Na jus nesijuokit! Ar kasnors dar verda uogienes ar džemus ? Ash noriu siemet virti braskiu, bet nznau kaip? Kiek kg brashkiu reikia pvz 3Litram uogienes? Kiek cukraus? Kiek vaiko virti? Padekit please?
As tai neverdu, nes tingiu, be to nelabai mes valgom. O dar kai mama duoda
O uogienei kiek pamenu imdavo 1 kg uogu - 1 kg cukraus. Brt kai braskes saldzios, tai reiktu maziau matyt Ne, gal as geriau patylesiu, o tai nesamoniu prirasysiu Bet siaip tai skaniau braskes sutrinus su cukrum uzsaldyti ir issitraukti ziema pvz., kaip sviezios - niam
optimaliausias variantas 1 kg uogu/1 kg cukraus. Is pradziu reikia uogas nuplauti, apziureti, kad nebutu papuvusiu, sudeti i gilu dubeni ir uzpilti cukrumi, taip uzpiltas laikyti geriausia per nakti, kad istrauktu sultis. O tuomet virti emaliuotam puode (nes jei virsi aliuminiam jis paliks juodas is vidaus) kol sutirstes, o tirstumo laipsni galima pasirinkti, gal noresi kad liktu cielos uogos, tada maziau virti, o jei tokio kaip dzemo tai ilgiau virti. Putas reikia nugraibyti, ir maisyti. O trim litram manau apie 4-5 kg uogu reikia, jei ne daugiau tiksliai negaliu pasakyti. Geriausia uogiene pilstyti i mazus indelius is tikruju. Maziuka indeli atidarai ir greiciau suvalgai, o trys litrai gali ir sugesti kol iskopinesit.
Sekmes uogaujant ir verdant, saugokis BICIUUUUUU
Tai ash ir pradedu galvot kad gal reiks saldyt, bo su tom uogienem bijau prisidirbt
bet labai noreciau bent kelis stiklainiukus ishsivirrt Papildyta @ [mergetime]1088760942[/mergetime] oo labai aciu arder uz konsultacija butinai reiks savaitgali pasibandyt
O jei teks saldytuva atitirpinti kaip tada??? teks visas uogas valgyt
Na, as niekada neverdu, tik trinu su cukrum, tada i stiklaini ir i saldikli
Mano mama verda! Ir dar mane aprupina!
Ir dar, jei uogienes nedavirsi ji gali surugti, todel ziurek, kad skystis butu sirupo tirstumo, tuomet jau isvire. Braskiu uogiene mano mama verda apie 15 min nuo uzvirimo
Aciu labai visoms
Pirmadieni papasakosui kaip sekesi
Labutis
Taigi uzsimaniau slyvu uogienes, o nemoku virti... Gal kas pasakytumet kaip darot? Kokiu santykiu deti slyvas ir cukru? 1 kg + 1 kg ar kaip? Kiek laikyti uzpylus? Kiek virti?
O kokias slyvas turi? Dideles ar mazytes - kaukazietiskas?
Turiu tas dideles tamsiai melynas..ar violetines
vai kaip noreciau ir as tokios uogienes...
Galiu pasiulyti labai skania uogiene.Obuoliai,siek tiek kriausiu ir 2apelsinai(su zievelem)smulkiai pjaustyti.Cukraus pagal skoni.Tikrai labai skanu.Jau kelis kartus viriau.Suzinojau visai neseniai.
Mano senis papelenis 20kg uogų, braškių. O pats
Lupu tas tas braškių uodegas ir keršto planus rezgu, kaip atkeršyti... Išpradžių teks Kaip išvirti braškių uogienę? Kiek reikia cukraus 1kg braškių??? Kaip atskirti uodegėles su pačios uogos. Po 8kg panagių nebejaučiu. Kokias dar uogienes verdate? Nes gyvenant su Karlsonu konservavimas neišvengiamas. Uch, tie diedai... QUOTE(JolePole @ 2005 06 25, 14:11) Mano senis papelenis 20kg uogų, braškių. O pats Lupu tas tas braškių uodegas ir keršto planus rezgu, kaip atkeršyti... Išpradžių teks Kaip išvirti braškių uogienę? Kiek reikia cukraus 1kg braškių??? Kaip atskirti uodegėles su pačios uogos. Po 8kg panagių nebejaučiu. Kokias dar uogienes verdate? Nes gyvenant su Karlsonu konservavimas neišvengiamas. Uch, tie diedai... nupjauk uodegėlės peiliuku ir nereiks nagų
Sveikutės,
10 kg braškių reikia 6 kg cukraus ir virti aliumininiame puode apie 2 val., nors man taip pat skaniau žalios sutrintos su cukrumi, bet maniškis labiausiai mėgsta virtą uogienę O uodegėles aš nuiminėju su arbatiniu šaukšteliu, man taip patpgiausia.
aš vakar kaip tik pradėjau uogienę daryti
na, o jeigu nori, kad uogos uogienėje gautusi kietesnės, tuomet po paros ištraukus iš šaldytuvo uogas su cukrum, nupili susidariusi sirupą, jį užvirini ir vėl užpili uogas tuo karštu sirupu ir vėl į šaldytuvą parai
Gal kas daro braskes savose sultyse?
Kaip jus gaminate.... Jei galite, atsakyk dar siandein iki vakaro.NEs parsitempiau is kaimo braskiu kibira...tai reikia kazka daryt. KAzkada man teko valgyt braskes savose sultyse,bet be cukraus. Tik va gaila,kad nezinau proceso O siaip paprasta uogiene tai moku issivirti...bet nelabai valgosi ji pas mus. QUOTE(Blue_rose @ 2005 06 27, 12:41) Gal kas daro braskes savose sultyse? Kaip jus gaminate.... Jei galite, atsakyk dar siandein iki vakaro.NEs parsitempiau is kaimo braskiu kibira...tai reikia kazka daryt. KAzkada man teko valgyt braskes savose sultyse,bet be cukraus. Tik va gaila,kad nezinau proceso O siaip paprasta uogiene tai moku issivirti...bet nelabai valgosi ji pas mus. prieš tai aprašiau, tai ir yra savose sultyse, užpili cukraus, pastatai parai, kad sultys atsirastų, o tada jau vakuoji
Man iirgi skaniau žalios trintos su cukrum...Skanumėlis
Bet apšvieskit mane neišmanėlę,ar tokiu būdu padarytas uogas galima laikyt TIK KAMEROJ??? Ir kiek ant kiek cukraus dėt,kad nesurūgtų?o šiaip šaldytuve jų laikyti negalima? QUOTE(Amazing @ 2005 06 28, 12:28) Man iirgi skaniau žalios trintos su cukrum...Skanumėlis Bet apšvieskit mane neišmanėlę,ar tokiu būdu padarytas uogas galima laikyt TIK KAMEROJ??? Ir kiek ant kiek cukraus dėt,kad nesurūgtų?o šiaip šaldytuve jų laikyti negalima? žinoma tik kameroj. paprastai šaldytuve stovės keletą dienų, po to gi supelys ar surūgs...
Dalinuosi:
esu BE NIEKO, tik savose sultyse konservavusi: kaukazo slyvaites, vysnias ir pomidorus (atskirai Procesas - nesudėtingas, tiesiog iš uogų (žr.aukščiau) išimdavau kauliukus, slyvaites pjaudavau per pusę (bet turbūt tai neprivalu), pomidorus supjaustydavau smulkiau (6-8 dal.). Tada visą lobį gerai pakratydama sudėdavau į sterilizuotus stiklainius, pridegdavau sterilizuotais dangteliais ("mašininiais"), stiklainius sustatydavau į puodą su vandeniu ir pasterizuodavau tam tikrą laiką. Po to dangtelius vyras užsukdavo ir suštabeliuodavo kampe. Šis konservavimo būdas "importuotas" iš Moldovos. Anais laikais daug ką stebindavome šviežių (beveik) pomidorų salotomis viduržiemy. 0,5 l stiklainius kaitindavau 10-15 min po vandens užvirimo. Apie 1 l neklauskit - nepamenu. Amazing cukraus į trintas šaldomas braškes gali dėti bet kiek - rūgimo bakterijos mėgsta šilumą QUOTE(bea @ 2005 06 28, 11:14) Bet kažko vistiek nesuprantu. Kai ta trinta masė sustings...
Labutis
Amazing as laikiau braškes trintas su cukrumi ne kameroje, o šaldytuve. Tik aš jas pakaitinau iki virimo (bet ne virinau). Niekas nesurūgo Laiza ačiu uz receptelį
[quote=Amazing,2005 06 28, 15:30]
Bet kažko vistiek nesuprantu. Kai ta trinta masė sustings... Galima šaldyti mažom porcijom
Aš visas uogienes "verdu" pakaitindama iki 80 laipsnių, tada išpilstau į sterilizuotus stiklainius ir uždarau sterilizuotais dangteliais. Ir laikau jas rūsyje kaip ir visi žmonės ilgai virtas uogienes. O būna jos, manau, vertingesnės, nes nesuverda visi vitaminai, be to laikosi ir kvapas. Svarbiausia šiame procese - švara. Ir niekas nesurūgsta. Šį uogienių "virimo" būdą išmokau iš mamos - ji taip visą laiką virė ir verda uogienes.
tai pasakykit ,kiek kg cukraus reikia 1 kg braskiu???uogienei.
QUOTE(bea @ 2005 06 28, 14:14) bea, tai tau supelijo ar surūgo ? Aš tai imu 1 kg braškių beveik 1 kg cukraus.Gerai ištrinu ir stiklainius į šaldytuvą,jokiu būdu ne į kamerą.Ir išsilaiko uogienė šviežių braškių skonio ir niekada dar nesurūgo
dabar jau žinosiu.Tik va kol aš čia aiškinausi,pabrango braškės
QUOTE(Violetukas @ 2005 06 28, 16:14) Aš visas uogienes "verdu" pakaitindama iki 80 laipsnių, tada išpilstau į sterilizuotus stiklainius ir uždarau sterilizuotais dangteliais. Ir laikau jas rūsyje kaip ir visi žmonės ilgai virtas uogienes. O būna jos, manau, vertingesnės, nes nesuverda visi vitaminai, be to laikosi ir kvapas. Svarbiausia šiame procese - švara. Ir niekas nesurūgsta. Šį uogienių "virimo" būdą išmokau iš mamos - ji taip visą laiką virė ir verda uogienes. aš tai tik neseniai pradėjau gyvent atskirai ir nemoku visai uogienės virti
O, Regilos uogienė tikrai turėtų būti labai skani. Reiks pabandyti. Kažkada į slyvienę buvau pripjausčiusi apelsinų, bet ten jų skonio beveik nesijuto.
O as irgi turiu viena avieciu marmelado recepta, kurio net virti nereikia, tai tiksliai nezinau ar galima toki vakuoti ir laikyti ilgiau ar per ziema ar ne
Reikes: 250g avieciu 250g smulkaus cukraus Ikaitinti orkaite 180 laipsniu. Avietes ideti i viena orkaitei atsparu inda, cukru i kita. Deti avietes ir cukru i orkaite ir "kepti" 20-25 minutes. Isemus abu indus karsta cukru suberti i karstas avietes ir ismaisyti. Marmeladas paruostas. Skanaus
Brangios, virejeles, padekit man. Girdejau, kad labai skani yra sermuksniu uogiene, noreciau ishsivirt, bet net neisivaizduoju nuo kurio galo ta procesa pradet daryt
QUOTE(Mergele @ 2004 07 28, 18:32) Labutis Taigi uzsimaniau slyvu uogienes, o nemoku virti... Gal kas pasakytumet kaip darot? Kokiu santykiu deti slyvas ir cukru? 1 kg + 1 kg ar kaip? Kiek laikyti uzpylus? Kiek virti? Slyvų ir bananų uogienė 2 kg slyvų, 1 kg bananų, 1 kg cukraus. Iš slyvų išimti kauliukus, slyvas susmulkinti, užberti 0,5 kg cukraus ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Po 10-15 min. supilti likusį cukrų, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus. Dar virti apie 30 min. Mažai virta slyvų puselių uogienė 5 kg prinokusių slyvų, 2 kg cukraus, 8 gvazdikėliai, 1 a. šaukšt. cinamono. Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Slyvų puseles suberti į dubenį, užpilti cukrumi ir palikti, kol išsiskirs sultys. Sultis nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant slyvų. Palikti 5 val. Taip pakartoti dar kartą. Tuomet nupilti sultis, jas užvirinti, suberti slyvų puseles i prieskonius. Pavirti 5-7 min.
Sveikos,
skubiai reikia obuolių ir apelsinų uogienės recepto. Padėkit...
Apelsinų ir greipfrutų marmeladas
6 dideli apelsinai 2 dideli greipfrutai 1 kg cukraus pakelis uogienių tirštiklio (Alvo, Dr.Oetker ir t.t.) Vaisius nulupti ir permalti su mėsmale. Smulkiai supjaustyti 1 apelsino žievelę. Viską sumaišyti su cukrumi (jo kiekį koreguoti pagal tirštiklio rekomendacijas) ir užvirti nuolat maišant. Pavirti 5 min. Sukrėsti į sausus iškaitintus stiklainius, palaukti, kol atšals. Padengti plėvele ir sandariai užsukti. Laikau šaldytuve. Labai gražiai atrodo, jei naudojami raudonieji greipfrutai. QUOTE(TaGre @ 2005 08 22, 09:31) OBUOLIŲ IR APELSINŲ UOGIENĖ 1 kg obuolių, 1,3 kg cukraus, 2-2,5 stikl. vandens, 2 apelsinai Nuluptus ir supjaustytus obuolius sudėti į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų. Išgriebti iš vandens, dėti į sirupą ir palikti 3-4 val. Apelsinus su visa žievele susmulkinti ir sukratyti prie obuolių sirupe. Pavirti 5-10 min., palaukti 3-4 val. Kartoti, kol uogienė išvirs.
Gal turit moliūgų uogienės su apelsinais ar citrinom receptą?
Cukinijų uogienė su citrinomis
1 kg cukinijų, 2 citrinos, 700 g cukraus. Cukinijas supjaustyti gabaliukais, supilti 200 g cukraus ir palaikyti vėsioje vietoje, kol išsiskirs sultys. Cukinijas užvirti ir virti ant silpnos ugnies 4-5 min. Po to nuo ugnies nukelti ir palaikyti 10-12 val. vėsioje vietoje. Sultis nupilti, o cukinijas, subėrus likusį cukrų, vėl užvirinti ir lėtai virti, kol cukrus ištirps. Nukelti nuo ugnies ir palaikyti vėsioje vietoje. Po 3 vai. supilti citrinų sultis ir cukinijas virti, atsargiai maišant ar sukrečiant puodą, ant nedidelės ugnies, kol cukinijų gabalėliai pasidarys skaidrūs. Karštą uogienę sukrėsti į stiklainius ir hermetiškai uždaryti.
Sveikutes! Gal zinot kriausiu uogienes recepta?
QUOTE(lasisa @ 2005 09 27, 00:25) taigi tema panosėj apie kriaušes: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=11150 QUOTE(aurakaj @ 2005 08 20, 20:00) Brangios, virejeles, padekit man. Girdejau, kad labai skani yra sermuksniu uogiene, noreciau ishsivirt, bet net neisivaizduoju nuo kurio galo ta procesa pradet daryt Kiek teko girdeti, sermuksniai butinai salcio turi gauti, kad kazkokios nedoros medziagos suskiltu... QUOTE(Betina @ 2005 09 05, 19:35) Verdu as kaip tik dabar moliugiene, tikejausi cia recepta rasti...
gal kuri galit patarti, kaip ta braskiu svori be svarstykliu apskaiciuoti
O gal kas iš rabarbarų kada uogienę virėt?
QUOTE(-sandi- @ 2005 07 03, 22:22) aš tai tik neseniai pradėjau gyvent atskirai ir nemoku visai uogienės virti Išplaunu su soda, tada gerai perplaunu švariu vandeniu. Nuvarvėjusius dedu į šaltą (dujinę) orkaitę, įjungiu, atidarau dureles ir ugnį sumažinusi iki minimumo kaitinu, kol išdžiūsta, įkaista. Anksčiau dar maudavau ant arbatinuko snapelio ir virindavau , kol įkais. Bet čia terlionė.
HELP!!!
gal kas galit padeti,turiu labai daug vysniu ir noriu isvirti uogienes ir kompoto.gal kas galit patarti kaip tai padaryti?is anksto aciu QUOTE(dinute @ 2006 07 17, 13:21) HELP!!! gal kas galit padeti,turiu labai daug vysniu ir noriu isvirti uogienes ir kompoto.gal kas galit patarti kaip tai padaryti?is anksto aciu Kompotą aš darau taip: 1-am litrui vandens pilu 1 stiklinę cukraus. O visas procesas:( na pvz kibirui vyšnių):Išsiplaunu stiklainius 3ltr(apie 10). Į kiekvieną pridedu nuplautų, perrinktų vyšnių ~ 1 ltr. Tada reikia vandes + cukraus. 1-nam ltr vandes pilu 1 stiklinę cukraus. Pasiimu didelį katilą (arba daug mažų katiliukų O uogienę darau taip: uogas nuplaunu, į katilą įpilu truputį vandens. Sudedu uogas, supilu cukrų, išmaišau. 1,5 ltr uogų dedu 1 kg. cukraus. Kai užverda nugraibau putas ir verdu ~ 1,5 val., kol uogienė palieka skaidri |