Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: auskarai penkiametei, ar ne per anksti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Karna
mano mažosios geriausia draugė praeitą savaitę prasidūrė ausis doh.gif o mano dukra - šarkų šarka, jai be galo rūpi visokie papuošalai, blizgučiai... jau seniai ji manęs prašė pradurti ausis, bet kažkaip atkalbėdavau. o dabar, kai pamatys draugę, tai neįsivaizduoju, kokiais argumentais ją atkalbėti unsure.gif
nes man yra labai negražu, kai penkių metų (ar dar jaunesnės) mergaitės nešioja kad ir mažiukus auskariukus schmoll.gif

o kokia jūsų nuomonė?
Nuokata
O man grazu thumbup.gif Pas mano dukryte grupej mergyte 2 metuku prasidurusi, o kieme ir 1.5 metuku prasidurusi. tai labai faina. As irgi pradursiu ausytes, kai tik paprasys. Dabar kol nieko nesako, tai ir as tyliu.
mamaingrida
QUOTE(Karna @ 2006 05 22, 12:05)
mano mažosios geriausia draugė praeitą savaitę prasidūrė ausis doh.gif o mano dukra - šarkų šarka, jai be galo rūpi visokie papuošalai, blizgučiai... jau seniai ji manęs prašė pradurti ausis, bet kažkaip atkalbėdavau. o dabar, kai pamatys draugę, tai neįsivaizduoju, kokiais argumentais ją atkalbėti unsure.gif
nes man yra labai negražu, kai penkių metų (ar dar jaunesnės) mergaitės nešioja kad ir mažiukus auskariukus schmoll.gif

o kokia jūsų nuomonė?
*

Dėl skonio nesiginčijama schmoll.gif O man patinka. mano dukrytė buvo nepilnai šešerių, kai auskariukus įvėrėme. aš jos neskatinau, pati laaabai norėjo. Tik perspėjau, kad teks dėl grožio pakentėti ne tik vėrimo metu, bet ir po to. Žadėjo kentėti, jei reiks. blink.gif O reikėjo gal kokias 2-3 savaites su peroksidu praplauti skylutes. Kartais būdavo nepatenkinta, bet iki šiol negirdėjau, kad būtų blogai -tos skylutės. Tik, manau nereikia tokiom lėlytėm didelių ir jokiu būdu kabančių auskarų - tikrai sutinku, kad tai n e g r a ž u !!! mirksiukas.gif
Ir Guste
Kai pamačiau temą, iš tiesų ir pagalvojau apie tas mažiukes su kabančiais auksiniais auskarais. Man nekaip atrodo...
Mes su mažąja apie tai kalbėjomės, sakiau, būsi trylikos-keturiolikos, pati nuspręsi. Auskariukų dabar atsiradę ir tikrai nuostabių - net ir tokiai "ciopcei", mažučiukų akmenėlių, boružyčių, lapeliukų, bet kol skonis neišlavėjęs (o padovanoti ryškią beskonybę norinčių netrūksta), gal nerizikuosime.
Ede
Jei mamytei negražu auskarėliai,tai ir atsiras argumentų nušnekinti dukrą mastau.gif Man asmeniškai labai gražu,kai ausytėse žybsi mažyčiai auskarėliai.Mano pačios dukra užsimanė "akučių kaip mamytės"trijų metų, angel.gif Kai išėjom iš salono su išvertom ausytėm,tai nenorėjo net kepurės dėtis,kad visi matytų jos blizgančius auskariukus laugh.gif
Karna
QUOTE(Ede @ 2006 05 22, 13:04)
Jei mamytei negražu auskarėliai,tai ir atsiras argumentų nušnekinti dukrą mastau.gif
*

tai tame ir problema, kad neturiu nė vieno argumento, išskyrus, kad man pačiai negražu!!!! bet ar tai sąžininga vaiko atžvilgiu?

P.S. kaip matau, daugumai gražu auskariukai mažoms merginoms, na o man jos ir taip labai gražios, be jokių žiedų ar auskarų wub.gif
Ir Guste
Man irgi gražesnės be biggrin.gif O kai labai nori, tai lipdosi arba segasi. Prilipdomus leidžiu kad ir ant nosies smile.gif
Hermion@
Man gražu. Kol kas mano mergytė dar visai mažutė, tai dar neaktualu. Kai paprašys, neprieštarausiu smile.gif Tik turiu abejonių, ar labai judriam vaikui (o tokia ji yra) nebus rizikos kur nors užkabinti, susižeisti - kad ir ne kabantys auskariukai, bet vistiek gali užkliūti g.gif
O prisegamų auskarų pati kažkada esu daugybę pametusi doh.gif
Taistė
Mano sesutei auskariukus ivere kai vos metuku tebuvo. Nespecialiai - tiesiog kita sesuo veresi (jai tada 10 buvo) tai mama ir mazylei pasiule praverti, gi anksciau ar veliau visos prasiveria, tik kad maziausiom gyja greiciau ir lengviau thumbup.gif o del grozio tai man visai grazu. tik aisku jokiu kabanciu ir jokiu raudomu ar melynu ryskiu akuciu schmoll.gif drausti tikrai nematau prasmes mirksiukas.gif

Jovvita, dabar jai 9 metukai, nei karto nebuvo niekur uzkliuvusi ar susizeidusi, o pamete zymiai maziau nei kad as blush2.gif mirksiukas.gif
#Mia#
As tai bjauri mama blush2.gif , pasakiau, kad auskarai bus kai sueis bent 13m. o jei ir tada nores - prasau.
Man tai negrazu kai is maziukiu suaugusias daro - pradurti lengviau nei uzauginti, o jei 7m. nuspres, kad nebenori auskaru kaip tada?
prabegom
Man irgi negrazu. Be to, nors ir nelabai tikiu, ten visokiu tasku taskeliu ausies spenelyje yra, todel nera reikalo, kad badytu be butino reikalo.
SUNO
thumbup.gif Man labai grazu,as maciau mergyte kokiu puses metuku,su maziukais auskariukais,labai graziai atrode kai lelyte,tiesa ir mergyte grazi buvo ir auskariukai puose.Aisku jei ten kokie dideli blynai iverti butu,tai negrazu,o kai maziukai kodel gi ne grazu. thumbup.gif
Paja
Mano vyresnioji irgi pernai buvo užsigeidusi auskariukų. Ji manęs vis klausinėjo ar neskauda, ar ilgai gyja, mat, pati nešioju keturis. ax.gif Be jokių išvedžiojimų pasakiau (kaip ir kita mamytė), kad tikrai nėra malonu, kad kartais gyja lengvai, kartais ne, kliūva už plaukučių, negali eiti į baseiną laikinai, kai miegi kartais kliūva ir t.t. Labai atidžiai išklausė ir nutarė, kad dar palauks. biggrin.gif Manau, kad išvados teisingos ir viskam savas laikas. smile.gif
juratte
man labai grazu, kai pas mazas mergaites grazus auskariukai, as manau kad nieko cia tokio. Juk mazos damos labai grazu smile.gif
allegro
O man gražu mergytės su mažiukais auskariukais. Vyresniajai pradūriau kai buvo 9mėn, o mažajai- 6mėn.Taip kad jūsų teisė rinktis. Aš džiaugiuosi mirksiukas.gif
Debesiukas
Kiek mamyčių - tiek nuomonių smile.gif. Man asmeniškai negražu. Pati prasidūriau labai vėlai, jau būdama nėščia, dabar netgi truputį gailiuosi - nes dukra mato mane su auskarais, ir pati nori. Bet kol kas sekasi sutarti gražiai - dar reikia paaugti, tada pati galės ir nuspręsti. O kol kas problemą sprendžiame su priklijuojamais - ir pamesti negaila, ir neskauda...
Miaška
Saviškes kartu nuvedžiau ausyčių prasivert: vyresnei buvo 5, mažei - 2 metai. Tiesiog iš savo patirties, man neleido ausų durt, tai prasidūriau pati slapčia. Paskui tik pamačiau, kad nevienodai, per žemai, vienžo - sumaliau š doh.gif Todėl savo merginoms ir leidau. Dabar didžioji, kuriai tuoj keturiolika, jau kokie metai vaikšto be auskarų - nenori, nors šiaip papuošalus mėgsta, o mažoji, kuriai dvylikti, prasidūrė trečią skylutę aukštai ausyje (vėlgi, pati vedžiau pas kosmetologę), ir kai visai užgis - norės dar vienos. Nešioja mažučius auksinius, gavo dovanų Pirmos komunijos proga.
Mano sprendimas buvo toks: į ausis - prašom, kiek norit, bet jokių auskarų į antakius, liežuvius, bambas, etc., nes buvo tokių prašymų... doh.gif
monyte
Gal kuri ir skaitet,nes rasiau panasioj temoj.Ispanijoj kai gimsta mergyte net neklausia praveria ausytes ir tiesia ranka auskariukams.Cia nepamtysi nei vienos lelkos (vietines)be auskariuku.Visos be isimties.Jei mums gims mergyte,tai su vyru nusprendem,kad neversim(nors as noreciau-prikolas butu grizus i Lietuva).Tik kaip cia bus su sesele ji gali is ipratimo "bakst" padaryti.Tada as jai kur nors i sikna "bakstelsiu" biggrin.gif
Špokas
Man taip pat labai gražu mergaitės su auskariukais.Savo dukrytei pradūrėm ausytes prieš dvi savaites,jai 5 metukai.Aš galvodavau anksčiau pradurti bet ji nenorėdavo,o dabar labai pati užsimanė,tai ir pradūrėm.
Svetucia
Aš savo mažylei ausis pradūriau prieš dvi savaites, o penki metukai jai bus tik ateinanti antradieni. Bet ausis dūrėm tik jai prašant, nes kai tėtis paklausė kokia jos didžiausia svajonė, ji nedvejodama pasakė prasidurti ausis. Dabar ji vaikšto laiminga ir patenkinta. Ir man gražu.
SANTA
Man labai grazu mergytes su auskariukais wub.gif .Mano abi mergytes su auskarais .Praduriau dveju metuku gimtadienio progai ...labai dziaugesi ,staipesi pries veidrodi koki menesi ,o ir dabar pro auskariuku parduotuve nepraeina neuzejusios biggrin.gif
Vilsen
aš manau,kad ne per anksti.Dabar labai daug kas auskariukus įveria į ausytes vos kelių mėnesiukų mergaitėms.Man labai gražu.
sandralita
doh.gif jei jau keliu menesiu leliukam veria,tai manau klausimas neturetu kilt..jei tik nori tai ir verk,tik teks tau paciai priziureti kol gis..
<Kiss>
mano panele irgi pati zyze kad nori tai sumastem ir pradurem,kai buvo 3m,siandie mums seseri,patenkinta ir nesiskundia,o prieziuros beveik nereikejo,labai thumbup.gif uzgijo
Taistė
QUOTE(sandralita @ 2006 05 26, 20:20)
doh.gif jei jau keliu menesiu leliukam veria,tai manau klausimas neturetu kilt..jei tik nori tai ir verk,tik teks tau paciai priziureti kol gis..
*

sandralita, zinok butent mazosioms tos ausytes greit gyja. prisimenu kiek as kankinausi kol uzgijo doh.gif o vat mazajai net nesupuliavo nei karto thumbup.gif
Agotukas
Jūs man pasakykit, kam daryt izdivoną ir mažo vaiko??? Asmeniškai man tai labai negražu schmoll.gif Iš karto pagalvoju, kad vaiko tautybė ne lietuvio... Lygiai taip pat man negražu, kai vaikai padabinami auksinėmis grandinėlėmis ar kt papuošalais schmoll.gif Gal ir prabangu, bet skonis tai prastas smoke.gif
Taistė
QUOTE(Agotukas @ 2006 05 28, 22:40)
Jūs man pasakykit, kam daryt izdivoną ir mažo vaiko??? Asmeniškai man tai labai negražu  schmoll.gif Iš karto pagalvoju, kad vaiko tautybė ne lietuvio... Lygiai taip pat man negražu, kai vaikai padabinami auksinėmis grandinėlėmis ar kt papuošalais  schmoll.gif Gal ir prabangu, bet skonis tai prastas smoke.gif
*

Agotuk, man kabancios auksines grandineles irgi labai negrazu. ir kabantys auskarai vaikams labai negrazu. jei dar su raudoma didele akim schmoll.gif bet mazas vos matomas taskutis ausytej - grazu. nesakau kad reikia specialiai eit ir durt, bet kad jau yra nieko negrazaus rolleyes.gif
Karna
Jūs man pasakykit, kam daryt izdivoną ir mažo vaiko??? Asmeniškai man tai labai negražu  schmoll.gif Iš karto pagalvoju, kad vaiko tautybė ne lietuvio...
*

na man tai irgi yra NEGRAŽU! Net ir tie mažyčiai taškučiai... bet va, ar turiu teisę šitoje vietoje vaikui primesti savo asmeninę nuomonę?
nors aišku, jau viską su dukra aptarėm, kol kas ji sutiko šitą procedūrą nukelti neapibrėžtam laikui rolleyes.gif
vikte
O man visai gražu,savo mergaičiukei pradūriau kai jai būvo 5 metai kai ji pati to užsinorėjo.Bet manau kad viską reikia daryti su protu,pradūrti reikėtu tik tada kada vaikas pats to užsimanys,auskariukai turėtu būti nedideli,kad vaikui nesukeltu diskomforto kad neužkliūtu už plaukų ir drabužių nes pasekmes gali būti liūdnos.Viena mano pažįstama pradūrė vaikui ausytes vos vieneriu,nupirko auskarus su deimantukais o mažoji nelabai suvogdama ką jai padare paeme ir nupleše juos, būvo daug ašarų,mamyte dvidešimt kartų pasigailėjo kad ivėrė auskarus tokiai mažutei.
maka
Jūs man pasakykit, kam daryt izdivoną ir mažo vaiko??? Asmeniškai man tai labai negražu  schmoll.gif Iš karto pagalvoju, kad vaiko tautybė ne lietuvio... Lygiai taip pat man negražu, kai vaikai padabinami auksinėmis grandinėlėmis ar kt papuošalais  schmoll.gif Gal ir prabangu, bet skonis tai prastas smoke.gif
*

Jo, mano laikais lotuliukas.gif ausis tokioms mazoms durdavo arba ruses arba cigones ax.gif . Man asmeniskai irgi negrazu, kas tinka moteriai, tas netinka mazam vaikui. Tas pats, kai ant klisu kudu kojyciu mamos nuperka batukus su kulnais schmoll.gif
natalyjabut
Sveikos, mielos mamytes 4u.gif Sutinku, kad tai skonio reikalas smile.gif Bet aš už auskarus. Mano dukrele irgi norėjo auskariuku, tai pradurem, kai buvo gal 3,5 - 4 metų. Labai patenkita liko ir labai greit užgijo, be jokiu komplikacijų thumbup.gif Užaugs - visvien pradurs. Pažistu daugybę moteru, kurioms mamos vaikysteje nepradure ausyčiu, tai jos iki šiol gailisi, kai kuruios net ir bijo durio, tai iki šiol su klipsais vaikšto doh.gif O jei nenores nešioti, tai užaugs skilutes. Aš prisimenu, kai dure man - su adata ir kelis kartus, o veliau teko siūliukus nešioti ir liekviena diena jos pirmin-atgal traukioti wacko.gif Tai žiauru, nenorečiau to kartoti. O dabar - vaikas ir oi pasakyti nespeja, kai jau askaras ausytei. Be to ir ne taip skauda ax.gif (aš net sau iš naujo prasiduriau-nes kreivai buvo, o senos skilutes užaugo thumbup.gif )
Karna
QUOTE(natalyjabut @ 2006 05 29, 13:47)
Pažistu daugybę moteru, kurioms mamos vaikysteje nepradure ausyčiu, tai jos iki šiol gailisi, kai kuruios net ir bijo durio, tai iki šiol su klipsais vaikšto doh.gif
*

nepyk, bet didesnių nesąmonių nesu dar girdėjusi hihihi.gif
natalyjabut
QUOTE(Karna @ 2006 05 29, 17:20)
*

Nepykstu biggrin.gif , esu dirbusi kosmetikos salonė, tai tokiu žmoniu ištikrųjų yra ir bus wink.gif tai psihologinė problema - bijoti net tokio skausmo verysad.gif Ka jau sakyt apie tai kad gymdyt reiks doh.gif
Ede
QUOTE(Karna @ 2006 05 29, 15:20)
*

Čia ne nesąmonė,o ir man taip teko girdėti drinks_cheers.gif
Bekasė
o mane savaitgali pardavejos uzkniso. Vaiksciojom po juvelyrines ir ieskojom man aukaru, o pardavejos kaip susitarusios klausinejo, ar cia ne dukrai.....
Sutinku, kad tai atrodo graziai, gal net greiciau ne graziai, o zaviai - traukia aki.
BEt ar to vaikui reikia. Tegul dar paauga
ausand
Kail tik prieš kelias dienas puseserė savo 5 m. dukrytei įvėrė auskarus. Auskarai buvo nipirkti senai, bet mergytė bijojo. Dabar ją įkalbėjo ir kai pradūrė ausytes, nusivedė į parduotuvę, ir leido išsirinkti ką nori ta proga. Nesuprantu tokių mamų, kurios taip nori papuošti savo mergytę, aš savo dukrai tikrai to nedaryčiau.
Jurgytė
Maniškei dar tik 3 metukai, ji labai mergaitiška, tikra puošeiva biggrin.gif
Jos grupėj yra pora mergyčių pradurtom ausim. Man apie jas papasakoja, jai gražu, bet pati sako, kad ji norės auskariukų, kai užaugs thumbup.gif Na, gal suėjus 5 m. norai pasikeis. Bet aš stengiuos akcentuoti dalykus, kurie tinkami vaikams, o kurie suaugusiems.
Tai liečia ir čipsus hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(ausand @ 2006 05 29, 21:12)
Kail tik prieš kelias dienas puseserė savo 5 m. dukrytei įvėrė auskarus. Auskarai buvo nipirkti senai, bet mergytė bijojo. Dabar ją įkalbėjo ir kai pradūrė ausytes, nusivedė į parduotuvę, ir leido išsirinkti ką nori ta proga. Nesuprantu tokių mamų, kurios taip nori papuošti savo mergytę, aš savo dukrai tikrai to nedaryčiau.
*

mastau.gif fool.gif Matyt kažkur savęs tėvai nerealizavo.
KEKA
O aš nematau nieko blogo, kad vaikas nori gražiai atrodyti. thumbup.gif Maniškei 5 metukai ir jos ausytėse auskariukai.Ji labai patenkinta ir džiaugiasi.Be to pati pasirinko auskariukus kokius norėjo.Aš pati atsimenu, kai vaikas buvau kaip norėjau prasidūrti ausis, bet tėvai neleido, nes nemadinga tada buvo.O taip norėjosi. verysad.gif Juk neprašo vaikas kažko uždrausto ir nežmoniško g.gif Nepykit, bet tos mamytės, kurios sako, kad man nepatinka, todėl ne, man atrodo labai savanaudiškai. blush2.gif Tai tik mano nuomonė.
#Mia#
Bet juk vaikui labai lengva iteigti, kad tai grazu. Nu 3m. moteriskei du kartus paaiskini: kaip grazu, o kokiu auskariuku tau pripirksiu, atrodysi kaip didele. Kuri nenores? Paprasciausiai mamoms neleido tevai auskaru 12m. tai savo dukras ikalba pradurti ausis 2m. , nes jei neikalbes tai jausis savanaudiska biggrin.gif
GARBANĖ
Visiškai sutinku su Agotuko ir Makos žodžiais thumbup.gif - man irgi atrodo tai kaip išsityčiojimas iš mažo vaiko doh.gif Ir tos pačios asociacijos, kai tai rusės arba čigonės blink.gif

Kai maniškė (7 metų) kažkada prieš porą metų pareiškė, kad norėtų auskariukų, nes kažkuriai mergaitei grupėje pradūrė ausis, tiesiai švieisiai pasakiau, kad auskarus normalios moterys įsiveria tik suaugusios, o mažoms mergaitėms veria tik čigonai. Vienu žodžiu išaiškinau, kad man bus gėda, kai į ją visi pirštais badys ir šaipysis ax.gif
Noras nešioti auskarus dingo...

Beje, aš manau, kad dažniausiai nori vaikams ausis badyti tos mamos, kurios dar pačios nesubrendę ir neatpratę žaisti su lėlėmis g.gif Subrendusios moterys-mamos šiuo klausimu kategoriškos, kad nereikia iš vaikų daryti kaliausių - vaikas yra vaikas ax.gif

P.S.O dėl tų kablukų...aš nepasikuklinu mamoms girdint pareplikuoti "vargšas vaikas" blink.gif blush2.gif Ir dukrai išaiškinau, kai pradeda svaigti, kad tokių norėtų, kad nuo tokių nesąmoningų batų vėliau invalidėmis galima tapti ax.gif
Karna
QUOTE(GARBANĖ @ 2006 06 07, 16:47)

Kai maniškė (7 metų) kažkada prieš porą metų pareiškė, kad norėtų auskariukų, nes kažkuriai mergaitei grupėje pradūrė ausis, tiesiai švieisiai pasakiau, kad auskarus normalios moterys įsiveria tik suaugusios, o mažoms mergaitėms veria tik čigonai. Vienu žodžiu išaiškinau, kad man bus gėda, kai į ją visi pirštais badys ir šaipysis  ax.gif

nu taip, jei aš taip pasakyčiau ant savo draugės vaiko unsure.gif blink.gif doh.gif kita vertus, vaikui niekada nemeluoju, o tai, kad visi badys pirštais ir šaipysis, - absoliutus melas! Juk vien iš šitos temos matyti, kad nemažai žmonių auskariukai mergaitėms yra gražu. jau nekalbant apie pačių penkiamečių-septynmečių nuomonę, joms gi dažniausiai tokie visokie auskariukai-karoliukai-žiedukai labai patinka biggrin.gif
esmė ta, kad man pačiai asmeniškai nepatinka, ir man įdomu, ar turiu teisę primesti savo asmeninę nuomonę vaikui, turinčiam savo asmeninę nuomonę šiuo opiu klausimu biggrin.gif
-niekas-
Aš savo dukrai pradūriau ausis 3m.labai mergaitė norėjo.Užtikau pasislėpusia duriantis ausį su paprasta adata.Vergdavo ir prašydavo auskariukų.Nuvedėm į salona sėdėjo kaip ,,prikalta,, įšovus auskarus atsistojo pažiūrėjo į veidrodį ir tarė ačių pone.Visi juokėmės o mergaitė buvo labai laiminga.Aš manau jei mergaitė pati to prašo tai neperanksti thumbup.gif
<Kiss>
mano dukrytei jau seseri,ji jau kelis metus turi auskariukus,mazas rinkutes,jai jos netrukdo,patinka ir grazu...ir niekas JOS PIRSTAIS NEBADO,o anraip esu ne vena karta girdejusi kaip jai sake kad grazu.ir kam vaikui taip meluoti???gal kad pati saiposi is tokiu dalyku tai atrodo ir is jos vaiko juoksis...
Taistė
Man atrodo toks "auklejimas prigasdinant" gali vaikui tokius kompleksus ivaryti kad ajajaj.. schmoll.gif Jeigu tau nuolat kartoja "nedaryk to - visi juoksis" arba "nedaryk ano - busi labai negrazi ir visi is taves saipysis" unsure.gif Tai uzjauciu as ta mergaite.. doh.gif
Špoka
vaje, vaje, "KA ZMONES PASAKYS"- man tai slyksciausias visu imanomu auklejimo metodu... protest.gif
Kutuliukas
Nebūtais baubais nesiruošiu savo vaikų gąsdint, bet man negražu..Tikri auskarai, žiedai ir t.t. yra moters, o ne mergytės papuošalas. Vaikui yra vaikystė... Su lėlėm, žaisliniais auskarais ir žiedais...nepatinka kai iš vaiko bandoma padaryt maža didelė dama...nesižiūri. Leliukui ir nesaugu...papildoma vieta kliuvimui.
Taigis labai džiaugiuosi, kad mano dičkė kai kalbam apie auskarus sako, kad net vestuvių proga norės žaislinių hihihi.gif Na jei iki to laiko apsigalvos labai nepyksiu hihihi.gif

O ..dvi garbanės blink.gif laugh.gif
milabra
Gal ir gražu tie auskariukai svetimo vaiko ausyse. Saviškei tikrai nedursiu. Dabar jai 8 metai, sugalvojo kad nori. Pasakiau kad kai bus 16, galės pati nueiti ir prasidurti, o iki to laiko tikrai neleisiu.
Priežastis paprasta - ji dar vaikas. Laksto, siunta, duodasi, amžinai apsibalnojusi, man tik tetrūksta ausų išplėštų doh.gif
O tas vaiko noras irnesakyk.gif Taigi jos parduotuvėj visko nori, negi lygiai taip pat skubate pildyti visų užgaidų? kasdieną naujos Bratz ar Barbės, naujos suknelės ar džinsų, didelio poko čipsų ir dar didesnės porcijos ledų? Taigi ribojate. Čia lygiai tokia pati užgaida, kurią galima riboti.
Pamenu mano giminaitė nuo vaikystės norėjo auskarų, mama neleido. Kai suaugo, pašom, dar ir auskarų pati mama pripirko. Tai šita jau suaugusi mergina realizavo savo norą - 6 mėn dukrai ausis pradūrė blink.gif
Charming
O as prasiduriau ausisbudama 28metu, kai buvom salone kartu su dukryte, kuriai tada buvo 5 metai, ji be galo uzsinorejo auskariuku, as sakau paskambink teveliui jei jis leis ir as leisiu ir ka jus sau manot jis sutiko, as net apstulbau. Teko pazado laikytis, nors to visai neplanavau doh.gif.

Dabar esu laiminga, nes atrodo tikrai labai graziai, nupirkom tokius maziukus, dailius auskariukus, vaikiskus, su vboruzytem, delfinukais. Jie sidabriniai, spalvoti, tikrai labai grazu. Zmones visad pagiria kokia grazi mergyte su graziais auskariukais wub.gif wub.gif wub.gif

Nematau tame nieko blogo, o vaika gasdinti cigonais, man kvaila, kazkokia sovietmecio laiku sukaustyta mastysena. Is serijos sekso ir grozio Sovietu Sajungoj nera. Keista, kad yra dar zmoniu, kurie sitaip kvailai aukleja vaikus, prisigalvodami tokiu nesamoniu blink.gif
Snega
QUOTE(GARBANĖ @ 2006 06 07, 07:47)
Kai maniškė (7 metų) kažkada prieš porą metų pareiškė, kad norėtų auskariukų, nes kažkuriai mergaitei grupėje pradūrė ausis, tiesiai švieisiai pasakiau, kad auskarus normalios moterys įsiveria tik suaugusios, o mažoms mergaitėms veria tik čigonai. Vienu žodžiu išaiškinau, kad man bus gėda, kai į ją visi pirštais badys ir šaipysis  ax.gif
Noras nešioti auskarus dingo...

Beje, aš manau, kad dažniausiai nori vaikams ausis badyti tos mamos, kurios dar pačios nesubrendę ir neatpratę žaisti su lėlėmis  g.gif  Subrendusios moterys-mamos šiuo klausimu kategoriškos, kad nereikia iš vaikų daryti kaliausių - vaikas yra vaikas  ax.gif

biggrin.gif biggrin.gif cry.gif cry.gif Ir juokinga ir verkt noris toki pasisakyma perskaicius...Nu moterele tu cia ir pavarei.....Net saviskiui perskaiciau,nesusilaikiau.Iejus i tema pamaniau kad cia normali diskusija,bet pasirodo...Pirmiausia pritaikau sau "nesubrevdusios moters"etikete,nes mano penkiamete senokai su auskarais...Beje,jei idomu,su barbem tikrai zaidziu,nes dirbu vaiku darzely.... biggrin.gif Zinai,pas mus ne viena ir ne dvi auskaruotos panelytes,bet ne vienos ir niekad negirdejau isjuoktos ar pirstais uzbadytos..........
Kaip pedagoge tau rasau-...kaliause,cigonai,badys pirstais....Ar pagalvoji miela mamye,kiek kompleksu ir baimiu gali ivaryt savo vaikam ???
Pati vaikystej turejau gera drauge,kurios mama maste panasiai kaip tamsta...Ne karta issiverkdavo draugiu rate...Uztat savo dukryte dabar augina visai kitaip....
GARBANĖ
Na žiūriu daugelis labai aistringai sureagavo į mano pasisakymą rolleyes.gif
Aš tikrai turiu savo nuomonę ir gana kategorišką daugeliu klausimų ir ypač aršiai pasisakau, kai kalba eina apie grožį-stilių-saiką ax.gif

Nors sako, kad niekada nesakyk niekada, bet nemanau, kad mano vaikas dėl mano kategoriškų pasisakymų, kas yra gražu, įsivarys kompleksus schmoll.gif Kaip tik gaus puikias pamokas nuo vaikystės, už ką vėliau tik padėkos ax.gif
Sako negražu girtis, bet savo skoniu tikrai nesiskundžiu, nes vadovaujuosiu principu "gražu, tai kas paprasta ir saikinga" ax.gif
Tą ir savo dukrai kalu į galvą rolleyes.gif ...ir vaisiai jau yra - pati puikiai suvokia kaip derinti spalvas, kas prie ko tinka ir t.t

Beje, kiek teko girdėti kalbų-apkalbų aplinkui, yra žmonių, kurie žino mane tik iš matymo, tačiau žavisi mano skoniu blush2.gif Nors man iš tikrųjų visai vienodai, ką kiti galvoja, bet tikrai malonu savo adresu girdėti komplimentus ax.gif

Taip, kad nepykite 4u.gif kad išsakiau savo nuomonę ax.gif

P.S. Beje, mano vaikas turiu natūralų "papuošalą" - ilgus garbanotus plaukus, taip kad, mano manymu, kai vaikas natūraliai gražus, papildomai jo kažkuo puošti visai nereikia ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.