palepina seneliai isleisdami mus kur i kina, pabuna su mazyliu thumbup.gif
kristinita
QUOTE(Brigitte @ 2009 01 12, 13:43)
O as prie sitos problemos priejau visai is kitos puses  smile.gif Dar kol nebuvau  nestuke.gif susipirkom visa imanoma buiti palengvinancia technika. Taip pat moku nesiparinti, jei kokia diena grindys pabus neisplautos ar dulkes nenuvalytos  lotuliukas.gif Valgyti taip pat darau tik tada, kai turiu tam upo, i parde vyras po darbo nuvaziuoja. Taigi kadangi  neprakaituoju tampydama produktus is parduotuves, nenusikalu kuopdama namus ir nepavargstu sukdamasi virtuveje, tai man visai ne nasta paciai atlikti visokiu sokliuku, migduku, etc. vaidmeni tongue.gif
Taigi is vaikams skirtu pricindalu turim tik vonele (bet joje maudytis nepatiko), stoveli vonelei ant kurio laikau vystymo lenta, plastikini gulteli i vonia (be asaru maudomes didelej vonioj), automobiline kedute (bet ja geriausia naudoti pagal paskirti ir gerai butu kad sankryzose degtu tik zalia sviesa  lotuliukas.gif ), tikiuosi kad maitinimo kedute, bus populiaresne, ypac jei pastatysiu ja priesais akvariuma  smile.gif Ai dar turim kengura - kartais panaudoju namie, kai noriu kad rankos pailsetu arba kai tenka kur vaziuot visuomeniniu transportu ir "baby gym'a" - stova ant kurio kabinasi zaisliukai. Viskas, jokiu ten vibro keduciu, vaikstyniu, maniezu neplanuoju pirkt  ax.gif
Aisku kartais pavargstu psichologiskai, kai uzeina ilgesni zyzimo-rekimo periodai, tai nuo sito man geriausias vaistas - vaziavimas pas ka nors i svecius  drinks_cheers.gif
*

o man sunkokai sekasi nesiparinti, kai aplink netvarka verysad.gif taip ir norisi žliumbt verysad.gif o aš sau pasilengvinu-palysdama po karštu dušu-tada taip gera darosi...ir tiek jėgų atsiranda...na o šiaip nepasakyčiau, kad našta, nes vyro paramą jaučiu ir jei jėgų nėra-tai jis viską padaro bigsmile.gif tiesa, dar žindymas labai atpalaiduoja 4u.gif
Titute
Yra daugybe geru dalykeliu pasilengvinti motinystes nasta.As ir turiu vibro kedute,nesyne,lavinimo kilimeli,vaikstukus,maitinimo kedute,automobiline kedute tai as priskirciau prie butinybes.Vystimo stalas,nesvariu pampersu siuksliadeze thumbup.gif.Is pradziu abejojau kai kuriais daiktais ar jie tikrai reikalingi,bet kai nusipirkau ,tai tikrai ne karto nesigailejau thumbup.gif ir visi daikatai sekmingai tarnauja smile.gif
Gierika
O mums thumbup.gif kedute, kuri supasi ir vibruoja, nepamainomas dalykas... Dar zaisliukai pasikabina tai is viso thumbup.gif
Giorgita
didziausias palengvinimas mums buvo pradziai kilimukas, po to vaikstukai
Brigitte
QUOTE(kristinita @ 2009 01 24, 00:17)
o man sunkokai sekasi nesiparinti, kai aplink netvarka verysad.gif taip ir norisi žliumbt verysad.gif o aš sau pasilengvinu-palysdama po karštu dušu-tada taip gera darosi...ir tiek jėgų atsiranda...na o šiaip nepasakyčiau, kad našta, nes vyro paramą jaučiu ir jei jėgų nėra-tai jis viską padaro bigsmile.gif tiesa, dar žindymas labai atpalaiduoja 4u.gif
*

Na, mano vyras ne tik kad moka nesiparint del netvarkos, bet jos ir visiskai nepastebi lotuliukas.gif Taigi, jei noriu kad man padetu, tai turiu pirstu parodyt ir smulkiai prainstruktuot ka daryti doh.gif
O siaip apie si savo gyvenimo tarpsni po kazkiek metu noriu prisiminti, "kaip dukra kvatodavo ziuredama i mano veida, kai kilodavau ja aukstyn zemyn", o ne "kaip as plaudavau grindis, kol mano dukra sokinedavo imontuota ant gumu tapr duru staktos"..... tongue.gif
Meduvė
maniskis labai jau demesio reikalaujantis mazylis, tai visa diena turi su juo uzsiimti. Pirmiausiai, man labai padejo karusele virs lovos. Tik greitai ji jam nusibodo. Na, bent jau turedavau 10min. pietukams daryti. Lavinimo kilimeliu dar nesidomi, bet gal supyne patik wub.gif
Minlina
QUOTE(Giorgita @ 2009 01 26, 02:11)
didziausias palengvinimas mums buvo pradziai kilimukas, po to vaikstukai
*

turbūt nuo avaiko priklauso... mūsiškė nei kilimuke gulėjo, nes 2 mėn pradėjo verstis ant pilvo, nei su vaikštyne vaikščiojo, nes labai intensyviai ropojo, nei lovytės supimo funkcija nebuvo veiksminga, o padovanotos supynės tik vietą užėmė smile.gif gerai dar, kad vaikštynę su vibrokėdute tik pasiskolinę buvome, o tai visai būtų pinigai į balą smile.gif hm, dabar galvoju, ir net nesurandu daikto, kuris mums butų buvęs nepamainomas... labiausiai naštą lengvino supratingas vyras, retsykiais aplankanti mama ir pati galimybė kažkur ištrūkti be vaiko

QUOTE(Brigitte @ 2009 01 26, 23:26)

geras požiūris drinks_cheers.gif
selena_888
drinks_cheers.gif su mama kuri pasake kiek zmoniu tiek ir nuomoniu drinks_cheers.gif
va mes turim viska ka tik galima vaikui nupirkt,bet puse jau atidavem nes tik vieta uzeme doh.gif o pvz sokliukas musu mergaitei labai patinka bet tai nereiskia ,kad as ja pakabinu ir ji ten zaidzia, o as sedziu ant grindu ir zaidziu su ja kartu,taip ir su bet kuriuo kitu zaislu,tai mums ir kinksma ir gerai,o laikyti ant ranku vaika 8-9kg tikrai rankos pavargsta... blush2.gif 4u.gif
Laabeille
Ir mes dauguma tos "irangos" turim: lav.kilimelis, vaikstyne, sokliukas (kuris netinka musu staktom tai ir guli nenaudotas), auto kedute, namine kedute, valgymo kedute ir kalnas lavinamu zaislu... Bet vistiek reikia vos ne puse dienos maze nesioti doh.gif , sokti, dainuoti, pokstauti - tada geriausia, vaiko nuotaika gerai ir as tada laimingiausia thumbup.gif
Uztat sunkiausi motunyste momentai kai pati neturiu sveikatos (vasara labai alergija kankino mane, o neseniai skrandis ir persalimas), tada taip pavargstu, neturiu jegu nesioti ir linksminti klecka verysad.gif Tada ji verkia, as nervuojuosi ir toks uzburtas ratas gaunasi.
Taigi geriausia butu tureti pagalbininke kuri karts nuo karto (kai as sergu ar jau kai stogas pradeda vaziuoti) pabutu pora valandu su dukryte. thumbup.gif
Deja, mano mama kitam mieste, o ir nugara jos siplna - nepakelia mano vaiko, ir siaip sitam mieste neturiu nei giminiu nei draugiu. Tas man sunkiausia - kad maza pagalbos ir kompanijos verysad.gif
Bet zadu bent karta i savaite porai valandu bandyt dukryte teciui palikti ir koki bureli sau susirasti.
Dzekse
man taip pat stogelis cuuozia. kartais jauciuosi tokia nubukusi, atskirta nuo pasaulio. nors stengiuosi bent karta per men i koki koncerta ar spektakli nueiti su draugemis. su dukrele einam i svecius, ir pacios juos priimam. tai cia tik prasiblaskymai. o kasdienybe tokia, kad kartais taip nuvargstu, nes mazyte naktimis prastai miega,visa diena reikia ja uzimti, labai vargina buitis. sad.gif dazna vakara, grizes vyras is darbo ruosia vakariene ar suplauna indus sad.gif zinau, kad jam tai ne visai prie sirdies, bet priekaistaut nebando.
taciau kai dukryte priejusi apkabina ir dar pasako "mama", visas nuovargis is karto dingsta wub.gif doh.gif doh.gif
MurkuMurku
QUOTE(Dzekse @ 2009 01 28, 21:26)
man taip pat stogelis cuuozia. kartais jauciuosi tokia nubukusi, atskirta nuo pasaulio. nors stengiuosi bent karta per men i koki koncerta ar spektakli nueiti su draugemis. su dukrele einam i svecius, ir pacios juos priimam. tai cia tik prasiblaskymai. o kasdienybe tokia, kad kartais taip nuvargstu, nes mazyte naktimis prastai miega,visa diena reikia ja uzimti, labai vargina buitis.  sad.gif dazna vakara, grizes vyras is darbo ruosia vakariene ar suplauna indus sad.gif zinau, kad jam tai ne visai prie sirdies, bet priekaistaut nebando.taciau kai dukryte priejusi apkabina ir dar pasako "mama", visas nuovargis is karto dingsta  wub.gif  doh.gif  doh.gif
*

Prie sirdies, ar ne prie sirdies, vaika turi auginti abu, ir buitis turi buti pasidalinama. Man irgi ne prie sirdies grindu plovimas, na, bet jos turi buti isplautos. Kieno rankomis - visai nesvarbu mirksiukas.gif
As kai pavargstu - visada atiduodu klecke i vyro rankas, isikisu i ausis kistukus ir einu valanda pasnausti cool.gif Arba su draugemis i baseina thumbup.gif
O siaip labai geras dalykas iki pusmecio buvo vibro kedute, visur kartu vaika nesiodavausi. Dabar turim mait kedute, vaikstyne. Slingas retkarciais sveciuose praversdavo, galedavo sau miegoti pas mane ar pas teti. O geriausia - zaislai ant grindu, stalciai, plintusu plesimas ir pan biggrin.gif
nakvisa
sveikutes. 4u.gif na fiziskai pasilengvint tai mes irgi turejom daugybe dalykeliu:lavinimosi kilimeli,supyne,kedute ant lingiu,sokliuka,vaikstyne ,lavinimosi centras ir t.t...nors mano dukriukas rankinukas ir karatais nieko kito nenori tik ant rankyciu,o kadangi sveriam labai daug,tai va ir stengiusuosi jau maziau nesioti... ax.gif
psichologiskai tai manau,kad man iki siol nesibaigia pogimdyvine krize... doh.gif kadangi mano artimieji daug dirba,su maziuke praleidzia ne daug laiko... verysad.gif visas rupestelis man atitenka.uzsirasiau i viena vaikuciu ir mamyciu kluba ,ryt pradedam,nu tikiuosi isbrsti is tos depresijos... doh.gif
Numenor
QUOTE(nakvisa @ 2009 02 11, 21:41)
...  visas rupestelis man atitenka.uzsirasiau i viena vaikuciu ir mamyciu kluba ,ryt pradedam,nu tikiuosi isbrsti is tos depresijos... doh.gif
*

Laikykites 4u.gif Gerai, kad randat jegu ir noro eiti i kluba thumbup.gif Bet jei labai negerai, pakalbekit su HV ar seimos gydytoju. Tos perinatalines depresijos ne juokas.
Papildyta:
Man dabar irgi stogas vaziuoja. Mazasis 3.5 men truputi sirguliuoja, tai sedim jau savaite namie. Iki siol labai gerai miegodavo, o dabar diena nusnusta tik 30-45 min. Dar turim 2m8men vaikina, tai jis kelias naktis vis atsibunda ir ateina pas mane i lova, as ji vedu atgal. Uzpraeita nakti jis taip atejo 5 kartus doh.gif , plius mazius kelesi 2-3 kartus MP pavalgyti, tai buvau visai pribaigta, tiek pervargusi, kad diena visiskai nebegaliu uzmigti, ypac per tas 30min, kol mazius miega verysad.gif . Dar vakar ir man kazkokia virusine prasidejo, pakilo temperatura. Zodziu, tetis, parejes su vyresneliu is darzeliu, rado mama visa apsiverkusia. Tai praeita nakti jis pasieme vyresniji pas save i lova, gavau truputi daugiau miego, siandien truputi sviesiau akyse...Bet atrodo vel sivakar temperatura kils doh.gif
nakvisa
QUOTE(Numenor @ 2009 02 12, 16:56)
Laikykites 4u.gif Gerai, kad randat jegu ir noro eiti i kluba thumbup.gif Bet jei labai negerai, pakalbekit su HV ar seimos gydytoju. Tos perinatalines depresijos ne juokas.
Papildyta:
Man dabar irgi stogas vaziuoja. Mazasis 3.5 men truputi sirguliuoja, tai sedim jau savaite namie. Iki siol labai gerai miegodavo, o dabar diena nusnusta tik 30-45 min. Dar turim 2m8men vaikina, tai jis kelias naktis vis atsibunda ir ateina pas mane i lova, as ji vedu atgal. Uzpraeita nakti jis taip atejo 5 kartus doh.gif , plius mazius kelesi 2-3 kartus MP pavalgyti, tai buvau visai pribaigta, tiek pervargusi, kad diena visiskai nebegaliu uzmigti, ypac per tas 30min, kol mazius miega verysad.gif . Dar vakar ir man kazkokia virusine prasidejo, pakilo temperatura. Zodziu, tetis, parejes su vyresneliu is darzeliu, rado mama visa apsiverkusia. Tai praeita nakti jis pasieme vyresniji pas save i lova, gavau truputi daugiau miego, siandien truputi sviesiau akyse...Bet atrodo vel sivakar temperatura kils doh.gif
*

console.gif oj kaip nesmagu,kad sergate... unsure.gif jei iki siol gerai miegodavo,tai gal dabar del to,kad sirguliuoja daznai keliasi. mirksiukas.gif pasveiks ir grysit i savo vezias mirksiukas.gif o siaip tai kartais labai gerai nusivalyt asaras,pasidazyt(juk pasidazius negali vergti,dazai nubegs... mirksiukas.gif biggrin.gif ) pasikinkyt vezima ir islekt is namu,net jeigu namie 3 metru aukscio neplautu indu kruva biggrin.gif po to ir dirbasi kitaip.arba kokia rami ,karsta vonia,kelios minutes miego irgi pakrauna motoriuka... mirksiukas.gif svarbiausiai,nelesti blogoms mintims uzvaldyti,susirasti malonu uzsiemima ar pakeisti aplinka.na zinoma ir "apdovanoti" savo antra puse rupesteliais bendrais. mirksiukas.gif o taviskis ir taip supratingas... mirksiukas.gif wub.gif
balta_rožytė
mes vonele pasidedavom ant staliuko,o dabar jau maudynes vyksta didziojoj vonioj. visokiu "pribumbasu" nepirkom. maniezas ir zaidimui ir miegui. vystymui plevele ir medziagos gabalas ar vystyklas. o ir valgom mamai ant keliu prie stalo dabar. turejo vaikstyne, bet jau kai moka isikibes vaiksciot tai nebenaudojam,nes nevienakart islipes is vaikstynes buvo. dabar leidziu ant zemes ropot,o kai nori atsistoja ir eina isikibes kur nori. kai mazesnis buvo pagelbedavo ir vezimas kai neramus buvo
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.