Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Baltos apnašos gerklėje
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2
duokanka
Žiemą sirgau pulinga angina, o po jos nuolat iš gerklės išlenda kažkokie balti taškiukai, kuriuos iškrapštai, tai jie lyg varškė. Viską ką apie juos žinau, tai lyg kažkokie kamščiai, ir jie jaučiasi kaip svetimkūniai. g.gif Gal čia kokia lėtinio faringito forma, bet gerklės neskauda, net neperšti... schmoll.gif
Gal dar kam nors taip yra? Ką darote?
Anksčiau kartais pasitaikydavo, bet kad taip ilgai - pirmą kartą.
jurčik
QUOTE(janone @ 2006 05 17, 08:27)
Žiemą sirgau pulinga angina, o po jos nuolat iš gerklės išlenda kažkokie balti taškiukai, kuriuos iškrapštai, tai jie lyg varškė. Viską ką apie juos žinau, tai lyg kažkokie kamščiai, ir jie jaučiasi kaip svetimkūniai.  g.gif Gal čia kokia lėtinio faringito forma, bet gerklės neskauda, net neperšti... schmoll.gif
Gal dar kam nors taip yra? Ką darote?
Anksčiau kartais pasitaikydavo, bet kad taip ilgai - pirmą kartą.
*

NA TAI JIE YRA KAMSCIAI IS TONZILIU,jie laikosi prie letinio tonzilito,man visai nesenai juos plove tuos kamscius doh.gif
duokanka
QUOTE(jurčik @ 2006 05 17, 21:06)
NA TAI JIE YRA KAMSCIAI IS TONZILIU,jie laikosi prie letinio tonzilito,man visai nesenai juos plove tuos kamscius doh.gif
*

Kaip plove? Poliklinikoje? blink.gif O gal galima paciai... ax.gif issiplauti
An@*di
pabandyk siltu suriu vandeniu pskalauti.As manau kad nuo tos anginos cia.
inke
Man taip pat kažkada buvo, bet aš net ir nepagalvojau kad su tuo ką nors reikėtų daryti. Savaime praėjo.
cilija
man irgi taip buvo, tai cia nuo anginos. man tie balti net atkirsdavo, ir jie gi baisiausiai smirda, kai issioperavau angina dingo visos varskes smile.gif
prieblanda

Aš prieš porą metų po ilgiausios pertraukos persirgau angina, o po kurio laiko neapsikentusi nulėkiau pas loristę, nes ir kvapelis ne koks buvo, ir gerklę skaudėjo. Pasirodo, tai detritiniai kamščiai. Jie susidaro iš mirusių epitelio ląstelių bei maisto likučių. Gydytoja tąkart man juos išplovė (yra specialus švirkštas, geltonas skystimėlis, procedūra ne pati maloniausia, bet išgyvenama biggrin.gif ) bei liepė kurį laiką pačiulpt Tonzilotren. Paklausiau, ar jau bus viskas tvarkoj, sakė, kad turėtų, o jei ne - operacija.
Summa summarum - praeitą spalį išoperavo tonziles, nes tie kamščiai niekaip patys neišsivalydavo, o paskui ir pūliuoti ėmė doh.gif
Aj, pusmetį buvau išvykus iš Lietuvos, tai pati tuos kamščius išsispausdavau su ausų krapštuku, pamirkytu liugolyje. Bet gydytoja sakė, kad geriau eiti pas ją blush2.gif
Maždaug mėnesį po operacijos viskas buvo gerai, bet paskui prasidėjo faringitas. Kas keisčiausia, gerklę ištepus liugoliu, jis pakeičia spalvą į mėlyną. Gydytoja labai dėl to nustebo, padaryrė tyrimą, jokių bakterijų nerado, liepė toliau tept liugoliu cry.gif Nieko nepadeda, kvapas bjaurus, gerklę skauda. Taip kad prieš operaciją gerai pagalvokit umn.gif:

naca
aha, ir man būna, irgi tepu su liugoliu. po kiek laiko praeina. bet užeina, kad būna ilgą laiką. tikrai- kvapas baisus schmoll.gif
Emperatriz
o per kiek laiko praeina? g.gif
Emperatriz
QUOTE(katiliukas @ 2008 04 18, 15:50)
o per kiek laiko praeina?  g.gif
*

pati paklausiau pati atsakysiu, mum praejo per savaite bet va vel apziurejau siandien ir gerklyte skauda sad.gif
gabrieliux
man ir ju buna bet as pati juos issikrapstau 4u.gif
Omrum
tai yra tonzilių išskyros ju nereikia krapštyt pasišalins pačios , vieniems jos užsilaiko kitime ne ( todėl būna matomo - nematomi) krapštydamos tikrai galit kokia bacila užnešt.
jei skauda gerklė ir būna kitu simptomu tada galimas daiktas kad tai jau infekcija smile.gif
netaip*
Del kvapo tai yra vaistinese ivairiu priemoniu pirkti,skalavimo skysciu,pasteliu ir t.t.turetu padeti rolleyes.gif
Laumė*
Karts nuo karto ir mane ši problemėlė aplanko. Pirmą kartą gydytoja išrašė antibiotikų ir liepė druskos tirpalu skalaut. Po kelių mėn. kitas gydytojas pasakė, kad druskos tirpalas sausina, ir tik dar labiau skatina šią bėdą, ir išrašė kokio tai aliejuko, vaistinėje gaminamo, kurį per nosį reikdavo lašint. padėjo. bet vėliau vėlgi atsirasdavo, tik jau dideli tokie blink.gif tačiau po dienos ar dviejų iškrisdavo, palikdami duobę gerklėje unsure.gif
Tisan
nu pagaliau ir as zinosiu kas cia per "varskes" g.gif man sis dalykas pasitaiko labai retai,jie patys iskrenta tie kamsciai,vis galvodavau kas cia per zaraza...o ir kvapas mega_shok.gif nu dabar viskas aisku 4u.gif
Spra
ir as su sitais geltonais smirdanciais dariniais kankinuosi. jau 8 menesiai nepraeina nei vienos dienos be ju. kvapas tai geriau neissizioti.
is pradziu buvo kad nekrapstydavau ju - tai patys krisdavo, per diena po viena po du. baisiausia kai su vaikinu buciuojies buciuojies ir iskrenta koks sad.gif( sugadina viska.
paskui pradejau juo krapstyti. tai keli menesiai jau taip darau. iskrapstau net is duobuciu kur tik randu su plonu 0,7mm storumo piestuku. atrodo jau ten nieko nera - bet deja. vis tiek smirdet ima.
aisku ejau pas gydytoja, tai ji pasake skalauti su obuoliu actu ir tepti jodu - per 2 savaites praeis. bet niekas nepraeina. taip ir kankinuosi sad.gif(( siaubinga.
(man kokie 5 metai jie nuolat atsinaujina...) va.. ;/
gal galit parekomenduoti kurioje poliklinikoje kuri gydytoja gali isplauti? nes mano nesusipranta..
prieblanda
QUOTE(Spra @ 2008 08 19, 08:25)
ir as su sitais geltonais smirdanciais dariniais kankinuosi. jau 8 menesiai nepraeina nei vienos dienos be ju. kvapas tai geriau neissizioti.
is pradziu buvo kad nekrapstydavau ju - tai patys krisdavo, per diena po viena po du. baisiausia kai su vaikinu buciuojies buciuojies ir iskrenta koks sad.gif( sugadina viska.
paskui pradejau juo krapstyti. tai keli menesiai jau taip darau. iskrapstau net is duobuciu kur tik randu su plonu 0,7mm storumo piestuku. atrodo jau ten nieko nera - bet deja. vis tiek smirdet ima.
aisku ejau pas gydytoja, tai ji pasake skalauti su obuoliu actu ir tepti jodu - per 2 savaites praeis. bet niekas nepraeina. taip ir kankinuosi sad.gif(( siaubinga.
(man kokie 5 metai jie nuolat atsinaujina...) va.. ;/
gal galit parekomenduoti kurioje poliklinikoje kuri gydytoja gali isplauti? nes mano nesusipranta..
*

Jei Vilniuje, tai Šeškinės poliklinikoje gydytoja Lapinskienė - aš pas ją gydžiausi ir tikrai patiko smile.gif
Atėjūnė
tai yra tiesiog tonziles,jos man pakyla kas kart persalus...baisei smirdi is burnos kai jos pakilusios ,jas gydytoja man vale tai jau jausmas eina s... koks gyvneime daugiau neprisileisiu o ten kaip isvalo tai ohoho kiek man buvo kaip as sakau visas kotletas blush2.gif seip tai operacijas daroma ale as nesiryztu blush2.gif
prieblanda
QUOTE(Irdange @ 2008 08 20, 10:36)
tai yra tiesiog tonziles,jos man pakyla kas kart persalus...baisei smirdi is burnos kai jos pakilusios ,jas gydytoja man vale tai jau jausmas eina s... koks gyvneime daugiau neprisileisiu o ten kaip isvalo tai ohoho kiek man buvo kaip as sakau visas kotletas  blush2.gif  seip tai operacijas daroma ale as nesiryztu  blush2.gif
*

O ko čia nesriryžti? Atsigulat į ligoninę, su vietine nejautra išpjauna, rytojaus dieną gali išleisti namo, jei pažadėsit gražiai elgtis ir turėti galimybę greitai atvažiuot į ligoninę, jei pradėtų kraujuoti. Grįžus namo savaitę reikės būti namie, neiti į viešas vietas, nes didelė infekcijos tikimybė. Aš išsioperavau prieš porą metų ir laikau tai labai geru sprendimu, nes baigėsi tie kamščiai ir kvapai mirksiukas.gif
Atėjūnė
QUOTE(prieblanda @ 2008 08 20, 13:41)
O ko čia nesriryžti? Atsigulat į ligoninę, su vietine nejautra išpjauna, rytojaus dieną gali išleisti namo, jei pažadėsit gražiai elgtis ir turėti galimybę greitai atvažiuot į ligoninę, jei pradėtų kraujuoti. Grįžus namo savaitę reikės būti namie, neiti į viešas vietas, nes didelė infekcijos tikimybė. Aš išsioperavau prieš porą metų ir laikau tai labai geru sprendimu, nes baigėsi tie kamščiai ir kvapai  mirksiukas.gif
*

rimtai baigesi? o nesake ,kad ataugti gali atsinaujinti ta prasme? unsure.gif
prieblanda
QUOTE(Irdange @ 2008 08 20, 18:59)
rimtai baigesi? o nesake ,kad ataugti gali atsinaujinti ta prasme? unsure.gif
*

baigėsi tikrai wink.gif tonzilių ataugimas, mano žiniomis, yra tikrai retai pasitaikantis dalykas, mano abu tėvai išoperuotom tonzilėm, dar nė pas vieną neataugo per kelis dešimtmečius biggrin.gif
dėl išoperuotos anginos yra viena bėda - vargina faringitas, bet man jis kur kas geriau už tuos dvokiančius kamščius ax.gif

Dar pamiršau pasakyti, kad kai tie kamštukai pasidengia pūlinukais, tai jau yra pilna indikacija tonziles operuot lauk, nes tai jau tampa lėtiniu infekcijos šaltiniu, o tai, kaip žinia, atsiliepia širdžiai ir sąnariams. Dėl širdies nusiskundimų neturiu, bet su sąnariais tai kartais privargstu, kai pradeda mausti doh.gif
Atėjūnė
as ir su sanariais problemu turiu doh.gif

dar man iskilo klausimas,o ta operacija darant ka reikia daryti smile.gif nu ta prasme nueiti pas gydytoja seimos ar kur pirmiausia? ir ar reikia tas tonziles operuoti kai jos nepakilusios ar geriau kaip pakilusios ? ( sito niekaip neismastau)
blush2.gif
prieblanda
QUOTE(Irdange @ 2008 08 21, 22:55)
dar man iskilo klausimas,o ta operacija darant ka reikia daryti  smile.gif  nu ta prasme nueiti pas gydytoja seimos ar kur pirmiausia? ir ar reikia tas tonziles operuoti kai jos nepakilusios ar geriau kaip pakilusios ? ( sito niekaip neismastau)
  blush2.gif
*

Geriau, kai yra paūmėjimas eiti pas gydytojus. Pirmiausiai pas šeimos, tas duos siuntimą pas ausų, nosies, gerklės gydytoją. Šis apžiūrės ir parašys siuntimą į ligoninę. Galėsit net rinktis į kokią ligoninę norit eit rolleyes.gif Turėdama siuntimą užsiregistruosit ligoninėj gydytojo konsultacijai ir ten jis galutinai pasakys, ar jums reikia operuotis. Jei taip, tai susitarsit dėl datos.
Aš operavausi Santariškėse pas gydytoją Alfonsą Burkų, paskui pas jį operavosi ir mano kolega, abu esam patenkinti jo darbu smile.gif

Beje, jei didelio noro nerodysit, tai gali ir neišoperuot, nes man irgi siūlė pagalvot, ar tikrai noriu, nes po operacijos dažniau sergama faringitu.
Atėjūnė
Aisku.dekui.mane kaip nosies gerkles ta gydytoja apziurejo tai sake kad reikia operuoti,ji bande per burna valyti tai jau jausmas sakes... schmoll.gif sake operuokim sakau ne as bijau tuo ir pasibaige 9 ji pati operuoja ir jeigu operuociausi tai ji ir operuotu) :-d
prieblanda
QUOTE(Irdange @ 2008 08 22, 10:45)
Aisku.dekui.mane kaip nosies gerkles ta gydytoja apziurejo tai sake kad reikia operuoti,ji bande per burna valyti tai jau jausmas sakes... schmoll.gif  sake operuokim sakau ne as bijau tuo ir pasibaige 9 ji pati operuoja ir jeigu operuociausi tai ji ir operuotu) :-d
*

ai, tai tada išvis paprasta
o bijoti nėr ko, tik bakst - ir viskas biggrin.gif

jei rimtai, tai aišku, po operacijos 3-4 dienas gyvenimas apsunkėja nuo suvokimo, kiek gerklėj turi raumenų ir kaip juos dažnai reik naudot biggrin.gif valgyt irgi nelengva, bet figūrai tai į naudą laugh.gif
bugienis123
Operuoja anginą su vietine narkoze ar su bendra? Čia kažkuri rašė, kad su vietine, o girdėjau kad su bendra. kaip iš tikro?
cushy
Anksčiau operuodavo su vietine, dabar nebekankina taip - su bendra smile.gif
tom_cat
tai ka. labai visom pasisakiusiom aciu uz informacija. ir man sian vel atsirado tu kamsciu. dabar bent zinau kas tai yra.
Magnifique
Žinokit aš irgi vis iškosėju tokius gelsvus kaip gniutuliukus...galvodavau iš kur jie nes kai išspjaudavau į nosinaitę ir po to susukdavau,tai sutraiškius tooooks kvapelis! doh.gif unsure.gif Ir niekad nesuprasdavau,kas tai...tai dabar turėčiau pas LOR'ą nueit? g.gif
Žinoma
Nuolatos turiu bėdų su angina, ir tie kamštukai mane vargina, bet LORistas visvien nepatarė operuotis,nes neva tada kankins ne gerklės bėdos,bet peršalimo atveju iškart pakirs bronchitai ir taip toliau g.gif Įdomu būtų sužinot kaip yra iš tikrųjų, nes visi tie uždegimai ir pūlinukai ir tie kamštukai jau užkniso verysad.gif
taša
QUOTE(Tisan @ 2008 08 12, 19:01)
nu pagaliau ir as zinosiu kas cia per "varskes"  g.gif  man sis dalykas pasitaiko labai retai,jie patys iskrenta tie kamsciai,vis galvodavau kas cia per zaraza...o ir kvapas  mega_shok.gif  nu dabar viskas aisku  4u.gif
*

tos varskes yra puliai.
Papildyta:
QUOTE(liutkate @ 2009 06 08, 09:36)
Nuolatos turiu bėdų su angina, ir tie kamštukai mane vargina, bet LORistas visvien nepatarė operuotis,nes neva tada kankins ne gerklės bėdos,bet peršalimo atveju iškart pakirs bronchitai ir taip toliau  g.gif  Įdomu būtų sužinot kaip yra iš tikrųjų, nes visi tie uždegimai ir pūlinukai ir tie kamštukai jau užkniso  verysad.gif
*

man ispjove. keleta metu sirgau kaip ir sirgus. bet dabar jau keli metai , jei pradedu sirgt, tai gerkle skauda minimu 2 dienas, bet nei kosulio, nei bronchito - nieko nera.
Papildyta:
QUOTE(goreti @ 2008 08 23, 14:54)
Operuoja anginą su vietine narkoze ar su bendra? Čia kažkuri rašė, kad su vietine, o girdėjau kad su bendra. kaip iš tikro?
*

kaip pats nori. man pries 4-5 m su vietine operavo
moteriskaite47
o kaip pas jus liezuvis,nera baltom apsineses.
Naminė
O kai atkosti iš gerklės tokius baltai gelsvus trupiniukus-tai čia nuo tos lėtinės anginos g.gif nes smirda jie nerealiai doh.gif Kuo gydytis tokiu atveju?
Magnifique
QUOTE(Naminė @ 2009 09 05, 18:30)
O kai atkosti iš gerklės tokius baltai gelsvus trupiniukus-tai čia nuo tos lėtinės anginos g.gif nes smirda jie nerealiai doh.gif Kuo gydytis tokiu atveju?
*

Man taspats.Čia kaip supratau kamštukai tie iš tonzilių.Lėtinės anginos neturiu,o pūlinę turėjau tik 1 kartą-2007m bet sirgau labai sunkiai...
Jo,smirda žostkai... doh.gif doh.gif
Tik va,kuo gydytis nežinau g.gif unsure.gif
didyle
tie kamstukai susidaro, kai bakterijos dauginasi tonzilese, dazniausiai balksvai gelsi vie buna, kai yra stafilokokas
geriami antibiotikai nelabai pades, ir ilgai tektu gerti, o tas yra kenksminga
budavo toks liugolio tirpalas- klampus toks jodo ir kazkokio bieso misinys ir juo duodavo tepti, bet galima netucia vimtelt, kai tokia maloni procedura- vatuku ant tonziliu uztepti to reikalo doh.gif
bet dabar rekomenduoja octenidol, jis veikia balterijas ilga laika, naudojimas- paprasciausias skalavimas du kartus per diena, tik skalauti reikia ne priekinius dantis, o giliai visa burna
jis labai gerai veikia
eurovaistineje jo nera, o kitose man atrodo kad yra
veksmingas ir neslykstus smile.gif
Magnifique
QUOTE(didyle @ 2009 09 06, 13:11)
tie kamstukai susidaro, kai bakterijos dauginasi tonzilese, dazniausiai balksvai gelsi vie buna, kai yra stafilokokas
budavo toks liugolio tirpalas- klampus toks jodo ir kazkokio bieso misinys ir juo duodavo tepti, bet galima netucia vimtelt, kai tokia maloni procedura- vatuku ant tonziliu uztepti to reikalo  doh.gif
bet dabar rekomenduoja octenidol, jis veikia balterijas ilga laika, naudojimas- paprasciausias skalavimas du kartus per diena, tik skalauti reikia ne priekinius dantis, o giliai visa burna
jis labai gerai veikia
*

Reiks pabandyt..na,stafilokoko nesityriau,bet pereitą žiemą gydžiau Streptokoką B,Nuo tonzilių paimtam pasėly buvo rastas...
VIVULIA
QUOTE(didyle @ 2009 09 06, 11:11)
budavo toks liugolio tirpalas- klampus toks jodo ir kazkokio bieso misinys ir juo duodavo tepti, bet galima netucia vimtelt, kai tokia maloni procedura- vatuku ant tonziliu uztepti to reikalo  doh.gif
jis labai gerai veikia
*

yra vaistinese purskiamo - vaikui nuo anginos ziema pirkau mirksiukas.gif
o apskritai - tai reikia tirtis visu pirma dantu bukle, paskui skrandi tulzi ir kt vidaus organus.
pati skrandininke esu, turiu refliuksa ir t.t., tulzis igimtu pakitimu turi - tai buvau susidurus su sita prob. susitvarke mityba - neliko ne tik nemalonaus kvapo, bet ir nemalonaus skonio burnoje mirksiukas.gif nepakenks ir gerosios bakterijos.
*Selma*
QUOTE(Naminė @ 2009 09 05, 18:30)
*

Pati turiu lėtinę pūliuojančią anginą, tokiu atveju gelbsti tik operacija.
Sun_girl~
nuo tonzilese tu kamstuku,l.gerai tinka DENTOSEPT ,vaistinej jo yra,ji atskiest ir gargaliuot,ir nuo kvapo jis padeda:col:
Magnifique
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 09 06, 12:22)
Reiks pabandyt..na,stafilokoko nesityriau,bet pereitą žiemą gydžiau Streptokoką B,Nuo tonzilių paimtam pasėly buvo rastas...
*

Pasirodo ir stafilokoką turiu doh.gif
Tiesa.tikiuosi,kad jau TURĖJAU.
Nes kosėjau ilgai nuo stafilokoko ir sugėriau 3 antibų kursus ir nebekosėju lyg ir ,tai gal aukso neber ten... g.gif
Irutėlė
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 11 21, 20:49)
Pasirodo ir stafilokoką turiu  doh.gif
Tiesa.tikiuosi,kad jau TURĖJAU.
Nes kosėjau ilgai nuo stafilokoko ir sugėriau 3 antibų kursus ir nebekosėju lyg ir ,tai gal aukso neber ten... g.gif
*

Labai tikiuosi, kad tau pavyko atsikratyti stafilokoko 4u.gif Pati turiu šį gėrį, bet po kelių atibiotikų kursų viena gydytoja nuramino, kad jo neįmanoma išgydyti, nes jis visam gyvenimui, tik pasireiškia arba ne schmoll.gif Taigi jau metus kosėju blush2.gif ir nežinau, ką daryti unsure.gif
Magnifique
Aš tai vėl įsitaisiau stafilokoką ir vėl iškosėju tuos "gumulėlius" doh.gif verysad.gif
Magnifique
Na va,buvau pas LOR,tai sakė,kad duoda daugiau,nei 90%,kad reikia pjaut.Pasakė,kad bacila išgraužus skyles gerklėj jau tokias švelniai tariant NEMAŽAS doh.gif Tai dar paėmė tepinėlį ir išsiuntė į santariškes.Po savaitės bus atsakymai doh.gif Taip,kad išpjaus matyt man visas tonziles ir viskas,kas aplink tonziles...Durniausia,kad kitiem operuoja,kai dažnai angina serga,o aš pūline sirgau vieną kartą ir dar porą kartų tik paprasta doh.gif O tas ASO titras irgi normalus doh.gif
Jurgytė
Vakar pas savo mergaitę ant tonzilės pamačiau baltą plotelį. SUpratau, kad tai ko gero pūlinukas. Šiandien ji nuėjo pas seselę, tai ji pasakė, kad tai kamštukas. Tonzilės valosi ir susidarė kamštis.Reikia jį išvalyti.
Vaikas nei karščiavo, nei gerklę skaudėjo. Ji net ne rausva. Taigi šiandien pirmą kart sužinojau, kad yra kažkokie kamščiai.
Čia paskaičiau išsamiau.
Reiks nuvesti pas LOR.
manolya
QUOTE(cilija @ 2006 05 29, 22:14)
man irgi taip buvo, tai cia nuo anginos. man tie balti net atkirsdavo, ir jie gi baisiausiai smirda, kai issioperavau angina dingo visos varskes smile.gif
*

as anginos neturiu, bet su tokia probelma susiduriu, kaip pastebiu, tai kai suaktyveja skrandzio skausmai g.gif
Magnifique
Tai va,mano istorija išaiškinta.Kamštukai atsirado dėl 3 bakterijų tonzilėse doh.gif
Arven
QUOTE(Žinoma @ 2009 06 08, 11:36)
Nuolatos turiu bėdų su angina, ir tie kamštukai mane vargina, bet LORistas visvien nepatarė operuotis,nes neva tada kankins ne gerklės bėdos,bet peršalimo atveju iškart pakirs bronchitai ir taip toliau  g.gif  Įdomu būtų sužinot kaip yra iš tikrųjų, nes visi tie uždegimai ir pūlinukai ir tie kamštukai jau užkniso  verysad.gif
*

Šis požiūris atėjęs ir senosios mokyklos. Dabar manoma, kad sergant lėtiniu tonzilitu tonzilės šiaip ar taip nebeatlieka savo funkcijos, tik tampa lėtinės infekcijos židiniu. Todėl rekomenduojama jas šalinti. Ypač prieš nėštumą, rimtas operacijas ar sudėtingą gydyma rekomenduoja jas pašalint, nes iš jų infekcija gali išplisti.
didyle
QUOTE(Magnifique @ 2010 03 19, 12:21)
Aš tai vėl įsitaisiau stafilokoką ir vėl iškosėju tuos "gumulėlius"  doh.gif  verysad.gif
*

jei bakterijos rastos burnos artmėj, skalaukit/gargaliuokit Octenidol tirpalu, nes veiksmingesnio nerasite. Taip, jis kiek brangesnis už kitus, bet būtent dėl to ir yra brangesnis, nes veiksmingiausias.
Veikia ir streptokokus ir stafilokokus ir odontologines ligas sukeliančias bakterijas
bet čia tuo atveju, jei kvapas yra dėl bakterijų burnos ermėje/tonzilėse.
jei priešastis- žarnyno liga, skalavimai priežasties nepašalins, tada geriausia naudoti kažkokias priemones, kurios maskuoja kvapą, kol nesusitvarkysit su kvapą sukeliančia liga. kitaip tariant- reikia kvėpintis.
Dine
QUOTE(Magnifique @ 2010 03 19, 12:21)
Aš tai vėl įsitaisiau stafilokoką ir vėl iškosėju tuos "gumulėlius"  doh.gif  verysad.gif
*

Sveika, o kaip jo atsikratyti? nes mano vyras pastoviai "snarpscia" ir atkrenkscia tuos blogo kvapo gumulelius ir jam pas toviai is burnos blogas kvapas. Gal galite patarti ka daryti ir kaip gydytis?
didyle
QUOTE(Dine @ 2010 06 22, 15:29)
Sveika, o kaip jo atsikratyti? nes mano vyras pastoviai "snarpscia" ir atkrenkscia tuos blogo kvapo gumulelius ir jam pas toviai is burnos blogas kvapas. Gal galite patarti ka daryti ir kaip gydytis?
*

jei tonzilese stafilokokas- reikia gargaliuoti su octenidol skalikliu, du kartus per diena po kokias 30 sekundziu. buteliuko taip turi uztekti savaitei ir turi dingti stafilokokas ir kitos bakterijos
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.