Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip gimdė mūsų mamos
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2
Puuga
Sveikutes esamos ir buvusios nestuke.gif ,

Daznai pagalvoju kaip as gimdysiu. Mano mama papasakojo stai ka:

Musu seimoje mociute gimde labai greitai ir lengvai.
Mano mama mus visus tris pagimde anksciau: brolis atejo i si pasauli 10 dienu anksciau,gimdymas buvo staigus ir ji vos spejo nuvaziuoti iki ligonines. Mano sesute gime tik 6 menesiu ir gydytojams jos nepavyko isgelbeti, o as pati gimiau menesiu anksciau.
Kaip jus manot, ar gimdymo stilius kaip ir ligos yra paveldimas, ar tai daugiau lemia kiti veiksniai?
Kipšiukas
Mano mama tik pasake:tuo laiku visos reke ,as ir rekiau laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Dobšiukas
Mano mama ir brolį ir mane gimdė po 2 paras, sunkiai, brolį išstūmė, pažeidė stuburą, reanimavo... aš gimdžiau abu gana lengvai, be komplikacijų smile.gif
zanet
Buna, zinoma, nemazai sutapimu, kad dukros gimdo panasiai kaip motinos, bet is tiesu tai kiekvienas gimdymas individualus - cia man taip akusere isaiskino.

As labai noreciau gimdyti kaip mano mama mane gimde: atvaziavo i ligonine gal 11 ar 12, skaudejo tik nugara, todel jai buvo tas pats kaip nieko neskaudejo, uzkando apie 13 val, gydytojas neleido sedeti, liepe kporidoriais maltis, kazkur pries 3 gydytojas jos paklause "na, gal jau gimdom?", taip ir gimiau be jokiu rekimu ir dideliu skausmu 14.45. Pasaka! Kad man kas toki gimdyma duotu rolleyes.gif
Fasolka
Mano mama gimde mane 18 metu, svorio nepriaugo visai - nu tik pilvukas, po gimdymo sukudo labai, nestuma pernese labai sunkiai, pastoviai pikino ja ir veme vos ne iki 7 men., gimde 4 val. labai lengvai, 5 dienom anksciau nustayto termino., maitino mane iki 14 men. krutimi, o pieno dar turejo ilgokai.

As gimdziau 29 metu, svorio priaugau 35 kg, gimdziau 36 val, velavau 2 savaites, gimdymas skatintas buvo, nestumas labai lengvas (sunku buvo tik del virsvorio), nei karto praktiskai nesupikino, maitinau 2 men. pienas dingo..

P.S. dar ji pagimde mergaite, o as berniuka clap.gif biggrin.gif
delfinas
Mazai zinau apie Mamos gimdymus... O jau dabar ir nebesuzinosiu, nes Jos nera... Zinau tik tiek, kad pries mane (as pirmagime) turejo persileidima, mane gimde pakankamai sunkiai... Man gimus, reikejo kraujo perpylimo... Paskui labai nuslinko plaukai, beveik isbyrejo visi dantys... Na, po mazdaug 2.5 metu dar gime mano sese. Apie tai, kaip Mama ja gimde, is viso nieko nezinau.

O savo gimdyma pavadinciau pakankamai lengvu.
Taurė
mama mane pagimde per 3 h nuo saremiu pradzios. as gimdziau 12 h ir su skatinimais unsure.gif
bet broli mama gimde uztai 2 paras ir sake jau merdejo blink.gif
norge
Mano mama visus tris vaikus gimde skirtingai. Ji ne panikiere, tai radijatoriu ir lovu virbu nelauze, tik stebejo kitas tai darant blink.gif . Pasakojo, kad vienoj gimdykloj gimdydavo keliese. Kad karta teko gimdant matyti, kai salia gime apsigimes kudikis... Kad po pirmojo gimdymo buvo labai dideli kirpimai, plysimai (ji smulkute, o vaikas buvo stambus). Antras vaikas gime labai lengvai ir greitai, nes buvo smulkus, o nuo pirmo gimdymo tepraeje nepilni dveji metai. Trecias buvo skatinamas, tai gimdymas labai sunkus, vaikutis priduses. bet viskas baigesi gerai. Pasisinekam kartais apie visokus moteriskus reikalus smile.gif .

Sasaju su mano gimdymais gal ir yra... Tik mano abu vaikai dideli, abu kartus buvau kerpama - ne mano sudejimui tokius drusckius isgimdyti be kirpimu. smile.gif Pirmas gimdymas irgi buvo be galo skausmingas. O vat antra gimdziau su epiduru, nes "svietesi" pirmojo skausmai... (islaukiau, kiek galejau kenteti, o po to jau nuskausmino...).

uups
QUOTE (Puuga @ 2004 07 29, 10:03)
Sveikutes esamos ir buvusios nestuke.gif ,

Daznai pagalvoju kaip as gimdysiu. Mano mama papasakojo stai ka:

Musu seimoje mociute gimde labai greitai ir lengvai.
Mano mama mus visus tris pagimde anksciau: brolis atejo i si pasauli 10 dienu anksciau,gimdymas buvo staigus ir ji vos spejo nuvaziuoti iki ligonines. Mano sesute gime tik 6 menesiu ir gydytojams jos nepavyko isgelbeti, o as pati gimiau menesiu anksciau.
Kaip jus manot, ar gimdymo stilius kaip ir ligos yra paveldimas, ar tai daugiau lemia kiti veiksniai?

Nestumo trukme paprastai yra paveldima. Galimas daiktas, kad ir tavo mociute gimdydavo keletu savaiciu anksciau, seniau taip tiksliai nenustatydavo gimdymo datos. Jei giminej yra polinkis veluoti ar skubeti su gimdymais 1-4 sav nukrypimu nuo normos, kudikis dazniausiai gimsta paciu optimaliausiu jam metu (ty, isnesiotas). Tiesiog, kai kurios mamos savo kudikius "ishkepa" greiciau ar leciau, nei kitos wink.gif
spaNguolė
mane mama gimde apie 2 paras, pats gimdymas velavo apie 2 sav. isikankino baisiai, kai po visko palatoje gulejo, kitos moteriskes galvojo kad jai apie 40 m. nors is tiesu buvo tik 23m. blink.gif . Gal todel as esu vienintelis jos vaikas, sito nezinau, kazkaip niekada neklausiau.
o pati gimdziau su visokiais skatinimais, apie 9 val. pagimdziau lygiai ta diena kaip ir buvo nustatyta smile.gif nors labai skaudejo, bet nerekiau. visada labiau bijojau kad nesugebesiu tinkamai aukleti, o pagimdyti mes visos pagimdom, niekur nedingsi biggrin.gif
Vilyte
Mano mama broli gimde sunkiai, o po 8 metu mus su sese (mes dvynes) labai greitai ir lengvai. Sake tik uzejo toks noras i tualeta ant didelio (cia jai taip atrode tada), o kaip atsitupe, tai pajaute, kai kaklelis baisiai greitai pradejo atsidarineti, isisgando, kad vaikus pames biggrin.gif , tai vos spejo iki gimdymo stalo pribegti... Beje abu gimdymai buvo 2 sav. veliau.

Sesuo gimde pries 12 metu labai sunkiai (visai neatsidarinejo kaklelis ir net skatinamieji labai letai veike), bet pagimde ta data, kaip ir buvo numatyta.

O as pirmaji gimdziau, galima sakyti nei lengvai, nei per daug sunkiai - 10 val. su skatinamaisiais. Gyd.nuomone, kaip pirma, tai normaliai. Bet mama mane guodzia, kad antra tikrai lengviau ir greiciau gimdysiu. Tai, duok dieve, gal taip ir bus. wink.gif
Vilkute
Mano mama mane gimdė labai lengvai ir greitai. Sako "sėdžiu ant lovos, jaučiu, kad kažkas ne taip tarp koju - pasičipinėju, ogi galvytė jau lenda! Vos spėjau ant stalo užšokt". Beje, aš gimiau vėliau, negu priklausė.

Mano sūnus gimė 2 sav. ankščiau. Gimdžiau, kaip pirmagimį tai labai geitai, bet labai skausmingai.Tiksliau sąrėmiai buvo be proto skausmingi - nors tęsėsi tik kokias 4 val. bet visas tas keturias valandas ir prastaugiau. Ko tik man nedarė - ir žvakutę nuskausminančią dėjo ir nošpą leido - visiškai niekas nepadėjo. Nuo nošpos tik vemt pradėjau ir nerviškas drebulys krėst pradėjo. Vyras pagalvojo, kad gal jau paskutinioji ateina... Na bet jau kai ant stalo užlipau, tai viens du ir viskas! Tiesą sakant visai ne taip gimdymą įsivaizdavau. Galvojau, kad per sąrėmius tik truputį skauda, o didžiausi skaumai kai lenda. Bet pasirodo, viskas atvirkščiai.
Papildyta @ [mergetime]1091453902[/mergetime]
Mano mama mane gimdė labai lengvai ir greitai. Sako "sėdžiu ant lovos, jaučiu, kad kažkas ne taip tarp koju - pasičipinėju, ogi galvytė jau lenda! Vos spėjau ant stalo užšokt". Beje, aš gimiau vėliau, negu priklausė.

Mano sūnus gimė 2 sav. ankščiau. Gimdžiau, kaip pirmagimį tai labai geitai, bet labai skausmingai.Tiksliau sąrėmiai buvo be proto skausmingi - nors tęsėsi tik kokias 4 val. bet visas tas keturias valandas ir prastaugiau. Ko tik man nedarė - ir žvakutę nuskausminančią dėjo ir nošpą leido - visiškai niekas nepadėjo. Nuo nošpos tik vemt pradėjau ir nerviškas drebulys krėst pradėjo. Vyras pagalvojo, kad gal jau paskutinioji ateina... Na bet jau kai ant stalo užlipau, tai viens du ir viskas! Tiesą sakant visai ne taip gimdymą įsivaizdavau. Galvojau, kad per sąrėmius tik truputį skauda, o didžiausi skaumai kai lenda. Bet pasirodo, viskas atvirkščiai.
Rasma
Mano mama brolį gimdė labai sunkiai, daugiau nei parą, vaikutį reanimavo, nes jis gimęs nekvėpavo, o va sesers vos ligoninės lifte nepametė rolleyes.gif Na, antrąjį vaikutį ji gimdė po 2 metų ir pagimdė labai greit, pajuto sąrėmius, su greitąja buvo nuvežta į ligoninę ir gyd. priėmė kūdikį vilkėdamas paltą, nes nebespėjo nusirengt smile.gif
Mane sakė gimdyt buvo lengviau nei pirmą, bet po 11 metų, tai nebuvo super lengvas gimdymas, nesvarbu, kad trečias.
Aš gimdžiau normaliai. Kaip kitos, su skatinimu, rėkdama ir neprisileisdama medikų. Užtruko 16 val. Nors tiesą pasakius, kiek būtų reikėję tiek būčiau gimdžiusi, man tas dalykas psichologinės traumos nepaliko. Išvis tik labai garsiai "reiškiausi", bet niekas manęs negąsdino. laugh.gif
c-girl
Mano mamos abu nestumai buvo lengvi, niekada nepykino. Nors tiesa, su manim vos nepersileido, bet cia nuo nervu, nes suzinojo kad tevas neistikimas ohmy.gif blink.gif
Mane gimde normaliai, kiek laiko nepamenu... O jaunesne sese sunkiau, nes buvo visu kilogramu didesne nei as ohmy.gif (4200g), sake reke, kad net ligonines sienos drebejo laugh.gif

O, mano nestumai visi trys labai lengvi... Pirmas gimdymas buvo gana ilgas, apie 22val., bet kai reikejo stangintis, tai netrukau 15 minuciu. Antras gimdymas zymiai trumpesnis, apie 5val. ir skausmai lyg lengviau pernesami buvo, Dominyka isstumiau tik pora kartu pastenejusi, nors buvo siek tiek didesnis. Tadas svere 3300g, Dominykas 3600g., bijau kad trecias virs 4kg. nebutu ohmy.gif laugh.gif
aifa
Man gimsant mamai sarėmiai truko daugiau kaip parą, pati niekaip neišstūmė, tiek buvo nusikankinus. Tas pats buvo su broliu ir seseria.
Aš per abu vaikus gimdžiau mažiau nei dvi valandas - čia nuo apsirengimo tais bjauriais naktiniais priimamajam iki vaiko pasirodymo. Jei jau pilnai nuo atvykimo į ligoninę skaičiuoti, tai gal kokios trys valandos bus. O kas yra sąrėmiai taip ir nežinau padoriai. Tiesa - abiem atvejais kirpo, tai šlykščiausias dalykas visame tame yra siūlių gijimas ir tai, kad orui keičiantis dar ir dabar kartais maudžia randus sad.gif
nuobodi
viena babulka pasakojo kaip ji gimdė apkasuose.Vyko karas, o ji kaip ten papuolė ant tos fronto linijos tai nepamenu doh.gif tai va , sako gimdžiau, o aplinkui kulkos ir bombos fyst fyst blink.gif o po visko dar ir žemių sluoksnį užmetė ant jos ir ant naujagimio huh.gif
Zaiza
Man mama pasakojo kad mane sunkiai gimde apie 3 paras nes nuvaziavo siek tiek per anksti i ligonine (kaip suprantu su paruosiamaisiais saremiais) tai jos ir nebeisleido ir pradejo skatinti kad pagimdytu, o as nesiskubinau ...
Pati tai nuo pirmojo saremio iki susitikimo su dukruze prasikankinau apie 28h bet labai skaudejo tik paskutiniasias 4 valandas
Laisvė
Mano močiutė gimdymo dieną dar kasė bulves. Parėjo iš lauko namo, lipdama per slenkstį, pajuto belendančią kūdikio galvutę.
Kai aš ėjau į konsultaciją neva išklausyti paskaitėlės apie gimdymą (beje, nebeišklausiau, nes po kelių valandėlių patapau mamyte), mama, su kuria kryžkelėje ties spaudos kiosku išsiskyrėme, man palinkėjo: "Duok Dieve, vaikeli, tau pagimdyti taip pat lengvai, kaip ir pati atėjai į šį pasaulį".
Mamos linkėjimai išsipildė: kai nuėjau į paskaitėlę, sumaniau dar pasitikrinti pas ginekologę. O ši mane jau ne į paskaitėlę, o tiesiai į gimdyklą nuvarė. Pagimdžiau per tris valandas. Išlydėdama su kūdikiu namo, gydytoja juokaudama pasakė: "Kai lauksiesi antrojo, tai kiek anksčiau pas mus atvyk, o tai galime nespėti sugauti vaikelio..."
zyzala
Labutis smile.gif . Mama visada sakydavo, kad gimdysiu taip, kaip ji gimdė,t.y. apie 10 val. doh.gif ir sunkiai. Bet abu vaikus pagimdžiau labai lengvai ir greitai - pirmą per 2 val. 15 min., o antrą - per pusantros val. thumbup.gif .
Germante
Mano mama mus visus tris pagimde greitai. Mane ilgiausiai, kadangi as pirmoji. Irgi suplyso "iki ausu" su manim. Mano vyresnis brolis gime jau greiciau, be plysimu, nors ir nemazas buvo. O su antruoju broliu mama sake is viso lengva buvo. Labai greit pagimde, tik truputi plyso, kadangi brolis buvo 4.5kg. Tarp mano broliu tik 1 metu skirtumas. Visus tris kartus vandenys nubego namie. Beje, dar mane gimdant tais sovietiniais laikais "labai nuostabi" akusere buvo. Sugebejo is gimdyviu dar ir tyciotis joms gimdant blink.gif As isgirdusi is mamos mano gimimo istorija, pasakiau, kad tegu dziaugiasi ta akusere, kad ne as tada gimdziau - butu pro langa ji isskridusi. Butu buves paskutinis gimdymas, kuriame ji dalyvavo biggrin.gif
O as pati gimdziau ilgai - beveik para, ir skatinti reikejo. Ir vandenys patys nenubego, turejo pradurti vandenmaisi. Bet irgi plysau, kaip ir mama. Mano gimdymas buvo gal kiek artimesnis mano mociutes gimdymams, ji irgi be paros nepagimdydavo.
Milana
Mano mociute pagimde venuolika vaiku doh.gif Visus namie , tik senelis padedavo doh.gif

Mano mama gimde sunkiai ir ilgai unsure.gif

As taip pat sunkiai ir ilgai blink.gif
SD
mano mama gimde 3 kartus, per visus nestumus priaugo po 9kg. man 35 sav., o as priaugusi 6kg, tai manau mamos nepralenksiu tongue.gif o vat mano sesuo, kuriai dabar 18sav.,jau priaugo 5kg, tai turbut "atsiliks nuo seimos grafiko" biggrin.gif mama pirmaja nuo pirmu saremiu pardzios gimde is viso 12val. ir jai tai atrodo laaaaabai ilgai, nes antraja pagimde gal per 6val., o manes vos nepagimde ant ligonines laiptu... doh.gif tongue.gif kadangi man tai pirmas nestumas, tai esu nusiteikusi gimdyt gana ilgai sad.gif visus kartus mama teko siuti, nes pirmaji karta plyso, o kitus kartus kirpo, tai matyt, to "dziaugsmo" nepavyks isvengti ir man doh.gif na, bus kaip bus, vis tiek visos pagimdysim ax.gif 4u.gif
Lali
QUOTE(Puuga @ 2004 07 29, 12:02)

*

na, mano praktika rodo, kad nepaveldimas...
Mano mama mane gimde 12 val... gimdymas buvo labai sunkus... Po gimdymo mama 1.5 men. gulejo ligonineje... Tuo tarpu as pagimdziau per 6 val. (2 is ju beveik nieko neskaudejo...). Tiesa, po gimdymo irgi pagulde i intensyvios slaugos palata, bet tik todel, kad pagimdziau "per greitai" (gydytoja planavo kitokia gimdymo eiga smile.gif )
Lali
QUOTE(vikuliuks @ 2005 06 04, 09:06)
o kitus kartus kirpo, tai matyt, to "dziaugsmo" nepavyks isvengti ir man doh.gif  na, bus kaip bus, vis tiek visos pagimdysim ax.gif  4u.gif
*

Tas dziaugsmas ne toks ir baisus... Pries gimdyma labiausiai bijojau dvieju dalyku - klyzmos ir kirpimo smile.gif Pradejus gimdyti pati pasiprasiau klyzmos (mano gydytoja leido pasirinkti daryti ja ar ne) - kazkaip nesinorejo apsis... begimdant mirksiukas.gif O kai mazoji jau ruosesi islysti pati buciau prasiusi, kad mane kirptu... (kad tik greiciau ji is ten islystu..) smile.gif Be to, kerpant - NESKAUDA (Man siunant labiau skaudejo...) Tuo metu kitas skausmas viska uzgozia schmoll.gif tongue.gif Tik paskui ne kas... Bet ir tai, jei gydytojas nepadaro klaidos - viskas ciki
Lali
QUOTE(onaona @ 2005 03 01, 13:22)
Labutis smile.gif . Mama visada sakydavo, kad gimdysiu taip, kaip ji gimdė,t.y. apie 10 val. doh.gif ir sunkiai. Bet abu vaikus pagimdžiau labai lengvai ir greitai - pirmą per 2 val. 15 min., o antrą - per pusantros val. thumbup.gif .
*

Na ir tempai... As gimdziau 6 val, o mano gydytoja pareiske, kad per greitai pagimdziau.. doh.gif
Ode
Mane mama pagimde praktishkai be daktaro, nes keitesi pamaina ir dar nebuvo atejes doh.gif I ligonine ja tetis ishtarabanijo su pirmais pozhymiais, anksti ryte, tai varkshe ir stenejo viena iki vakaro sad.gif Sako, nueina vis paskambint draugei, kuri jau 4 men. lialiuka augino, sako - man labai sunku, skauda... O drauge juokiasi: jei iki telefono ateini, tai dar neskauda wink.gif Kai reikejo nueit uzhsiregistruot kazhkur pas sesute, sako, ateinu vos ne vos, spaudzhiu chalato kishenej piniga (kaip priklauso), o sesute, sumushtini zhiaumodama, ja dar apreke. Na, galvoja mano mama, nieko tu ish manes negausi ir dar pagimdysiu koridoriuje megalol.gif Po to jau nuvede i gimdymo palata, patikrino kakleli ir sako - vaikshchiok. Mama vaikshchioja, o per saremius kojos per kelius linksta, prie zhemeles traukia. Vel patikrina ir sako: nu stumk. Taip su trechiu stumimu ir ishlindau. Kazhkur tuo momentu ir daktaras atejo doh.gif
Apie brolio gimima daug nezhinau, tik tiek, kad velavo ir norejo skatinti, bet ishvakarese mama gule i shilta vonia ir taip prisishauke sunu biggrin.gif

O ash.. Pirma karta perneshiojau 2 sav., su paruoshiamaisiais saremiais, bet be menkiausio progreso. Skatino, pagimdzhiau per 16 val. Vienu momentu bestumiant dukruzhe uzhstrigo, jau shnekejo apie reples, bet shiaip ne taip ishstumem. Uzhtat dabar turi gandro ikandima ant kaktos smile.gif
Antra karta irgi skatino. 38 sav., del kitu priezhaschiu, bet gimdymas visishkai neprogresavo net su kibirais vaistu sad.gif
Daktaras tiesiog pasake, kad mano organizmas toks...

Taip, kiekvienos atvejis individualus. Zhinoma, yra kazhkiek genetishku panashumu, bet ash juos lyginchiau ne su mama, o su tuo, i kuri ish tevu labiau atsigimes. Va ash - tevo vaikas, o mano teta, techio sesuo, irgi labai sunkiai gimde... unsure.gif Na, chia mano tokios teorijos... blush2.gif
sesuoToma
Mano mama tai nesiojo lengvai, o gimde su skatinimu, nors buvo sumelavus daktaram tikslia data... Tai gal dar as buciau gimus ir veliau, savo laiku. As irgi vaiksciojau lengvai, bet gimdymas va, uzsidelses visa savaite. Gaila, nezinau, kaip mano tecio mama gimde, kaip nesiojo, nes esu visu kuo nusidavus i tecio puse.
xxkamane
Mano mama mane gimde baisiai. sake tokio saiubo gyvenime nepatyre. plusimai siuvimai be nuskausminimo, paskui labai sunkiai uzsigyde nepriziuretas supuliavuses siules. mano broli labai lengvai ir greitai. gal todel kai pagimdziau lengvai man pavydejo ir ne kiek neuzjautemanes, vaika liepe iskart po gimdymo nakti keltis ir ziuret paciai. na ir siaip manes ji nemyli taip kaip brolio, vis mano gimima megsta prikisti. sad.gif
SOWELU
Visada maniau, kad gimdysiu taip kaip mama...lengvai ir greitai. Taciau taip tikrai nebuvo, gal ir greitai, bet tikrai ne lengvai. Skyresi ir visas nestumas. Mane istisai pykino, o mamos nei karto. Tik va pilvukas nedidelis irgi buvo ir svorio 6kg. kaip ir mama priaugau.
JolePole
Mane gimdė neišpasakytai ilgai, tai buvo dar gūdus laikai, jokių nuskausminamųjų, daktarė labai bjauri, sena boba, rovė mane su rėplėm, motina plyšo visa...komplikacijų kažkokių buvo. anot daktarų, tai buvo sunkiausias gimdymas per 3 metus. Mano broliai gimė rekordiškai greitai ir neskausmingai.
Burbulytis
Mociute mano gimde mama 4 h, sake, kad labai jau skauda, o ir po to sunkia liga turejo. Mama mane gimde 8 valandas, jaunesni broli 4, ir tikrai neisiskunde, ir dar naturaliai gimde, ir as tikiu jos zodziais, kad tas jausmas, kai pagimdai vaikuti, nutrina visus vargus gimdymo metu patirtus. Idomu, kiek laiko gimdysiu as...Noreciau naturaliai, ir lengvumu kazkaip nesitikiu, taciau ir nebijau...
Tiesa, priimti turejo mane giminaite, su kuria buvo sutarta (daktare aisku, garbi persona ir dabar), taciau kadangi kaimyne buvo sumokejus, tai prie mamos net nepriejo. O kai broli gimde, tai isejo ta pati daktare vaistuku, ir dingo, taigi mama pagimde viena, o bambyte tvarke ir padejo praktikante, kuri pirma diena buvo praktikoj, drebanciom rankom. O geroji giminaite atejus sako: a, tai jau pagimdei...Nu pas ja tai as siukstu negimdyciau...
Skruzdeliukas
QUOTE(Burbulytis @ 2005 06 26, 16:21)
ir as tikiu jos zodziais, kad tas jausmas, kai pagimdai vaikuti, nutrina visus vargus gimdymo metu patirtus. Idomu, kiek laiko gimdysiu as...
*

Nebuciau tuo tikra, kad nutrina vargus, kitos taip prisimena, kad jaucia atstuma tam vaikui, ypac jei gimdo jauna, nepasiruosusi.
Papugele
Kai nėsčiųjų mokyklėlėje moterys klausinėdavo,kaip žinot,koks tas gimdymas bus,sunkus ar lengvas-tai tokia pagyvenusi akušerė pasakė-pasiklauskit savo mamų,kaip jos gimdė.Didziausia tikimybė,kad ir jūsų gimdymai tokie bus.Kažkaip tai yra labai susiję ax.gif
DaliaG
Mano mama gimdė sunkiai: pati mažutė 1,63, o brolis buvo 5 kg bigsmile.gif Tai vargšė išsikankino pati, kol buvo nuspręsta daryti cezarį. Mano gimimas tai jau buvo planuotas cezaris lotuliukas.gif
Man pačiai irgi buvo planuotas cezaris ax.gif
kristukass
O mano mama mane(pirmą savo lelių) gimdyt atėjo iš Kazlų rūdos į Marijampolę) ir pagimdė per kokia 30 min. ax.gif
1234567
Na manau paveldimumas turi įtakos, mano močiutė ir abi jos dukros(mano mama ir teta) gimdė lengvai ir greitai.
Tik mano brolį mama, per gydytojų aplaidumą vos gyvą pagimdė unsure.gif paliko ją vargšę vieną užakintą blink.gif palatoj, tikėdami, kad pirmas gimdymas ilgai truks... o ji pradėjo kraujuot stipriai, nieko neprisišaukė, o kai atėjo sesutė, dar ją aprėkė, ko čia triukšmauja, tik paskui kai pamatė, kas vyksta puolė kviest gydytoją. Ją susiuvo galima sakyti iš skutelių, jaunas gydytojas, kuris siuvo, sakė, kad 10 min ir nei jos nei brolio nebūtų gyvų verysad.gif ačiū, dievui viskas baigėsi be pasėkmių 4u.gif
Aš gimiau super greitai, važiuojant pas gimines mamai nubėgo vandenys, vos nuvažiavo į ligoninę ir po valandos gimiau aš bigsmile.gif

O aš pagimdžiau per 5 val, skatino bet vis tik nesitikėjo, kad taip greit susisuksiu biggrin.gif nei kirpo nei plyšau ax.gif ah, kad ir antras gimdymas toks rolleyes.gif
Kutuliukas
O mano mamos ir mano gimdymai stipriai skyrėsi...
gagrate
Manau ,kad gimdymas yra labai individualus dalykas ir nera paveldimas nei is mamos ar mociutes.Kiekvienai moteriai tai bus vienintelis ir nepakartojamas dalykas.
lawanda
QUOTE(Papugele @ 2005 07 10, 16:28)
Kai nėsčiųjų mokyklėlėje moterys klausinėdavo,kaip žinot,koks tas gimdymas bus,sunkus ar lengvas-tai tokia pagyvenusi akušerė pasakė-pasiklauskit savo mamų,kaip jos gimdė.Didziausia tikimybė,kad ir jūsų gimdymai tokie bus.Kažkaip tai yra labai susiję ax.gif
*

Aš ir girdėjau, kad gimdymai mamos ir dukros kažkuo panašūs. Mano mama labai sunkiai gimdė, bet aš nesistebiu, ankščiau kažkoks keistas požiūris į gimdyvę buvo, jokios pagalbos, paramos ai tipo visos pagimdo ir tu pagimdysi. Aš negaliu sulygint mudviejų gimdymų, nes mano pirmasis gimė cezario pagalba ir dabar antras planuojamas 50 proc. cezario. Va vienintelis sutapimas, mano pirmagimis ėjo užpakaliuku, aš taip pat pati gimiau užpakaliuku g.gif
dvyne2
nu mano ir mamos gimdymas skyresi labai. gal del to, kad ash tik viena vaika gimdziau, o jai teko dvynukes gimdyt:) plius niekas tais laikais nedave jokiu nuskausminanchiuju. shiaip sake nebuvo lyg sunku gimdyt, bent jau mane kai gimde, nes ash pirma gimiau:) o jau kai sese turejo gimdyt, tai ji apsiverte, tai sake mama, kad daktarai uzsoko ant jos pilvo, ir pradejo stumdyt sese, kad ji apsiverstu:) sake minke ja ish paskutiniuju. jauchiu dabar jei taip butu, tai cezari darytu ir tiek. tai nesmerkiu mamos ish vis, kad po to ji daugiau vaiku ir nebeturejo:) ash po tokio gimdymo jauchiu irgi neturechiau:)
Soul
Mane mama gimdė 24h, aš sūnų- 3h. Kitų niuansų nežinau, bet manau kad tarp mūsų gimdymų nieko panašaus nėra cool.gif .
Mikasiene
Mano mama irgi pimagimę gimdė 48 val. su skatinamaisiais. Aš - 24 min. biggrin.gif su Cezariu blush2.gif
Pitija
Mano ir mano mamos gimdymai... būtų buvę panašūs, jei ne dabartinė "tobuloji" medicina, kuri mano pačios gimdymą šiek tiek pakoregavo. O mano mamytė išgimdė natūraliai. Niekas jos neskatino, leido vaikiukui (tiksliau man) įsistatinėti vos ne visą dieną...
O man... Dirbtinai nuleido vandenis, po kelių valandų pradėjo skatinti ir kai per pilną atsidarymą mano dukrytė vis viena nebuvo įsistačiusi, padarė cezarį. Štai taip.
Nerytė
Mano mama ir sesuo labai lengvai gimde (abi po 3 vaikelius pagimde), na o kaip bus su manim tai jau neuzilgo mamatysiu ax.gif , taciau manau, kad tai nepriklauso nuo to kaip gimde mama taip ir as gimdysiu, juk kiekvienos organizmas individualus, juk ir gyvenimo salygos pakitusios, kurios taip pat itakoja musu gyvenimo salygas, nestuma
Isila
Mano mama pagimdė lengvai ir greitai tiek mane, tiek brolį. Abu kartus pernešiojo truputį, bet pajautė kada gimdys, nors jokių požymių nebuvo. Brolį pagimdė per valandą, su manim truputį ilgiau (aš pirmagimė)

Aš savo sūnų pagmdžiau per 4 val.
Auska
Mama pasakojo, kad jai teko mus gimdyti pagal gydytojų grafikus: atėjo laikas - ką nori daryk, bet gimdyk blink.gif Dėl to su mažuoju broliu ,,simuliavo", į ligoninę nuvyko prieš pat gimdymą. Man vos ne panašiai - tie patys grafikai doh.gif Tempiau, kiek galėjau, bet abu gavo skatinamųjų cray.gif
Nerytė
QUOTE(krivai @ 2006 12 07, 13:52)
Mama pasakojo, kad jai teko mus gimdyti pagal gydytojų grafikus: atėjo laikas - ką nori daryk, bet gimdyk  blink.gif  Dėl to su mažuoju broliu ,,simuliavo", į ligoninę nuvyko prieš pat gimdymą. Man vos ne panašiai - tie patys grafikai  doh.gif  Tempiau, kiek galėjau, bet abu gavo skatinamųjų    cray.gif
*

blink.gif nu ir tvarkele..... juk gimdymas neturi grafiko, tai naturalus procesas, kurio nei stabdyt nei skatinti nereiketu jei viskas vyksta be komplikaciju unsure.gif
tikiuosi, kad pas mane grafiku ligonineje nebus cool.gif
Gosiuke
Mano brolis gime su luzusiu raktikauliu ir kraujosruva galvyteje, nors mamos korteleje buvo irasyta, kad reikia daryti cezari, taciau atvykus i VGN pasake: pati pagimdysi.
As ten pat gimdziau, tai kiek supratau situacija itin nepasikeitus - viena gydytoja vis didino skatinamuju kieki, nes matai jos pamaina iki 8, turiu suspeti pagimdyti. Ir taip, kol vaikelio sirdies tonai sustreikavo, po to pati visa persi... pradingo. Pagimdziau pas kitos pamainos gydytoja, kuri irgi vis skubino-gimdom, gimdom, reikia gimdyti blink.gif Na o pats gimdymas zymiai sklandziau nei mamos vyko. Cia jau manau ir nuo charakterio, ir nuo nusistatymo priklauso.
Lapyna
QUOTE(Gosiuke @ 2006 12 08, 11:40)
As ten pat gimdziau, tai kiek supratau situacija itin nepasikeitus - viena gydytoja vis didino skatinamuju kieki, nes matai jos pamaina iki 8, turiu suspeti pagimdyti. Ir taip, kol vaikelio sirdies tonai sustreikavo, po to pati visa persi... pradingo. Pagimdziau pas kitos pamainos gydytoja, kuri irgi vis skubino-gimdom, gimdom, reikia gimdyti  blink.gif
*

Vat tokių dalykų labiausiai ir nemėgstu. mad.gif Kai žiūri netgi ne į "gimdymo normas", o į savo darbo grafiką. Čia maždaug tas pats, kas reguliuoti, kada žmogus turi nusi... (atsiprašau už palyginimą) ir per kiek laiko.
Soul
QUOTE(Soul @ 2006 10 18, 07:17)
Mane mama gimdė 24h, aš sūnų- 3h. Kitų niuansų nežinau, bet manau kad tarp mūsų gimdymų nieko panašaus nėra  cool.gif .
*

Antrą sūnų gimdžiau 2,5h.... Gimdymas buvo identiškas pirmajam. Vaiko svoris- taip pat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.