Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mergaitės higiena
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
NoAngel
Sveikos mamos, auginančios mergaites, dukrytes... smile.gif Norėjau paklaust tokio imtymaus klausimėlio, kurio niekur neužtikau... doh.gif Pati auginu dukrytę, kuriai greit 2 mėn, bet va iškilo toks klausimėlis apie mergaitės lytinių organų higieną... blush2.gif Tą kad panelę po tekančiu vandeniu praust pilveliu į viršų, žinau, bet ar reikia ,,ten,, giliau plaut(na tikiuos suprantat apie ką aš), ar užtenka apiplaut išorę...Bijau, kad nepakenkčiau savajai.Tikiuos atsiras į šį kaip ir nesudėtingą klausimą ats.... rolleyes.gif
Nordex
Patariama plauti taip, kad tekantis vandenukas teketu link uzpakaliuko - iseinamosios angos, o ne atvirksciai.
Giliau plauti nereikia (bent as niekada neplaunu), aisku maudydama savo mergyte, as perbraukiu svelniai tarp lytiniu lupyciu, kai ji vandenuky panirusi.
kol kas jokiu problemu neturejome thumbup.gif
smileja
Auginu sūnelį, bet jei neklystu, tai mergaitei ten giliau nereikia plaut atrodo, kad nebūtų išplauta kažkokios gerosios bakterijos ar kas ten būna.. blush2.gif Juk kai maudai, vistiek ten vandenukas patenka, tai kažkiek prasiplauna, o kas kart keičiant sauskelnes manau nereikia plauti ten giliau, pakanka užpakaliuką nuplaut po tekančiu vandenuku pasiguldžius kaip ir tu rašei - pilvuku į viršų ax.gif
rumba
O ka daryt jeigu prisikakoja ir ten giliau kako patenka ir neissiplauna jis tekanciu vandeniu?Tokiu atveju as isplaunu ir ten giliau, paskui gi graus jai ten, bus nesmagu ax.gif O siaip kai viskas svaru, tai ten "giliau" neplaunu schmoll.gif
amelijaž
Mums daktarė apie tai visą paskaitėlę pravedė. 4u.gif Plauti dažnai yra griežtai nepatartina, nes išsausėja odytė. Bet kartą per savaitę reikia išvalyti su vatele švariai, nes mes pvz. naudojam krema "Sudocrem" ir jo ten kaskart keičiant sauskelnes patenka. mirksiukas.gif Plauti mergaites reikia laikant ant rankos, taip kad galvytė būtų ties alkūne ir prilaikant kairę kojytę. Ir nereikia vaikučio kišti po srove tiesiog ranka viską nuplauti. Mane taip išmokė gydytoja gimdymo namuose, čia naujausias būdas, bet mano vyrui tai taip neišeina, tai gudruolis visai neplauna. doh.gif Aš plaunu visada kad ir nepakakojus. thumbup.gif
Mildute
As visuomet po kakojimo pasiziuriu ar dukrytes putytej nera kakiuko, jei yra, stengiuos kuo svelniau nuplaut. Per maudynes irgi perbraukiu tarp lupyciu pirstais

Sekmes auginant leliukus 4u.gif
dzhina
Kiek mane moke poliklinikoje vykusiuose pamokelese pries gimdyma, tai mergyciu negalima kisti po tekancia vandens srove. O jeigu po didelio "reikalo" ten pakliuna kakucio, tai atsargiai su ausu krapstukais vos vos prisiliesdama nuvalau. Su servetelemis ten nevalau, beveik is viso ju nenaudoju, tik su vandenuku biggrin.gif
smileja
QUOTE(amelijaž @ 2006 05 27, 09:14)
..bet mano vyrui tai taip neišeina, tai gudruolis visai neplauna. doh.gif Aš plaunu visada kad ir nepakakojus. thumbup.gif
*

Mano vyras irgi neplauna sūneliui užpakaliuko.. kažkada liepiau nuplaut, tai iš juoko net verkiau blush2.gif na mažyliui tai gal buvo menkas malonumas, bet kentėjo varliukas ax.gif daugiau pati nebeduodu vyrui plaut biggrin.gif
aš irgi visada plaunu, kad ir nebūna kakučio, nors tipo plauti nebūtina, kai tik būna pasisiojęs, bet juk daug smagiau mažiukui, kai švari odelė, nes juk sysiaus gi vistiek lieka ant odelės.. smile.gif
kristukas00
labai giliai listi nereikia, bet apiplaut butina. tai as darau taip-truputeli praskeciu putyte ir pavalau su vatyte arba ausu krapstukais kaip kazkas jau sake. ta darau, kai mazyle apsikakoja ir kas vakara pries miega.mane taip pamoke masaziste. jei siaip plaunu uzpakaliuka, tai tiesa sakant niekas ten gerai ir neissivalo schmoll.gif , reikia dar atskirai pavalyt. as ir esu girdejusi, kad ten listi nereikia,bet gal labai giliai list, o apvalyt tai tikrai butina ax.gif
astaxa
Maudant tiesiok prabraukiu ranka. Jei paraude aplink Lyt lupas (prie maksties prieigu), galima patepti Melynu Bepantenu. baltos apnasos tarp lytiniu lupu issivalo pacios, specialiai valyti nereikia, jei labai apsikakoja, tiesiog prasketus svelniai nuvalyti su slapiu merliuku (vata ir higienines serveteles nerekomenduojamos) visa tai suzinojau nuejus pasikonsultuoti su Vaiku ginekologe poliklinikoj.

Sveikatos Panelems wub.gif
dilditele
Vat ir man iskilo toks klausimas, ale ten tiek daug tu baltu apnasu ir jos taip sunkia valosi, tai kazkaip suabejojau ar reikia valyt, gal ten apsauga kokia. Gydytoja sake, kad nereik valyt, tai ir nelendu, nors taip knieti isvalyt ax.gif
mamke
Kai mano dukriukas buvo ka tik gimusi,tai as tik aplink apiplaudavau,o kur putyteje buna toks baltas skystis tai jo pirma menesi isvis negalima valyti,o po to tai labai svelniai isvalyti. O dabar as kai ja maudau tai su rankyte perbraukiu,o jei ten kakucio yra,tai truputi daugiau patrinu.
Ryški
O aš kai pamatau, kad tarp lupyčių nešvaru ir išvalau. unsure.gif Man pačiai nemalonu, jei kokių nešvarmumų būna, tai taip ir vaikui. rolleyes.gif Ir visada pasižiūriu, ir esu pastebėjusi, jeigu ilgesnį laiką neišvalau, nors ir švaru atrodo, tada ji pradeda kasytis. Tai va pagal tai manau, kad reikia ten išvalyti, kad švaru būtų.
meriva
Be reikalo, tai aš ten neplaunu, bet jei kakučio būna ar šiaip baltų apnašų, tai švelniai su drėgna vatele pavalau
inga-uk
QUOTE(meriva @ 2006 09 13, 10:03)
Be reikalo, tai aš ten neplaunu, bet jei kakučio būna ar šiaip baltų apnašų, tai švelniai su drėgna vatele pavalau
*

as taip pat smile.gif , nes knygose parasyta taip pat, kad ten lysti negalima smile.gif
juoduke2
QUOTE(meriva @ 2006 09 13, 13:03)
*

as irgi sutiku su tavim irgi taip tap darau smile.gif
Aime
Naujagimei jokiu būdu negalima ten lysti,taip ateidinėjanti sesutė sakė,o vat kai gulėjom ligoninėj,kai manajai buvo 3 mėn,tai sesutė vos manęs neiškoliojo,kad nevalau ten giliau,ji sakė,kad karts nuo karto reikia kaip priklauso išvalyti visą putytę,nes ir mažos mergytės turi savo "baltųjų",sesutė palyginimui pasakė-pati nesiprausk kokią savaitę ir sužinosi kaip jaučiasi tavo mergaitė. unsure.gif
sinuhe
as tai irgi ten giliai nelendu ir tu baltu apnasu nevalau,o del kakuciu, esu pastebejus,kad mazylei sisiojant jie isiplauna,o jeigu labai daug to kakucio buna pakliuve, tai su vatele svelniai nuvalau
renmis
o gal kas patartu kaip priziureti "ta vietele" 3 metu mergytei? smile.gif nes labai jau landzioti nesinori, jau didele pana, bet pati dar nemoka kruopsciai issivalyti. O pastebejau, kad jeigu tik neisvalau vakarais prasketus, tai paraudonuoja siaubingai! Vien nuprausimas po vandeniu nepadeda. Ka kitos mamos darote?
Liutaure
Mano mergytei 4 metai, tai kasdiena ar kas antra, ilipa i vonia ir po dusu nuprausiu ja ikipuses. Niekada nebuvo, kad niezetu, raudonuotu, bet siaip nusiprausiam, kad maloniau jaustusi, o iki metu kisau po silpna vandens srove is priekio i uzpakali, pasirodo blogai dariau blink.gif blink.gif bet problemu nebuvo
Pusele_
as visada pakisu po srovele, kol mazesne buvo tai svelniai prabraukdavau per pacias lupytes, juk ten irgi reik isplaut, kai man prisikrove pora kartu tiek kad reikejo iskrapstyti is visu skyluciu doh.gif apie 6 men, pradėjau sodinti ant puodo, nes pradejo kaku rytais daryt. tada apmazejo to valymo hihihi.gif dabar kai didesne praplaunu ir su muiliuku. kartais viduj ten parausta , kai buna rugstesnis slapimas arba kai yra tam tikru sveikatos problemyciu - man santariskese nefrologe per konsultacija sake galima patepri Bepantenu su žydra juostele ir paraudimą nuima. šiaip kad neužkluptu šlapimtakių bėdos reik ryte, vakare apiplaut.
Olialia86
gal kas susidure su tokia problema: prausiames kiekviena diena, kartais net po kelis kartus, bet mano dukreilei sklinda link vakaro nemalonus kvapas is intimiosios vietos, ir ten prisikaupia baltos isskiros kuriu isplauti neina. aisku pasistengus gal ir galima bet as nenoriu ten jai stipriai kaska valyti ir beto sako kad skauda... siandiena eisime pas daktara bet vistiek noreciau suzinoti gal kab buvo panasiai , aciu g.gif
Irute
tai cia tikriausiai pienlige.
medika
tikrai panasu i pienlige. Gal per daznai arba netaisyklingai plaunate? Su muilu galima plauti tik isoreje esancias odos raukslytes. Ten, kur yra gleivine, muilo naudoti negalima. Ir dar pienligei atsirasti svarbu mergytes imunitetas (gal pastaruoju metu buvote persale, arba vartojot antibiotikus?). Bet kuriuo atveju labai nepergyvenkit yra puikiu vaistu siais laikais smile.gif
spalviuke
QUOTE(Olialia86 @ 2008 01 07, 16:47)
gal kas susidure su tokia problema: prausiames kiekviena diena, kartais net po kelis kartus, bet mano dukreilei sklinda link vakaro nemalonus kvapas is intimiosios vietos, ir ten prisikaupia baltos isskiros kuriu isplauti neina. aisku pasistengus gal ir galima bet as nenoriu ten jai stipriai kaska valyti ir beto sako kad skauda... siandiena eisime pas daktara bet vistiek noreciau suzinoti gal kab buvo panasiai , aciu g.gif
*

ar jau buvote pas gydytoja? ka sake?
deliKate
cia tikrai greicisausiai pienlige g.gif net ir mazoms mergytems reikia ta vietele apiplauti su neutraliu ph,nes nuo tu visu kvapniu muilu su sarmais buna pazeista gleivine unsure.gif
ramune78
2,5m vaikui gali būt pienligė blink.gif g.gif ?
medika
QUOTE(ramune78 @ 2008 01 26, 17:04)
2,5m vaikui gali būt pienligė blink.gif  g.gif ?
*

O kodel jus manote, kad ji negali buti vaikams? Candida grybelis amziaus neklausia smile.gif
Plumeria
QUOTE(medika @ 2008 01 26, 21:58)
O kodel jus manote, kad ji negali buti vaikams? Candida grybelis amziaus neklausia smile.gif
*

tai jau tikrai, kad neklausia
apskritai ligos amžiaus neklausia

maniškei irgi buvo taip kad ji vis sakydavo kad ten popa, bet sutapdavo kai sysiu padarydavo, tai aš vis kai maudosi medetkų nuoviro įpilu ir viskas susitvarko
daika
smile.gif aš ir manau, kad gali atsirasti, man prieš daugelį metų buvo atsiradę po antibiotikų gėrimo
vyšniux
QUOTE(daika @ 2008 02 28, 19:50)
smile.gif aš ir manau, kad gali atsirasti, man  prieš daugelį metų buvo atsiradę po antibiotikų gėrimo
*

Pritariu siai nuomonei,nes paciai lygiai tas pat buvo nutike unsure.gif
Mamize
QUOTE(Olialia86 @ 2008 01 07, 15:47)
*

Aišku, reiktų pasitart su gyd.,gal jau ir kokio gydymo Jums reikia, o mes apsiplaunam medetkų nuoviru- ir dezinfekuoja, ir nuplauna "kvapus", muilo nenaudojam, kokie gi ten dar kvapai pas mažą mergytę... blush2.gif 4u.gif
Kolibri
QUOTE(ramune78 @ 2008 01 26, 18:04)
2,5m vaikui gali būt pienligė blink.gif  g.gif ?
*

Pienlige buna net naujagimiams g.gif
inventorizacija
Gali buti ir rimtesnis reikalas. Mano mazajai buvo kelis menesius paraudusi "pusi" ir pastebejome, kad ji vis pasikaso. Nuejom pas vaiku ginekologa, pasirodo maksties uzdegimas. jau keli menesiai ir jokie vaistai nepadejo. Nezinau kur kreiptis ir ka daryt. Gal kas turit koki gera patarima. Darome ir voneles, ir vartojome vienus vaistus ir antibiotikus, o uzdegimas kiek apmazejo, bet vis dar yra.
Panaceja
Sveikos mamos,
O as noriu paklausti kaip Jus apiplaunat savo mergaites, keisdamos sauskelnes? As visada plaudavau pasiguldzius ant rankos, veiduku i virsu. Bet dabar taip nebesileidzia, verkia. Sakau, gal jau jai taip nebepatogu, juk didele (metukai), vietos mazai. Pastatyta i vonia irgi verkia, labai bijo duso.
VAE
šiandien su mažyle (3 men) lankėmės pas ginekologą. pravedė visą paskaitėlę apie priežiūrą. jokiu būdu negalima plauti su muilu. kas vakarą ir pasituštinus plauti naudojant intymios higienos prausiklį, jis paskyrė Vgisan (ankstesnis pavadinimas dercome femme), nešluostyti, tik švelniai nusausinti rankšluosčiu, jokiu būdu nekrapštyti viduje esančių išskyrų
VioGla
Labas mamytes.
ieskojau ir radau . 4u.gif
pas mus jau 4 kartus buvo slapimo taku infekcija doh.gif .tad nusprendziau paskaityti cia.gal kartais netaip plaunu dukryte?.
pasirodo taip- pilvuku i virsu(kaip ir jus rasot) thumbup.gif
apiprausiu kiek viena diena o buna net kelis kart per diena 4u.gif
nors atrodo svariai laikau ja ir vistiek bacila papuola doh.gif kame esme nzn g.gif
na aisku cia jau kita tema smile.gif
milkshake
Apsiprausiam vakare su vaikisku muilu sebamed, ir viskas tvarkoj
Mamamvika
As mergaite apiplaunu vandenuku be jokio muilo.
braskexxx
mes kiekviena vakara stengemes isimaudit, o siaip naudojam po kekvieno sauskelniu keitimo servetelias
**kiškutė**
Užėjau paskaitinėt-paieškot patarimo,bet nelabai radau unsure.gif
Mano 3m panelė nemėgsta būt prausiama intymioje vietelėje blush2.gif užpakaliuką nusiplaunam be problemų,bet visa kt -sunkiai.Nors problemų nebuvo,tik dabar antra diena paraudo išorėje,ir stipriai unsure.gif sako,kad skauda,nors ir matosi,akd turi perštėt/skaudėt..dar pastebėjau išskyrų ,pūlingom nepavadinsiu,bet kažkas panašaus g.gif ir kvapas yra...

visa bėda,kad nesileidžia ten nieko daryt doh.gif per vargus patepiau bepantenu,o išvalyt,nupraust geriau neįmanoma.
Laukiu ryto ir bijau,kai nubus-gal bus sumažėjęs raudonumas,bet abejoju...ar nebus kokia infekcija?
Gal kam buvo tokia situacija?
SauLionGe
mes mazyle po tekancia srove prausiam po kiekvieno sauskelniu keitimo,sebamed muila retai naudojam, nusausinam ranksluosciu ir viskas, ten giliau nelendu tik stengiuos sausai laikti. bet va sianakt pastebejau kazkokias isskyras-permatomos i zalsvuma gal truputi, ne kose bet ir nelabai skystos, gal kam taip buvo? kazi kas tai galetu buti?? g.gif unsure.gif
gur
gal, kuri mamytė jau buvot su savo mergaite pas gydytoją, kokios čia išskyros ir kokia jų atsiradimo priežastis. Mano mergaitei (4 m) praeitą rytą pasirodė gelsvai-žalsvos išskyros, manau reiks eiti pasirodyti, bus ramiau.
Angeliocikas
Mano panelei atsirado išskyrų, baltų. Prausiamės kasdien. Dieną dar apvalau drėgna servetėle.
mamabalta
O gal yra koks vaikiškas prausiklis intymiai higienai? Dukrai 2 metai su trupučiu. Prausiamės visada tik su vandenuku. Bet kažkaip pačiai man atrodo, kad švariau, smagiau būtų, jei ne tik vandenuku nusipraustų. Kai mažesnė būdavo, pampersus keičiant dažniau apiprausdavau. Bet dabar, kai jau ant puoduko reikaliukus susitvarko, tai prausiamės rečiau, tik rytą ir vakare. Todėl ir galvoju, ar pakanka tik vandenuko.
Visai gerą mintį čia radau - su medetkų nuoviru prausti.
zara**
QUOTE(**kiškutė** @ 2009 11 23, 04:36)
Užėjau paskaitinėt-paieškot patarimo,bet nelabai radau unsure.gif
Mano 3m panelė nemėgsta būt prausiama intymioje vietelėje blush2.gif užpakaliuką nusiplaunam be      problemų,bet visa kt -sunkiai.Nors problemų nebuvo,tik dabar antra diena paraudo išorėje,ir stipriai unsure.gif sako,kad skauda,nors ir matosi,akd turi perštėt/skaudėt..dar pastebėjau išskyrų ,pūlingom nepavadinsiu,bet kažkas panašaus g.gif ir kvapas yra...

visa bėda,kad nesileidžia ten nieko daryt doh.gif per vargus patepiau bepantenu,o išvalyt,nupraust geriau neįmanoma.
Laukiu ryto ir bijau,kai nubus-gal bus sumažėjęs raudonumas,bet abejoju...ar nebus kokia infekcija?
Gal kam buvo tokia situacija?
*

pas mus ir panasi situacija buna doh.gif dukrytei 5metukai,buna dienu kad ten viskas gerai,ir galiu gerai isplauti,bet va dienu kai nei prokur ten neprieisi,ar darzeli buna blogai nusivalius ir pan.sikniuka tai be problemu nuplaunu,bet va ten giliau buna be sansu,o ir as pati matau,kad ten apsinese,ir paraude,bet isplaut negaliu,nes taip kojytes suspaudzia,kad daryk ka nori,neisplausi,tai tokiu atveju,prileidziu vandenuko i vonia,ir leidziu jai gerai atmirkti ax.gif tada svelniai,pirstu galiukai,as prieinu prie jos ir paplaunu ax.gif
suomė
QUOTE(mamabalta @ 2011 02 24, 01:13)
O gal yra koks vaikiškas prausiklis intymiai higienai? Dukrai 2 metai su trupučiu. Prausiamės visada tik su vandenuku. Bet kažkaip pačiai man atrodo, kad švariau, smagiau būtų, jei ne tik vandenuku nusipraustų. Kai mažesnė būdavo, pampersus keičiant dažniau apiprausdavau. Bet dabar, kai jau ant puoduko reikaliukus susitvarko, tai prausiamės rečiau, tik rytą ir vakare. Todėl ir galvoju, ar pakanka tik vandenuko.
Visai gerą mintį čia radau - su medetkų nuoviru prausti.
*

nereikia vaikams jokiu intymios higienos prausikliu schmoll.gif uztai paskui visokios bacilos ir puola, nes pazeidziama naturali mikroflora. o jus pati per diena dazniau nei 2 kartus prausiat intymias vietas? ax.gif
Julija_15
Turiu 2 dukrytes. Mano pirmoke periodiskai kamuoja pienlige g.gif tai nuo vaistu (kai pries susiazindamos su geru homeopatu gydemes antibiotikais), tai tiesiog nusilpus imunitetui. Tai padedavo daznesnes voneles su ramuneliu arba medetku nuovirais ir aisku tepaliukai (Macmiror, Clotrimazol)... beje, kazkuri mamyte minejo, kad nereikia ten krapstyt, o man ginekologe pasake priesingai, kad net kai mergaite sveika, naturaliai susikaupia nors ir negausios, bet keliancios nepatoguma isskyros, kad jei ju nevalyt, jos pacios gali sukelt uzdegima... bet reikia ne ant "sauso krapstyt", o patepus kokiu aliejuku, kad nedirgintu
o dabar tokios bedeles atsirado pas mano 2mete, tai turiu 2 versijas, nes antibiotiku ji negerus. Arba nuo sauskelniu, kurias uzdedu nakciai arba.... cia man kazkaip atsitiktinai mintis kilo... gali but nuo spalinukiu, kurios islisdamos deti kiausinelius gali dirginti isores lyt. organus. Nors tyrimukai kirmeliu nenustate, nusprendziau profilaktiskai pagydyt, nes kiemo smelio dezej visa vasara praleido... matysim ar baigsis skundai, kad vava ir perst... ax.gif
Papildyta:
o del neutralios Ph, tai kaip tik TEN reikia rugscios terpes.
alvydele33
kadangi turiu ir mergaite ir berniuka, tad mergaites higiena gerokai sudetingesne, bet nieko baisaus cia nera 4u.gif
Terapankė
QUOTE(Terapankė @ 2011 07 02, 13:08)
Kaip ir zadejau  smile.gif atsiprasau uz kokybe, fotogrqafuota mobiliu, o ir lapelis pasilankstes  4u.gif

user posted image
*

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.