Sveikos mamos, auginančios mergaites, dukrytes...
Patariama plauti taip, kad tekantis vandenukas teketu link uzpakaliuko - iseinamosios angos, o ne atvirksciai.
Giliau plauti nereikia (bent as niekada neplaunu), aisku maudydama savo mergyte, as perbraukiu svelniai tarp lytiniu lupyciu, kai ji vandenuky panirusi. kol kas jokiu problemu neturejome
Auginu sūnelį, bet jei neklystu, tai mergaitei ten giliau nereikia plaut atrodo, kad nebūtų išplauta kažkokios gerosios bakterijos ar kas ten būna..
O ka daryt jeigu prisikakoja ir ten giliau kako patenka ir neissiplauna jis tekanciu vandeniu?Tokiu atveju as isplaunu ir ten giliau, paskui gi graus jai ten, bus nesmagu
Mums daktarė apie tai visą paskaitėlę pravedė.
As visuomet po kakojimo pasiziuriu ar dukrytes putytej nera kakiuko, jei yra, stengiuos kuo svelniau nuplaut. Per maudynes irgi perbraukiu tarp lupyciu pirstais
Sekmes auginant leliukus
Kiek mane moke poliklinikoje vykusiuose pamokelese pries gimdyma, tai mergyciu negalima kisti po tekancia vandens srove. O jeigu po didelio "reikalo" ten pakliuna kakucio, tai atsargiai su ausu krapstukais vos vos prisiliesdama nuvalau. Su servetelemis ten nevalau, beveik is viso ju nenaudoju, tik su vandenuku
QUOTE(amelijaž @ 2006 05 27, 09:14) ..bet mano vyrui tai taip neišeina, tai gudruolis visai neplauna. Mano vyras irgi neplauna sūneliui užpakaliuko.. kažkada liepiau nuplaut, tai iš juoko net verkiau aš irgi visada plaunu, kad ir nebūna kakučio, nors tipo plauti nebūtina, kai tik būna pasisiojęs, bet juk daug smagiau mažiukui, kai švari odelė, nes juk sysiaus gi vistiek lieka ant odelės..
labai giliai listi nereikia, bet apiplaut butina. tai as darau taip-truputeli praskeciu putyte ir pavalau su vatyte arba ausu krapstukais kaip kazkas jau sake. ta darau, kai mazyle apsikakoja ir kas vakara pries miega.mane taip pamoke masaziste. jei siaip plaunu uzpakaliuka, tai tiesa sakant niekas ten gerai ir neissivalo
Maudant tiesiok prabraukiu ranka. Jei paraude aplink Lyt lupas (prie maksties prieigu), galima patepti Melynu Bepantenu. baltos apnasos tarp lytiniu lupu issivalo pacios, specialiai valyti nereikia, jei labai apsikakoja, tiesiog prasketus svelniai nuvalyti su slapiu merliuku (vata ir higienines serveteles nerekomenduojamos) visa tai suzinojau nuejus pasikonsultuoti su Vaiku ginekologe poliklinikoj.
Sveikatos Panelems
Vat ir man iskilo toks klausimas, ale ten tiek daug tu baltu apnasu ir jos taip sunkia valosi, tai kazkaip suabejojau ar reikia valyt, gal ten apsauga kokia. Gydytoja sake, kad nereik valyt, tai ir nelendu, nors taip knieti isvalyt
Kai mano dukriukas buvo ka tik gimusi,tai as tik aplink apiplaudavau,o kur putyteje buna toks baltas skystis tai jo pirma menesi isvis negalima valyti,o po to tai labai svelniai isvalyti. O dabar as kai ja maudau tai su rankyte perbraukiu,o jei ten kakucio yra,tai truputi daugiau patrinu.
O aš kai pamatau, kad tarp lupyčių nešvaru ir išvalau.
Be reikalo, tai aš ten neplaunu, bet jei kakučio būna ar šiaip baltų apnašų, tai švelniai su drėgna vatele pavalau
Naujagimei jokiu būdu negalima ten lysti,taip ateidinėjanti sesutė sakė,o vat kai gulėjom ligoninėj,kai manajai buvo 3 mėn,tai sesutė vos manęs neiškoliojo,kad nevalau ten giliau,ji sakė,kad karts nuo karto reikia kaip priklauso išvalyti visą putytę,nes ir mažos mergytės turi savo "baltųjų",sesutė palyginimui pasakė-pati nesiprausk kokią savaitę ir sužinosi kaip jaučiasi tavo mergaitė.
as tai irgi ten giliai nelendu ir tu baltu apnasu nevalau,o del kakuciu, esu pastebejus,kad mazylei sisiojant jie isiplauna,o jeigu labai daug to kakucio buna pakliuve, tai su vatele svelniai nuvalau
o gal kas patartu kaip priziureti "ta vietele" 3 metu mergytei?
Mano mergytei 4 metai, tai kasdiena ar kas antra, ilipa i vonia ir po dusu nuprausiu ja ikipuses. Niekada nebuvo, kad niezetu, raudonuotu, bet siaip nusiprausiam, kad maloniau jaustusi, o iki metu kisau po silpna vandens srove is priekio i uzpakali, pasirodo blogai dariau
as visada pakisu po srovele, kol mazesne buvo tai svelniai prabraukdavau per pacias lupytes, juk ten irgi reik isplaut, kai man prisikrove pora kartu tiek kad reikejo iskrapstyti is visu skyluciu
gal kas susidure su tokia problema: prausiames kiekviena diena, kartais net po kelis kartus, bet mano dukreilei sklinda link vakaro nemalonus kvapas is intimiosios vietos, ir ten prisikaupia baltos isskiros kuriu isplauti neina. aisku pasistengus gal ir galima bet as nenoriu ten jai stipriai kaska valyti ir beto sako kad skauda... siandiena eisime pas daktara bet vistiek noreciau suzinoti gal kab buvo panasiai , aciu
tai cia tikriausiai pienlige.
tikrai panasu i pienlige. Gal per daznai arba netaisyklingai plaunate? Su muilu galima plauti tik isoreje esancias odos raukslytes. Ten, kur yra gleivine, muilo naudoti negalima. Ir dar pienligei atsirasti svarbu mergytes imunitetas (gal pastaruoju metu buvote persale, arba vartojot antibiotikus?). Bet kuriuo atveju labai nepergyvenkit yra puikiu vaistu siais laikais
QUOTE(Olialia86 @ 2008 01 07, 16:47) gal kas susidure su tokia problema: prausiames kiekviena diena, kartais net po kelis kartus, bet mano dukreilei sklinda link vakaro nemalonus kvapas is intimiosios vietos, ir ten prisikaupia baltos isskiros kuriu isplauti neina. aisku pasistengus gal ir galima bet as nenoriu ten jai stipriai kaska valyti ir beto sako kad skauda... siandiena eisime pas daktara bet vistiek noreciau suzinoti gal kab buvo panasiai , aciu ar jau buvote pas gydytoja? ka sake?
cia tikrai greicisausiai pienlige
2,5m vaikui gali būt pienligė
QUOTE(medika @ 2008 01 26, 21:58) tai jau tikrai, kad neklausia apskritai ligos amžiaus neklausia maniškei irgi buvo taip kad ji vis sakydavo kad ten popa, bet sutapdavo kai sysiu padarydavo, tai aš vis kai maudosi medetkų nuoviro įpilu ir viskas susitvarko QUOTE(Olialia86 @ 2008 01 07, 15:47) gal kas susidure su tokia problema: prausiames kiekviena diena, kartais net po kelis kartus, bet mano dukreilei sklinda link vakaro nemalonus kvapas is intimiosios vietos, ir ten prisikaupia baltos isskiros kuriu isplauti neina. aisku pasistengus gal ir galima bet as nenoriu ten jai stipriai kaska valyti ir beto sako kad skauda... siandiena eisime pas daktara bet vistiek noreciau suzinoti gal kab buvo panasiai , aciu Aišku, reiktų pasitart su gyd.,gal jau ir kokio gydymo Jums reikia, o mes apsiplaunam medetkų nuoviru- ir dezinfekuoja, ir nuplauna "kvapus", muilo nenaudojam, kokie gi ten dar kvapai pas mažą mergytę...
Gali buti ir rimtesnis reikalas. Mano mazajai buvo kelis menesius paraudusi "pusi" ir pastebejome, kad ji vis pasikaso. Nuejom pas vaiku ginekologa, pasirodo maksties uzdegimas. jau keli menesiai ir jokie vaistai nepadejo. Nezinau kur kreiptis ir ka daryt. Gal kas turit koki gera patarima. Darome ir voneles, ir vartojome vienus vaistus ir antibiotikus, o uzdegimas kiek apmazejo, bet vis dar yra.
Sveikos mamos,
O as noriu paklausti kaip Jus apiplaunat savo mergaites, keisdamos sauskelnes? As visada plaudavau pasiguldzius ant rankos, veiduku i virsu. Bet dabar taip nebesileidzia, verkia. Sakau, gal jau jai taip nebepatogu, juk didele (metukai), vietos mazai. Pastatyta i vonia irgi verkia, labai bijo duso.
šiandien su mažyle (3 men) lankėmės pas ginekologą. pravedė visą paskaitėlę apie priežiūrą. jokiu būdu negalima plauti su muilu. kas vakarą ir pasituštinus plauti naudojant intymios higienos prausiklį, jis paskyrė Vgisan (ankstesnis pavadinimas dercome femme), nešluostyti, tik švelniai nusausinti rankšluosčiu, jokiu būdu nekrapštyti viduje esančių išskyrų
Labas mamytes.
ieskojau ir radau . pas mus jau 4 kartus buvo slapimo taku infekcija pasirodo taip- pilvuku i virsu(kaip ir jus rasot) apiprausiu kiek viena diena o buna net kelis kart per diena nors atrodo svariai laikau ja ir vistiek bacila papuola na aisku cia jau kita tema
Apsiprausiam vakare su vaikisku muilu sebamed, ir viskas tvarkoj
As mergaite apiplaunu vandenuku be jokio muilo.
mes kiekviena vakara stengemes isimaudit, o siaip naudojam po kekvieno sauskelniu keitimo servetelias
Užėjau paskaitinėt-paieškot patarimo,bet nelabai radau
Mano 3m panelė nemėgsta būt prausiama intymioje vietelėje visa bėda,kad nesileidžia ten nieko daryt Laukiu ryto ir bijau,kai nubus-gal bus sumažėjęs raudonumas,bet abejoju...ar nebus kokia infekcija? Gal kam buvo tokia situacija?
mes mazyle po tekancia srove prausiam po kiekvieno sauskelniu keitimo,sebamed muila retai naudojam, nusausinam ranksluosciu ir viskas, ten giliau nelendu tik stengiuos sausai laikti. bet va sianakt pastebejau kazkokias isskyras-permatomos i zalsvuma gal truputi, ne kose bet ir nelabai skystos, gal kam taip buvo? kazi kas tai galetu buti??
gal, kuri mamytė jau buvot su savo mergaite pas gydytoją, kokios čia išskyros ir kokia jų atsiradimo priežastis. Mano mergaitei (4 m) praeitą rytą pasirodė gelsvai-žalsvos išskyros, manau reiks eiti pasirodyti, bus ramiau.
Mano panelei atsirado išskyrų, baltų. Prausiamės kasdien. Dieną dar apvalau drėgna servetėle.
O gal yra koks vaikiškas prausiklis intymiai higienai? Dukrai 2 metai su trupučiu. Prausiamės visada tik su vandenuku. Bet kažkaip pačiai man atrodo, kad švariau, smagiau būtų, jei ne tik vandenuku nusipraustų. Kai mažesnė būdavo, pampersus keičiant dažniau apiprausdavau. Bet dabar, kai jau ant puoduko reikaliukus susitvarko, tai prausiamės rečiau, tik rytą ir vakare. Todėl ir galvoju, ar pakanka tik vandenuko.
Visai gerą mintį čia radau - su medetkų nuoviru prausti. QUOTE(**kiškutė** @ 2009 11 23, 04:36) Užėjau paskaitinėt-paieškot patarimo,bet nelabai radau Mano 3m panelė nemėgsta būt prausiama intymioje vietelėje visa bėda,kad nesileidžia ten nieko daryt Laukiu ryto ir bijau,kai nubus-gal bus sumažėjęs raudonumas,bet abejoju...ar nebus kokia infekcija? Gal kam buvo tokia situacija? pas mus ir panasi situacija buna QUOTE(mamabalta @ 2011 02 24, 01:13) O gal yra koks vaikiškas prausiklis intymiai higienai? Dukrai 2 metai su trupučiu. Prausiamės visada tik su vandenuku. Bet kažkaip pačiai man atrodo, kad švariau, smagiau būtų, jei ne tik vandenuku nusipraustų. Kai mažesnė būdavo, pampersus keičiant dažniau apiprausdavau. Bet dabar, kai jau ant puoduko reikaliukus susitvarko, tai prausiamės rečiau, tik rytą ir vakare. Todėl ir galvoju, ar pakanka tik vandenuko. Visai gerą mintį čia radau - su medetkų nuoviru prausti. nereikia vaikams jokiu intymios higienos prausikliu
Turiu 2 dukrytes. Mano pirmoke periodiskai kamuoja pienlige
o dabar tokios bedeles atsirado pas mano 2mete, tai turiu 2 versijas, nes antibiotiku ji negerus. Arba nuo sauskelniu, kurias uzdedu nakciai arba.... cia man kazkaip atsitiktinai mintis kilo... gali but nuo spalinukiu, kurios islisdamos deti kiausinelius gali dirginti isores lyt. organus. Nors tyrimukai kirmeliu nenustate, nusprendziau profilaktiskai pagydyt, nes kiemo smelio dezej visa vasara praleido... matysim ar baigsis skundai, kad vava ir perst... Papildyta: o del neutralios Ph, tai kaip tik TEN reikia rugscios terpes.
kadangi turiu ir mergaite ir berniuka, tad mergaites higiena gerokai sudetingesne, bet nieko baisaus cia nera
|