Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: auskarai penkiametei, ar ne per anksti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Pangasija
QUOTE(Tosk @ 2009 09 15, 19:20)
Man tik idomu... Jei tokiu metu pyplei reikia tokiu blizguciu, tai ka ruosiates mamytes dovanoti savo princesems kai jos uzaugs g.gif  16m masinuka is salono, o 21m namuka koky g.gif
*

kai zmones gali sau tai leisti, taip ir daro wink.gif
fleita
QUOTE(Tosk @ 2009 09 15, 20:20)
Man tik idomu... Jei tokiu metu pyplei reikia tokiu blizguciu, tai ka ruosiates mamytes dovanoti savo princesems kai jos uzaugs g.gif  16m masinuka is salono, o 21m namuka koky g.gif
*

Jei tik bus galimybių lotuliukas.gif
Ede
QUOTE(Dios @ 2009 09 17, 11:31)
kai zmones gali sau tai leisti, taip ir daro wink.gif
*

drinks_cheers.gif
Tosk
Manoji 3m irgi nori daug ka, tiksliau - veik visko lotuliukas.gif Tai ka? As turiu visas, vos is pamperiu islipusios, grazuoles norus tenkinti? Bet musu, kaip tevu, pareiga deti ribas. Nemanau kad musu dukruzeles, kad ir kaip svaigtumem del tu savo princesiu, yra vertos brangiuju metalu, dizaineriu rubu ir t.t. Kai paaugs ir pati uzsidirbs - tada ir tures, nesikisiu.
Gaila man tu vaiku, kuriems teveliai viska ant padekliuko patieks ax.gif
Eleina
Asmeniskai mano nuomone neigiama. Man tas vaiku apkarstymas auskarais, apyrankem, ziedais ir panasiais papuosalais irgi kelia juoka smile.gif kazkodel net truputi asocijuojasi su cigoniskumu (tenesupyksta sios tautybes atstovai tongue.gif ).
beje, daugumoje darzeliu mergaitems neleidziama devet auskaru.

o siaip tai kiekvienu tevu sprendimas ka daryt su vaiku. gali vert auskarus, daryt tatuiruotes, pradurinet bambas trimeciams, man negaila biggrin.gif
Pangasija
QUOTE(Tosk @ 2009 09 17, 19:24)
Manoji 3m irgi nori daug ka, tiksliau - veik visko lotuliukas.gif Tai ka? As turiu visas, vos is pamperiu islipusios, grazuoles norus tenkinti? Bet musu, kaip tevu, pareiga deti ribas. Nemanau kad musu dukruzeles, kad ir kaip svaigtumem del tu savo princesiu, yra vertos brangiuju metalu, dizaineriu rubu ir t.t. Kai paaugs ir pati uzsidirbs - tada ir tures, nesikisiu.
Gaila man tu vaiku, kuriems teveliai viska ant padekliuko patieks ax.gif
*

galima pagalvot, kad miniatiuriniai auskariukai karve kainuoja. netgi jei jie ir auksiniai. biggrin.gif

QUOTE(Eleina @ 2009 09 17, 21:24)
o siaip tai kiekvienu tevu sprendimas ka daryt su vaiku. gali vert auskarus, daryt tatuiruotes, pradurinet bambas trimeciams, man negaila  biggrin.gif
*

o jus matet kada nors trimeti su pradurta bamba ar su tatuiruote?

vienu zodziu, nepatinka auskarai, tai nepatinka. viskas aisku. klausimu nera.

bet neuspykit mielos mamos, su sitom visom filosofijom jau cia nusisvaigot kaip reikalas.
vilke_ziema
QUOTE(Tosk @ 2009 09 15, 20:20)
*

jei tik galesiu mirksiukas.gif
jalka
o mes jau su auskariukais,mums 1 metai ir 4 menesiai..
is pradziu buvau pries..paskui radau literaturos,kad maziems vaikams labai greit gyja ausytes,be komplikaciju praktiskai...vienai dukrai durem pries 1 klase...tai viena pradure,kitos nesileido,klyke kaip skerdziama..ausu valyt nedave,ausys puliavo..
ir ka jus manot,pradurem mazajai...be asaru,ausytes net istines nebuvo,jokiu puliavimu...tebevaikstom dar su tais gydomaisiais auskariukais...nei rupesciu nei bedu thumbup.gif
vaidule25
Priklauso nuo mergytės ūgio, jeigu ji labai maža tai tada gal ne labai, o jei vidutinio ar didesnė tai l. gražu. Aš savo dukrytems praduriau 4 4u.gif Viriasnioji dabar užsiprašė trešio auskaro
lern
Aš prieš vaikų apkarstymą apyrankėmis ir t.t., bet labai mažyčiai auskariukai visai gražu. Galvojau, vat bus kokių aštuonerių, jei norės - nuvesim į saloną ir įvers auskariukus, o čia prieš pora savaičių dar trejų nesulaukusi pareiškė, kad nori auskariukų (pamatė mažą mergytę su auskariukais, tai ir jai reikia). 4u.gif
linozmona
Mano dukrai greit bus du metukai, o aš taip noriu jai įverti auskarus...vyras bumba, o mes jau ir auksinukus įsigijome...kai pagalvoju, tai mūsų vaikučiai tampa mūsų pačių norų įkaitais...mamai gražu, tai ir dukrai reikia...savanaudės esame, o juk galėtume palaukti, kol vaikui noras atsiras... g.gif
Jurate
As savo mergaitem praduriau ausis kai vienai buvo 1metai 2men.o kitai 1metu,ir man labai grazu,neskaitau kad cia yra apkarstymas.......!
auriukaseva
Labutis mano dukrelei bus greit 5m. Ji jau kokie metukai nori ir praso-as ir nieko pries-bet bijau kad nebutu jog viena ausi pradurs ir ji paragavusi ta skausma kitos nebeduos.Jau aiskinau kad gali buti jog biski paskaudes ir viskas ir ji sake nieko tokio pakentesiu bet vistiek verysad.gif man baisu.Gal yra kam taip buve g.gif aciu is anksto aciuks.gif
Germinė
Savo mazgę papuošiau trejų.Pati norėjo,bet duriant antrą ausytę teko palaikyt smile.gif
Auskariukus pirkom iš titano lydinio,kad galėtų nešiot įvairius,ne tik auksinius.
Dabar to gėrio turim kelias dėželes,derinam prie aprangos,Prieš kelias dienas išmoko įsivert pati.
Donma
Na mes ir norim tų auskariukų,bet vis neduriam,gal aš čia daugiau bijau negu mano dukra blush2.gif bijau,kad nesupuliuotų ir pan.Bet esu prižadėjus,kad šeštam gimtadieniui eisim auskariukų prasidurt,tai laukia dbr kaip biggrin.gif
Germinė
QUOTE(Donma @ 2010 01 08, 12:14)
Na mes ir norim tų auskariukų,bet vis neduriam,gal aš čia daugiau bijau negu mano dukra blush2.gif bijau,kad nesupuliuotų ir pan.Bet esu prižadėjus,kad šeštam gimtadieniui eisim auskariukų prasidurt,tai laukia dbr kaip biggrin.gif
*

neskubėk,palauk,kol atšils tiek,kad kepurės nebereikės.Nes gali užkabint dėdamasi.Geriau nejudint,kol gyja
auriukaseva
QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 08, 14:13)
neskubėk,palauk,kol atšils tiek,kad kepurės nebereikės.Nes gali užkabint dėdamasi.Geriau nejudint,kol gyja
*

Bet daug ka girdejau sakant kad taip tik geriau kol salta ir kai mazesni yra geriau uzgyja g.gif tai kaip cia dabar?o gal abu variantai teisingi ?
Donma
QUOTE(auriukaseva @ 2010 01 08, 17:51)
Bet daug ka girdejau sakant kad taip tik geriau kol salta ir kai mazesni yra geriau uzgyja  g.gif  tai kaip cia dabar?o gal abu variantai teisingi ?
*

Jo,aš ir girdėjau,kad atseit vasarą daug dulkių gali pasigauti,o žiemą kaip tik geriau g.gif Mes tai planuojam gegužės mėn. prasidurti ausytes,jau ir auskariukų dvi poros laukia namuose,vienus gavo dovanų kai metukų buvo,kitus dar nei metukų neturėjo biggrin.gif Pasižiūri pradarius dėžutes ir padeda ax.gif
Donaldziukas
QUOTE(auriukaseva @ 2010 01 08, 17:51)
Bet daug ka girdejau sakant kad taip tik geriau kol salta ir kai mazesni yra geriau uzgyja  g.gif  tai kaip cia dabar?o gal abu variantai teisingi ?
*

Taip taip tikra teisyba, kaip salta geriau ir kaip mazesnes princeses mirksiukas.gif
La Loba
Kadangi buvo klausta nuomonės, tai pavyzdžiui aš pasisakau PRIEŠ (negali žinot, gal ateity nuomonė pasikeis). Verdama auskarus savo dukrytei, daryčiau ją maža suaugusia. Tegu vaikas būna vaikučiu, o kai jau pati suvoks ir paprašys, jog nori-tada prašom. O gal jai net nesinorės tų auskariukų. Kodėl turėčiau primest savo nuomonę, kad auskarai-tai gražu...
Tokia mano nuomonė smile.gif
lindalyte
QUOTE(Jolančiukė @ 2010 01 10, 23:44)
Tegu vaikas būna vaikučiu, o kai jau pati suvoks ir paprašys, jog nori-tada prašom. O gal jai net nesinorės tų auskariukų.
*

drinks_cheers.gif ,na,šiaip buvo pasmus toks momentas,kai draugės daržely prasidūrė ausytes ir jai labai užsireikė,aš tik paklausiau ar nebijai,kad skaudės, susimąstė,kad gal dar palauks,kol bus "didelė" biggrin.gif
bordine
manau, kad per anksti, jei duriasi, nes drauge prasidure - juk tai visam gyvenimui. As prasiduriau 13 metu, skylutes negijo, nors ir su auksinais auskarais, uzsidedavo plevele ir vel reikedavo plesti, baisu prisiminus blink.gif Galiausiai visai uzauginau, bet liko gumbiukai, net nuotraukose matosi verysad.gif

Todel mano dukra auskarus tures,kai pati gales atsakyti uz savo sprendima.
Bekasė
QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 07, 15:16)
Auskariukus pirkom iš titano lydinio,kad galėtų nešiot įvairius,ne tik auksinius.
*

nesamone visa tai.
Man ausis buvo vertas ant siulo - irgi tipo, kad galeciau nesioti visokius auskarus.
Bet galiu nesioti tik auksa arba sidabra - nuo kitu ausys uzpuliuoja.
O kai i bamba duriausiau, tai net medicininei auskarai netiko - organizmas juos paprasciausiai isstume.

Ir dziaugiuosi, kad dukra nera pamaiva - nereikia jai jokiu bliizguciu. Bent jau vaikas, o ne sumazinta suaugusiu kopija auga.
Zuikių_dainos
šiaip laikoma, bent jau kiek skaičiau mediciniuose straipsniuose ( nepykit, bet neatgaminsiu kur skaičiau, nes neaktulu buvo - neįsidemėjau ), kad ausis geriausia vertis tik nuo 18m. , nes iki to laiko maždaug formuojasi ausis, o ausyse daug taškų, ne ten pataikus vėliau gali kamuoti galvos skausmai ir panašiai. Aišku retai kas tiek išlaukia. Man atvirai auksarai gražu panelėms, bet mergaitėms ne schmoll.gif Aš įkalbinėčiau na bent jau dešimties metų sulaukt.
Tosk
QUOTE(Bekasė @ 2010 01 12, 07:59)
nesamone visa tai.
Man ausis buvo vertas ant siulo - irgi tipo, kad galeciau nesioti visokius auskarus.
Bet galiu nesioti tik auksa arba sidabra - nuo kitu ausys uzpuliuoja.
O kai i bamba duriausiau, tai net medicininei auskarai netiko - organizmas juos paprasciausiai isstume.

Ir dziaugiuosi, kad dukra nera pamaiva - nereikia jai jokiu bliizguciu. Bent jau vaikas, o ne sumazinta suaugusiu kopija auga.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Tai yra TIK tevu tustybe, kurios pasekoje auga merguzeles, kurioms apredai ir biezdieluskes tapma svarbiausia saviraisko forma. Tikrai nieko zavaus cool.gif
Donma
QUOTE(Tosk @ 2010 01 12, 13:38)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif Tai yra TIK tevu tustybe, kurios pasekoje auga merguzeles, kurioms apredai ir biezdieluskes tapma svarbiausia saviraisko forma.  Tikrai nieko zavaus cool.gif
*

Visiškai nesutinku su jūsų pasakymu doh.gif Tai taip išeina ,kad visos kurioms mažoms buvo pradurtos ausytės dbr yra " merguzeles, kurioms apredai ir biezdieluskes tapma svarbiausia saviraisko forma."Nusikalbėjot juodai doh.gif doh.gif schmoll.gif
OVM
Mano mergaitė su auskarais nuo 1,5 metuku. Nematau tame nieko blogo, o apie komentarus siek tiek aukščiau tai patyliu g.gif
lemlike
[quote=Tosk,2010 01 12, 12:38]
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Tai yra TIK tevu tustybe, kurios pasekoje auga merguzeles, kurioms apredai ir biezdieluskes tapma svarbiausia saviraisko forma. Tikrai nieko zavaus cool.gif
*

mano vyras buvo kategoriskai pries auskarus,ir ta pati sakydavo,kad cia tevu neturejimas kas veikti,vaiku darkymas,kad jos laksto paskui kaip cigoniukes,kad uzaugus pati nuspres ka daryt su savim ir t.t.,bet gavosi visai netiketai,vazinejom su reikalais su jo giminaitem(jis buvo kartu),kazkaip ta tema pradejom kalbeti,sustojom pakeliui,pradurem ausis,ir viskas,o spyriojosi 6 metus...dabar mergytei 8 m.,ji vaiksto su auskariukais,jam ir grazu,ir pataria kartais kokius net auskarus jai yverti....ir tikrai cia nematau nieko absoliucei blogo,jei jis butu nepriestaraves,as jai buciau turbut tik gimusei pradurus ax.gif ,o uzaugs,nepatiks auskarai,gales ju nenesioti,o ausis irgi uzsigydyti.... smile.gif
200505
QUOTE(vestos_mama @ 2010 01 12, 19:37)
Mano mergaitė su auskarais nuo 1,5 metuku. Nematau tame nieko blogo, o apie komentarus siek tiek aukščiau tai patyliu  g.gif
*

pritariu jum. 4u.gif mano mergaite nuo metuku su auskarais. ir tikrai nemanau kad auga merguzele....kaip cia issireiske.... doh.gif
Alsė
Man labai grazu wub.gif jei man nusisypsos tokia laime ir turesiu dukryte, noriu dar iki metuku pradurti ausytes ax.gif wub.gif
irbyte
QUOTE(vestos_mama @ 2010 01 12, 20:37)
Mano mergaitė su auskarais nuo 1,5 metuku. Nematau tame nieko blogo, o apie komentarus siek tiek aukščiau tai patyliu  g.gif
*

mano mergyte nuo 1,8 su auskariukais ir labai faina, ji pati buvo pareiskusi nora, labai dziaugiasi nes turi tokius auskariukus kaip mamyte.

O verti geriau saltuoju sezonu, nes vasaros metu maudynes visa kita - sunkiau gyja.

Ziuriu cia mamytes pries dabinti savo vaikucius, as visada megstu puosti savo mazaja princese, rubukus ji kartais pati parduotuveje nusiziuri ko nori. Ypac mergaitems tai manau reikia butinai
bordine
QUOTE(Jolančiukė @ 2010 01 10, 23:44)
Kadangi buvo klausta nuomonės, tai pavyzdžiui aš pasisakau PRIEŠ (negali žinot, gal ateity nuomonė pasikeis). Verdama auskarus savo dukrytei, daryčiau ją maža suaugusia. Tegu vaikas būna vaikučiu, o kai jau pati suvoks ir paprašys, jog nori-tada prašom. O gal jai net nesinorės tų auskariukų. Kodėl turėčiau primest savo nuomonę, kad auskarai-tai gražu...
*

Pritariu visom keturiom thumbup.gif
irbyte
jei ateity nepatiks galima issimti, juk nepriauga
paulapaula
mano dukra jau nuo metuku su auskariukais,man asmeniskai kaip tik labai grazu 4u.gif
deina888
As savo mazajai praduriau 3 metu gimtadienio proga, jai labai patinka, o man labai grazu ir nematau cia nieko pries. biggrin.gif
rutulyte
QUOTE(Jolančiukė @ 2010 01 10, 22:44)
*

drinks_cheers.gif kai turės protelio kas tai yra ir ar tikrai nori, tada ir galima verti smile.gif
Meskiukas
QUOTE(deina888 @ 2010 01 19, 18:45)
As savo mazajai praduriau 3 metu gimtadienio proga, jai labai patinka, o man labai grazu ir nematau cia nieko pries. biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif mes ir gimtadienio proga jei pradurem 3metuku net asaru nebuvo kai pradaurinejo
salomejaxx
Pradurėm, kai buvo 6 metuku. Laukiau kol pati užsinorės, ko gero visoms mergaitėms jau genuose užprogramuota dabintis papuošalais, matuotis aukštakulnius smile.gif smile.gif
kol buvo su tais "mediciniais" viskas buvo lyk ir gerai, nors labai ilgai gijo, bet vieną pametėm tai įvėriau sidabrinius auskarėlius schmoll.gif siubingai supūliavo abi ausytės. Teko išverti ir užgydyti. Sutarėm, kad vasarą vėl prasidurs, tik reikės pasieškoti kokių nors geresnių auskarėlių.
Hedra:)
QUOTE(Karna @ 2006 05 22, 12:05)
mano mažosios geriausia draugė praeitą savaitę prasidūrė ausis doh.gif o mano dukra - šarkų šarka, jai be galo rūpi visokie papuošalai, blizgučiai... jau seniai ji manęs prašė pradurti ausis, bet kažkaip atkalbėdavau. o dabar, kai pamatys draugę, tai neįsivaizduoju, kokiais argumentais ją atkalbėti unsure.gif
nes man yra labai negražu, kai penkių metų (ar dar jaunesnės) mergaitės nešioja kad ir mažiukus auskariukus schmoll.gif

o kokia jūsų nuomonė?
*

as tai pripratus visu draugiu mergaites jau nuo 2- 3 metu turi auskariukus kitom net per pirmaji gimtadieni isdure...tai man kaip ir 5 metu mergaite be auskaru jau sunku isivaizduoti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nors jei as tureciau dukra tai tikrai durciau ausis tik tuomet kai ji pati uzsinores o ne 2 metu...
Bekasė
QUOTE(irbyte @ 2010 01 16, 19:33)
jei ateity nepatiks galima issimti, juk nepriauga
*

bet net ir skylems uzaugus, lieka zymes
QUOTE(Bekasė @ 2010 01 20, 16:12)
*

na del tokiu zymeliu manau problemu gyvenime nekyla, o moteri auskarai ir senatveje puosia... smile.gif
jjurgitas
manau, jog margaites pacios turi pasakyti, kada vertis auskarus.
grazu, bet....

darzeliuose buna problemos su tais auskariukais. kai mergaites pameta, o poto teveliai aukletojas ar kitus vaikus apkaltina neva pavoge.

manau viskam yra savas laikas 4u.gif
redxshi
na penkiametė jau ne kūdikis, tikrai gražu kai mažytės mergytės ausytėse žiba auskariukai, aišku, negalima versti mažylės vertis auskarų jei ji to nenori, čia jau vaiko pasirinkimas ax.gif
QUOTE(redxshi @ 2010 01 20, 22:38)
na penkiametė jau ne kūdikis, tikrai gražu kai mažytės mergytės ausytėse žiba auskariukai, aišku, negalima versti mažylės vertis auskarų jei ji to nenori, čia jau vaiko pasirinkimas ax.gif
*

tai va butent as irgi manau jeri vaikas papraso kad ir 5 metu, tai kodel gi ne ...bet naujagimiai ar 2 metuku mergaites tikrai nepapraso ar gi ne? biggrin.gif
irbyte
QUOTE(Hedra:) @ 2010 01 21, 12:16)
tai va butent as irgi manau jeri vaikas papraso kad ir 5 metu, tai kodel gi ne ...bet naujagimiai ar 2 metuku mergaites tikrai nepapraso ar gi ne? biggrin.gif
*

Maniske nuo 1,6 kalba laisvai, bei aiskiai man sakydavo, mamyte as noriu irgi kukuriuku - kaip ji sako, kaip tu turi, kaip kitos mergaites rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2010 01 20, 17:12)
*

kad ir auskariuka kai isimi, per diena pabuna be nieko tu skyluciu beveik nematyti...
Bekasė
QUOTE(irbyte @ 2010 01 21, 15:23)
kad ir auskariuka kai isimi, per diena pabuna be nieko tu skyluciu beveik nematyti...
*

normaliai ten matosi - aisku ne skyle ausi, bet tikrai negalima teikti, kad beveik nematyti ( nebent problemos su regejimu), nors gera savaite auskaru jau nebuvau isiverusi.
lemlike
QUOTE(Bekasė @ 2010 01 21, 21:22)
normaliai ten matosi - aisku ne skyle ausi, bet tikrai negalima teikti, kad beveik nematyti ( nebent problemos su regejimu), nors gera savaite auskaru jau nebuvau isiverusi.
*

neuzpykit,bet tada neisivaizduoju kokios skyles turetu but pradurtos,jei labai matosi.... g.gif ,mano mergyte kaip isiima auskariukus,tikrai,galima sakyt kad isvis,nesimato....
Donaldziukas
QUOTE(lemlike @ 2010 01 22, 19:51)
neuzpykit,bet tada neisivaizduoju kokios skyles turetu but pradurtos,jei labai matosi.... g.gif  ,mano mergyte kaip isiima auskariukus,tikrai,galima sakyt kad isvis,nesimato....
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif mano taip pat, kaip issiima net nesimato schmoll.gif
Gal padarytos ne skylutes, o skyles blink.gif
lemlike
QUOTE(Donaldziukas @ 2010 01 22, 18:53)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  mano taip pat, kaip issiima net nesimato  schmoll.gif
Gal padarytos ne skylutes, o skyles  blink.gif
*

thumbup.gif
lannasuper
va mano panele nori labai jai jau 5,5metuku,bet bedele tevelis grieztas nei per kur, pasake kada suaugs jai nores tada ir isivers doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.