Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: LSIL
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Ginekologinės problemos
Pieva1
Laba diena. Iškart atsiprašau, kad užvedu naują temą, bet tiesiog man neleido rašyti atsakymo jau esančią temą, o atsakymo reikia skubiai - planuojamos atostogos darbe.
Norėčiau šiek tiek informacijos. Po tyrimo man nustatyta LSIL. Gydytoja liepė operuotis (pjaus). Žinau, kad tai vienos dienos procedūra, tačiau norėčiau sužinoti tikslesnę tolimesnių įvykių eigą:
1. Ar po operacijos išduodamas nedarbingumo lapelis? Jei taip - kokia trukmė. Girdėjau, kad mėnuo. Ar tai tiesa?
2. Kadangi vasara ant nosies, kas man bus griežtai draudžiama? Žinau, kad apie mėnesį maudytis nebus galima. O kaip pirtis, buvimas saulėje (bendradarbes sakė, kad negalima degintis ir pan.)?
3. Na ir galiausiai - nešuliai. Vėlgi girdėjau, kad negalima nieko sunkaus kelti. Kas tai yra "sunku"? Namuose esu pagrindinis "maisto tiekėjas" tongue.gif , taigi ar nešuliai su pirkiniais jau yra blogai?

Gal šie klausimai nėra labai svarbūs, bet šiuo metu man būtini į juos atsakymai, kad galėčiau tinkamai suplanuoti vasaros atostogas bei darbus.

Iš anksto dėkoju
Rita Matulionytė
Nežinau, kokios apimties numatoma operacija. Dažniausiai, diagnozavus LSIL, atliekama kolposkopija, ir įtartinos vietos biopsija. Tokiais atvejais n/l netęsiamas ir jokių įpatingų apribojimų netaikoma.
Jei dėl kažkokių priežąsčių gydytoja siunčia gimdos kaklelio konizacijai, Tuomet n/l duodamas už pragulėtą laiką, ir dar keletui dienų (priklauso nuo situacijos).
Tolesnis Jūsų elgesys priklauso nuo gyjimo. Maudytis atviruose telkiniuose, bei kaitintis nerekomenduojama, kol tęsiaisi išskyros. Tai gali užtrukti apie 2-3 sav, retais atvejais - kiek ilgiau.
Jei normaliai jausitės, visus įprastinius buities darbus, tame tarpe ir "aprūpinimą maistu" -galėsite.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.