Mamytes baikit Nebegaliu kai prisimenu -kai Turkijoj mes juos kirtom.Seiles tysta beziurint.Pasigamint tur but neimanoma
Noriu pasiulyti mano sunaus pamegta pyraga aişku Turkiska
APELSİNU PYRAGAS /2 alkaniems- 4 sotiems sveciams/
3 Kiausiniai
7 saukstai miltu
7 saukstai cukraus /as dedu tik 5/
1 Apelsino tarkuota zieve
1 apelsino sultys
1 arb saukstelis kepimo milteliu
Viska gerai ismaisom supilam i karsciui atsparu inda ,kepam 170 C apie 30 min.İskepus palieku atausti,supjaustau porcijom ,bet neisimu is kepimo indo ir tuo metu paruosiu sirupa,kuriam reikia
1 apelsino tarkuotos zieves
2 apelsinu sulciu
4-5 saukstu cukraus
siuos produktus sudejus i puodu uzvirinu ir uzpilu ant vesaus pyrago. Palieku per nakti. Paprasai darau dviguba porcija,nes neuztenka
Skanaus
APELSİNU PYRAGAS /2 alkaniems- 4 sotiems sveciams/
3 Kiausiniai
7 saukstai miltu
7 saukstai cukraus /as dedu tik 5/
1 Apelsino tarkuota zieve
1 apelsino sultys
1 arb saukstelis kepimo milteliu
Viska gerai ismaisom supilam i karsciui atsparu inda ,kepam 170 C apie 30 min.İskepus palieku atausti,supjaustau porcijom ,bet neisimu is kepimo indo ir tuo metu paruosiu sirupa,kuriam reikia
1 apelsino tarkuotos zieves
2 apelsinu sulciu
4-5 saukstu cukraus
siuos produktus sudejus i puodu uzvirinu ir uzpilu ant vesaus pyrago. Palieku per nakti. Paprasai darau dviguba porcija,nes neuztenka
Skanaus
Oi kokia skani tema Man irgi turkiski saldumynai labai patinka - ir skoniu ir isvaizda
[quote=kobryte,2008 03 25, 00:43]
Noriu pasiulyti mano sunaus pamegta pyraga aişku Turkiska
APELSİNU PYRAGAS /2 alkaniems- 4 sotiems sveciams/
Vakar išbandžiau šitą pyragą. Labai skanus, tik kad sirupas nepersigėrė kiaurai. O gal taip ir neturi būt?
Noriu pasiulyti mano sunaus pamegta pyraga aişku Turkiska
APELSİNU PYRAGAS /2 alkaniems- 4 sotiems sveciams/
Vakar išbandžiau šitą pyragą. Labai skanus, tik kad sirupas nepersigėrė kiaurai. O gal taip ir neturi būt?
Gal žinote kaip pasigaminti TEL KADAYIF ?
Si karta prasom obuoliu arbatos ir sausainiuku-pyragiuku su pistacijom!!!
Taslai:
200 g sviesto
1 a.s. kepimo milteliu
1 st cukraus
1 v.s. vanilinio cukraus
3-4 st miltu.
1 kiausinis
3 saukstai jogurto arba grietines
smulkintu pistaciju.
1 kiausinis aptepinui ir dar siek tiek pistaciju.
Sviesta istrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, ideti kiausini. Vel issukti. Kepimo miltelius sumaisyti su jogurtu, sudeti i tesla, sudeti miltus. Tesla turi nelipti prie ranku, bet nebuti kieta.
Tesla padalinti i 3 dalis. I viena trecdali dali deti smulkintas pistacijas (kiek norit, as dejau 1 st). Tesla ismaisyti. Tada imti teslos be pistaciju, padaryti blyneli ir i vidu deti teslos su pistacijom. Padaryti burbuliuka. Ta burbuliuko virsu ikisti i kiausinio plakini ir vel i pistaciju miltelius. Kepti apie 25 min 175C. Skanaus!!!
Taslai:
200 g sviesto
1 a.s. kepimo milteliu
1 st cukraus
1 v.s. vanilinio cukraus
3-4 st miltu.
1 kiausinis
3 saukstai jogurto arba grietines
smulkintu pistaciju.
1 kiausinis aptepinui ir dar siek tiek pistaciju.
Sviesta istrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, ideti kiausini. Vel issukti. Kepimo miltelius sumaisyti su jogurtu, sudeti i tesla, sudeti miltus. Tesla turi nelipti prie ranku, bet nebuti kieta.
Tesla padalinti i 3 dalis. I viena trecdali dali deti smulkintas pistacijas (kiek norit, as dejau 1 st). Tesla ismaisyti. Tada imti teslos be pistaciju, padaryti blyneli ir i vidu deti teslos su pistacijom. Padaryti burbuliuka. Ta burbuliuko virsu ikisti i kiausinio plakini ir vel i pistaciju miltelius. Kepti apie 25 min 175C. Skanaus!!!
Ar kas bandė namie gamintus tuos Lokum'us?
Radau keletą receptų
Turkish Delight receptas anglų kalba
Radau keletą receptų
Turkish Delight receptas anglų kalba
[quote=Indrajaa,2008 05 10, 08:25]
[quote=kobryte,2008 03 25, 00:43]
Noriu pasiulyti mano sunaus pamegta pyraga aişku Turkiska
APELSİNU PYRAGAS /2 alkaniems- 4 sotiems sveciams/
Vakar išbandžiau šitą pyragą. Labai skanus, tik kad sirupas nepersigėrė kiaurai. O gal taip ir neturi būt?
[/quote]
Aha pamirşau prideti kad tam pyragui reikalingas kankinimas sakute , t.y as jı gerai subadau net supjaustau porcijom ir tada po truputi pilu sirupa
[quote=kobryte,2008 03 25, 00:43]
Noriu pasiulyti mano sunaus pamegta pyraga aişku Turkiska
APELSİNU PYRAGAS /2 alkaniems- 4 sotiems sveciams/
Vakar išbandžiau šitą pyragą. Labai skanus, tik kad sirupas nepersigėrė kiaurai. O gal taip ir neturi būt?
[/quote]
Aha pamirşau prideti kad tam pyragui reikalingas kankinimas sakute , t.y as jı gerai subadau net supjaustau porcijom ir tada po truputi pilu sirupa
Stai kobryte tavo apelsinu pyrago recepto rezultatas. Bet man taip pat siek tiek pritruko sirupo, bet buvo labai skanu! Nors kita diena buvo like keli gabaleliai, bet jau jautesi zieveles specifinis skonis, todel jau niekas nenorejo valgyti. Tai geriausia si pyraga valgyti ta pacia diena ir suvalgyti!!!
QUOTE(kobryte @ 2008 03 25, 01:43)
Noriu pasiulyti mano sunaus pamegta pyraga aişku Turkiska
APELSİNU PYRAGAS /2 alkaniems- 4 sotiems sveciams/
3 Kiausiniai
7 saukstai miltu
7 saukstai cukraus /as dedu tik 5/
1 Apelsino tarkuota zieve
1 apelsino sultys
1 arb saukstelis kepimo milteliu
Viska gerai ismaisom supilam i karsciui atsparu inda ,kepam 170 C apie 30 min.İskepus palieku atausti,supjaustau porcijom ,bet neisimu is kepimo indo ir tuo metu paruosiu sirupa,kuriam reikia
1 apelsino tarkuotos zieves
2 apelsinu sulciu
4-5 saukstu cukraus
siuos produktus sudejus i puodu uzvirinu ir uzpilu ant vesaus pyrago. Palieku per nakti. Paprasai darau dviguba porcija,nes neuztenka
Skanaus
APELSİNU PYRAGAS /2 alkaniems- 4 sotiems sveciams/
3 Kiausiniai
7 saukstai miltu
7 saukstai cukraus /as dedu tik 5/
1 Apelsino tarkuota zieve
1 apelsino sultys
1 arb saukstelis kepimo milteliu
Viska gerai ismaisom supilam i karsciui atsparu inda ,kepam 170 C apie 30 min.İskepus palieku atausti,supjaustau porcijom ,bet neisimu is kepimo indo ir tuo metu paruosiu sirupa,kuriam reikia
1 apelsino tarkuotos zieves
2 apelsinu sulciu
4-5 saukstu cukraus
siuos produktus sudejus i puodu uzvirinu ir uzpilu ant vesaus pyrago. Palieku per nakti. Paprasai darau dviguba porcija,nes neuztenka
Skanaus
į tą masę reikia įpilti vianą stiklinę sulčių? nebūna per skysta masė?
QUOTE(svajonės kartais išsipildo @ 2008 10 15, 12:04)
į tą masę reikia įpilti vianą stiklinę sulčių? nebūna per skysta masė?
Aš kaip supratau, tai ten vieno apelsino sultys, kur tu matai stiklinę?
mergaites tos sultys pilamos po to kai pyragas iskepes, tiksliau pagaminamas sirupas ir jis pilamas jau ant iskepusio pyrago. Turkai megsta toki varianta.