Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Alergiškų kūdikių maitinimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
neriukazx
labutis mamytes. kazkada seniau mano mergyte bere ant kojos raudona sausa deme, sake gyditoja kad kontaktas kazkoks, pradejau skalbt ukiniu muilu viska, pokiek laiko praejo, bet vel atsinaujino, tai reiskias nebuvo kalti milteliai verysad.gif dabar tai isvis baisiai, ant uzpakaliuko raudonom demem ryskiom, sausejanciom kartais, ir dar smulkesniu taskiniu berimu per visa uzpakali, ant kojos ir rankos ir peciu taip pat yra raudonu demiu sausu, vakar zandas buvo paraudes stipriai, berta smulkiai raudonai kad net visas paraudes zandas atrodo , galvoju cia nuo maisto gal, bet kaip atsekt??? nes dar ir pati maitinu tai reik ziuret ka ir pati valgau, ar kam buvo panasus berimas? ar nustatet nuo ko gali but?
svajone*
QUOTE(Audita @ 2009 12 19, 12:36)
Žinok, mums skyrė jau Neocate, bet vis tiek beria verysad.gif .
*

Neliudek,pabegs ta alergija console.gif

QUOTE(neriukazx @ 2009 12 19, 14:54)
labutis mamytes. kazkada seniau mano mergyte bere ant kojos raudona sausa deme, sake gyditoja kad kontaktas kazkoks, pradejau skalbt ukiniu muilu viska, pokiek laiko praejo, bet vel atsinaujino, tai reiskias nebuvo kalti milteliai  verysad.gif  dabar tai isvis baisiai, ant uzpakaliuko raudonom demem ryskiom, sausejanciom kartais, ir dar smulkesniu taskiniu berimu per visa uzpakali, ant kojos ir rankos ir peciu taip pat yra raudonu demiu sausu, vakar zandas buvo paraudes stipriai, berta smulkiai raudonai kad net visas paraudes zandas atrodo , galvoju cia nuo maisto gal, bet kaip atsekt???  nes dar ir pati maitinu tai reik ziuret ka ir pati valgau,    ar kam buvo panasus berimas?  ar nustatet nuo ko gali but?
*

Gali buti kaltos netinkamos sauskelnes,sintetiniai drabuziai,maistas.Maistas susekt gali tik isbraukus visus dazniausia alergizuojancius produktus is savo raciono ir tiketis ,kad tarp reciau alergizuojanciu visi tinka.Realiai grieztesnes dietos pasilaikyk 2sav.,manau pamatysi rezultata,o tada labai atsargiai is naujo po viena produkta kas savaite kokia bandyk ir ziurek. Berimas per 1-2d. nepraeis,bet ir bent nebloges,tepk kremuku.Viskas bus gerai 4u.gif
Audita
QUOTE(mano_svajone @ 2009 12 20, 01:36)
Neliudek,pabegs ta alergija  console.gif

Na riekia tikėtis, bet kad nė kiek ne geriau. Jau manau eiti pas homeopatus. Nes ir ligoninėj gulėjom, bet kaip atvykom išberti, lygiai tokie patys ir išvykom....

Beje, kuo pradėjot primaitinti alergiškus kūdikius (aš čia gal ne į temą)? Aš pradėjau duoti avižų košytes, paskanintas mišinuku, bet jau nelabai nori valgyt. Gal kokį obuoliuką įtarkuot?
svajone*
QUOTE(Audita @ 2010 01 06, 10:35)
Na riekia tikėtis, bet kad nė kiek ne geriau. Jau manau eiti pas homeopatus. Nes ir ligoninėj gulėjom, bet kaip atvykom išberti, lygiai tokie patys ir išvykom....

Beje, kuo pradėjot primaitinti alergiškus kūdikius (aš čia gal ne į temą)? Aš pradėjau duoti avižų košytes, paskanintas mišinuku, bet jau nelabai nori valgyt. Gal kokį obuoliuką įtarkuot?
*

Neskubek su yvairumu.Spesi. O primaitint siais laikais lyg nuo darzoviu pataria.(Kai augo pirmagimis buvo krupos,kai mazoji - darzoves biggrin.gif ) Vaikams iki metu nera butinybes kaitaliot meniu ir labai stengtis ji payvairint,nes maziukai dar nejaucia tam poreikio.Gal tiesiog nepatinka. Bulve virta sutrint gali su misinuku. As i obuoli ziuriu kaip i bauba,nes jis buvo pagrindinis dukros priesas(tfu tfu tfu,praejo),o siaip svarbiausia neskubet su naujais produktais.
unknow
zinoma, kad vaikams reikia duoti kuo ivairesni maista, bet kad neapkrauti skranduko. mano drauge tai neduoda kiaulienos, o dazniau paukstiena, ypac kalakutiena, nes ji nesukelia alergijos. Nors tikriausiai, kiekviena mama vis kitaip maitina savo vaikucius:))
tiesiog mamytė
QUOTE(unknow @ 2010 01 12, 01:42)
zinoma, kad vaikams reikia duoti kuo ivairesni maista, bet kad neapkrauti skranduko. mano drauge tai neduoda kiaulienos, o dazniau paukstiena, ypac kalakutiena, nes ji nesukelia alergijos.  Nors tikriausiai, kiekviena mama vis kitaip maitina savo vaikucius:))
*

biggrin.gif pvz. mano mažoji ypač kalakutienai ir alergiška (ir tikrai ekologišką bandžiau), didžiausia reakcija net man suvalgius, nes geria mp. Labai individualu ax.gif .
svajone*
QUOTE(unknow @ 2010 01 11, 23:42)
zinoma, kad vaikams reikia duoti kuo ivairesni maista, bet kad neapkrauti skranduko. mano drauge tai neduoda kiaulienos, o dazniau paukstiena, ypac kalakutiena, nes ji nesukelia alergijos.  Nors tikriausiai, kiekviena mama vis kitaip maitina savo vaikucius:))
*

O cia kur zinoma? Jusu namuose? Auginu du alergiukus,tfu tfu tfu abu jau sveiki. Ir tik jus poste perskaiciau nesamone apie reikalinga maisto yvairove leliui i 1m. Vyresniems vaikams,taip - reikia,bet maziams tikrai ne.Na,yra zmoniu kurie rukyta desra duoda nuo 6men., o pieniskas desreles nuo 5men.,bet is proto neisejau ,kad sekciau tokiu pavydziu.
Singė
QUOTE(mano_svajone @ 2010 01 12, 14:20)
[b]
O cia kur zinoma? Jusu namuose? Auginu du alergiukus,tfu tfu tfu abu jau sveiki. Ir tik jus poste perskaiciau nesamone apie reikalinga maisto yvairove leliui i 1m. Vyresniems vaikams,taip - reikia,bet maziams tikrai ne.Na,yra zmoniu kurie rukyta desra duoda nuo 6men., o pieniskas desreles nuo 5men.,bet is proto neisejau ,kad sekciau tokiu pavydziu.
*

Gal galėtumėt parašyti kokias grūdines košytes alergiškiems savo aikeliams duodavot, kokias daržovienes virdavot (iš kokių daržovių), kokią mėsytę. AČIŪ.
melide
QUOTE(Audita @ 2010 01 06, 10:35)

*

Bandykit paskanint tyrele vaisine, obuoliu, kriausiu arba slyvu, as ir obuolio idedu ir tada su blenderiu susmulkinu, gerai ir skaniai gaunasi, o pas homeopatus tai irgi siulyciau nueiti. Mes lankomes Emedoje Kaune, tai mums istikruju padejo, istyre folio metodu, parinko zirniukus, ir kuri laika nei spuogelio nei demeles neturejom, is pradziu po savaites buvo paumejimas, bet taip ir turi buti, o po to tos demeles kazkaip nezinau net kaip paaiskinti taip nupleiskanojo, oda tarsi atsinaujino ir dingo. Dabar vel zandai raudoni (mums tik ant zandu ir yra bedu, daugiau niekur neberia), bet pasigavom virusa tai nuo tu visokiu syrupu, sakiau reikes nusinesti pas homeopate tuos syrupukus kad paziuretu tuo savo folio aparatu kurie ten jam netinka, arba kad parinktu zirniuku, slogos, gerkles ar kosulio atveju ir bus ramu.
Papildyta:
Del misinuku, tai as isbandziau turbut visus tiek su HA tiek be HA, HIPP pasilikau paciai pabaigai, nes kai auginau mergaite jis mums visiskai netiko, tai galvojau ir berniukui netiks ir bereikalo jis mums idealiai tiko ir nereikejo jokiu Neocate ar dar kazkokiu, o jau galvojau bus cia mums buvau jau pasiruosus pirkti Aptamil Alergy care, nu bet galvoju pabandysiu dar ta HIPP nu aciu dievui tiko, nors alergologe jau buvo pasakiusi, kad jei netiko kelios rusys tai tiks tik tie hidrolizuoti, bet pasirodo klydo.
Singė
QUOTE(melide @ 2010 01 15, 19:16)
Mes lankomes Emedoje Kaune, tai mums istikruju padejo, istyre folio metodu, parinko zirniukus, ir kuri laika nei spuogelio nei demeles neturejom, is pradziu po savaites buvo paumejimas, bet taip ir turi buti, o po to tos demeles kazkaip nezinau net kaip paaiskinti taip nupleiskanojo, oda tarsi atsinaujino ir dingo.
*

Įdomu, ką galėtų kas nors panašaus rekomenduoti Vilniuje?????
Papildyta:
Tikriausiai, ne toje temoje uždaviau klausimą- doh.gif esu naujokė. 4u.gif
svajone*
QUOTE(Singė @ 2010 01 15, 17:22)
Gal galėtumėt parašyti kokias grūdines košytes alergiškiems savo aikeliams duodavot, kokias daržovienes virdavot (iš kokių daržovių), kokią mėsytę. AČIŪ.
*

Mesyte pagrinde triusis,kartais jautiena ekologiska,dabar jau valgo viska ka ir mes,tiesiog seimos pietus ruosiu su minimaliu kiekiu prieskoniu,o ir naudoju tik paprsta - druska,pipirai,zoleles. Supranti,kiekvienas alergiukas skirtingas,tai kas tiko mano vaikams,nebutinai tiks ir tavo,nes pavyzdziui,vyresneliui alergija buvo daug baisesne,miltus blynukams maldavau is mieziu ir pan.,nes kvietys buvo didelis priesas,maziukei priesas nr.1 buvo obuolys ir pienas(abu jau naudojam pilnu tempu siai dienai). Is esmes lengviausia orientuotis pagal alergologu sarasa - dazniau alergizuojantys ir reciau alergizuojantys.Bijau ka nors patart aklai,nes neysivaizduoju i ka jusu vaikelis reaguoja i ka ne.Tiesa,abu vaikai saugiau valge avizine kose,dedavai saldytu melyniu ar silauogiu.Tikdavo 100% ,darzoves abiems tiko bulve,brokolis,o visa kita jau variavo - vienam vienos tiko,kitam kitos.Ieskojau atsargiai ka galiu duot ,o ko ne pati.Daug bandymy nedariau,tiesiog mesines koses kartais skanindavaui krapais,petrazolem,kad skonis kistu,bet neplesdavau meniu,kad nejaudrint organizmo naujais produktais,kuriu reakcija nezinoma.Paaugo,tada jau teko plest valgiarasti.Tiesa,abiem vaikam labai padejo ozkos pienelis.Tik pirmagimiui ji davaiu nuo 3metu,o mazei,alergologes rekomenduota,jau nuo 7men. is pradziu po truputi i kosytes,tada ir atsigert,o kosems isvis 1/1 su vandenuku. Vyresneliui paskutinis tyrimas zadejo ypatingai sunku pavasari su dusuliais,bet 2men. ozkos pieno ir vaikas nereagavo i nieka.Keista.
Singė
QUOTE(mano_svajone @ 2010 01 17, 03:37)
Mesyte pagrinde triusis,kartais jautiena ekologiska,dabar jau valgo viska ka ir mes,tiesiog seimos pietus ruosiu su minimaliu kiekiu prieskoniu,o ir naudoju tik paprsta - druska,pipirai,zoleles. Supranti,kiekvienas alergiukas skirtingas,tai kas tiko mano vaikams,nebutinai tiks ir tavo,nes pavyzdziui,vyresneliui alergija buvo daug baisesne,miltus blynukams maldavau is mieziu ir pan.,nes kvietys buvo didelis priesas,maziukei priesas nr.1 buvo obuolys ir pienas(abu jau naudojam pilnu tempu siai dienai).
*

Mes pienui nealergiški. Viena gydytoja patarė netgi rauginto pienuko duoti šaukštą, kitą paragauti-sako, būna, kad jis padeda į gera. Tik kažkaip neišdrįsau.
O jums gal buvo darę tyrimus ne tik iš kraujo, gal ir tuos vadinamus "lopus" dėjo?
Na, apsišarvuoju toliau kantrybe ir su didele viltim bandau pagerinti jo odelę...Ačiū, kad atsiliepėt į mano klausimą. 4u.gif
Singė
Norėjau paklausti, kokias arbatėles duodat alergiškiems vaikučiams gerti.
Danuse
Mums tik dabar pripazino atopini dermatita, bet jau pries tai buvau pradejus duoti ragauti kruopas tai paskaicius cia nebesuprantu ka man daryti, ar jas nutraukti ar ir toliau duoti? g.gif Pati nebemaitinu, pradejau duoti misinuka NAN HA
snaige98
QUOTE(Audita @ 2009 11 22, 15:02)
Labutis,
turiu dar porą klausimėlių:
1) per kiek laiko išnyko bėrimai, geriant APtamil HA?
2) Kur perkat Aptamil Alergy Care (tiesiog neradu jo nei IKi, nei Norfoj, nei vaistinėj)?
3) Ar nuo Aptamil Alergy Care nekietėja viduriukai?

Ačiū 4u.gif
*

Papildyta:
berimai neisnyks vien maitinat misinuku reik dar ir oda tepti tepalais juos paskire alergologas.Mano mazylis sirgo atopiniu dermatitu,vystikliniu dermatitu ir seboreja tai naudojom bazalio tepala,exsipialio 100procentini tepala ir tepem daznai o odo kad oda butu riebi ir maitinom aptamil pepti MCT misinuku berimai praejo po dvieju savaiciu bet labai reikia saugoti vaikeli kad neatsinaujintu
Papildyta:
maistelio yra pirkti parduotuvese kur prekiauja ekologisku maistu.jei jau maitinat kruopomis tai negalima duoti grikiu ,manu labai dar alergizuoja darzoves ir vaisiai raudonos ar oranzines spalvos.PATARCIAU kreiptis pas alergologa kad tikslei nustatytu nuo ko beria atlieka tyrima tiesa jis mokamas 150lt. kainuoja,bet zinosit ka galima ko ne
Singė
QUOTE(Danuse @ 2010 01 19, 14:28)
Mums tik dabar pripazino atopini dermatita, bet jau pries tai buvau pradejus duoti ragauti kruopas tai paskaicius cia nebesuprantu ka man daryti, ar jas nutraukti ar ir toliau duoti? g.gif Pati nebemaitinu, pradejau duoti misinuka NAN HA
*

Pas mane panaši situacija buvo-buvau pradėjusi duoti, po to uždraudė ir nedaviau. Bet kad ir nustojau duoti, tikrai ne mažiau bėrė. Taip, kad po kiek laiko vėl pradėjau duot (aišku, jau su gydytojos paliepimu).
Gal tiesiog stebėk, ar daugiau beria (jeigu padarei pertrauką), ar ne. Su laiku gal iš tiesų reikės pasidaryti tyrimus, kokiom košėm alergiškas.
Aš tą planuoju padaryti.
Mums kraujo tyrimą darė ir nustatinėjo, kam alergiški. Bet ten toks ne košėm atskirai, bet kaip iš daugybės dalykų-namų erkės, pienas, kiaušinio baltymas, pelėsis ir t.t. Gal 53 pozicijos.
Bet mums tik nustatė, tačiau naudos visa tai kolkas jokios nedavė.
Pas alergologę mes lankomės. Bet esu kažkiek nusivylusi.
Singė
Dar norėjau paklausti-gal yra kažkoks forume skyrelis, namučiai, kur bendrauja alergiškų vaikučių mamytės? ax.gif
Singė
Vistik maniškį stipriau pabėrę buvo nuo avižinės košės-nustojau duoti ir su kiekviena diena mažėja bėrimai rolleyes.gif .
Danuse
QUOTE(Singė @ 2010 01 19, 15:25)
Pas mane panaši situacija buvo-buvau pradėjusi duoti, po to uždraudė ir nedaviau. Bet kad ir nustojau duoti, tikrai ne mažiau bėrė. Taip, kad po kiek laiko vėl pradėjau duot (aišku, jau su gydytojos paliepimu).
Gal tiesiog stebėk, ar daugiau beria (jeigu padarei pertrauką), ar ne. Su laiku gal iš tiesų reikės pasidaryti tyrimus, kokiom košėm alergiškas.
Aš tą planuoju padaryti.
Mums kraujo tyrimą darė ir nustatinėjo, kam alergiški. Bet ten toks ne košėm atskirai, bet kaip iš daugybės dalykų-namų erkės, pienas, kiaušinio baltymas, pelėsis ir t.t. Gal 53 pozicijos.
Bet mums tik nustatė, tačiau naudos visa tai kolkas jokios nedavė.
Pas alergologę mes lankomės. Bet esu kažkiek nusivylusi.
*

na nebeduodu pienisku kosiu, o tik naturalias tai viskas dabar gerai, nebedaugeja paberimu, o ir tie nyksta, bet aisku prisipirkau dabar kosiu alergiskiems vaikams
Singė
QUOTE(Danuse @ 2010 01 23, 10:54)
na nebeduodu pienisku kosiu, o tik naturalias tai viskas dabar gerai, nebedaugeja paberimu, o ir tie nyksta, bet aisku prisipirkau dabar kosiu alergiskiems vaikams
*

Žinai, ir aš nusipirkau poką košės alergiškiems vaikams, NESTLE firmos. Gal ir tu tokių pat?
Bet aš dar poko nepraplėšiau. Kažkaip šiek tiek sustabdė mane tai, kad ten tos košės mažai rasta, pagrinde visokie vitaminai, priedai ir t.t.
Bet jei nebus kitos išeities, jei bus alergiškas košytėms, teks duoti 4u.gif .
Danuse
QUOTE(Singė @ 2010 01 23, 10:05)
Žinai, ir aš nusipirkau poką košės alergiškiems vaikams, NESTLE firmos. Gal ir tu tokių pat?
Bet aš dar poko nepraplėšiau. Kažkaip šiek tiek sustabdė mane tai, kad ten tos košės mažai rasta, pagrinde visokie vitaminai, priedai ir t.t.
Bet jei nebus kitos išeities, jei bus alergiškas košytėms, teks duoti  4u.gif .
*

gal ir tokia pat, mat pasinaudojau maximoj akcija hihihi.gif
melide
QUOTE(Singė @ 2010 01 23, 10:05)
Bet jei nebus kitos išeities, jei bus alergiškas košytėms, teks duoti  4u.gif .
*

su sita kose tai atsargiai, nes joje yra ten kazkokiu ankstiniu augalu, paziurekite ant pakelio ten nupiestos nei tai pupos nei tai zirniai, o ankstiniai labai alergizuja, as bent jau kaip uzdaviau tos koses (alergologes paliepimu) tai vaika taip isbere kad sakes, galvojau gal nuo ko kito, bet paskui veliau dar karta pabandziu paaiskejo kad tikrai nuo tos koses
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2010 01 19, 13:12)
Norėjau paklausti, kokias arbatėles duodat alergiškiems vaikučiams gerti.
*

skaiciau kazkuriame forume apie alergiukus, tai mamos rase kad tinka raudonoji arbata bet be priedu, o tokios buna tik ekologiskose parduotuvese, rase, kad kompresus galima deti ant labai isbertu vietu, ir siaip tipo ji ne tik nealergizuoja, bet dar ir padeda kovoti su alergenais ir dar vienas dalykas tai juodoji arbata, cia ne gerimui, bet is patirties galiu pasakyti kompresams, kai jau buna net slapiuojancios zaizdos, jei kam neduok dieve atsitiks taip - pabandykit, nepatikesit kaip uztraukia visas tas zaizdeles ir nuramina oda.
Singė
QUOTE(melide @ 2010 01 26, 01:14)
su sita kose tai atsargiai, nes joje yra ten kazkokiu ankstiniu augalu, paziurekite ant pakelio ten nupiestos nei tai pupos nei tai zirniai, o ankstiniai labai alergizuja, as bent jau kaip uzdaviau tos koses (alergologes paliepimu) tai vaika taip isbere kad sakes, galvojau gal nuo ko kito, bet paskui veliau dar karta pabandziu paaiskejo kad tikrai nuo tos koses
Papildyta:
skaiciau kazkuriame forume apie alergiukus, tai mamos rase kad tinka raudonoji arbata bet be priedu, o tokios buna tik ekologiskose parduotuvese, rase, kad kompresus galima deti ant labai isbertu vietu, ir siaip tipo ji ne tik nealergizuoja, bet dar ir padeda kovoti su alergenais ir dar vienas dalykas tai juodoji arbata, cia ne gerimui, bet is patirties galiu pasakyti kompresams, kai jau buna net slapiuojancios zaizdos, jei kam neduok dieve atsitiks taip - pabandykit, nepatikesit kaip uztraukia visas tas zaizdeles ir nuramina oda.
*

Ačiū už info. 4u.gif
Būna pas mus ir šlapiuojančių žaizdų.
Audita
Sveikos, mamytės,
Oj, kiek kantrybės reikia su tais alergiškais vaikučiais, tad visoms linkiu jos kuo daugiau ir visas noriu pagirt už stiprybę ir ištvermę.

Mes ir toliau turim alergiją, bet lyg atsikratėm šlapiuojančių žaizdų, šašų.

Valgom miežines, avižines košes, tyreles, verdu bulvę su kopūstu ir triušiu. Gert duodu pankolių arbatą, bet paskutiniu metu pratinu tik prie virinto vandenuko ir visai sekasi.

Norėjau pakalusti, kaip šiltai jūs aprengiat vaiką nakčiai ir kokia jūsų kambario temperatūra. Žinau, kad tema ne apie tai, bet pasidalinkim patirtimi..... Mums gydytoja prigrąsė, jokiu būdu neprirengt vaikelio per daug.

Singė
QUOTE(Audita @ 2010 02 18, 14:28)
Norėjau pakalusti, kaip šiltai jūs aprengiat vaiką nakčiai ir kokia jūsų kambario temperatūra. Žinau, kad tema ne apie tai, bet pasidalinkim patirtimi..... Mums gydytoja prigrąsė, jokiu būdu neprirengt vaikelio per daug.
*

APrengiu bodžiuką trmpom rankovėm ir šliaužtinuką. KArtais dar vilnones kojines uždedu ant šliaužtinuko. Ir užkloju koldryte.
tiesiog mamytė
QUOTE(melide @ 2010 01 26, 02:14)
*

O mus sinlac košė, kurį laiką gelbėjo (nors aš esu prieš visus miltukus, bet...), nebuvo ką duoti... ir taip mažai ką galėjo.
Papildyta:
QUOTE(melide @ 2010 01 26, 02:14)
skaiciau kazkuriame forume apie alergiukus, tai mamos rase kad tinka raudonoji arbata bet be priedu, o tokios buna tik ekologiskose parduotuvese,
*

Aš taip pat seniau buvau apie skaičius, bet geriam dar tik trečia savaitė, tikrai tinka ir skaniau nei vanduo smile.gif (kadangi pati matinu, tai pasmus meniu tas pat), o pirkau specializuotoj kavos arbatos parduotuvėj, nes eko tai buvo tik su priedais (citrinom ir dar...)
Čia truputį info:
Raudonoji Rooibos arbata be priedų.
Savybės ir poveikis: Tai arbata be kofeino, todėl tinka gerti ir vaikams, dirgliems, galvos skausmų, nemigos kamuojamiems ar hipertenzija sergantiems, žmonėms.Turi nemažai antioksidantų, todėl stiprina imuninę sistemą, lėtina senėjimo procesus. Raudonojoje arbatoje ypač gausu vitamino C. Nustatyta, kad raudonojoje arbatoje esančių antioksidantų poveikis yra didesnis, jei užplikyta arbata palaikoma ilgiau nei 10 minučių. Arbata pasižymi nuskausminamosiomis savybėmis, ji atpalaiduoja dėl virškinimo sutrikimų atsirandančius žarnyno spazmus bei kolito spazmus kūdikiams. Ši arbata turi švelnų raminamąjį poveikį, todėl tinka gerti ir vakarais. Antialerginė – arbata puikiai tinka alergijai gydyti, tiek gėrimas, tiek jo kompresai ramina egzemos suerzintą odą. Joje gausu kalio, fluoro ir mangano. Tačiau labiausiai ši arbata vertinama dėl to, kad joje ypač gausu geležies.
Rooibos arbata turtinga antioksidantais ir flavanoidais, kurių yra daugiau nei normalioje arbatoje. Nors dar nėra moksliškai įrodytas rooibos arbatos poveikis sveikatai, atliekama daug tyrimų, siekiant įrodyti jos teigiamą naudą. Rooibos arbatoje randami tokie antioksidantai kaip kvarcetinas, luteolinas, izokvarcetinas ir rutinas.

Papildyta:
QUOTE(Audita @ 2010 02 18, 15:28)
*

Sakyčiau nuo pačio vaikučio priklauso kaip jam geriau taip ir reiktų rengti. Pvz. man patinka šiluma smile.gif , o MB ir mažylei vėsiau, tai jau aš taikausi. Mažę rengiu tik su medvilnine pižamyte (tokia kaip šliauštukas tik be pėdučių) ir užkloju kaldryte (pas mus patalynė su šilko užpilu). Nakčiai užsuku radijatorių, kad nešiltų, nes būna per karšta. Pastebėjau, kad geriausiai jai kai būna apie 18 laipsnių. Taigi kaip ir viskas pas alergiukus ir šiluma manau individualu smile.gif .
Singė
tik pagalvojau, kur tiesiog mamytė dingusi mirksiukas.gif . Malonu sulaukti.
O kur jūs tą raudoną arbatą perkat? Kažkur sveriamoj arbatų parduotuvėj?
tiesiog mamytė
QUOTE(Singė @ 2010 02 21, 20:36)
tik pagalvojau, kur tiesiog mamytė dingusi mirksiukas.gif . Malonu sulaukti.
O kur jūs tą raudoną arbatą perkat? Kažkur sveriamoj arbatų parduotuvėj?
*

Labai reikalai visokie užpuolė blush2.gif , tai tik mintimis atrašau smile.gif , palinkiu visoms greičiau pasveikti ir lekiu...
Mes gyvenam Alytuje, tai arbatos-kavos parduotuvėlėje pirkau. Patinka ir mažiukei, o iki to ji praktiškai tik mp ir gėrė, nu visai vandenuko neįsiūlydavau, o kitko tik retai duodavau. Tai dabar šią arbatą geriam neribodamos thumbup.gif abi. Manau visuose didesniuose miestuose tikrai yra. O eko parduotuvėj tai internete žiūrėjau tai tik su priedais buvo, bet jei kada būsiu Vilniuj ar Kaune tai ir eko parduotuves pereisiu smile.gif .
Singė
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 22, 00:13)

Mes gyvenam Alytuje, tai arbatos-kavos parduotuvėlėje pirkau.

AIšku, tuomet reikės nueiti į sveriamų arbatų pardę ir paieškot grynos raudonosios arbatos.

O jūs kiekvieną dieną vaikučio kūnelį kažkuo tepliojat-kažkokiu kremuku? Jeigu taip, kokiu-man tiesiog įdomu? ax.gif
tiesiog mamytė
QUOTE(Singė @ 2010 02 22, 14:12)
AIšku, tuomet reikės nueiti į sveriamų arbatų pardę ir paieškot grynos raudonosios arbatos.

O jūs kiekvieną dieną vaikučio kūnelį kažkuo tepliojat-kažkokiu kremuku? Jeigu taip, kokiu-man tiesiog įdomu? ax.gif
*

Kiek kartų iš viso tepus visą kūnelį tikriausiai tilptų ant rankų pirštų smile.gif , su kūnelio odele pas mus viskas tvarkoj, probleminė tik veidelio oda, berdavo (tfu tfu tfu) skruostukus, barzdukę, net kartais paakiai parausdavo... Tada tepdavau kasdien ir po 2-3 kart, nu mano mažė šios procedūros labai nemėgsta net ir dabar lekia... vos pagaunu smile.gif , jei tik pamato, kad tepsiu.
Pirmasis buvo exipial lipolotio, paskui homeopatinis irikar (bet paskui pasirodė, kad jis alergizuoja), tada taukmedžio sviestą naudojom... vėl atrodė netinka, tada atkuriamąjį losjoną kūdikiams labai panaši sudėtis kaip šis tik, kad kūdikiams http://www.sveikiproduktai.lt/content/atku...-essential-care , paskui vėl grįžau prie TS, dar pirkau emu aliejų, dar bandėm puiklapius, dar alavijo želę, kremą su bičių pikiu, dabar jei reiks naudosim renewall gel iš TF. Nu lyg viską surašiau g.gif smile.gif . Bet nei vieno kremo nebaigėm smile.gif , dabar dažniausiai niekuo ir veiduko netepu smile.gif , tik kai eidavom į laukutį per šalčius ir kartais dar po vonios.

O aš kai klausiau pas jus kuo gydotės tai turėjau omeny AS rolleyes.gif .

P.s. jei asmeniškai kas nors domina visada galit parašyti į až, tada pasistengsiu greičiau atsakyti 4u.gif . Forume dažniausiai tik permetu naujienas smile.gif , nes vis to laiko kaip nėr taip nėr blush2.gif

Papildyta
Dar apie tą arbatėlę (eksperimentas ne mano):
Rooibos arbata kepiniuose naudojama pienui pakeisti ir kaip natūralus dažiklis. Nutariau atlikti eksperimentą ir pažiūrėti koks bus skirtumas jeigu vietoj arbatos (kaip pateikta recepte) naudosiu pieną ar paprastą vandenį. Išvados tokios: su paprastu vandeniu pyragėliai išėjo kieti, o su pienu ir arbata beveik niekuo nesiskyrė, išskyrus tai, kad pyragėliai su Rooibos arbata buvo vos į rausvumą. Kad gautųsi intensyvesnė spalva, reikia naudoti stiprią arbatą, o aš tada pasidariau tokią kaip pati geriu.
Singė
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 23, 19:16)
O aš kai klausiau pas jus kuo gydotės tai turėjau omeny AS rolleyes.gif .

*

Tame ir esmė, kad niekuo.
Antibijotikai Zinnat taip ir stovi net nepradėti......... O ką galėtumėt patart blush2.gif ax.gif
Skaičiau apie Bacteriofagą ar kaip ten vadinasi rusiški vaistai, bet kažkaip nedrįstu jų ieškot.
Audita
QUOTE(Singė @ 2010 02 18, 15:02)
APrengiu bodžiuką trmpom rankovėm ir šliaužtinuką. KArtais dar vilnones kojines uždedu ant šliaužtinuko. Ir užkloju koldryte.
*

Na ir aš panašiai. Kartais ilogmis rankovėmis bodžiuką apvilkdavau.

QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 21, 14:36)

Sakyčiau nuo pačio vaikučio priklauso kaip jam geriau taip ir reiktų rengti. Pvz. man patinka šiluma smile.gif , o MB ir mažylei vėsiau, tai jau aš taikausi. Mažę rengiu tik su medvilnine pižamyte (tokia kaip šliauštukas tik be pėdučių) ir užkloju kaldryte (pas mus patalynė su šilko užpilu). Nakčiai užsuku radijatorių, kad nešiltų, nes būna per karšta. Pastebėjau, kad geriausiai jai kai būna apie 18 laipsnių. Taigi kaip ir viskas pas alergiukus ir šiluma manau individualu smile.gif .
*

Na taip, kiekvienas vaikutis kitaip toleruoja šaltį ir karštį.

Apie Raudonąją arbatą-pradėjom i rmes duoti. Man atrodo, kad tikrai mažiau beria...O gal čia tik toks įsitikinimas lotuliukas.gif
tiesiog mamytė
QUOTE(Singė @ 2010 02 24, 19:46)
Tame ir esmė, kad niekuo.
Antibijotikai Zinnat taip ir stovi net nepradėti.........    O ką galėtumėt patart blush2.gif  ax.gif
Skaičiau apie Bacteriofagą ar kaip ten vadinasi rusiški vaistai, bet kažkaip nedrįstu jų ieškot.
*

Neturim čia patirties... , peržiūrėsiu kokios info turiu, pasirinkimas tikrai yra smile.gif ir atsakysiu kitoj temukėj (alergiški vaikučiai) 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Audita @ 2010 02 25, 14:16)
Apie Raudonąją arbatą-pradėjom i rmes duoti. Man atrodo, kad tikrai mažiau beria...O gal čia tik toks įsitikinimas lotuliukas.gif
*

Iki metukų aš tai tik vandenuko pasiūlydavau. Įsitikinimas irgi vaistas smile.gif

Yra dar lapačio arbata.
Tai Pietų Amerikos arbata, gaminama iš lapačio medžio rausvai rudos žievės. Dar ji vadinama Pau d'Arco, Paoheebo, Taheebo, Ipe, Ipes, inkų arbata - mat atrado ją inkai. Lapačio medžio amžius paprastai siekia 700 metų. Literatūroje šis medis dar vadinamas gyvenimo medžiu.
Lapačio arbata nepaprastai turtinga mineralais: kilograme lapačio žievės yra 45g kalcio, 250mg geležies ir 180mg kalio, taip pat mangano , magnio. Gausu ir mikroelementų: stroncio, jodo ir kt.
Amerikos mokslininkai patvirtino, kad lapačio arbata teigiamai veikia sergant anemija, alergija, bronchitu, gastritu, diabetu ir vėžinėmis ligomis. Šią arbatą rekomenduojama gerti po chemijos terapijos kurso, ji malšina skausmą, veikia raminančiai, taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje. Manoma, jog ši arbata puikiai veikia esant nemigai, nerimo ir baimės būsenai, joje nėra kofeino.
Viena lapačio arbatos biologiškai aktyvių medžiagų yra lapačiolis. Būtent ši medžiaga ir vartojama gydyti vėžiui (iš jų ir leukemijai). Tai įrodo Lotynų Amerikos patirtis, patvirtina ir Amerikos gydytojai. Tiesa, tyrimai vykdomi ir toliau, nors jau dabar aišku, jog lapačiolis stabdo navikų vystymąsi, tad vartotinas ne tik vėžio profilaktikai, bet ir gydant vėžį bei AIDS.
Lapačyje gausu rauginių (sutraukiančiųjų) medžiagų (10-18 proc.) -gydant žaizdas, odos bėrimus, egzemą tai ypač akivaizdu. Lapačis naikina bakterijas, grybelius, slopina uždegimą, skausmą, taip pat skatina kenksmingųjų medžiagų šalinimą, šlapimo išsiskyrimą, valo kraują ir odą, mažina kraujospūdį, skatina šarmų susidarymą, stimuliuoja, malšina karštį. Lapačio arbata vartojama sergant cukriniu diabetu ir reumatinėmis ligomis - pakanka keleto savaičių gydymo ir sveikata gerokai sustiprėja.
Taigi, remiantis įvairiais lapačio medžio tyrimais, šiandien galima teigti, jog arbata iš jo žievės stimuliuoja gyvybingumą, stiprina imunitetą ligoms, sukuria puikią savijautą.
Kaip plikyti lapačio arbatą? Lapačio, kaip ir bet kuri arbata, kuriai gaminti vartojama žievė, 5 min. paverdama, po to, kad pritrauktų, palaikoma 15-20 min. Tada jau galima vartoti.

Arbatos būna specializuotose arbatų parduotuvėse
*Fler*
Bandziau maudyt sitoj arbatoj - labai uzalergino doh.gif
Singė
QUOTE(ausru @ 2010 03 01, 13:00)
Bandziau maudyt sitoj arbatoj - labai uzalergino  doh.gif
*

Rimtai? Tai gerai, kad nepirkau, norėjau pirkti. Nors čia gal kiekvienam individualiai.
tiesiog mamytė
QUOTE(Singė @ 2010 03 01, 15:01)
Rimtai? Tai gerai, kad nepirkau, norėjau pirkti. Nors čia gal kiekvienam individualiai.
*

Čia gal apie Rooibos arbatą ausru rašė g.gif
Audita
QUOTE(ausru @ 2010 03 01, 12:00)
Bandziau maudyt sitoj arbatoj - labai uzalergino  doh.gif
*

QUOTE(Singė @ 2010 03 01, 13:01)
*

Čia gal tikrai kiekvienam labai individualiai-kaip ir vaistai nuo AD, kremai, vienoms vienas kažkiek padėjo, kitoms-kitas.
tiesiog mamytė
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 23, 20:16)
Pirmasis buvo exipial lipolotio, paskui homeopatinis irikar (bet paskui pasirodė, kad jis alergizuoja), tada taukmedžio sviestą naudojom... vėl atrodė netinka, tada atkuriamąjį losjoną kūdikiams labai panaši sudėtis kaip šis tik, kad kūdikiams http://www.sveikiproduktai.lt/content/atku...-essential-care , paskui vėl grįžau prie TS, dar pirkau emu aliejų, dar bandėm puiklapius, dar alavijo želę, kremą su bičių pikiu, dabar jei reiks naudosim renewall gel iš TF. Nu lyg viską surašiau g.gif  smile.gif . Bet nei vieno kremo nebaigėm smile.gif , dabar dažniausiai niekuo ir veiduko netepu smile.gif , tik kai eidavom į laukutį per šalčius ir kartais dar po vonios.
*

Atsiimu žodžius:"dabar jei reiks naudosim renewall gel iš TF". Gavau, bet kol kas tikrai nenaudosim. Nr.1 lieka emu.
SauleNP
Sveikos, mamytes, ir as prisijungiu prie jusu diskusiju smile.gif Mano maziukas irgi alergiskas, nuo 6 men, kai nustojau maitint MP, prasidejo viso kuno berimai, sausos demeles, siurksti oda (prasidejo nuo zanduku, paskui po visa kuna). Bandziau duoti HA misinio, isimti is maisto visus galimus alergenus, bet nepadejo.Tada nuejome pas alergologe, kuri nerado priezasties, del ko yra alergija, pasake, kad gal praeis, o gal ir ne smile.gif , israse hormonini tepala, pasake vietoj pieno misinio duot naturalaus jogurto arba kefyro, koses virti tik su vandeniu, vietoj pirktiniu arbatu duot vandens..Man pasirode sie patarimai keisti, bet jau savaite pratinu vaika prie jogurto, labai nustebau, bet valgo su mielu noru smile.gif Bet va koses ant vandenuko nepraeina...net nezinau, kuom pagardint galima butu. Tiesa, vietoj hormoninio tepalo tepu Iricar. Dar svarstau, kokios arbatos duot vietoj Hipp..
Singė
QUOTE(SauleNP @ 2010 03 05, 15:08)
Sveikos, mamytes, ir as prisijungiu prie jusu diskusiju smile.gif Mano maziukas irgi alergiskas, nuo 6 men, kai nustojau maitint MP, prasidejo viso kuno berimai, sausos demeles, siurksti oda (prasidejo nuo zanduku, paskui po visa kuna). Bandziau duoti HA misinio, isimti is maisto visus galimus alergenus, bet nepadejo.Tada nuejome pas alergologe, kuri nerado priezasties, del ko yra alergija, pasake, kad gal praeis, o gal ir ne smile.gif , israse hormonini tepala, pasake vietoj pieno misinio duot naturalaus jogurto arba kefyro, koses virti tik su vandeniu, vietoj pirktiniu arbatu duot vandens..Man pasirode sie patarimai keisti, bet jau savaite pratinu vaika prie jogurto, labai nustebau, bet valgo su mielu noru smile.gif Bet va koses ant vandenuko nepraeina...net nezinau, kuom pagardint galima butu. Tiesa, vietoj hormoninio tepalo tepu Iricar. Dar svarstau, kokios arbatos duot vietoj Hipp..
*

Oi, kaip viskas primena mūsų situaciją.Pripras valgyt su vandenuku virtas košytes. Šeip aš jas tyrelėm pagardinu. Tepalą tą patį naudoju.
ausriukas.m
QUOTE(InRed @ 2007 03 19, 18:32)
tiesa, neparašiau, ką valgau: kartais 1-2 lietuviški obuoliai, HIPP arbata, avižiniai sausainiai, troškinta vištiena/kiauliena, ryžiai, virtos bulvės, labai retai- varškė, spanguolių/bruknių uogienė, vartojam SAB Simplex (ar nuo jų gali berti?). Kasdien valgant tą patį, tai nebuvo bėrimo, tai atsirado, tai paraudo, tai pablyško. tik ant skruostų, net labiau ant vieno. Truputį po plaukais dar...o prasidėjo tai visai nuo tokių spuogų kelių su baltom viršūnėm raudonom.
Ar tai gali būti fiziologija kūdikio ar alergija? Ar alerginiai bėrimai blykšta būnant lauke ir ryškėja grįžus ir lėliukui atsibudus?
Ar verta kreiptis pas dermatologę? Nes aš nesuprantu, ar tai alergija, ar ne? Gal apskritai be reikalo jaudinuosi?
*

Mano mazylei tokie patys spuogiukai. Prasidejo (mazdaug 2 men) irgi tik nuo keliu spuogeliu. Gydytoja tada pasake, kad nieko tokio, praeis savaime, tik paprausti veideli virintu vandeniu ir viskas. Tai iki siol vargstame (mazei beveik 3 men) su jais. O ju tik padaugejo (visa kaktyte, ausytes, po ausytemis, galvos odyte ir skruostai labiausia). tai po antro apsilankymo gydytoja pasake, kad cia berimas jau, greiciausia nuo maisto mano suvalgyto. unsure.gif odyte issausejusi visa, serpetoja, skaudu ziureti verysad.gif tepame Exipial kremuku, kad padetu del issausejimo. Atrode, kad lyg jau ir nebedaugeja spuogeliu, bet va, pastebejau kelis naujus. Tikiuosi kad praeis. Laikausi ir dietos: nevalgau forume minetu alergizuojanciu produktu. Dabar pagalvojau, gal ja beria nuo anyzinio D vitamino g.gif Bet ar gali pradeti berti nuo jo veliau, jau kokias tris savaites pavartojus iki berimo? g.gif Nebezinau. Imu galvoti, kad gal reikia pas alergologa pasirodyti... blush2.gif
kvetka
Sveikos mamytes 4u.gif
noreciau pasiulyti neocate advance pieno mišini nuo alergijos 4u.gif
tel:+37067051970

vilnius
ELE77
o kaip Tavegyl...duodu maziui po puse tabletes..kai jau labai niezti..nakciai..ar nieko baisaus ?
lintec
Sveikos, prisijungiu ir as prie mamyciu auginanciu alergiskus vaikucius. Mano abu vaikuciai turi sia beda. Su vyresnelio berimais susitvarkeme, kai nustojome vartoti pieno turincius produktus, o maziukei, kuriai 6 men. priezasties nuo ko beria nerandu. Be to kose Sinlac sukele tokia alergija, kad mazyle prasikase visa nakti, uztino akytes, visas veidelis paraudo. Beje kad nenusidraskytu veidelio iki krauju ir neatsirastu slapiuojanciu zaizdeliu, kai migdau, uzdedu kojinytes ant rankyciu. Iki tol, kol ju nededavau is po nakties veidelis budavo kraupus - visas kruvinas, patalyne ir drabuzeliai kruvini.

O del tavegyl, manau, kad puse tabletes per daug, as savo 5 metu sunui tai tik trecdali jei reikia
Bagdoncikas
QUOTE(lintec @ 2010 04 21, 23:37)
Sveikos, prisijungiu ir as prie mamyciu auginanciu alergiskus vaikucius. Mano abu vaikuciai turi sia beda. Su vyresnelio berimais susitvarkeme, kai nustojome vartoti pieno turincius produktus, o maziukei, kuriai 6 men. priezasties nuo ko beria nerandu. Be to kose Sinlac sukele tokia alergija, kad mazyle prasikase visa nakti, uztino akytes, visas veidelis paraudo.  Beje kad nenusidraskytu veidelio iki krauju ir neatsirastu slapiuojanciu zaizdeliu, kai migdau, uzdedu kojinytes ant rankyciu. Iki tol, kol ju nededavau is po nakties veidelis budavo kraupus - visas kruvinas, patalyne ir drabuzeliai kruvini.
O del tavegyl, manau, kad puse tabletes per daug, as savo 5 metu sunui tai tik trecdali jei reikia
*

Oj, kaip uzjauciu doh.gif Turejom ir mes panasiu bedu...Tfu tfu tfu - susitvarkem thumbup.gif
inese80
sveikos mamytes, jungiuosi ir as pie jusu burio, mano sunelis labai alergiskas, bet jam tiko neocate misinukas, gal yra mamyciu kurioms sis misinukas netiko ir galetu ji perparduoti, mielai nupirkciau, laukiu Jusu pasiulymu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
ABJaguar
QUOTE(mano_svajone @ 2010 01 17, 02:37)
Mesyte pagrinde triusis,kartais jautiena ekologiska,dabar jau valgo viska ka ir mes,tiesiog seimos pietus ruosiu su minimaliu kiekiu prieskoniu,o ir naudoju tik paprsta - druska,pipirai,zoleles. Supranti,kiekvienas alergiukas skirtingas,tai kas tiko mano vaikams,nebutinai tiks ir tavo,nes pavyzdziui,vyresneliui alergija buvo daug baisesne,miltus blynukams maldavau is mieziu ir pan.,nes kvietys buvo didelis priesas,maziukei priesas nr.1 buvo obuolys ir pienas(abu jau naudojam pilnu tempu siai dienai). Is esmes lengviausia orientuotis pagal alergologu sarasa - dazniau alergizuojantys ir reciau alergizuojantys.Bijau ka nors patart aklai,nes neysivaizduoju i ka jusu vaikelis reaguoja i ka ne.Tiesa,abu vaikai saugiau valge avizine kose,dedavai saldytu melyniu ar silauogiu.Tikdavo 100% ,darzoves abiems tiko bulve,brokolis,o visa kita jau variavo - vienam vienos tiko,kitam kitos.Ieskojau atsargiai ka galiu duot ,o ko ne pati.Daug bandymy nedariau,tiesiog mesines koses kartais skanindavaui krapais,petrazolem,kad skonis kistu,bet neplesdavau meniu,kad nejaudrint organizmo naujais produktais,kuriu reakcija nezinoma.Paaugo,tada jau teko plest valgiarasti.Tiesa,abiem vaikam labai padejo ozkos pienelis.Tik pirmagimiui ji davaiu nuo 3metu,o mazei,alergologes rekomenduota,jau nuo 7men. is pradziu po truputi i kosytes,tada ir atsigert,o kosems isvis 1/1 su vandenuku. Vyresneliui paskutinis tyrimas zadejo ypatingai sunku pavasari su dusuliais,bet 2men. ozkos pieno ir vaikas nereagavo i nieka.Keista.
*

labai daug naudingos informacijos parašėte. Ypač vertinga, nes jau išaugote alergijas - kaip džiugu.
O ar darėtės alergenų tyrimų paletę - domina alergijos lygis pienui koks buvo mergaitei. mano vyresnei - 4 lygis, valgėm NEOCATE nuo 4 mėn. NustatytasAD. Labai domina, kaip į racioną ivedinėjot pienuką.
O berniukas kelių metų išaugo?
svajone*
QUOTE(ABJaguar @ 2010 05 28, 12:00)
labai daug naudingos informacijos parašėte. Ypač vertinga, nes jau išaugote alergijas - kaip džiugu.
O ar darėtės alergenų tyrimų paletę - domina alergijos lygis pienui koks buvo mergaitei. mano vyresnei - 4 lygis, valgėm NEOCATE  nuo 4 mėn. NustatytasAD. Labai domina, kaip į racioną ivedinėjot pienuką.
O berniukas kelių metų išaugo?
*

Dukrai tyrimo padaryt ir nespejom,tiesiog kol buvo alergija,pagal amziu dar nerekomendavo daryt,nes nebutu tikslu,o sulaukus reikiamo amziaus - nebebvo alergijos. Siai dienai,bijau prisikalbet,bet taip gera pasidziaugt,kad mazoji braskes valgo jau nuo sv.Velyku ir jokios reakcijos.Budavo vos ne kg. per diena ir nulis reakcijos.Tiesa,reiks stebet vasara vabzdziu ikandimu,nes po poros uodu sutino koja,tikslia ikandimo vieta.Kai vaikas buvo alergiskas,baisu del galimos reakcijos,nes niekada 100% neesi tikras ar tikrai tai jau praejo.Pienuka pmazajai is pradziu daviau po kokius 20ml.,praskiedus vandenuku1/2 ,po poros dienu 1/1 ,balindavau koses juo,atsigert ir valgant jo duodavau,ir vietoj misinuko po truputi,gyd.misini palikau tik nakciai.Veliau visai tik piena gere,misinuko nebedaviau.
Jusu alergijos lygis labai didelis,tik man keista,kad gyd. dare kraujo(teisingai supratau?) turimuka tokiai mazuteii,nes jis rekomeduojamas bent jau 1-1,5m.,del netikslumo. O imunoglobulinoE tyrima dare? Ar stipriai alergija isibujojus? Beje,jusu vyresnioji,o mano mazoji ,labai panasaus amziaus smile.gif Kaip jai dabar?
Sunus visiskai atsisveikino su alergija 4m.3men. Tiesa,per tuos penkerius metus buvo pora kart berimu,abiem kartais kaltininkas buvo dantu pasta. Gydytoja(ji musu vaikus gydo tik antri metai),vis paziurejus i korteles pirma lapa israso siuntima pas pulmonologa ,pasitikrint spirometrija,bet ten vis i mus kreivai ziuri,ko kabinames prie sveiko vaiko smile.gif
Isaugs ir tavo vaikai,tik kantrybes reikia ir tikejimo 4u.gif
skaistaziede
QUOTE(lintec @ 2010 04 21, 22:37)
Sveikos, prisijungiu ir as prie mamyciu auginanciu alergiskus vaikucius. Mano abu vaikuciai turi sia beda. Su vyresnelio berimais susitvarkeme, kai nustojome vartoti pieno turincius produktus, o maziukei, kuriai 6 men. priezasties nuo ko beria nerandu. Be to kose Sinlac sukele tokia alergija, kad mazyle prasikase visa nakti, uztino akytes, visas veidelis paraudo.  Beje kad nenusidraskytu veidelio iki krauju ir neatsirastu slapiuojanciu zaizdeliu, kai migdau, uzdedu kojinytes ant rankyciu. Iki tol, kol ju nededavau is po nakties veidelis budavo kraupus - visas kruvinas, patalyne ir drabuzeliai kruvini.
*

tokia pat situacija ir pas mus buvo, kol nepradejom duoti sojos misinuka (spejom,kad nuo pieno bere g.gif )nors dare tyrimus,kurie parode jog pienui nealergiski. Dar truputi paberia, bet jau nebe taip "ziauriai"

QUOTE(Bagdoncikas @ 2010 05 05, 11:42)
Oj, kaip uzjauciu doh.gif Turejom ir mes panasiu bedu...Tfu tfu tfu - susitvarkem thumbup.gif
*

O kaip susitvarket? ax.gif
linele.m
Sveikos mamytes, atostogaujame Lietuvoje ir pritrukome "Nutramigen 2 " misinuko, gal zinote kur galetume nusipirkti ir apskritai ar jo Lt yra, vaistinese nerandu unsure.gif didelis dekui buciau dekinga jei rasytumet AZ. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mano_svajone @ 2010 06 03, 22:56)
Dukrai tyrimo padaryt ir nespejom,tiesiog kol buvo alergija,pagal amziu dar nerekomendavo daryt,nes  nebutu tikslu,o sulaukus reikiamo amziaus - nebebvo alergijos. Siai dienai,bijau prisikalbet,bet taip gera pasidziaugt,kad mazoji braskes valgo jau nuo sv.Velyku ir jokios reakcijos.Budavo vos ne kg. per diena ir nulis reakcijos.Tiesa,reiks stebet vasara vabzdziu ikandimu,nes po poros uodu sutino koja,tikslia ikandimo vieta.Kai vaikas buvo alergiskas,baisu del galimos reakcijos,nes niekada 100% neesi tikras ar tikrai tai jau praejo.Pienuka pmazajai is pradziu daviau po kokius 20ml.,praskiedus vandenuku1/2 ,po poros dienu 1/1 ,balindavau koses juo,atsigert ir valgant jo duodavau,ir vietoj misinuko po truputi,gyd.misini palikau tik nakciai.Veliau visai tik piena gere,misinuko nebedaviau.
Jusu alergijos lygis labai didelis,tik man keista,kad gyd. dare kraujo(teisingai supratau?) turimuka tokiai mazuteii,nes jis rekomeduojamas bent jau 1-1,5m.,del netikslumo. O imunoglobulinoE tyrima dare? Ar stipriai alergija isibujojus?  Beje,jusu vyresnioji,o mano mazoji ,labai panasaus amziaus  smile.gif  Kaip jai dabar?
Sunus visiskai atsisveikino su alergija 4m.3men. Tiesa,per tuos penkerius metus buvo pora kart berimu,abiem kartais kaltininkas buvo dantu pasta. Gydytoja(ji musu vaikus gydo tik antri metai),vis paziurejus i korteles pirma lapa israso siuntima pas pulmonologa ,pasitikrint spirometrija,bet ten vis i mus kreivai ziuri,ko kabinames prie sveiko vaiko  smile.gif 
Isaugs ir tavo vaikai,tik kantrybes reikia ir tikejimo  4u.gif
*

kokia nuostabia temele radau bigsmile.gif gera skaityti , kad yra vaiku kurie alergijas isauga smile.gif tikimes, kad ir mums taip bus viena dienele ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.