NA IR AS LABAI RETAI DUODU KIAUSINI,NORS REIKTU DAZNIAU.PABANDZIAU DUOT ISKEPTA SUMAISYTA SU PIENU KIAUSINIO PLAKINI IR NIEKO PATIKO IR NIEKO NEATSITIKO.REIKS DAZNIAU DUOT IR VIRTA NE VIEN KEPTA.
Kepta kiausini suplakta su pienuku tai labai noriai valgo, o virto neisiulysi
Kazkur skaiciau, kad nuo metu per savaite du kiausinius reikia duot, tai kartais papusryciaujam
mes nuo metuku pradejom ragauti kiausinio. Pirma kart daviau tryni, tai nelabai patiko, gal per sausas..nezinau. Na o veliau valge kiausiniene plakta su pienu. Visai jam patiko. duodu karta-du i savaite.
Gal zinot kaip dar galima pagardint ta kiausiniene? aciu
Keletą kartų daviau virto baltymo, suvalgė, bet be ypatingo noro, reiks pamėginti kepto plakto su pienu, gal labiau patiks. Kažkaip kiaušinius retai ir patys namie valgom, tai ir sūneliui retai tenka.
mes pradejome nuo 10 men, bet ne itin patinka, nebent iskeptas su desrele, tada siek tiek pavalgome o kitaip
As tai duodu tik tryni,1-2 kartus per savaite,bet jau bandysiu ir kepta kiausinuka duot,tik,neaisku ar valgys
kiausini valgyti suaugusiam zmogui rekomenduoja ne daugiau kaip keturis kartus per savaite, per daug negerai. as savo mazyliui kepu kiausiniene, arba jei kepu zuvies pirsteliu, ant ju uzpilu kiausini, ir viska ismaisau, labai noriai valgo, o siaip tik tryni megsta, i baltyma net neziuri
neduodu dar
Mano mazasis labai megsta virta kiausini, gali valgyt ne viena ir daznai, bet daznai neduodu. Keptas kiausinis jam, kiek pastebejau, matyt, nelabai skanus. O siaip tai jis valgo viska, noriai ragauja naujienas. Is darzoviu labai megsta ir raugintas, ir sviezias, bet visai nemegsta svieziu kopustu arba bet kokios rusies salotu. Iskart isspjauna lauk.
Karta per savaite virta arba kepta ( ant garu) duodu ir as. Karta per savaite todel, kad stengiuosi duoti kuo ivairesni maista - kasdiena vis kitokia kose, vaisiai, virta mesyte. Taip maitinantis baltymu tikrai uztenka (ir poreikis misti kiausiniais
o jei vaikutis kiausini valgo tik su desrelemis ir tik kepta - isvis neduociau. Nei to, nei to. Dovanokite jau Jus man uz tiesmukiskuma, bet sveika mityba man cia net nekvepia
nemegsta kiaušinio visai, nei virto, nei kepto, nei skanaus omleto
QUOTE(goldengirl @ 2006 11 27, 17:20) Karta per savaite virta arba kepta ( ant garu) duodu ir as. Karta per savaite todel, kad stengiuosi duoti kuo ivairesni maista - kasdiena vis kitokia kose, vaisiai, virta mesyte. Taip maitinantis baltymu tikrai uztenka (ir poreikis misti kiausiniais o jei vaikutis kiausini valgo tik su desrelemis ir tik kepta - isvis neduociau. Nei to, nei to. Dovanokite jau Jus man uz tiesmukiskuma, bet sveika mityba man cia net nekvepia atleiskit ir man uz tiesmukiskuma, bet gera jum sneket kai jusu auksas svoriu nesiskundzia, tai speju ir isrankus nera!o ka daryt tom kuriu pupuliai tikri gurmanai, ir jiem patinka butent kepta ir su desrele?mes irdziaugiames tuomet kad valgo nors tai! QUOTE(goldengirl @ 2006 11 27, 17:20) o jei vaikutis kiausini valgo tik su desrelemis ir tik kepta - isvis neduociau. Nei to, nei to. Dovanokite jau Jus man uz tiesmukiskuma, bet sveika mityba man cia net nekvepia Vadinasi mano mergaitės valgo labai nesveikai, nes valgo keptą kiaušinienę, keptą kalafijorą, keptą žuvį, ypač mėgsta keptą daktarišką dešrą. Nors ištikrųjų aš neskaitau kad tai nesveikas maistas, nes nekepu iki rudumo, o tik vos vos apkepu. Mano manymu netinkamas maistas tokio amžiaus vaikams yra čipsai, hamburgeriai, saldainiai, visokie aštrūs padažai
Na su mano panele tai irgi labai sunku, valgo kaip žiogas ir tai toli gražu ne viską. Ką padarau jai (sveiką maistą) tai spjauna ir nebeprasižioja, o į mūsų maistą tiek varvina seilę, kad neįmanoma neduoti. O kiaušinį bandžiau duoti nuo 10 mėn., tai pirmus kelis kartus suvalgė, o dabar iš tolo pamačiusi skuodžia kuo tuoliau.
Nu nežinau kodėl, bet specialiai neduodu, jei yra kitame maiste, tai taip (mišrainėse), o kad specialiai kept ar virt
Ir mano visai nemegsta jokiam pavidale,o dazelyje aukletojos kai klausiau sake kad valgo,nelabai tykiu,namie niekada nevalgo
mano mazyliui beveik metukai - dar kiausinio nebandem... sakau dar palukesim kelis menesiukus...
Maniskis valgo tik kepta
Pati labai retai valgau, bet kai verdu sau visada išverdu ir vaikui, suvalgo vieną.
trynio dar nevalgom.O šiaip kada patys tada ir vaikui.Kepta duodame su tryniu,o virto be.
Valgom dabar ir trynio po truputi.
Baltymo dar nevalgom, o tryni labai megsta.
Mes tai jau visą kaišinuką valgome, aišku ne kasdien, kokį sykį ar du per savaitę
QUOTE(dlambliukas @ 2007 03 02, 19:11) Mes tai jau visą kiaušinuką valgome, aišku ne kasdien, kokį sykį ar du per savaitę Vaikams iki 3 metų netinka kepti(ir kepti kiaušiniai), tarkuotų bulvių, grybų patiekalai, riešutai, nes jie sunkiai virškinami, netinka daug ląstelienos turintys patiekalai. Rekomenduojama nesaldyti patiekalų sacharoze, fruktoze, sirupais. negalima šokolado ar kitų saldumynų, gazuotų gėrimų.Geriau šviežiais vaisiais, uogomis, jų tyrėmis. Maistui rinktis ekologiškus produktus, naudoti švarų vandenį, gaminant laikytis higienos reikalavimų. Kiaušiniai. Alergijos profilaktikai juos patariama pradėti duoti nuo 1 metų amžiaus. Kiaušinį reikia virti 10 minučių, kad išvengtume salmoneliozės. tas pats galioja ir maitinančiai mamai: valgyti ne daugiau 2 kiaušinių per savaitę, virti ne trumpiau 10 min. reikia rūpintis savo mažųjų mityba nuo mažumės, nes vėliau gali atsirasti virškinimo problemų. QUOTE(dlambliukas @ 2007 03 02, 18:11) Mes tai jau visą kaišinuką valgome, aišku ne kasdien, kokį sykį ar du per savaitę Jai labai nedaug manau nieko blogo,jei taip galvosi kas sveika,o kas ne tai juk ir kvėpuoti tokiu oru nėra sveika?
nemėgsta... O kiaušiniai sveika, tik juos reikia duoti tą dieną, kai vaikas nevalgo nei mėsos, nei žuvies, kad nebūtų padauginta baltymų. ir mūsų gydytoja rekomendavo sumaišyti su daržovėmis.
reikia rūpintis savo mažųjų mityba nuo mažumės, nes vėliau gali atsirasti virškinimo problemų.
[/quote] noriu aš to ar nenoriu, bet mano mažiukas vis viena paragautų kaiušinio, nes lanko lopšelį, o ten kaišinis įtrauktas į dienos meniu be to, mano asmenine nuomone, reikia vaikučiui duoti paragauti daugelio dalykų, kad jis suprastų, kad šiam pasauly yra maisto įvairovė, be to, man labai liūdna žiūrėti, kai mes su vyru valgome keptą kaiušinuką, o mažiukas valgo savo daržoves ir žiūri i mus "kodėl man neduodi?" žvilgsniu
[quote=dlambliukas,2007 03 03, 19:44]
reikia rūpintis savo mažųjų mityba nuo mažumės, nes vėliau gali atsirasti virškinimo problemų. [/quote] noriu aš to ar nenoriu, bet mano mažiukas vis viena paragautų kaiušinio, nes lanko lopšelį, o ten kaišinis įtrauktas į dienos meniu be to, mano asmenine nuomone, reikia vaikučiui duoti paragauti daugelio dalykų, kad jis suprastų, kad šiam pasauly yra maisto įvairovė, be to, man labai liūdna žiūrėti, kai mes su vyru valgome keptą kaiušinuką, o mažiukas valgo savo daržoves ir žiūri i mus "kodėl man neduodi?" žvilgsniu [/quote] tai va, koreguoti belieka ir tėvų mitybą, gi mane kai augino nieks nesismuliko, valgiau ir tarkius ir keptą, rūkytą, tik riebalų niekad nevalgiau, -problemų nebuvo, o viskas prasidėjo maždaug nuo 18 metų -skrandžio skausmai, vėliau gastritas, po to gastro refliuksinė liga, na o neseniai aptiko akmenų tulžį... taigi virti kiaušiniai nuo metų-prašom, beje dukrelei labai patinka juos lupti, auga pagalbininkė
Pupai metai ir du men.kolkas kiausiniu dar neduodam,bet visai nesanai daviau paragauti truputuka virto baltymo
Aš manu vaikui reikia duoti paragauti įvairaus maisto,kad ir skrandukas adaptuotūsi.Kad vėliau kai paaugs,kad nebūtų dar blogiau,jei ko užvalgys.juk kai vaikas auga šiltnamio sąlygom manu nėra labai gerai.
o mes visai nenorim kiausinio
Mes taip pat valgom kiaušinį, bet virtą nelabai temėgsta, bet noriai valgo keptą su dešryte. Nors keptas nelabai gerai, bet dažnai neduodu. taip pat labai patinka kiaušinienė.
Mes tai labai miegstam kiaušinius. Dažniausiai išverdu. O keptus duodu tik per šventes kaip kažkas rašė su dešryte ir t.t.
Bet dažnaiu nei pora kartų per savaitę kaiušinių taip pat neduodu, sako jog nesveika daug kiaušinių vaikui. QUOTE(Kasiopėja @ 2007 03 15, 13:40) Mes tai labai miegstam kiaušinius. Dažniausiai išverdu. O keptus duodu tik per šventes kaip kažkas rašė su dešryte ir t.t. Bet dažnaiu nei pora kartų per savaitę kaiušinių taip pat neduodu, sako jog nesveika daug kiaušinių vaikui. Mes ir kokį porą kartų per savaitę valgom ,o ypač skanu kai mes valgome.Tada ir jai patinka.
Tokio amziaus savo mergytei gal tik pora kart per menesi kiausinuko duodavau,o dabar pora kart i savaitele pusryciams valgo,nes labai megsta
mes tai kiausinio tryni pirmiausiai pradejom valgyt nes taip liepe ir daktare nuo 8 men. o nuo metu ir kokiu dvieju men. jau valgem ir baltymus ir jai labai patinka
Aš duodu dar tik trynį,sumalu į daržovių košytę
Jokūbėliui 1metai ir trys mėnesiukai
Na velykų metas tai ir kiaušinių metas.Valgėm ir labai noriai...
nuo 10 mėn. kartas nuo karto duodavau putpelių kiaušinio trynį- valgydavo. Po kelių sav. pertraukos per velykas pasiūliau vištos kiaušinį-
Mes kiaušinius valgom bet virtus tai retai, bet kiaušinienę tai net 2-3 kiaušinius suvalgo
mažutei jau metai ir 3 mėnesiai , tai kiaušinio paragavo savaitę prieš Velykas, ir po vis bandžiau, bet labai jau jai nepatiko
Nevalgo jokiu
Aš irgi saviškiui daviau paragauti trynio per Vėlykas.. patiko!
Pasiskaičiau čia ir manau ryt ragausim jau baltymo..
Mano berniukui tai kiausinei nepatinka, ir neykisi jam. tai neduodu.
virto kiausinio
maniskiui dabar pusantru,kiausinius virtus ir omleta duodu jau net neatsimenu nuo kada,gal nuo 6 menesiu
Maniškė kiaušinius labai mėgsta virtus , keptus , omletą , bet duodu tik vieną kartą į savaitę.
Mes trynio pabandeme duoti nuo kazkur 10 men. o visa kietai virta kiausini nuo 1.1 men kazkur, tai suvalgo pvz. pusryciam po visa kiausini ir labai patinka, o kai pabandziau omleta duoti nelabai, nors tai buvo senokai, gal reiks dar karteli pabandyti
As kol kas tik omleta bandziau duoti, bet negaliu pasakyti, kad jau labai patiko
|