Valgo l.retai, gal mėnesyje kartą-omletą. Virto nevalgo ir neduodu
taip vieno nevalgo bet as du kartus per savaite isverdu ir tryni i kose sudedu..suvalgo liuks..
labai skaniai valgom ant sviestuko kepta
Kai mums buvo 1,1 metu retai duodavau putpeliu kiausinio tryni
nevalgo nei virto nei kepto kiausinio
nevalgo kiausiniu
Nemegejas ,jai kokioj misrainej tai taip,bet vienu virtu,ar keptu ar omletu ne
mano dukrele nuo metuku pusryciams jau suvalgydavo po pusantro virto kiausinio su naturaliu jogurtu,bet dabar jai 2.2metuku suvalgo du,bet trynio nebevalgo
Praeita savaite gaminau omleta, tai nepatiko, tada padariau perlenkta omleta, i vidu idejau tarkuotos desrytes, ir tarkuoto surio, bei krapu, tai suvalge puse
Mano dukrytei metukai ir 7 menesiai. Kiausinio visiskai nevalgo. Kiek bandem ja apgauti, spjauna ir tiek. Na ir viena dienele, vyresnele paeme sv. Velyku proga gauta nauja indeli kiausiniui. Mazoji pamate ir prireike, zinoma, jai. Idejome, o ji suvalge visa kiausini!! Buvome apsale
valgo omleta. tankiai gaminam pusryciams.kartais neatsisako ir virto.
Duodame kai patys valgome
Bandeme,bet kiausinukas virtas
Valgome kartais omletą,visai skaniai valgo.
valgo omleta,gan daznaio,lb megsta
Nuo 10 menesio pradejau dukrytei karta i savaite duoti putpeles kiausinuko tryni.
Mes kol kas gana retai valgom tik minkstai virta trinuka, baltymas netiko, isstume su liezuviuku lauk
Pirma karta kiausinuko virto ragavo kokiu 11 menesiu budama,o dabar kerta tik duok ir virta ir omletuka
QUOTE(rutely @ 2010 07 26, 14:59) Mums daktarė sakė, kad galima suvalgyti 2 kiaušinius per savaitę. Aš kepu omletą su pienu. Mano nevalgiukas jį labai mėgsta. Jei būtų galima, tai tikriausiai kasdien kepčiau, kad tik valgytų O man gydytoja sakė, kad norma tokia-1kiaušinio trynys kas antrą dieną, arba po puselę trynio kasdien. Jei kiaušinis duodamas vaikui virtas, tai baltymo duoti net nereikia, tipo gauna vaikas baltymų su pienu, ojei kiaušinienė ar omletas, tai aišku, kad tada jau kiaušą kepti visą. aš saviškiui duodu virtą trynį, oi mėgsta
tryni gan anksti pradejau duoti, po 7 menesio gal (kaimiska tikra) su savo pienu pramirkyta. dar nebuvo metuku tai ir baltymo ragavo. dabar metai ir 2 men valgo ir virta ir ant sviesto greit kepta (kai laiko nera) ir kiausiniene.. kai virtas, tai pradzioj tryni sumaitinu, poto jei dar alkana tai ir baltyma suvalgo su batonu arba duona..
Šiaip taikau maždaug 1 k./sav. 1 kiaušinį
Putpelės kiaušiniai
Jie skiriasi nuo kitų. Putpelės kiaušiniai, lyginant su vištos kiaušiniais, turi daugiau nepakeičiamosios amino rūgšties valino, pakeičiamosios amino rūgšties tirozino, 1,5 karto daugiau fosfolipidų, šiek tiek daugiau nesočiųjų riebalų rūgščių, daugiau vitaminų A, B1, B2, niacino, 2 kartus daugiau cholino, žymiai daugiau geležies ir vario. Tačiau putpelės kiaušiniuose nėra vitaminų D, E, B12, kai kurių kitų medžiagų. Kitų biologiškai aktyvių medžiagų yra beveik tiek pat, kiek ir vištos kiaušiniuose. Gerina imunitetą. Putpelės kiaušiniuose esantis cholinas, fosfolipidai ir amino rūgštis valinas didina organizmo atsparumą, stimuliuoja augimą, gerina medžiagų apykaitą kepenyse bei inkstuose, apsaugo juos nuo riebalinio sunykimo, stabdo aterosklerozės vystymąsi. Kadangi putpelės kiaušiniuose daug geležies, jie padeda išvengti geležies stokos mažakraujystės. Putpelės kiaušiniuose gausu fosforo, kuris reikalingas dygstantiems dantukams. Ne panacėja. Tiek putpelės, tiek vištos kiaušiniuose gausu biologiškai aktyvių medžiagų. Dalies jų biologinė vertė ir savybės nėra gerai ištirtos. Dėl to suteikti putpelės kiaušiniams didžiulę galią ir laikyti juos vaistu nuo visų ligų tikrai nedera. Kaip patiekti. Putpelės, kaip ir vištos, kiaušinius prieš gamindami nuplaukite. Geriausia plauti pasūdytu vandeniu, taip nuo lukšto lengviau atsiskirs bakterijos ir smulkūs nešvarumai. Po to kiaušinukus švariai nušluostykite ir virkite 1-2 minutes. Išvirtus dar tiek pat palaikykite karštame vandenyje. Verdant suyra žmogui nepalankios medžiagos, daugelis bakterijų. Virtą kiaušinį organizmas įsisavina lengviau nei žalią.
Mes kiaušinio trynį gal nuo 10mėn įmaišau į daržovienę maždaug kas dvi tris savaites vieną kartą . Jam labai patinka ir nieko
mano mazasis nevalgo nei virto kiausinuko ,nei omleto
Noreciau ,kad valgytu pav virta.
Į savaitę 1-2 kartus
Mažė 1,8m. nenori valgyti nei virtų nei omleto pavidalo kiaušinių. Todėl dedu jų (aišku kalba eina apie žalius) į mėsytę kotletukams ar į galkutes.
Siandie pirma karta prilekes atsikando virto kiausinio, kai anksciau niekaip jo neidaviau, tiesiog pjausciau misraine, o jis man ateminejo, skaniai valge
maniski supykindavo nuo kiausinio. dabar jam greit 3m tai darzelyje pripratino juos valgyti. labai dziaugiuosi, nes kiausinis naudingas musu organizmui. dabar karta per savaite iskepu omleto suneliui vakarienei, noriai suvalgo su pomidoru padazu
Kiek žinau, mums mamos jau nuo kelių mėn, duodavo virto kiaušinio
- - - Maniškė laaabai mėgsta kiaušinius - ir virtus, ir keptus Virtų labiausiai baltymą mėgsta (trynys, matyt, per sprangus jai)... QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 02 13, 02:43) Mažė 1,8m. nenori valgyti nei virtų nei omleto pavidalo kiaušinių. Todėl dedu jų (aišku kalba eina apie žalius) į mėsytę kotletukams ar į galkutes. Na va, nepraėjus nė mėnesiukui įvyko stebuklas
aš duodu kokies 2 k per savaitę ir tik kaimiškus
Duodu 2 k/sav putpeles kiausinuku
Maniskiui siaip patinka kiausiniai. Duodu visaip ir i savaite kelis kartus ir karta ir buna kad kokius tris kartus gauna. Dazniausiai duodu naminius, o jei ne tai drasiai parduotuvinius duodu
Mano zuikiui buvo alergija kiausiniams, artejant vieneriems pratinau prie putpeles kiausiniu, db jau kaip ir alergija nepasireiskia, Velykoms kirto vistos kiausini kaip didelis
O maniškis visiškai nevalgo kiaušinio, kiek besiūlyčiau jei ir įdedu į burnytę išpsjaudo
mes kiausinuka valgom viena karta per savaite, maniskis megsta
|