Sveikos mamytės, norėčiau sužinoti, kaip dažnai keičiate vaikučiui pampersą? Skaičiau knygoje, kad pampersą reikia keisti gana dažnai, t.y maždaug kas dvi valandas. Bent jau naujagimiui tai tikrai. Susinaudoja nemažas kiekis pampersų. Kiek jūs sunaudojate pampersų per dieną?
Aš tai 3-4 ,ryte,per pietus ir vakare.Naktį nekeičiu,nes labai noriu miego.
Jei diena be ypatingų įvykių
Na man kaip kada.kartais 6 kartais maziau.jei speju pasodinti ant puoduko,kai daro kaki,tai maziau.
maniškei dar nėra dviejų savaičių, bet sunaudojam apie 6-10 sauskelnes per parą. Keičiu maždaug kas 3-4 valandos prieš arba vidury maitinimo. Vidury todėl, kad bevalgydama ji užsnūsta ir nebesinori jos žadinti keičiant sauskelnes (ypač naktį).
Pirmą mėnesį naktį keisdavau vieną kartą, o dienomis kažkur kas 3 valandas. Dabar mano
Pirma menesi tikrai sunaudodavom daug pampersu, nes po kiekvieno maitinimo padarydavo kakuti, o dabar tai per diena iki 5 pampersu, o nakti nekeiciu, nes nera reikalo, o beto ir issibudintu labai
Mano dukrytei 2 men ir sauskelnes keiciu praktiskai po kiekvieno maitinimo, t.y. 6-8 sauskelnes per para, kas 3-5 val. O jei jau padaro rimta reikaliuka, tai is karto
Nuo gimimo iki puses metuku sauskelnes keisdavau po kiekvieno maitynimo, tai yra kas trys keturias valandas. Veliau, kai mazylis paaugo ir nakti nebevalgydavo, ismiegodavo iki ryto ramiai, tad nakti nezadindavau keisti sauskelniu. Mums jau 2,5 met. tad sauskelniu jau nebenaudojam, tik zaislu dezeje, kuri deda savo zaisliukams.
mum dabar 1,5mėn. ir pamperius keičiu gan dažnai, per parą apie 8-12sunaudojam. keičiu ir naktį prieš maitinimą jei daug prisisiojęs bernužėlis ir gale jei kakoja. nors dabar pradėjo kakot kas antrą maitinimą, tai užtenka pakeisti tik gale maitinimo.
Kai budavo mazyte, ir valgydavo mano pieniuka, keisdavau po kiekvieno maitinimo, o dabar kas 3 val., o naktim nebekeiciu., iseina apie 7-8 pampius.
Pirmą antrą mėnesį sunaudodavom daug, sąžiningai keisdavau vos pakakojus ir kas 2-3-4 val., o dabar per dieną sunaudojam 4-6 sauskelnes, naktį užtenka vienų, taigi parai sunaudojam kažkur iki 5-7 sauskelnių
Pirmą mėnesį keisdavau kas valandą, nes labai dažnai kakodavo, ir dar maitinau. Bet vis vien sugebėjo iššusti, nes naudojau "jonson" pūdra. Tai į savaitę sunaudodavau pakuotę, na i ten tokia nedidelė po 22lt.
O dabar tai kas tris valandas keičiu,nes valgo taip ir po valgio manau ji jau įprato kad pakeičiu.Naktį išmiega tai tikrai nėra reikalo keisti pamperso.Ir dar prieš eidama į lauką pakeičiu nors ir pustuštis, nes girdėjau kad gali būti šalta su pilnu pampersu.(nu čia gal tik pletkai)
Pirmais men tai keičiau prieš kekviena maitinima kas 2val ,tai nemažai sunaudodavom
Na kadangi mano panelytė jau didutė,tai i diena sunaudojam maždaug 4 ar 5 pampersus
sunaudojam iki 6 pampersų
Mes sunaudojam 5-6 sauskelnes, keičiu maždaug kas 3,5 val.
3-4 pampersai i para , nakti nekeiciu
Dazniausiai 3-4 pampersai per para. Tarp miegu stengiuos laikyti nuogu uzpakaliuku, kadangi mazius tiesiog kaifuoja, kai numaunamas pampersiukas, tai pampersu sunaudojam maziau, bet skalbiniu, aisku, daugiau
Mes sunaudodavom 4-5 pampersus nakti nekeisdavau.O dabar uštenka po viena pampersa
Pirma menesi labai daug sunaudodavau (10-12 vnt.) per para. Dabar keiciu kas 3 valandas, o kai pridaro rimciau - is karto. Nakti nebekeiciu nuo 1.5 menesio. Tai per para vidutiniskai gaunasi 5-6 vnt.
Papildyta: Beje, uzpakaliuka visada pateku su kremu, ypac pries nakti. Tai nei sunta, nei beria (tfu tfu tfu).
pirmais meneseis keisdavau po kiekvieno maitinimo tai sunaudodavome 10-12 vnt o dabar 2 nes dedu tik kai einame i lauka ir nakties miegui ,diena vaikstom be ju o miegame su merliuku
Mums 3 men ir savaite. Kai mano lelyte pradejo nakti nebekakoti (kazkur nuo 2 men), tai ir nebekeiciu pampersu, nes issibudina ir tada sunku uzmigdyti
Dabar keiciu kai prisikakoja ir pries lauka, iseina apie 5-7 sauskelnes per para Is ryto darome "oro vonas" apie 1.5 val, tai paluciu susinaudoja daug
Sveikos mamytes! Daug skaiciau ir girdejau is daktaru, kad berniukams pampersai kenkia, nes kai jis pasisioja, ten susidaro gana auksta temperatura, kuri labai kenkia seklydems. As auginu 7 men berniuka ir nuo pat gimimo diena pampersu nenaudoju, dedu merliukus, o nakti pakeiciu kokius 3-4, kaip iseina, na ir aisku kai einame i lauka arba i svecius be pampersu neapsieiname.
Papildyta: Beja, nuo 3 men savo atzalele nuleidziu virs kriaukles, dabar jau virs klozeto, puikiausiai padaro, tad i sauskelniu sunaudojame labai mazai, o merliuku daug netenka skalbt. manau, kiekviena mama zino kada jos kudykelis noretu i tualeta:)) QUOTE(Glamelija @ 2006 05 31, 12:37) Sveikos mamytes! Daug skaiciau ir girdejau is daktaru, kad berniukams pampersai kenkia, nes kai jis pasisioja, ten susidaro gana auksta temperatura, kuri labai kenkia seklydems. As auginu 7 men berniuka ir nuo pat gimimo diena pampersu nenaudoju, dedu merliukus, o nakti pakeiciu kokius 3-4, kaip iseina, na ir aisku kai einame i lauka arba i svecius be pampersu neapsieiname. Reikia oro vonias daryti. As kiekviena karta keisdama pampersa, palaikau nuogu uzpakaliuku 10-15 min (aisku paluciu susinaudoja daugiau), o kai bus karsciau, planuoju po kelias valandas laikyti nuoga. O nakti, nezinau ar verta tiek budinti vaikuti (nebent jis pats prabunda). Galima labai blogus miegojimo iprocius jam isugdyti
Pirmais menesiais keisdavau po kiekvieno maitinimo,o dabar 76 pampersu pakuote sunaudojam per 15-18 dienu.Nakti nekeiciu
sunaudojam 6-7 pampersus
Sunaudojam 6-7 per dieną, naktį nekeičiu. Mums mėnesiui reikia apie 200 pampersų
QUOTE(Glamelija @ 2006 05 31, 10:43) Sveikos mamytes! Daug skaiciau ir girdejau is daktaru, kad berniukams pampersai kenkia, nes kai jis pasisioja, ten susidaro gana auksta temperatura, kuri labai kenkia seklydems. As auginu 7 men berniuka ir nuo pat gimimo diena pampersu nenaudoju, dedu merliukus, o nakti pakeiciu kokius 3-4, kaip iseina, na ir aisku kai einame i lauka arba i svecius be pampersu neapsieiname. Papildyta: Beja, nuo 3 men savo atzalele nuleidziu virs kriaukles, dabar jau virs klozeto, puikiausiai padaro, tad i sauskelniu sunaudojame labai mazai, o merliuku daug netenka skalbt. manau, kiekviena mama zino kada jos kudykelis noretu i tualeta:)) Na įdomiai čia tu.. Prieš keičiant sauskelnes visada laikau 10 - 20 minučių nuogu užpakaliuku, tada odelė labai atsigauna
As kai tik gimė lelytė, keisdavau pamperį, kai tik pakakodavo, o tai darydavo su kiekvienu maitinimu
Jei pakakotų, keisčiau ir dabar naktį. Mane tai nustebino, kad moteris keičia pamperį naktį 3 - 4 kartus...Tai kada miegot??? Ir mamai ir vaikui???? Na, mums jau 6 mėn. tai kakojam tik 1 kartą į dieną...tai ir pamperių sunaudojam mažiau. 3 - 4. Šiaip maždaug 100 litų pampersams išleidžiam.
Pirmais menesiais sunaudodavome po 5-6 pampersus i para. Nuo kokio trecio menesio 4-5 vnt. Dabar pakanka 4 vnt., nes pakankamai daug ir plikineja ir ant puoduko mokomes eiti.
Visi gydytojai pataria keisti kas 3 valandas. iš pradžių gana nemažai išeina, bet vėliau mažėja. dabar mes jau pratinamės didelį reikalą atlikti ant puoduko. o keičiam po kiekvieno maitinimo maždauk 4-5 kartus.
Mes dabar jau kokius 4-5 sauskelnes per para dunaudojam. O nakti nekeiciam.
mes sunaudojam 3-4 einant miegot ir i laukuti , o sysiuka darom i puoduka
mes sunaudojam kokius 5-6 vienetus.
Pirma menesi daug keitem, bet kad ziuriu ir dabar daug iseina - 2 pakuotes po 90 pampersu menesiui.
Per dieną sunaudojam 4 pampersus, nes kakoja tik 1 kartą.
Keiciu kiekviena karta po pakakojimo, o kakoja gana daznai. Jei vis tik diena gaunasi kokia 3-4 val. pertrauka be kakojimo, tai irgi keiciu, nes sauskelnes jau buna pakankamai issiputusios. Nakti kakoja labai retai, bet jei pasitaiko, visada keiciu. Gaunasi apie 10 sauskelniu per para.
Mes tai kai dar visai mažiukas leliukas buvo sunaudodavom gal irgi apie 10 pampersu per dieną.
Mano maziuke kakoja kas antra diena, tai ta diena, kai nekakoja, sunaudojam 3 pampersus, o kai kakoja - 4.
Idedu i sauskelnes vienkartinius CANPOL iklotelius, tai uzpakaliukas visada sausas buna
kol buvo mažiukas reikėjo daug pampersų
pampersiukus mazhutei keiciam kas dvi-tris valandas, nesinori, kad ilgai slapia guletu. daug pampersu iseina, apie 10-14 (o ji dar kartais megsta pasysioti, kai tik padedu po uzpakaliuku nauja pampersa
Maniškis irgi kakoja kas antrą dieną,tai tą dieną kai nekakoja sunaudojam kokius 5pampus.
apie tokius iklotelius neteko girdeti ,o kam jie skirti?
Mes vidutiniskai sunaudojam iki 10 vnt pampersu. valgom mamos pieneli ir daznai kakojam, bet nors stengiuosi laikyti su oro voniomis, -vis tiek aplink pimpaliuka ir kojytes sunta, ka galetumete partarti? Naudoju BEn\pante\hen ir Jonsons pudra. mano maziui bus 2 men. Mano maziuke kakoja kas antra diena, tai ta diena, kai nekakoja, sunaudojam 3 pampersus, o kai kakoja - 4. Idedu i sauskelnes vienkartinius CANPOL iklotelius, tai uzpakaliukas visada sausas buna [/quote]
Mes per diena sunaudojame apie 5 pampersus, jeigu nebuna pasitustinimo minuteliu. Nakti nekeiciu.
kaip kuria diena, kartais kokius 7is, kartais 14a. siandien visus rekordus tubrut sumushem, neskaitant kad karta dar an paluciu nuplovus pasysino
Mano mazajaim sunaudojam kokius 5 per para,nes diena ilaga laika laikome be pampersiuko
[quote=zopliuke,2006 06 10, 23:56]
apie tokius iklotelius neteko girdeti ,o kam jie skirti? Mes vidutiniskai sunaudojam iki 10 vnt pampersu. valgom mamos pieneli ir daznai kakojam, bet nors stengiuosi laikyti su oro voniomis, -vis tiek aplink pimpaliuka ir kojytes sunta, ka galetumete partarti? Naudoju BEn\pante\hen ir Jonsons pudra. mano maziui bus 2 men. sveiki!
Sveikutės
mes per dieną 6-8 papersus sunaudojam (naktį nekeičiam), kartais daugiau, nes būna kad prasisioja
Kol dukrytė buvo vos kelių mėnesių, tai sunaudodavom po 10 pampersų, o dabar mums jau 8 mėn. tai "gadinam" po 5 pampersus per dieną.
ziuriu, mes taupus ,nes per diena sunaudojm 2-4 sauskelnes
|