Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kai jauniausias vaikas "atstumiamas"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
vasarėja
sveikos, mamos,

reikia patarimo: planuojame kelios seimos su vaikais vykti i siltus krastus.
vaiku per visus trys: du vyresni -5 ir 6 metai, o maniske mazesne- 2.8
kai mano mergaite su tais vaikais buna tik dviese, jokiu problemu neiskyla, vaikai puikiai zaidzia.
bet va pries kelias dienas buvome gamtoje, ir kartu buvo visi trys vaikai. tai vyresnieji zaide kartu, o mano maze tapo "treciu broliu" sad.gif
buvo gaila ziureti i vaika, kaip ji bande visa vakara snekinti ir zaisti su tais vaikais, prieidama tai prie vieno tai prie kito, po to ji isizeide, supyko, eme neduoti jiems savo zaislu ( veiksmas vyko musu sode). Finale- isteriskai verkianti maniske.
Susidurem su problemele: jei toks pat variantas bus ir atostogaujant, tai gal neverta mums visiems kartu vaziuoti, nes kas cia bus per atostogos, jei turesi nuolat raminti verkianti vaika, o be to, visai nenoriu kad su mano vaiku taip elkgtusi.... unsure.gif
patarkit, kas buvot susidures su tokia situacija ka daryti? g.gif g.gif g.gif
kasiopeja
QUOTE (mamkinas @ 2004 07 22, 06:58)
sveikos, mamos,

reikia patarimo: planuojame kelios seimos su vaikais vykti i siltus krastus.
vaiku per visus trys: du vyresni -5 ir 6 metai, o maniske mazesne- 2.8
kai mano mergaite su tais vaikais buna tik dviese, jokiu problemu neiskyla, vaikai puikiai zaidzia.
bet va pries kelias dienas buvome gamtoje, ir kartu buvo visi trys vaikai. tai vyresnieji zaide kartu, o mano maze tapo "treciu broliu" sad.gif
buvo gaila ziureti i vaika, kaip ji bande visa vakara snekinti ir zaisti su tais vaikais, prieidama tai prie vieno tai prie kito, po to ji isizeide, supyko, eme neduoti jiems savo zaislu ( veiksmas vyko musu sode). Finale- isteriskai verkianti maniske.
Susidurem su problemele: jei toks pat variantas bus ir atostogaujant, tai gal neverta mums visiems kartu vaziuoti, nes kas cia bus per atostogos, jei turesi nuolat raminti verkianti vaika, o be to, visai nenoriu kad su mano vaiku taip elkgtusi.... unsure.gif
patarkit, kas buvot susidures su tokia situacija ka daryti? g.gif g.gif g.gif

Is patirties: kai vaikai buna trise, visada taip. Deja blink.gif
Ieskokit ketvirto vaiko i kompanija wink.gif
vasarėja
QUOTE (kasiopeja @ 2004 07 22, 09:01)
Ieskokit ketvirto vaiko i kompanija wink.gif

Kasiopeja, o jeigu tas ketvirtas yra bet jis atseit jau prie vyresniu, jai jau 12? visokiu gali buti variantu: gal jai bus idomu zaisti su maze, gal ji zais su vienu is tu vyresneliu, bet jeigu ne?
ir kazkaip vienai seimai atsakyti irgi nera padoru unsure.gif gi nesakysi, zinot, sorry, bet jei bus jusu vaikas, tai jie ten visi musi... dry.gif g.gif
idida
Nieko cia nepadarysi mamkinai, toks gyvenimas. Juk nenutrauksi draugystes su zmonemis vien todel kad ju vaikai vyresni nei taviske. As uzaugau kai 3 brolis Jonas laugh.gif . Turiu vyresne 2 metais seseri ir pusesere kuri 5 dienom jaunesne uz ja. Kaip manai ar labai jos zaisdavo su manimi kai sueidavom visos trys i kruva? Ogi ne velnio, ziauriai pykdavau ant sesers, kad tampu nereikalinga kai atsiranda puske salia. Bet niekas nepasikeis kol nesulauks vaikai kokiu 25 metu biggrin.gif
Paguodziau ? laugh.gif laugh.gif laugh.gif
vasarėja
QUOTE (idida @ 2004 07 22, 09:07)
Paguodziau ? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

nu nelabai..... blink.gif
taip iseina, kad geriausia vieniems vaziuoti?... unsure.gif g.gif
lile
Manau, kad su vaikais vienokiu ar kitokiu problemu iskyla visuomet. Beje nemanau kd tai blogai. Lai mokosi vyresni bendrauti su jaunesniais o maziai su vyresniai smile.gif Ir kas cia blogo, jei siek tiek pazliubia, toks gyvenimas smile.gif
vasarėja
vaiko gaila... unsure.gif
ir atostogu gaila... smile.gif
kasiopeja
QUOTE (mamkinas @ 2004 07 22, 07:06)
Kasiopeja, o jeigu tas ketvirtas yra bet jis atseit jau prie vyresniu, jai jau 12? visokiu gali buti variantu: gal jai bus idomu zaisti su maze, gal ji zais su vienu is tu vyresneliu, bet jeigu ne?

Kazkaip vaikai geriau issiskirsto, kai yra lyginis skaicius. Nezinau, kokia cia magija, bet taip nutinka. Pas mus vaikui 7 metai, yra du jo pusbroliai 5 ir 2 metu. Jei vaikai buna dviese, nesvarbu kokia komplektacija, viskas ciki. Suleisk visus tris i kruva - vienas visada lieka uz borto. Dazniausiai, deja, jauniausias. Jei buna kas nors vyresnis, tarkim 10 metu vaikas, tai jie jau zaidzia arba keturiese, arba pasidalina porom.

Kaip pasielgti - spresti jums. As visgi vaziuociau. Nes ir mazoji turi ismokti buti nepriimta i vyresniu tarpa, ir didesnieji turi buti mokinami dazniau priimti ir "trecia broli".
vasarėja
aciu!!!! clap.gif clap.gif clap.gif
nuraminai... clap_1.gif
Iva
deja, deja, jeigu maniske butu viena ir tu 5-6m, jokiais budais nepriimtu zaisti trecio vaiko, jeigu jis butu zymiai mazesnis, butu pasakyta, nera ko cia terliotis ( na gal kitaip isireikstu) su maziais blink.gif vyresniu savi zaidimai, m,aziukes to nesupranta, taip ir konfliktai gaunasi, ne, reik susitaikyti kad vaikas mazesnis zais vienas sad.gif deja, o va jeigu tu dvieju amziaus kategorija butu tarkim apie 3 m, o vienas vyresnis, tai tada tikriausiia viskas OK butu. sverbu ne tiek vaiku, o kokio amzias tie vaikai. kazkada atostogavom, tai buvo nuo 5 iki 10m gal kokios 8 mergaites thumbup.gif

bet as vistiek vaziuociau tavo vietoje su vaiku wink.gif
vasarėja
na o vyras mano nori apskritai kad vieni vaziuotume... g.gif
Noa
O ten kur vaziuosit kitu vaiku nebus? Gal jinai ten susiras draugu, nesvarbu, ar vieni, ar su kompanija vaziuosit.
vasarėja
nugi tai Turkijon planuojam traukti, tai tikiuosi kad lietuviu ten pakankamai... rolleyes.gif
ale su sitais tai vistiek ir pazista, ir draugauja... g.gif
1111
Bet jeigu ir vyras nori vaziuoti atskirai, gal is tiesu reiktu viska gerai gerai apgalvoti g.gif Banzdiau as pati isivaizduoti tavo situacija-supratau viena-jei atostogos butu sugadintos-kalciausia likciau as, kam nevaziavom atsirai blink.gif nezinau, bet as pasirinkciau antraji varianta ir vykciau si karta atskirai, o vaiku turkijoj daug ir manau mazoji tikrai susiras ka veikti wink.gif
vasarėja
aciu, mamusiuka, kol kas ir mes prie sitos versijos apsitojome- vaziuosime vieni... wink.gif
Smurka
As isvis didziuojuosi jusu pasiryzimu i tokia tolima kelione imti vaika. Man atostogos - sventas reikalas. Vadinasi, jokiu vaiku ir, pageidautina, jokio vyro (cia as apie ta, su kuriuo nuolat gyvenu tongue.gif )

Taip kad patarti nieko negaliu, nes i Turkija neimu nei diedo, nei vaiku, o tik mamulia (tiksliau, ji mane ima). Ir man tai yra pats geriausias ir priimtiniausias variantas thumbup.gif
*Mari*
QUOTE (Smurka @ 2004 07 23, 09:12)
As isvis didziuojuosi jusu pasiryzimu i tokia tolima kelione imti vaika. Man atostogos - sventas reikalas. Vadinasi, jokiu vaiku ir, pageidautina, jokio vyro (cia as apie ta, su kuriuo nuolat gyvenu tongue.gif )

Taip kad patarti nieko negaliu, nes i Turkija neimu nei diedo, nei vaiku, o tik mamulia (tiksliau, ji mane ima). Ir man tai yra pats geriausias ir priimtiniausias variantas thumbup.gif

tai tu turbut labai daug laiko praleidi su vyru, kad nenori medaus kopineti uz devyniu juru, mariu rolleyes.gif
ader
O kam butinai versti vaikus zaisti kartu, tevai irgi gali uzsiimti, juk jei vaikas tevus dirbancius retai mato, nores per atostogas ir su teciu kamuoli pametyti, su mama smeliu pazaisti. Kuom ne atostogos.
gama
Man atostogos - sventas reikalas. Vadinasi, jokiu vaiku

ir aš taip galvoju. atostogos vieną kart per metus tai noriu pailsėt ir nuo namų ir vaikų.
pernai, kai buvom Turkijoj prisižiūrėjau, kaip tie vaikai tėvus šokdina, tai taip džiaugiaus, kad savąjį palikau namie.
pas mus buvo 'viskas įskaičiuota', maisto tiek, kad stalai apkarauti, lūžta nuo visko. o vaikšto viena mama (lietuvė beje) su mergyte ir jai vis siūlo, gal to nori, gal ano, o ta vis nee ir neee. taip gal kelis ratus po tą salę ėjo, ėjo, kol galų gale kažką jai įsiūlė. tai lėktuve tie vaikai neišsėdi, pradeda lakstyt, bliaut. vaikam gal ir smagu, bet tėvam, tai vargas.
*Mari*
jei norisi su vaikasi poilsiauti, tai reikia ir parinkti vaikams tinkama kelione: trumpas vaziavimas, nedaug informacijos, kad butu neesminiai pokyciai. jei bus priesingai, tai erzins ir piktins vaikus.
Iva
QUOTE (Smurka @ 2004 07 23, 10:12)
Man atostogos - sventas reikalas. Vadinasi, jokiu vaiku ir, pageidautina, jokio vyro

na nesuprantu sito, man irgi atostogos sventas reikalas, o tai reskia tik su vyru ir su vaiku, neisivaizduoju kaip galima atostogauti be ju - tai mano pacios dalis, kuria as per darbus ne taip daznai matau, kiek noretusi, o atostogos - tai vienintele proga pabuti visiems kartu ilgesni laika thumbup.gif
kaip gali vaikas arba vyras trukdyti atostogaut blink.gif nesuprantu blink.gif niekaip
vasarėja
As isvis didziuojuosi jusu pasiryzimu i tokia tolima kelione imti vaika.

kad mes jau praetais metais, kaip vaikui 1,5 buvo savaite Graikijoje ilsejomes.
viskas buvo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .
emem kur viskas iskaiciuota, nereikejo sukti galvos del maisto, visa kita buvo rojus- vaikas su vyru mirko baseine, o as su knyga ir kokteiliuku po skeciais varciausi... thumbup.gif
to paties noreciau ir siemet, nriso ir vaika pasildyt siek tiek, ir kartu visiems pabuti, tai vaikas kazkaip man ne kliutis...
norge
VISADA imam vaikus i visas keliones (isskyrus i darbines komandiruotes, aisku). Na, kai kuriu kelioniu tenka atsisakyti- sunkiu, alinanciu, su kuprinem, reikalaujanciu skiepu. A

Bet paaiskinkit jus man, kaip galima neimti vaiku i poilsine kelione? Kaip is savo vaiko atimti ta malonuma kvepuoti grynu oru, maudytis svarioje juroje, zaisti smelyje, patirti ir pamatyti daug naujoviu??? Pamenu, mums lektuve vienas senis mestelejo pastaba tokiu pasiepianciu balsu- kas is to, kad jus tokius vaikus tampotes, jie juk nieko neatsimins. Durnas durnas senis biggrin.gif . Tai gi poilsine kelione visu pirma skirta poilsiui, atsipalaidavimui, sveikatos pasisemimui, maudynems. Ot nuostolis- neatsimins, kaip koks griuvesis Graikijoj ar Turkijoj atrode laugh.gif .

Na, nezinau, nebent viena priezasti matau neimt vaiku- kai teveliai neisivaizduoja atostogu be kasdienio liau-liau. Tai eina sau, geriau tikrai vaiku neimti, bet gal geriau ne i poilsine kelione teveliams, o i sanatorija kokia g.gif .

Mamkinai, atsakau tau i klausima. Tavo vietoj atostogauciau butinai BE tu draugu. Mes irgi stengiames isvengti bet kokiu draugu su vaikais kompanijos. Nes likes trecias- nereikalingas kazkuris vaikutis liudes. O juk atostogos skirtos maloniems ispudziams. Paprastai veiksmas vystosi taip: vaikai susidraugauja su kitais nepazistamais vaikais. Ju pasimatymai buna trumpi. Juk su draugais tai esi priverstas visur kartu tampytis. O kai seimos turi savo dienotvarkes, tai tas vaiku pabendravimas neperlenkiant lazdos nieko nenuvargina, o ir vaiku "stovyklos" nespeja susiformuoti. Dar labai gerai yra mini klubai - vadovai labai graziai visus uzima.

O siaip, tai puikiausias laikas prisibuti visimes kartu. Vaikai greit uzauga. Mes tai branginam kikevinas atostogas, kad pabutume kartu...

Geros keliones wink.gif .
Leida
Aš neįsivaizduoju savo atostogų be vyro smile.gif . O dabar jau ir be vaiko biggrin.gif . Todėl būtinai visi kartu skrisime atostogauti. Ir visiškai nesvarbu, kad kažkam nepatiks, jei mano vaikas sugalvos lėktuve ar paplūdimyje verkti wink.gif .
Mamkinai, manau, kad vieniems, be draugų atostogauti tikrai bus geriau smile.gif .
briga1
zinoma kas per klausimas blink.gif
Ingulyte
Taip jau su vaikais yra, kad vyresneliai atstumia jaunesni. Jeigu man kiltu tokia problema tai greiciausiai vyktumem i kelione be draugu. Koks ten malonumas matyt pastoviai nusiminusi ir atstumiama vaika ir pergyvent del to.
ziedute
Labai pažįstamas jausmas ir išgyvenimai, kai vaikas lieka "už borto". Kad ir kaip tai atrodytų neteisingai ir širdelę skaudėtų, bet deja, taip būna labai dažnai tokioje situacijoje.
knielita
As vaziuociau su draugais, kad ir kaip gaila, bet vaikas tures ismokti pajusti ir kartelio skoni, neprisaugosi visa gyvenima nuo atstumimo, nedraugavimo ir pan. dalyku.
O ar veztis vaika i kelione tai matyt vaikas vaikui nelygu. Maniskiai tiek mus pasokdintu biggrin.gif kad matyt ir is viesbucio ismestu. Uraganas kai visi trys susirenka i kruva lotuliukas.gif Tad manau vaziuociau jei tik kas isleistu lotuliukas.gif tik su vyru, kad nors kelias dienas ramybe pasimegauti ir vel pasikrovus jegu galeciau savo viesulus auginti biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.