o as eisiu 34 sav ultragarsa daryt, tada ir paziuresim kokios ji bukles......labai tikiuos nebus didele..
O pas mane yra net 3miomos desineje krutyje, tai sake, kad ko gero negalesiu maitinti savo maziukes krutimi, nes nesigamins pienas...
QUOTE(Valodkaite @ 2007 12 13, 12:33) O pas mane yra net 3miomos desineje krutyje, tai sake, kad ko gero negalesiu maitinti savo maziukes krutimi, nes nesigamins pienas... turbut pas tave ne miomos, o kitos kilmes augliukai Mioma tai gerybinis gimdos lygiuju raumenu navikas. Taip, kad jis negali but krutyje
Sveikos,
Pasidalinsiu ir as savo patirtimi apie miomas. Pries metus nustate apie 3 cm mioma gimdos sienoje. Dabar esu pastojusi (8 sav.), miom aisaugo iki 3,7 cm. Miomos nestumo metu gali arba augti, arba neaugti arba sunykti, priklausomai kokiu hormonu skatinamos jos auga. Jei moterisku - nestumo metu mioma greiciausiai augs, kaip yra is pas mane. Kiek supratau is gydytoju nuomones - didziausias pavojus kyla vaisiaus isnesiojimui. Gali buti prieslaikinis gimdymas, persileidimas bet kuriuo metu. Jokios itakos tam negalima padaryti. Jei vistik viskas butu gerai - aisku turbut planuociau cezari, kad kartu pasalinti ir ta mioma. Bet visu pirma yra labai svarbu stebeti kaip ta mioma elgiasi nestumo metu. Nuo 22 savaites svarbu pasidaryti tyrimus del miomos (pamirsau kaip jie vadinasi), del strategijos kaip toliau su ja elgtis. Neziurint viso to - svarbiausia nesinervuoti ir neverkslenti, tuo tikrai nieko nepakeisi, o dar tik labiau pabloginsi situacija. As susitaikiau su savo situacija ir tikiuosi geriausiu rezultatu. Jei ivyktu persileidimas - greiciausiai operuociau mioma ir vel bandyciua pastoti. Taigi - auksciau nosis visos!! Nepanikuokit, susiraskit gera gydytoja, reguliariai tikrinkites, atlikite visus reikiamus tyrimus ir padarysite viska ka galite. Sekmes ir stiprybes! QUOTE(styte74 @ 2007 12 19, 09:31) Sveikos, Pasidalinsiu ir as savo patirtimi apie miomas. Pries metus nustate apie 3 cm mioma gimdos sienoje. Dabar esu pastojusi (8 sav.), miom aisaugo iki 3,7 cm. Miomos nestumo metu gali arba augti, arba neaugti arba sunykti, priklausomai kokiu hormonu skatinamos jos auga. Jei moterisku - nestumo metu mioma greiciausiai augs, kaip yra is pas mane. Kiek supratau is gydytoju nuomones - didziausias pavojus kyla vaisiaus isnesiojimui. Gali buti prieslaikinis gimdymas, persileidimas bet kuriuo metu. Jokios itakos tam negalima padaryti. Jei vistik viskas butu gerai - aisku turbut planuociau cezari, kad kartu pasalinti ir ta mioma. Bet visu pirma yra labai svarbu stebeti kaip ta mioma elgiasi nestumo metu. Nuo 22 savaites svarbu pasidaryti tyrimus del miomos (pamirsau kaip jie vadinasi), del strategijos kaip toliau su ja elgtis. Neziurint viso to - svarbiausia nesinervuoti ir neverkslenti, tuo tikrai nieko nepakeisi, o dar tik labiau pabloginsi situacija. As susitaikiau su savo situacija ir tikiuosi geriausiu rezultatu. Jei ivyktu persileidimas - greiciausiai operuociau mioma ir vel bandyciua pastoti. Taigi - auksciau nosis visos!! Nepanikuokit, susiraskit gera gydytoja, reguliariai tikrinkites, atlikite visus reikiamus tyrimus ir padarysite viska ka galite. Sekmes ir stiprybes! ir tau sėkmės. Šaunuolė, kad taip pozityviai galvoji QUOTE(styte74 @ 2007 12 19, 08:31) Man pirmo cezario metu, nesalino miomos, nes gimdos audinys labai istampytas, gleivine isbujojusi buvo... po nestumo mioma susitrauke....... dabartinio nestumo metu ziurejo, bet jos nepamate echo, gal vaikas uzstojo, gal placenta uzklojo QUOTE(ramyra @ 2007 12 19, 16:05) Man pirmo cezario metu, nesalino miomos, nes gimdos audinys labai istampytas, gleivine isbujojusi buvo... po nestumo mioma susitrauke....... dabartinio nestumo metu ziurejo, bet jos nepamate echo, gal vaikas uzstojo, gal placenta uzklojo Kiek kalbėjausi su savo gydytojais, tai jie mane atkalbinėjo nuo miomos operacijos darant Cezario pjūvį, nes gali gautis labai didelis kraujavimas. Sakė, kad geriau tai atlikti po gimdymo, kai gimda susinormalizuoja.
O ar būtina jas išpjaut?
QUOTE(Mazule @ 2007 12 27, 15:45) kol mazytes tai netrukdo, o ir medikai tik "stebi". bet ilgainiui jos linkusios augti....ypac su amziumi, kai organizme prasideda lyt hormonu pokyciai.... kiek zinau, miomom yra ir paveldimumo faktorius, pvz mano mamai taip pat isoperuota, kai buvo 45 m. QUOTE(ramyra @ 2007 12 29, 16:57) kol mazytes tai netrukdo, o ir medikai tik "stebi". bet ilgainiui jos linkusios augti....ypac su amziumi, kai organizme prasideda lyt hormonu pokyciai.... kiek zinau, miomom yra ir paveldimumo faktorius, pvz mano mamai taip pat isoperuota, kai buvo 45 m. Miomos padidėja nėštumo metu, tačiau po gimdymo dažniausiai vėl grįžta į pradinį dydį. Jei miomos netrukdo gimdymui, dėl jų operacijos ar konservatyvaus stebėjimo tikslinga spręsti po gimdymo. "Su amžiumi", t.y. kai išnyksta mėnesinės, nustoja hormonus gaminti kiaušidės, miomos taip pat dažniausiai mažėja ir "traukiasi".
Na kaip jums sekasi? kur visos prapuolusios? matau, kai kurios jau su leliukais - reiškia viskas buvo gerai
Aš penkt. einu pas daktarę - labai bijau dėl tos bjaurybės - kad tik labai nedidėtų.......... Informuosi kas kaip QUOTE(Mazule @ 2008 01 29, 11:44) Na kaip jums sekasi? kur visos prapuolusios? matau, kai kurios jau su leliukais - reiškia viskas buvo gerai Aš penkt. einu pas daktarę - labai bijau dėl tos bjaurybės - kad tik labai nedidėtų... Informuosi kas kaip vis dar
Tai valio
Na kaip nors
Reik tiket, kad viskas bus gerai
QUOTE(Mazule @ 2008 01 29, 12:44) Na kaip jums sekasi? kur visos prapuolusios? matau, kai kurios jau su leliukais - reiškia viskas buvo gerai Aš penkt. einu pas daktarę - labai bijau dėl tos bjaurybės - kad tik labai nedidėtų.......... Informuosi kas kaip Lauksim info, kaip sekėsi? O beje, koks jau nėštumo laikas ir kokio dydžio ta mioma? QUOTE(ramyra @ 2008 01 29, 12:49) Kaip smagu, kad jau nedaug liko, sėkmės Aš taip pat turiu miomą, kuri jau dabar yra paburkusi kartu su gimda (prieš nėštumą buvo 2 cm, o dabar jau 3-4 cm)
Sveikutės
raportuoju - šiandien buvau pas daktarę - miomos nematyti
Turejau as mioma pries nestuma buvo 2mm kaskur, i nestumo pabaiga jau isaugo kelios o pagrindine net iki 4cm
Laba
Man dabar kai žiūrėjo UG miomos jau nematė QUOTE(viliuosi @ 2008 02 16, 13:44) Ne visada nėštumo metu ir mato QUOTE(namiseda @ 2008 02 16, 14:08) Ne visada nėštumo metu ir mato kai lankiausi prieš nėštumą, jokios miomos nebuvo. Nėštumo metu buvo pastebėta ir sakė, kad reikės sekti ar nedidėja. O va dabar kai paklausiau, sakė, kad nemato, taigi ir pavojaus nekelia. Tai man dabar kur kas ramiau. Kaip bus vėlaiu-matysim.
Keliu į viršų temą - nagi
Aš turiu miomą, kuri dabar bujoja - iki nėštumo buvo 2 cm, dabar jau net bijau gydytojos klausti kiek (prieš mėnesį buvo apie 5 cm su viršum)... labai bijau, kad neprispaustų leliuko (mums 12 sav.), nes ginė sakė, kad jam lyg ir mažoka vietos QUOTE(*Frezija* @ 2008 03 21, 15:07) Aš turiu miomą, kuri dabar bujoja - iki nėštumo buvo 2 cm, dabar jau net bijau gydytojos klausti kiek (prieš mėnesį buvo apie 5 cm su viršum)... labai bijau, kad neprispaustų leliuko (mums 12 sav.), nes ginė sakė, kad jam lyg ir mažoka vietos Sveiki! Frezija, o kokio tipo Tavo mioma: raumenyje, gimdos isoreje, ar gimdos viduje? Ar ji deformuojanti gimdos ertme? Kaip sekesi pastoti? Aciu uz atsakyma. Mairune QUOTE(Mairune @ 2008 03 21, 16:37) Sveiki! Frezija, o kokio tipo Tavo mioma: raumenyje, gimdos isoreje, ar gimdos viduje? Ar ji deformuojanti gimdos ertme? Kaip sekesi pastoti? Aciu uz atsakyma. Mairune Maniškė gimdos sienelėje (vidiniame sienelės sluoksnyje, kaip suprantu ne ant kojytės). Iki nėštumo nieko nedeformavo, dabar nežinau, gydytoja nesakė, tik sakė, kad ji bujoja
Na mes laikomės atrodo gerai - 22 sav. kai tikrino - miomos nesimatė (kaip suprantu, ji tiesiog išsitempė ar po placenta pasislėpė
Bet bijau, kad be Cezario vis tiek neprasisuksiu - skersas mano leliukas QUOTE(Mazule @ 2008 03 23, 20:13) Na mes laikomės atrodo gerai - 22 sav. kai tikrino - miomos nesimatė (kaip suprantu, ji tiesiog išsitempė ar po placenta pasislėpė Bet bijau, kad be Cezario vis tiek neprasisuksiu - skersas mano leliukas Kaip gerai, kad tau ji dingo - sėkmės ir nebijok cezario QUOTE(*Frezija* @ 2008 03 25, 10:50) Kaip gerai, kad tau ji dingo - sėkmės ir nebijok cezario Aš kaip suprantu, jos būna kelių rūšių - tokios "su kojele" nedingta, o jei gimdos raumenyje - išsitempia (nors irgi juk nedingsta - manau po nėštumo vėl matysis
Sveikos, merginos
Man 3 cm mioma nustate pries 5 menesius. Mioma issikisusi i gimdos isore, pusiau raumenyje. Gine neragino operuotis, sake, kad greiciausiai problemu nebus (juolab, kad man neskauda ir nekraujuoja). Dabar ka tik pastojau, tai vis kirba mintis, ka ta mioma iskres. Po keliu savaiciu eisiu pas gine, paziures, ar auga. Siaip labai palengvejo paskaicius sita temele - tiek daug mamyciu, kurioms miomos nesutrukde isnesiot ir susilaukt sveiku vaikuciu. Tikiuosi geriausio ir visoms linkiu to paties Sveikutes! Norejau pasiteirauti, ar kuri jusu sugebejo pastoti turedama pogleivine (submukozine) mioma? Jei taip, tai kaip klostesi nestumas toliau? Is anksto labai dekoju uz atsakymus.
Norejau paklausti - jei pries pastodamos zinojote, jog turite mioma, ar jautete ja pirmasias nestumo savaites? Nes man vis paraizo viduryje pilvo, kazkur toj pusej, kur mioma yra
Raportuoju savo naujienas:
Vakar buvau pas gine, preliminariai pasake, kad embrionas implantavesis kitoje gimdos puseje - ne toje, kur yra mioma. Viskas kol kas atrodo gerai, mioma nepadidejusi. Tikiuosi, i virsu iskelta temele atkreips demesi ir ktios nestukes & mamytes pasidalins savo patirtimi ir naujienomis
Na, Cikadele, turbūt mes dvi čia tokios miominės
Sveikos, mamytes, pas mane tokia pat beda, turejau mioma ir ja turiu. Gydytojai rekomendavo ja issioperuoti pries pastojant, bet nerizikavau, nes visokiu pasaku priseke...Na va, ir pastojau normaliai su mioma, isnesiojau ir pagimdziau irgi normaliai. Bedos buvo tokios: augant vaikeliui, augo ir mioma, Ji pas mane priekineje gimdos sieneleje, raumenyje. Vaisius vystesi normaliai. tik paskutiniais menesiais gydytoja prisikabino, kadangi vaisius nebuvo didelis, o pati svorio priaugau vos 7 kg. Tipo mioma spaudzia vaiko kakliuka ir jis negauna normalaus maitinimo. Norejo 8 menesi guldyti ligoninej ir auginti svori. Nesutikau, nes jauciausi normaliai r vaiko vystymasis atitiko visas normas, tik kad buvo maziukas. Gimdymas buvo su rizika, nes del miomos, kaip aiskino, po gimdymo galiu nukraujuoti, gimda gali nesitraukti ir pan. Rizikavau ir gimdziau pati, nors siule cezari. Gindymas praejo sklandziai, be dideliu kraujavimu ir bedu. Mergaite gime sveika ir zvali. Pagal apgar skale ivertinta 10balu
QUOTE(*Frezija* @ 2008 04 18, 11:46) Na, Cikadele, turbūt mes dvi čia tokios miominės oho, *Frezija*, kokie jus jau dideli - 17 savaiciu! Beje, jei mioma padidejusi, kokio ji dabar dydzio? vilteee3, labai aciu uz tavo istorija QUOTE(vilteee3 @ 2008 04 18, 12:00) Sveikos, mamytes, pas mane tokia pat beda, turejau mioma ir ja turiu. Gydytojai rekomendavo ja issioperuoti pries pastojant, bet nerizikavau, nes visokiu pasaku priseke...Na va, ir pastojau normaliai su mioma, isnesiojau ir pagimdziau irgi normaliai. Ačiū, kad papasakojai, tikrai nuteikei optimistiškai QUOTE(cikadele @ 2008 04 18, 16:09) Net nebežinau, kokio ji dydžio, prieš gerą mėnesį buvo apie 5,5 cm
Sekmes jums, mamytes
labas,
Man irgi įtaria miomą (25mm). Sekantį kartą varysiu birželio mėn. Tikiuosi, kad bus išnykus.. O jei ne, tai paskaičiusi čia nusiraminau, nes galvojau, kad ji gerokai pavojingesnė.. Tikiuosi, kad viskas bus ok mums visoms QUOTE(*Frezija* @ 2008 04 18, 21:01) Tikiuosi ir toliau jam/jai vietos nebepritrūks ir nieko ta mioma nespaus. Aš nusiteikusi optimistiškai *Frezija*, kitoj temelej uzmaciau, jog jau zinai, kad turesit mergyte ************* Keliu temele i virsu... Mano nestumas kol kas be problemu... laukiam ziniu is kitu
Mes irgi laikomės - mažai jau liko
smagu, kad kol kas visoms viskas gerai
QUOTE(cikadele @ 2008 05 02, 10:19) *Frezija*, kitoj temelej uzmaciau, jog jau zinai, kad turesit mergyte ************* Keliu temele i virsu... Mano nestumas kol kas be problemu... laukiam ziniu is kitu Ačiū, Cikadele, gydytoja spėja, kad mergaitė QUOTE(Mazule @ 2008 05 02, 18:44) QUOTE(viliuosi @ 2008 05 03, 09:40) Mazule ir Viliuosi, laikykitės - jūs kaip geras pavyzdys
Mano "update": siandien buvau pas gine, nestumui 10 savaiciu, vaikis gerai auga, labai graziai per echo atrode
QUOTE(cikadele @ 2008 05 08, 10:26) Mano "update": siandien buvau pas gine, nestumui 10 savaiciu, vaikis gerai auga, labai graziai per echo atrode smagu už jus QUOTE(cikadele @ 2008 05 08, 09:26) Mano "update": siandien buvau pas gine, nestumui 10 savaiciu, vaikis gerai auga, labai graziai per echo atrode Sveikutės, Aš irgi prisijungiu prie jūsų. Nėštumas panašiai kaip ir cikadelės 11-12 sav., tik mioma kiek didesnė 6 cm. Šiek tiek liūdna, bet tikiuosi, kad viskas baigsis gerai. Vaikiukas sakė pagal visas normas, tik, kad ta nelemta mioma. QUOTE(cikadele @ 2008 05 08, 10:26) Mano "update": siandien buvau pas gine, nestumui 10 savaiciu, vaikis gerai auga, labai graziai per echo atrode Smagu, kad viskas gerai QUOTE(Miriam @ 2008 05 12, 15:26) Sveikutės, Aš irgi prisijungiu prie jūsų. Nėštumas panašiai kaip ir cikadelės 11-12 sav., tik mioma kiek didesnė 6 cm. Šiek tiek liūdna, bet tikiuosi, kad viskas baigsis gerai. Vaikiukas sakė pagal visas normas, tik, kad ta nelemta mioma. Sveika, prisijungusi prie šios temelės QUOTE(Miriam @ 2008 05 12, 15:26) Sveikutės, Aš irgi prisijungiu prie jūsų. Nėštumas panašiai kaip ir cikadelės 11-12 sav., tik mioma kiek didesnė 6 cm. Šiek tiek liūdna, bet tikiuosi, kad viskas baigsis gerai. Vaikiukas sakė pagal visas normas, tik, kad ta nelemta mioma. Miriam, viskas bus gerai - cia pasiskaicius ramiau pasidaro, nes absoliuciai daugumai tos miomos nieko nesukomplikuoja O taviske kokioje padetyje - gimdos viduje, isoreje, ar sieneleje? QUOTE(cikadele @ 2008 05 13, 14:55) Miriam, viskas bus gerai - cia pasiskaicius ramiau pasidaro, nes absoliuciai daugumai tos miomos nieko nesukomplikuoja O taviske kokioje padetyje - gimdos viduje, isoreje, ar sieneleje? Pas mane išorėje. Bet man vis tiek kažkaip neramu darosi. Gal per daug prisigalvoju. O dar širdelė labai lekia (tachikardija). Tai ir nežinau kuo čia viskas baigsis. Dar šiek tiek ir gydytoja išgąsdino. Sakė neperseniausiai išoperavo nėščiai mioma, nes nuo 17 sav. prasidėjo baisūs skausmai. Geriau būtų nesakius. |