Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lazdynai: Riešutėlis
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3
Rossini
Sveikos mamytes 4u.gif

ar yra maziuku, kurie nuo rugsejo lankys drugeliu grupe?
sarune_n
QUOTE(Rossini @ 2009 08 25, 14:31)
Sveikos mamytes  4u.gif

ar yra maziuku, kurie nuo rugsejo lankys drugeliu grupe?
*

Mes eisim smile.gif Buvom grupėje apsidairyt, aplinka visai nieko, tik gasdina kad vaikuciu 23 urasyti g.gif
Rossini
QUOTE(sarune_n @ 2009 08 28, 14:04)
Mes eisim  smile.gif  Buvom grupėje apsidairyt, aplinka visai nieko, tik gasdina kad vaikuciu 23 urasyti g.gif
*

Oho...As kai paklausiau direktores kiek vaikuciu bus grupeje, tai man atsake - tiek, kiek ir turi buti doh.gif

O nuo kurios dienos pradesit eiti?
Amiletta
Mes irgi už kelių savaičių keliausim į šį darželį. smile.gif Būsim Viščiukų grupėje.
Razinkaa
QUOTE(sarune_n @ 2009 08 28, 15:04)
Mes eisim  smile.gif  Buvom grupėje apsidairyt, aplinka visai nieko, tik gasdina kad vaikuciu 23 urasyti g.gif
*

mes irgi drugeliai. sarase maciau 16 vaiku g.gif
o jus pas dvimetukus drugelius?
Menesiena2009
Labai idomus klausikas.... ar aukletoja priima kosejancius , sloguojancius vaikus?????/ Tai ka jus isivaizduojat???? Kiti grupes vaikuciai gaudys bacilas????? As tai priestarauciau jei mano vaikas butu salia sergancio.
Rossini
QUOTE(Menesiena2009 @ 2009 09 14, 12:50)
Labai idomus klausikas.... ar aukletoja priima kosejancius , sloguojancius vaikus?????/ Tai ka jus isivaizduojat???? Kiti grupes vaikuciai gaudys bacilas????? As tai priestarauciau jei mano vaikas butu salia sergancio.
*

Mes savaitele paejome ir jau su sloga sedim namuose, grupeje buvo ne vienas vaikas kuriam snargliukas bego. Kai aukletojos paklausiau apie ligas, ji pasake,kad geriau sloguojanciu nevesti, ir kad negali nepriimti i grupe atvestu vaiku su sloga. Bet is kitos puses kai pagalvoji, gal tevai neturi kur tu vaikuciu palikti tai ir veda juos g.gif
Kituose darzeliuose buna ant duru lapas pakabintas, kad sloguojanciu vaiku nepriima i grupe.
vija
O jei auklėtoja ar šeimininkė suserga sloga? Paprasčiausia sloga, va perpūtė ir mane neseniai vidury vasaros skersvėjis šlapia galva važiuojant, tekėjo nosis savaitę, nors savijauta - puiki. Tai va klausimas - ką daryti auklėtojai ar šeimininkei? Eiti prašyti gyd. pažymos, nes SERGU SLOGA? Nejuokinkit. Ne visos slogos užkrečiamos. Gal tas vaikas ir namie būtų susirgęs.
Grūdinkite vaikus geriau, vietoj ieškojusios prie ko prikibt. Lai organizmas pats stegiasi kovoti prieš bacilas.
Vai kai vaikas tikrai serga, karščiuoja, stipriai kosti, matosi, prastai jaučiasi - tada be kalbų gydymas namuose, paprsčiausiai būtų nežmoniška sergantį vaiką kolektyve kankinti.
malevskaja
QUOTE(vija @ 2009 09 14, 17:43)
O jei auklėtoja ar šeimininkė suserga sloga? Paprasčiausia sloga, va perpūtė ir mane neseniai vidury vasaros skersvėjis šlapia galva važiuojant, tekėjo nosis savaitę, nors savijauta - puiki. Tai va klausimas - ką daryti auklėtojai ar šeimininkei? Eiti prašyti gyd. pažymos, nes SERGU SLOGA? Nejuokinkit. Ne visos slogos užkrečiamos. Gal tas vaikas ir namie būtų susirgęs.
Grūdinkite vaikus geriau, vietoj ieškojusios prie ko prikibt. Lai organizmas pats stegiasi kovoti prieš bacilas.
Vai kai vaikas tikrai serga, karščiuoja, stipriai kosti, matosi, prastai jaučiasi - tada be kalbų gydymas namuose, paprsčiausiai būtų nežmoniška sergantį vaiką kolektyve kankinti.
*

as manau negarbinga is jusu puses kankinti sloguojanti vaika,juk jis mazas ir negali savim pasirupinti,juk jus juo rupinates nuo mazu dienu,man tai nesuprantamas dalykas

Irute
o man tai tikrai nejuokinga, kai atveda vaika su snargliais, didziuliu kosuliu bet neturinciam tempos, nuo kurio po to visi vaikai uzsikrecia, o tas sedi grupej ir kosti ant visu...ir lanko. o kiti priversti sedet namie...
Spurge
Sveikos. pasnargliuoja visi pypliai be isimciu, po kurio laiko nustoja, arba ju tiesiog nekabina tos bacilos schmoll.gif . Taciau kai slogyte isibuna ir rimta liga isimeta tai jau teveliai turetu palikti namie,bet deja tiesa tokia kad kai kurie neturi kur ju maziuku palikti...veda i darzeli ir tiek!!!!! verysad.gif
Dūle
Sveikos, mamos mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Nuo kovo 1dienos ir aš savo mažylę wub.gif vesiu į šį darželį, kaip Jūsų mažyliai čia jaučiasi, papasakokit mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Amiletta
QUOTE(Dūle @ 2009 12 14, 17:33)
Sveikos, mamos mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif
Nuo kovo 1dienos ir aš savo mažylę  wub.gif vesiu į šį darželį, kaip Jūsų mažyliai čia jaučiasi, papasakokit mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif
Labas. 4u.gif

O, kaimynės esam. Mūsų pupa šį darželį lanko. O į kokią jūs grupę eisit? Kiškučių gal?
Mano vaikas tai labai greitai priprato prie darželio. Gal tik 3 pirmas dienas su ašarom palikau, vieną kartą nuo savęs verkiančią atplėšti reikėjo. O toliau viskas buvo kuo puikiausiai. Ir auklėtojos labai patinka. Na, mums ten viskas super. 4u.gif
Dūle
Sveikute mirksiukas.gif 4u.gif ,
Valio, malonu girdėt, kad mergytė ten gerai jaučiasi thumbup.gif , o dabar jai ir kalėdinė šventė bus daržely, ar ne? rolleyes.gif
Dar nežinom į kurią grupę, lyg ir prie dičkių, kur nuo keturių metukų ( nors maniškė dar tik 2,8metų), tiksliai kaip ir neaišku.. g.gif Vedėja paminėjo, kad gali būti, kad vasarai užsidarys darželis, nes vaikų vasarą beveik nebūna.. blink.gif
Amiletta
QUOTE(Dūle @ 2009 12 15, 09:08)
Sveikute mirksiukas.gif  4u.gif ,
Valio, malonu girdėt, kad mergytė ten gerai jaučiasi thumbup.gif , o dabar jai ir kalėdinė šventė bus daržely, ar ne? rolleyes.gif
Dar nežinom į kurią grupę, lyg ir prie dičkių, kur nuo keturių metukų ( nors maniškė dar tik 2,8metų), tiksliai kaip ir neaišku.. g.gif Vedėja paminėjo, kad gali būti, kad vasarai užsidarys darželis, nes vaikų vasarą beveik nebūna.. blink.gif
Jo, bus šventė penktadienį. 4u.gif

Prie dičkių? Na pas mus grupėje yra ir penkerių metų vaikai, yra ir trimetinukai (kaip manoji). Šiaip labai nustebau, kad šiame darželyje dar buvo vietų, kai atėjom prašytis. Nes Pilaitėje pas mus tai doh.gif ...
Dėl vasaros nieko negirdėjau. g.gif Reiks paklausti prie progos. smile.gif
Dūle
QUOTE(Amiletta @ 2009 12 15, 10:52)
Jo, bus šventė penktadienį. 4u.gif

Prie dičkių? Na pas mus grupėje yra ir penkerių metų vaikai, yra ir trimetinukai (kaip manoji). Šiaip labai nustebau, kad šiame darželyje dar buvo vietų, kai atėjom prašytis. Nes Pilaitėje pas mus tai doh.gif ...
Dėl vasaros nieko negirdėjau. g.gif Reiks paklausti prie progos. smile.gif
*

Taigi ir mes Pilaitėje gyvenam drinks_cheers.gif , aš net ir nenoriu Pilaitėj, nes pie namų, gali ir sugalvot namo mažė pareit ir pan., o Lazdynuose abu su vyru dirbame tai labai patogu ir tikrai pakako poros skambučių po Lazdynų darželius ir iškart sutiko blink.gif drinks_cheers.gif O šiaip , manau tos eilės laba perdėtos , tėvai užrašo į keletą ar net tris darželius, eilė susidaro, bet daug kas ir neateina doh.gif
Amiletta
QUOTE(Dūle @ 2009 12 15, 09:58)
Taigi ir mes Pilaitėje gyvenam drinks_cheers.gif , aš net ir nenoriu Pilaitėj, nes pie namų, gali ir sugalvot namo mažė pareit ir pan., o Lazdynuose abu su vyru dirbame tai labai patogu ir tikrai pakako poros skambučių po Lazdynų darželius ir iškart sutiko blink.gif  drinks_cheers.gif O šiaip , manau tos eilės laba perdėtos , tėvai užrašo į keletą ar net tris darželius, eilė susidaro, bet daug kas ir neateina doh.gif
Mums irgi pakeliui į darbą, tai problemos nematau. Bet eilės tikrai yra. Kiek ėjom prašytis į kitus darželius - tik tame buvo laisvos vietos. Todėl ir nustebau. Tiesa dar viename darželyje buom radę vietą, bet ten grupė 5-mečių.
Dūle
QUOTE(Amiletta @ 2009 12 15, 11:34)
Mums irgi pakeliui į darbą, tai problemos nematau. Bet eilės tikrai yra. Kiek ėjom prašytis į kitus darželius - tik tame buvo laisvos vietos. Todėl ir nustebau. Tiesa dar viename darželyje buom radę vietą, bet ten grupė 5-mečių.
*

Gal..tikrai negaliu tvirtinti, bet pvz. Lazdynuose "Giraitėj" mums atsakė, bet pasirodo, ten yra dvi vietos, nuo rudens du vaikučiai neatėję ir pati auklėtoja sako, kad laisvos dvi vietos, jei būtų čia nepriėmę, būtume dar kartą bandę siųlytis.. mirksiukas.gif biggrin.gif
Ar nebuvo karantino? g.gif
Amiletta
QUOTE(Dūle @ 2009 12 15, 10:41)
Ar nebuvo karantino? g.gif
Kas norėjo, galėjo nevesti vaiko į darželį ir be jokios pažymos už jį nemokėti (išskyrus tą lavinimo mokestį). Mes vedėm (tfu tfu tfu) nesirgom. 4u.gif Užtad būdavo tai trys vaikai, tai keturi. biggrin.gif
Dūle
QUOTE(Amiletta @ 2009 12 15, 11:57)
Kas norėjo, galėjo nevesti vaiko į darželį ir be jokios pažymos už jį nemokėti (išskyrus tą lavinimo mokestį). Mes vedėm (tfu tfu tfu) nesirgom. 4u.gif Užtad būdavo tai trys vaikai, tai keturi. biggrin.gif
*

Tai liuks thumbup.gif , stiprios mergičkos esat biggrin.gif Visą dieną išbūna, su miegeliu? g.gif
Amiletta
QUOTE(Dūle @ 2009 12 15, 11:03)
Tai liuks thumbup.gif , stiprios mergičkos esat  biggrin.gif Visą dieną išbūna, su miegeliu? g.gif
Taip. Na, mes jau nuo rugsėjo pabaigos vaikštom. Du kartus sirgo jau. 4u.gif
Dūle
QUOTE(Amiletta @ 2009 12 15, 12:07)
Taip. Na, mes jau nuo rugsėjo pabaigos vaikštom. Du kartus sirgo jau. 4u.gif
*

Manot, nuo darželio? g.gif
Amiletta
QUOTE(Dūle @ 2009 12 15, 11:38)
Manot, nuo darželio? g.gif
Net nežinau. g.gif Bet aišku gi, vaikų kolektyvas, be ligų neapsieisi. smile.gif Užtad kaip vaikui smagu su bendraamžiais pabūt. 4u.gif Pirmą dieną norėjo likt miegui. Atvažiavom paimti, tai jau lovoj gulėjo. biggrin.gif Taip jai patiko. smile.gif
Dūle
QUOTE(Amiletta @ 2009 12 15, 12:41)
Net nežinau. g.gif Bet aišku gi, vaikų kolektyvas, be ligų neapsieisi. smile.gif Užtad kaip vaikui smagu su bendraamžiais pabūt. 4u.gif Pirmą dieną norėjo likt miegui. Atvažiavom paimti, tai jau lovoj gulėjo. biggrin.gif Taip jai patiko. smile.gif
*

Puiku thumbup.gif , kad taip maniškei atsitiktų, ji šiaip labai bendraujanti... rolleyes.gif
Amiletta
Linkiu, kad viskas jums ir būtų gerai. smile.gif Svarbu tėveliams nusiteikti, kad pradžioje bus sunkiau. wink.gif
Dūle
QUOTE(Amiletta @ 2009 12 15, 18:05)
Linkiu, kad viskas jums ir būtų gerai. smile.gif Svarbu tėveliams nusiteikti, kad pradžioje bus sunkiau. wink.gif
*

Labai teisingai sakot, aš jau pradedu nusiteikinėt ir ją jau ruošiu- anksčiau keliamės, stengiuos nelakstyt iš paskos su šaukštu, žodžiu, dar daugiau drausmės.. biggrin.gif mirksiukas.gif Ačiū už linkėjimus mirksiukas.gif , gal padės... ax.gif
Amiletta
Labai gerai smile.gif Dar patarčiau leisti vaikui pačiam bandyti rengtis. smile.gif Kuo savarankiškesnė, tuo geriau.
Dūle
Labas rytelis, Amiletta 4u.gif
Ačiū, tik va sunkiausia, kad tai ji daro tik tada, kai jai norisi, o ne tada kada reikia hihihi.gif
Amiletta
QUOTE(Dūle @ 2009 12 16, 09:05)
Labas rytelis, Amiletta 4u.gif
Ačiū, tik va sunkiausia, kad tai ji daro tik tada, kai jai norisi, o ne tada kada reikia hihihi.gif
Na, dar daug laiko turit. 4u.gif O čia pačios auklėtojos tėveliams pasakė, kad leistume patiems rengtis, nes žinot, vaikų dešimt, kol vieną kombinezonu aprengi - kitas jau ir sušyla... Tikrai sudėtinga. smile.gif
Dar maniškė painiodavo batukus. Tai mūsų auklėtoja su markeriu pastatė po taškiuką iš vidinių batelių pusių, tai jau vaikas suprasdavo, kad reikia dėtis taip, kad "akytės žiūrėtų viena į kitą". smile.gif Gal suprantamai paaiškinau. biggrin.gif Galit ir jūs pabandyti. smile.gif
Dūle
Labai ačiū, viską supratau thumbup.gif Oho, turėsim darbelio, nors batus ji pati mėgsta autis, vis kartoja - aš pati! biggrin.gif Tik va dar vieną įprotį turim- gerti pienuką iš buteliuko... blush2.gif Aš sąmoningai neatėmiau jo, kad gertų daugiau skysčių, pienuko, mišinuko, juk iš puodelio jie mažai teišgeria, tai kursiu planą kaip čia jo atsisakyti.. blush2.gif tongue.gif
Jurvi
Sveikos mamytes,
Siandien vel nuvedziau savo mergyte i darzeli. Lankome eziuku grupe. I ka galvojate? Atejome, mergyte Emilija kosteja ant visu likusiuju 4 vaiku. Aukletojos su mamyte snekejo, kad nevestu sergancio vaiko i darzeli jau ne viena karta. O jos mamyte tik apie save matyt galvoja - jos vaikas darzelyje ir gerai. Mamytes, gal kas nors zinote kaip formaliai galetu buti isspresta tokia situacija. Tempreaturos nera, bet kosteja stipriai. Ar cia tik tevu sazine galima apeliuoti?
Dūle
Galvoju, kad po ligos mamos turėtų atnešti gydytojo pažymą apie ligą ir jos pabaigą. Auklėtojos tai turėtų kontroliuot, juk pradėdamos vesti vaiką į darželį visos atnešam pažymas apie sveiką vaiką, taigi po ligos turėtų būti pažyma, kad jau pasveiko ir gali toliau lankyti darželį, tada ir bus tvarka.. mirksiukas.gif 4u.gif
Jurvi
Bet mergyte atveda i darza sergancia (mano nuomone, nes atejau i grupe i pati girdejau kaip kosteja stiprei), bet ar ji turi pazyma gydytojo ar ne, ar buvo pas gyd. nezinau - mama atveda toki vaika ir palieka. Kaip formaliai uzdrausti teveliams vesti serganti vaika i grupe? Gal kas nors zinote teises aktus? O gal kokiu neformaliu patarymu bubs?
Dūle
Jeigu yra akivazdūs sirgimo požymiai- sloga, kosulys ir pan. auklėtoja turėtų nepriimt tą dieną į grupę ir nukreipt mamą su vaikų pas gydytojus.. g.gif
Amiletta
biggrin.gif
Nemanau kad tokiu atveju aktai kažkokie yra...
Mano panelė irgi serga, o viskas prasidėjo nuo to, kai praeitą pirmadienį į mūsų grupę atvedė nu tikrai sergantį vaiką. Kai pamačiau jį- supratau, kad nieko gero čia nebus. Kosti, snraglys bėga, akys ašarotos. Aišku kitą dieną atkrito ir maniškė. Ką jau padarysi... Manau, kad čia tik tėvelių sąžinės reikalas.
Jurvi
Neveikia. Mama negirdi ir nenori negirdeti.
Amiletta
QUOTE(Jurvi @ 2010 01 25, 10:28)
O jūs pati su ja kalbėjot?
Jurvi
QUOTE(Amiletta @ 2010 01 25, 11:28)
O jūs pati su ja kalbėjot?
*

Noriu pasiruosti skambuciui geriau. Telefona jau turiu.
Dūle
QUOTE(Jurvi @ 2010 01 25, 11:28)
*

Grupės atsakingas asmuo yra auklėtoja, ji yra tų "namų šeiminkė" ir ji sprendžia, o ne ta mama ar kitos mamos. Yra darželio taisyklės, viena iš jų sergančių vaikų NEPRIIMAMA Į DARŽELĮ. Jei ji atsisako, auklėtoja turi teisę pareikalauti iš mamos, kad atneštų gydytojo pažymą ar vaikas sveikas 4u.gif
Spurge
Sveikos.Kaip as dziaugiuosi kad turiu anytą,kuri pabūna su vaiku kol jam sloga ar siaip,kai taip šalta, o kai mamos neturi tokios galimybės, tai ir atveda i grupę, kad auklėtojos gydytų. Mūsų G. irgi Ežiukų grupėj, as nepastebėjau kad Emilija tokia ligota buvo, ...o kad daugelis tad su snargliukais,tai kaip ir visur schmoll.gif
Dūle
Sveikute, Spurge mirksiukas.gif
Sloga yra liga ir kai kuriems net labai sunkiai pagydoma, o gydytis reikia namie.. smile.gif Labai dažnas pasiteisinimas darbas, nėra kam palikti ir pan., bet nereikia pamiršti, kad sloga yra liga.. 4u.gif

Kaip vaikučiui patinka darželis? g.gif Ar noriai eina? smile.gif
Dūle
Sveikos, mamytės 4u.gif
Mes pradėjom eiti į "Pelėdžiukų" grupę, ar kas nrs lankot šią grupę? g.gif
Mums su dukrele visai patiko mirksiukas.gif thumbup.gif
Spurge
Sveiki,neblogai lanko dabar vaikiukai darzeli. Mes patenkinti aukletojom ir vaikas noriei eina i darzeli, kartais bune po ilgesnio tarpo pasioziuoja, bet greitai ikalbu kad bus smagu ir... greitai vel apsiprenta.Zinoma ir jam darzelis kaip darbas, grizta kartais nenuotaikoj,suirzes,bet juk toks gyvenimas, visko turi paragauti smile.gif
Dūle
Džiugu mirksiukas.gif thumbup.gif Maniškė vieną savaitę jau ėjo, labai noriai veržėsi pas vaikus, vos spėjau šlepetes apmaut biggrin.gif Dabar gi abi susirgom, žiūrėsim kaip čia mums su tomis ligomis seksis... rolleyes.gif 4u.gif
joRytė
Sveikos smile.gif mes irgi pradesim lankyti si darzeli nuo rugsejo smile.gif kiek esu jame buvus man visai patiko, paskutini karta teko uzeiti ir i trimetuku grupe pasiziureti kaip jie ten gyvena, tai kol kas ispudziai tik geriausi smile.gif thumbup.gif
Dūle
QUOTE(joRytė @ 2010 04 28, 17:18)
Sveikos smile.gif mes irgi pradesim lankyti si darzeli nuo rugsejo smile.gif kiek esu jame buvus man visai patiko, paskutini karta teko uzeiti ir i trimetuku grupe pasiziureti kaip jie ten gyvena, tai kol kas ispudziai tik geriausi smile.gif thumbup.gif
*

Sveikute mirksiukas.gif
Labai šaunu drinks_cheers.gif , tikrai puikus darželis, mano dukrytė ten jaučiasi super thumbup.gif mirksiukas.gif 4u.gif Linkiu lengvos adaptacijos 4u.gif
joRytė
QUOTE(Dūle @ 2010 04 28, 18:31)
Sveikute mirksiukas.gif
Labai šaunu drinks_cheers.gif , tikrai puikus darželis, mano dukrytė ten jaučiasi super thumbup.gif  mirksiukas.gif  4u.gif Linkiu lengvos adaptacijos  4u.gif
*

tfu tfu tfu smile.gif labai tikiuosi kad viskas bus gerai(bent kolkas jam matyti leliai sudare labai gera ispudi, norejo begt kartu zaist) wink.gif o kaip jus pripratot ar lengvai?ir kokiu vaiko daikteliu reikejo i darzeli atnesti(pampersai ir t.t.) smile.gif
Dūle
Mano dukrelei irgi labai patinka vaikai, todėl jau pirmą dieną susirado draugę ir vaikščiojo susikibusios rankomis.. biggrin.gif Pirmas tris dienas iki miego ėjau su ja, ketvirtą dieną palikau miegui ir puikiausiai pasiliko miegoti thumbup.gif Tiesa, ligos puola tikrai , laaabai retas kuris vaikelis prieš jas atsilaiko... Į darželį reikia- pižamos, šukų, šlepečių, papildomų rūbelių( kelnaičių, pėdkelnių, sportinių rūbelių fiziniui). Maniškė 3metukų tai jau seniai be pamperių.. smile.gif
joRytė
QUOTE(Dūle @ 2010 04 29, 18:45)
Mano  dukrelei irgi labai patinka vaikai, todėl jau pirmą dieną susirado draugę ir vaikščiojo susikibusios rankomis.. biggrin.gif Pirmas tris dienas iki miego ėjau su ja, ketvirtą dieną palikau miegui ir puikiausiai pasiliko miegoti thumbup.gif Tiesa, ligos puola tikrai , laaabai retas kuris vaikelis prieš jas atsilaiko... Į darželį reikia- pižamos, šukų, šlepečių, papildomų rūbelių( kelnaičių, pėdkelnių, sportinių rūbelių fiziniui). Maniškė 3metukų tai jau seniai be pamperių.. smile.gif
*

o nuo kokio jus amziaus ejot? smile.gif net nezinojau, kad galima ir su vaikiuku salia buti :)reiks butinai pabandyti, nebent aukletojos prasys kitaip smile.gif O ar jus neturejote jokiu daiktu be kuriu niekur schmoll.gif smile.gif bo mes be tutes niekaip, ypac kai liulia reikia smile.gif saunu kad jus taip greit adaptavotes smile.gif del ligu tai as pameginsiu pora men pries darzeli paduoti imuntrofina sirupelio, esam ji menesi vartoje, tai ir prie bacilu teko buti ir saltam ore - koki puse metu jokia bacila (net ir sloga neprilipo), tai galvoju ir vel ji pabandyti smile.gifo gal pades bent kiek smile.gif nuo pamperiu ir as meginsiu atpratint kai truputeli orai pasiltes, bent kad moketu pats pasiprasyt kol nemiega smile.gif
Dūle
QUOTE(joRytė @ 2010 05 01, 09:33)
o nuo kokio jus amziaus ejot? smile.gif net nezinojau, kad galima ir su vaikiuku salia buti :)reiks butinai pabandyti, nebent aukletojos prasys kitaip smile.gif O ar jus neturejote jokiu daiktu be kuriu niekur  schmoll.gif  smile.gif bo mes be tutes niekaip, ypac kai liulia reikia smile.gif saunu kad jus taip greit adaptavotes smile.gif del ligu tai as pameginsiu pora men pries darzeli paduoti imuntrofina sirupelio, esam ji menesi vartoje, tai ir prie bacilu teko buti ir saltam ore - koki puse metu jokia bacila (net ir sloga neprilipo), tai galvoju ir vel ji pabandyti smile.gifo gal pades bent kiek smile.gif nuo pamperiu ir as meginsiu atpratint kai truputeli orai pasiltes, bent kad moketu pats pasiprasyt kol nemiega smile.gif
*

Mes pradėjom eit tik prieš keletą mėn. ir dukrelei jau trys metukai wub.gif 4u.gif Ji savarankiška, pati darželyje nueina į tualetą ir pati viską nusivalo.. ax.gif Pamperių ir čiulptuko atsisakėm 2metukų. Jei dar liko laiko, bandyk atpratint jau dabar, nes kol išmoks iki kol visai nebeprisisios net iki 3-4mėn., tai nėra taip sunku kaip atrodo ir nuo čiulptuko ir pamperių, bus lengviau ir pačiam vaikui- kuo ankščiau tuo lengviau. Tiesa, su darželiu vaikų įpročius dar lengviau pakeist, nes pasikeičia aplinka, vaiko dėmesys pastoviai užimtas, nebus kada kaip namie žiūrėt į lubas ir čiulti tiūtę... biggrin.gif
Dėl buvimo kartu pirmas dienas ar savaitę, patarčiau pačiai irgi rodyti iniciatyvą kaip geriau vaiką pratinti, pasitariant kartu su auklėtojomis ir stebint kaip vaikas elgiasi ir kaip jaučiasi, nes tik mama mato, kas geriausia jos vaikui, o auklėtojos dar jo nepažįsta.. rolleyes.gif Vaikas turi susipažinti su aplinka, ją priimti, ir kai ji jau jam neatrodo svetima, tik tada jį galima palikti vieną, "nebėkite" nuo vaiko, reikės atsisveikinti ir tik tada išeit.. Man atrodo, mama gali būti iki savaitės, nes vėliau vaikas manys, kad darželyje būsite kartu, o jis juk liks vienas... smile.gif
Aš šiaip prieš per ankstyvą vedimą į darželį, nes tik nuo 2 metukų vaikas pradeda "bėgt "nuo mamos, ir apie trečiuosius metus jau tikrai pakankamai savarankiškas ir stiprus psichologiškai, kad galėtų atsisveikint su mama ir visą dieną išbūt vienas, tai tikrai labai svarbu vaiko psichologinei raidai , jo vidiniam užtikrintumui, saugumui.. Juk tai jo pirmas išėjimas į visuomenę..Jokie pinigai, darbai neverti, kad atimtų iš vaiko tai..wub.gif rolleyes.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.