Prie krikšto šaltinio... Forumo dalyvių pageidavimu skelbiame naują foto konkursą krikštynų tema - Prie krikšto šaltinio Kviečiame visus, turinčius savo kūdikių ir vaikų (arba savo krikšto vaikų) krikštynų nuotraukų, išrinkti pačią gražiausią ir atsiųsti konkursui! Galbūt sunkoka nuotraukomis perteikti įžengimo į krikščionišką gyvenimą prasmę, tačiau galėsime pasigėrėti bent šios svarbios jums šventės akimirkomis bei užfiksuotomis apeigomis krikštykloje, taip pat laukiame ir gražių portretų su krikštatėviais ir tėveliais. Besiruošiantiems krikštynoms labai pravers jūsų sukurtų originalių krikšto rūbų idėjos. Nuotraukos pavadinimas: Krikšto metu krikštijamajam paprastai yra duodamas vardas šventojo, kuris galėtų padėti tesėti Krikšto pažadus ir jį globotų. Nuotraukos pavadinime būtinai paminėkite ir vaikučio krikšto vardą. Nepamirškite prieš siųsdami nuotrauką konkursui susipažinti su bendrosiomis fotokonkursų taisyklėmis! jas rasite ČIA: Nuotraukas konkursui pateikti galėsite nuo 2006 05 17 - 2006 05 30. Už 3 labiausiai patikusias nuotraukas balsuosime 2006 05 31 2006 06 05. Paraišką dalyvauti konkurse rasite ČIA: Dalyvaukite konkurse ir laimėkite šaunų firminį supermama.lt puodelį!
ačiū moderatoriams už naują fantastišką konkursą
daliuxx
2006 05 17, 16:19
Nu va ir sulaukem, dievisko grozio konkurso!!!
QUOTE(Aurėja @ 2006 05 17, 10:58) Prie krikšto šaltinio...
As tai noriu pastebeti kad siek tiek diskriminacinis sitas konkursas..  o kodel tik krikscioniskas krikstas?  Gi yra seimu kurios priklauso kitiems tikejimams bet irgi krikstija vaikucius. Tik siek tiek kitaip. Kodel tokios mamytes negali sitam graziam konkurse dalyvauti?
daliuxx
2006 05 17, 17:54
Nemanau,kad negali  Juk gali buti ir vieno vaikelio portretas (o gal ne???)
Kutuliukas
2006 05 17, 17:56
QUOTE(garbane @ 2006 05 17, 18:08) As tai noriu pastebeti kad siek tiek diskriminacinis sitas konkursas..  o kodel tik krikscioniskas krikstas? Todėl, kad nekrikščioniško krikšto nebūna  Krikštu įžengiame į krikščionišką bendruomenę - ar tai būtų katalikai, ar ortodoksai ar kt. Jei krikštijama (o ne daroma kažkas kita, kas yra ne krikštas) - vaikas patampa krikščionimi.
QUOTE(daliuxx @ 2006 05 17, 18:54) Nemanau,kad negali  Juk gali buti ir vieno vaikelio portretas (o gal ne???) QUOTE(Aurėja @ 2006 05 17, 10:58) Galbūt sunkoka nuotraukomis perteikti įžengimo į krikščionišką gyvenimą prasmę, tačiau galėsime pasigėrėti bent šios svarbios jums šventės akimirkomis bei užfiksuotomis apeigomis krikštykloje, taip pat laukiame ir gražių portretų su krikštatėviais ir tėveliais. As is aprasymo supratau kad negali O beje kodel vieno vaiko portretas? jeigu jau matosi kito tikejimo apeiga tada jau nebegalima? Papildyta:QUOTE(Patieška @ 2006 05 17, 18:56) Todėk, kad nekrikščioniško krikšto nebūna  Krikštu įžengiame į krikščionišką bendruomenę - ar tai būtų katalikai, ar ortodoksai ar kt. Jei krikštijama (o ne daroma kažkas kita, kas yra ne krikštas) - vaikas patampa krikščionimi. na tai reiskia kad nei judeju nei musulmoniu nei kitu nekrikscionisku religiju seimos sitam konkurse galyvaut negali? betgi ten irgi yra tam tikros apeigos skirtos irasyti vaikuti i ju religine bendruomene. Kuo jie prastesni? Na nepykit bet man nesaziningas sitas konkursas
QUOTE(garbane @ 2006 05 17, 18:00) Na nepykit bet man nesaziningas sitas konkursas  tai gal nepatenkinti gali dalyvauti kokiame kitame - graziausio pilvo ar ilgiausios garbanos - konkurse. gal nepradesim cia per lygiu galimybiu tarnybas eiti...
Kutuliukas
2006 05 17, 18:13
QUOTE(garbane @ 2006 05 17, 19:00) na tai reiskia kad nei judeju nei musulmoniu nei kitu nekrikscionisku religiju seimos sitam konkurse galyvaut negali? betgi ten irgi yra tam tikros apeigos skirtos irasyti vaikuti i ju religine bendruomene. Kuo jie prastesni? Nagi ne prastesni, bet gal būtų ne visai logiška jei pvz. krikščionys dalyvautų musulmoniškos iniciacijos konkurse. Na konkursas juk skirtas ne apskritai visoms iniciacijoms, o krikštui. Beje, konkursas vyksta tėvelių pageidavimu, taigi reikėjo siūlyti kitokią konkurso versiją jei aktualu  Nėra tokių konkursų, kurie tiktų visiems - taip "diskriminuojami" tie, kurie neturi šeimoje tėčio, o konkursas skirtas jiems, augintinių konkursuose nedalyvauja tie, kurie neturi augintinių, mažiukų mamos negali dalyvauti tuose konkursuose, kurie skirti vaikams einantiems į darželį į mokyklą, neturinčios vaikų apskritai neturi galimybės dalyvauti daugely konkursų. Ir kitos religijos iniciacijos yra svarbios, bet jas labai sėkmingai galime parodyti pvz. konkursuose, kurie skiriami šeimos šventėms ar kt. O konkurso temas sėkmingai siūlyti gali kiekvienas  , kas kaip tik ir buvo dabar vykstančio konkurso atveju.
QUOTE(Mome @ 2006 05 17, 19:09) tai gal nepatenkinti gali dalyvauti kokiame kitame - graziausio pilvo ar ilgiausios garbanos - konkurse. gal nepradesim cia per lygiu galimybiu tarnybas eiti... Ne, neisim i jokias tarnybas. Tik man visada labai apmaudu kad lietuvoje nuolat apsimetama kad cia tik krikcionys ir tegyvena  Zinokit esu maciusi nepaprasto grozio butent nekrikscionisku vardynu nuotraukyciu ir labai gaila kad tokios cia negali dalyvaut.. dar suprasciau jei pvz. pagrindini priza baznycia kokia nors skirtu  Bet gi cia SM  , o ne Krikscioniu motinu organizacija  p.s. siaip tai problema butu isspresta jei konkurse vietoj zodzio "krikstynos" butu "vardynos". tada tikrai niekam neuzkliutu. gi jeigu butu vestuviu konkursas tai ir sakytume "vestuves", o ne "krikscioniskos vedybos" ar pan. ai bet ka as cia .. daugiau nesikisiu.. gero konkurso..
Kutuliukas
2006 05 17, 18:18
QUOTE(garbane @ 2006 05 17, 19:14) Ne, neisim i jokias tarnybas. Tik man visada labai apmaudu kad lietuvoje nuolat apsimetama kad cia tik krikcionys ir tegyvena Būtina pult žemint? Krikštynos ir vardynos toli gražu ne tas pats.
QUOTE(Patieška @ 2006 05 17, 19:18) Būtina pult žemint? Krikštynos ir vardynos toli gražu ne tas pats.   net susidomejau - kur cia as ka zeminau?
QUOTE(garbane @ 2006 05 17, 18:14) siaip tai problema butu isspresta jei konkurse vietoj zodzio "krikstynos" butu "vardynos". tada tikrai niekam neuzkliutu.
ir as susidomejau - ar siais laikais dar buna vardynos? nes prie sovietu tai vardynos budavo tokios "valdiskos" krikstynos, surogatinis pakaitalas...
QUOTE(Mome @ 2006 05 17, 19:48) ir as susidomejau - ar siais laikais dar buna vardynos? nes prie sovietu tai vardynos budavo tokios "valdiskos" krikstynos, surogatinis pakaitalas... na aisku kad buna  ir be sovietiniu plakatu apsieinam  toks grozis buna kad  gaila neturiu nuotraukyciu - parodyciau
Krisliukas
2006 05 17, 19:13
Norėčiau paklausti moderatorės. Ką aš blogai darau? Kai įdedu nuotrauką ir paspaudžių išsaugoti paketimus, man atsiranda baltas fonas ir neįdeda nuotraukos. Nuotrauka lyg visus reikalavimus atitinka.
Na ir teisybės ieškotoja garbanė  Vis randa prie ko prikibt, ech, tikra aktyvistė
daliuxx
2006 05 17, 19:20
Tik norejau paklausti,o nuotrauka ,,Marijos krikstas,, atitinka reikalavimus???
nu jusu mamkos"pasiklausius" ,tai betruksta, kad  - susimustumet... uzteks tu konkursu visoms- tik dalyvaukit!!! ir  ir nepuldinekit vienos kitu del nieku...
Nagi nenoriu as su niekuo pyktis! Pasakiau savo nuomone ir tiek  Juk galiu taip, ar jau nebe?  Tik vat kazkas del tos nuomones pyktelejo, na tai ka as padarysiu? Veite, zinai is kur tas mano "aktyvizmas"?  Ogi as su kursiniu dabar galiuojiuos tai SM kaip desertas po kiekvienos pastraipos  Tuoj ateis vasara, niekas manes prie kompo nelaikys - galesit lengviau atsikvept
norėjau paklaust moderatorių, jei dalyvaučiau konkurse su savo vaiko krikšto nuotrauka, tai ar mano vyras turėtų teisę sudalyvauti konkurse su mūsų krikštavaikio nuotrauka??Būsiu dėkinga už atsakymą
QUOTE(daliuxx @ 2006 05 17, 19:20) Tik norejau paklausti,o nuotrauka ,,Marijos krikstas,, atitinka reikalavimus??? O kodel tu manai, kad neatitinka?  va "Prie krikšto šaltinio..." tai pavadinimas kaip ir neatitinka reikalavimu, nes nera pamineto kriksto vardo
daliuxx
2006 05 17, 21:00
Nemanau,bet pasidomejau,kadangi turiu nuotrauka,kur nesimato nei tevu,nei kriksto tevu,o parasyta,kad laukia nuotrauku su teveliais,krikstateviais.
Buriuke
2006 05 17, 21:08
QUOTE(Tute @ 2006 05 17, 20:10) O kodel tu manai, kad neatitinka?  va "Prie krikšto šaltinio..." tai pavadinimas kaip ir neatitinka reikalavimu, nes nera pamineto kriksto vardo  Gal pamiršo ir dar pataisys  Bet toje nuotraukoje matosi ir krikštatėviai
daliuxx
2006 05 17, 21:13
Tai jei svaro uztenka-tiks ir mano.
QUOTE(Veitė @ 2006 05 17, 19:36) norėjau paklaust moderatorių, jei dalyvaučiau konkurse su savo vaiko krikšto nuotrauka, tai ar mano vyras turėtų teisę sudalyvauti konkurse su mūsų krikštavaikio nuotrauka??Būsiu dėkinga už atsakymą  taip, jei tik vyras yra registruotas mūsų forumo dalyvis. QUOTE(Tute @ 2006 05 17, 20:10) va "Prie krikšto šaltinio..." tai pavadinimas kaip ir neatitinka reikalavimu, nes nera pamineto kriksto vardo  Laukėme, kol dalyvė, pamiršusi įrašyti vardą, atsiųs jį asmenine žinute. Dabar pavadinimas jau paredaguotas. QUOTE(Krisliukas @ 2006 05 17, 19:13) Norėčiau paklausti moderatorės. Ką aš blogai darau? Kai įdedu nuotrauką ir paspaudžių išsaugoti paketimus, man atsiranda baltas fonas ir neįdeda nuotraukos. Nuotrauka lyg visus reikalavimus atitinka.
arba nuotrauka per didelė, arba formatas netinkamas - turi būti .jpg Galite atsiųsti nuotrauką man el.paštu, aš pažiūrėsiu aureja@delfi.ltQUOTE(garbane @ 2006 05 17, 19:32) Nagi nenoriu as su niekuo pyktis! Pasakiau savo nuomone ir tiek  Juk galiu taip, ar jau nebe?  Tik vat kazkas del tos nuomones pyktelejo, sakyčiau ne pyktelėjo, o labai tiksliai ir argumentuotai nurodė šios pretenzijos nelogiškumą dar 6-ame ir 9-ame temos komentare.
QUOTE(garbane @ 2006 05 17, 18:14) Ne, neisim i jokias tarnybas. Tik man visada labai apmaudu kad lietuvoje nuolat apsimetama kad cia tik krikcionys ir tegyvena  Zinokit esu maciusi nepaprasto grozio butent nekrikscionisku vardynu nuotraukyciu ir labai gaila kad tokios cia negali dalyvaut.. dar suprasciau jei pvz. pagrindini priza baznycia kokia nors skirtu  Bet gi cia SM  , o ne Krikscioniu motinu organizacija  Cia tarp kitko : Lietuvoje: Romos katalikų: 79 proc Stačiatikių (ortodoksų) 4 proc sentikių 0,8 proc ... (info 2001 m Lietuvos gyventojų surašymas)
Labai labai grazus konkursas
| i |
| sveiki,
kas pamiršote įrašyti nuotraukos pavadinime mažylių krikšto vardus, galite patys paredaguoti savo paraiškas (jos dabar prie "Neužpildytų"), arba man parašyti asmeninę žinutę - kokį krikšto vardą įrašyti į pavadinimą. Lauksim, o tada jau galėsim patvirtinti nuotraukas konkursui.
moderatorė |
QUOTE(Aurėja @ 2006 05 17, 22:02) taip, jei tik vyras yra registruotas mūsų forumo dalyvis. registruotas  Būtinai sudalyvausim, ačiū
Turiu ir aš nuotraukytę, su kuria dalyvauti negaliu, nes tai ne krikščioniškos krikštynos
QUOTE(ejeva @ 2006 05 18, 09:22) Turiu ir aš nuotraukytę, su kuria dalyvauti negaliu, nes tai ne krikščioniškos krikštynos  Sakyč nekatalikiškos...
QUOTE(vivjana @ 2006 05 17, 22:15) Cia tarp kitko : Lietuvoje: Romos katalikų: 79 proc Stačiatikių (ortodoksų) 4 proc sentikių 0,8 proc ... (info 2001 m Lietuvos gyventojų surašymas) ...dar Reformatu yra gana nemazai, kurie nepamineti. ir visos šitos šakos yra krikščionybės kam tie gincai del diskriminacijos? jei konkursas krikšto, tai tebunie krikšto. o tai imciau dabar ir "pajausciau" diskriminacija, kai konkurso tema mamos su leliuku, o as dar neturiu, nes laukiuos ir negaliu dalyvauti...
QUOTE(she @ 2006 05 18, 08:33) ...dar Reformatu yra gana nemazai, kurie nepamineti. ir visos šitos šakos yra krikščionybės kam tie gincai del diskriminacijos? jei konkursas krikšto, tai tebunie krikšto. o tai imciau dabar ir "pajausciau" diskriminacija, kai konkurso tema mamos su leliuku, o as dar neturiu, nes laukiuos ir negaliu dalyvauti... tai neesme kad nepamineti, vistiek daugiau kaip 1 proc nebus :irnsakyk: bet ne tame esme, esme yra tame, kad tikrai neverta gincytis ir verkt apie diskriminacija ir dar svaidyt, kad Lietuva rodosi esanti tokia ar anokia, patys lietuviai deklaruoja tokie esantys, taip kad geriau dziaugtis nuotraukomis ir laukt konkurso kuris atitiks nusistatytus kriterijus  ir svarbiausia siulyt, nes as jokiu pretenziju nekeliu, nes nei vienos temos nesu pasiulius
Tiesiog sakinukas iš senovės baltų tikėjimo svetainės "Romuva" - Kūdikio gimtuvės, apgėlai,vardo davimas (krikštynos) - senovinės apeigos, tvirtinančios kūdikio ryšius su šiuo pasauliu, šeima ir gimine.
QUOTE(vivjana @ 2006 05 18, 08:49) tai neesme kad nepamineti, vistiek daugiau kaip 1 proc nebus :irnsakyk: esme esme  reformatu ir liuteronu (evangeliku) yra daugiau Lietuvoj nei staciatikiu bet cia jau visai nebe i tema...
AURAma ir Nikkita, įrašykite pavadinimuose vaikų krikšto vardus
O fotomontažas galimas Pakylėti ligi dagaus
Tai ne fotomontažas
man kol kas sita labai "Morta: Kas ten skraido? Angelai???" ir trys poniukes su skrybelaitem
QUOTE(babuska @ 2006 05 18, 12:20) man kol kas sita labai "Morta: Kas ten skraido? Angelai???" ir trys poniukes su skrybelaitem  Patikslinimas: dvi poniukes ir vienas ponaitis
Nireglina
2006 05 18, 13:10
QUOTE(Vilika @ 2006 05 18, 13:27) Patikslinimas: dvi poniukes ir vienas ponaitis  Skrybėlėtoji krikšto mama labai graži ir močiutė neprastesnė, tik gaila, kad vaikutis nelabai matosi. Tarsi "iškrenta" iš bendros nuotraukos. Apskritai,visi angeliukai nuostabūs  ir visos nuotraukos labai gražios.
QUOTE(she @ 2006 05 18, 09:02) esme esme  reformatu ir liuteronu (evangeliku) yra daugiau Lietuvoj nei staciatikiu bet cia jau visai nebe i tema... Evangelikų liuteronų - 0.6 proc Evangelikų reformatų - 0.2 proc  statistika  megstu tiksluma O dabar i tema: man labai grazi ta nuotraukyte kur apie angelus ir Mortele oi nepaziurejau iki kada konkursas  maniskes krikstynos sestadieni  , kazi spesim
QUOTE(vivjana @ 2006 05 18, 13:22) oi nepaziurejau iki kada konkursas  maniskes krikstynos sestadieni  , kazi spesim  Lauksim  Sužavėjo senovinis kūdikio lopšys nuotraukoje (Augusto krikštynos)
Kutuliukas
2006 05 18, 13:58
Pasikartosiu, bet nekrikščioniškų krikštynų nebūna (o romuviečiai nieko bendro su krikščionybe (nuo ko kilęs žodis krikštas, a?) neturi, tiesiog ten kur nurodyta netinkamai parinkta sąvoka). Jei kalbama apie kitas religijas, kuriose iniciacija vadinama kitaip, tai ir vadinkim jas kitaip, nes su tokiom sąvokom kaip "nekrikščioniškos krikštynos" painiava gaunas. Visos krikštynos (jei tai krikštynos ir aišku jei nekalbam apie tokius žaidimus kaip fuksų "krikštynas" ar žvėriukų varduves) yra krikščioniškos (be abejo, nebūtinai katalikiškos, nes kaip jau minėta krikščionybė turi daug šakų, o katalikybė tik viena jų).
QUOTE(ejeva @ 2006 05 18, 10:01) Tiesiog sakinukas iš senovės baltų tikėjimo svetainės "Romuva" - Kūdikio gimtuvės, apgėlai,vardo davimas (krikštynos) - senovinės apeigos, tvirtinančios kūdikio ryšius su šiuo pasauliu, šeima ir gimine.  Butent  Tai vat as tiesiog stebiuosi kam cia toki atskyrima daryt griezta.. na kam nuo to blogiau kad dar keletas seimu konkurse sudalyvautu? taigi tik geriau!  zinot - procentai procentais bet tie procenteliai sudaro kelis tukstancius seimu ir zinau kad SM tokiu irgi yra. Ai pagal statistika as irgi prie krikscioniu prirasyta  Oi gi sakiau nebesikisiu  Sitas konkursas jau paskelbtas - sitos pastabeles tiesiog kad kituose konkursuose tokiu netyciniu bet nemaloniu diskriminaciju nebutu  man atrodo aureja skelbdama konkursa nieko tycia nediskriminavo, tiesiog nepagalvojo kad gali ir nekrikscionisku vardynu buti. vat.
Man kolkas graziausios: "Dievo glėby, Dangaus lopšy... Augusto krikštynos" ir "pakyleti iki dangaus..."
QUOTE(Patieška @ 2006 05 18, 13:58) Pasikartosiu, bet nekrikščioniškų krikštynų nebūna (o romuviečiai nieko bendro su krikščionybe (nuo ko kilęs žodis krikštas, a?) neturi, tiesiog ten kur nurodyta netinkamai parinkta sąvoka). Jei kalbama apie kitas religijas, kuriose iniciacija vadinama kitaip, tai ir vadinkim jas kitaip, nes su tokiom sąvokom kaip "nekrikščioniškos krikštynos" painiava gaunas. Visos krikštynos (jei tai krikštynos ir aišku jei nekalbam apie tokius žaidimus kaip fuksų "krikštynas" ar žvėriukų varduves) yra krikščioniškos (be abejo, nebūtinai katalikiškos, nes kaip jau minėta krikščionybė turi daug šakų, o katalikybė tik viena jų). Va butent Kazkaip susidare ispudis, kad mamytes maiso kas yra krikscionis, kas ne  As pati kuo tikriausia krikscione, bet ne katalike  Liuteronai juk irgi krikscionys, ir lygiai taip pat vaikucius krikstyja O prakalbusios apie diskriminacija, mamytes nusisnekejo i "pievas"  Taip iseina daugumoje konkursu diskriminuojamos tos, kurios dar neturi vaiku isvis Labai grazus konkursas
Kutuliukas
2006 05 18, 18:01
QUOTE(garbane @ 2006 05 18, 17:01) man atrodo aureja skelbdama konkursa nieko tycia nediskriminavo, tiesiog nepagalvojo kad gali ir nekrikscionisku vardynu buti. vat.  Tada visi konkursai pilni tokių "diskriminacijų", nes nėra konkurso į kuriuos tiktume visiškai visi. Vardynos ir krikštynos ne tas pats  Vardą mano vaikas turi nuo gimimo, dokumentus su vardu po savaitės nuo gimimo, o krikštas - kas kita (krikštijom tikrai ne po savaitės)  Niekas nieko nesumaišė - konkusas paskelbtas kaip tik toks, kokio pageidavo mamos. Tam (konkurso temų pasiūlymams) yra atskira tema, tereikia užeiti ir pasiūlyti.  Va čia
|
|