Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiaušiniai 1,1m vaikui
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
florida
sveikos mamytės, noriu jūsų patarimų, mano sūneliui jau metai ir mėnuo, bet vis baisu pradėti duoti kiaušinienę ar omletą. duodu tik kiaušinio trynio, o kaip darot jus? ax.gif ir kiek kartų valgo jūsų mažyliai kiaušinius. ačiū lauksiu atsakymų smile.gif
vytule
Mano mažiukei taip pat metai ir mėnuo, o kiaušinio neduodu visai, kadangi pirmą kartą, kai daviau trynio labai vėmė, po to dar kelis kartus bandėme tas pats, tai kolkas neduodu. O kiaušinienę ir omletą sakyčiau truputį ankstoka duoti, čia tik mano nuomonė.
Domuks
QUOTE(florida @ 2006 05 21, 15:08)
sveikos mamytės, noriu jūsų patarimų, mano sūneliui jau metai ir mėnuo, bet vis baisu pradėti duoti kiaušinienę ar omletą. duodu tik kiaušinio trynio, o kaip darot jus?  ax.gif  ir kiek kartų valgo jūsų mažyliai kiaušinius. ačiū lauksiu atsakymų  smile.gif
*

Na,mes esam didesni,bet kiaušinius pradėjomvalgyt kažkur nuo 1,5 metų,nes iki tol neįkiši schmoll.gif O dabar kai pamėgo,turim net šaldytuve juos užkišt kuo toliau lotuliukas.gif ,nes kai tik pamato ar išgirsta žodį kiaušinis,amen doh.gif neatstos.O šiaip stengiuos duot iki 2-3 kartų per savaitę,kiek žinau,tai vaikams galima 1-2 kartai per savaitę.Tik mano apžorai kančia laukt taip ilgai.Pati niekada nesiūlau,nes ir pats dažnai juos prisimena biggrin.gif
florida
aciu, kad pasidalinat savo patirtim ir nuomone, na as savajam esu davus pabandyti truputi omleto nuo musu stalo, nieko neatsitiko ir jam skanu buvo. tai galvoju kol kas irgi neskubeti, nors kai pasiskaitinejau čia tai daug mamyčių jau duoda kiaušinienes.
Gulia
Valgom kiausiniene ir omleta.
Taip pat megsta virtus kiausinius-idedu tarkuota suri,desros ir grietine.Dar bandziau agurka ar pomodora-labai skanu!!

Duodu 1-2 k. i savaite
mamke
Kazkur esu girdejusi kad kiausini vaikui galima tik nuo metu duoti,as pirma karta daviau savo dukrytei virta kiausini kai jai buvo beveik metukai,imaisiau i darzoviu kosyte,ir labai jai patiko thumbup.gif
Medūza
Mes vaikui kažkur nuo 11 mėn pradėjom duoti minkštai virto kiaušinio trynį, jam labai patiko tongue.gif , o kietai virtą nenoriai valgo ir net vieną kartą išvėmė. Duodam kiaušinį gal kartą per savaitę.
O omletą jau nuo metukų galima duoti, mums sakė seselė, kuri dar retkarčiais aplanko.
vildži
drąsiai galima duoti kiaušinio trynį(kietai virtą) ir nuo 10mėnesių.Omletą ir kiaušinienę nuo metukų tai tikrai,nes kiaušinis turi įvairių naudingų maisto medžiagų,be to toks maistas lengvas,gerai suvalgomas ir tikrai nekenksmingas thumbup.gif
*Ramce*
Nu nezinau del to nekenksmingumo schmoll.gif , cia manau labai individualu.
Mums tuoj bus metai, praeita savaite pirma karta iskepiau omleta, nors tryni jau nuo 10men. valgom, po pusvalandzio vaika ismete baisiom demem, sutino ausytes ir klyke nesavu balsu, jau galvojau greitaja kviesti blink.gif Atvaziavus gydytoja sugirde antielerginiu vaistuku ir kaip ranka nueme. Todel kiausinienes laaaaaabai bijau blink.gif Ir siulau jos ragauti labai atsargiai.
KamiDan
Mes kiausini valgom jau senokai.Is pradziu atsargiai tik tryni,o dabar tiek kiek pats nori.Manau jei vaikas alergiskas kiausiniui,tai pastebet galima valgydinant tryni. :)
ingeborga
Mums jau beveik 9,5men.Gydytojos klausiau nuo kada galima kiausini pradeti duoti,tai sake per daug neskubeti.Geriausia pradeti duoti nuo vieneriu metu.
Na o del kiausinienies tai irgi nereikia skubeti,kadangi kazka kepta vaikui duoti labai nesveika...Kuo veliau,tuo geriau.
Gitacka
tryni pradejo ragaut nuo 10menesio o kai suejo metukai pradejau duot omleto jai labai patinka vos ne skaniausias maistas;)bet is pradziu reik stebet ar jokios alergines reakcijos nera;)
Vilsen
sveikos,
kiaušini virtą daviau kažkur tada kai sūnui buvo 1,6metai.
Ankščiau bijodavau tik nežinau kodėl.Dažnai neduodu,bet jam jie patinka,virti ir kepti
edux
mums gydytoja leido duoti kiausini nuo 10 men.pirma karta tik trecdali kietai virto trynio sumaisyti su darzovemis pietums.sekanti karta tik po savaites ir jau puse trynio.zinoma,jei nebuvo alergija vaikuciui.musu atveju,gavosi alergija,vaika isbere ir nebeduodu.o dermatologe patare geriau jau duoti putpeles kiausini,jei vaikutis alergiskas.
Ievuke
QUOTE(EDITUSKA @ 2006 06 14, 21:29)
mums gydytoja leido duoti kiausini nuo 10 men.pirma karta tik trecdali kietai virto trynio sumaisyti su darzovemis pietums.sekanti karta tik po savaites ir jau puse trynio.zinoma,jei nebuvo alergija vaikuciui.musu atveju,gavosi alergija,vaika isbere ir nebeduodu.o dermatologe patare geriau jau duoti putpeles kiausini,jei vaikutis alergiskas.
*

Papildyta:
[quote=Ievuke,2006 06 14, 21:46]

As savo vaikam daviau kiausinienes jau nuo 1 metu. sunus labai megsta, jokios alergijos. dukryte ignoruoja visokius patiekalus is kiausiniu. smile.gif
Stebukle
O sakykit, kai darot kiausiniene, tai isplakat ar tiesiog kepat paprastai kiausini?
edux
prie pora savaiciu bandziau duoti kiausini,virta garuose.uzkaiciau puoda su vandeniu,i ji istaciau mazesni su isplaktu kiausiniu ir kaitinau maisydama.gavosi labai puri mase.ir skani.deja,mano suneli vel isbere.... schmoll.gif tad nebevalgysim....siaip vaikuciui patiko,patariu pabandyti ir kitiems.skanaus smile.gif
Hermion@
QUOTE(EDITUSKA @ 2006 06 19, 18:33)
prie pora savaiciu bandziau duoti kiausini,virta garuose.uzkaiciau puoda su vandeniu,i ji istaciau mazesni su isplaktu kiausiniu ir kaitinau maisydama.gavosi labai puri mase.ir skani.deja,mano suneli vel isbere.... schmoll.gif tad nebevalgysim....siaip vaikuciui patiko,patariu pabandyti ir kitiems.skanaus smile.gif
*

Dar galima įdėti labai smulkiai supjaustyto svogūniuko blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(EDITUSKA @ 2006 06 14, 21:29)
*

Žurnale "Mažylis" buvo rašyta, kad jeigu vaikas alergiškas vištos kiaušiniui, putpelės kiaušiniui dažniausiai irgi būna alergiškas unsure.gif
Prikolnaja
Anksciau kai mum dar nebuvo metuko,bandydavau duoti virto kiausinio,imaisidavau i kosyte,tai isberdavo.O dabar jau nieko,neberia,bet mes ju nemegstam schmoll.gif Nei virtu,nei omletu,nei kiausinieniu verysad.gif
Crystalline
Kurį laiką būdamas maždaug metukų sūnus valgė skystą omletuką, dabar- lotuliukas.gif .Maždaug nuo 1,5 m. kartą per savaitę pusryčiams valgo kietai virtą kiaušinį, iki to laiko jo būdavo nebent blynukuose ar troškintuose kotletuose.
Ievuke
[quote=Ievuke,2006 06 14, 21:49]
Papildyta:
[quote=Ievuke,2006 06 14, 21:46]

As savo vaikam daviau kiausinienes jau nuo 1 metu. sunus labai megsta, jokios alergijos. dukryte ignoruoja visokius patiekalus is kiausiniu. smile.gif
*

[/quote]

Ir išplaktą su pienuku, ir omletą, ir virtą su majonezu gauna:))
Austre 123
Valgėm kiaušini tik viena karta kepta su truputuka svoguniuku ir tikrai patiko jiems thumbup.gif
Nataliukas
Nuo 10 men, duodu retsikiais omletuka
mamy 24
mes kiausini ragavom pirma kart kai buvo metukai su biškiu, per vėlykas, tą kart jam patiko tongue.gif , bet kai kitą kart išviriau jam tai viską išspjovė. Dabar mums pusantrų ir tik prieš keletą dienų pabandžiau iškept kiaušinienę ir jam labai patiko thumbup.gif , aš tai manau kad kiaušiniai ir taip sunkus maistas ir vaikutis pats pasirenka kada jam valgyti jį. Dabar ir mūsų racione dazniau bus omletukas biggrin.gif
dera
o mes nuo metu valgom omleta, isplaku kiausini su pienu ir kepu, labai patinka biggrin.gif

omanau, kad vaika gali paberti nuo bet ko, bet tai nereiskia, kad negalima ragauti vieno ar kito maisto, tik reikia stebeti, va mes nevalgom burokeliu, jokiam pavidale, bet nesakau, kad jie kenksmingi...... tik mums jie netinka mirksiukas.gif
vytule
Kiek bandžiau duoti, tai nevalgo jokiam pavidale schmoll.gif .
straige
O as saviskei i kiausinuka supilu pieniuko, idedu sauksteli miltu, iberiu truputeli druskytes, krapu - ir pirmyn... Net ausys kruta, kaip valgo...
*Lina*
mano dukryte labai valgo kiaušinio turinį išvirus piene su sviestuku.tai gauna kartą į savaitę
Lady-G*
Na jus tikrai idomiai cia padarot savo vaikiukam valgyti! o as galvojau, ka dar savo metuku ir men. laiko suneliui sugalvoti skanaus valgyti. Siaip maniau, kad kepta maista galima duoti nuo 2-3metuku, bet jusu paklausius... pabandysiu ir as! Virta kiausini jau esu davus, bet tik nuo 11men.viskas buvo ok, valge normaliai.Is pradziu imaisiau i darzoviene, kita karta viena- valge taip pat. Reiks pabandyti ir omletuka! smagu paskaityti kaip kiti vaikuciai valgo smile.gif Aciu!
ingridatam
Sveikos
na maniskiui jau metukai, o kiausiniene plakta su pienu daviau tai neperseniausiai, tai kaip sakoma valge atbulais dantym smile.gif kadangi nelabai patiko, tai kolkas ir neduodu
vikaliu
QUOTE(vytule @ 2006 09 08, 20:21)
Kiek bandžiau duoti, tai nevalgo jokiam pavidale  schmoll.gif .
*

Maniškė irgi nevalgo jokiam pavidale schmoll.gif schmoll.gif Na tik į blynus įmuštą, bet čia jau kita melodija smile.gif
O kaip jūs paruošiat omletuką savo vaikučiams? Ar sausą duodat, ar užpilat kuo nors? g.gif
Lady-G*
tai nereikia daryti omleto kaip savo vyrui - su miltais, reik tik kiausini su pienuku isplakt ir i keptuve.Tada jis gaunasi toks purus ir visai ne sausas, maniskis tai valge, jam patiko.dar ir krapu smulkintu ibarsciau, tai isvis skanu, net ir paciai skanu buvo!
Nataliuke
tai nereikia daryti omleto kaip savo vyrui - su miltais, reik tik kiausini su pienuku isplakt ir i keptuve.Tada jis gaunasi toks purus ir visai ne sausas, maniskis tai valge, jam patiko.dar ir krapu smulkintu ibarsciau, tai isvis skanu, net ir paciai skanu buvo!

Niu, rytoj skaniai pusryciausim su maziu!! thumbup.gif
emsi
Aš tai sao berniukui kiušinius pradėjau duoti nuo 7 m. Sako kad kiušinių trynyje yra smegenis maitinančių medžiagų, tai aš ir daviau, nei karto nebuvo išbertas, nu aišku iš pradžių tik trynį daviau, o nuo metų kiaušinienę iš 2 kiaušų visą suvalgydavo, dabar apetitas sumažėjo, bet du kiaušus į sav. kartą suvalgom biggrin.gif
Rucelie
mes į omletuką įsitarkuojam sūrio thumbup.gif va šitą tai kemša pritūpdamas. o tik kiaušinis nelabai jam schmoll.gif
Keja
Nu mamtytes parasykit man neismanelei skaunaus vyrui ir tinkamo vaikui omleto recepta blush2.gif
Vyras labai megsta, vis bare uzsisako, o as nemoksa negaliu jo ir mazes palepinti ax.gif
aivaD
Kiek pamenu,kietai virto kiausinio tryni jau galima deti i koses,kaip prieda,nuo 4-5 menesiuko.Esu bandziusi,valge,nes koses skonis nuo to beveik nepasikeicia. O kad dabar manoji labai megtu omleta,tai ne blush2.gif Atbega prie stalo,tai pora kasneliu pakanda.Manau,ateis laikas,valgys viska.
vikaliu
QUOTE(Raimonda20 @ 2006 09 21, 15:11)
*

Nu bet aš neįsivaizduoju kaip išplakt kiaušinį su pienu g.gif taigi išsitaškys viskas doh.gif doh.gif O tai druskos, prieskonių kažkokių visvien reikia įdėt?

QUOTE(Zydre2 @ 2006 09 27, 13:53)
Nu mamtytes parasykit man neismanelei skaunaus vyrui ir tinkamo vaikui omleto recepta 

Vat man irgi rūpėtų konkretus receptas, nes visos rašo "vokrug do okolo" doh.gif biggrin.gif
ausravait30
QUOTE(florida @ 2006 05 21, 15:08)
sveikos mamytės, noriu jūsų patarimų, mano sūneliui jau metai ir mėnuo, bet vis baisu pradėti duoti kiaušinienę ar omletą. duodu tik kiaušinio trynio, o kaip darot jus?  ax.gif  ir kiek kartų valgo jūsų mažyliai kiaušinius. ačiū lauksiu atsakymų  smile.gif
*

ausravait30

As savo suneliui (jam 1 m. 1 men.) bandziau duoti virta kiausini, taciau jis kelis kasnelius virto baltymo suvalge, o tryni isspjove.Omleta irgi bandziau duoti, pora kasneliu suvalge, o paskui jau spjove. Tai su kiausiniais as dr palauksiu, gal veliau labiau patiks.
giedruthele
o mano mažiukas kiaušinio nevalgo, nežinau netgi kodėl, bet pradeda žiaugčiot iškart, tai ir neduodu, gal vėliau ir valgys, bet kiaušinienę mielai kerta, aš papjaustau dešrytės, pakepu ant sviestuko, išplaku kiaušinį su pienu, biskį druskytės, ir užpilu ant dešros, ir viską iškepam, dar pomidoriuko papjaustau, labai jau skanus pusrytukas biggrin.gif skanaus 4u.gif
Attene
QUOTE(Jovvita @ 2006 06 19, 18:54)
Dar galima įdėti labai smulkiai supjaustyto svogūniuko  blush2.gif

Papildyta:

Žurnale "Mažylis" buvo rašyta, kad jeigu vaikas alergiškas vištos kiaušiniui, putpelės kiaušiniui dažniausiai irgi būna alergiškas  unsure.gif
*

Nevisada taip yra ką rašo žurnalai,ar kas ką pasako,taip kad kol nepabandysi nežinosi mirksiukas.gif
mamymamy
Maniškis labai omletą mėgsta, kiekvieną dieną valgytų, jei duočiau biggrin.gif . Kepamas labai paprastai: imu 5 putpelės kiaušus arba vieną vištos, viską supilu į indą ir biški su šakute paplaku. Tada kliusteliu karvės pieno nedaug, bet kad prasiskiestų plakinys, įmetu labai mažai rupios druskos ir vėl plaku, kol visa masė vienodos spalvos pasidaro smile.gif . Nu ir viską į keptuvę pakaitintą supilu (kepu ant aliejaus). Bet aš nelaukiu kol visas blynas iškeps, su medine lopeta makaluoju, tada plakinys sukrenta tokiais gabaliukais ir gerai viskas iškepa. Vaikas mėgsta tuos gabaliukus pats imti iš lėkštės su rankyte ir kuo greičiau burnytėn. 4u.gif
rugiagėlė
QUOTE(Betty @ 2006 10 07, 22:52)
Nevisada taip yra ką rašo žurnalai,ar kas ką pasako,taip kad kol nepabandysi nežinosi mirksiukas.gif
*

Masno Ugnytė nuo 1 metų valgė tik putpelės kiaušinius. per kartą kokius 4 suvalgydavo. pati lupdavo, o džiaugsmo kiek, juk jie tokie gražūs, margi. Apie antruosius metus pradėjau duoti virta vištos kiaušinį. pradžioje viso nesuvalgydavo, o dabar 1 kiaušinis pusryčiams kaip tik. Neseniai nupirkau putpelės kiaušinių, išviriau, patiekiau tai tik paragavo ir atsisakė, atseit vištos skanesnį. Šiaip tai mano dukrytė alergiška, bet kiaušiniams (nei putpelės nei vištos) alerginės reakcijos nebuvo. Virtus kaiušinius pasiūlau 2 kartus per savaitę.
miegelis
QUOTE(mamke @ 2006 05 25, 12:08)
Kazkur esu girdejusi kad kiausini vaikui galima tik nuo metu duoti,as pirma karta daviau savo dukrytei virta kiausini kai jai buvo beveik metukai,imaisiau i darzoviu kosyte,ir labai jai patiko thumbup.gif
*

O aš esu girdėjusi, kad nuo 10 mėn g.gif Įvairios nuomonės dėl maisto įvedimo. Tikriausiai kiekvienam individualiai reikia žiūrėt. Jei vaikas nealergiškas, jau valgo kruopas, daržoves, mėsą, kodėl ne g.gif Kiaušinio trynys tikrai labai vertingas ir, esu skaičiusi, kad vaiko meniu galėtų būti kiekvieną dieną. Man kažkaip visada atrodė, kad kiaušinis lengviau virškinamas ir anksčiau įvedamas nei pieno produktai(išskyrus kefyrą ar jogurtą), pataisykit, jei klystu.
Aš abiems vaikams pradėjau nuo 10 mėnesių duot trynio, įtrindavau į kruopų košytę. Nors abu turėjo polinkį į alergiją, nė vieno nesualergizavo. baltymą kada pradėjau tai nelabai prisimenu, dukrai lyg ir nuo 11, bet irgi ne iškart visą , o po truputuką. Metų jau valgėm kiaušinienę. Kepu paprastai, su trupučiuku pieno, kad būtų puri, ir druskytės.

QUOTE(Ieva27 @ 2006 05 28, 12:36)
Nu nezinau del to nekenksmingumo schmoll.gif , cia manau labai individualu.
Mums tuoj bus metai, praeita savaite pirma karta iskepiau omleta, nors tryni jau nuo 10men. valgom, po pusvalandzio vaika ismete baisiom demem, sutino ausytes ir klyke nesavu balsu, jau galvojau greitaja kviesti  blink.gif Atvaziavus gydytoja sugirde antielerginiu vaistuku ir kaip ranka nueme. Todel kiausinienes laaaaaabai bijau blink.gif Ir siulau jos ragauti labai atsargiai.
*

Taip, kiaušinio baltymas gali alergizuoti. Iš pradžių reikėtų virto baltymo paragaut, bet irgi, kaip kiekvieno naujo maisto, kiekį didint pamažu. Taip pat prieš ragaudamas omleto ar kiaušinienės, vaikutis jau būti įpratęs valgyti pieną, nes pieno baltymas irgi gali alergizuot.
Austre 123
Maniškiai labai mėgsta kepta kiaušinuka essen.gif essen.gif o jau virta tai ne schmoll.gif gal tas baltimas nepatinka nes spjauna iš kart kaip duodu nors ir su triniu
manekene
Duodam kartais, kas pora savaiciu tongue.gif Daznai nereiketu, nes baltymu perteklius nera gerai mazyciams vaikiukams.
freilina
QUOTE(vikaliu @ 2006 10 03, 12:47)
Nu bet aš neįsivaizduoju kaip išplakt kiaušinį su pienu     g.gif      taigi išsitaškys viskas      doh.gif  doh.gif       O tai druskos, prieskonių kažkokių visvien reikia įdėt?
Vat man irgi rūpėtų konkretus receptas, nes visos rašo "vokrug do okolo"       doh.gif  biggrin.gif
*

lotuliukas.gif ,prajuokinai, tai pirmiau isplaki kiausinius, po to ipili piena, ismaisai ir druskos siek tiek. Puru ir skanu, tikrai tinka vaikams. As dar i iskepta kiausini idedu duonos minkstimo gabaliuku, ismirksta ir labai skanu thumbup.gif
gagrate
Tokio amziaus vaikeliui jau galima drasiai duoti kiausini,ypac jei ne elergiskas jam. smile.gif
žemuogienė
gydytoja liepe kiausini duoti nuo 10 menesiu smile.gif maniske valgo tik baltyma jeigu duodu virta, arba kepu isplakta, dar supjaustau pieniska desrele, labai noriai valgo. virta baltyma duodu i rankyte ir valgo smile.gif kiausini duodu 3, kartais ir 4 kartus per savaite smile.gif
sandra00
na aš savajai kieušinį teduodu per savaitę gal tik vieną kartą. virto ji nevalgo,tad kepu išplaktą kiaušinuką.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.