Deivora
2004 07 27, 18:55
Laba diena. Mano sunui 2m., noreciau ji leisti i darzeli, bet bijau, nes jis yra labai judrus, zingeidus, megstantis vadovauti ir buti lyderiu.
Mergaiciu draugija labai patinka(elgiasi kaip tikras dzentelmenas), o su berniukas kartais kyla nesusipratimu del zaislu ar vadovavimo.
Neleidziu i darzeli, nes manau, kad del tokio charakterio ir elgesio jam ten gali buti nesaugu.Artimu draugu tarpe(vaikai buvo panasaus charakterio), pasitaike nemalonus insidentai darzelyje, kur vaikai patyre traumas.
Bijau del savo vaiko saugumo ir nezinau ka daryti. Gal galetumete patarti?
mano vaikas toks pats. tik jis dar ignoruoja meilikaujancias aukletojas (kitose grupese). vaiko grupeje yra nuostabios aukletojos. jos net nestresuoja ir nemeluoja tevams del vaiku elgesio.
ar darzelyje nebus incidentu, tai priklauso nuo aukletoju, ar mokes rasti bendra kalba, ar toleruos vaiko judruma.
Deivora, nepergyvenk ir leisk vaika i darzeli.

Mano bernas irgi zaidzia dazniausiai su mergaitem (net leles savo i darza nesdavo

) arba su broliu. Nors ir pradziu visko buvo, ir su kitais berniukais pesesi, ir pats per galva su kede gavo

dabar paaugo, suprato kad yra tam tikros bausmes ir darzelyje konfliktu maziau buna
Kiekviename darželyje yra saugos instrukcijos ir Jums privalo (paprašykite), kad parodytu ir išaiškintu kaip vaikas apsaugotas nuo įvairių nelaimių darželyje. Pakalbėkite su pažystamais, kaimynais kas leido vaikus į jūsų pasirinktą darželį, sužinosite daugiau ir apie auklėtojas. Jei pradėsite vesti vaikutį, domėkitės ką valgė kaip elgėsi, juk tai jūsų vaikas ir jums privaloma viską žinoti apie vietą kur vaikas praleidžia visą dieną. Aš pradėjau leisti savo mergyte 2 metukų į darželį, ir jus žinote ji susižeizdavo namie savaitgaliais, o ne darželyje. Taip pat visur lipdavo visur eidavo, o lopšelyje viskas yra pritaikyta mažiems vaikams. Jei kartais ir atsitiktu kokia nelaimė tai bus laukia nubrozdintas kelias ar dar kokia smulkmena.