Įkraunama...
Įkraunama...

ISPANŲ SERIALAI

Ispanų serialai: aptariam ir rekomenduojam

El Barco/Laivas


user posted image

user posted image



Pasaulinė katastrofa sukelia gamtos kataklizmą, kuris priverčia dingti žemės paviršių. Planetoje, padengtoje vien vandeniu, mokomojo laivo ekipažo nariai, atrodo liko vieninteliai gyvi žmonės planetoje….

Šis serialas priverčia susimąstyti apie daug ką. Apie pasaulį, kur nėra žmonių, kur nėra žemės ir visko kas mums įprasta. Mažoje laivo erdvėje grupė studentų privalo išgyventi, mylėti ir nekęsti, būti laimingais ir tikėti stebuklais. Čia negali tiesiog pabėgti nuo problemų, čia reikia mokėti gyventi kartu ir išmokti rasti sprendimą.

Nežiūrint į tai, kad kiekvienoje serijoje tu lauki kažkokio anomalinio pasireiškimo, kiekvieną kartą kūrėjai sugalvoja kažką naujo, ir tu visa širdimi pergyveni dėl kiekvieno personažo.

Kas pasakytina apie aktorius: Bravo. Jie visi nuostabiai vaidina ir net kartais pamiršti, kad tai serialas.

O ir patys personažai labai pavykę. Čia yra įvairiausių tipažų: ir romantiškų, ir stiprių, ir švelnių, ir juokdarių.

Negalima pasakyti, kad šis serialas šedevras, bet jis įdomus, geras ir neįkyrus.

Šio serialo idėja originali.
Serialas įtraukia nuo pirmų minučių, Nemažai serialui dvasios įduoda muzikinis fonas. Malonios kompozicijos.

Nuostabus, įtraukiantis siužetas. Nuostabūs aktoriai. Daug įdomių momentų ir replikų. Geras ir jumoras.

Siužetas: sumanymas įdomus. O svarbiausia, kad siužeto idėja atsiskleidžia jau pirmoje serijoje. Kiekviena serija - atskira istorija, įtraukianti vieną ar net visus komandos narius.

Scenarijus:
pakankamai įvairus. Kartais herojų dialogai būna ištempti, bet tai nevargina. Ypač malonu žiūrėti meilės istorijas, nors labai jau viskas sudėliota braziliškai (myliu, nemyliu, arba myliu, o gal visgi nemyliu, o tiksliau nežinau).

Aktoriai: Visi aktoriai pasidalina į dvi dalis: pagrindinius aktorius - kuriems jokių priekaištų ir antraplanius, kurie labai jau nenatūralūs.

Spec. efektai ir grimas: šiame aspekte ispanai nusileidžia amerikiečiams. Seriale daug spec. efektų, bet jie ne visada sėkmingi, arba net visai nesėkmingi. Kaip priešingybė - grimuotojai. Jie labai tikroviškai atvaizduoja žaizdas ir kt.

Bendrai serialas nuteikia optimistiškai. Jame daug gražių vaizdų ir peizažų. Serialo herojai labai skirtingi. Kiekvienas žmogus gali atrasti herojų pagal save: ryžtingą kapitoną, paslaptinguosius Huliją ir Gamboja ir t.t.

Serialas lengvai ir įdomiai žiūrisi ir yra paslaptis, kurią norisi sužinoti.

Truputį ir apie minusus serialo: Akivaizdu, kad pusę serialo finansavo Coca Cola.

Toliau, meilės reikalai. Jei pradžioje jie ne per daug įkyrėjo, o net originaliai įsipaišė į siužetą, tai nuo vidurio, prasideda tiek seilėjimo ir ašarų scenų, kad Santa Barbara nervingai rūko šone.

Modelinė aktorių išvaizda taip pat daugiau liūdina nei džiugina. Žinoma, į gražius veidelius ir figūrėles maloniau žiūrėti, bet ne tiek, kad visi kaip nuo viršelio nulipę. Bet nors tiek gerai, kad vaidyba nuo to nesuprastėjo.

Gan prasta antraplanių aktorių vaidyba. Visi jūreiviai ir antraplaniai kursantai toks vaizdas, kad net nebendrauja tarpusavyje, o tik sėdi, guli, stovi akmeniniais veidais. Matyt kūrėjai galvojo, kad visas žiūrovų dėmesys bus į pagrindinius herojus.


El Internado Lagune Negro/Juodoji lagūna 2007-2010 m. (7 sezonai)



user posted image

user posted image


Tai viena iš prestižinių Ispanijos mokyklų, joje mokosi vaikai iš įtakingiausių šeimų.

Mokyklą supa paslaptingas miškas, kuris turi savas paslaptis. Vieną kartą Alfonsas, istorijos mokytojas pasakė Hectorui [direktorius]:"Šiame miške atsitinka dalykai paslaptingi" ir tuomet mokytojas buvo išmestas iš mokyklos, vėliau rastas nužudytas.

Bet ne tik miškas paslaptingas, mokykloje pilna slaptų durų su keistais ženklais. Kiekviena net ir mažiausia simbolių detalė turi savo reikšmę tyrimui, kurį atlieka 5 mokiniai, paslaptingas virėjas ir Hectoras.

Negana to, mokykloje pilna slaptų labirintų, kurie veda į mišką. Speliojama, kad prieš mokyklą toje pačioje vietoje stovėjo vaikų namai iš kurių vaikai paslaptingai dingdavo. Organų prekyba? Tobulaus žmogaus ieškojimas? Keistas menas?... Daug visokių teorijų, tačiau niekas taip ir nežino tiesos.

Į mokyklą atvyko du naujokai Paula ir Marcas, kurie labai paslaptingai neteko savo tėvų. Po mokytojo Alfonso dingimo,mokiniai Carolina, Rocy ,Marcas, Vicky, Ivan ir Cayetano pradeda savo tyrimą dėl mokytojo mirties.

Tačiau netrukus jie sužino,kad senieji vaikų namai buvo uždaryti, nes dingo penki mokiniai, kurie kaip ir jie pradėjo savo tyrimą. Taip pat jie sužino, kad buvo atliekamos įvairios medicininės operacijos.

Nors jie įtaria, kad nieko nepavyks padaryti, tačiau tyrimas einasi po biški į priekį. Taip pat vienas iš penkiukės bus rastas nužudytas miške.

Ir čia tik ilgos istorijos pradžia....



Gran Hotel


user posted image

user posted image

Kostiuminis serialas, kurio veiksmas vyksta dideliam prestižiniam viešbuty, priklausančiam turtingai šeimai. Keistom aplinkybėm dingsta viena iš kambarinių. Netrukus į kurortą (mažam miestely) atvyksta dingusios merginos brolis, kuris netiki, kad sesuo nepranešus būtų išvykus. Būdamas apsukrus, apsimeta esantis personalo darbuotojas - padavėjas ir įsilieja į personalą, taip tikėdamas sužinoti, kas nutiko Kristinai. Tuo pat traukiniu į miestelį grįžta ir jauniausioji savininkės gražuolė dukra.. Po kiek laiko miestelį sukrečia dar kelios žmogžudystės... Čia netrūksta paslapčių, asmeninių dramų ir meilės istorijų...


Luna, el misterio de Calenda

user posted image

Teisėja su paaugle dukra atvyksta į nedidelį miestelį pas savo vyrą/tėvą. Deja, jau pirmą naktį jis (policijos komisaras) dingsta. Po kiek laiko jį visą keistai sudarkytu kūnų randa miške (kažkokioje duobėje - šuliny). Žmona pradeda tyrimą, o paauglė dukrą susižavi keistu jaunuoliu, turinčiu savo paslaptį. Jį, tėvas, bandydamas išgelbėti nuo mirties, paliko ant mistiško aukuro, dėl ko jis virto vilkolakiu, nors pats jaunuolis nežino, kas jį pavertė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žalia Rūta: 09 vasario 2013 - 21:38
O kaip jūs žiūrit/siunčiatės šiuos serialus? Nes Linkomanijoj nėra... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 09, 22:32)
O kaip jūs žiūrit/siunčiatės šiuos serialus? Nes Linkomanijoj nėra...  g.gif

As ziuriu rusu kalba. Galima atsisiusti is nnm-club.ru, arba online http://seasonvar.ru/...a-6-season.html
Cia geriausias profesionalus vertimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žalia Rūta: 09 vasario 2013 - 21:36
as ismeciau paieska google, ir dave ziuret smile.gif ziuriu per serialsonline.net 4u.gif
pradejau nuo el internado, nezinau ar baisiai idomu, bet jau puse dienos prie kompo, ziuriu neatsitraudama lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2013 02 09, 23:23)
as ismeciau paieska google, ir dave ziuret smile.gif ziuriu per serialsonline.net 4u.gif
pradejau nuo el internado, nezinau ar baisiai idomu, bet jau puse dienos prie kompo, ziuriu neatsitraudama lotuliukas.gif

laugh.gif o dar idomiau, kad jis pasibaiges, nereikes kas savaite laukti bigsmile.gif
As tai labai skeptiskai ziurejau pirma sezona, man ten siaubekas atrode unsure.gif
Atsakyti
labų dzienų cool.gif


o tas Gran Hotel detektyvas tipo??
Žalia Rūta galutinai iš kelio mane išvedė


Pirmiausiai rekomenduoju žiūrėt El Internado ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verbena..: 10 vasario 2013 - 08:49
Jetus, as jau simta metu ruosiuosi El Internado ziuret, bet jis tooooks ilgas - neatsiplesiu nuo kompo kiaurom parom paskui doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ooo, kokia tema! wub.gif thumbup.gif
As ziuriu el barco, dabar 2 sezono 2 serija. Labai labai patinka wub.gif Toks grazus, siltas pasakojimas wub.gif Plius pagrindiniai grazus. Bet nepritarsiu Zaliai_Rutai, man kaip tik patiko, kad ten ne visi grynai "modelines" isvaizdos. Taip, grazus tikrai, bet nera holivudiniai grazuoliukai, tokie gyvenimiski labiau, jei taip galima issireikst. Pvz, man labai istrigo, kad merginos ten nera visiskos kudenos. Ta prasme, visos graziom figurom, "stangrios", prisiziurejusios, bet nera lentutes.
Pastebejau, kad ta cola labai demonstratyviai visur rodo biggrin.gif Net pagalvojau, negi jiems nesinori normaliai atsigert, kokio vandens pvz. Man cola kartais skanu, bet ji man labiau pasiskanavimui, toks saldus sirupas, o ne normaliam atsigerimui.
O ziuriu as per seriesyonkis.com . Patinka man ten, online ziuriu, nieko siustis nereikia, sistema - kur ka spaust jau atkirtau biggrin.gif Tik ten ispaniskai. Nors gal ir su angliskais titrais galima rast g.gif

Ai, ir dar pridursiu - nors cia visai ne siaubiakas, man pirma serija buvo baugoka ziuret biggrin.gif As labai visokiu tokiu dalyku bijau (stipriu audru ir t.t.), tai pagalvojau, kad tikrai nenoreciau laivu i tolima kelione plaukt. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo atverklanga: 10 vasario 2013 - 11:33
El barco aprasyma 'pasiskolinau' blush2.gif lotuliukas.gif

Del colos tai jooo, man irgi akis rezia.

O El Internado, kaip ir El Barco reklamuoja ant lagaminu, penalu - kazkokia firma, nepamenu.
Labiausiai tai kurjeriu paslaugas, kiekviena serija atnesa siuntas lotuliukas.gif
Atsakyti
Cia, sitoj temoj jau teisetai galiu klaust biggrin.gif
As jau tiek (2x2) paziurejus turejau suprast, kas Barbucha tai Salomejai? Ten daug apie jo praeiti rode, bet kai as pagrinde tik vaizda ziuriu, sita praleidau arba nesake. Jei dar neturiu zinot, tai nesakyk biggrin.gif Bet jei jau isaiskejo, tai buk gera, apsviesk mane 4u.gif
Isvis, kas ten su juo buvo? Kiek supratau, jis labai protingas, dirbo kazkokioj "nesvarioj" kompanijoj, turejo suzadetine, bet pradejes dirbti, tapo "nebegeras", todel jie issiskyre. Taip?
Atsakyti
QUOTE(atverklanga @ 2013 02 10, 12:41)
Cia, sitoj temoj jau teisetai galiu klaust  biggrin.gif 
As jau tiek (2x2) paziurejus turejau suprast, kas Barbucha tai Salomejai? Ten daug apie jo praeiti rode, bet kai as pagrinde tik vaizda ziuriu, sita praleidau arba nesake. Jei dar neturiu zinot, tai nesakyk  biggrin.gif  Bet jei jau isaiskejo, tai buk gera, apsviesk mane  4u.gif
Isvis, kas ten su juo buvo? Kiek supratau, jis labai protingas, dirbo kazkokioj "nesvarioj" kompanijoj, turejo suzadetine, bet pradejes dirbti, tapo "nebegeras", todel jie issiskyre. Taip?

Viska pamatysi, apie Barbucha ir Salomeja bus atskira serija.. Ir kas jis toks irgi bus dar daug pasakojimu wink.gif Tikrai suprasi wink.gif
Atsakyti
iš Žalios Rūtos išpešt informaciją sudėtinga laugh.gif
Atsakyti