Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

Merginos, gal zinote, kaip padaryti cukiniju uogiene?
Atsakyti
QUOTE(darbsti @ 2007 06 24, 09:14)
Merginos, gal zinote, kaip padaryti cukiniju uogiene?

cukinija labai skanu su svarainiu
tik nezinau recepto, bet galima is akies pabandyti padaryti
Atsakyti
Gal kas patartų, kaip daryti trešnių uogienę? Gal iš jų nedaroma? Iškojau internete - nei vieno recepto, nebent parduodama gatava produkcija.. O pas mus nerealiai šiais metais užderėjo, ir paukščiai dar nespėjo nulesti...
Atsakyti
Sveikos, as tai irgi visada vezdavausi uogienes is mamytes..........bet kazkaip jau lyg ir pribrendo reikalas paciai pradet virt.............tai pernai pradejau daryti ir siemet vel virsiu. Is tikruju viskas yra daug lengviau nei gali pasirodyti...........su siuolaikinem technologijom smile.gif Siulau labai paprasta ir skania uogiene:

Obuoliu ir slyvu uogiene

-500 g. obuoliu
-500 g. slyvu
-500 g. cukraus
1 pak. gelfix (cia toks uogieniu tirstiklis su pektinu)

Obuolius isvalyti ir supjaustyti skiltelemis, slyvas nuvalyti ir isimti kauliukus, vaisius sudeti i puoda, ideti Gelfixa sumaisuta su dviem saukstais cukraus, gauta mase uzvirti, suberti likusi cukru, pavirti dar 3 min. ir nukelt nuo virykles. Tada subert i stiklainius ir uzdaryti. Ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=mamute.lt,2006 08 15, 22:01]
[QUOTE]

As manau, kad uogiene pasidarys standesne, tirstesne. Visos pramonines yra tirstos, nes su tirstikliais. Pati as nenaudoju schmoll.gif , kam jo reik, ten tik krakmolas ar pektinas. Maziau chemijos yr geriau thumbup.gif
[/quote]

Merginos, taigi pektinas yra ne chemija..........pektinas yra isgaunamas is vaisiu. nebijokite naudotis siuolaikinemis tecnologijomis smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

o gal kas zinot kaip isivirti kokia skania gervuogiu uogiene? Na, labai musu seimynai tos uogos patinka, bet nesugalvoju, kaip gudriau jas paruosti ax.gif Pernai bandziau saldyti, tai, tiesa sakant, nelabai kas gavosi verysad.gif Tokios beskones uogytes pasidare... O kai viriau pagal paprasata standartini uogieniu virimo buda, tai cukrus visa uogu skoni permuse (nors, atrodo, dejau jo visai nedaug doh.gif ) Tai gal jas galima virti kaip pagudrintai? Su kokiu cinamonu ar dar kokiais priedais?
Na, jei kas turit koki receptuka - pasidalinkit, ka blush2.gif biggrin.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zazu @ 2007 07 20, 11:08)
Sveikos,

o gal kas zinot kaip isivirti kokia skania gervuogiu uogiene? Na, labai musu seimynai tos uogos patinka, bet nesugalvoju, kaip gudriau jas paruosti ax.gif Pernai bandziau saldyti, tai, tiesa sakant, nelabai kas gavosi  verysad.gif Tokios beskones uogytes pasidare... O kai viriau pagal paprasata standartini uogieniu virimo buda, tai cukrus visa uogu skoni permuse (nors, atrodo, dejau jo visai nedaug  doh.gif ) Tai gal jas galima virti kaip pagudrintai? Su kokiu cinamonu ar dar kokiais priedais?
Na, jei kas turit koki receptuka - pasidalinkit, ka  blush2.gif  biggrin.gif  Aciu  4u.gif




Na pati nedariau,bet teko valgyti šios uogienės.Ten ,kaip supratau iš skonio,buvo dėta braškių ir patarkuota citrinos žievelės.Galėsiu paklausti recepto 4u.gif Buvo skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma27 @ 2007 07 20, 10:35)
Na pati nedariau,bet teko valgyti šios uogienės.Ten ,kaip supratau iš skonio,buvo dėta braškių  ir patarkuota citrinos žievelės.Galėsiu paklausti recepto 4u.gif Buvo skanu thumbup.gif

oi lauksiu lauksiu, as recepto lauksiu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos, kaip verdate agrastų uogienę? Skaičiau, kad su obuoliais arba cukinija verda, tik neparašyta kaip. Gal turite patirties? ax.gif


Kalbate apie pektinus, savaitgalį IKi perduotuvėje kaip tik pataikiau "ant" cukraus pristatymo - kažkoks specialus uogienėms su pektinais, brangesnis nei papratsas. Gal bandėte?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alimonza: 23 liepos 2007 - 11:19
QUOTE(zazu @ 2007 07 22, 20:29)
oi lauksiu lauksiu, as recepto lauksiu  biggrin.gif  4u.gif



Na nežinau,receptu nepavadinsi,bet ,kaip man sakė,tai verda pagal skonį.O uogų deda kokių turi;tinka avietės,serbentai,braškės.O verda kaip ir visas uogienes,tik patarkuoja citrinos žievelės pagal skonį 4u.gif Bandykit,bus skani uogienė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma27 @ 2007 07 23, 20:21)
Na nežinau,receptu nepavadinsi,bet ,kaip man sakė,tai verda pagal skonį.O uogų deda kokių turi;tinka avietės,serbentai,braškės.O verda kaip ir visas uogienes,tik patarkuoja citrinos žievelės pagal skonį 4u.gif Bandykit,bus skani uogienė wub.gif

O tai kartu su gervuogem ir kitokiu uogu pamaiso + citrinos zieveles? Ar teisingai supratau? ax.gif
Na, jei nesulauksiu patvirtinimo, bandysiu eksperimentuoti, gal gi gausis kas biggrin.gif
Ir aciu uz patarima 4u.gif
Gal dar kas ka gero daret su gervuogem? blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zazu @ 2007 07 24, 13:45)
O tai kartu su gervuogem ir kitokiu uogu pamaiso + citrinos zieveles? Ar teisingai supratau?  ax.gif
Na, jei nesulauksiu patvirtinimo, bandysiu eksperimentuoti, gal gi gausis kas  biggrin.gif 
Ir aciu uz patarima  4u.gif
Gal dar kas ka gero daret su gervuogem?  blush2.gif  biggrin.gif



Sudėkit visas uogas;gervuoges ir kitas kokias turite,apipilkite cukrumi,reikia palaikyti kol atsiras sulčių.Po virkit, įdėkit žievelės,cukraus.Skanaus 4u.gif
Atsakyti