Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Įvairios uogienės ir džemai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
faustina
Va mama man pasake recepta kaip issivirt slyvu uogiene,kad butu joje cielos slyvu puses smile.gif Reikia isaizytas slyvas su cukrum subarstyt sluoksniais ir palikt parai.Po to nupilt ta sirupa ir virt kol puse lieka.Galima dar kiek cukraus det,bet butinumo nera.Reikia kad iseitu klampokas sirupas.Tada verdanti uzpilt ant stiklainiukuose sudetu slyvu.(pridet pilnus stiklainiukus) Tada nupilt ta sirupa,vel uzvirt ir uzpilt.Tada vel nupilt-uzvirt,vel uzpilt doh.gif biggrin.gif 3 Kartus zodziu.Tada uzdaryt.Sako gerai laikos ir lb skanu,tik laiko reikia turet tokiam virimui.Galvoju pabandyt,jei dar atliekamu stiklainiuku rasiu ax.gif
Pinavija Nuostabioji
išviriau braškių džemą su aitriosiomis paprikomis, labai skanu ir netikėta smile.gif
Agatas1
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2009 06 19, 16:25)
išviriau braškių džemą su aitriosiomis paprikomis, labai skanu ir netikėta  smile.gif
*


blink.gif geras. Įdomus vairiantas smile.gif
evemaska
O gal kas bande daryt braskiu uogene su rabarbarais? smile.gif
Jei iseis skanu tai pasidalinsiu receptu..begu experementuot smile.gif
regna
QUOTE(evemaska @ 2009 07 07, 12:16)
O gal kas bande daryt braskiu uogene su rabarbarais? smile.gif
Jei iseis skanu tai pasidalinsiu receptu..begu experementuot smile.gif
*


As,uogiene braskiusu rabarbarais verdu taip:
paruostas braskes[nuplautas,nusausintas]uzpilu cukrumi,palaikau pernakti.
Su rabarbarais darau ta pati.
Sekancia diena,nupilu nuo braskiu skysti kaitinu iki uzvirimo,ir uzpilu ant braskiu uogu.
Ta pati darau ir su rabarbarais.
Palaikau,kol gerai atvesta.
Tuomet statau inda su braskemis ant virykles,kaitinu is leto,supilu rabarbaru mase,uzverdu greitai{tai verdu ant dideles ugnies 3-5min.}ir isjungiu.
Supilstau i paruostius stiklainius.
Gal dauguma pasakys,kad daug terliones,bet uogiene gaunasi skaidri,uogos permatomos cielos.
Tuo,man ir patinka sis virimo budas
.
Smilga*
Gal kas galit pasidalinti kaip isvirti juodu serbentu drebucius g.gif ????
evemaska
QUOTE(regna @ 2009 07 07, 14:29)
As,uogiene braskiusu rabarbarais verdu taip:

*


Dekoju!
As radau vienam zurnale,reikia rabarbarus ir braskes susmulkint,sumaisyt su uogenes cukrumi,uzvirinti,nugrebt putas,ir i stiklainius.
Bet kad as nenoriu smulkint,man patinka kai yra uogos,ir tas uogenes cukrus yra pakankamai brangus,todel ir naudoju paprasta cukru.Ziuresim kas gausis 4u.gif
Nastulia
sveikutes uogieniu zinoves ax.gif 4u.gif kieme pilna tresniu,nieko nesu dariusi,nei su tresnem ,nei su vysniom,ka galetumet patarti g.gif
georgiana
sveikutes, gal galite man patarti ar viret vysniu uogiene su pektinu ir gal galite pasidalinti savo recepteliais ax.gif
regna
QUOTE(Nastulia @ 2009 07 07, 19:45)
sveikutes uogieniu zinoves ax.gif  4u.gif kieme pilna tresniu,nieko nesu dariusi,nei su tresnem ,nei su vysniom,ka galetumet patarti g.gif
*


Džiaugiuosiu už tuos žmones,kuriegali prisiskinti savame kieme uogų,ir,prisiruošti skanių uogienių,kompotų,prisišalldyti.
Ir,artėjant metų šventėms išsikepti šventinį vyšnių pyragą.
Toliau,iš vyšnių ir trešnių{kartu sumaišius}galima išsivirti skanią uogienę.
Dabar,juk yra priemoniųpirkti išimti kauliukams.
Aš,turiu suomės receptą vysnių.
Ji,uogas užpila cukrumi ir,ištirpus cukrui vyšnių sultyse,ji,tas sultis pakaitina iki užvirimo,ir ,užpila[uogos lieka cielos}
Po to atvesus gerai verda nedaug.
Taip pat vyšnių uogienė skanu su graikiškais riešutais{reik nuplikint juos,pavirti prieš pabaigą}
Dar skanu braškių uogienė su mėtomis{kas jas mėgsta}gaunasi ydomaus saldancio skonio.
Skanu{bet brangoka}uogas virti su medumi.
georgiana
QUOTE(regna @ 2009 07 08, 12:42)
Džiaugiuosiu už tuos žmones,kuriegali prisiskinti savame kieme uogų,ir,prisiruošti skanių uogienių,kompotų,prisišalldyti.
Ir,artėjant metų šventėms išsikepti šventinį vyšnių pyragą.
Toliau,iš vyšnių ir trešnių{kartu sumaišius}galima išsivirti skanią uogienę.
Dabar,juk yra priemoniųpirkti išimti kauliukams.
Aš,turiu suomės receptą vysnių.
Ji,uogas užpila cukrumi ir,ištirpus cukrui vyšnių sultyse,ji,tas sultis pakaitina iki užvirimo,ir ,užpila[uogos lieka cielos}
Po to atvesus gerai verda nedaug.
Taip pat vyšnių uogienė skanu su graikiškais riešutais{reik nuplikint juos,pavirti prieš pabaigą}
Dar skanu braškių uogienė su mėtomis{kas jas mėgsta}gaunasi ydomaus saldancio skonio.
Skanu{bet brangoka}uogas virti su medumi.
*


aciu regna, bet as kad nepagalvojau vakar uzpiliaus iskaulintas vysnes cukrumi ir siandien nusipirkau pektino, tai suku galva kaip daryti, nors ten raso kad sumaisyti pektina su ta vysniu mase ir nuo uzvirimo virti 5 min.O kazin as galiu sudeti i stiklainiukus su uzsukamais dangteliais nes kitokiu neturiu:( g.gif
Nastulia
aciu Tau regna uz info,o saldant tresnes reikia kauliukus isimt blink.gif esu zalia tame reikale ax.gif
bangelee
QUOTE(georgiana @ 2009 07 08, 12:52)
aciu regna, bet as kad nepagalvojau vakar uzpiliaus iskaulintas vysnes cukrumi ir siandien nusipirkau pektino, tai suku galva kaip daryti, nors ten raso kad sumaisyti pektina su ta vysniu mase ir nuo uzvirimo virti 5 min.O kazin as galiu sudeti i stiklainiukus su uzsukamais dangteliais nes kitokiu neturiu:( g.gif
*


Aš jau pora metų verdu vyšnias su pektinu , pirktu maximoje.Megejų tirštinamasis uogienės mišinys su pektinu.
Užvirinu uogas be kauliukų su cukrumi, paverdu kokias 5-10 minučių ir tada įdedu ta pektiną.Dar paverdu kokias 5 minutes ir karštas išpilstau į stiklainiukus.Tuoj pat užsuku.Labai graži spalva, ir skonis geras, o , ir būna žele pavirtęs skystis, o nebegantis, kaip būdavo ankstesniais metais, kai dar nežinojau apie tą pektiną mirksiukas.gif
Į kitas uogienes nededu, nes ir taip jos sutirštėja, o vyšniom tai labai gerai Tik kaina kandžiojasi. Berods 3,19 už pakelį doh.gif .
georgiana
QUOTE(juros banga @ 2009 07 08, 17:55)
Aš jau pora metų verdu vyšnias su pektinu , pirktu maximoje.Megejų tirštinamasis uogienės mišinys su pektinu.
Užvirinu uogas be kauliukų su cukrumi, paverdu kokias 5-10 minučių ir tada įdedu ta pektiną.Dar paverdu kokias 5 minutes ir karštas išpilstau į stiklainiukus.Tuoj pat užsuku.Labai graži spalva, ir skonis geras, o , ir būna žele pavirtęs skystis, o nebegantis, kaip būdavo ankstesniais metais, kai dar nežinojau apie tą pektiną mirksiukas.gif
Į kitas uogienes nededu, nes ir taip jos sutirštėja, o vyšniom tai labai gerai Tik kaina kandžiojasi. Berods 3,19 už pakelį doh.gif .
*


oi aciu labai nes uogos laukia savo eiles, as jas uzpylusi esu ir laukiau kol kas prasays, o sakyk ar tik uzsukami dangteliai ir laikyti turbut teks saldytuve
bangelee
QUOTE(georgiana @ 2009 07 08, 17:19)
oi aciu labai nes uogos laukia savo eiles, as jas uzpylusi esu ir laukiau kol kas prasays, o sakyk ar tik uzsukami dangteliai ir laikyti turbut teks saldytuve
*


Na aš nelaikau šaldytuve, o atvėsusius išnešu į rūsį.Man atrodo, kad dangteliai turi būt metaliniai, nesvarbu ar užsukami, ar su mašinyte uždaromi g.gif Tik supils
čius aš trumpam apverčiu, kad sandarumą patikrint ir gal sterilizacijai, tad plastmasiniai netiktų, nes nuo karščio atsidarytų.Ir atvėsint nereikia apverstų, nes šaldami sustingsta, ir paskui lieka tarpas tuščias ne viršui, o apačioj lotuliukas.gif Čia pernai nuo užmaršumo man taip gavos blush2.gif
Šiandien kaip tik viriau tokią uogienę, bet patikrinus sandarumą iš karto sustačiau ant ,,kojų". Ryt išnešiu į sklepą.
georgiana
QUOTE(juros banga @ 2009 07 08, 21:44)
Na aš nelaikau šaldytuve, o atvėsusius išnešu į rūsį.Man atrodo, kad dangteliai turi būt metaliniai, nesvarbu ar užsukami, ar su mašinyte uždaromi g.gif Tik supils
čius aš trumpam apverčiu, kad sandarumą patikrint ir gal sterilizacijai, tad plastmasiniai netiktų, nes nuo karščio atsidarytų.Ir atvėsint nereikia apverstų, nes šaldami sustingsta, ir paskui lieka tarpas tuščias ne viršui, o apačioj lotuliukas.gif Čia pernai nuo užmaršumo man taip gavos blush2.gif
Šiandien kaip tik viriau tokią uogienę, bet patikrinus sandarumą iš karto sustačiau ant ,,kojų". Ryt išnešiu į sklepą.
*


dekui juros banga as kaip tik verdu ziuresiu kaip man tie dangteliai uzsukami bus truputuka devet ale manau tiks sisploviau jau viska ir puodas kunkuliuoja, tad adr kartuka dekui uz pagalba 4u.gif
Renata123
As taip pat naudoju tik uzsukamus dangtelius (metalinius). O su tuo aparatu, kur uzsukinet reikia, nemoku elgtis, o ir neturiu jo.
Kas liecia tarpa apacioj...tai su tuo tirstikliu jau priviriau braskiu uogienes, tai apvertus laikiau ir man sustengo, bet pakracius stipriau stiklainiuka, viskas "susiliejo" i savo vietas.
Del tu stiklainiuku apvertimo:
1. kai apverti juos, tai nuo to karscio sterelizuojasi dangteliai.
2. patikrini ar gerai ir sandariai uzsukti dangteliai, jei kyla i virsu burbuliukai - reiskia patenka oras, reiketu vel atsukti ir vel pakartotina gerai uzsukti
mirksiukas.gif 4u.gif
regna
QUOTE(georgiana @ 2009 07 08, 13:52)
aciu regna, bet as kad nepagalvojau vakar uzpiliaus iskaulintas vysnes cukrumi ir siandien nusipirkau pektino, tai suku galva kaip daryti, nors ten raso kad sumaisyti pektina su ta vysniu mase ir nuo uzvirimo virti 5 min.O kazin as galiu sudeti i stiklainiukus su uzsukamais dangteliais nes kitokiu neturiu:( g.gif
*


Mieloji,del pektino negaliu tau patarti,nes a6,jo visiskai nebenaudoju.
O,del stiklainiuku,as galiu,drasiai parasyti,kad as ,taip pat tokius naudoju.
Sekmes,tau vrdant uogienes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Nastulia @ 2009 07 08, 14:07)
aciu Tau regna uz info,o saldant tresnes reikia kauliukus isimt blink.gif esu zalia tame reikale ax.gif
*


Galiu pasakyti is savo patirties,kad saldant reikia butinai isimti kauliukus.
Papildyta:
QUOTE(juros banga @ 2009 07 08, 21:44)
Na aš nelaikau šaldytuve, o atvėsusius išnešu į rūsį.Man atrodo, kad dangteliai turi būt metaliniai, nesvarbu ar užsukami, ar su mašinyte uždaromi g.gif Tik supils
čius aš trumpam apverčiu, kad sandarumą patikrint ir gal sterilizacijai, tad plastmasiniai netiktų, nes nuo karščio atsidarytų.Ir atvėsint nereikia apverstų, nes šaldami sustingsta, ir paskui lieka tarpas tuščias ne viršui, o apačioj lotuliukas.gif Čia pernai nuo užmaršumo man taip gavos blush2.gif
Šiandien kaip tik viriau tokią uogienę, bet patikrinus sandarumą iš karto sustačiau ant ,,kojų". Ryt išnešiu į sklepą.
*


Nezinau,kaip jus suprasite mane,bet,as niekad nevartau uogieniu su stiklainiukais.
As,supilstau ir uzsuku,tik po to uzdengiu ranksluosciu,ir,leidziu,joms atvesti virtuveje.
Del tu visu priedu nenaudoju,megstunaturalias uogienes,tokiu pilnos parduotuves.,tai mano nuomone.
Renata123
QUOTE(regna @ 2009 07 09, 00:58)
Mieloji,del pektino negaliu tau patarti,nes a6,jo visiskai nebenaudoju.
O,del stiklainiuku,as  galiu,drasiai parasyti,kad as ,taip pat tokius naudoju.
Sekmes,tau vrdant uogienes 4u.gif
Papildyta:

Galiu pasakyti is savo patirties,kad saldant reikia butinai isimti kauliukus.
*



Sakykite, o kokios buna atsildytos tresnes? Ta prasme, jos neistista? Vysnias as esu saldzius, o tresnes visad bijodavau, jos gi yra tokios vandeningos.
georgiana
na mano uogienes virimo pradmenys: vakar viriau vysnes su cukrum ir pektinu viriau viska 30 minuciu g.gif i pabaiga paragavau kad dar lyg rugstoka tai dadejau cukraus, eina sau visa beveik pilna maiseli supyliau tik ant dugno cukraus maiselyje liko ir kazkur apie 3 litrini vysniu, o pektino pyliau puse maiselio, taigi uzsukau ir apverciau; truputukas liko netilpo tai siandien ryte paragavau jatau kaip skanu wub.gif tokie drebuziai ar kaip dzemas o skonis tikrai liuks gavosi; stiklainiukia atvese siandien atverciau atgal nes tikrai tarpais likes, na jei liks jis tai sakau nieko svarbu uogienes nereiks ismesti:)
dar karteli dekoju mergikes uz paglba 4u.gif
ir sakiau dabar visas uogas taip darysiu ir ne kitaip; maximoje nuolaida tirstikliui siam uzmaciau vakar zurnaliuke mirksiukas.gif
Renata123
QUOTE(georgiana @ 2009 07 09, 08:41)
o pektino pyliau puse maiselio...
...maximoje nuolaida tirstikliui siam uzmaciau vakar zurnaliuke mirksiukas.gif
*



Sakykite, tas pektinas ir tirstiklis cia tas pats? Cia tas pats kur Maximoje buna Gelfix 2:1, Gelfix 1:1. Atrodo taip vadinasi? Ar cia visai kas kita?
Aciu uz paaiskinimus! 4u.gif
pinkrose
kaip virti juodųjų serbentų uogienę blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
rence*
Siandien viriau tresniu uogiene- tresnes +cukrus+pektinas. CIa mano pirmi kartai tai nzn ar iseis kas nors ar kaip vyras juokauja kad jau rytoj reikes valgyti biggrin.gif
O tuos jau atvesusius stiklainius su uogiene reikia laikyti rusy g.gif - na pas mus jis nera saltas - standartinis daugiabuciu rusys blink.gif
georgiana
QUOTE(rence25 @ 2009 07 12, 22:57)
Siandien viriau tresniu uogiene- tresnes +cukrus+pektinas. CIa mano pirmi kartai tai nzn ar iseis kas nors ar kaip vyras juokauja kad jau rytoj reikes valgyti biggrin.gif 
O tuos jau atvesusius stiklainius su uogiene reikia laikyti rusy g.gif - na pas mus jis nera saltas - standartinis daugiabuciu rusys blink.gif
*


sveikute, zinok ta uogiene super bus gali buti rami, as irgi paragavau isvirus kita diena, skanu 4u.gif o laikau saldytuve na jei nera daug vietos laikyk daugiabucio rusyje tikrai nieko nenutiks
Perfect
O kiek cukraus dedat į mėlynes virdamos uogienę?
Renata123
QUOTE(Perfect @ 2009 07 13, 17:39)
O kiek cukraus dedat į mėlynes virdamos uogienę?
*



Sveika!
As kaip tik siandien viriau melyniu uogiene 4u.gif Cia gal daugiau nuo jusu skonio priklauso, ar saldziau megstat, ar rugsciau. Turejau 2 l melyniu, tai mano sese sake, kad 2 l uogu deciau nepilnus 2 l cukraus. Bet as 2 l uogu dejau 1kg cukraus, ir i virimo pabaiga paragavau, tai man buvo saldoka, tad iberiau siek tiek citrinos rugsties.

Sekmes! mirksiukas.gif
Perfect
Ojej, jei 2l ant 2l tai turetu gautis labai jau saldu, ko gera ohmy.gif
Pabandysiu pasinaudoti patarimu 2x1 biggrin.gif
Ačiū, Renata123
Renata123
QUOTE(Perfect @ 2009 07 14, 10:34)
Ojej, jei 2l ant 2l tai turetu gautis labai jau saldu, ko gera  ohmy.gif
Pabandysiu pasinaudoti patarimu 2x1 biggrin.gif
Ačiū, Renata123
*


I sveikatele! mirksiukas.gif
Niu, matai mano sesute megeja saldesniu uogieniu biggrin.gif Tai as is pradziu dedu is akies, o po to ragauju ax.gif
sonyyte
sveikos mamos 4u.gif - siemet prisiviriau melyniu uogienes su bananais thumbup.gif - pranoko visus lukescius rolleyes.gif .Emiau 2kg melyniu, 2kg bananu, cukraus ir apie1,5kg-reikia ragauti, kad nebutu per saldu blink.gif . uogiene tikrai verta demesio thumbup.gif
pinkrose
QUOTE(sonyyte @ 2009 07 19, 21:17)
sveikos mamos 4u.gif - siemet prisiviriau melyniu uogienes su bananais thumbup.gif - pranoko visus lukescius rolleyes.gif .Emiau 2kg melyniu, 2kg bananu, cukraus ir apie1,5kg-reikia ragauti, kad nebutu per saldu blink.gif . uogiene tikrai verta demesio thumbup.gif
*




su bananais??????? blink.gif blink.gif blink.gif
skanu turėtų būt, pirma kart girdžiu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(sonyyte @ 2009 07 19, 21:17)
sveikos mamos 4u.gif - siemet prisiviriau melyniu uogienes su bananais thumbup.gif - pranoko visus lukescius rolleyes.gif .Emiau 2kg melyniu, 2kg bananu, cukraus ir apie1,5kg-reikia ragauti, kad nebutu per saldu blink.gif . uogiene tikrai verta demesio thumbup.gif
*




ryt nusprendžiau ir aš virti, gal galio parašyt kaip ją virti. ačiū 4u.gif
sonyyte
QUOTE(kastonele @ 2009 07 19, 23:31)
su bananais??????? blink.gif  blink.gif  blink.gif
skanu turėtų būt, pirma kart girdžiu blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
Papildyta:
ryt nusprendžiau ir aš virti, gal galio parašyt kaip ją virti. ačiū 4u.gif
*


as ir viriau is smalsumo- nebuvau girdejus tokio dalyko bigsmile.gif ,nes vien melynes baisiai jau pabodusios rolleyes.gif .Emiau 2 kg melyniu, 2kg luptu bananu supjaustyti gabaliukais- viska i puoda- ir kaip paprasta uogiene verdam rolleyes.gif . Skonis man buvo dar nebandytas thumbup.gif thumbup.gif ax.gif
rsc
QUOTE(regna @ 2009 07 09, 00:06)
Galiu pasakyti is savo patirties,kad saldant reikia butinai isimti kauliukus.
*


O kodel? Valgiau saldytas tresnes (atsilusias) - jos buvo su kauliukais. Ir skanios, nesukritusios...
pinkrose
QUOTE(sonyyte @ 2009 07 20, 20:50)
as ir viriau is smalsumo- nebuvau girdejus tokio dalyko bigsmile.gif ,nes vien melynes baisiai jau pabodusios rolleyes.gif .Emiau 2 kg melyniu, 2kg luptu bananu supjaustyti gabaliukais- viska i puoda- ir kaip paprasta uogiene verdam rolleyes.gif . Skonis  man buvo dar nebandytas thumbup.gif  thumbup.gif  ax.gif
*




ryt verdu 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Trolėmolė
QUOTE(Egle 22 @ 2007 06 01, 10:33)
Radau tave, Dincek  tongue.gif
Del pektino, tai ten visai ne chemija (bent jau tam italiskam). Jis padarytas is citrusiniu vaisiu ir obuoliu kauliuku. Pektina galima ir patiems daryti, tik nemazai terliojimosi. Pernai ir siemet, dariau braskiu uogiene su juo, tai fantastika. Pasiliko grazi raudona spalva, aromatas ir vos ne svieziu uogu skonis. Kas su ilgiau virtom, pasikeicia. Aisku, kaip kad Dincek rase, geriau butu uzsaldytos. Bet kas, jeigu nera tam galimybiu? doh.gif
Del serbentu uogienes, nezinau, nes neesu isbandzius. Pektinas neduoda saldumo. Jis skirtas tik tam, kad uogiene geriau laikytus. Verdant, po tu 3 minuciu, norint zinot ar jau gana, reikia truputis uogienes uzdet ant lekstutes ir stebet ar ten pradeda stingti. Jei ne, virimo laika prailgint.
Oho, vos ne reklama gavosi, bet as tokia entuziaste siam reikale  lotuliukas.gif
*



Mielos mamos, atkreipkit dėmesį, kad kai kurių tirštiklių (Gelfix 2:1, Dansukker uogienių cukruje) sudėtyje yra konservantas kalio sorbatas.
regna
rcs na as tiesiog pastebejau,kad skonis kitoks su kauliukais saldytu vysniu,tresniu. mirksiukas.gif

Na as kaip jau viena karta minejau,kad nesu megeja to parduotuvese esamo pektino,bet verdant citrinu ir apelsinu marmaleda visada surenku seklytes is vaisiu,sudedu i svaru merliuka gerai uzrisu ir virdama uogiene idedu.Baigus virti isimu.Gaunasi visada tirstas marmaledas. thumbup.gif
sonyyte
QUOTE(kastonele @ 2009 07 21, 00:32)
ryt verdu 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*


niu ir kaip gavosi? ax.gif rolleyes.gif flirt.gif
liepal
as taip pat pabandziau su bananais, tik kad persaldinau, gerokai maziau cukraus det reikia, o siaip skanu
sonyyte
siandien nusipirkau turguje abrikosu mirksiukas.gif .Svajojau apie uogiene....Bet nepatikesit- rugstumelis doh.gif ,net nepagalvojau paragaut turguje:unsure: .....Uogiene gavosi gan rugstoka, manau butu tike maisyt kokiu saldziu kriausiu ar net tu paciu bananu rolleyes.gif smile.gif
zzitukass
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 15, 23:48)
I sveikatele! mirksiukas.gif
Niu, matai mano sesute megeja saldesniu uogieniu  biggrin.gif Tai as is pradziu dedu is akies, o po to ragauju  ax.gif
*



as ir dedu is akies, poto tik ragauju blush2.gif
QUOTE(sonyyte @ 2009 07 19, 22:17)
sveikos mamos 4u.gif - siemet prisiviriau melyniu uogienes su bananais thumbup.gif - pranoko visus lukescius rolleyes.gif .Emiau 2kg melyniu, 2kg bananu, cukraus ir apie1,5kg-reikia ragauti, kad nebutu per saldu blink.gif . uogiene tikrai verta demesio thumbup.gif
*


blink.gif skanu turetu buti thumbup.gif
merginos gal zinot kokia skania uogiene is cukiniju blush2.gif , girdejau kad jos skanios buna g.gif
Merelanta
sveikos merginos,gla kas koki receptika turit ka galima skanaus padaryti is vysniu????nes tradicine uogiene jau nusibodus
Filia
QUOTE(zitukas24 @ 2009 07 27, 14:50)
as ir dedu is akies, poto tik ragauju blush2.gif

blink.gif skanu turetu buti thumbup.gif
merginos gal zinot kokia skania uogiene is cukiniju blush2.gif , girdejau kad jos skanios buna  g.gif
*



Pernai viriau pagal tokį receptą (radau internete), keistokas skonis, vyrui patiko, man - šiaip sau, dukra nevalgė doh.gif
Anasnasų skonio cukinijos
1 kg cukinijų,
2 citrinos,
700 g cukraus.
Gaminimas
Cukinijas nulupti, išpjauti sėklas, supjaustyti nedideliais gabaliukais-kvadračiukais.Citrinas gerai nuplauti ir smulkiai supjaustyti kartu su žieve. Sudejus į puodą ir užpylus cukrų, virti.Sandariai uždaryti stiklainiuose.
zzitukass
QUOTE(Filia @ 2009 07 27, 16:30)
Pernai viriau pagal tokį receptą (radau internete), keistokas skonis, vyrui patiko, man - šiaip sau, dukra nevalgė doh.gif
Anasnasų skonio cukinijos
1 kg cukinijų,
2 citrinos,
700 g cukraus.
Gaminimas
Cukinijas nulupti, išpjauti sėklas, supjaustyti nedideliais gabaliukais-kvadračiukais.Citrinas gerai nuplauti ir smulkiai supjaustyti kartu su žieve. Sudejus į puodą ir užpylus cukrų, virti.Sandariai uždaryti stiklainiuose.
*


g.gif reiks gal pabandyti ax.gif
adiaVT
QUOTE(Filia @ 2009 07 27, 16:30)
Pernai viriau pagal tokį receptą (radau internete), keistokas skonis, vyrui patiko, man - šiaip sau, dukra nevalgė doh.gif
Anasnasų skonio cukinijos
1 kg cukinijų,
2 citrinos,
700 g cukraus.
Gaminimas
Cukinijas nulupti, išpjauti sėklas, supjaustyti nedideliais gabaliukais-kvadračiukais.Citrinas gerai nuplauti ir smulkiai supjaustyti kartu su žieve. Sudejus į puodą ir užpylus cukrų, virti.Sandariai uždaryti stiklainiuose.
*




mano mama darė kažkada cukinijas su svarainiais. atrodo, irgi vadinosi ananasų skonio bigsmile.gif labai skanu buvo
sonyyte
niuva- uogieniu kolekcijoje jau turiu melynuju slyvu su bananais uogienuke, visai nieko gavos ax.gif essen.gif rolleyes.gif
*Kristinute*
QUOTE(Filia @ 2009 07 27, 16:30)
Pernai viriau pagal tokį receptą (radau internete), keistokas skonis, vyrui patiko, man - šiaip sau, dukra nevalgė doh.gif
Anasnasų skonio cukinijos
1 kg cukinijų,
2 citrinos,
700 g cukraus.
Gaminimas
Cukinijas nulupti, išpjauti sėklas, supjaustyti nedideliais gabaliukais-kvadračiukais.Citrinas gerai nuplauti ir smulkiai supjaustyti kartu su žieve. Sudejus į puodą ir užpylus cukrų, virti.Sandariai uždaryti stiklainiuose.
*



jau ir as issiviriau rolleyes.gif dabar tik reik laukt kada paragausim mirksiukas.gif
Filia
Gal kas virėt ar teko valgyti? Labai nrėčiau pabandyti, savaitgaly manau nusipirksiu visko ir išbandysiu

Slyvų uogienė su saulėgrąžomis

3kg slyvų be kauliukų, 2stiklinės išlukštentų saulėgražų, 1,5 kg cukraus.
Slyvas sumalti mėsmale, supilti ant jų cukru ir virti, kol pradės tirštėti. Tada suberti saulėgrąžas ir dar 15 min pavirti.


Papildyta:
QUOTE(sonyyte @ 2009 07 28, 21:36)
niuva- uogieniu kolekcijoje jau turiu melynuju slyvu su bananais uogienuke, visai nieko gavos ax.gif  essen.gif  rolleyes.gif
*



Pagal tokį receptą virėt? jeigu ne, tai parašykit pagal kokį 4u.gif drinks_cheers.gif .

Slyvų ir bananų uogienė

2 kg slyvų, 1 kg bananų, 1 kg cukraus.
Iš slyvų išimti kauliukus, slyvas susmulkinti, užberti 0,5 kg cukraus ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Po 10-15 min. supilti likusį cukrų, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus. Dar virti apie 30 min.
Filia
Viriau slyvų-bananų uogienę. Skanu tongue.gif
sonyyte
QUOTE(Filia @ 2009 07 29, 17:18)
Gal kas virėt ar teko valgyti? Labai nrėčiau pabandyti, savaitgaly manau nusipirksiu visko ir išbandysiu

Slyvų uogienė su saulėgrąžomis

3kg slyvų be kauliukų, 2stiklinės išlukštentų saulėgražų, 1,5 kg cukraus.
Slyvas sumalti mėsmale, supilti ant jų cukru ir virti, kol pradės tirštėti. Tada suberti saulėgrąžas ir dar 15 min pavirti.
Papildyta:
Pagal tokį receptą virėt? jeigu ne, tai parašykit pagal kokį 4u.gif  drinks_cheers.gif .

Slyvų ir bananų uogienė

2 kg slyvų, 1 kg bananų, 1 kg cukraus.
Iš slyvų išimti kauliukus, slyvas susmulkinti, užberti 0,5 kg cukraus ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Po 10-15 min. supilti likusį cukrų, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus. Dar virti apie 30 min.
*


taip viriau panasiai,tik cukraus dejau maziau, nes slyvos buvo saldzios rolleyes.gif (melynosios)rewikes issivirt su tom smulkiom geltonom slyvukem- tos rugscios, bus fantastiska uogiene essen.gif ok.gif ok.gif
Irmama
Sveikutes 4u.gif
Turim daug savu abrikosu ax.gif gal zinot koki receptuka smile.gif kaip skania uogiene is ju isvirti g.gif nes is vienu abrikosu man neskanu schmoll.gif tiurle tokia gaunasi...
labai lauksiu pasisakymu ax.gif 4u.gif mirksiukas.gif
*GALATĖJA*
Apie abrikosus neturiu ka pasakyti, bet verdu raudonuju serbentu drebucius. Daug kas juos augina ir dazniausiai "numarina" ant krumo, o as visuomet prikaupiu ziemai drebuciu. Pats paprasciausias elementariausias jokiu pastangu nereikalaujantis budas:
Sumeti nuplautus serbentus su visais koteliais i puoda, uzpili vandeniu kad neapsemtu ir verdi. Verda sitas reikalas pats, galima i parduotuve suvaiksciot arba knyga paskaityti, prieziuros nereikia. Kai serbentai susprogineja, isleidzia visas sultis, nukosi turini per sieteli i puoda, tirscius ismeti o i skysti idedi gan daug cukraus (dedu visuomet is akies, bet jau tirstas skystis turi but) na ir toliau verdu ant nedideles ugnies per daug nemaisydama, nes drebuciai neskaidrus gaunasi. Karts nuo karto atsargiai nugrebiu putas o siaip prieziuros ypatingos irgi nereikia. Pavirus (laikas velgi is akies, bet galima patikrinti uzlasinus ant lekstes. Turi nevarveti lasas) uzdarau i stiklainius ir viskas, baigtas kriukis. Gaunasi puikus saldziarugsciai drebuciai, labai tinkantys ant balto lietuvisko surio arba i pyraga. Na o jeigu pasitaiko, kad cukraus pagailejau arba per trumpai viriau, tuomet gaunasi puikus sirupas ziemai vaikams gerima padaryti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.