Tiesa pasakius man tai apie zuviene eme galvoje mintis kirbeti ne gamtoje, o parduotuveje apsilankius. Pamaciau toki dalyka "lashishos rinkinys sriubai"...tai ir pamasciau, kad gal ir nieko butu zuvienes kokios ishsivirti
Vasara - shashlyku ir zuvienes metas. Ar verdate jus jas? Gamtoje ar namuose? Gal kokia kulinarine paslapti ta tema ishduosite ar savo firminiu receptu pasidalinsite?
Tiesa pasakius man tai apie zuviene eme galvoje mintis kirbeti ne gamtoje, o parduotuveje apsilankius. Pamaciau toki dalyka "lashishos rinkinys sriubai"...tai ir pamasciau, kad gal ir nieko butu zuvienes kokios ishsivirti
Aš žuvienę verdu iš šaldytos menkės arba jūros lydekos file.
Atšildytą file ir batoną permalu per mėsmalę, tada pridedu kiaušinį, kepintų svogųnų. prieskonių.Užverdu vandenį, darau kukuliukus ir dedu į tą vandenį.Jie bevirdami išsileidžia.Tada pridedu morkų, bulvių, krapų ir viskas.Gaunasi tokia tirštoka ir labai ksani žuvienė TAip pat iš šaldytos menkės darau žuvies kotletukus.Liuks
Aš žuvienė verdu taip(bet čia mano asmeniškas receptas):
Kartais perku tą lašišos rinkinį sriubai ( jei noriu riebios žuvienes) kartais nuperku kokios žuvies pora gabaliukų skirtingos rušies. Tai va, žuvį gerai išplaunu sudedu į puodą ir verdu su prieskoniais (lauro lapas, pipirų grudeliai ir kvapnuju ir juoduju).Idedu į verdančią žuvienė visa galvutė svogūno. Tada dedu bulves pjaustytas, ir apkepinntas aliejuje morkas. Man vienas žvejis pasake, kad tu bulvių ir morkų visai nereikia, bet man taip skaniau Dar turiu receptuką tirštos žuvienes: Jums reiks žuvies,3 šaukštai miltų, sviesto, grietinės, pora svogūnų, petražolių, lauro lapeliai, grūdeliai kvapniųjų pipirų,druskos, pipirų Žuvį su prieskoniais išvirti. Kai išverda, žuvį su prieskoniais permalti per mėsmalę arba gerai sutrinti. Svieste pakepinti miltus, paskui supilti grietinę, viską išmaišyti ir sumaišyti su žuvies mase. Viską maišant pamažu supilti sultinį, kuriame virė. Tuomet dar užverdame, užbarstome žalumynais ir valgome...
O as verdu zuvies tyrsriube. Pakepinu keptuveje daug saliero (sakniagumbio), morku, svoguno, tada viska suverciu i puoda, dar galima imesti viena kita bulve, bet nebutinai jei dietinates, ar kokia kita uzsilikusia zalia darzove (paprika, kalafiora), sudedu gabaliukais supjautyta zuvi ( menke arba juros lydeka), uzpilu vandens ir siek tiek paverdu. Aisku dar viskiu prieskoniu pribarstau. Isvirus viska sutrinu el.trintuve ir uzbalinu indeliu grietineles (Dvaro, 13%). Labai skanu!
Cia tokia tirsta zuviene, mano vyras del jos alpsta.
Is zuvies gabaliuku, galvu, kaulu (pvz., kai lieka darant file) isverdu sultini su lauro lapais, pipirais, druska. Kubeliais supjaustau 2 paprikas ir nuluptus 4 pomidorus, grezineliais - 1 pora ir 2 salieru stiebus, dar kelias skilteles cesnako. Darzoves kelias minutes apkepu aliejuje. Tada viska suverciu i puoda, uzpilu perkosta sultini, idedu prieskoniu ir verdu apie 20 min. Tuo metu isdarineju virta zuvi, mesyte irgi sudedu i puoda, dar idedu siek tiek smulkiu makaronu.
Žuvienė -
Nusiperku didokų žuvų, kurias nuvalytas kepu. Nupjautas galvas ne išmetu, o panaudoju sriubai virti Išverdu aš jas su prieskoniais, lauro lapais, pipirais, druska... O tada - morkyčių, bulvyčių. Dažniausiai galvas išmetu... Paprasta ir taupu, valgom su grietine. Bet temoje turbūt kalbama apie tikrą žuvienę - kuri verdama iš specialiai tam perkamų žuvų, o čia - tik galvos, kurias šiaip ar taip išmetam.
SVELNI ZUVIENE
pakepinu truputi iki auksines spalvos siaudeliais pjaustyta morkyte ir svoguna smulkiai pjaustyta, tada dedu i verdanti sudyta vandeni ir bulviu kubiukus ten pat. kai truputi paverda, dedu juros lydekos file didesniais gabaliukais supjaustytas (kad galima butu isgriebt) ir verdu, kol suminksteja zuvis (tik nepervirt svarbu). tada zuvyte greit susemiu ir iszvejoju, i sriuba maisydama ipilu mazam puodely salto virinto vandens ismaisyta nubraukta sauksta miltu, maisau, kol uzverda. tada jau galima lauro, pipiriuko imest ir kitu prieskoniu, kelias minutes pavirt ir tada ipilt salto pieno. kai sushyla ir jau pradeda uzvirinet (nelaukit, kol kunkuliuos), sudedu atgal zuvyte, kokia minute pasildau. tiesa, jei dedu svieziu krapu ar petrazoliu, tai ne kartu su lauru ir pipirais, o kai isjungiu ugni, kad vitaminai neprapultu cia kazkada radau senoj rusiskoj knygoj sita recepta.
Sy savaitgali su draugais vykstame i gamta, pagrindinis akcentas- zuvienes virimas ant lauzo. Kazkada jau esame vire (tokiam diiiiideliam katile), bet gal kas nors turi kokiu special patarimu ar recepturos paslapciu? Pasidalinkit!
Šiandien valgiau tikrą žuvienę virtą dideliame katile ant laužo. Labai skanu buvo ir labai subtilus skonis.Virė vienas pažįstamas, anksti ryte, kai mes po šokių nakties dar miegojome. Klausėme ką dėjo, sakė viską tą patį, ką ir jūs dėtumėte. Tik draugų mergaitė 5 metų išplepėjo paslaptį. Sako "Aš nevalgysiu tos sriubos, nes mačiau, kaip dėdė butelį šnapso supylė". Pasirodo, tai ir buvo visa skonio paslaptis.
Kartais verdu žuvienę iš lašišos rinkinio sriubai+bulvės, morkos, svogūnas+jūros gėrybės
Pas anyta valgia žuvienę iš lašišos, o pati viriau nesenei iš karpio. Tai va "karpinė" labiau patiko, ji tokia tikresnė. Kaip mano vyras sako "Joje daugiau skonio"
QUOTE(Asta @ 2005 10 29, 14:38) Pas anyta valgia žuvienę iš lašišos, o pati viriau nesenei iš karpio. Tai va "karpinė" labiau patiko, ji tokia tikresnė. Kaip mano vyras sako "Joje daugiau skonio" Man irgi labai patinka "karpine "
oi kaip skanu...........
ŽUVIES SRIUBA SU KARIU
80g ryžių 1/2 l sultinio 400g porų 400g menkės filė kario prieskonių druskos, pipirų aliejaus Pastatome virti ryžius pasūdytame vandenyje ir kol jie verda (15-20 min.) paruošiame sultinį. Po to plonais žiedeliais supjaustome porą. Žuvies filė supjaustome nemažais kubeliais ir apkepiname aliejuje, pasūdome, papipiriname ir įdedame kario prieskonių. Į kepinamą žuvį sudedame supjaustytus porus ir viską kepiname dar apie 3 min. Paskui žuvį su porais sudedame į sultinį ir verdame ant vidutinio didumo ugnies 5-8 min. Sriuba patiekiama su atskyrai įdetais ryžiais.
aš šiandien pirmą kartą gyvenime viriau žuvienę,jei tai galima pavadinti žuviene.nu sriuba viriau tikrai su žuvim,bet čia super greita žuvienė
pirkau vakar lašišinį upėtaki ir gabaliukas liko,tai aš ji i vandenuką verdantį paviriau kokias 10min.idėjau 3 vidutinio dydžio bulvytes ir vieną didesnę morką.ir viskas.viriau kol darzovės isvirė,tai užtruko gal 20-30min.ai dar kai išvirė ibėriau truputėlį vegetos(nu aš ją l.mėgstu,tinka man prie visko).paskui galima isidėti ar grietinės,bet aš tai nieko nedėjau tai l.skanu ir greita,ir žaidimo mažai.SKANAUS!
Va, mes irgi pirkome vakar didelį lašišinį upėtakį. Galvą buvo gaila išmesti, tai šiandien išsiviriau žuvienės
O viriau labai paprastai, į vieną puodą įdėjau virt paprieskonintą galvą, kitam viriau smulkiai pjaustytas morkas, įdėjau pusę galvos svogūno ir ant galo sudėjau kelias smulkiai pjaustytas bulves. Kai galva išvirė, išėmiau, išrakinėjau mėsytę ir sudėjau tą mėsytę su žuvies sultiniu į daržoves, palaukiau kol užvirs ir viskas Ai, tiessa į sriubą dar dėjau žuvies prieskonių, nu bet labai skani gavos
kaip idomu....
QUOTE(Ladute @ 2005 01 13, 09:44) Cia tokia tirsta zuviene, mano vyras del jos alpsta. Is zuvies gabaliuku, galvu, kaulu (pvz., kai lieka darant file) isverdu sultini su lauro lapais, pipirais, druska. Kubeliais supjaustau 2 paprikas ir nuluptus 4 pomidorus, grezineliais - 1 pora ir 2 salieru stiebus, dar kelias skilteles cesnako. Darzoves kelias minutes apkepu aliejuje. Tada viska suverciu i puoda, uzpilu perkosta sultini, idedu prieskoniu ir verdu apie 20 min. Tuo metu isdarineju virta zuvi, mesyte irgi sudedu i puoda, dar idedu siek tiek smulkiu makaronu.
Bandysiu ir aš šiandien žuvienę virt - pažiūrėsim, kas gausis. Perskaičius visus receptukus net seilė nutįso......
Ubago zuviene:
Uzkaisti puoda su vandeniu, pakepinti supjaustyta morka ir nedideli svoguna, supilti i vandeni, dar ipjaustyti bulve ar dvi. Paskui ideti indeli konservuotos zuvies, tos kur savo sultyse. Pavirti kol bulves bus gatavos. Aisku dar druska, pipirai, kokios zoleles (man krapai puikiai dera)
o man neskani zuviene.... niekada nemegau
Man skani sriubyte is visu zuvu,bet skniausia,tai is karosu.Paverdu karosiukus ,prieskoniu,druskytes ir pipiriuku,bulvyciu.Isgraibau karosiukus,nurenku mesyte,sudedu i sriuba ir pridedu daug smulkiai pjaustytu tu plonu svogunu laisku(nezinau kaip jie tikrai vadinasi,bet mes vadinam cibuliokais
QUOTE(Ladute @ 2005 01 13, 10:44) Cia tokia tirsta zuviene, mano vyras del jos alpsta. Is zuvies gabaliuku, galvu, kaulu (pvz., kai lieka darant file) isverdu sultini su lauro lapais, pipirais, druska. Kubeliais supjaustau 2 paprikas ir nuluptus 4 pomidorus, grezineliais - 1 pora ir 2 salieru stiebus, dar kelias skilteles cesnako. Darzoves kelias minutes apkepu aliejuje. Tada viska suverciu i puoda, uzpilu perkosta sultini, idedu prieskoniu ir verdu apie 20 min. Tuo metu isdarineju virta zuvi, mesyte irgi sudedu i puoda, dar idedu siek tiek smulkiu makaronu. Vakar ir aš viriau tokią žuvienę - dėjau šiaudeliais pjaustytas morkas, paprikas, svoguniuko, pomidorus kelis nuluptus ir be sėklų, buvlytes kelias kubeliais ir aišku žuvytės - nu gavosi tikrai skanu
Šiandien ir aš pirmąkart viriau žuvienę
![]() NORVEGIŠKA ŽUVIENĖ 500 g žuvies filė 1 svogūnas 3 - 4 skiltelės česnako 1 morka 1/2 saliero šaknies 2 - 3 bulvės 1 poras 150 g krevečių 200 ml grietinėlės krapų druskos Žuvį išvirti dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai išvirs išgriebti kiaurasamčiu. Kitame puode šlakelyje aliejaus pakepinti susmulkintą svogūną ir česnaką. Supilti žuvies sultinį ir suberti plonais šiaudeliai supjaustytas morkas ir kubeliais supjaustytą saliero šaknį. Kai sultinys užvirs, suberti kubeliais supjaustytas bulves. Kai bulvės bus pusiau išvirusios, suberti žiedeliais supjaustytą porą. Bulvėms visai išvirus, suberti krevetes ir smulkintus krapus. Pakaitinti dar 2 - 3 minutes. Nukelti puodą nuo ugnies, supilti grietinėlę ir sudėti nemažais gabalais supjaustytą žuvį. Paragauti, ar netrūksta druskos. Leisti sriubai šiek tiek pastovėti ir patiekti.
Ar skani buvo žuvienė?
Mums labai patiko
Sonatina,kokią žuvį naudojai žuvienei?Ir be krevečių kažin gautųsi?
na va pasidalinsiu ir as savo zuvienes receptuku...cia mano proseneles receptas - siek tiek neiprastas musu laikams , bet labai skanu...
reiks zuvies (bet kokios) svoguno nemazo supjaustyto i 4 dalis druskos , prieskoniu vandenuko zaliu lasiniu poros gabaleliu ir virti kol prades gardziai kvepet, tada supilti stikline pieno ir pabaigoj uzbalint grietine. patiekti su virtom atskirai bulvem. tikrai labai skanu...
Papugele, dariau iš šaldytos plekšnės filė...
O krevečių maniau, kad turiu, bet kai reikėjo dėti į puodą, pasirodė, kad ne QUOTE(ievvaa @ 2006 05 29, 15:58) na va pasidalinsiu ir as savo zuvienes receptuku...cia mano proseneles receptas - siek tiek neiprastas musu laikams , bet labai skanu... reiks zuvies (bet kokios) svoguno nemazo supjaustyto i 4 dalis druskos , prieskoniu vandenuko zaliu lasiniu poros gabaleliu ir virti kol prades gardziai kvepet, tada supilti stikline pieno ir pabaigoj uzbalint grietine. patiekti su virtom atskirai bulvem. tikrai labai skanu...
O tai tu parašyk rybokų žuvienės receptą
Zuvies niekada nemegau ir nemegsiu
Asta
Tokio receptuko nemaciau dar, bet labai skaunu:
400g bet kokios zuvies file 400g poru 2 kubeliai sultinio slakelis aliejaus astresniu prieskoniu 9zuvies ar siaip kokius megstat) smulkiai supjaustyta zuvi ir porus griezineliais kepinti keptuveje slakelyje aliejaus, kol graziai pagels, ideti astresniu prieskoniu, galima ir cesnako viska suversti i verdanti sultini - vandens kiekis priklauso nuo norimo tirstumo ir pavoirti dar kokias 10-15 min. labai skanu su skrudinta bulka arba kepinta cesnakinta duona
Egzotiška žuvienė
10 g citrinų sulčių, 280 g Pekino kopūstų, 1 jūros ešerys, 100 g saldžiosios paprikos, 20 g šviežio imbiero, 1 svogūnas, 10 g aitriosios paprikos, pipirų, 15 g žuvies padažo, 60 g sultenės salotų, 40 g sojos daigų, 20 g svogūnų laiškų, 40 g aliejaus, druskos. Imbierą, aitriąją papriką, svogūną susmulkiname ir apkepiname. Žuvies filė atskiriame nuo kaulų ir supjaustome nedideliais trikampėliais. Kaulus sudedame į daržoves ir kartu pakepiname. Tada įpilame 1,2 l vandens, verdame 1,5 valandos. Žuvies trikampėlius apibarstome druska, pipirais ir kepame aliejuje. Sultinį perkoštame ir supilame į puodą. Dedame prieskonių, pilame žuvies padažą, kai užverda, supilame citrinų sultis. Į sriubos lėkštę dedame pjaustytą Pekino kopūstą, sultenės salotas, smulkintus svogūnų laiškus, sojos daigus, paprikos trikampėlius, žuvį ir viską užpilame verdančiu sultiniu.
Su pekino kopūstu tai niekad neteko valgyti
Sveikutes!
siaip va nesu didele zuvienes megeja, bet zinau viena puiku recepteli, kuri kertu, dievazi, brolis sako net ausys linksta! super PAPRASTA PIGU IR GARDU (proporcijos is akies. siaip as megstu kada tirsciau yra, ne vien vandenelis, o pacios eigoje pamatysit, kaip jums taigi KINIETISKA ZUVIENE Reikes: sviezios menkes file, krabu lazdeliu ir as dar jei turiu, megstu pagardinti krevetemis, bet jos nebutinos dar druskytes pagal skoni, baltu pipiru ( man skaniausia kai jauciasi ju astrumas truputi taigi dedu siek tiek daugiau) tad imetam zuvyte i verdanti vandeni ir paverdame apie 20 min. ji siek tiek pairsta, taigi isgnaibome ja dar smulkesniais gabaliukais. sudedame pjaustrytas krabu lazdeles, krevetes, druskyte, pipiriukus ir dar apie 3-4min paverdame ant silpnos ugnies. Tiesa, as dar dedu ziupsneli skonio stabilizatorius (tokia druskyte, kuri truputi numusa ta specifini zuvies skoni.. jo buna pirkti maximose prie kinietisku padazu. bet cia jau ne butinybe o ismislas, taigi galite apsieiti ir be jo. nors pabandyt verta na va, ir viskas. skanaus!
Aš tai rytoj pietums šeimynai virsiu pagal Sonatinos receptuką žuvienę, tik be krevečių, nes kai vyro paklausiau ar valgys su krevetėm, tai baisiausiai atsivėpė... o man jos skanu
na prisiskaiciau visokiausiu receptu, bet dabar istraukiau is kameros lasisos galva ir uodega i parde nera kada begt
aciu merginos uz pagalba
Geras, aš kaip tik lydekos galvą įdėjus į puodą, galvoju pažiūrėsiu ką gero merginos gali patarti. Ir ką gi - šaunu, bėgu virti. Dėkui.
Aš taip pat šiandien viriau.
Lašišos galvą,pagrindinį kaulą dėjau,ir dar smulkios mėsytės(žuvies),nuviriau apie pusvalandį,tada susmulkinau,įdėjau visą svogūno galvą,česnako skilteles kelias,citrinpipirių,viduržemio jūros prieskonių,bulvytę,morkytę,druskos,prieš galą šaukštą manų,ir gabalėlį sviesto,nu apsivalgymas,niekur dar neteko tokio skanios valgyt
Na as verdu zuviene pagal mano dieduko recepta
Reikia bet kokios zuvies ar zuvu galvu. Ryziu Bulviu Morkytes Prieskoniu Svieziu krapu lauro lapelio Ryzius beveik isverdu.Tada verdu zuvi,dedu pipiru,druskos,lauro lapeli,cesnako pora skilteliu. Kai zuvis isverda, perkosiu sultini.I sultini dedu supjaustyta morkyte,bulviu kubelius,ryzius ir verdu.Pries pat baigiant virti dar idedu susmulkinto cesnako skiltute,smulkintu svieziu krapu,isjungiu puoda ir palaikau koki 10 min. Tada idedu grietines.Skanaus
Lašišų rinkinys sriubai
Paprikos(dėl grožio dedu geltona ir raudona) nemažai Mėgstami prieskoniai(pipiriukai, lauro lapelis, petražolės) Stambios manų kruopos(cous cous) Nuo kaulų nuimtus žuvies gabaliukus sudedu atgal į sriubytę
labukas,man labai idomu ar is vegeliu galvu neiseitu zuviene??niekad nevirus,noreciau patarimo.
vieną kart rodė laidą kažikokią nepamenu su Juodkrantės žvejais,kaip jie išplaukę į marias gaudė žuvį ir virė žuvienę.
Taigi patarimas pono ŽVEJO - GERA ŽUVIENĖ VERDAMA NE IŠ VIENOS O IŠ ĮVAIRIŲ ŽUVŲ. aš kaip ir dauguma jei kepu žuvį, tai galvas, uodegyte ir kaulus, dar taip koki galbaliuką įmetu, nuverdu, prieskoniai, svogūno galva, daržovės, kurios šaldytuve. Apverdu žuvį, išimu, sumetu daržoves, kol jos verda dar nuo kauliukų mesyte nurakinėju ir pasmulkinus sumetu atgal puodan. Tada ir niam niam.
Aš noriu pasiūlyti savo, mūsų šeimai labai patinkančią sriubytę
Galabiukais (3*3 cm) lašiša ir karpis (kaip įmanoma didesnėm juostelėm), vanduod, druskytė, pipiriukai, paverdam maždaug 10 min., pilam į lėkštę į ją dedam krevečių, citrinos giržinėlį ir šlakelį (2-3 valgomus šaukštus) degtinės. Štai ir viskas.. labai greitai pagaminama ir labai gaivi |