ar yra maziuku, kurie nuo rugsejo lankys drugeliu grupe?
Sveikos mamytes
ar yra maziuku, kurie nuo rugsejo lankys drugeliu grupe?
Mes irgi už kelių savaičių keliausim į šį darželį.
Labai idomus klausikas.... ar aukletoja priima kosejancius , sloguojancius vaikus?????/ Tai ka jus isivaizduojat???? Kiti grupes vaikuciai gaudys bacilas????? As tai priestarauciau jei mano vaikas butu salia sergancio.
QUOTE(Menesiena2009 @ 2009 09 14, 12:50) Labai idomus klausikas.... ar aukletoja priima kosejancius , sloguojancius vaikus?????/ Tai ka jus isivaizduojat???? Kiti grupes vaikuciai gaudys bacilas????? As tai priestarauciau jei mano vaikas butu salia sergancio. Mes savaitele paejome ir jau su sloga sedim namuose, grupeje buvo ne vienas vaikas kuriam snargliukas bego. Kai aukletojos paklausiau apie ligas, ji pasake,kad geriau sloguojanciu nevesti, ir kad negali nepriimti i grupe atvestu vaiku su sloga. Bet is kitos puses kai pagalvoji, gal tevai neturi kur tu vaikuciu palikti tai ir veda juos Kituose darzeliuose buna ant duru lapas pakabintas, kad sloguojanciu vaiku nepriima i grupe.
O jei auklėtoja ar šeimininkė suserga sloga? Paprasčiausia sloga, va perpūtė ir mane neseniai vidury vasaros skersvėjis šlapia galva važiuojant, tekėjo nosis savaitę, nors savijauta - puiki. Tai va klausimas - ką daryti auklėtojai ar šeimininkei? Eiti prašyti gyd. pažymos, nes SERGU SLOGA? Nejuokinkit. Ne visos slogos užkrečiamos. Gal tas vaikas ir namie būtų susirgęs.
Grūdinkite vaikus geriau, vietoj ieškojusios prie ko prikibt. Lai organizmas pats stegiasi kovoti prieš bacilas. Vai kai vaikas tikrai serga, karščiuoja, stipriai kosti, matosi, prastai jaučiasi - tada be kalbų gydymas namuose, paprsčiausiai būtų nežmoniška sergantį vaiką kolektyve kankinti. QUOTE(vija @ 2009 09 14, 17:43) O jei auklėtoja ar šeimininkė suserga sloga? Paprasčiausia sloga, va perpūtė ir mane neseniai vidury vasaros skersvėjis šlapia galva važiuojant, tekėjo nosis savaitę, nors savijauta - puiki. Tai va klausimas - ką daryti auklėtojai ar šeimininkei? Eiti prašyti gyd. pažymos, nes SERGU SLOGA? Nejuokinkit. Ne visos slogos užkrečiamos. Gal tas vaikas ir namie būtų susirgęs. Grūdinkite vaikus geriau, vietoj ieškojusios prie ko prikibt. Lai organizmas pats stegiasi kovoti prieš bacilas. Vai kai vaikas tikrai serga, karščiuoja, stipriai kosti, matosi, prastai jaučiasi - tada be kalbų gydymas namuose, paprsčiausiai būtų nežmoniška sergantį vaiką kolektyve kankinti. as manau negarbinga is jusu puses kankinti sloguojanti vaika,juk jis mazas ir negali savim pasirupinti,juk jus juo rupinates nuo mazu dienu,man tai nesuprantamas dalykas
o man tai tikrai nejuokinga, kai atveda vaika su snargliais, didziuliu kosuliu bet neturinciam tempos, nuo kurio po to visi vaikai uzsikrecia, o tas sedi grupej ir kosti ant visu...ir lanko. o kiti priversti sedet namie...
Sveikos. pasnargliuoja visi pypliai be isimciu, po kurio laiko nustoja, arba ju tiesiog nekabina tos bacilos
Sveikos, mamos
Nuo kovo 1dienos ir aš savo mažylę QUOTE(Dūle @ 2009 12 14, 17:33) Sveikos, mamos Labas. Nuo kovo 1dienos ir aš savo mažylę O, kaimynės esam. Mūsų pupa šį darželį lanko. O į kokią jūs grupę eisit? Kiškučių gal? Mano vaikas tai labai greitai priprato prie darželio. Gal tik 3 pirmas dienas su ašarom palikau, vieną kartą nuo savęs verkiančią atplėšti reikėjo. O toliau viskas buvo kuo puikiausiai. Ir auklėtojos labai patinka. Na, mums ten viskas super.
Sveikute
Valio, malonu girdėt, kad mergytė ten gerai jaučiasi Dar nežinom į kurią grupę, lyg ir prie dičkių, kur nuo keturių metukų ( nors maniškė dar tik 2,8metų), tiksliai kaip ir neaišku.. QUOTE(Dūle @ 2009 12 15, 09:08) Sveikute Jo, bus šventė penktadienį. Valio, malonu girdėt, kad mergytė ten gerai jaučiasi Dar nežinom į kurią grupę, lyg ir prie dičkių, kur nuo keturių metukų ( nors maniškė dar tik 2,8metų), tiksliai kaip ir neaišku.. Prie dičkių? Na pas mus grupėje yra ir penkerių metų vaikai, yra ir trimetinukai (kaip manoji). Šiaip labai nustebau, kad šiame darželyje dar buvo vietų, kai atėjom prašytis. Nes Pilaitėje pas mus tai Dėl vasaros nieko negirdėjau. QUOTE(Amiletta @ 2009 12 15, 10:52) Jo, bus šventė penktadienį. Prie dičkių? Na pas mus grupėje yra ir penkerių metų vaikai, yra ir trimetinukai (kaip manoji). Šiaip labai nustebau, kad šiame darželyje dar buvo vietų, kai atėjom prašytis. Nes Pilaitėje pas mus tai Dėl vasaros nieko negirdėjau. Taigi ir mes Pilaitėje gyvenam QUOTE(Dūle @ 2009 12 15, 09:58) Taigi ir mes Pilaitėje gyvenam Mums irgi pakeliui į darbą, tai problemos nematau. Bet eilės tikrai yra. Kiek ėjom prašytis į kitus darželius - tik tame buvo laisvos vietos. Todėl ir nustebau. Tiesa dar viename darželyje buom radę vietą, bet ten grupė 5-mečių.QUOTE(Amiletta @ 2009 12 15, 11:34) Mums irgi pakeliui į darbą, tai problemos nematau. Bet eilės tikrai yra. Kiek ėjom prašytis į kitus darželius - tik tame buvo laisvos vietos. Todėl ir nustebau. Tiesa dar viename darželyje buom radę vietą, bet ten grupė 5-mečių. Gal..tikrai negaliu tvirtinti, bet pvz. Lazdynuose "Giraitėj" mums atsakė, bet pasirodo, ten yra dvi vietos, nuo rudens du vaikučiai neatėję ir pati auklėtoja sako, kad laisvos dvi vietos, jei būtų čia nepriėmę, būtume dar kartą bandę siųlytis.. Ar nebuvo karantino? QUOTE(Dūle @ 2009 12 15, 10:41) Ar nebuvo karantino? Kas norėjo, galėjo nevesti vaiko į darželį ir be jokios pažymos už jį nemokėti (išskyrus tą lavinimo mokestį). Mes vedėm (tfu tfu tfu) nesirgom. QUOTE(Dūle @ 2009 12 15, 11:03) Tai liuks Taip. Na, mes jau nuo rugsėjo pabaigos vaikštom. Du kartus sirgo jau. QUOTE(Dūle @ 2009 12 15, 11:38) Manot, nuo darželio? Net nežinau. QUOTE(Amiletta @ 2009 12 15, 12:41) Net nežinau. Puiku
Linkiu, kad viskas jums ir būtų gerai.
QUOTE(Amiletta @ 2009 12 15, 18:05) Labai teisingai sakot, aš jau pradedu nusiteikinėt ir ją jau ruošiu- anksčiau keliamės, stengiuos nelakstyt iš paskos su šaukštu, žodžiu, dar daugiau drausmės..
Labai gerai
Labas rytelis, Amiletta
Ačiū, tik va sunkiausia, kad tai ji daro tik tada, kai jai norisi, o ne tada kada reikia QUOTE(Dūle @ 2009 12 16, 09:05) Labas rytelis, Amiletta Na, dar daug laiko turit. Ačiū, tik va sunkiausia, kad tai ji daro tik tada, kai jai norisi, o ne tada kada reikia Dar maniškė painiodavo batukus. Tai mūsų auklėtoja su markeriu pastatė po taškiuką iš vidinių batelių pusių, tai jau vaikas suprasdavo, kad reikia dėtis taip, kad "akytės žiūrėtų viena į kitą".
Labai ačiū, viską supratau
Sveikos mamytes,
Siandien vel nuvedziau savo mergyte i darzeli. Lankome eziuku grupe. I ka galvojate? Atejome, mergyte Emilija kosteja ant visu likusiuju 4 vaiku. Aukletojos su mamyte snekejo, kad nevestu sergancio vaiko i darzeli jau ne viena karta. O jos mamyte tik apie save matyt galvoja - jos vaikas darzelyje ir gerai. Mamytes, gal kas nors zinote kaip formaliai galetu buti isspresta tokia situacija. Tempreaturos nera, bet kosteja stipriai. Ar cia tik tevu sazine galima apeliuoti?
Galvoju, kad po ligos mamos turėtų atnešti gydytojo pažymą apie ligą ir jos pabaigą. Auklėtojos tai turėtų kontroliuot, juk pradėdamos vesti vaiką į darželį visos atnešam pažymas apie sveiką vaiką, taigi po ligos turėtų būti pažyma, kad jau pasveiko ir gali toliau lankyti darželį, tada ir bus tvarka..
Bet mergyte atveda i darza sergancia (mano nuomone, nes atejau i grupe i pati girdejau kaip kosteja stiprei), bet ar ji turi pazyma gydytojo ar ne, ar buvo pas gyd. nezinau - mama atveda toki vaika ir palieka. Kaip formaliai uzdrausti teveliams vesti serganti vaika i grupe? Gal kas nors zinote teises aktus? O gal kokiu neformaliu patarymu bubs?
Jeigu yra akivazdūs sirgimo požymiai- sloga, kosulys ir pan. auklėtoja turėtų nepriimt tą dieną į grupę ir nukreipt mamą su vaikų pas gydytojus..
Nemanau kad tokiu atveju aktai kažkokie yra... Mano panelė irgi serga, o viskas prasidėjo nuo to, kai praeitą pirmadienį į mūsų grupę atvedė nu tikrai sergantį vaiką. Kai pamačiau jį- supratau, kad nieko gero čia nebus. Kosti, snraglys bėga, akys ašarotos. Aišku kitą dieną atkrito ir maniškė. Ką jau padarysi... Manau, kad čia tik tėvelių sąžinės reikalas.
Neveikia. Mama negirdi ir nenori negirdeti.
QUOTE(Jurvi @ 2010 01 25, 10:28) Neveikia. Mama negirdi ir nenori negirdeti. O jūs pati su ja kalbėjot?QUOTE(Jurvi @ 2010 01 25, 11:28) Grupės atsakingas asmuo yra auklėtoja, ji yra tų "namų šeiminkė" ir ji sprendžia, o ne ta mama ar kitos mamos. Yra darželio taisyklės, viena iš jų sergančių vaikų NEPRIIMAMA Į DARŽELĮ. Jei ji atsisako, auklėtoja turi teisę pareikalauti iš mamos, kad atneštų gydytojo pažymą ar vaikas sveikas
Sveikos.Kaip as dziaugiuosi kad turiu anytą,kuri pabūna su vaiku kol jam sloga ar siaip,kai taip šalta, o kai mamos neturi tokios galimybės, tai ir atveda i grupę, kad auklėtojos gydytų. Mūsų G. irgi Ežiukų grupėj, as nepastebėjau kad Emilija tokia ligota buvo, ...o kad daugelis tad su snargliukais,tai kaip ir visur
Sveikute, Spurge
Sloga yra liga ir kai kuriems net labai sunkiai pagydoma, o gydytis reikia namie.. Kaip vaikučiui patinka darželis?
Sveikos, mamytės
Mes pradėjom eiti į "Pelėdžiukų" grupę, ar kas nrs lankot šią grupę? Mums su dukrele visai patiko
Sveiki,neblogai lanko dabar vaikiukai darzeli. Mes patenkinti aukletojom ir vaikas noriei eina i darzeli, kartais bune po ilgesnio tarpo pasioziuoja, bet greitai ikalbu kad bus smagu ir... greitai vel apsiprenta.Zinoma ir jam darzelis kaip darbas, grizta kartais nenuotaikoj,suirzes,bet juk toks gyvenimas, visko turi paragauti
Džiugu
Sveikos
QUOTE(joRytė @ 2010 04 28, 17:18) Sveikos Sveikute Labai šaunu QUOTE(Dūle @ 2010 04 28, 18:31) Sveikute Labai šaunu tfu tfu tfu
Mano dukrelei irgi labai patinka vaikai, todėl jau pirmą dieną susirado draugę ir vaikščiojo susikibusios rankomis..
QUOTE(Dūle @ 2010 04 29, 18:45) Mano dukrelei irgi labai patinka vaikai, todėl jau pirmą dieną susirado draugę ir vaikščiojo susikibusios rankomis.. o nuo kokio jus amziaus ejot? QUOTE(joRytė @ 2010 05 01, 09:33) o nuo kokio jus amziaus ejot? Mes pradėjom eit tik prieš keletą mėn. ir dukrelei jau trys metukai Dėl buvimo kartu pirmas dienas ar savaitę, patarčiau pačiai irgi rodyti iniciatyvą kaip geriau vaiką pratinti, pasitariant kartu su auklėtojomis ir stebint kaip vaikas elgiasi ir kaip jaučiasi, nes tik mama mato, kas geriausia jos vaikui, o auklėtojos dar jo nepažįsta.. Aš šiaip prieš per ankstyvą vedimą į darželį, nes tik nuo 2 metukų vaikas pradeda "bėgt "nuo mamos, ir apie trečiuosius metus jau tikrai pakankamai savarankiškas ir stiprus psichologiškai, kad galėtų atsisveikint su mama ir visą dieną išbūt vienas, tai tikrai labai svarbu vaiko psichologinei raidai , jo vidiniam užtikrintumui, saugumui.. Juk tai jo pirmas išėjimas į visuomenę..Jokie pinigai, darbai neverti, kad atimtų iš vaiko tai.. |