o as abejoju ar tavo vaikas padekos. toks jausmas kad tu nieko neleidi spresti paciai.
tai ka sako kiti tai dar ne visada yra tiesa, nes zmones megsta sakyt tai ,ka zino jog nori girdeti.
o jei vaikas neturi nieko,kas butu naturaliai grazu
zinoma tu turi turet savo nuomone, bet nereik ja kist kitiems,ir bandyt itikint kad tik ji yra teisinga.
o as abejoju ar tavo vaikas padekos. toks jausmas kad tu nieko neleidi spresti paciai. tai ka sako kiti tai dar ne visada yra tiesa, nes zmones megsta sakyt tai ,ka zino jog nori girdeti. o jei vaikas neturi nieko,kas butu naturaliai grazu
Dukrai tikrai leidžiu daug ką spręsti pačiai
O kodėl apsiriboti tik ausimis? Iš gimdymo namų - tiesiai į tatuiruočių ir auskarų vėrimo saloną, o ten jau kur norėsis - į ausį, į nosį, į lytinius organus, dar pora tatuiruočių kaip minimum. Juk taip gražu!!! Be abejo, nepamirškim ir makiažo. Nuo kokių dviejų metų amžiaus mergaitėms jau tikrai reikia makiažo - labai gražu. O sulaukus penkių jau būtų neblogai pradėt ir anticeliulitinį kremą bei kremą nuo raukšlių naudot. Ar baigs kada nors tėvai žalot vaikus... Gerai, kad yra dar vaikų, kurie tėvams gražūs ir be auskarų. Gaila, kad nebedaug...
QUOTE(pesimiste @ 2006 06 12, 10:48) Blogiausia, kai vaikas neturi tėvų, kuriems atrodytų natūraliai gražus. O gerai pagalvojus, jei vaikas neturi nieko natūraliai gražaus, tai, matyt - genai. Kaltinkite tik save
Visais atvejais krastutinumai negerai.Auskariukai- tai mamos atsakomybe- labai judriai mergaite auskariuku neverciau.Taip pat, kaip ir ignoruojant toki mergaites nora, gali uztikti ja pasislepusia su adata ausyj.Auskarai- mamos ir mergaites susitarimo reikalas.O forume- kazkam grazu, kazkam ne.
Tik nuomoniu skirtumai, nieko daugiau. Mamos skonis ir grozio supratimo visuma, normalumas, nenormalumas, psichine bukle nepriklauso nuo to, ar mamai grazu/negrazu auskariukai.
O kodėl tik mamos? Ar tėtis auklėjime nedalyvauja? Jo žodis nieko nereiškia?
Be to, susitarimas - tai ir atsakomybė. O atsakomybė šiuo atveju tėvų. Mažametis vaikas atsakomybės neturi. Žinau atvejį, kai paauglei buvo pradurta ausis salone, ne naminėm sąlygom, o po kelių metų teko operuoti ir nupjauti nuo ausies didelį užaugusį "mėsgalį". O jei taip atsitiktų kūdikiui, tai nežinia, kokios pasekmės. Ir išvis, tokius dalykus turi spręst pats vaikas, turintis nors kiek atsakomybės jausmo, ir tikrai ne penkiametis ar dar jaunesnis. O kodėl tada neveriate auskarų berniukams? Juk suaugę vyrai nešioja?
Gerai, atsiprasau, abieju tevu.(Visgi "grozio proceduru" iniciatores dazniau buna mamos ) Veria ir berniukams, tik ju su auskariukais ne tiek daug, kaip mergaiciu.Gal todel, kad berniukai judresni ir labiau rizikuojama suplesyt ausyte.Berniukus su 1 auskariuku maciau 3.(2du 6 metu ir vienas 8)
Na mūsų mažoji tikra šarkelė-viskas kas blizga yra labai gražu
1. Manau, kad "kazkas vaiksto su auskarais ir as noriu"-nera priezastis pildyti uzsigeidimus vaikucio, kuris ryt pamatys dar ka nors "krutesnio"
2. Manau, kad auskarai maziems vaikmas-nepraktiska 3. nenoreciau, kad mergyte nuo mazens pratintusi prie komplimento"kokia grazi mergyte, nes su auskariukais" QUOTE zinoma tu turi turet savo nuomone, bet nereik ja kist kitiems,ir bandyt itikint kad tik ji yra teisinga. O tai lygiai taip pat nereikia kišti savos nuomonės, kad auskarai mažutėms tai jau grožio viršūnė. Nu jei negražu kažkam, taip ir pasako... Aš netoleruoju saulėgražų lukštenimo ir valgymo, tai ir pasakau dukrai - siemkos vienoj rankoj, cigaretė kitoj ir stovi turguj prekiaudama. Jei mažų panelių ausys su auskarais asocijuojasi su čigoniukėm, taip ir sako mama. Nematau čia nieko blogo. 5 metų mergaitė auskarams, aukštakulniams ir stringams (jau teko matyti) tikrai per maža. pala,as neinu ir neveriu auskaru kitu mamu vaikams,mes tik savam vaikui versim. ir nera ko izeidinet kad mano vaikas atrodys kai cigonike ar tuo labiau sitaip sakyt savo vaikui. ir jei moteris stovi turguj ir valgo saulegrazas ar ruko tai jau jos reikalas,ir tavo dukra jei tai darys sleps nuo taves, nes bijos tavo reakcijos. o cia jau problema bus auklejime padaryta. Pesimiste, niekas TAVO vaiko ir neįžeidinėja Juk temos autorė norėjo sužinoti žmonių NUOMONĘ, tai tos, kurioms nepatinka vaikai su auskarais, aiškiai pasako SAVO NUOMONĘ, kaip tokie vaikai atrodo iš šono ir kokias kelia asociacijas...ir tiek Beje, daugelis dalykų, kas mums mažiems atrodė didžiausi marazmai, ką tėvai sakė ir kaip auklėjo, dabar suaugusiojo akimis atrodo, kad jie viską darė teisingai
Man tai mergickoms auskariukai irgi labai grazu
bet siaip tai man tai labai grazu ,ir anskciau ar veliau mes tai igyvendinsim QUOTE(GARBANĖ @ 2006 06 07, 17:47) tiesiai švieisiai pasakiau, kad auskarus normalios moterys įsiveria tik suaugusios, o mažoms mergaitėms veria tik čigonai. nesuprantu, kodel mergyte su auskariukais staiga patampa kaliause? Nu man nei vieno vaiko, kaip beatrodancio, su auskarais ar stingais liezuvis neapsiverstu taip pavadint...Ir kazkoks replikavimas del kito isvaizdos, prie vaiko Ir isvis, pagalvojus, nei tie auskarai kazka priduoda, nei kazka atima.Tokie patys vaikai ir su auskarais ir be.Kam grazu lai verias, kam negrazu- raskit argumentu ir atkalbekit.Bet neformuokit vaikam klaidingos nuomones ir neizeidinekit kitu.Nes jei pasakysit, kad mano baltute lietuvaite yra cigono vaikas, tai jokia penkiamete tuo nepatikes.(nebent nebutu macius cigonu tautybes vaikiuku).Tik pamanys, kad mama issisukineja ir meluoja.O mama meluot neturetu.Kaip ir formuoti neigiama nuomone apie kazkokia tauta.Auskarus veria ne tik cigonai, bet ir meksikieciai, italai, ispanai.Lietuviu kulturoje tokio paprocio nera, tik ar labai mes lietuvisku paprociu laikomes?-taigi kaip argumentas abejotinai skamba. Paskaita baigta, aciu uz demesi
Pupa uoga,
Už nuomonę ačiū, bet truputi perlenkei lazdą sulygindama nesulyginamus dalykus Gal aš ir netaktiška, bet mane asmeniškai ERZINA žmonių supratimo, kas yra gražu ir kas kam tinka, bei saiko jausmo neturėjimas Pati sakei, kad galiu formuoti vaiko požiūrį
Miela GARBANE, Tu elgies taip, kaip Tau atrodo teisinga, sekmes Tau.
O mano galva, kuo anksciau vaikas supras, kad pasaulis margas kaip genys ir tai, kad kas negrazu, nepriimtina MAN, tai nereiskia, kad tai yra isvis negrazu ir blogai, tuo bus geriau.Grozio supratimas yra skirtingas, kiekvienas is musu turim laisve ir teise pasirinkti kas mums grazu.Jei man patinka Klimto paveikslai, tai nebutinai jie turi patikt Tau, tiesa?Mokau nevertinti zmogaus tik pagal isvaizda, rase, tautybe ar ranku ilgi.Repliku as nebijau ir nei karto negirdejau, nes vaikas mano vaiksto tvarkingas, o auskariukai-tai paskutinis dalykas, i ka zmones atkreipia demesi As kalbu apie tai, kad jei kolektyve bus kitokiu(na, pvz gotai tau grazu?, skiauteres visokios, kelnes su klynais iki keliu?-paauglyste juk visiems ateina), tai vaikui, kuriam rodoma pavyzdys, kad kito skonis, jei jis nesutampa su jos(ar mamos suformuotu) skoniu , yra kazkoks negeras, netoleruotinas, tai sunku bus bendrauti su tais "kitokiais" zmonem.Mano dukros darzeli lanko ir mulaciukai, ir negriukai, ir dvi mergaites sergancios celebriniu paralyzium-niekas ju neiskiria is kitu, visi mokomi gerbti salia esanti. O vaikai ateina su zaliom skiauterem, pirato paltais ir kepurem- isivaizduok, kaip sunku butu jai tokiam kolektyve, jei mes, tevai ja aukletume, kad kas negrazu man, tai yra blogai ir reikia butinai kazka replikuot, apkalbet ar bent pasislykstet? Nemokau taves auginti Tavo vaiko, bet man atrodo, kad tai neteisinga pacio vaiko atzvilgiu.Tu teisi sau , o as teisi sau.
o as nesioju ivairius auskarus ir kuklius perliukus ir didelius zidus.
o ir mazei kol ausu nesu isdurus perku lipdukus. vaikas patenkintas, teveliam grazu,ir ne duok Dieve koks vaikas darzeli pasakys kad ji atrodo kaip cigone ar ruse,tai jo motina bus priversta mano vaiko atsiprasyt. o kitas dalykas is tokiu kaip,tu garbane ir gaunasi vaiku pasaipos skaudzios. ka girdi is tevu,ta vaikai ir kartoja.ir jei as neturiu pinigu naujiem batam,jei iveriau vaikui auskarus,jei nupirkau lupu blizgesi,tai yra tik mano reikalas ir niekas neturi teises mano vaiko skaudinti ar izeidineti. ir nebuk tokia tikra kad tavo suvokimas yra teisingas,gal kokia mama savo vaikui pasakys,ziurek sita moteris baisiai apsirengusi,tavo dukrai gali atsigirst,kad tavo mama negrazi.
Ot uzviret sia koses
Is asmenines patirties: kai man buvo gal 12 labai norejau auskaru ausyse, tiesiog trokste troskau, tiesa ta, kad mama neleido, liepe sulaukt 18 ir tada daryt ka nori, ir ka net ir sulaukus beveik 30 sau prisipazystu, kad auskaru veriamu as nenoriu, ilgainiui pasirode, kad papuosalu as is vis nemegstu, man labai grazu i juos ziureti, grazu kai kiti nesioja, bet tai ne man O Jus kalbat apie mergaites kurioms 4-5-6 metai. Tiesa galbut tai grazu, bet ar tai tikrai tai ko Jos nori, juk vaiku norai kartais neismatuojami, ir ar visus juos tenkinant. Mano asmenine nuomone iverti auskarus darzelinukei, tai daugiau mamos noras nei vaiko.
gana įdomu, kad mamos nežino, jog po pradūrimo tas ausis dar ir skauda
Niu jau, Lemone....
Na ir ka man su ja daryt? Prilupt? Aiskint, kad negrazu?O jeigu jai grazu ir mato, kaip mano drauges vaiksto?Liept draugem pas mane einant nesipuost?Ai, nugis ne pasaulio pabaiga, niekam tai nekenkia, pasipuos ir praeis, gyvent galima...va jau 6 metai prasideda, o dabar nesioja tik clikic grandinele ant kaklo.O pilna lobiu skrynia- karoliukai, ziedai ir apyrankes su grandinelem, guli puse metu neistraukti-matyt atsipuose jau.Darysim ispardavima Ir pati vaikystej tokia "sarka " buvau- o dabar tik vertuvini zieda nesioju, kiti papuosalai mane erzina.Tai tegu ta savo poreiki puostis patenkina vaikystej, nei paskui kaip sarka vaiksto...Ai, nezinau jau...gal as ir neteisi...bet dukra papuosalu jau nebenesioja...tai galiu sakyt, kad ir as pries toki vaiku puosima QUOTE(pupa_uoga @ 2006 06 13, 17:28) Vaiko nuo aplinkinio pasaulio neuzdarysi- gali tik formuot poziuri i ji. Auskariukai man grazu ir ji juos turi.Butu negrazu, manyciau, kad nesaugu- neturetu. Mama pradure mazai mergaitei ausis, nes ji labai norejo QUOTE(pesimiste @ 2006 06 14, 16:43) [i]o as nesioju ivairius auskarus ir kuklius perliukus ir didelius zidus. o ir mazei kol ausu nesu isdurus perku lipdukus. vaikas patenkintas, teveliam grazu,ir ne duok Dieve koks vaikas darzeli pasakys kad ji atrodo kaip cigone ar ruse,tai jo motina bus priversta mano vaiko atsiprasyt. Labai noreciau paziureti, kaip tu tai padarytum QUOTE(pupa_uoga @ 2006 06 14, 21:50) 1. Nei uz grandineliu ant rankos, nei ziedeliu su menuliukais, meskiukais ir sirdelem ? 2. Eik, jau... 1. a vot ja dūmala, kad čia 12 - 14 metų mergaitėm skirta, o ne 2 - 4 2. tai gal jau nevaikyk tu manęs kaip sakoma QUOTE(pupa_uoga @ 2006 06 14, 21:50) Na ir ka man su ja daryt? Prilupt? Aiskint, kad negrazu?O jeigu jai grazu ir mato, kaip mano drauges vaiksto?Liept draugem pas mane einant nesipuost? tai dabar man pasakyk - o tavo draugės tavo dukters amžiaus?
QUOTE(Lemone @ 2006 06 14, 23:44) 1. a vot ja dūmala, kad čia 12 - 14 metų mergaitėm skirta, o ne 2 - 4 2. tai gal jau nevaikyk tu manęs kaip sakoma 3.tai dabar man pasakyk - o tavo draugės tavo dukters amžiaus? Kadangi sis postas buvo paliktas ir praso atsakymo, tai ir atsakysiu. 1.A vot i dumala neteisingai.Tokio ziedelio 12-14 metu panai neuzmausi nes pirmiausia dydis ne tas,o antra- ziedeli, kur soske ar buteliukas ispausta-dazna keturiolikine mausis?.Nors gal- del sito nesiginciju 2.Jei supratai, kad Tave kazkur labai toli veju, tai galiu patikint, kad velgi supratai neteisingai.Jei Tave tai izeide-atsiprasau. 3.O gal tu man pasakyk- Tave stebina, kad vaikai megdzioja suaugusius? Jei as leidziu megdziojant zaisti gydytoja, mama, vireja, kirpeja, su kruva reikalingu sioms rolems zaislu, tai kodel turiu neleist megdziot pasipuosusios merginos?Tuo labiau, zinant jos charakteri, tiesiog nupirkt papuosaliukus atrodo saugiau. Taip, as jai daug ka leidziu, nes gyvenu siandien, rytojaus gali ir nebuti.Bet.As niekur nepasakiau, kad tai turit leist Jus. Del auskariuku, jeigu jie jums labai ne prie sirdies, tai kaip argumentas PRIES, GALETU BUTI taskai esantys ausyje.Nedideliam vaikuciui, taskus, atsakingus uz tam tikrus organus, nustatyti yra pakankamai sunku.Nesiojant auskarus, ivertus "neteisingai", nuolat bus dirginamas taskelis, atsakingas uz tam tikra organa, tai gali neigiamai atsiliepti dar tik auganciam organui, o kartu ir visam organizmui.Nors kiek tiesos tame yra neaisku, kaip ir ar pataikys i kazkoki taska kosmetologe, irgi neaisku.Bet rizika yra ir i tai reikia ziureti labai atsakingai, nes vien todel, kad mamai grazu, galima pakenkti vaiko sveikatai.Auskarai, gali pasitarnauti ir gydymui- velgi "isnaudojant" tuos taskelius, tik neaisku, ar paprastam kosmetologijos kabinete tai padarys.Vat. Tuo savo nuomones issakyma sioje temoje ir baigiu. QUOTE(pupa_uoga @ 2006 06 15, 12:56) ar pataikys i kazkoki taska kosmetologe, irgi neaisku.Bet rizika yra ir i tai reikia ziureti labai atsakingai, nes vien todel, kad mamai grazu, galima pakenkti vaiko sveikatai. va čia tai jau gryna teisybė. savo sąrašiuką galiu papildyti antru punktu: sveikatos klausimai. mano mama ausis prasidūrė jau būdama dama su amžium ir kai aš vaikystėj zyziau, kad irgi noriu, labai aiškiai išdėstė, kad ji ausis dūrė tam, kad geriau matytų kita vertus - o jei tavo duktė pamačius mane pareikštų, kad taipogi nori prasidurt liežuvį? QUOTE(Karna @ 2006 05 22, 11:05) nes man yra labai negražu, kai penkių metų (ar dar jaunesnės) mergaitės nešioja kad ir mažiukus auskariukus o kokia jūsų nuomonė? ir man labai negražu. QUOTE(Lemone @ 2006 06 14, 21:44) turi gerą jumoro jausmą, Lemone Mano keturiolikmetė dukra tikrai su nuostaba į mane pažiūrėtų, jei pasiūlyčiau žieduką su meškiuku, nors ausis prasidūrė tik prieš porą metų, kai pati paprašė ir įtikino mane jog žino, kad skaudės ir reikės ausytėms priežiūros... Savo norų ir grožio supratimo patenkinimui tikrai nedurčiau mažam vaikui ausų, bent jau kol pati nepaprašytų. Bet sekt pasakas, jog pirštais badys, jei auskaruota būsi, tai švelniai tariant neteisybė būtų. Mama gali taip ir melage pavirsti QUOTE(sparow @ 2006 06 15, 14:53) Mano keturiolikmetė dukra tikrai su nuostaba į mane pažiūrėtų, jei pasiūlyčiau žieduką su meškiuku, nors ausis prasidūrė tik prieš porą metų, kai pati paprašė ir įtikino mane jog žino, kad skaudės ir reikės ausytėms priežiūros... Savo norų ir grožio supratimo patenkinimui tikrai nedurčiau mažam vaikui ausų, bent jau kol pati nepaprašytų. Bet sekt pasakas, jog pirštais badys, jei auskaruota būsi, tai švelniai tariant neteisybė būtų. Mama gali taip ir melage pavirsti Bet tai prasidure 12, kuomet pati suprato savo veiksmus, o ne kai mama dvimetei sako: oi, kaip grazu, kai tu busi didele ir noresi ir tau pradursim. Tai 2,5m. moteriske jauciasi labai didele ir mama su dziaugsmu ispildo jos prasyma. O prekybininkai parduoda ta ka perka, o ne ka turetu pirkti. Man labai grazu kai buna tos mazosios mis arba mis mazoji foto (nu ar kazkas panasiai), tokios mazos princeses, bet is savo vaiko taip niekada nesityciuosiu.
KA? koki izdivona
Mes savo mažylei ausis pradūrėm kai jai suėjo du metukai tai buvo krikšto mamos dovana.Ir aš nematau čia nieko blogo ji vaikas tiek džiaugės ,kad vasario mėnesį buvo problema uždėti kepurę.Kur tik ji nueidavo visiems rodydavo savo ausytes.Trečio gimtadienio proga močiūtė nupirko auksinius auskariukus specialiai pritaikytus mažylėms kurie nekliūna ir jie netgi ją puošia.Žinoma aš čia prisiskaičiau visokiausių nuomonių , bet kiekvieni tėvai sprendžia kas jų vaikams geriausia.
Aš savo trimetei tikrai nedurčiau ausyčių, bet kai bus kokių 6-7 metų ar vyresnė ir pati paprašys, suprasdama, kad skaudės, tai kodėl gi ne. Ir visai nematau jokio čia tyčiojimosi iš vaikų. Jei patinka, kodėl gi ne
KAI MANO DUKRAI BUVO KETURI METUKAI LABAI NOREJO AUSKARU TAI MANO SESUO GIMTADIENIO PROGA IR NUSIVEDE JUOS IVERTI DABAR JAI DEVYNERI BET PER TUOS METUS NEBUVO PROBLEMU
As savo mazyle nuvedziau ausyciu pradurti pries metus, labai gerai uzgijo.Beje,grozio salone sake, kad jau nebereikia isvis jokiais peroksidais tepti (na, nebent pradetu puliuoti tada reikia tepti kitokiu tirpalu) ir jokios didesnes prieziuros ausytems tikrai nereikia.Norejau ir dar metuku neturincia mazyle nuvesti, bet vis apsigalvodavau.O dabar jei tureciau dar viena mergaite, tai nuvesciau net poros menesiu mazyle.
Manau, kad cia kiekvienos mamos reikalos.
Maniškė su auskarais nuo penkerių. Būtent tada jai labai užsireikėjo ir ne šiaip, o iki tokio lygio, kad vieną vakarą manę paklausė: "Kokią adatą tau atnešti?" Aš iš pradžių net nesupratau, kam ta adata, kol manoji nepaaiškino, kad jos ausims pardurti. Negaliu sakyti, kad mano mažė nežino, kas yra adatos medicinine prasme, nes gavus jų. Taigi aptarėmė tą vakarą visas pasekmes, kad skaudės, kol pradurs, kad gali skaudėti ir vėliau kol užgis. Man net pačiai sunku patikėti, kad per tą laikotrpį gijimo ir duriant nė karto nepasiskundė, kad skauda. Dabar žinia tenka aiškinti kokie auskarai tinka mažoms mergaitėms ,kokie didelioms, bet tokia jau merginų dalia puoštis. O ir pavyzdį dažniausiai mato mamos, o šiais laikais net ir tėčio su auskaru, taigi turi į ką lygiuotis...
man grazu mazi auskariukai ir tikrai ju dabar yra labai graziu,vaikisku,zaismingu ir man visiskai neasocijuojasi su suaugimu kazkokiu,cia tik lietuvoj gal taip nes pas mus neiprasta maziems vaikams verti.daug kur uzsienyje mergytems duria ausis bunant vos keliu menesiu o ispanijoj tik gimus
as irgi sutinku kad jei mergaite nori turi isgyventi sarkavimo perioda kad suprastu kas jai patinka mano dukra su auskarais jau keturis metus ir tai nekele problemu
Nu prie ko čia dabar didelės ciocės
Tfu tfu tfu bet kol kas dukra nenori auskarų
Dukrytei 6-eri.Jau nešioja auskariukus,dar vis praplaunam skylutes,bet jau labai patenkinta.Pati labai norėjo.Kokių grožybių mažylėms yra.Pasirinkimas tikrai didelis.Man gražu.
Maniškei ir tuoj bus 5-eri. Ir kliedi dėl auskarų
bet man kažkaip nelabai norisi kad tokio amžiaus prasidurtų- na koks gali būti supratimas pas 5-erių metų mergaitę QUOTE(nendre @ 2006 07 05, 23:48) O kas tau liepia daryti kaip visi daro? Beje, kaip tie visi daro? Neturiu kažkokios galutinai susiformavusios nuomonės tuo klausimu, bet kaskart pačiai skauda širdį kai vaiką paskiepyt reikia, taip kad dėl savo grožio sampratos įkūnijimo vaike tikrai besiryžčiau to skausmo sukelti dar papildomai...va kai ūgtels ir tai bus gražu joms pačioms tada ir šnektelsim
Savo vyresnelei praverem ausytes sia vasara, nes jis laaabai to norejo
QUOTE(Patieška @ 2006 07 09, 22:52) O kas tau liepia daryti kaip visi daro? Beje, kaip tie visi daro? Neturiu kažkokios galutinai susiformavusios nuomonės tuo klausimu, bet kaskart pačiai skauda širdį kai vaiką paskiepyt reikia, taip kad dėl savo grožio sampratos įkūnijimo vaike tikrai besiryžčiau to skausmo sukelti dar papildomai...va kai ūgtels ir tai bus gražu joms pačioms tada ir šnektelsim Kaip tie visi daro?Ogi persa savo nuomones apie auskariukus mazametems
O as zinokit savo mazajai ausytes praduriau 6 menesiu ir jai visai nepuliavo , neparaudo ir nieko neatsitiko, tik durimo momentu atsisuko pziurejo i kosmetologe ir paravirko lygiai 3 skundes paverke ir viskas. Kam grazu kam negrazu, nieko nepadarysi kiek zmoniu tiek nuomoniu, ane merginos?
|