Ar čia normalu taip???
Ir kodėl tas mano vaikas nenori sėdėt
Gal kas turit panašios patirties?
Mano mažiukui jau pusė metelių... pats vienas neatsisėda, o pasodintas - nesėdi, triukšmą ant visų namų kelia. Nepasakyčiau, kad lepšiukas koks, už rankų tveriasi, skubiai atsisėda įsikibęs, o tada iškart stojasi. Stovi tvirtai, įsikibęs, na, kiek pasiūbuodamas į šonus... O vat ropoja... neina pagaut. Vos tik paguldytas, tuoj verčiasi ant pilvuko ir pirmyn rėpliot...
Ar čia normalu taip??? Ir kodėl tas mano vaikas nenori sėdėt Gal kas turit panašios patirties?
Kiek zinau, berniukai paprastai truputi veliau nei mergaites sedeti pradeda. Mano maze sedi nuo mazdaug 5 menesio. O mano drauges beveik 9 menesiu sunelis, dar tik visai neseniai sedeti pradejo.
normalu, kad pusės metų berniukas dar nesėdi, bet jeigu ropoja, tai beropodamas pats vieną kitą kartą pabandys sėstelti ir taip pradės savarankiškai sėdėti.
Manoji tai sėdi nuo šešių mėn., bet pradžioje taip pat buvo mieliau ne sėdėti, o įsikibus ir svyruojant stovėti
Mano sūnelis lygiai taip pat. Pats neatsisėda dar, o ropoja jau senokai
Mūsų dukra taip pat pirmiausiai nuropojo
maniske taip pat pati dar nesedi, tik jei yra kokia atrama, arba uz ko nusitverti. o ropoti ropoja, ir labai greitai. nebespeju gaudyti!
mano dukrytei jau daugiau, kaip pusė metukų, pasodinta kažkiek pasėdi, bet labai trumpai. Pati nesiseda. Gydytoja sakė, kad čia dėl didžiulio merginos judrumo ji nenusėdi vietoje. O šiaip jau ir ropoja, ir labai daug vartosi. manau, kiekvienas atvejis yra individualus ir nereikia jaudintis
Manoji mergelė irgi nesėdi.
Jolyta, mano kleckelis, gimęs tą pačią dieną, elgiasi lygiai taip pat
Visus namus apropoja po kelis kartus. Ir dar kokiu greičiu Lovoje stovi kaip kareivukas, o ir visur kitur, kur tik randa įsikibti, tuo stojasi. Bet sėdėti visai nenori. Gal todėl, kad poreikio neėra. Juk judrumas toks, kad kur čia nusėsėsi O ir daktarė sakė, kad pagal naujas kažkokias normas, sėditi turi nuo 8-9 mėn.
mano tai tik 6 ir 2 savaičių pati sedet pradėjo
Maniskis jau pagaliau pirma karta pats atsisedo (6men ir 2 savaiciu beveik)
Paropojo, paropojo ir atsisedo... bet sedet siaip tingi, sliauziot matyt smagiau
Sveikos, nuo kokio menesiuko jusu mazylis jau gali issedeti kuri laika?
O nuo kada pradejo bandyti sestis? kaip visa tai vyko?
Mano abu vaikai veržėsi sėst nuo 4 mėn
O mano pupa pirma repliot pradejo, o tik tada normaliai sedet. Tai praktikskai kai pradejo saedet ir stovet isikibus pradejo
QUOTE(jovka @ 2005 12 14, 14:05) O mano pupa pirma repliot pradejo, o tik tada normaliai sedet. Tai praktikskai kai pradejo saedet ir stovet isikibus pradejo O mes patis atsisedom tik uzvakar, nakti lovytei pradejo verkti, pasiziuriu....mazoji sedi
Aha, man irgi labai idomu, ka reiskia pradejo sedeti.
Mano vaikas norejo atsisesti jau nuo 4 menesiu bet mes jam neleidom o tik darem pratimus kad pilvo raumenys sustipretu o nuo 6,5 menesio jis kazkaip viena diena pats ir atsisedo. Mums gydytoja patare neskubeti su sodinimu kaip vaikas pats atsises tada ir laikas jam atsisesti
Mano Rusnė sėstis norėjo jau nuo 3 mėn.
O ortopedas Žitkauskas man sakė (tikrinome klubus, o kadangi ji labai norėjo sėstis tai aš ir paklausiau ar galima): Vaikas 6 mėn. turi sėdėti tiesia nugaryte, +/ - 2mėn. Taigi jei vaikas sėdi 4mėn. yra gerai, jei jis sėdi tik 8mėn. t.p.nėra blogai. Čia vokiečių medikų teorija... Taigi, kai bus laikas vaikas ir atsisės, aš manau tik nereikia nieko daryti per prievartą.
Mažylė laba veržėsi sedėtnuo 3,5mėn, darydavom pratimukus, bet sodinti nesodindavom ilgam
O dabar jau kelios dienos kaip mažylė sėdi, tik kėdutėje(neatsirėmus), ir jei pasodini.O pati dar neatsisėdo
Sveikutės, manoji pradėjo riestis, tipo nori sėstis- 3.5 mėn. ypač, kai sėdi automobilinėje kėdutėje įsikimba į rankena abiems rankomis ir pirmyn. Gal kiek ir ankstoka tokiai panai jau bandyti sėstis, bet gi neuždrausi, lai riečiasi, juk pilvo raumenukus treniruoja. Tik specialiai tai nesodinu ir neramstau. A.Vingro knygoje "Jūsų kūdikis" parašyta, kad po keturių mėnesių vaikas "atsirėmęs išsėdi 10-15 min."
Man atrodo, kad pats mazylis zino, kada jau gali sedeti
As vis prilaikydavau mazute nuo kokiu 5 menesiuku, o nuo 6 menesiu pradejo pati sedeti Kiek teko susidurti su nesedinciu vaikuciu mamytem - beveik visiems mazyliams buvo raumenu tonuso pakitimai, dazniau padidintas tonusas ir tokie mazyliai daznai pirma atsistoja, o po to atsiseda. O jiems super padedavo masazas ir baseinas
Mums gydytoja patare nesodinti, laukti kada pati atsisės.Taip ir buvo.Pati graziai atsisedo
QUOTE(aleksa @ 2005 12 14, 15:19) Mano vaikas norejo atsisesti jau nuo 4 menesiu bet mes jam neleidom o tik darem pratimus kad pilvo raumenys sustipretu o nuo 6,5 menesio jis kazkaip viena diena pats ir atsisedo. Mums gydytoja patare neskubeti su sodinimu kaip vaikas pats atsises tada ir laikas jam atsisesti o tai kas cia per pratimukai pilvo raumenukams? o ka reiskia "norejo sestis"? QUOTE(gintale @ 2005 12 15, 12:11) o tai kas cia per pratimukai pilvo raumenukams? o ka reiskia "norejo sestis"? Mažylė norėjo sėdėti- ji visalaik keldavo galvyte, verkdavo,kad neišeina atsisėsti
Mano sunus pradejo riestis nuo 4 men. Nuo 5 men jau drasiai sodinau sau ant keliu, 6 men jau sedejo pasodintas, dabar jam 7 men. sedi labai ilgai vienas bet pats dar neatsiseda, visai nedaug truksta, bet jis pas mane dar tik atbulom sliauzioja, nors jam tai labai nepatinka, o va sedi kuo puikiausiai.
Mano abu vaikai tvirtai ir savarankiškai pradėjo sėdėti nuo 7 mėnesių, o nuo 8 mėn patys atsisėsdavo.
SODINTI, KOL PATS NEMOKA ATSISESTI NEGALIMA! mes nuo 8 men sedim ir atsisedam!
QUOTE(gintale @ 2005 12 15, 10:11) o tai kas cia per pratimukai pilvo raumenukams? o ka reiskia "norejo sestis"? Pratimukai tai kai paimi vaika už rankas ir potruputi sodini ji po to pamažu paguldai ji 5 kartus kartoji. Po to kai pilvo raumenukai sustipreja tai jis pats stengiasi atsisesti kelia galva ir kojas ir to pačiu išeina kad vaikas pats daro pratimus.Viena diena pabandžiau prilaikyti jam kojas tai jis pakele galva ir pats atsisedo. taip kartojam tos pratimus kol jis tvirtai nepradejo sedeti. Aišku nereikia piknaudžiauti su tais pratimais kad nepersistengti jis savaime atsises kai ateis laikas
Mano storuliukas dar pats neatsisėda,tačiau pasodintas labai ilgai sėdi tiesia nugaryte. Tokiu būdu jis sėdi nuo 6.5mėnesių.
Labai patinka prilaikomam stovėti. O ropinėti nesigauna, nebent pašliaužia atbulai... QUOTE(linutte @ 2005 12 16, 13:18) Mano storuliukas dar pats neatsisėda,tačiau pasodintas labai ilgai sėdi tiesia nugaryte. Tokiu būdu jis sėdi nuo 6.5mėnesių. Labai patinka prilaikomam stovėti. O ropinėti nesigauna, nebent pašliaužia atbulai... Mums irgi panašiai
Mums 8,5 men. ir mes tik per paskutine sav. ismokom atsisesti savarankiskai. Bet dabar jau is visokiu padeciu
Mums 8 mėn., bet pati atsisėdusi dar nebuvo
Mano dukrytei bevik 3 men (poros dienu truksta), o ji jau nori sestis! is pradziu nesupratau, galvojau, akd gal pilvuka pucia, gal viduriau kai uzkieteje kai ji taip rieciasi... tik veliau dasilo
o dar geriau - i delniukus pirstus idejau - o ji prisitrauke 2 kartus. ir po to supyko labai
Mano dukrytė pasodinta sėdėdavo nuo 6 mėn, o nuo 7 mėn pradėjo ropoti ir pati atsisėsti
mano sūneliui jau trys su pusę. Mes taip pat darome pratimus. Ir jamtaip patinka, kai jis atsisėda, tada dairytis pradeda. Bet pats dar nenori sėdėti. Aš ir nesodinu, tik pilvo raumenis mankštinam. Aš kažkur skaičiau, kad mergaitėm iki 6 mėn. net bandyti sėdėti negalima, kad nebūtų problemų vėliau, atseit gali plokščiapadystė išsivystyti ir gimdyti bus sunku. Bet manoji tai 6 sėdėjo
o jetus, kiek man dar ilgai reiks laukt, kol atsises
Manoji mergyte uzvakar labai nustebino
Mano mergina nuo pusiau sėdimos padėties taip pat labai lengvai atsisėda tačiau iš gulimos padėties dar nepasikelia.Nors pasodinta jau gana tvirtai sėdi.Mes taip pat darove visokius pratimus, mankštinamės ant kamuolio
Jei mažiukas rodo norą sėst, kodėl neleist jam pasipraktikuoti? Maniškiui tai suteikia labai nemažai džiaugsmo, o kai leidžiu pastovėt į pirštus isikibus, išvis, pilnos kelnės laimės. Aplamai, jam labiau rūpi stovėt, ne sėst.
maniske jau gerai sedejo 5men be savaites 6 pati atsisesdavo tai kad ji jau menuo kai pati lovytej arba i mano koja isitverusi atsistoja...
Mano dukrytė pati sedėti nemoka. Ji net nesistengia. Jei sodini, tai iškarto stojasi. Šiandien jai 7 mėn. tai vaizdas toks: nei normaliai sėdi, nei stovi. Bet , tikiuosi, kad greit atsistos.
O aš jau galvojau kadagi mano atsisės, nors dar tik šeši mėn.
kaip idomu - mum gydytoja patare jau dabar po truputi sodinti bet neramstyti o sodinti palaikyt ir statyt kad tupinetu ... vat tai kol kas tik pasodinu bet dar pats tikrai nesedi - o taip laukiu
Kaip faina skaityti apie tai kaip mazyliai sedasi
o maniskiui 9men,taciau jis pats tik atsistoja,o sedet....tai nesedi dar
Mums dabar 6,5mėn. ir trumpai pasėsėt galim
|