Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: auskarai penkiametei, ar ne per anksti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Visosspalvos
Na, man taip pat nelabai gražu, bet "na vkus i cviet tovariščia niet" ...
Bekasė
QUOTE(Donaldziukas @ 2010 03 05, 21:50)
Bet nesupratau prie ko cia auskarai doh.gif
*

prie pasakymo - koks dar per anksti. Kiti dar anksciau tai padaro.
Tai idomu tokiu proziuriu vertina tik auskarus, ar viska kas su vaiku susije.
marytexxx
prisiminiau,kaip savo grupiokei praduriau ausis,jai 18 buvo,labai bijojo savo mamos,tai papraše mane kartu su ją eiti,tik įejom į butą,jos motina sužinojus,kad dukra prasidurė ausis,pradėjo spiegti,kad pradurtos,žymetos kiaulės jai nereikia,aš pabėgau,nes išsigandau.tai buvo 1991.
vilnele136
o as galvoju, kad kiekvienam savo.man grazu mazos mergytes su mazais auskariukais.ir gailiuosi, kad dukrai nepraduriau kol visai maza buvo ir nieko nesuprato.pradurem penkiu metu proga, labai norejo, bet bijojo, kai viena diena pareiske, kad siandien nebebijo ir galim eiti.viskas buvo gerai, priziurejom ,valem, bet atejus laikui auskariuku pasikeist nesileido, pratempem puse metu su tais medicininiais, viena diena vistiek isemem, o isegti kitu ji nebesileido, pareiske, kad auskaru nebenori, o is naujo prasidurs ausis kai uzaugs.ir pasibaige tuom viskas, kartais dar paklausiu, gal isiverkim, kol skylutes neuzaugo, ne ir viskas, kategoriskai.
Wild Pearl
QUOTE(Ditė @ 2010 03 05, 11:26)
koks cia gali buti per anksti, juk dabar naujagimiams auskariukus veria  rolleyes.gif
Kiekvienas pagal savo isitikinumus  ax.gif
*

As irgi manau kad ne per anksti drinks_cheers.gif mano dukryte juos nesioja ir laaabai patenkinta bigsmile.gif
pavasarioziedai
o man labai grazu, nieko pries neturiu, mano mergaite nuo 6 menesiu su auskariukais 4u.gif
digi
QUOTE(zarazna @ 2010 03 06, 18:52)
Skonio reikalas, asmeniškai man - net labai negražu ...  cool.gif  (Slavų tautose labai gražu tai skaitosi ) Mano įsitikinimu: viskam savas laikas, vaikystėje kaspinėliai, segtukai ir kiti vaikiški smagūs dalykėliai, paauglystėje galima padurniuoti su netradiciniais aksesuarais (juk kada durniuoti jei ne tada), o auskarai puošia jauną merginą ir moterį.
*

pritarčiau Jūsų nuomonei mirksiukas.gif
nerilyte
Šiaip man labai gražu mergytės su auskariukais, bet aš tai nedurčiau vien dėl vaiko saugumo. Kai pagalvoju, kad vaikučiai bedūkdami gali išrauti tą auskarą ir perplėšti ausį, tai... g.gif
*Harpija*
QUOTE(nerilyte @ 2010 04 04, 18:32)
Šiaip man labai gražu mergytės su auskariukais, bet aš tai nedurčiau vien dėl vaiko saugumo. Kai pagalvoju, kad vaikučiai bedūkdami gali išrauti tą auskarą ir perplėšti ausį, tai...  g.gif
*

negali..nebent jeigu iveriate kablius kokius...Auskariukai tvarkingai uzsifiksuoja ir viskas buna savo vietoje..
*Madmozela*
Pagal daktarus ausis reikia durti sulaukus 18 metu,nes iki tol ausytes auga ir visi esantys jautrus ten taskai,kaip regejimo ir t.t.t auga,todel pradurus per anksti veliau galima tureti visokiu problemu su tam tikrais svarbiais organais.
widute
as savajai jau pusantru metuku praduriau.ir nejuto ir gerai grazei. ne taip kaip sesuo 13m jau viska supranta. viena ausi pradure apalpo paskui po poros val atejo kita issidurt=)
Raudvilė
jei nori pati, tada viskas gerai, o jei mama nori tada ne 4u.gif
Fifux'e
mes savo panikei isdurem triju,nes labai norejo,ir jau metai laiko kai turi,ir tikrai nemanau kad per naksti....jei natra tureciau,durciau dar anksciau,nes man labai grazu 4u.gif
ispanija650
mes saviskiai pradurem 2men ir iki siol nesiojam jokiu problemu nebuvo,man grazu kai mazos princeses su auskariukais,nematau tame nieko blogo mirksiukas.gif
*Lyra*
Jei 5-eriu mergyte pati nori tai kodel gi ne smile.gif Man grazu, bet kudikiui neverciau schmoll.gif
Irute
O kur durti ausytes?
Gabija 7777
dukrytei 4 metukai ji su auskariukais jau 2 menesei smile.gif jai labai patinka bigsmile.gif kitos mamytes veda pradurti ausytes kai vaikuciui yra 3 metukai.
rutene32
man paciai grazu paziureti i mazasias paneles su auskariukais,bet savo mergaitei pradursiu tik tada kai pati to paprasys.tegul uzauga iki tokio amziaus kai jai to reikes paciai,o ne man ir tada ieskosim auskaru rolleyes.gif
penelopė

Savo dukrytei ausytes pradūrėm trejų metukų.Ji pati labai norėjo,vis prašydavo ir vieną dieną pasiryžom ir nuėjom.Aš galvojau kad jai skaudės,verks.O ji nė krust.Parodė veidrodį, sako kaip gražu,nusišypsojo.Man patinka mažos mergytės su auskariukais.Aš už auskariukus nuo kokių 3-4 metukų,aišku jei mergytė to nori pati.
saulės spindulėlis
Man grazu, kai ausytese yra mazuciai, grazuciai auskariukai wub.gif . Man paciai ausis pradure kai buvau kokiu 12m, pamenu visos klasiokes jau buvo su auskarais, tai tas ausu isdurimas buvo kaip koks perejimas i paneles thumbup.gif blush2.gif . Mano aplinkoje kelioms mergaitems ausytes buvo isdurtos vienai 3men, kitai 8men. Sake, pastarajai kai dure, sake, kad dazniau duriama iki 7men. maziau verkia ar pan tada. Zinoma, gal ir baisu, kai tokia mazyte, o cia atrodo dar kankini unsure.gif , bet tie maziukai kazkaip lengviau i tokius dalykus reaguoja mirksiukas.gif . zinoma, grazu, kai auskarai mergaitems ne kabo, o graziai prilipe prie ausytes bigsmile.gif
Wild Pearl
QUOTE(Gabija 7777 @ 2010 04 14, 07:49)
dukrytei 4 metukai ji su auskariukais jau  2 menesei  smile.gif  jai labai patinka  bigsmile.gif  kitos mamytes veda pradurti ausytes kai vaikuciui yra 3 metukai.
*

mes pradurem 1.5m.ausytes.aisku buvo bedu kol suradome tinkamus pakabinti nes vieni issiverdavo,kiti kaindavo ir pan...bet kai radom tokius niekam nekliudancius pasaka bigsmile.gif mergyte patenkinta ir teveliam grazu ax.gif biggrin.gif antrajai dukrytei nezinau kada dursim,nes kolkas jokio noro dar nerodo blush2.gif biggrin.gif
renaus
Na mes savo mergytei ausytes pradureme metuku laiko, dabar jau mano mazei penkeri, bet tikrai niekad neturejom jokio vargo, nesiojam mazutes auksines rinkutes 4u.gif buvom gal per 4 metus pamete gal 2 auskariukus ax.gif man labai grazu kai mazuciukes mergaiciukes su auskarais wub.gif wub.gif wub.gif
DO&RU
as pries auskarus vaikams - baisiausia ziema, kai reikia rengtis per galva sitiek rubu, bijau, kad kiti vaikai neisluptu, kad ir netycia.... beje zinau begales istoriju kai mazosios damos juos pacios issimineja ir pameta, net neisivaizduoju kada savo panom leisiu schmoll.gif
*Voriukas*
QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 04 27, 21:23)
Man grazu, kai ausytese yra mazuciai, grazuciai auskariukai  wub.gif . Man paciai ausis pradure kai buvau kokiu 12m, pamenu visos klasiokes jau buvo su auskarais, tai tas ausu isdurimas buvo kaip koks perejimas i paneles  thumbup.gif  blush2.gif.....

Man tas pats buvo, teko maldauti kad pradurtu, vis kazkokios priezastis razdavo kad ne vert. Mano dukrai jau beveik keturi, ir jau pradeda dometis auskaromis,kartai labai jau gloste man ausi su auskaru tai paklausiau ar nori irgi auskariuku, tai nusisipsojo tik. Jauciu jau greit bus prasimai del auskaru.
zara**
mes dukrytei pradurem,kai jai buvo 2,5 metukai.bet niekada neleisdavo kad pavalyti,ir pan.dabar pries keles dienas,kai rengeme abu auskariukai iskrito,ir viskas ji jau ju nebenori,tai ir nebekisau per prievarta nes baisiai verkia kai lieciam ausytes,tai pati kai uzaugs jei nores ir prasivers.
Sweet~cake
sveikos mamytes smile.gif mano dukryte jau prasosi auskaru metai laiko . vis uzssimirsta ir vel prisimena kad nori . atrodo kad yra pasiruosusi ir as nieko pries tik bijau kad ji nesileis kai nuvesiu iverti auskarus.
tai norejau paklausti kurios jau vedete ar vienu kartu i abi ausytes iveria ar po viena ?? g.gif nes matai galvoju kai pajus skausma viena veriant kito tikrai nesileis. nesinoretu likti su vienu auskariuku rolleyes.gif
nesekme
kriksto mama jau vis uzsimene apie auskarus ax.gif ,bet mano nuomone tokia,kada mergina supras kad skauda ,neskauda ausis valyti reikia tada ir versim.dabar nosies valyt neleidzia,lasint taip pat doh.gif neikalbu neikaip...i ausi seip ne taip ilasinau,o jug tikrai neskauda.tad jei ji spyriosis ilgai auskarus gaus tada kada noras bus didesnis uz nemalonumu baime.tegul jai ir 20 buna lotuliukas.gif o tas mastymas mamai,mociutei ar dar kam grazu dar nepretekstas auskaram.kada pati panenka suvoks ,kad per kamcias i zviagzdes tada pirmyn...
b3b
man asmeniskai, tai negrazu auskaruotos mergaites. Maniskei jau 10m, uzsimane auskaru, nes drauges isiverusios. Bet pasikalbejom, ir praejo tas noras....
Vanilė
Kūdikiui auskarai man net negražu blush2.gif o va jau didesnei mergytei gražu ir dar jei pati nori,o kodėl neverti bigsmile.gif
Ende
Na man tai visai gražu mergytės su auskariukais (mažiukais) 4u.gif Jei manoji 5-erių bus jau pakankamai sugebanti prilikaikyt higienos, tai įversim...
mazilike
QUOTE(Ende @ 2010 05 13, 11:30)
Na man tai visai gražu mergytės su auskariukais (mažiukais)  4u.gif  Jei manoji 5-erių bus jau pakankamai sugebanti prilikaikyt higienos, tai įversim...
*

na man irgi grazu mergytes su auskariukais.bet manau turi ateiti tas laikas kad suprastu kad reikia priziureti ausytes... biggrin.gif mano kamilei db 5 metai tai jei nores kokiu 11 ar 12 gales vertis bet neanksciau 4u.gif biggrin.gif
gyvatėlė
Vyresnėlei įvėrėm 6-to gimtadienio proga, nors prieš tai jau kokie metai zirzdavo, kad jau aplink visos mergaitės nešioja auskarus. Ilgai įkalbinėjau, kad skaudės, kai vers, kad reiks prižiūrėt, kol sugis. Bet maniškė nepasidavė, o dabar viskas puikiai, nes ji išpildė savo pažadą ir tvarkingai prižiūrėjo ausis, kol užgijo. Tik dabar reikia finansų vis naujiems auskariukams, bet dažniausiai tai būna iš jos taupyklės biggrin.gif
Valentina27
O man grazu mazom mergaitem auskariukai, mano panai 3,6 metu be su auskariukais ji nuo 1,8 metu. Perveriau nes man labai grazu ir nieko ten neskauda, tokio amziaus bŪdama tai net neverkė tik siek tiek issigando po pirmo "suvio", bet antram leidos visiskai ramiai, isejo linksma is salono , nes net nesuvoke kas nutiko. Uzgijo per menesi be jokiu problemu: nei pŪliavo nei ka, papurksdavau karta per diena ir to pilnai uzteko.Gerai kad tokio amziaus kaip manoji buvo, vaikai dar nesupranta, kad turi auskariukus tai ir neciupineja, visai nekreipia demesio, tik dabar ji jau apziurineja ausytes savo. O va kaimynu mergaitei 6 metu vere auskariukus, tai jai ir puliavo ir siaip visokiu problemu buvo, nes ji jau didele panele ir nori apziuret, pasimaivyt pries veidrodi, pakrapstyt, pasukiot tai tos ausytes ir neuzgija ilgai. tongue.gif
Bonifacija
iverem pries menesi (buvo 2m10men), pati pasiprase. Grazu ir dukra labai patenkinta wub.gif

o jei kada turesiu dar viena dukryte, tai dursim ka tik gimusiai cool.gif
natuliona
Nusprendem neskubeti, palauksiu dar metelius ir 5m proga manau tai padarysim smile.gif jau pati nori, pries savaite pareiske kad nori grandineles ant kaklo ir auskariuku biggrin.gif Grandinele nesioja, su auskariukais neskubesim smile.gif
valkata
Mano nuomone per anksti.
sena niekšė
o ką manot apie auskarus tokio amžiaus berniukams?
almerada
Jeigu pati nori kodel ne thumbup.gif
Rita003
QUOTE(miklee @ 2010 05 28, 20:12)
O man grazu mazom mergaitem auskariukai, mano panai 3,6 metu be su auskariukais ji nuo 1,8 metu. Perveriau nes man labai grazu ir nieko ten neskauda, tokio amziaus bŪdama tai net neverkė tik siek tiek issigando po pirmo "suvio", bet antram leidos visiskai ramiai, isejo linksma is salono , nes net nesuvoke kas nutiko. Uzgijo per menesi be jokiu problemu: nei pŪliavo nei ka, papurksdavau karta per diena ir to pilnai uzteko.Gerai kad tokio amziaus kaip manoji buvo, vaikai dar nesupranta, kad turi auskariukus tai ir neciupineja, visai nekreipia demesio, tik dabar ji jau apziurineja ausytes savo. O va kaimynu mergaitei 6 metu vere auskariukus, tai jai ir puliavo ir siaip visokiu problemu buvo, nes ji jau didele panele ir nori apziuret, pasimaivyt pries veidrodi, pakrapstyt, pasukiot tai tos ausytes ir neuzgija ilgai. tongue.gif
*

drinks_cheers.gif , as saviskei praveriau 1 metuku. Verimo skausmo visai nesuprato, uzgijo irgi per tris dienas, nebuvo nei ausytes paraudusios, nei puliavo, visiskai nieko (kiek gi tos kremzlytes tokio amziaus yra). Tiesa sakant, nesitariau su niekuo del tu auskariuku blush2.gif , nes zinojau, kad ir tevelis, ir mociutes bus pries, sakys, kad per anksti. Bet dabar visi ziuredami i mazyte "damute" su auskariukais neatsistebi kaip grazu wub.gif
erpa
as savajai praveriau kai jai buvo 4 metukui, kai pati to panorejo, norejau anksciau bet jinai priestaravo, sake kad nenori, kad skaudes, o kai pati panorejo, tai ir neskaudejo lotuliukas.gif ir pati auskariukus issirinko ir iki siol labai dziaugiasi
Nyte2006
tai kad tema labai slidi biggrin.gif
Pažįstu asmeniškai net 4 mergaites, kurioms mamos auskarus įvėrė 6-12 mėnesių amžiuje doh.gif
Tai žiūrint tuo požiūriu- penkiametė jau panų pana lotuliukas.gif

erikiuxxx
oi tikrai nepervelai,manau pats tas 4u.gif
man mama ivere auskarus kai buvo 5metai,bet tais laikais visi stebejosi biggrin.gif klasei pamenu viena buvau su auskariukais cool.gif super, pamenu visos panos pavidejo biggrin.gif

o dabar tai ne naujienamjau , kudikiai su auskarais biggrin.gif
as tai neverciau kudikiui, bet 5metai,pats tas drinks_cheers.gif
jkrista
Man tai, kaip čia pasakius, skonio reikalas..... unsure.gif Ir ką reiškia pasakymas "man gražu"? Jei jums gražu, tai jūs ir verkitės, o vaikas manau, turi pats pasirinkti. O kokio jis bus amžiaus, tai jau vėl kita kalba. Mano penkiametė dukra visai nenori auskarų, nors aš pati esu prasidūrusi ausis ir nešioju auskarus. Jei vėliau norės, aš nedrausiu
vikusituka
as irgi noreciau pasisakyti... na kai pradejau gyventi ispanijoje, pastebejau, kad cia visos mergytes su auskariukais. pasirodo, joms ausytes praduria 7 diena po gimimo blink.gif anksciau, kazkaip keistai reaguodavau, bet dabar man labai grazu wub.gif tik tinkamus auskariukus reikia parinkti
giedrutux
Aš tai savo penkiametei nesiruošiu verti auskarų, įsivers kai pati norės.
DO&RU
o mano sesiamete jau reikalauja ju, o man taip baisu, atrodo ziema neatsargiai patems rengdamasi , uzsigaus, ar vaikai uzgaus doh.gif
bet nelabai kuo turiu argumentuoti savo NE, tai tikriausiai teks nusileisti.
Ingaja
Maniske, jau su aukariukais, labai skeptiskai ziurejau, bet taip pati norejo... Pagalvojau as savo laiku nepersiveriau, tai dabar tokia neturinti nuomones, viena karta noriu, kita karta nezinau ar man ju reikia doh.gif
Valentina27
QUOTE(jkrista @ 2010 06 24, 21:45)
Man tai, kaip čia pasakius, skonio reikalas..... unsure.gif Ir ką reiškia pasakymas "man gražu"? Jei jums gražu, tai jūs ir verkitės, o vaikas manau, turi pats pasirinkti. O kokio jis bus amžiaus, tai jau vėl kita kalba. Mano penkiametė dukra visai nenori auskarų, nors aš pati esu prasidūrusi ausis ir nešioju auskarus. Jei vėliau norės, aš nedrausiu
*

zodziai man grazu, tai ir reiskia kad grazu ... ir visai nesuprantu kodel reikia laukti kol panele pareiks savo nuomone , nes duodu simta procentu kad anksciau ar veliau ji tikrai uzsimanys tu auskaru smile.gif ir nemanau kad man patiktu kad kokia siasiamete ar septynmete reikalautu mamos auskaru, o ta ir vykdytu ta reika reikalavima. man cia dar baisiau skamba...
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.