Is pradziu aukle maitinome, toks buvo susitarimas. Kadangi aukles siek tiek keitesi, tai kalbu ne apie dabartine, o ankstesne Taciau, pastebejome negeru dalyku. Ji pradejo naudotis tuo, tiesiogine zodzio prasme. Negana to, kad jai gerai mokejome uz darba, ji pradejo gyventi musu saskaita. Suprasciau, jei tas aukles maitinimas butu pietus, arbata, kava, prie kavos... Ji valge daugiau uz mus : Dirbo 4 dienas savaiteje, tai tas dienas namuose nevalgydavo is vis, na labai patogu ir pigu Ateina ryte i darba - pusrycius normalius pasigamina. Po to pietus, vakariene + uzkandziai "prie kavos" ir t.t. Jei koks tortukas saldytuve, tai ji saldumynu megeja, is karto 1/3 vienu prisedimu ir "padarydavo". V.z. kainavo jos maitinimas nerealiai. Gyveno kaip inkstas taukuose, nes nepasikuklindavo ir lasisos gabala atsipjauti, ir dovanotos ikros susitepti mums nematant.. O mes megejai nusipirkti pasilepinimui delikatesu, tai jie grazia forma auklei ir sueidavo... Taip tesesi 6 menesius.. Po to nusprendeme jos nebemaitinti, po eilinio incidento su maistu, ko pasekoje, aukle supyko iki pamelinavimo. Rojaus vartai uzsidare : Ir siaip tas aukles maitinimas, tikras galvos skausmas, nes ne visuomet pietus gamini, kartais nori su vyru mieste papietauti, o jei vyras komandiruoteje, tai is viso namie nepietauji. ir galvoji, ar yra saldytuve auklei kas valgomo.. Ir kainuoja nemazai, juk dar viena burna prisideda. O atlyginima ji ir taip normalu gauna. Juk kai oficialiame darbe zmones dirba, ju niekas pietumis nemaitina (gal ir neblogai butu ;D). Kava, arbata, jei patys pietus gaminame - auklei duodame. Tik sutareme, kad ji pati savo kazka atsinestu, kad nebutu galvos skausmo mums, del saldytuvo turinio. V.z. viska aptarkite is anksto, kad nebutu nemaloniu siurprizu.
Gyvatuke
2004 07 29, 19:42
Na man iskilo toks klausimas. Pas mane aukle dirbs nuo 8 iki 14 val. Aisku tiek laiko nevalgiusi nebus. Dukryte mazute, turi savo maisteli, mes su vyru valgom na.. kaip cia issireiskus.. Sveikai, ar sportiskai, pns. Zodziu kruopos, liesa virta mesa, varske ir t.t. Tai man idomu ar auklei reikia pirkti specialiai maista, ir ar ji pasidarys pati ir t.t. ir kiek dar mazdaug papildomai tai kainuos per diena.. (nes ir taip uz valanda jos nemazai nori.. ) Kaip daro jusu aukles? Gal ir durnas klausimas, bet.. man idomu..
Aurelia
2004 07 30, 10:31
as aukles neturiu, bet mano pusseseres aukle ziuri 1.5 metuku mergyte, nebuvo net diskusiju apie maista priimant ja i darba. Ji nieko is ju virtuves neima, net kava atsinesa savo, maista taip pat As irgi tokios aukles noreciau...nes neisivaizduoju savo reakcijos, kai nusipirkusi sau vakarienei ka nors skanaus is darbo parejusi nerasciau
Šmigija
2004 08 03, 17:25
o kiek tu uz ta valanda jai moki. Mes mokam 2 lt, per menesi iseina 400 lt, maista ji valgo savo, pas mus tik kava geria ir pasivaisina saldumynais, aisku tik man pasiulius. Nemanau kad aukles reik maitint, juk ir mums darbe valgyt niekas neduoda Beje anksciau viena aukle turejom, kuri valgydavo musu maista, tada ji dirbo iki 5 val per diena, kartais tik 3, bet viena karta man leidus jai pasivaisint kuom nors is usu saldytuvo jei jau labai isalks, tai ji ir vaisinosi. Ir kaip Aurelia sake, daznai grizus po paskaitu namo, skanios vakarienes nerasdavau  Todel su nauja aukle nes nekalbejau apie maista, tik leidau gert kava.
As su aukle susitariau, kad gali valgyti sumustinius ar sriuba, kuri pati isverda. Mokejau po 4 lt i valanda. Jei tavo aukle, Gyvatuke, dirbs tik iki dvieju, tai spes namo papietaut
| QUOTE (Eligute @ 2004 08 03, 17:26) | Nemanau kad aukles reik maitint, juk ir mums darbe valgyt niekas neduoda |
valgyt neduoda, bet duoda valandos pertrauka, per kuria gali nueiti i valgykla/kavine/bistro ir pavalgyt karsto maisto. mano aukle gali valgyti viska, ka tik nori ir randa  turejau ne viena aukle, bet nepasitaike dar ne vienos tokios edrios ir be supratimo, kad mano seima butu nors karta likus be vakarienes  kazkaip man atrodo per ziauru neleist valgyt ar liepti nestis savo sumustinius. ir "nenubiednejom" nuo to kol kas
Gyvatuke
2004 08 06, 16:11
| QUOTE (Ama @ 2004 08 06, 09:55) | As su aukle susitariau, kad gali valgyti sumustinius ar sriuba, kuri pati isverda. Mokejau po 4 lt i valanda. Jei tavo aukle, Gyvatuke, dirbs tik iki dvieju, tai spes namo papietaut |
Na vat as ir galvoju, kad uzteks sumustinuku, gal nepraalks labai.. O kavos su sausainukais irgi negaila.. Ypac gerai auklei.. Aciu uz patarimus!
Šmigija
2004 08 10, 08:47
[valgyt neduoda, bet duoda valandos pertrauka, per kuria gali nueiti i valgykla/kavine/bistro ir pavalgyt karsto maisto. mano aukle gali valgyti viska, ka tik nori ir randa  turejau ne viena aukle, bet nepasitaike dar ne vienos tokios edrios ir be supratimo, kad mano seima butu nors karta likus be vakarienes  kazkaip man atrodo per ziauru neleist valgyt ar liepti nestis savo sumustinius. ir "nenubiednejom" nuo to kol kas  [/QUOTE] Kadangi paskutiniu metu kai pradejau dirbti as valgyt gaminu tik grizus is darbo ir tik vyrui, nes pati stengiuos vakarienes nevalgyt, tai negi dar turiu galvot ka aukle valgys sekancia diena pietum? Man laiko vakare truksta kambarius apsitvarkyt nes noris su vaiku pabut, pazaist, o ne auklei kotletus kepti. Pietu pertrauka darbe mums duoda bet i kavine einam uz savo pinigus valgyt, dykai nieks nemaitina. As auklei puodais naudotis nedraudziu, lai verdasi ka nori, galu gale vaikas mano 2-3 val pietu miego miega. Va jai ir pietu pertrauka.
kotletu auklei as irgi nekepu  bet ji gali pati gamintis, ka tik nori ir ka randa namuose  beje, mano vaikas nuo dveju metuku pietu nemiega- taigis ner pas mus "pietu pertraukos" ...
Mano auklyte, kai visa diena buna. atsinesa savo maista, nezinau net ka jinai valgo, sumustinius, salotas, kazka tokio. Bet ji netoli nuo musu gyvena, tai kartais su vaiku nueina pas save pavalgyti. Manau, kad cia susitarimo reikalas. As nepriestarauju, kad jinai valgytu musu maista , tiesa sakant nelabai ko ir yra isskyrus vaikui  turi pafantazuoti, noredama kazka pasigaminti. Kavos sausainiu ar vaisiu tegul valgo,negaila.Zinoma jei spec. pagamintas maistas vyrui ar sau vakarienei visas dingtu, butu nelabai malonu. Bet reiketu apie viska is karto susitarti.
O mes kai auklę samdėm iš karto susitarėm, kad be vaiko priežiūros ji dar gamina maistą, apsitvarko kambarius ir prisižiūri vaiko rūbelius. Tai ji su mumis iš vakaro paderindavo, ką valgyti gamins, kokių produktų reikia. O kai pagamindavo, tai ir pati to paties pavalgydavo. Mes greitai atradom patiekalus, kuriuos ji gamina  ir buvom labai patenkinti. Aš net neretai į darbą pietums paimdavau tai, kas likdavo nuo vakarienės.
Mes su aukle del maitinimo susitarem is anksto  ji valgo ka nori ir ka randa saldytuve. Is pradziu bijojau, bet ji pasirodo nera tokia edri  Dazniausiai ji suvalgo kelias riekutes duonos, issiverda sriubos maza bliudeli, o ten ieina koks kopustas, bulve viena. Jeigu as ka is vakaro viriau, tai rytais pasakau, kad gali suvalgyti, bet jei nepasakau, niekad ir neliecia. Kartais suvalgo koki sausainuka, pomidora. Tik ziuriu, labai ji pamego Heinz ketcupa ir Hellmans majoneza  jie brangoki, bet neturet saldytuve mums neiseina, nes mano vyras kitaip nevalgo nieko be siu priedu  bet siaip nepastebejau, kad maisto reikia pirkti daugiau, kai valgo aukle  negaila maisto, kai ji stengiasi ir del musu. Sutvarko kambarius, islygina drabuzius, vaikas priziuretas is visu pusiu, o ir mes dar sulaukiam kokiu bulviniu blynu ar cepelinu
| QUOTE (nikitta @ 2004 08 06, 14:19) | | QUOTE (Eligute @ 2004 08 03, 17:26) | Nemanau kad aukles reik maitint, juk ir mums darbe valgyt niekas neduoda |
valgyt neduoda, bet duoda valandos pertrauka, per kuria gali nueiti i valgykla/kavine/bistro ir pavalgyt karsto maisto. mano aukle gali valgyti viska, ka tik nori ir randa  turejau ne viena aukle, bet nepasitaike dar ne vienos tokios edrios ir be supratimo, kad mano seima butu nors karta likus be vakarienes  kazkaip man atrodo per ziauru neleist valgyt ar liepti nestis savo sumustinius. ir "nenubiednejom" nuo to kol kas |
Nikitta, gerai kad tau nepasitaikė ėdri auklė  nes tuomet kitaip kalbėtumei. Aš pavyzdžiui neprieš kad auklė pas name valgytų, bet tiesa sakant aš mieliau pinigėlių pridėsiu, nes negali žinoti ką ji valgo ir pan. Pvz.: mes vegetarai, tai negi žmogų versi vien žoles graužti Beje prisiminiau mano brolis turėjo auklę, kuri mielai sutiko ne tik vaikui, bet ir jiems valgyti padaryti. Tai patikėkite auklė brolio šeimynai atsiėjo tikrai nepigiai. Pusės kilogramo kavos pakelis - trims dienoms, kilogramas sūrio (kuris valgomas tik per pusryčius) - 5 dienoms, o jau kaip ji indus plodavo tai galima tik įsivaizduoti, jeigu buteliuko Fairy užtekdavo tik savaitei.
| QUOTE (Gyvatuke @ 2004 07 29, 19:43) | Na man iskilo toks klausimas. Pas mane aukle dirbs nuo 8 iki 14 val. Aisku tiek laiko nevalgiusi nebus. Dukryte mazute, turi savo maisteli, mes su vyru valgom na.. kaip cia issireiskus.. Sveikai, ar sportiskai, pns. Zodziu kruopos, liesa virta mesa, varske ir t.t. Tai man idomu ar auklei reikia pirkti specialiai maista, ir ar ji pasidarys pati ir t.t. ir kiek dar mazdaug papildomai tai kainuos per diena.. (nes ir taip uz valanda jos nemazai nori.. ) Kaip daro jusu aukles? Gal ir durnas klausimas, bet.. man idomu.. |
na as kaip aukle galiu pasakyti, kad nemanau jog reiktu kaip nore super tenkinti aukles maisto poreikius. jeigu aukle buna tik puse dienos, tai ji pati gali ryte sociau pavalgyti, ir susitvarkyti savo mitybos tvarkarasti taip, jog pietus valgytu gryzus is jusu!!! tuomet neiskils jokiu nepatogumu ir t.t as pati ketinu dirbti puse dienos, tai as net nesiruosiu pas juos valgyti, nes ateinu buti su vaiku ir skirti jam demesi, o ne valgyti. viskas einant laikui yra suderinama:)
Kadangi mano manymu, aukle lygiai taip pat ateina dirbti , kaip ir mes tai turi atsinesti pati sau ką nori. O be to , mano auklei buvo tai savaime suprantama
[quote=Ugnietux,2004 08 23, 22:47] valgyt neduoda, bet duoda valandos pertrauka, per kuria gali nueiti i valgykla/kavine/bistro ir pavalgyt karsto maisto. mano aukle gali valgyti viska, ka tik nori ir randa  turejau ne viena aukle, bet nepasitaike dar ne vienos tokios edrios ir be supratimo, kad mano seima butu nors karta likus be vakarienes  kazkaip man atrodo per ziauru neleist valgyt ar liepti nestis savo sumustinius. ir "nenubiednejom" nuo to kol kas  [/quote] Nikitta, gerai kad tau nepasitaikė ėdri auklė  nes tuomet kitaip kalbėtumei. Aš pavyzdžiui neprieš kad auklė pas name valgytų, bet tiesa sakant aš mieliau pinigėlių pridėsiu, nes negali žinoti ką ji valgo ir pan. Pvz.: mes vegetarai, tai negi žmogų versi vien žoles graužti Beje prisiminiau mano brolis turėjo auklę, kuri mielai sutiko ne tik vaikui, bet ir jiems valgyti padaryti. Tai patikėkite auklė brolio šeimynai atsiėjo tikrai nepigiai. Pusės kilogramo kavos pakelis - trims dienoms, kilogramas sūrio (kuris valgomas tik per pusryčius) - 5 dienoms, o jau kaip ji indus plodavo tai galima tik įsivaizduoti, jeigu buteliuko Fairy užtekdavo tik savaitei. [/quote] Nu ne, čia jau per daug, gryna nesąmonė.  Geriau jaučiasi negu bet kuriam kitam darbe
Velaura
2005 06 09, 11:45
Mūsų auklė iš karto pati pasakė, kad valgyti nešis pati. Net kavos ir arbatos mūsų negeria, atsineša. Šiaip manau visai teisinga nes man darbe valgyt irgi niekas neduoda.
ash samdydama aukles ish anksto susitardavau del maitinimo: t.y, valgo savo atsineshta arba ish savo produktu pasigaminta maista. kava, arbata leidzhiu pasivaishinti. kiekviena ish turetu aukliu maitinosi pagal savo poreikius - viena neshiodavosi sumushtiniu, kita pasidedavo pas mus spintelej kruopu ir viresi koshes. tik vienai auklei leisdavau maitintis pas mus, tuo pachiu maistu, kuri ji ruoshdavo mano sunui. tiesiog ji buvo studente, nelabai ir turedavo salygu pavalgyti karshto maisto... vyras nuolat komandiruotese, ash namie darbo dienomis praktishkai nevalgau ir negaminu, todel stengiuosi, kad shaldytuve butu produktu, ish kuriu aukle galetu pagaminti vaikams.... net ir labai norint, nebutu ish ko auklei pas mus "ganytis"...
Musu aukle valgo pas mus. Man maisto tikrai negaila, bet siek tiek vargina, kad kiekviena diena turi eiti i parduotuve ir visada ziureti, kad saldytuve butu ka valgyti. Pardej be 50 litu nieko nenupirksi, taip gaunasi, kad mes tikrai daug pinigu isleidziam maistui. Kiekviena diena perkam mesa, suri, duona, vaisius ir t.t. Aisku is to pavalgo ir vaikas, kartais ir mums patiems lieka. As neisivaizduoju tik, kaip pas jus gali buti maisto vaikui, o auklei ne. Juk vaikas ta pati valgo is esmes, gal tik kitaip pagaminta. Pvz. mesa ar jogurtai ar darzoves. Juk visi tai gali valgyti. Manyciau, kad kai ieskosiu kitos aukles (nes musiske laikinai) geriau mokesiu gerokai daugiau, bet kad pati nestusi maista, nes tikrai nusibosta galvoti, ka cia dar nupirkus.
QUOTE(Ugnietux @ 2004 08 24, 00:47) Beje prisiminiau mano brolis turėjo auklę, kuri mielai sutiko ne tik vaikui, bet ir jiems valgyti padaryti. Tai patikėkite auklė brolio šeimynai atsiėjo tikrai nepigiai. Pusės kilogramo kavos pakelis - trims dienoms, kilogramas sūrio (kuris valgomas tik per pusryčius) - 5 dienoms, o jau kaip ji indus plodavo tai galima tik įsivaizduoti, jeigu buteliuko Fairy užtekdavo tik savaitei. Na, tokiu atveju kyla įtarimų, kad gabalėlis sūrio, šiek tiek kavos ir indų ploviklio pas auklę pusryčiams iškeliauja. O aš buvau sutarusi taip: jei valgo pas mane, tai ir visai šeimai pagamina. Jei valgo savo maistą, tada negamina. Viena auklė gamino, kita negamino. Tai man labiau patiko, kai gamino  Pati daug nevalgė, nes jauna, sustorėt nenorėjo, o ir man nebereikėdavo sukt galvos, ką diedui vakarienei įgrūst į skrandį. Ką gamins, sutardavom iš ryto, pati net jai receptus pamėtėdavau, nes jauna, netekėjusi ir patirties mažai virtuvėj turėjo
Mes iš anksto susitarėme su aukle, kad ji valgys savo atsineštą maistą. Kava, arbata, saldumynais, kurie yra namuose galima vaišintis (nepiktnaudžiaudavo niekada).
Man visada leido valgyti tai ko yra namuose, bet kadangi dažniausiai nieko normalaus nebūdavo netgi vaikui palikta, tai aš pas juos nevalgiau, jei jau labai norėdavau, tai pati atsinešdavau  Ir šeimininkai dėl manęs niekada nesuko galvos, kad nieko auklei nepaliko valgyt, kaip kaškas rašė, jog kasdien parduotuvėje rinkdavo produktus, kad tik auklė turėtų ką valgyti. Man buvo pasakyta, valgyk viską ką nori  , o jei aš nerandu iš to kas yra, tai jau čia mano bėda  Man buvo gerai taip kaip yra, suvalgydavau kokį vaisių, daržovę ar kokį saldumyną, atsigerdavau kavos ar arbatos ir viskas
Aš net nepagalvojusi pasakiau auklei, kad valgyti nestis tikrai nereiks, ji pas mus ateina 3 k. per savaite po 0,5 dienos, mes norim kad vaikas po truputi apsiprastų prie jos. Aš dar kol kas neinu į darba. Gavosi taip, kad kai aukle ateina aš turiu galvoti, ne vien ką vaikui padaryti valgyti (nors tarėmes kad jinai rūpinsis tuo reikalu, bet kol kas nesulaukiu iniciatyvos, nors jau 5 kartus buvo atėjusi), bet turiu galvą sukti ką auklei valgyti padaryti. Be to, vakar ir dukrą atsivedė (15 metų), tai teko ir jai valgyti duoti  ...Aš labai nemėgstu prie puodų sukinėtis. Mane tai pradejo nervinti, ir kažkaip nesmagu jai to pasakyti  . Ir mokam normaliai: 2,5 lt į valandą.
QUOTE(lore @ 2005 06 16, 23:47) Ir mokam normaliai: 2,5 lt į valandą. Tikiuosi čia ne Vilniuje
Ne, ne Vilniuje  , o Šiauliuose. Pas mus, kiek girdėjau, vidurkis 2 lt./val., kaimynė sakė ima 1,5 lt./val. (bet as su ja susipykus, tad nenoriu jos prasyti  ). Todėl galvoju, kad mes gan normaliai pasiųlėm dabartinei auklei (2,5 lt./val.)
As samdysiuosi aukle, bet tikrai nesutiksiu, kad ji seimininkautu mano saldytuve...
As irgi pirmai auklei leidau valgyti, kas yra saldytuve, tai grizus praktiskai nieko nerasdavau ka valgyti paciai... Jausmas idomus- is pradziu pikta po to jau buvo juokinga. As grizus gamindavau vaikui rytojui, po to sau, vyrui ir auklei, bet nereiskia kad mums su vyru visada likdavo.... teisingiau dazniausiai nelikdavo man. Pavyzdziui mano aukle galedavo per diena suvalgyti 3 karbonadus, sriubos, sumustiniu neskaiciuoju, nors taremes, kad valgys tik pietus, kavos pakelis savaitei, arbatos pakelis irgi savaitei, tai per menesi ji pravalgydavo daugiau negu du simtus litu...o mokejom dar 550, tai gavosi gan brangu. O pikciausia, kad as dar pati jai gamint turejau, nes ji net vaikui kiausinienes nemokejo iskepti...Nu zodziu nedarykit tos klaidos ir nesiulykit auklems valgyti pas jus, nebent tik duoti kava ir arbata
ultraviolet
2005 08 03, 16:25
Skaičiau, mamytės, jūs siūlot tegul nubėga į kavinukę kokią per pietų pertrauką.Vat man įdomu, gaudama 400lt per mėn kiekvieną dieną į kavinukę eit papietaut, tai ir minuse busi  Tai kam dirbt?Malonumui
Naktine Fėja
2006 02 11, 09:30
QUOTE(liusi @ 2005 06 09, 12:07) Musu aukle valgo pas mus. Man maisto tikrai negaila, bet siek tiek vargina, kad kiekviena diena turi eiti i parduotuve ir visada ziureti, kad saldytuve butu ka valgyti. Pardej be 50 litu nieko nenupirksi, taip gaunasi, kad mes tikrai daug pinigu isleidziam maistui. Kiekviena diena perkam mesa, suri, duona, vaisius ir t.t. Aisku is to pavalgo ir vaikas, kartais ir mums patiems lieka. As neisivaizduoju tik, kaip pas jus gali buti maisto vaikui, o auklei ne. Juk vaikas ta pati valgo is esmes, gal tik kitaip pagaminta. Pvz. mesa ar jogurtai ar darzoves. Juk visi tai gali valgyti. Manyciau, kad kai ieskosiu kitos aukles (nes musiske laikinai) geriau mokesiu gerokai daugiau, bet kad pati nestusi maista, nes tikrai nusibosta galvoti, ka cia dar nupirkus. keistos tos aukles man kartais. pati dirbau aukle ir valgyt leido visose trijose seimose. pirmoje gamindavau visiems, nors kartais nelabai budavo is ko  jeigu ko trukdavo, eidavau i parduotuve ir pirkdavau, juk su vaikuciu vistiek eidavom pasivaiksciot, o parduotuve salia parko  jei ka nebrangaus, ar ka labiau sau is savu pinigeliu, jei labiau vaikuciui ar seimynai ceki parnesdavau  na, juk buna taip suplanuota vakarienei pvz bulviniai blynai, o aliejaus ner  as suprantu jie zmones uzimti, mudu su leliuku praeidami uzeinam ir nuperkam  visai normalu juk taip. dabar pati esu mamyte ir sunku butu sukti galva, ka valgys aukle ar pan. kitoj seimoj manes is karto paklause, ka as megstu ir pan. na si seima buvo uzsienyje, taigi jie is vis suko galva ar as valgysiu, o gal man ju maistas netiks. as nesu isranki, nebuvau ir labai drasi, ale paskui pora kartu nuvazziavom apsipirkt kartu, tai as atskiran krepselin isimeciau vaisiu ir darzoviu, seiminike nustebo, ka gi as cia darau  sakau noris man, tai nusipirksiu. sako kodel nieko nesakei, viska susikrove savo vezimelin, smulkiai prie kiekvienos lentynos isklausinejo kas skanu, kas nelabai. nuo to karto pirkdavo ne 3 vienodus jogurtukus, bet po keturis (vaikuciai buvo 3  ), nes aukle vyriausia dukra  , nors tarp musu tik 8 metu skirtumas  tiesa, sitoj seimoj gaminti praktiskai nereikejo, nes vakariene gamindavo seimininkas, mane taip primaitindavo, kad neidavo pabegt nuo stalo, kol lekste nebudavo tuscia, o jei uzsizioplinedavau ar koki leliuka maitindavau, tai atsisukus antra porcija rasdavau  trecioj seimoj irgi mane maitino  virti taipogi leido sau, nes ir lelytei darzoviu kosyte virti pietukams buvo mano pareiga. ir visada palikdavo pinigeliu ant telefono staliuko, jei ko noretusi bevaiksciojant lauke, ar koki produkta but uzmirse nupirk. nedrasu is pradziu buvo, ale, vis ragindavo, klausdami, ka gi tu veiki, kol lelyte laukutyje miega 2 valandas, juk senamiestyje gyvenam, negi nesinori kavutes isgerti ir pyrageli suvalgyti, tai kartais leisdavau sau  visada saskaitele padedavau ant to paties staliuko kur gulejo pinigeliai. seimininkai juokaudavo, kad pirma kart surado zmogeliuka, kuris svetimus pinigus taupo tokia mano patirtis
Putytėlė
2006 02 11, 13:04
QUOTE(Ineciukas @ 2006 02 11, 09:30) ...vaikuciu ........leliuku .....mamyte .....jogurtukus.....leliuka .......lelytei ...kosyte ....... pietukams ....pinigeliu ........lelyte laukutyje ....... kavutes .... pyrageli .......saskaitele .....pinigeliai.....zmogeliuka Ar tik ne iš gražiosios Dainavos šalelės jaunoji mergele būsi?
Spragtukas
2006 02 11, 20:35
QUOTE(Ineciukas @ 2006 02 11, 09:30) keistos tos aukles man kartais. pati dirbau aukle ir valgyt leido visose trijose seimose. pirmoje gamindavau visiems, nors kartais nelabai budavo is ko  jeigu ko trukdavo, eidavau i parduotuve ir pirkdavau, juk su vaikuciu vistiek eidavom pasivaiksciot, o parduotuve salia parko  jei ka nebrangaus, ar ka labiau sau is savu pinigeliu, jei labiau vaikuciui ar seimynai ceki parnesdavau  na, juk buna taip suplanuota vakarienei pvz bulviniai blynai, o aliejaus ner  as suprantu jie zmones uzimti, mudu su leliuku praeidami uzeinam ir nuperkam  visai normalu juk taip. dabar pati esu mamyte ir sunku butu sukti galva, ka valgys aukle ar pan. kitoj seimoj manes is karto paklause, ka as megstu ir pan. na si seima buvo uzsienyje, taigi jie is vis suko galva ar as valgysiu, o gal man ju maistas netiks. as nesu isranki, nebuvau ir labai drasi, ale paskui pora kartu nuvazziavom apsipirkt kartu, tai as atskiran krepselin isimeciau vaisiu ir darzoviu, seiminike nustebo, ka gi as cia darau  sakau noris man, tai nusipirksiu. sako kodel nieko nesakei, viska susikrove savo vezimelin, smulkiai prie kiekvienos lentynos isklausinejo kas skanu, kas nelabai. nuo to karto pirkdavo ne 3 vienodus jogurtukus, bet po keturis (vaikuciai buvo 3  ), nes aukle vyriausia dukra  , nors tarp musu tik 8 metu skirtumas  tiesa, sitoj seimoj gaminti praktiskai nereikejo, nes vakariene gamindavo seimininkas, mane taip primaitindavo, kad neidavo pabegt nuo stalo, kol lekste nebudavo tuscia, o jei uzsizioplinedavau ar koki leliuka maitindavau, tai atsisukus antra porcija rasdavau  trecioj seimoj irgi mane maitino  virti taipogi leido sau, nes ir lelytei darzoviu kosyte virti pietukams buvo mano pareiga. ir visada palikdavo pinigeliu ant telefono staliuko, jei ko noretusi bevaiksciojant lauke, ar koki produkta but uzmirse nupirk. nedrasu is pradziu buvo, ale, vis ragindavo, klausdami, ka gi tu veiki, kol lelyte laukutyje miega 2 valandas, juk senamiestyje gyvenam, negi nesinori kavutes isgerti ir pyrageli suvalgyti, tai kartais leisdavau sau  visada saskaitele padedavau ant to paties staliuko kur gulejo pinigeliai. seimininkai juokaudavo, kad pirma kart surado zmogeliuka, kuris svetimus pinigus taupo tokia mano patirtis  Manau, Tau labai pasiseke. retas atvejis pas mus... uzsienyje tai iprasta, suprantu...
Naktine Fėja
2006 02 16, 02:55
QUOTE(Putytėlė @ 2006 02 11, 11:04) Ar tik ne iš gražiosios Dainavos šalelės jaunoji mergele būsi? ne, ne dainavosmergele, kauniete iki kaulu smegenu QUOTE(Spragtukas @ 2006 02 11, 18:35) Manau, Tau labai pasiseke. retas atvejis pas mus... uzsienyje tai iprasta, suprantu...  pirma seima buvo lietuvoj nors dabar, neaukliaciau jauciu  sunkus darbas  su savu vos vos susitvarkau  laukiu nesulaukiu, kada mazius i darzeli eis, o as darbukan  nors ir apie antra minciu yra, ale kai pagalvoju, kad vel pora metu namuos sedet, ko tai
Niu mes jau draugaujam su savo auklyte daugiau nei metus. Ir labai patenkinti. Kai priememe ja i darba, sakiau, kad gales valgyti viska ka ras saldytuve, nes mokame mazoka atlyginima... Bet ji nieko musu nevalgo, isskyrus geria kava, arbata...na ir cukraus labai daug iseina... Ale, mes nedaromeis tai jokios tragedijos ir svarbiausia, kad vaikas ja labai myli
JJAPOSKA
2006 03 09, 14:05
MUSU AUKLE PAS MUS BUNA NUO 9 IKI 16 JI VALGO LYG IR PAS MUS BET LABAI MAZAI. SU DUKRELE DRAUGAUJA,DAR MUS NAMELIUS SUTVARKO IR MUM VALGYTI KARTAIS PARUOSIA.PRIEDU NEMOKU.
Kokete, nu taviske tai nachale, ne kitaip  kiausinienes nemoka iskept  melage! Ineciuk, nesupyk bet Lietuvoje maistas lyginant su uzdarbiu labai brangus todel negalima lyginti maisto uzsienyje ir maisto pas mus Lietuvis daugiausiai pinigu isleidzia maistui na ir siaip cia kalbam apie Lietuva, kur lietus lyja samdysiu aukle po 4Lt i valanda tai manau reiks sneketis del maitinimosi nes kitu atveju uzmokestis gali isaugti ir dvigubai..
saintlina
2006 03 11, 18:00
mes irgi mokam 4 lt/val ir leidom valgyti pas mus. Kad apvalgo tikrai negaliu skųstis, bet arbata mažėja tokiais kiekiais, kad aš jau galvot pradedu - negi ji visą dieną paskui vaiką su arbatos puodeliais vaikšto?..
paselusi
2006 03 13, 01:21
Blemba kokios problemos kvailos kyla... Man gaila aukliu kurioms moka po 2 litus uz valanda ir dar skaiciuoja kiek ko suvalge.... Dirbu aukle daugiau kaip metus ir tokiu nesamoniu niekad nebudavo.... Valgyt galiu kiek noriu ir ka noriu ir moka zmoniskai... Buna ryte atejus visiem atnesu ko nors skanaus,buna kad mane palepina vakare saldainiais, buna kad saldytuve vien tarakonas is bado pasikores, tai be jokiu problemu arba ka nors nusipirke pasigaminam arba i kavine einam.... ne karto nesulaukiau priekaisto kad kazka suvalgiau ar pan., atvirksciai- barasi kad nevalgau beveik... Paskaicius Jusu visus baerius tai atrodo, kad aukle tai ne zmogus...  Linkiu Jums suprasti, kad kaip Jus elgsites su zmogumi, atitinkamai elgsis ir su Jumis (siuo atveju jusu vaiku)
Pagal susitarima, musu aukle ruosia pietus ir paietauja pas mus. Namuose daznai pietauju ir as, kartais ir vyras. Is ryto visada bunu suplanavus (pagal turimus produktus) kas bus pietums ir tai pasakau auklei, jei mesa su sriuba - dazniausiai bunu pradejus virti (isbrinkinus pupeles, atsildzius farsa ar zuvi)... Maista derinu pagal mazyle ir kazko ypatingo, sunkiau paruosiamo (cepelinu, suktinuku) neuzprasau. Kartais prasau, kad paruostu tik vaikiukui, o suaugusiems sugrizus paruosiu ka nors greito pati (kiausiniu, blynu...) o siaip sako, kad kartais geria arbatos, kai vaikas miega, jei norisi, kazko saldaus prie jos visada buna svetainej ant stalo... taciau per daug nepiknaudziauja nei saldumynais nei vaisiais... Manau jausciausi nejaukiai, jei bunantis mano namuose zmogus issitrauktu savo sumustinius - o be to, dar ir paauges vaikiukas gali pradet prasyti....
Upsiukas
2006 05 26, 13:51
Kai priiminėjom auklę, iš anksto sutarėm, kad mokam sutartą valandinį moketį + galėjo valgyt viską, kas yra šaldytuve ir šiaip namie. Tik bėda, kad ji valgė labai mažai, kartais prašydavome, kad ji nesikuklintų ir nebadautų, bet ji sakė, kad jai pakanka visko ir ji tikrai nebadauja. Auklė buvo labai geros dūšios moteriškė, išsiskyrėm su ašarom, dar tik mėnuo praėjo kai vaikas darželin eina, bet aš vis pasiilgstu mūsų auklytės
Mūsų mažylę taip pat prižiūri auklė. Sutarėm, kad valgys tai, ką ras. Gyvename labai nepatogioje vietoje - arti neturime parduotuvės, tad ne visada ir randa ką  Tada jauciuosi nepatogiai, nes ji taip pat žmogus, ir pavalgyti nori. Nors jos darbu patenkinta nesu.....Bet mūsų neapvalgo...
Rudakis
2006 05 26, 18:28
Musu aukle valgo ka randa saldytuve ir tikrai neapvalgo. Mokam 3lt. jei su vienu vaiku buna ir 4 jei su dviem. O be to ji labai daznai laikosi dietu. Pas mus be dirbdama numete 20kg. Kiti galvoja , kad neduodam jai nieko valgyt
sandralita
2006 05 26, 20:20
na as ir bandziau aukliaut svetimuos namuos...uzsieni..leido valgyt viska ka nori,bet man arba laiko nebudavo kol vaikas nemiegodavo,o jam uzmigus bijojau ka valgyt,nes atrodo pareis ir galvos kad as tik ir valgau..tai tik koki vaiko apgrausta pomidora ar sulciu pasimdavau..ir eidavau is nuobodumo namus plaut,nors man to daryt nereike..matyt itare kad nieko neimu,nes pries iseinant sodindavo prie stalo ir maitindavo..taip tesesi kokius 2 men,kol atsiveziau savo vaika ir aukliavau namuos..tiek tos mano patirties.
tiramisu
2006 05 29, 12:44
Mūsų auklė irgi valgo ką randa , kiek nori ir kada nori . Kažkaip nesijaučiu kad butume apvalgyti . Kaip tik man buna malonu pavišinti , kai turime ką nors skanaus , ir torto visada paliekam jei iš vakaro buvo balius ir per šventes įdedu kokį skanuminą . Ji mums kartais valgyt padaro , jei tuo momentu nieko nėra Šiap man atrodo viskas nuo žmogaus priklauso ir jo kulturos , jei auklė nepiknaudžiauja tai ir problemos nera jei žmogus užkanda Bet va sutikau buvusią bendradarbę , kuri šio momento auklė dirba vienoj šeimoj . Tai ji pasigyrė kad turi labai gerus šeimininkus , penktadienį brendžio taurelė įpylą , šaldytuvas pilnas delikatesų ir jį net namuose valgyt nedaro ir jos dukra penktuokė irgi užeina papietauti.  Tai man atvirai sakant pasidarė gaila šeimininku , nes ir mamytė ir dukrytė tokios apkunios , mėgstančios pavalgyti moteriškės  ir kaip aš supratau šeimininkai net ne žino kad auklė savo dukra maitina pas jos Bet tokiom gali ir neleisti , tai vistiek pasivaišins , ne pradėsi gi produktų persverinėti grižus  Ir galu gale kas čia per santykiai O savo auklei man maisto negaila , aš net nepastebiu kas suvalgyta o kad paskutinis kąsnį suvalgytum , tai taip dar nėra buves
saintlina
2006 05 29, 15:46
QUOTE(tiramisu @ 2006 05 29, 12:44) Bet va sutikau buvusią bendradarbę , kuri šio momento auklė dirba vienoj šeimoj . Tai ji pasigyrė kad turi labai gerus šeimininkus , penktadienį brendžio taurelė įpylą , šaldytuvas pilnas delikatesų ir jį net namuose valgyt nedaro ir jos dukra penktuokė irgi užeina papietauti.  Tai man atvirai sakant pasidarė gaila šeimininku , nes ir mamytė ir dukrytė tokios apkunios , mėgstančios pavalgyti moteriškės  ir kaip aš supratau šeimininkai net ne žino kad auklė savo dukra maitina pas jos Bet tokiom gali ir neleisti , tai vistiek pasivaišins , ne pradėsi gi produktų persverinėti grižus  Ir galu gale kas čia per santykiai  nenorėčiau, kad mano auklė taip elgtųsi.. o ir kitoj temoj skaičiau, kaip netikėtai grįžus mamytė rado visą auklės šeimą bepietaujančią.. neprideda garbės auklėms tokios personos, oi neprideda..
QUOTE(saintlina @ 2006 05 29, 16:46)  nenorėčiau, kad mano auklė taip elgtųsi.. o ir kitoj temoj skaičiau, kaip netikėtai grįžus mamytė rado visą auklės šeimą bepietaujančią.. neprideda garbės auklėms tokios personos, oi neprideda.. nesu pries, kad aukle pavalgytu... bet tikrai ne viska, ka randa saldytuve... gal jusu saldytuvuose nieko tokio nera, ko butu gaila, bet pvz. pas mane namie 2 saldytuvai ir tikrai ten ne virvigalis kabo  tegu valgo, normalu maista. nenumirciau, jei ten ir kokio pelesinio surio ar ikru uzkastu, svarbu, kad saiko neprarastu. nes dazniausiai taip buna, kad kai ateina zmogus is kitos aplinkos, pamato visokius "delikatesus", kazkas ten susisuka ir pradeda sluot viska podriad prarades saika... va kaip tik drauge iesko naujos aukles, tai skundes, kad jau pirma diena atejus is agenturos nauja aukle, pirma ka padare - tai atsidare saldytuva, paziuret kas valgyt yra, nes pagal kontrakta jai valgyt priklauso  o paskui tik nuejo su vaiku susipazinti
tiramisu
2006 05 29, 20:11
Kažkaip aš auklei ir neminėjau, ka galima valgyi o ką ne . Bet pastebėjau , kad lašišos , pelesinį sūrį ar ikrus ar dar ką nors iš brangesniu dalykėliu ji ir nelėčia . Aš atvirkščiai kartais jai prieš išeidama pasiulau , kad pasivaišintu , bet jei ji ir pasivaišino , tai tiek kad aš ne labai pastebiu . man atrodo jei auklė nachališkai elgesi , jūs jos nepakeisit ar maitynsit ar ne . Norės tai ir šampuno nupils , ir milteliu išneš ir tualetinio popieriaus nuvynios . Jei aš pastebėčiau , kad mano auklė piknodžiauja mano pasitykėjimno , gal kitos ieškočiau . Vistiek gi ir būtą palieki , ir raktus ir masė kitu daiktu
adrytės mama
2006 06 02, 09:06
Kas liečia maistą, tai su aukle sutarėm iš karto, kad ji gali valgyti viską, ką randa šaldytuve. Iš anksto perspėjau, kad namuose retai ras karšto maisto, t.y. tokio, kuris būtų pagamintas iš vakaro ir paliktas pasišildymui, kadangi gaminu tik vienam kartui, nes antrą kartą kažkaip nėra mėgėjų tą patį valgyti. Problemų dėl maisto valgymo kaip ir nekyla, na, bent jau man nieko nesako, nes šaldytuve visada randa ką suvalgyti, tačiau kas liečia tvarką.. oi oi oi.. nelabai smagu grįžus namo ant stalo rasti auklės apgraužtą obuolį...neišpsiplautą puodelį po kavos gėrimo...
*laimuze*
2006 10 07, 21:00
Manyciau kad reikia pasikalbeti jeigu ji tinka kaip vaiko aukle,kitu atveju jus dar daugiau erzins jos landziojimas i saldytuva ir aukle reiks keisti.Juk suauge zmones ir kur gi jos supratimas kad ne is gero gyvenimo isejot i darba ir samdot vaikui aukle.
vis del to patarciau pradet ieskot kitos - juk samdai aukle ne tik del vaiko - svarbu ir geri santykiai, o ne trintis...
Antilope
2006 10 24, 14:53
Na su maistu ir mes turim patirties. Pries tai Igna kit aaukle priziurejo ir dar mergaite atsivesdavo, tai nespedavom maisto pirkti, o isejus priaiskino, kad per mazai jai valgyt buvo, bulkuciu per mažai, karbonadu triju abiem neužtekdavo ir pan... Darydavosi pusryčius, pietus ir vakariene, ir dar paaiskindavo kad mano vaikas suvalgo 2 sūrelius, kai prie manęs jis tik 0,5 suvalgydavo. dabartine aukle irgi jauciame, kad turime, tačiau žymiau mažiau... dabar galvoju, kad geriau vaika vesti pas aukle i namus, tai mžiau problemų kyla, o atlyginimą moki nustatytą, nes dabar tai nelabai žinom kiek ta auklė kainuoja
|
|