Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek pampersų sunaudojate per dieną?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Laura.V.
Sveikos mamytės, norėčiau sužinoti, kaip dažnai keičiate vaikučiui pampersą? Skaičiau knygoje, kad pampersą reikia keisti gana dažnai, t.y maždaug kas dvi valandas. Bent jau naujagimiui tai tikrai. Susinaudoja nemažas kiekis pampersų. Kiek jūs sunaudojate pampersų per dieną?
Atėnė V
Aš tai 3-4 ,ryte,per pietus ir vakare.Naktį nekeičiu,nes labai noriu miego.
Rrina
Jei diena be ypatingų įvykių doh.gif sunaudojam 5, naktį nekeičiu.
orinta
Na man kaip kada.kartais 6 kartais maziau.jei speju pasodinti ant puoduko,kai daro kaki,tai maziau. biggrin.gif
Nuska
maniškei dar nėra dviejų savaičių, bet sunaudojam apie 6-10 sauskelnes per parą. Keičiu maždaug kas 3-4 valandos prieš arba vidury maitinimo. Vidury todėl, kad bevalgydama ji užsnūsta ir nebesinori jos žadinti keičiant sauskelnes (ypač naktį).
Eveliukas
Pirmą mėnesį naktį keisdavau vieną kartą, o dienomis kažkur kas 3 valandas. Dabar mano 2.gif jau penki mėnesiai ir pampersus keičiamės 4 kartus (8, 12, 17 ir 22val). Jei mažius padaro "rimtesnį" reikaliuką tai keičiam iškart. Tai va, šiuo metu sunaudojam kažkur 4 pampersus per dieną smile.gif
ievast
Pirma menesi tikrai sunaudodavom daug pampersu, nes po kiekvieno maitinimo padarydavo kakuti, o dabar tai per diena iki 5 pampersu, o nakti nekeiciu, nes nera reikalo, o beto ir issibudintu labai smile.gif tiesa naktim nebekeiciua nuo trecio menesio smile.gif
mylu-mylu
Mano dukrytei 2 men ir sauskelnes keiciu praktiskai po kiekvieno maitinimo, t.y. 6-8 sauskelnes per para, kas 3-5 val. O jei jau padaro rimta reikaliuka, tai is karto mirksiukas.gif blush2.gif
agata
Nuo gimimo iki puses metuku sauskelnes keisdavau po kiekvieno maitynimo, tai yra kas trys keturias valandas. Veliau, kai mazylis paaugo ir nakti nebevalgydavo, ismiegodavo iki ryto ramiai, tad nakti nezadindavau keisti sauskelniu. Mums jau 2,5 met. tad sauskelniu jau nebenaudojam, tik zaislu dezeje, kuri deda savo zaisliukams.
Mazius_
mum dabar 1,5mėn. ir pamperius keičiu gan dažnai, per parą apie 8-12sunaudojam. keičiu ir naktį prieš maitinimą jei daug prisisiojęs bernužėlis ir gale jei kakoja. nors dabar pradėjo kakot kas antrą maitinimą, tai užtenka pakeisti tik gale maitinimo.
Astrėja
Kai budavo mazyte, ir valgydavo mano pieniuka, keisdavau po kiekvieno maitinimo, o dabar kas 3 val., o naktim nebekeiciu., iseina apie 7-8 pampius.
smileja
Pirmą antrą mėnesį sunaudodavom daug, sąžiningai keisdavau vos pakakojus ir kas 2-3-4 val., o dabar per dieną sunaudojam 4-6 sauskelnes, naktį užtenka vienų, taigi parai sunaudojam kažkur iki 5-7 sauskelnių smile.gif Naktį nebekeičiu sauskelnių nuo 2,5 mėn. O pakakojus keičiam iš kart ax.gif
amelijaž
Pirmą mėnesį keisdavau kas valandą, nes labai dažnai kakodavo, ir dar maitinau. Bet vis vien sugebėjo iššusti, nes naudojau "jonson" pūdra. Tai į savaitę sunaudodavau pakuotę, na i ten tokia nedidelė po 22lt.
O dabar tai kas tris valandas keičiu,nes valgo taip ir po valgio manau ji jau įprato kad pakeičiu.Naktį išmiega tai tikrai nėra reikalo keisti pamperso.Ir dar prieš eidama į lauką pakeičiu nors ir pustuštis, nes girdėjau kad gali būti šalta su pilnu pampersu.(nu čia gal tik pletkai) ax.gif
tamsi
Pirmais men tai keičiau prieš kekviena maitinima kas 2val ,tai nemažai sunaudodavom smile.gif
Na kadangi mano panelytė jau didutė,tai i diena sunaudojam maždaug 4 ar 5 pampersus rolleyes.gif
Isila
sunaudojam iki 6 pampersų
Hermion@
Mes sunaudojam 5-6 sauskelnes, keičiu maždaug kas 3,5 val.
gytulka
3-4 pampersai i para , nakti nekeiciu ax.gif
Gosiuke
Dazniausiai 3-4 pampersai per para. Tarp miegu stengiuos laikyti nuogu uzpakaliuku, kadangi mazius tiesiog kaifuoja, kai numaunamas pampersiukas, tai pampersu sunaudojam maziau, bet skalbiniu, aisku, daugiau smile.gif
Austre 123
Mes sunaudodavom 4-5 pampersus nakti nekeisdavau.O dabar uštenka po viena pampersa
Augustina
Pirma menesi labai daug sunaudodavau (10-12 vnt.) per para. Dabar keiciu kas 3 valandas, o kai pridaro rimciau - is karto. Nakti nebekeiciu nuo 1.5 menesio. Tai per para vidutiniskai gaunasi 5-6 vnt.
Papildyta:
Beje, uzpakaliuka visada pateku su kremu, ypac pries nakti. Tai nei sunta, nei beria (tfu tfu tfu).
grazina37
pirmais meneseis keisdavau po kiekvieno maitinimo tai sunaudodavome 10-12 vnt o dabar 2 nes dedu tik kai einame i lauka ir nakties miegui ,diena vaikstom be ju o miegame su merliuku drinks_cheers.gif
dzhina
Mums 3 men ir savaite. Kai mano lelyte pradejo nakti nebekakoti (kazkur nuo 2 men), tai ir nebekeiciu pampersu, nes issibudina ir tada sunku uzmigdyti biggrin.gif
Dabar keiciu kai prisikakoja ir pries lauka, iseina apie 5-7 sauskelnes per para thumbup.gif
Is ryto darome "oro vonas" apie 1.5 val, tai paluciu susinaudoja daug rolleyes.gif
Glamelija
Sveikos mamytes! Daug skaiciau ir girdejau is daktaru, kad berniukams pampersai kenkia, nes kai jis pasisioja, ten susidaro gana auksta temperatura, kuri labai kenkia seklydems. As auginu 7 men berniuka ir nuo pat gimimo diena pampersu nenaudoju, dedu merliukus, o nakti pakeiciu kokius 3-4, kaip iseina, na ir aisku kai einame i lauka arba i svecius be pampersu neapsieiname.
Papildyta:
Beja, nuo 3 men savo atzalele nuleidziu virs kriaukles, dabar jau virs klozeto, puikiausiai padaro, tad i sauskelniu sunaudojame labai mazai, o merliuku daug netenka skalbt. manau, kiekviena mama zino kada jos kudykelis noretu i tualeta:))
Augustina
QUOTE(Glamelija @ 2006 05 31, 12:37)
Sveikos mamytes! Daug skaiciau ir girdejau is daktaru, kad berniukams pampersai kenkia, nes kai jis pasisioja, ten susidaro gana auksta temperatura, kuri labai kenkia seklydems. As auginu 7 men berniuka ir nuo pat gimimo diena pampersu nenaudoju, dedu merliukus, o nakti pakeiciu kokius 3-4, kaip iseina, na ir aisku kai einame i lauka arba i svecius be pampersu neapsieiname.
*

Reikia oro vonias daryti. As kiekviena karta keisdama pampersa, palaikau nuogu uzpakaliuku 10-15 min (aisku paluciu susinaudoja daugiau), o kai bus karsciau, planuoju po kelias valandas laikyti nuoga. O nakti, nezinau ar verta tiek budinti vaikuti (nebent jis pats prabunda). Galima labai blogus miegojimo iprocius jam isugdyti unsure.gif .
Inera
Pirmais menesiais keisdavau po kiekvieno maitinimo,o dabar 76 pampersu pakuote sunaudojam per 15-18 dienu.Nakti nekeiciu mirksiukas.gif
*Lina*
sunaudojam 6-7 pampersus
Noela
Sunaudojam 6-7 per dieną, naktį nekeičiu. Mums mėnesiui reikia apie 200 pampersų blink.gif
smileja
QUOTE(Glamelija @ 2006 05 31, 10:43)
Papildyta:
Beja, nuo 3 men savo atzalele nuleidziu virs kriaukles, dabar jau virs klozeto, puikiausiai padaro, tad i sauskelniu sunaudojame labai mazai, o merliuku daug netenka skalbt. manau, kiekviena mama zino kada jos kudykelis noretu i tualeta:))
*

Na įdomiai čia tu.. g.gif Aš tai tikrai nenumanau, kada mano mažius sysiot užsimanys tongue.gif Nebent kai leidžiu nuogaliukui pasispardyt, matau kad jau sysios, nes pimpiukas tik pakyla blush2.gif tai greit uždedu merliuką, kad fontaniuku nepavarytų biggrin.gif
Prieš keičiant sauskelnes visada laikau 10 - 20 minučių nuogu užpakaliuku, tada odelė labai atsigauna smile.gif
Mildute
As kai tik gimė lelytė, keisdavau pamperį, kai tik pakakodavo, o tai darydavo su kiekvienu maitinimu biggrin.gif Keisdavau ir naktį, bet daugiausia 2 kartus, vaikiukas miegodavo, o ir pakakodavo nevisada.
Jei pakakotų, keisčiau ir dabar naktį.

Mane tai nustebino, kad moteris keičia pamperį naktį 3 - 4 kartus...Tai kada miegot??? Ir mamai ir vaikui???? blink.gif Na, man nuo 6 ryto naktis jau nesiskaito, šiaip....

Na, mums jau 6 mėn. tai kakojam tik 1 kartą į dieną...tai ir pamperių sunaudojam mažiau. 3 - 4. Šiaip maždaug 100 litų pampersams išleidžiam.
Lexana
Pirmais menesiais sunaudodavome po 5-6 pampersus i para. Nuo kokio trecio menesio 4-5 vnt. Dabar pakanka 4 vnt., nes pakankamai daug ir plikineja ir ant puoduko mokomes eiti. smile.gif
Irjuda
Visi gydytojai pataria keisti kas 3 valandas. iš pradžių gana nemažai išeina, bet vėliau mažėja. dabar mes jau pratinamės didelį reikalą atlikti ant puoduko. o keičiam po kiekvieno maitinimo maždauk 4-5 kartus.
taniai
Mes dabar jau kokius 4-5 sauskelnes per para dunaudojam. O nakti nekeiciam.
Dowiliuke69
mes sunaudojam 3-4 einant miegot ir i laukuti , o sysiuka darom i puoduka ax.gif
Ikulia
mes sunaudojam kokius 5-6 vienetus.
SIEMENS
Pirma menesi daug keitem, bet kad ziuriu ir dabar daug iseina - 2 pakuotes po 90 pampersu menesiui. g.gif doh.gif
Soni
Per dieną sunaudojam 4 pampersus, nes kakoja tik 1 kartą.
aistiushka_
Keiciu kiekviena karta po pakakojimo, o kakoja gana daznai. Jei vis tik diena gaunasi kokia 3-4 val. pertrauka be kakojimo, tai irgi keiciu, nes sauskelnes jau buna pakankamai issiputusios. Nakti kakoja labai retai, bet jei pasitaiko, visada keiciu. Gaunasi apie 10 sauskelniu per para.
diamaja
Mes tai kai dar visai mažiukas leliukas buvo sunaudodavom gal irgi apie 10 pampersu per dieną. doh.gif Galvojau, bankrotas bus g.gif biggrin.gif dabar daug mažiau. Jei nespėjam pagauti didelio reikaliuko į puoduką, tai 5-6, jei spėjam tai apie 4 pamperiozus per dieną.
Nordex
Mano maziuke kakoja kas antra diena, tai ta diena, kai nekakoja, sunaudojam 3 pampersus, o kai kakoja - 4. thumbup.gif
Idedu i sauskelnes vienkartinius CANPOL iklotelius, tai uzpakaliukas visada sausas buna biggrin.gif Niekada neturejom problemu su issutimu ar berimu rolleyes.gif
Rituxx
kol buvo mažiukas reikėjo daug pampersų doh.gif dabar per dieną 3-4 pampersus išnaudojam rolleyes.gif
Aiva.
pampersiukus mazhutei keiciam kas dvi-tris valandas, nesinori, kad ilgai slapia guletu. daug pampersu iseina, apie 10-14 (o ji dar kartais megsta pasysioti, kai tik padedu po uzpakaliuku nauja pampersa biggrin.gif ).
menade
Maniškis irgi kakoja kas antrą dieną,tai tą dieną kai nekakoja sunaudojam kokius 5pampus. ax.gif
zopliuke
apie tokius iklotelius neteko girdeti ,o kam jie skirti?
Mes vidutiniskai sunaudojam iki 10 vnt pampersu. valgom mamos pieneli ir daznai kakojam, bet nors stengiuosi laikyti su oro voniomis, -vis tiek aplink pimpaliuka ir kojytes sunta, ka galetumete partarti? Naudoju BEn\pante\hen ir Jonsons pudra.
mano maziui bus 2 men.
Mano maziuke kakoja kas antra diena, tai ta diena, kai nekakoja, sunaudojam 3 pampersus, o kai kakoja - 4. thumbup.gif
Idedu i sauskelnes vienkartinius CANPOL iklotelius, tai uzpakaliukas visada sausas buna biggrin.gif Niekada neturejom problemu su issutimu ar berimu rolleyes.gif
*

[/quote]
samiene
Mes per diena sunaudojame apie 5 pampersus, jeigu nebuna pasitustinimo minuteliu. Nakti nekeiciu. smile.gif
Dasha
kaip kuria diena, kartais kokius 7is, kartais 14a. siandien visus rekordus tubrut sumushem, neskaitant kad karta dar an paluciu nuplovus pasysino lotuliukas.gif labai megsta pasisiot oro vonioms besimegaujant thumbup.gif ar tik nuprausus ir nespejus dar net sauskelniu uzdet cool.gif chuliganka
Emu
Mano mazajaim sunaudojam kokius 5 per para,nes diena ilaga laika laikome be pampersiuko tongue.gif
K.KEITE
[quote=zopliuke,2006 06 10, 23:56]
apie tokius iklotelius neteko girdeti ,o kam jie skirti?
Mes vidutiniskai sunaudojam iki 10 vnt pampersu. valgom mamos pieneli ir daznai kakojam, bet nors stengiuosi laikyti su oro voniomis, -vis tiek aplink pimpaliuka ir kojytes sunta, ka galetumete partarti? Naudoju BEn\pante\hen ir Jonsons pudra.
mano maziui bus 2 men.

sveiki! smile.gif nuo pudros vaiku uzpakaliukas sunta.pabandykite krema Sudocrem.neturejome jokiu problemu del isutimo net karsciausiomis dienomis.mes pampersu sunaudojame per diena nuo 3-6. : bigsmile.gif
PupaJūra
Sveikutės hi.gif
mes per dieną 6-8 papersus sunaudojam (naktį nekeičiam),
kartais daugiau, nes būna kad prasisioja blush2.gif
Keiti
Kol dukrytė buvo vos kelių mėnesių, tai sunaudodavom po 10 pampersų, o dabar mums jau 8 mėn. tai "gadinam" po 5 pampersus per dieną.
dowilia
ziuriu, mes taupus ,nes per diena sunaudojm 2-4 sauskelnes ax.gif mes jau dideli,tai bandom su puoduku susidraugaut ir lakstom namie su triusikeliais. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.