Kai pardejau primaitint, ivedinejau po viena produkta (ragaudavo ji kelias dienas), jokios alergines reakcijos kaip ir nebuvo... Ir dabar niekaip negaliu atkast, koks produktas tai galetu buti
Mano mazaji irgi jau keli menesiai beria sausos odos demelem (sakyciau, egzema)
Kai pardejau primaitint, ivedinejau po viena produkta (ragaudavo ji kelias dienas), jokios alergines reakcijos kaip ir nebuvo... Ir dabar niekaip negaliu atkast, koks produktas tai galetu buti QUOTE(Liova @ 2007 03 01, 21:22) Mano mazaji irgi jau keli menesiai beria sausos odos demelem (sakyciau, egzema) Kai pardejau primaitint, ivedinejau po viena produkta (ragaudavo ji kelias dienas), jokios alergines reakcijos kaip ir nebuvo... Ir dabar niekaip negaliu atkast, koks produktas tai galetu buti mums tai sake visa savaite duoti ta pati maista ,o po to vel ka nors idet ir t.t.t.geriam iki pavasario zyrtec.,jeigu pablogeja liepe duoti dar tavegyl po tregzdali tabletes tepames 4kartus per diena basalio kremuku.,laikomes abudu grieztos dietos,na jau zidiniu ir sausu odos demeliu apmazejo.,bent jau atviru zidiniu,bet ,kad praeitu visiskai to nera., mamytes butinai paziurekit ypac elergisku vaiku koks yra d vitaminas,nes turi buti be anyziu kvapo,anyziai labai elergizuoja,ir dar neduokite jokiu arbateliu zoliniu,sirupiniu vaistu sake negalima. QUOTE(Liova @ 2007 03 01, 20:22) Mano mazaji irgi jau keli menesiai beria sausos odos demelem (sakyciau, egzema) Kai pardejau primaitint, ivedinejau po viena produkta (ragaudavo ji kelias dienas), jokios alergines reakcijos kaip ir nebuvo... Ir dabar niekaip negaliu atkast, koks produktas tai galetu buti Praejusia visa ziema nuo lapkricio iki balandzio mano sunelio odele buvo tokia sausa demeta. Isbandem maziausiai 10 kremuku visokiausiu (zinoma ir mityba kontroliavome - kvieciu mazasisi iki 1,5 metuku nebuvo ragaves), niekas nepadejo kol nepabandeme Eucerin'o. Man viena labai alergiskos mergytes (3,5 metuku valge tik 9 produktus) mama patare ji pabandyti, bet as to lotiono (tik butinai be UREA) bijojau, nes jis kvepiantis. Alergologe sako kad jo vien del to ir nesiule. Bet kai jau visai netekau vilties, prisiminiau ta mamyte. Nu ir ka jus manot - ogi po kokiu 2 savaiteliu pastebimai odele pagerejo, o po menesio buvo atrodo visai lygi
as irgi parasysiu....
vaikui 7 men. pirma kart isbere 5,5. matyt sutapo, bet pakilo ir temperatura - 38, po temperaturos isbere visa kuneli, gydytoja sako panasu i raudoniuke arba tridiene. israse tepalo psilobalsam ir aerius sirupo, praejo, valio!!! daviau vel darzoviu - vel isbere. Buvom pas alergologe antakalnyje, pasake nuo pieno baltymo, pakeitem misinuka i HA - isbere... pakeitem i Pepti, praejo!!! sake tikrai ne nuo darzoviu, duoti darzoves ir toliau, daviau - isbere QUOTE(Pediatrė Virginija @ 2007 02 20, 11:04) O kokio amžiaus kūdikis? Jeigu jis iki 2 mėn.- tai panašu į fiziologinę naujagimių būklę- o tai visai ne alergija ir nesusijusi su mamos dieta. Kai rašiau klausimą, buvo 1,5 mėn. Dabar jau du ir bėrimai praktiškai išnykę. Tik nežinau ar tai susiję, kaip jūs rašote su fiziologine būkle ar tai, kad pediatrės paskyrimu naudojome Advantan tepalą 3 dienas Bandysiu plėst savo valgiaraštį ir žiurėt, kad bus. Bet jūsų pasisakymas nuteikia labai optimistiškai Rasulka, o jum ten tikrai alergija? Man kažkaip iš tavo apibūdinimo atrodo, kad ten kokia prakaitinė. Ir kaip tik dar tokioj vietoj, kur jin dažniausiai būna. QUOTE(Sniegutė @ 2007 03 03, 18:52) Rasulka, o jum ten tikrai alergija? Man kažkaip iš tavo apibūdinimo atrodo, kad ten kokia prakaitinė. Ir kaip tik dar tokioj vietoj, kur jin dažniausiai būna. vat ir spuogeliai tokie kaip prakaitine budavo
Rasulka, tai gal pačios slyvos kaltos?
QUOTE(Sniegutė @ 2007 03 04, 14:45) galvoju gal vitaminas C, kurio yra hipp tyrelese, bandysiu kitu duot, ziuresiu, va praejo, bet negavo pora dienu darzoviu ir tyreliu. O tavo leliukui matyt tikrai tie naujagimiu spuogeliai, daug kam buna, taip, kad nepergyvenk ir aukit be jokiu alergiju!!! QUOTE(rasulka @ 2007 03 04, 20:21) galvoju gal vitaminas C, kurio yra hipp tyrelese, bandysiu kitu duot, ziuresiu, va praejo, bet negavo pora dienu darzoviu ir tyreliu. O tavo leliukui matyt tikrai tie naujagimiu spuogeliai, daug kam buna, taip, kad nepergyvenk ir aukit be jokiu alergiju!!! Ačiū Aš nuo pat pradžių ir galvojau, kad čia tie spuogeliai, bet mūsų pediatrė puolė įtikinėt, kad čia alergija. Išrašė Tavegyl, Advantan. Tai mes sėkmngai ir gėrėm, ir tepėmės. Dingo ir tie spuogeliai, ir kaip tik du mėnesiukai suėjo ir visas mėnuo, kaip prisižiurėjau, ką valgau. Tai taip dabar neaišku ir liko, kas čia buvo. Žiurėsiu, kaip toliau bus. Tikiuos tik gerai Sėkmės jum atrandant "maistą blogietį" ir linkėjimai kuo greičiau išaugt bėdas QUOTE(Sniegutė @ 2007 03 04, 22:10) Ačiū Aš nuo pat pradžių ir galvojau, kad čia tie spuogeliai, bet mūsų pediatrė puolė įtikinėt, kad čia alergija. Išrašė Tavegyl, Advantan. Tai mes sėkmngai ir gėrėm, ir tepėmės. Dingo ir tie spuogeliai, ir kaip tik du mėnesiukai suėjo ir visas mėnuo, kaip prisižiurėjau, ką valgau. Tai taip dabar neaišku ir liko, kas čia buvo. Žiurėsiu, kaip toliau bus. Tikiuos tik gerai Mums tas advantanas iskart padejo po pirmo patepimo QUOTE(ciotki @ 2007 03 05, 12:33) Advantan tepalas labai stiprus hormoninis tepalas, patikėkit yra žymiai švelnesnių, Advantanas jokiu būdu netinka veidui ir aplamai vaikams bent jau iki 2 metukų, taip pat ir Tavegil tabletės, net jei duodat 1/4 Nenuostabu kad skyrus tokius stiprius vaistus alergijos požymiai išnyksta greitai, bet vaiko sveikatai tai oi kaip ne į naudą
tai kad advantan tepalas kaip tik yra homeopatinis....ar nemaisai su elidil - tas tai medicininis, o visi cutibaze, locobase yra hormoniniai, kuriais galima tempti tik nuo triju men....be to, alergologe sake, kad daugelio vaistu aprasymuose parasyta, kad tepalai tik nuo 2m, taip yra todel, kad su kudikiais bandymai neatliekami.....nu, nezinau.....
Advantan hormoninis ir labai stiprus, vienas stipriausiu net. o Elidil yra tikrai ne hormoninis.
QUOTE(lukne1 @ 2007 03 07, 11:48) tai kad advantan tepalas kaip tik yra homeopatinis....ar nemaisai su elidil - tas tai medicininis, o visi cutibaze, locobase yra hormoniniai, kuriais galima tempti tik nuo triju men....be to, alergologe sake, kad daugelio vaistu aprasymuose parasyta, kad tepalai tik nuo 2m, taip yra todel, kad su kudikiais bandymai neatliekami.....nu, nezinau..... atidziau skaitykite, nesipainiokit advantan - hormoninis, cutibase, lococase, dermobasa, - skirtingo riebumo emolientai arba drekikliai QUOTE(m a m a @ 2007 03 01, 21:35) Praejusia visa ziema nuo lapkricio iki balandzio mano sunelio odele buvo tokia sausa demeta. Isbandem maziausiai 10 kremuku visokiausiu (zinoma ir mityba kontroliavome - kvieciu mazasisi iki 1,5 metuku nebuvo ragaves), niekas nepadejo kol nepabandeme Eucerin'o. Man viena labai alergiskos mergytes (3,5 metuku valge tik 9 produktus) mama patare ji pabandyti, bet as to lotiono (tik butinai be UREA) bijojau, nes jis kvepiantis. Alergologe sako kad jo vien del to ir nesiule. Bet kai jau visai netekau vilties, prisiminiau ta mamyte. Nu ir ka jus manot - ogi po kokiu 2 savaiteliu pastebimai odele pagerejo, o po menesio buvo atrodo visai lygi Ten kaip supratau Eucerin losjonas... Ar kremukas? O tai alergologe kaip ivardino ta berima, egzema? Ar ne... Papildyta: QUOTE(bevardė @ 2007 03 07, 08:17) Advantan tepalas labai stiprus hormoninis tepalas, patikėkit yra žymiai švelnesnių, Advantanas jokiu būdu netinka veidui ir aplamai vaikams bent jau iki 2 metukų, taip pat ir Tavegil tabletės, net jei duodat 1/4 Nenuostabu kad skyrus tokius stiprius vaistus alergijos požymiai išnyksta greitai, bet vaiko sveikatai tai oi kaip ne į naudą Tai tokiam maziukui, kaip 8-iu menesiu, jos irgi nepatartinos? O nuo kada galima jas duot, ta ketvirti? QUOTE(Liova @ 2007 03 08, 19:55) Ten kaip supratau Eucerin losjonas... Ar kremukas? O tai alergologe kaip ivardino ta berima, egzema? Ar ne... Mums buvo diagnozuotas atopinis dermatitas Papildyta: QUOTE(linuke @ 2007 02 20, 12:28) Dukra jau kokias 3-4 savaites tustinosi be kraujo, o neseniai ir vel pasirode kraujingos gleives, nors iki tol kelias dienas valgiau avizas, ryzius, bulviu ir triusienos, truputi melyniu uogienes. Avizos tikrai netinka, jei su virskinimu negerai Maziausiai is kruopu alergizuoja ryziai ir mieziai. Kukuruzai irgi nera nekaltas maistelis QUOTE(m a m a @ 2007 03 08, 20:45) Sakoma kad miežiai praktiškai identiški avižom, todėl jei netinka viena, netiks ir antra. laimei mums tiko grikiai. kas liečia kad kefyras mažina alergija, tikrai ne, alergijai padeda užkirst kelia natūralaus raugo produktai kaip rauginti agurkai ar kopūstai, taip pat rūgpienis (jei vaikas dar nėra alergiškas pieno baltymui) Liova, juk yra ne vien Tavegyl. Zyrtek netiks nes jis daugiau skirtas alergijai pasireiškiančiai per kvėpavimo takus. Pav gali duot Claritin, jos galima duoti 1/3 tabletės. Vietoj Advantan tepalo, geriau naudoti Prenadol tepalą, jį perpus maišant su Essex (tiesiog ant delno išspaust truputį vieno ir kito ir sumaišius patept). Tiesa Prenadol irgi hormoninis į jį įeina Prednizolonas, bet jis žymiai silpnesnis beto dar bus maišomas su Essex, aš maišau su Essex plius. Bet jį geraiusia naudot tik tada kai vaikučiui bėrimai trukdo ne estetiškai, o pav niežti ir vaikas kasosi ir nusidrąsko.
KAd Advantan hormoninis ir stiprus, tai jau aiškiai informaciniam lapely nurodyta
Mum jis padėjo tik kokią trečią parą tepant. Tiesa, daugiau ir nutraukėm, nes nemačiau prasmės tept, nes vaikiukas nebesitrynė, nesimuistė gulėdamas, tai nusprendžiau, kad nebeniešti. O ir Tavegil ne iškart padėjo. Dabar nbegeriam nieko. Seku savo valgymą, tai taip nebeberia. Bet vis tiek pabertas. Ir daba susibalamutinau galautinai. Visi mūsų gydytojai siūlo avižas, kaip visai nealergizuojančias. O čia paskaičiau, kad alergizuoja. Tai kaip daba yra iš tiesų? QUOTE(m a m a @ 2007 03 08, 18:45) Mums buvo diagnozuotas atopinis dermatitas Papildyta: Avizos tikrai netinka, jei su virskinimu negerai Maziausiai is kruopu alergizuoja ryziai ir mieziai. Kukuruzai irgi nera nekaltas maistelis Neradau to losjoniuko be Urea, bet pradejau tept pabandymui su paprastu Bephantenu... Ir padejo Avizos musu kazkaip nealergizuoja Varskyte vaikiska (Fromage Frais) irgi ne daznai, bet valgom... Viskas irgi gerai. Saldumynams jis dar per mazas, neduodu. O sausainuku buvau pradejus duot, bet irgi nustojau, nes pagalvojau, kad nuo kvieciu gali alergizuoti Papildyta: QUOTE(Sniegutė @ 2007 03 09, 18:10) Ir daba susibalamutinau galautinai. Visi mūsų gydytojai siūlo avižas, kaip visai nealergizuojančias. O čia paskaičiau, kad alergizuoja. Tai kaip daba yra iš tiesų? Aha, as irgi tik cia perskaiciau, kad jos gali alergizuot QUOTE(lukne1 @ 2007 03 07, 11:48) tai kad advantan tepalas kaip tik yra homeopatinis....ar nemaisai su elidil - tas tai medicininis, o visi cutibaze, locobase yra hormoniniai, kuriais galima tempti tik nuo triju men.... Locobase nera hormoninis, is kur cia taip isgirdot - pasiskaitykit anotacija www.vaistai.lt, arba ant pakuociu, tai tiesiog riebinantys-drekinatys tepaliukai, vandens ir riebalu pagrindu. Cituoju:"Sudėtis: nanosferinės mikrodalelės užtikrina kosmetinį efektą. Emulsija riebalai vandenyje 70:30. Veikia net iki 6 val. Jungia 2 savybes - turi didelę lipidų koncentraciją ir geras kosmetines savybes." Cutibaze vaistai.lt is viso neberodo... gal sumaiset Cutibaze su Cutivate? Cutivate tikrai hormoninis. Avizos siaip priskiriamos prie maziau alergizuojanciu kruopu, eiles tvarka butu tokia: ryziai, avizos, mieziai, kukuruzai ir t.t., bet tai labai individualu. Mano mazules nuo avizu neberia, o va nuo kukuruzu - taip. QUOTE(linuke @ 2007 03 16, 12:21) Avizos siaip priskiriamos prie maziau alergizuojanciu kruopu, eiles tvarka butu tokia: ryziai, avizos, mieziai, kukuruzai ir t.t., bet tai labai individualu. Mano mazules nuo avizu neberia, o va nuo kukuruzu - taip. Butent, kad tai labai individualu QUOTE(rasulka @ 2007 03 03, 22:26) vat ir spuogeliai tokie kaip prakaitine budavo mums tai pirmiausia alergologe liepe pakeisti d vitamina i vigantol .,paskiau jokiu tepalu dantenoms ir jokiu liepe neduoti espumizan.,ir sirupiniu vaistu.,kai mano maziukas susirgo ir man israse sirupiniu vaistu.,tai po triju dienu nezinojau ka daryti visa pilva isbere,kojytes,na jau baigiam po truputi vel apsigydyti.is darzoviu mums liepe neduoti morku,nes jos yra is elergizuojanciu.
Bet paskutiniu metu ziuriu vis daugiau ir daugiau vaikuciu, kuriuos sis bei tas alergizuoja
Turbut labai mazai vaikuciu, kuriu tokios bedos nekankina...
Baubuk, ka cia reiskia tavo tokios zinutes?
Mamytes, labukas,
Pasidalinsiu patirtim: pradejau dukra primaitinti kietu maistu, tai jau sekmingai valgo ryziu ir avizu koses su MP, be jokiu alieju-cukru-drusku, ir dar bulves su MP. O va kai idejau brokoli i bulves, po 2 dienu pradejo berti, bet taip keistai, tik ranku vidines puses, ir atrodo kaip nudilginta. Uztai siandien gaus tik bulve, ziuresiu, kaip oda atrodys vakare. Beje, speju, kad vaikui padeda homeopatiniai zirniukai Na, ziuresiu, kaip bus toliau su tais zirniukais, brokoliais ir kitokiom cukinijom
bėda ta kad visi kukurūzai yra genetiškai modifikuoti, jau vien todėl nevertėtų su jais prasidėt. O kad kruopos tinka individualiai tai tiesa, va maniškiui avižos netiko, o grikiai tiko, tiko rugių dribsniai. Va su grikiais arba rugiais maniškis mėsytę valgė, nes su daržovėm jos nevalgydavo, daržovienę virdavau atskirai
QUOTE(linuke @ 2007 03 19, 09:01) Mamytes, labukas, Pasidalinsiu patirtim: pradejau dukra primaitinti kietu maistu, tai jau sekmingai valgo ryziu ir avizu koses su MP, be jokiu alieju-cukru-drusku, ir dar bulves su MP. O va kai idejau brokoli i bulves, po 2 dienu pradejo berti, bet taip keistai, tik ranku vidines puses, ir atrodo kaip nudilginta. Uztai siandien gaus tik bulve, ziuresiu, kaip oda atrodys vakare. Beje, speju, kad vaikui padeda homeopatiniai zirniukai Na, ziuresiu, kaip bus toliau su tais zirniukais, brokoliais ir kitokiom cukinijom Nezinau ar teisingai supratau, bet ka tik neseniai pradejai primaitinti????? O mums aciu Dievui, nieko, neberia nei nuo brokoliu, nei nuo kalafioru... O del zirniuku, tai nemanau jog patartina duoti vien tam kad vaikutis nezirzeliotu Papildyta: Sorry, Linuke... Tavo prisijungimo data palaikiau kaip vaikucio gimimo data...
labas, mamos,
turiu klausimą. Mano sūnui 5 savaitės. pirmas dvi valgiau viską, ką norėjau ir viska sbuvo gerai. Po to staiga paraudo visas kūnelis, bet leliukas jautėsi gerai. Po poros dienų praėjo. dabar riboju produktus, tačiau išbėrė veidelį ir truputį kakliuką. spuogiukai tai parausta, tai vėl neryškūs pasidaro bet gerai laikosi, nedingsta
tiesa, neparašiau, ką valgau: kartais 1-2 lietuviški obuoliai, HIPP arbata, avižiniai sausainiai, troškinta vištiena/kiauliena, ryžiai, virtos bulvės, labai retai- varškė, spanguolių/bruknių uogienė, vartojam SAB Simplex (ar nuo jų gali berti?). Kasdien valgant tą patį, tai nebuvo bėrimo, tai atsirado, tai paraudo, tai pablyško. tik ant skruostų, net labiau ant vieno. Truputį po plaukais dar...o prasidėjo tai visai nuo tokių spuogų kelių su baltom viršūnėm raudonom.
Ar tai gali būti fiziologija kūdikio ar alergija? Ar alerginiai bėrimai blykšta būnant lauke ir ryškėja grįžus ir lėliukui atsibudus? Ar verta kreiptis pas dermatologę? Nes aš nesuprantu, ar tai alergija, ar ne? Gal apskritai be reikalo jaudinuosi?
Nelabai ir zinau ka atsakyti
QUOTE(InRed @ 2007 03 19, 19:32) tiesa, neparašiau, ką valgau: kartais 1-2 lietuviški obuoliai, HIPP arbata, avižiniai sausainiai, troškinta vištiena/kiauliena, ryžiai, virtos bulvės, labai retai- varškė, spanguolių/bruknių uogienė, vartojam SAB Simplex (ar nuo jų gali berti?). Kasdien valgant tą patį, tai nebuvo bėrimo, tai atsirado, tai paraudo, tai pablyško. tik ant skruostų, net labiau ant vieno. Truputį po plaukais dar...o prasidėjo tai visai nuo tokių spuogų kelių su baltom viršūnėm raudonom. Ar tai gali būti fiziologija kūdikio ar alergija? Ar alerginiai bėrimai blykšta būnant lauke ir ryškėja grįžus ir lėliukui atsibudus? Ar verta kreiptis pas dermatologę? Nes aš nesuprantu, ar tai alergija, ar ne? Gal apskritai be reikalo jaudinuosi? HIPP arbata - kokia? Aviziniai sausainiai - paziurek, ar sudetyje nera kvietiniu miltu, kiausiniu, nugriebto pieno milteliu. Vistiena - nevalgyk bent savaite, stebek vaiko odele; pakeisk vistiena kalakutiena arba dar geriau - triusiena. Akropolio Maximoj visada rasi sviezios. Varske - nebevalgyk jokiu budu. Varske - karves pieno baltymu koncentratas, gali padaryti daug zalos leliui net jeigu valgai labai retai. Vieno karto gali uztekti ilgam isijautrinimui. Ar tikrai daugiau nieko nevalgai? O vitaminai, kiti papildai? Kokia duona valgai? Bandeles? Uogiene valgyk melyniu, jei neturi namines, pirk "Kedainiu konservu fabriko". "Geroves" uogienes pigesnes, bet mano lelius i jas reaguodavo, matyt, paslapcia iberia kokio nors E. Siaip vaikiuka jau gali berti nuo visko, jeigu jau buvo tiek isijautrines, kad net visas kunelis buvo raudonas... Kai perki maisto produktus sau, ziurek, kad butu kuo maziau E priedu. Dabar net, atrodo, paprasciausiam pjaustytam kumpyje rasi maziausiai 3 priedus E, todel geriau gaminkis sau valgi namie ir tik is svieziu produktu. Apdorojus juos termiskai, dalis alergenu suyra. Dar is patirties - produktus geriausia valgyti virtus. Nuo tos pacios mesos, tik keptos, mano leliu berdavo... Papildyta: ... o kaip atlygi uz tikrai varginanti savo mitybos rezima gausi ne tik sveikesni vaikuti, bet ir nuostabiai liekna ir grakscia figura QUOTE(InRed @ 2007 03 19, 19:32) tiesa, neparašiau, ką valgau: kartais 1-2 lietuviški obuoliai, HIPP arbata, avižiniai sausainiai, troškinta vištiena/kiauliena, ryžiai, virtos bulvės, labai retai- varškė, spanguolių/bruknių uogienė, vartojam SAB Simplex (ar nuo jų gali berti?). Kasdien valgant tą patį, tai nebuvo bėrimo, tai atsirado, tai paraudo, tai pablyško. tik ant skruostų, net labiau ant vieno. Truputį po plaukais dar...o prasidėjo tai visai nuo tokių spuogų kelių su baltom viršūnėm raudonom. Ar tai gali būti fiziologija kūdikio ar alergija? Ar alerginiai bėrimai blykšta būnant lauke ir ryškėja grįžus ir lėliukui atsibudus? Ar verta kreiptis pas dermatologę? Nes aš nesuprantu, ar tai alergija, ar ne? Gal apskritai be reikalo jaudinuosi? Is savo patirties galiu patarti atsisakyti vistienos - nuo 3men. mano mergytei prasidejo zarnyno alergija, atsisakiau pieno produktu, kiausiniu, kvieciu, bet situacija negerejo, ir kai tik nustojau valgyti vistiena, viskas susitvarke. Ypac daznai kaiusiniui alergiskus vaikus alergizuoja vistiena. Tikrai daug geriau kalakutiena, triusiena. Papildyta: QUOTE(linuke @ 2007 03 19, 12:01) Mamytes, labukas, Pasidalinsiu patirtim: pradejau dukra primaitinti kietu maistu, tai jau sekmingai valgo ryziu ir avizu koses su MP, be jokiu alieju-cukru-drusku, ir dar bulves su MP. O va kai idejau brokoli i bulves, po 2 dienu pradejo berti, bet taip keistai, tik ranku vidines puses, ir atrodo kaip nudilginta. Uztai siandien gaus tik bulve, ziuresiu, kaip oda atrodys vakare. Beje, speju, kad vaikui padeda homeopatiniai zirniukai Na, ziuresiu, kaip bus toliau su tais zirniukais, brokoliais ir kitokiom cukinijom As cia gal nevisai i tema, bet mano situacija gan panasi, mergytei buvo zarnyno alergija, tustinosi su kraujo siuleliais irgi, net ir laikantis hipoalergines dietos, tu siuleliu vis budavo, bet turi praeiti kiek laiko, kad organizmas nurimtu. Beda ta, kad mazylei prasidejo mazakrayjyste, manau, tie kraujavimai tikrai prisidejo... Jei vis tustinasi su kraujais, tai patarciau pasidaryt kraujo tyrima (gal jusu gydytoja atsakingesne, jau padare...), kad per ilgai neuzdelsti, kaip mes... O paskirtas gelezies preparatas,gali sukelti zarnyno kraujavimus, tai net nzn ka reiks daryt. QUOTE(linuke @ 2007 03 20, 12:11) HIPP arbata - kokia? Aviziniai sausainiai - paziurek, ar sudetyje nera kvietiniu miltu, kiausiniu, nugriebto pieno milteliu. Vistiena - nevalgyk bent savaite, stebek vaiko odele; pakeisk vistiena kalakutiena arba dar geriau - triusiena. Akropolio Maximoj visada rasi sviezios. Varske - nebevalgyk jokiu budu. Varske - karves pieno baltymu koncentratas, gali padaryti daug zalos leliui net jeigu valgai labai retai. Vieno karto gali uztekti ilgam isijautrinimui. Ar tikrai daugiau nieko nevalgai? O vitaminai, kiti papildai? Kokia duona valgai? Bandeles? HIPP arbata žindyvėms. dėl varškės - vakar dieną suvalgiau indelį grūdėtos, šiandien jokio pablogėjimo nėra. Ar tai reiškia, kad galiu visgi ją valgyti? Ar vis tiek ne?...aišku, kartais valgau dar kažką, bet čia tokie pagrindiniai produktai. Beje, ar virtas burokas - labai alergizuojantis skaitosi? Vakar suvalgiau nemažai, šiandien nieko nauja. Tai ir dabar valgau....tarkuotą, be nieko....dėl duonų, valgau tas "itališkas" - Ciabatta, joje kaip ir sausainiuose yra kvietinių miltų dar makaronų pavalgau irgi be nieko....sūdytą agurką retkarčiais.... Klausimas kitas, - paaiškinkit man, ką tada galima valgyti? Kokias daržoves? Kaip jas ruošti? kokią duoną? jau nieko nebežinau Ir dar, nuo kada verta nueiti konsultacijai pas dermatologą ar alergologą? 5 savaitės turbūt ankstoka? QUOTE(InRed @ 2007 03 20, 11:04) Klausimas kitas, - paaiškinkit man, ką tada galima valgyti? Kokias daržoves? Kaip jas ruošti? kokią duoną? jau nieko nebežinau As tai tavo vietoj nestresuociau ir valgyciau viska su saiku QUOTE(InRed @ 2007 03 20, 14:04) HIPP arbata žindyvėms. dėl varškės - vakar dieną suvalgiau indelį grūdėtos, šiandien jokio pablogėjimo nėra. Ar tai reiškia, kad galiu visgi ją valgyti? Ar vis tiek ne?...aišku, kartais valgau dar kažką, bet čia tokie pagrindiniai produktai. Beje, ar virtas burokas - labai alergizuojantis skaitosi? Vakar suvalgiau nemažai, šiandien nieko nauja. Tai ir dabar valgau....tarkuotą, be nieko....dėl duonų, valgau tas "itališkas" - Ciabatta, joje kaip ir sausainiuose yra kvietinių miltų dar makaronų pavalgau irgi be nieko....sūdytą agurką retkarčiais.... Klausimas kitas, - paaiškinkit man, ką tada galima valgyti? Kokias daržoves? Kaip jas ruošti? kokią duoną? jau nieko nebežinau Ir dar, nuo kada verta nueiti konsultacijai pas dermatologą ar alergologą? 5 savaitės turbūt ankstoka? Neteisingus produktus valgai. Visu pirma, nustok valgyti varske ir kitus pieno produktus, retkarciais tinka tik kuo naturalesnis jogurtas, be tu uogieniu. Auginant alergiska vaikeli ir maitinant ji MP, butina laikytis grieztos hipoalergines dietos: Bendri alergijos gydymo principai kudikiui: - maitinama labai hidrolizuoto baltymo mišiniais, - pradejus primaitinti kiekvienas naujas produktas įvedamas po vieną per savaitę, stebint vaiką, - maitinama produktais, kurie alergizuoja rečiau: mėsa: kiauliena, jautiena, triušiena, kalakutiena, žvėriena. sriubos: kruopų, daržovių, mesiškos. aliejus: alyvuogių. daržovės: bulvės, brokoliai, kalafiorai, šv. agurkai. kruopos: miežių, avižų, sorų, kukurūzų, rugių,,ryžiai. vaisiai: obuoliai, kriaušės, slyvos, bananai. Cia vaiku gastroenterologo I.Strupeikio patarimai. Lygiai tie patys produktai tinka ir mamai. PAMIRSK varske (karves pieno baltymu bomba) ir piena, pyragus/"Ciabata"/sausainius (kvietiniai miltai, kiausiniai, pienas, sviestas, kvapai), sokolada (kakava, sviestas), makaronus (kiausiniai, kvietiniai miltai) ir t.t. Raudonieji burokeliai gali jautrinti, todel valgyk ju retai ir nedideliais kiekiais, virtus. Darzoves valgyk virtas ar troskintas garuose, nedideliais kiekiais. Valgyk vandenyje virtas kruopu koses, paskanink alyvuogiu aliejum, druska, cukrum, trupuciu uogienes - labai skanu; virta pakepinta mesyte, garnyrui ryzius, bulves. Stebek savo vaikeli, jei matysi, kad isbertas, ziurek, ka valgei. Vieni yra jautrus vienokiems produktams, kiti - kitokiems. 5 savaites - pats tas laikas, kol alergija nepazenge toliau. Prasyk pediatro siuntimo pas alergologa. Nelauk, kol vaikelis bus visas isbertas, nieztes ir perstes odele, gaila mazulelio bus, bet padeti bus sunkiau negu dabar.
Linuke, ačiū tau didžiausias už patarimus
šiaip, nesu tikra, kad mano vaikas labai jau alergiškas, tik tie nepraeinantys spuogeliai man, gyvenime nemačiusiai alergijų (tik sykį nuo vaistų, bet atrodė visai kitaip) ir tik 5 savaites turinčiai kūdikį, kelia paniką kalbėjau dar sykį su pedaitre. Jos nuomone, vaikas jei ir alergiškas - nesmarkiai (čia pagal bėrimą) ir kol kas nėra reikalo kreiptis pas alergologą. Žodžiu, dabar bėrimas lyg ir traukiasi po biški, aš pereinu į tą hipoalerginę dietą ir kai jau visai dings bėrimas, bandysiu tuos produktus įvedinėt kaip rašei, kas savaitę. Turiu įtarimą, kad gal nuo tų kelių obuolių, kur prieš kelias dienas valgiau (lietuviškų), gal jį ir pabėrė o toliau - stebėsiu....jei daug nuo ko ar dažniau bers, tada jau rausiu pas alergologą....gal dar išvengsim šitų "džiaugsmų" QUOTE(InRed @ 2007 03 21, 12:10) šiaip, nesu tikra, kad mano vaikas labai jau alergiškas, tik tie nepraeinantys spuogeliai man, gyvenime nemačiusiai alergijų (tik sykį nuo vaistų, bet atrodė visai kitaip) ir tik 5 savaites turinčiai kūdikį, kelia paniką kalbėjau dar sykį su pedaitre. Jos nuomone, vaikas jei ir alergiškas - nesmarkiai (čia pagal bėrimą) ir kol kas nėra reikalo kreiptis pas alergologą. Žodžiu, dabar bėrimas lyg ir traukiasi po biški, aš pereinu į tą hipoalerginę dietą ir kai jau visai dings bėrimas, bandysiu tuos produktus įvedinėt kaip rašei, kas savaitę. Turiu įtarimą, kad gal nuo tų kelių obuolių, kur prieš kelias dienas valgiau (lietuviškų), gal jį ir pabėrė o toliau - stebėsiu....jei daug nuo ko ar dažniau bers, tada jau rausiu pas alergologą....gal dar išvengsim šitų "džiaugsmų" Hipoalergines dietos laikykis be jokiu islygu: "Ai, suvalgysiu truputi varskytes, gal nieko, juk taip norisi", "Ai, suvalgysiu viena sausainiuka, juk taip norisi" - taip nieko nebus. Prisimink, kad tavo vaiko sveikata svarbiausia, o ne tavo norai. Tik atsargiai su jautiena, jei vaika beria nuo karves pieno, jautiena turi tu paciu baltymu, irgi gali berti. Produktus kas savaite ivedinek nuo 6 men. amziaus, kai ateis laikas primaitinti, jum dar anksti. Parasysiu tau i AZ, kaip mums buvo, sakyciau, labai panasi pradzia i tavaja. Bet dabar jau nieko, taisomes
o beje, ar kokią nors duoną valgyti patariama? Kaip dėl virtos dešros ar virto jautienos kumpio? Cukinijos, brokoliai? Ar galiu visa tai valgyti?
QUOTE(linuke @ 2007 03 22, 10:40) Hipoalergines dietos laikykis be jokiu islygu: "Ai, suvalgysiu truputi varskytes, gal nieko, juk taip norisi", "Ai, suvalgysiu viena sausainiuka, juk taip norisi" - taip nieko nebus. Prisimink, kad tavo vaiko sveikata svarbiausia, o ne tavo norai. Tik atsargiai su jautiena, jei vaika beria nuo karves pieno, jautiena turi tu paciu baltymu, irgi gali berti. Produktus kas savaite ivedinek nuo 6 men. amziaus, kai ateis laikas primaitinti, jum dar anksti. Parasysiu tau i AZ, kaip mums buvo, sakyciau, labai panasi pradzia i tavaja. Bet dabar jau nieko, taisomes Kiek laiko tu laikaisi tos hipoalergines dietos? As jau beveik 5 men., o pieno produktu (visiskai jokiu) nevalgau turbut 7men. Ar nenusilpo tavo organizmas? Man tai silpnoka. Nu bet as kazkaip turiu vilties, kad ta alergija isaugo, nes iki berimu (tfu,tfu,tfu) nepriejom - o zarnynas kaip ir susitvarke. I koses pilu misini hipoalergini, kaip ir tinka. Bandysiu duot jautiena, nes triusienos nebevalgo...
Lucie, o kiek tavo mazyliui jau menesiu? Nuo kada prasidejo alergija?
QUOTE(linuke @ 2007 03 22, 09:40) Hipoalergines dietos laikykis be jokiu islygu: "Ai, suvalgysiu truputi varskytes, gal nieko, juk taip norisi", "Ai, suvalgysiu viena sausainiuka, juk taip norisi" - taip nieko nebus. Prisimink, kad tavo vaiko sveikata svarbiausia, o ne tavo norai. Tik atsargiai su jautiena, jei vaika beria nuo karves pieno, jautiena turi tu paciu baltymu, irgi gali berti. Produktus kas savaite ivedinek nuo 6 men. amziaus, kai ateis laikas primaitinti, jum dar anksti. Parasysiu tau i AZ, kaip mums buvo, sakyciau, labai panasi pradzia i tavaja. Bet dabar jau nieko, taisomes na čia ne visai teisybė. jei jau vaikas alergiškas, nors dar ir toks mažas, daug dėl ko gali pabert, jautrinti organizmo nereikia, bet be išlygų badauti - taip patt. aš konsultuodavausi su labai gera alergologe, su kuria gali tartis, samprotauti, kalbėtis ir pan, tai ji sakydavo, kad vis reikia bandyti naujus produktus valgyt, bet tik pagal tam tikrą schemą: susidarai tokį kaip dienoraštį, ką valgei, kiek, kokia buvo vaikui reakcija ir pan. 1 produktą per savaitę ir stebėti. jei nuo to produkto nėra reakcijos, jį gali saugiai (t.y. ne po daug ir ne 5 kart per dieną) valgyti. juk vaikui dar tik 5 sav. o jei maitinsi metus ar dar ilgiau? taip ir badausi? aš badavau labai ilgai, bet vaiikui persiritus per pirmąjį pusmetį pamačiau, kad nuo mano suvalgytų jogurtų, bandelių, net šokolado, tik aišku saikingai, nieko neatsitinka. tai taip ir plėčiau savo meniu. QUOTE(Saran @ 2007 03 22, 14:58) na čia ne visai teisybė. jei jau vaikas alergiškas, nors dar ir toks mažas, daug dėl ko gali pabert, jautrinti organizmo nereikia, bet be išlygų badauti - taip patt. aš konsultuodavausi su labai gera alergologe, su kuria gali tartis, samprotauti, kalbėtis ir pan, tai ji sakydavo, kad vis reikia bandyti naujus produktus valgyt, bet tik pagal tam tikrą schemą: susidarai tokį kaip dienoraštį, ką valgei, kiek, kokia buvo vaikui reakcija ir pan. 1 produktą per savaitę ir stebėti. jei nuo to produkto nėra reakcijos, jį gali saugiai (t.y. ne po daug ir ne 5 kart per dieną) valgyti. juk vaikui dar tik 5 sav. o jei maitinsi metus ar dar ilgiau? taip ir badausi? aš badavau labai ilgai, bet vaiikui persiritus per pirmąjį pusmetį pamačiau, kad nuo mano suvalgytų jogurtų, bandelių, net šokolado, tik aišku saikingai, nieko neatsitinka. tai taip ir plėčiau savo meniu. Sutinku, persiritus per 6 men. riba reikalai taisosi, bet iki tol dukra isberdavo suvalgius kelis kasnelius virtos vistienos O siaip - kiekvienos valia rinktis. Vaikas juk jusu. Papildyta: QUOTE(Lucie @ 2007 03 22, 13:38) Kiek laiko tu laikaisi tos hipoalergines dietos? As jau beveik 5 men., o pieno produktu (visiskai jokiu) nevalgau turbut 7men. Ar nenusilpo tavo organizmas? Man tai silpnoka. Nu bet as kazkaip turiu vilties, kad ta alergija isaugo, nes iki berimu (tfu,tfu,tfu) nepriejom - o zarnynas kaip ir susitvarke. I koses pilu misini hipoalergini, kaip ir tinka. Bandysiu duot jautiena, nes triusienos nebevalgo... Be pieno produktu jau 4 menesiai, "ant dietos" - irgi 4 men. Vartoju kalcio tabletes, latviska kreida Pas mus irgi reikalai taisosi, odele is leto taisosi tfu-tfu-tfu, pilvukas jau irgi apsitvarke, o buvau jau visai nusiminus....
sveikutes....Mus kamuoja tos pacios bedos
Saran, o kaip rasti tą alergologę? gal turi kokių kontaktų? būčiau dėkinga
Mergaitės, o kuo skiriasi tie alerginiai bėrimai, kurie būdingi daugeliui mažylių - na kur paberia, po to praeina ir tiek, kai tai nėra dar ta baisioji alergija? Linuke, o kas buvo Jums su pilvuku?
Aš atradau vieną saldumyną žindančiai mamai, kuriame nėra nei pieno nei kiaušinių nei kvietinių miltų- saulėgražų chalva, aišku saikingai.
InRed, aš dar siūlyčiau negert tos Hipp arbatos žindyvėms
Hipp yra arbata žindyvėms, bet ne granuliuota, o naturali, plikomuosiuose maišeliuose. Bet jei atvirai tai geriau atskirau nusipirkt ten įeinančių arbatžolių, nes Hipp brangi ir jos nedaug.
QUOTE(bevardė @ 2007 03 23, 18:59) Aš atradau vieną saldumyną žindančiai mamai, kuriame nėra nei pieno nei kiaušinių nei kvietinių miltų- saulėgražų chalva, aišku saikingai. Saulegrazu chalva...gal ir nieko, jeigu leliunui tinka. As tai melyniu uogienes pakabinu keleta saukstu, kai jau visai silpna, kaip ko nors skanaus uzsinoriu As pati alergiska, tai mane dusinti pradeda dar kramtant saulegrazu seklas. Oi moteriskes, labai jau tos alergijos gyvenima suknisa, uztai del savo vaiko darau viska, ka galiu, kad neturetu tokiu bedu. Tikiuosi, kad sekmingai isaugs visa tai. |