Jei nusitraukciau vienu ypu, tada aiskus reikalas, o kaip konservuot "prilasejimus"
Siandien pirmakart isbandziau panaudot pieno surinkeja maitinimo metu. Prilasejo man ten kazkiek pieno ir va- iskilo klausimas, kaip dabar ta piena saugot, t.y. kaupt. Jei ipilsiu i buteliuka, tai bus bus tik ant dugno (nu neprilases per karta 100 ml
Jei nusitraukciau vienu ypu, tada aiskus reikalas, o kaip konservuot "prilasejimus"
as irgi turiu pieno surinkejus, bet juos nusipirkau kai mano
Na turiu ir as juos, bet ten net instrukcijoj parasyta buvo, kad prilasejes pienas netinka saugojimui, as visada ispildavau tuos kelis lasus, kiek ten prilasedavo, nerizikavau maitinti tuo pienuku mazyles, jie man buvo reikalingi tik tam, kad nepradetu teketi pienas kokios nors paskaitos metu ar dar kur nors
Instrukcijoj parasyta, kad saugojimui netinka ventiliuojami gaubteliai, o surinkejai (tie be skyluciu) butent tam (saugojimui) ir skirti. Dar parasyta, kad piena supilti i buteliuka arba spec maiselius ir tada i saldymo kamera, bet bliamba neparasyta, ar galima dapilti, o gal gamintojai galvoja, kad iskarto prilases 100 ml?
Tikrai?.. Tai kam tada tuos surinkejus gamina, kokia is ju nauda? As galvojau- ot kaip bus paprasta piena juodai dienai uzsikonservuot, nusitraukinet nereikes
Ytariu jie labai liuks, kai pieno nera daug, tai gali ta prilasejusy piena sumaitint is kart mazyliui. Nors gal kai pieno nedaug-jis nelasa, nu nezinau..
As tuos surinkejus irgi naudodavau tam, kad mano drabuziai nesuslaptu maitinant
gerda,
as irgi turiu tuos surinkejus (tik chico), ir tokia pat ideja, kaip tavo. maniskiu instrukcijoj buvo parasyta, kad naudojimui netinka tarp maitinimu surinktas pienas, o maitinimo metu surinktas tinka. nezinau ar gerai darau, ir ar kada nors panaudosiu tas atsargas, bet darau taip: kekvieno maitinimo lasus (pas mane ju buna nuo 0 iki 50 ml (daugiau i ta surinkeja netelpa ir kartais vistiek lieku slapia zinau tik tiek, kad negalima maisyti silto ir salto pieno - butinai reikia, kad tu pienu temp butu vienoda. taigi dapildama nauja porcija prie jau turimu sios dienos sankaupu pries tai ja atsaldau.
As kazkur skaiciau, kad is vis negalima maisyti skirtingu metu gauto pieno.
Sveikos, mamytes,
Girdejau, kad yra tokie plastmasiniai pieno surinkejai, dedami ant kitos kruties, kai is vienos maitini. Apvaziavom puse Kauno vaistiniu - neradom Aciu
As juos tebenaudoju ir visai ciki dalykelis, nezinau kur butent Kaune ju rast, bet manau, kad tikrau turetu ju daug kur buti. Maciau daugelis Nuko parduotuviu turi (nezinau ar Kaune ju yra), Kaune gal kokij "Kotrynoj", Eurovaistinese taip pat maciau. As naudoju "Bebe comfort" tikrai labai
Yra Avent firmos, turetu Eurovaistinese buti. Kainuoja apie 35 lt
Pacioje maitinimo pradzioje ir man jie atrode reikalingi. Isigijau, panaudojau pora kartu ir dabar metosi spinteleje. Nezinau, del kokiu motyvu tu juos nori naudot, bet galiu pasakyt, kad po kiek laiko susireguliuos pieno kiekis ir tik retkarciais begs pienukas is kitos kruties maitinimo metu, bet tam puikiai uzteks paprasciausio kruties ideklo . Jei galvoji tokiu budu konservuot piena, tai daug zaidimo tuos lasus rankiot, be to, nelabai sterilu, ir isvis neisivaizduoju, kaip tokiu budu piena kaupt Tie surinkejai naudingi man buvo tik pora kartu- kai reikejo arabatinio saukstelio pienuko imaisyti Gefilus.
Aš pirkau AVENT firmos Eurovaistinės bazėj, Draugystės gatvėj Kaune. Taip pat ten 2 a. yra CHICCO vaikų parduotuvėj. Man tai buvo ir yra nepamainomas daiktas, bet jis reikalingas tik tuomet, kai yra labai daug pieno ir jis lengvai bėga. Aš pririnkdavau 100 ml nesunkiai per vieną maitinimą, dabar jau per kelis. Tą pieną šaldau maišeliuose ir palieku
Gal laiko kiek ir užima, bet negi pilsi pieną lauk ir leisi pinigus ant mišinukų, net nežinau ar daug kainuoja jie
Pas mane labai teka pienelis, galvoju gal verta isigyti pieno surinkejus, taip galeciau prikaupti kazkiek pienelio, nes kai paskaiciuoju kiek isleidau vienkartiniams ikloteliams, tai jau buciau ir surinkejus isigijus...
pasidalinkit savo patirtim ar verta...
Man labai pravertė tie surinkėjai - aš maitinu, pienas į juos teka, tik vyrą pašaukiu kad išpiltų kai prisipildo ir viskas
Kai košėm pradėjau maitint tai kiekvieną rytą prikaupdavu į košytę įpilt Tik vienas minusas - naktį atsigulus neišeina su jais maitint, nes prateka pro šoną, tai higieninius paketus įsidėdavau, nes tik jie atlaikydavo tokį kiekį pieno
Manau kad tikrai verta. Bent jau aš tai turiu ir esu labai patenkinta.
Bent jau man tai neprireike. Nebuciau turejusi kur det ta surinkta piena. Nebent tik tiek, kad nereikia ikloteliu i liemenele - prirenki ir ispili... Kur nors isejus jei nesivezdavau mazyles kartu, tai pries iseinant pritraukdavau pienelio ir palikdavau, jei vezdavausi tai valgydavo tiesiai is kruties...
kadangi tie pieno surinkėjai ne taip jau ir pigiai kaštuoja, tai reikia gerai pagalvoti ar jie būtini. pvz, aš jų buvau beketinanti pirkti, nes vienu momentu pieno buvo nemažai ir buvo gaila žiūrėti, kaip tie įklotėliai jį sugerinėja. bet kuomet jau buvau beperkanti, ta pieno gamyba normalizavosi ir jis taip nebetekėdavo. taip kad, mano nuomone, reiktų kurį laiką stebėti, kiek jo gaminasi. gal per tam tikrą neilgą laiko tarpą jo gamybos kiekis normalizuosis ir surinkėjo jau nebeprireiks.
pavydžiu toms, kurioms jis upeliai liejasi. nors, žinoma, ir pienuko perteklius sukelia vienokių ar kitokių nepatogumų bei problemėlių, bet, nepaisant to, vistiek džiugu už tas mamas
Na, manau, kad cia labai indvidualus klausimas...Kiekvienai pagal poreiki
Manau, kad verta. Man NUK firmos kainavo gal kokių 16 Lt 2 vnt. Pririnkus pienelį gali šaldyti, ar leliukui sugirdyti. Tik visai apsimokėtų pirkti dviese su kita mamyte - juk naudoji pagrinde vieną. Pas mane taip ir guli vienas nenaudotas.
as irgi ilgai dvejojau, ar isigyti peino surinktuvus, ar ne. nors man pienelis labai greitai neisbega, taciau pieno surinktuvai labai padeda, kai reikia kur nors iseiti ilgesniam laikui (daugiau nei 4 val.), palikus vaikuti kitu prieziurai. per ta laika pienukas subega i surinktuvus ir ji kuo puikiausiai galima sumaitinti mazyliui. nakti ju nepraktikuoju, nes nepatogu: kieta ir per skylutes nuo vartymosi nuo sono ant sono isbega pienelis.
man nepraverte, nes maitindavau guledama. o gulint daznai pienas issiliedavo is tu surinktuvu. o gal blogi buvo, nezinau. paskui kai pieno siek tiek sumazejo, tai nebereikejo.
Man neprisireike, nors labai buvo sukiles poreikis pirkt (dvi drauges pirkosi ir labai reklamavo man... ju mazyliai pora menesiu vyresni), bet kazkaip neprisiruosiau is anksto, o paskui pamasciau, kad nebus ka man su jais veikt.
Nors pienelio buvo upes, bet kazkaip niekad nebego pats savaime, tik krutine tempt pradedavo, kai pienelio prisigamindavo daug. Maziukui reikdavo pasistengt, kad pritrauktu pieno. Bet per kokias pora savaiciu susiderinom ir jis su valgymu, ir as su "gamyba".
gal ir geras dalykas nebent toms, pas kurias pienas upeliais teka.
as nusipirkau, panaudojau vos keleta kartu, pieno keikis normalizavosi ir daugiau neprireike. tad ismesti pinigai
labai geras daiktas
pas mane pienelio labai daug, iš vienos maitinu iš kitos tiesiog upeliais teka. gaila išmesti tokį gerą daiktą. užsišaldai o paskui košėm naudoji
Man jų neprireikė. Pirmus tris mėn galėjau nusitraukinėti, buvo upės pieno, bet to nedariau ir susinormaizavo kiekis
Neblogas isradimas tie surinkejai
Aš tokius turiu nusipirkusi ir nelabai naudoju, nes kažkaip vaikas, kai įsirėkia valgyti, tai turi būti staigiai ir neturiu laiko galvoti apie pieno surinkėjus. Kai kas nakčiai įsideda, bet man nepatinka, nes spenelis kažkoks jautrus pasidaro nuo drėgmės. O ir mano mažius nelabai jau iš buteliuko mėgsta siurbti, tai negi surinkinėsi pieną, kad mestum lauk
Turiu toki klausima:
1. Nutraukus piena ir uzdarius ji Avent indelyje kiek laiko galima ji laikyti kambario temperaturoje? Kiek laiko saldytuve? Kiek laiko saldymo kameroje? Ir kiek saldiklyje? 2. Ar galima nutraukus truputi pieno pries viena maitinima, sekanti karta nutraukus pries kita maitinima atidaryti indeli ir i ji dapilti antro maitinimo piena?
KAMBARIO TEMPRATŪROJE NUTRAUKTO MAMOS PIENO LAIKYTI NEPATARIAMA. JIS TURI BŪTI LAIKOMAS ŠALDYTUVE. DIENOS BĖGYJE Į TĄ PATĮ INDELĮ GALIMA PIENUKO DAPILTI,KOL BUS PRIPILDYTAS INDELIS, O PO TO DĖTI Į ŠALDIKLĮ. ŠALDIKLYJE MAMOS PIENAS TURI BŪTI SAUGOMAS 4 MĖN. ATITIRPINAMAS KAMBARIO TEMPERATŪROJE, O PRIEŠ MAITINIMĄ PAŠILDOMAS ŠILTO VANDENS VONELĖJE.
jie labai padeda jei pieno daug, bet reikalingi neilgam, kol normalizuojasi pieno gamyba. tačiau įklotų vis tiek nepakeičia. turėjau avent surinkėjus, labai
Labai verta įsigyti. Aš turiu bby comfort, kaina 25 lt. Bet už tai nesu šlapia po kiekvieno maitinimo:)
Ir jų dėka turiu šaldymo kameroj 2 litrus pieno per 1 mėn. laiko. Patariu turėti. QUOTE(Amelita @ 2007 01 27, 22:06) Labai verta įsigyti. Aš turiu bby comfort, kaina 25 lt. Bet už tai nesu šlapia po kiekvieno maitinimo:) Ir jų dėka turiu šaldymo kameroj 2 litrus pieno per 1 mėn. laiko. Patariu turėti. O kaip laikote piena saldiklyje? tuose spec.avento indeliuose? labai jau kaina kandziojasi
Maniske kruti zindo ne trumpiau kaip valanda nugriauzia iki kraujo... o su pientraukiu nusitraukiu ir duodu is buteliuko 15 min pavalgo ir viskas o kitaip zaisk ir visviena nepavalgo reik damaitint nusitraukus visviena tai pientraukis super dalukas o dar jei kur iseit turi nutrauki piena ir palieki...
Papildyta: oj supratau kad ne apie pientraukius kalbate... blink surinkeju nenaudoju nusitraukineju reguliariai piena tai nebega jis man...
Aš turėjau pieno surinkėjus ir buvau labai patenkinta - nebuvau kiaurai šlapia kiekvieno maitinimo metu. Tik neužsišaldžiau
klausimukas toms kas naudoja surinkejus - va nusipirkau, pabandziau, bet man kazkaip pro apacia pienas vis tiek bega, gal ne taip dedu?
QUOTE(zoske @ 2008 01 19, 17:16) klausimukas toms kas naudoja surinkejus - va nusipirkau, pabandziau, bet man kazkaip pro apacia pienas vis tiek bega, gal ne taip dedu? siaip ir man pirma kart nebego. tai sukau sukau ir kazkaip pradejo normaliai veik. net negaliu pasakyt ka padariau. tik zinau kad rankinele laisvai judejo, o dabar gerai laikos. bet pabandik dar karta sudet, ir ipilt vandes i vamzduka kur pienas bega ir paspaust rankena tai matysi geriau. bet ir taip va paziurejau, kai paspaudi rankena paziurejus i vamzdeli turi matytis kaip guma viduj kelesi. sekmes
tu cia turbut apie pientrauki sneki?
as apie surinkeja, kur toks gaubtelis dedasi, kai maitini, kad is kitos kruties surinktu piena, ar tarp maitinimu, kai pradeda begt.
Aš taip pat naudojau Avent pieno surinkėjus. Per maitinimą susirinkdavo maždaug apie 20ml. Rinkdavau per visą parą, paskui vakare sumaitindavau vaikui (man vis atrodydavo, kad vakarais jam reik daugiau valgyt, kad neužtenka MP), arba užsaldydavau, ir sumaitindavau atitirpinus kitą kartą.
O dar gydytoja sakė, kad galima net ne šaldytuve laikyt tą surenkamą pieną, jei tą pat dieną sumaitini...
Man nepasitvirtino sis surinkejas
Aš nusipirkau AVENT pieno surinkėjus, BET ... nemoku jais naudotis. Kaip jie turi prisitvirtinti prie krūtinės?Man viskas teka per apačią.
Sveikos. Noriu paklausti kaip tvirtinasi prie krūtinės avent pieno surinkėjai. Man viskas bėga per kraštus.Tai įtariu,kad ne taip užsidedu
PAs mane tai nebego. Bet mano Avent surinkejas buvo su tokiu guminiu uzdangalu, nes bejo tai irgi siek tiek isbegdavo
Tai pas mane irgi su silikoniniu uždangalu, bet spenelis net nepralenda per silikono skylutę.Todėl bėga viskas per šonus.
Aš kažkaip įsivaizduoju,kad ten vakumas turėtų susidaryti
Paklausiu konkrečiau. Ar tie pieno surinkėjai tiesiog dedasi į lemenėlę ar dar tvirtinasi ir prie krūtinės?
QUOTE(norvide @ 2010 05 26, 17:14) Paklausiu konkrečiau. Ar tie pieno surinkėjai tiesiog dedasi į lemenėlę ar dar tvirtinasi ir prie krūtinės? uzidedi ant krutines (prilimpa jie, nes ten silikonas) ir tada i liemnenele. bet nesilankstyk pamirsus, nes irgi viskas begs (nu nebent naudoji tuos be skyliu).
O tas silikonas turi būti įlenkatas į plastmasės pusę
![]() ar į krūtinės pusę? ![]() |