Mano maziukas labai megsta arbateles, iki siol pirkdavau hipp ir mazas arbateles, kokias dar galima jam duoti? Ar galima duoti gerti paprasta arbata (turiu aumenyje ta kur mes geriame)?
Norejau, kad pasidalintumet savo nuomone....
Mano maziukas labai megsta arbateles, iki siol pirkdavau hipp ir mazas arbateles, kokias dar galima jam duoti? Ar galima duoti gerti paprasta arbata (turiu aumenyje ta kur mes geriame)?
As manau kad tokio amziaus vaikui tu jau gali duot sultytes,o ne arbatas,nes dabar taip karsta ir vaikas tikrai noriai atsigertu gaiviu sultyciu
Aš 2-jų metų savo zuikiui uždaviau tos tokios iš granulių arbatos- išvežė su greitąja i klinikas...išbėrė net ausis. Na dabar žinau kad ten gryna chemija, duodu po šiai dienai tik žalią arbatą arba žolių užpilus, t.y. mėtų, ramunių, melisų...Daržely aišku viską geria.
su sultymis pas mus problema, jis ju nenori gerti, o arbata mes geriame salta
Arbatele girdziau vaikui jau nuo kokio 1 men, pradzioj pankolio granuliuota "mazas", veliau Hipp zoleliu, bet jos truputi apergizavo tai atsisakem. Tuo met gerem parastas arbateles kaip lakisiaus, ciobreliu, liepziedziu kai sirgdavo, pankolio ir t.t. Nuo 1,5 metuku kartais duodu ir paprastos juodos arbatos, kokia geriame ir mes, bet dazniausiai plikau iv vaistazoles
Tai kai sirgadavo..o ka gert kai neserga? As kiek zinau tai negalima daznai duoti vaistazoliu arbatos
Undine, paprasta juoda arbata tinka leliukam
Tipo maniskei? Tu cia rimtai? neduosiu,bijau
Arbatu galima gert tiek kiek vaikas pageidauja, tik aisku jos turi buti zymiai silpnesnes nei geria suauge.
Aš rimčiausiai, paprastą, tikrą, nestiprią, juodą arbatyte,be jokių pagardų (kvapų, žolynų), būtent alergiukam
Mes esame nusipirke vaisines Hipp arbateles - ji nuo 6 menesiuku! Tik kad mano zuikis jos negere kazkodel, bet dabar gal ir gertu, siaip paskutiniu metu geria virinta vandenuka
Nu va is Sri Lankos gal ir pasitikeciau
Aš saviškei nuo mažų dienų dažniausiai duodavau paprastą vandenuką iš parduotuvės. O arbatėles darau labai "skystas"
Mum 7 men, kaip ir laikas pradet gerti arbatas, kokias arbatas jus duodat?
Aciu
Kaip pasakytu mano anyta, kad jau senai laikas...
taip as pilnai sutinku hipp geriausias, taip ir daktarai sako. bet jai isviksti i uzseni tai galiu visom pasakyt kad ten arbateliu nera!!!!iki 7 metu daktarai nerekomenduoja juokiu vitaminu, arbatu duoti. tai ir ziurekime ka mum daryt?
Kaip tai uzsienyje nera arbateliu??? Anglijoje tai tikrai yra Hipp (Fenel) organine arbatele. Na gal tik pasirinkimas mazesnie, bet jei perki organines tai galima ir ramuneliu ir avieciu ir t.t duoti
bet mamos, ar jum neatrodo, kad tos hipp ( granuliu pavidalu), ne chemija?????juk ten koncentratas????????
Papasakosiu apie mūsų patirti su HIPP ir Mažylio arbatomis. Mes pradėjome irgi duoti arbatas nuo 6-7 mėnesių. Už 2-3 mėnesių mūsų sūneliui nuskilo priekinis dantis, po to dar blogiau pasidarė su dantim
Man tai įdomu ar tas arbatėles būtina pirkti spec. Hipp ar Mažas , ar negalima būtų pačiai pasidaryti lengvą arbatėlę iš natūralių žolelių??? Man tai tos Hipp ir Mažas arbatėlės tokios netikros atrodo.
MEs geriam Hipp miško uogų.Buvau nupirkus MAžas liepžiedžių ir aviečių, tai negeria.O dėl to buteliuko karieso, tai teko girdėti kad negalima duoti arbatėlių saldžių naktį, nes naktį mažiau gaminais seilių , ant dantukų lieka cuikraus ir todėl genda dantukai.Naktį geriau duot virinto vandenuko.O kad dieną išgers kelis kartus arbatos, manau nieko neatsitiks.O kad Tos granulės- chemija, ir man kirba tokia mintis
Siaubas kaip Hipp "Mažylio pilvukui" uzkietina vidurius
QUOTE(raganiuke86 @ 2004 12 07, 14:47) taip as pilnai sutinku hipp geriausias, taip ir daktarai sako. bet jai isviksti i uzseni tai galiu visom pasakyt kad ten arbateliu nera!!!!iki 7 metu daktarai nerekomenduoja juokiu vitaminu, arbatu duoti. tai ir ziurekime ka mum daryt? Iš kur ta nuomonė, kad užseniečiai tai jau gerai viską daro Aš duodu ramunėliu arba kmynų silpnos arbatytės. Vaikis noriai geria ir jokių bėrimų nėra. Bet tai priklauso nuo kiekvieno vaiko organizmo... Mano nuomone, Hipp ir Mažas arbatos yra chemija, jau geriau tada vandenuką duot...
savo lelytei ramuneliu arbateles duoru jau kazkurtai nuo menesio ir ja geria tiesiog pasigardziodamas, o ir viduriukams geriau ir troskulys nekamuoja
QUOTE(victoria @ 2005 06 01, 05:30) savo lelytei ramuneliu arbateles duoru jau kazkurtai nuo menesio ir ja geria tiesiog pasigardziodamas, o ir viduriukams geriau ir troskulys nekamuoja Ramunėlių arbata yra tam tikra prasme vaistai, todėl jos negalima gerti kiekvieną dieną net suaugusiems, kaip ir bet kurios kitos vaistažolinės arbatos. Leliukams tinka mamos pienas ir tyras vandenėlis. Iki metukų tikrai nebūtina jiems grūsti kažką kitą ir taip išvengsime įvairių problemų... QUOTE(ignasser @ 2005 05 31, 09:37) Iš kur ta nuomonė, kad užseniečiai tai jau gerai viską daro Ech, mamyte, mąstyk savo galva, domėkis pati viskuom, o ne vadovaukis pasenusiais močiučių patarimais.... Mažiulėliui, kai karšta, dažniau pasiūlyk krūtį, o, jei nemaitini pati, tyro vandenėlio....
beje per daug vandenelio negalima, nei kudikiui, nei suaugusiam, nes jis nera didziausias skrandzio draugas. as sutinku kad ir arbatos padauginti nereikia, bet tai nereiskia kad negalima duoti silpnos arbatytes
QUOTE(undine @ 2004 07 22, 05:54) Tai kai sirgadavo..o ka gert kai neserga? As kiek zinau tai negalima daznai duoti vaistazoliu arbatos O As saviskei ir sultis duodu, nuo puses metu man atrodo daktarai jau leido duoti, apie arbatas pas mus nieks nekalba, bet as savo nuoziura perku hipp ir bobovita firmu vaisines ir ramuneliu, vis keitaliodama duodu, vanduo kaip ir visiems vaikas nelabai tinka, o va labiausiai ka gera tai kompo telius namie virtus, man asmeniskai paprasciausiai yra isvirti obuoliu kompota, idedu truputi citrinos arba tik citrinos sulciu, geria nesustodama tada, dar rabarbaru kompotelis skanus iseina, tik pas mus jie brangus... QUOTE(victoria @ 2005 06 03, 05:22) beje per daug vandenelio negalima, nei kudikiui, nei suaugusiam, nes jis nera didziausias skrandzio draugas. as sutinku kad ir arbatos padauginti nereikia, bet tai nereiskia kad negalima duoti silpnos arbatytes nu pirma kart girdziu, kad vanduo skrandziui negerai nu gal cia tik as nezinojau, sorry, jei ka QUOTE(undine @ 2004 07 23, 10:28) musu gydytoja sake, kad nuo pilvuko putimo galiu vaikui duoti truputi pavirinta zaliu krapu sakeliu lengva arbatele
nu gal, jauciu gali pabandyt, tik truputi ir nestiprios
Manau, kad vaikui skysciu gerti reikia jei nemaitini pati. Ypac tada, kai vaikuti maitini tirstu maistu. As savo pupai arbata duodu nuo 1 men. Is pradziu MAZAS pankolio, tik kol priprato praejo 2 savaites. Nuo puses metu- melyniu( nelabai patinka), labai patinka MAZAS zoleliu arbata su melisomis. Kai buvo ypac nerami, daviau sviezios melisos arbatos- buvo ramesne, tik nelabai patogu ja uzplikyti, atsaldyti. Kai buvo 2 men. taip atpratinau su arbata nuo naktinio valgymo, ismiegodava visa nakti neprabudus. Tik nuo 5 men. vel keliasi- 1 karta arbatos, kita misinuko. Kartais sulaukiam ir ryto. Bijau nakti daug maitinti, nes daznai jau 6 men. vaikai pasitaiko nutuke, o musu tetis irgi toks.
as ir norejau paklausti del situ arbatu. duodu hipp is vaistazoliu, vaisines ir misko uoga. bet noreciau ka nors namie pati pasigaminti. ar galima pvz is kokios uogienes as kompoto?
QUOTE(jsiugzdi @ 2005 07 13, 14:06) as ir norejau paklausti del situ arbatu. duodu hipp is vaistazoliu, vaisines ir misko uoga. bet noreciau ka nors namie pati pasigaminti. ar galima pvz is kokios uogienes as kompoto? aisku galima, pabandyk is svieziu uogyciu, imesk kelias i vandenuka verdanti, cukriuko, ir gerkit, tik paziurek is pradziu ar nebers kam gert pirktines chemijas, mamyta naturalia gi ir skanesne gali isvirti. as nesakau , kad reik pirktiniu issizadeti visai QUOTE(vivaflame @ 2005 07 15, 23:27) aisku galima, pabandyk is svieziu uogyciu, imesk kelias i vandenuka verdanti, cukriuko, ir gerkit, tik paziurek is pradziu ar nebers kam gert pirktines chemijas, mamyta naturalia gi ir skanesne gali isvirti. as nesakau , kad reik pirktiniu issizadeti visai aciu, pabandem, labai tiko ir labai skaniai mazgius geria
as is mamos atsiveziau serbentu juoduju ir karstu vandeniu uzpyliau. cukraus nedejau ir taip labai skanu buvo
o siaip ant ziemos saldomes mes uogas. bandziau ir braskiu uogienes su virintu uzmaisyti. atrodo tiko visai Dabar vasarą geriausios arbatos iš šviežių uogų, labai skanu mėlynių ir juodųjų serbentų + labai ne daug gliukozės, arba tiesiog šaldyti tas uogytes žalias, sutrynti su cukrumi (labai ne daug, kad skaniau būtu), o ištraukus iš šaldiklio užpilti su atvėsusiu virintu vandenėliu. Na o tos HIPP ir MAŽAS arbatėlės tai kaip kam, mums netiko kiek bandėm tai ir bėrė. O dėl juodos arbatos kur mes geriam, tai skaičiau, kad kokia ji silpna bebūtu, joje yra kofeino, tai sutikit mamytės gal mūsų mažuliams dar per anksti su kofeinu draugauti
megstam HIPP arbata
Mes ir hipp arbatelias geriam,kartais ir mažas perkam.
QUOTE(Ieva P. @ 2005 08 02, 12:50) O iš kokių uogyčių virei? Ir kiek cukraus dėjai. Aš galvoju, gal geriau kokią froktozę pabandysiu įdėti, vis sveikiau Klausiau pas gydytoją dėl to ką naudoti:cukrų ar fruktozę. Ji liepė cukrų - juk mes patys tai naudojam cukrų, į visur dedam cukrų, kam ta fruktozė. Ir mes pabandysim virti savo kompotukus, nes prisišaldę gana daug serbentų, braškių sutrintų su cukrum, bet dar negalim niekur kitur jų panaudoti, nes leliukui netinka sėkliukės. O arbatos išgeriam tikrai nemažai per dieną. Perkam ir Hipp ir Mažas. Skirtumo nejaučiam jokio
Dabar geriam Hipp arbateles, bet kai sulauksim svieziu uogyciu, tada jau kompota pati isvirsiu
QUOTE(Neringa @ 2004 07 22, 12:01) Norejau, kad pasidalintumet savo nuomone.... Mano maziukas labai megsta arbateles, iki siol pirkdavau hipp ir mazas arbateles, kokias dar galima jam duoti? Ar galima duoti gerti paprasta arbata (turiu aumenyje ta kur mes geriame)? pradzioj bandem Milupa arbatele pilvukui, taciau joje yra labai daug pankolio...per stiprus skonis, bet dabar duodu HIPP mazylio pilvukui...tai labai liuks...gera pasigardziuodama
Mes irgi geriam Hipp, patinka, tik kad provincijoje nelabai jų pasirinkimas didelis, jei mažiukui iki 6mėn. tai apart pilvelio arbatų beveik nieko nėra.
Nupirkau Hipp vaistažolių arbatėlę, negeria. tada pabandžiau duoti Bebivita obuolių arbatėles irgi negeria
maniskis tai kai sirgo labai gerai gere silpna ramuneliu arbata su trupuciuku istirpinto medaus
(ramuneles is mano darzo, pacios dziovintos)
Na labai įvairiai su arbatėlėmis, žiūrint kokiam tikslui vartojam, jei nuo pilvuko - pankolių (vaistinėse yra pankolio vaisiai), jei nuo kosulio - čiobreliai(tik labai nestipri), ramunėlės, liepžiedžiai. Jei atsigėrimui - ramunėlės. Vartojam ir Hipp arbatėles. Medaus nevartojam nes iki 1 metukų negalima, nes stiprus alergenas.
mano gydytoja patare duot tik MP po kosikiu,o mano mama - ramuneliu arbatos.Bandziau duot labai silpna ir vos pasaldinta,po poros dieneliu isbere. Nusprendziau dar palaukti menesiuka su tom arbatom.Jai tikrai uztenka atsigert mano pienuko.Galu gale,ir sveikiausia.
|