Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip saugojotės, kol žindėt
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
dincikas
Bet man atrodo būna ir taip, kad laukia mmm ir nebesulaukia tongue.gif Norėjau pasakyt, kad pastoti galima ir nesulaukus mmm rolleyes.gif
kristukass
Pažįstu ne viena moteriškaitę kuri galvojo kad jei nėra mmm tai nepastos, ir žinoma nesisaugojo, o dabar jau sūpuoja antrą lelių arba jau nešioja po širduke. nestuke.gif
eweliukas
aciu jums labai uz atsakymus o as buciau nesisaugojus.Dziaugiuosi kad parasiau tokia temele.kitos mamytes galite irgi parasyti po kieklaiko pradejote sirgti jei maitinote ir t.t
Artulia
QUOTE(dincikas @ 2006 11 04, 21:03)
Bet man atrodo būna ir taip, kad laukia mmm ir nebesulaukia tongue.gif Norėjau pasakyt, kad pastoti galima ir nesulaukus mmm rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif Būtent! Juk is pradziu ivyksta ovuliacija (tada galima pastoti), o tik po to ateina mmm. Taigi, nesisaugant galima ir nebesulaukti tu pirmuju mmm mirksiukas.gif
Limcamca
QUOTE(eweliukas @ 2006 11 04, 22:39)
aciu jums labai uz atsakymus o as buciau nesisaugojus.Dziaugiuosi kad parasiau tokia temele.kitos mamytes galite irgi parasyti po kieklaiko pradejote sirgti jei maitinote ir t.t
*

Gal po keturių mėnesių ax.gif
gielux
QUOTE(eweliukas @ 2006 11 04, 23:39)
*

Su pirma dukra atojo geros dienos po šešių savaičių, nors ir tikrai dažnai ją maitinau ir dieną ir naktį. Bet po to vėl dingo blink.gif kažkur pusmečiui. O su antra dar iki šiol nesulaukiu, o maitinu jau 7 mėn. Taip, kad kiekvienas atviejis labai individualus. Ir tikrai patariu saugotis, nes net man ginekologė pabrėžė, matinimas krūtimi nuo nėštumo neapsaugo.
Braškutė
netikiu, kad maitinimas gali apsaugoti, turbut bobuciu pasakos gossip.gif
ramzyte
QUOTE(_braskute @ 2006 11 05, 10:07)
netikiu, kad maitinimas gali apsaugoti, turbut bobuciu pasakos gossip.gif
*

Ne turbūt,o tikrai bobučių pasakos!!! Mamytės netikėkit,gal kuri ir neužkibs,bet tai ne taisyklė ax.gif
zyzute
O kokia kontracepcija naudoti, juk betko negali nes maitinant gali leliai pakenkti. gal kas zino kokiu patarimu kai geriausiai aspisaugoti? blush2.gif biggrin.gif
Isila
*

susirgau po 1,5 mėn doh.gif
Papildyta:
QUOTE(zyzute @ 2006 11 06, 13:34)
O kokia kontracepcija naudoti, juk betko negali nes maitinant gali leliai pakenkti. gal kas zino kokiu patarimu kai geriausiai aspisaugoti?  blush2.gif  biggrin.gif
*

girdėjau, kad yra kontraceptikų maitinančiom g.gif man gydytoja patarė gumytes arba susilaikymą doh.gif lotuliukas.gif
tiksliuke
Manau nereiketu tiketi visom tom kalbom kad negali pastoti kol pati maitini...Turiu ne viena pazistama kuri "uzkibo"
o del apsisaugojimo yra daug ivairiu budu...pvz. nebaigtas aktas, prazervatyvai, o del kontraceptiku manau reiktu pasitart su gydytoju... smile.gif
bevardė
Moterys po gimdymo nepastoja tik per pirmą mėnesį, ir tik todėl kad nesimyli smile.gif O šiaip maitinimas tikrai neapsaugo nuo nėštumo. Su kontraceptikais maitinančiai sunku, iš geriamų yra tik vienos, bet girdėjau nekokių atsiliepimų, o šiaip gumytės žvakutės arba spiralė. Na aišku ir susilaikymas hah.gif
ramzyte
Reikia dar tiksliau pasidomėti,bet iš PHARMATEX firmos,yra tinkamų ir maitinančioms,žvakutės,kremai,tabletės,kempinėlės,ovulės...... smile.gif
eweliukas
QUOTE(ramzis69 @ 2006 11 08, 16:15)
Reikia dar tiksliau pasidomėti,bet iš PHARMATEX firmos,yra tinkamų ir maitinančioms,žvakutės,kremai,tabletės,kempinėlės,ovulės...... smile.gif
*

nzn kaip jus bet as asmeniskai nuo visokiu tableciu ir visokios "chemijos" atsiribociaus kol maitinu geriau su gumytem arba susilaikymas.cia mano tokia nuomone.
1234567
QUOTE(eweliukas @ 2006 11 08, 18:19)
nzn kaip jus bet as asmeniskai nuo visokiu tableciu ir visokios "chemijos" atsiribociaus kol maitinu geriau su gumytem arba susilaikymas.cia mano tokia nuomone.
*

Tą chemija į kraują nepatenka, viekia "vietoj", pati šiomis priemonėmis naudojausi, kol maitinau,(rekomendavo gydytoja) nors mano manymu tai nėra itin gera apsauga, bet per du naudojimo mėnesius lyg ir nepastojau smile.gif
biscuit
siek tiek tikslios info, kad visos zinotu 4u.gif

MAITINIMAS KRŪTIMI IR KONTRACEPCIJA

Maitinimas krūtimi apsaugo moterį nuo nėštumo maždaug 6 mėnesius po vaiko gimimo, tačiau su sąlyga, kad jis maitinamas dažnai ir jam neduodamas joks papildomas maistelis.

Jei pradėjote kūdikį primaitinti vaikiškais mišinėliais ar jums prasidėjo mėnesinės, turite tučtuojau pradėti naudoti kontraceptines priemones jei norite išvengti sekančio nėštumo.

Maitinančiai motinai geriausiai tinka prezervatyvai, diafragmos, gimdos kaklelio gaubtuvėliai, spiralės ar spermicidinės priemonės. Jei diafragma ar gimdos kaklelio gaubtuvėliu naudojotės anksčiau, jums reikia juos iš naujo prisitaikyti, nes po gimdymo makšties ir gimdos kaklelio forma bei dydis gali būti pasikeitę.

Kombinuotos hormoninės piliulės nerekomenduotinos dėl juose esančio hormono estrogeno, kuris mažina pieno gaminimasi. Jeigu visgi hormoninė kontracepcija jums patinka labiau nei aukščiau minėti metodai, galite vartoti vieno hormono - progesterono piliules.

KĄ REIŠKIA MAITINIMAS IŠIMTINAI KRŪTIMI?

Jei maitinimą krūtimi norite naudoti kaip vienintelį apsisaugojimo nuo nėštumo būdą, turite maitinti kūdikį išimtinai krūtimi, tai yra:

Maitinti kūdikį dažnai, kada tik kūdikis pajunta alkį, tiek dieną, tiek naktį;
Neduoti kūdikiui buteliuko, žinduko, ar kito krūtų spenelių pakaitalo;
Nepapildyti savo krūtų pieno kitokiais mitybos produktais, kaip pavyzdžiui vaikiškais mišinėliais, karvės pienu ar sultimis.
Jeigu nesilaikoma nors vienos iš šių sąlygų, Jūs nebegalite pilnai pasikliauti šiuo apsaugos būdu ir vertėtų pradėti naudotis kitu kontracepcijos metodu.

Pertaukos tarp maitinimų neturi viršyti keturių valandų dieną bei šešių valandų naktį, o maisto papildymas negali viršyti 5–15 proc. visų maitinimų kiekio (pageidautina dar mažiau). Nors dažno dalinio žindymo metodas yra pakankamas vaisingumo slopinimui, moteriai vis dėlto reikėtų pasakyti, kad bet koks maisto papildymasar žindymo trikdymas gali padidinti vaisingumo grįžimo riziką.

isola
maitinu pati, mažulei suėjus 1,5 mėn. per pirmą patikrinimą mano ginekologė pasakė kad galiu pastoti, net nuotrauką parodė su susiformavusiais kiaušinėliais. Tiesa maitinau kas 1 val., o kartais dar dažniau. Taigi gryna nesamonė kad maitinant nepastosi. Šiuo metu esu įsidėjusi spiralę "Mirena" (ji nekenkia kūdikiams) ir toliau sėkmingai maitinu.
ramzyte
QUOTE(kkriste @ 2006 11 08, 22:27)
maitinu pati, mažulei suėjus 1,5 mėn. per pirmą patikrinimą mano ginekologė  pasakė kad galiu pastoti, net nuotrauką parodė su susiformavusiais kiaušinėliais. Tiesa maitinau kas 1 val., o kartais dar dažniau. Taigi gryna nesamonė kad maitinant nepastosi. Šiuo metu esu įsidėjusi spiralę "Mirena" (ji nekenkia kūdikiams) ir toliau sėkmingai maitinu.
*

sutinku drinks_cheers.gif ,aš irgi nepasikliaučiau vien tuo,kad maitinu doh.gif
eweliukas
QUOTE(kkriste @ 2006 11 08, 22:27)
maitinu pati, mažulei suėjus 1,5 mėn. per pirmą patikrinimą mano ginekologė  pasakė kad galiu pastoti, net nuotrauką parodė su susiformavusiais kiaušinėliais. Tiesa maitinau kas 1 val., o kartais dar dažniau. Taigi gryna nesamonė kad maitinant nepastosi. Šiuo metu esu įsidėjusi spiralę "Mirena" (ji nekenkia kūdikiams) ir toliau sėkmingai maitinu.
*

gal galetum papasakoti apie mirena spirale?kiek kainuoja?ir t.t nes visiskai nesuvokia kas cia per daiktas ir ar gerai
soske
kainuoja 600lt plius idejimas. bet ji 5-iems metams. liux dalykas
simplemind
Nepastosi kol maitini iki kol vaikui sueis 6men.Bet jei susergi menesinemis anksciau tai jau basta.Taip nutiko man...Gaila bet ir spirales negaliu isideti, nes yra zaizdele, o gydytoja sake siuo metu uzdeginti negalima, nes sunkiai vaika kelsi ir gali sasas nukrist g.gif
O kokia ta mirena brangi!!!!Cia visos tiek kainuoja?
eweliukas
QUOTE(vitalija... @ 2006 11 10, 12:02)
Nepastosi kol maitini iki kol vaikui sueis 6men.Bet jei susergi menesinemis anksciau tai jau basta.Taip nutiko man...Gaila bet ir spirales negaliu isideti, nes yra zaizdele, o gydytoja sake siuo metu uzdeginti negalima, nes sunkiai vaika kelsi ir gali sasas nukrist g.gif
O kokia ta mirena brangi!!!!Cia visos tiek kainuoja?
*

aga tikrai labai brangi.bet paskaiciavus jei per 5 metus kiek ant gumyciu isleidi gal ir apsimoka:)
biscuit
manau, kad spirale verta isideti. tikrai atsiperka. as vartojau kontraceptines tabletes "Yarina", tai viena pakuote apie 40 lt kainuoja. tai metams gaunasi 480 lt. o jei dar taip penkis metus, tai gaunasi 2400 lt doh.gif tai spirale isideti labai apsimoka mirksiukas.gif
eweliukas
QUOTE(biscuit @ 2006 11 11, 18:33)
manau, kad spirale verta isideti. tikrai atsiperka. as vartojau kontraceptines tabletes "Yarina", tai viena pakuote apie 40 lt kainuoja. tai metams gaunasi 480 lt. o jei dar taip penkis metus, tai gaunasi 2400 lt doh.gif  tai spirale isideti labai apsimoka mirksiukas.gif
*

bet tai svetimkunis kune yra ir 5 metai?ar sveikatai nieko?ar tikrai nekenkia?
biscuit
QUOTE(eweliukas @ 2006 11 11, 21:27)
*

o tai kontraceptines tabletes manai nekensmingos? dar labiau kenkia sveikatai negu spirale doh.gif
vienintelis dalykas, kuris nekenkia sveikatai yra gumyte biggrin.gif arba susilaikymas nuo sekso lotuliukas.gif
eweliukas
QUOTE(biscuit @ 2006 11 11, 22:14)
o tai kontraceptines tabletes manai nekensmingos? dar labiau kenkia sveikatai negu spirale doh.gif
vienintelis dalykas, kuris nekenkia sveikatai yra gumyte biggrin.gif  arba susilaikymas nuo sekso lotuliukas.gif
*

na as pries kontraceptines
ojojoi
QUOTE(eweliukas @ 2006 11 11, 20:27)
*

Kontraceptines tabletes kenkia daug daugiau nei spirale, nes cia poveikis yra tik gimdoje, o tableteles po visa organizma "ganosi". Taip noretusi isideti ir buti ramiai, bet.... verysad.gif Teks naudoti senuoju variantu prezervatyvais, kuriu patikimumas blink.gif mano sunelis tongue.gif
biscuit
as tai keleta metu vartojau kontraceptines tabletes. zinoma pries pastojima nutraukdavau. tai dabar po antro vaikiuko planuoju isideti spirale. ir maziau sveikatai kenkia ir nereikes visada prisiminti, kad reikia tablete isgerti thumbup.gif
ir saugiai jautiesi, nes nereikia galvoti ir bijoti, kad pastosi cool.gif
Villke
QUOTE(dincikas @ 2006 11 04, 20:56)
Aš girdėjau, kad iki 3 mėn., jei maitini tik MP ir tarpas tarp maitinimų ne ilgesnis kaip 4 val. pastoti neįmanoma. Bet pati tai nepasitikiu tom teorijom biggrin.gif Ir Tau siūlyčiau nepasitikėt, jei nenori pametinukų tongue.gif
*

man gydytoja sakė, kad toks periodas 2 mėnesiai. Kiek tiksliai kogero nieks nepasakys, bet, kad maitinant reikia papildomai saugotis, byloja daug pametinukų-netyčiukų mirksiukas.gif
Villke
QUOTE(biscuit @ 2006 11 11, 17:33)
manau, kad spirale verta isideti. tikrai atsiperka. as vartojau kontraceptines tabletes "Yarina", tai viena pakuote apie 40 lt kainuoja. tai metams gaunasi 480 lt. o jei dar taip penkis metus, tai gaunasi 2400 lt doh.gif  tai spirale isideti labai apsimoka mirksiukas.gif
*

Į metų išlaidas dar įskaičiuokit paketų kainas... Su "Mirena" dažna ir pamiršta kas tai yra menstruacijos smile.gif Pas mane tomis dienomis buna patepliojimai, bet tokie menki, kad užtenka kasdieninio įkloto.
Taigi, ši spiralė atsiperka maždaug per metus.
dincikas
O aš galvojau, kad nuo spiralės kaip tik gausesnės mmm g.gif
alexxxx
mano kolegė buvo spiralę įsidėjus,bet....gerai buvo kelis mėnesius,paskui ji iškrito..vat čia tai bėda,nes pati tai jos neįsidėsi,o ji važinėja po užsienius,ten paslaugos brangios,o nauja daug kainuoja.tuo labiau kad čia ne vienintelis atvejis.tik įdomu dėl ko jos iškrenta?ir ar deda tą pačią?manau kad tikrai ne.
tas pats su pleistrais-nevisada jie taip puikiai prilimpa,o kainuoja nepigiai
dincikas
blink.gif blink.gif
Kaip be ryšio dėl to iškritimo...
Bet jaučiu jai blogai įdėjo, nu negali gi taip paprastai imt ir iškrist blink.gif
eweliukas
QUOTE(alexxxx @ 2006 11 12, 21:36)
mano kolegė buvo spiralę įsidėjus,bet....gerai buvo kelis mėnesius,paskui ji iškrito..vat čia tai bėda,nes pati tai jos neįsidėsi,o ji važinėja po užsienius,ten paslaugos brangios,o nauja daug kainuoja.tuo labiau kad čia ne vienintelis atvejis.tik įdomu dėl ko jos iškrenta?ir ar deda tą pačią?manau kad tikrai ne.
tas pats su pleistrais-nevisada jie taip puikiai prilimpa,o kainuoja nepigiai
*

nuo kontraceptinio pleistro as ir pastojau:)
Villke
QUOTE(dincikas @ 2006 11 12, 18:07)
O aš galvojau, kad nuo spiralės kaip tik gausesnės mmm g.gif
*

Nuo varinės (pigesnės) gausesnės. "Mirenos" veikimo principas pagrinde yra harmonai, todėl ji veikia kitaip. Jei nebūčiau jos įsidėjusi tikrai nesakyčiau tokių dalykų. O iki spiralės mano dienos buvo gana ilgos (7 dienos) ir gausios.
eweliukas
QUOTE(Villke @ 2006 11 13, 16:50)
Nuo varinės (pigesnės) gausesnės. "Mirenos" veikimo principas pagrinde yra harmonai, todėl ji veikia kitaip. Jei nebūčiau jos įsidėjusi tikrai nesakyčiau tokių dalykų. O iki spiralės mano dienos buvo gana ilgos (7 dienos) ir gausios.
*

BET VISTIEK MIRENA YRA HARMONAS.tik turbut prezervatyvai ir susilaikymas jokios zalos organmizmui nedaro,net menkiausios.
jurguciuke 2
Man gydytoja siule 100 Lt kainuojancia spirale. Tai cia gal ta varine? g.gif
Nikaja
Draugė neseniai grįžo iš kursų tai tokių siaubų papasakojo doh.gif . Atseit jei preš pastojimą gėrėi kontra, tai jei pagimdei mergaitę, jai suėjus 25 metam sirgs vėžiu. Kažkoks siaubas. Nežinau, ar verta tikėti, bet...Nors aš asmeniškai esu už kontra. Dar ir mirena nieko, bet biški baisoka, kad ten 5 metus kažkas bus
Papildyta:
Dar pamiršau. Ginekologė man sakė, jei maitini tik MP, nieko daugiau nedamaitini, vaikas valgo ne rečiau kaip kas 4 val dieną ir kas 6 val naktį, nesergi m, tai nepastosi. Bet jei bent koks nukrypimas, rizikuoti nereikia.
eweliukas
QUOTE(Nikaja @ 2006 11 14, 23:19)
Draugė neseniai grįžo iš kursų tai tokių siaubų papasakojo  doh.gif . Atseit jei preš pastojimą gėrėi kontra, tai jei pagimdei mergaitę, jai suėjus 25 metam sirgs vėžiu. Kažkoks siaubas. Nežinau, ar verta tikėti, bet...Nors aš asmeniškai esu už kontra. Dar ir mirena nieko, bet biški baisoka, kad ten 5 metus kažkas bus
Papildyta:
Dar pamiršau. Ginekologė man sakė, jei maitini tik MP, nieko daugiau nedamaitini, vaikas valgo ne rečiau kaip kas 4 val dieną ir kas 6 val naktį, nesergi m, tai nepastosi. Bet jei bent koks nukrypimas, rizikuoti nereikia.
*

netikiu nesamone del vezio
Paul@
QUOTE(eweliukas @ 2006 11 12, 23:00)
nuo kontraceptinio pleistro as ir pastojau:)
*

blink.gif eik tu sau,va ir apsisaugojimo priemonė doh.gif

Šiaip kiek atvejų žinau,tai maitinant kūdikį tikrai galima pastoti ax.gif
REBECA
Silpnai pas mus su kontraceptinem.As zvakutes naudoju ''pharmatex'o'',bet jau kokios man jos slykstumo reto doh.gif .Spirales nesidesiu tikrai,tai ginekologas israse del viso ko receptuka,kontraceptinems,kurios yra maitinancioms.''Micro 30'' vadinasi,bet ten irgi aukstoji matematika,reikia gert be pertrauku,ir tuo paciu laiku kasdien.Jei isgert veliau,tai ju poveikis sumazeja blink.gif .Vienzo tegyvuoja gumytes rolleyes.gif
kastone
naturalus nevaisingumas po gimdymo trunka 2-3 menesius-tada 100 proc. nepastosi. veliau, maitinant vaika krutimi ne reciau kaip kas 4 valandas taip pat laikosi naturalus nevaisingumas, bet ne visada yra 100 proc. tikimybe, kad nepastosi. geriau jau naudotis apsaugos priemonemis ax.gif
Nieko sau
*

nesirgau 1, 2 m bigsmile.gif thumbup.gif
olantukas
Maitinau dikrytę iki meyukų, tačiau sirgti padėjau po 10 mėn
Brunhilda
Antrojo sūnaus pradėjau lauktis, kai pirmajam buvo 8,5 mėnesio. Tada aš jį dar maitinau pati ir išmaitinau iki 1m. 1mėn. 4u.gif
mamutas
QUOTE(Vombatas @ 2006 11 17, 20:50)
Antrojo sūnaus pradėjau lauktis, kai pirmajam buvo 8,5 mėnesio. Tada aš jį dar maitinau pati ir išmaitinau iki 1m. 1mėn. 4u.gif
*

Is savo patirties galiu pasakyti: gydytoja man buvo leidusi, jei maitinsiu vaika tik savo pienu, tik is kruties ir tada, kada vaikas panores, kol vaikui sukaks puse metu (arba kol nepradesiu primaitinti kitokiu maistu), niekaip nesisaugoti, nes tikimybe pastoti minimali. Taip ir dariau, tiesa, gal nuo 5 menesiu jau obuoliuko duodavau paciulpti, bet labai menkai... Tiesa, viena diena, kai lelytei buvo 4 menesiai, turejau 5 valandom isvykti, bet del to vieno nukrypimo nieko neatsitiko (o mazei mociute bande duoti misinelio, bet ta iszirze, beveik nevalge ir sulauke mamytes, t.y. mociute isciuciavo ant ranku). Nakti ismiegodavo ir po 6 valandas. Ir is tikruju nepastojau. O pirmosios menesines atsirado isties tada, kai dukra eme daugiau valgyti normalu maista, t.y. kai jai jau buvo 8 men. Nors maitinau ja savo pienu mazdaug 1,5 metus.
sesuoToma
As "tempiau gysla" su naktiniu maitinimu, kankinaus, nes keldavaus naktim bent triskart pamaitint leliuka visus 10men. Kai pagalvoju dabar tai kvailai dariau vien todel, kad nenorejau menesiniu sugrizimo. Buvo taip gerai be ju! rolleyes.gif O kai tik nustojau naktini maitinima, iskart susirgau pati pirma menesi. Triskart turejau menesines ir pastojau. Dabar as ir vel ponia be menesiniu. mirksiukas.gif ax.gif
eweliukas
na va o as pries kelias dienas susirgau ir maitinu kas 2h o nakkti kas 3nepilnai....bet gal todel kad jau pradejau lytiniys santykius.bet vistiek susirgau....stai tau ir maitinimas daznas
slauste
sveikutes,as savo pieneliu maitinu jau beveik 8menesius,bet dar nesergu.Saugojomes nuo pat pradziu,truputeli baisoka pasitiketi bobuciu pasakojimais,kad kol maitini negali pastoti,nemazai zinau tokiu atveju,kai pastoja,vis dar maitinancios mamytes nestuke.gif
simplemind
QUOTE(slauste @ 2006 11 19, 17:58)
sveikutes,as savo pieneliu maitinu jau beveik 8menesius,bet dar nesergu.Saugojomes nuo pat pradziu,truputeli baisoka pasitiketi bobuciu pasakojimais,kad kol maitini negali pastoti,nemazai zinau tokiu atveju,kai pastoja,vis dar maitinancios mamytes nestuke.gif
*

Negali pastori kai maitini kas 2-5val tik iki 6men, o toliau kaip Dievulis duos.As susirgau 4men
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.