Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar/kaip maitinate aukles?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
jurgytia
Mes tai susitarę, kad auklė pas mus viską valgys ir gers. Bet kažkaip vis turiu priminti, nes toks vaizdas, kad jinai beveik nieko nevalgo ir negeria. Tai kai primenu, kad viską valgytų, tai sako, kad jinai mažai valgo. tongue.gif Tai daugiau nieko ir nebesakau.
Ieva101
Kazin ar jos visos problemos tik del maisto.... Kompleksiskai paziureciau i sia problema ir bandyciau keisti.
Zinau ka tai reiskia: pasakyti atia vienai, susirasti kita... Na bent yra tam tikrai pozymiai daug apibudinantys zmogu ir aisku jo galima santyki su vaiku, tad toliau gali buti tik problemos, o kam ju reikia, jei dar uz tai moki pinigus.
Pamenu, kai atrinkinejau aukles vienos pagrindinis klausimas buvo ar jai bus duota pavalgyti ir ko. Ai dar ar reikes vaika nesioti i ketvirta auksta, ar ji gali pati uzlipti. Apsispresti del sios aukles po jos isejimo net nereikejo.
Kokete
Mes turėjom jau ne vieną auklę - su pirma buvom susitarę, kad pas mus valgys pietus, tai ji valgydavo ir pusryčius, ir pietus, ir pavakarius, ir tikriausiai dar namo parsinešdavo... kažkoks košmaras, kai prisimenu, kad kiekvieną vakarą reikėdavo gaminti maistą vaikui rytojui ir auklei, nes ji nemokėjo net kiaušinienės išsikepti (jai buvo 35 m). Būdavo prigaminu, kaip man atrodo, dviem dienoms mums su vyru, o grižę iš darbo nerasdavom ką valgyti....Po to mes ją atleidom, ne dėl valgymo, bet dėl kitų priežasčių. Tai turėjom kitą, kuri vieną kartą pareiškė, kad pas mus nėra ko valgyti, nors buvau palikus dešrelių, o jai pavyzdžiui skaniau kepta lašiša....
Po to turėjom dar vieną, kuri nešdavosi savo maistą. Ir nesijaučiau aš nepatogiai, kad auklė nešasi maistą, juk mums ji negamindavo. O juk ir mūsų darbe niekas nemaitina.
Dabar bandom dar vieną auklę, tai sutarėm, kad pasidarys sumuštinių ar valgys tą ką vaikui padaro, nelabai aš norėjau su tuo sutikt, bet juk visada ieškai kompromiso.
Šiaip tai man labai jau keistai skamba pastovus auklių klausimas, o ar duosit valgyt, skamba taip, kad atrodo jos čia kaip į kokį kabaką ateina pavalgyt, o vaiko priežiūra tik tarp kitko....
geroji
QUOTE(Shanti @ 2006 10 26, 17:15)
Mūsų auklė vakar tiek kirto, kad šiandien negalėjo ateit į darbą - skrandis sustojo. Net ir jai buvo per daug  lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif juokas pro ašaras

na, tariantis su aukle ir mums tą klausimą aptarti teko. Bet kadangi dirbu pusdienį, per daug problemų ir neiškilo. Sutarėme, kad jei randa, tai ima iš šaldytuvo ką nori, bet specialiai aš maisto ruošti tikrai neruošiu, nemėgstu aš virtuvės ir viskas. Kavą arbatą žinoma ji geria, bet nepastebėjau kad piktnaudžiautų, atsineša savo maisto, kartais ir mums ką pagamina.
Rodinka
Musu aukle valgo pas mus. Bet nedaug wink.gif Tikriausiai todel, kad saldytuve nera daug maisto - mes su vyru valgome sumustinius, uzplikomas koses, jogurtus ir t.t. Tik savaitgali pasigaminu kazko daugiau. Ji panasiai ir valgo - sumustinius, kartais kokios koses issiverda. Kartais net paraginu, kad valgytu ir nesikuklintu.

Tik kava labai greitai dingsta wink.gif Mes su vyru labai nedaug jos geriame, o aukle kiekviena diena po puodeli-du... Bet tegul tai buna didziausia musu problema tongue.gif
crazy babe
na as pati dirbau aukle blush2.gif man irgi liepdavo valgyt, bet as nesu is tu rajuniu, tai ir man sakydavo, kad visa diena tikriausiai badavau lotuliukas.gif kiba, ka palikau saldytuve, ta pati ir radau blush2.gif o siaip, jei samdyciau aukle, tikrai nenoreciau, kad visa mano maista suestu atsiprasant doh.gif noreciau, kad aukle butu kaip mano sesuo - bet ko nevalgo, derina maista ir valgo ne po daug thumbup.gif
Gabju
QUOTE(jurgytia @ 2006 10 24, 16:34)
Mes tai susitarę, kad auklė pas mus viską valgys ir gers. Bet kažkaip vis turiu priminti, nes toks vaizdas, kad jinai beveik nieko nevalgo ir negeria. Tai kai primenu, kad viską valgytų, tai sako, kad jinai mažai valgo.  tongue.gif Tai daugiau nieko ir nebesakau.
*

Mūsų auklė taip pat nieko nevalgo, na bent aš nepastebiu, kad valgytų, bet tai mane šiek tiek nervuoja blush2.gif . Ji daro mažiui valgyt, tai gal tada pavalgo g.gif Manau, jei žmogus dirba, tai turi pavalgyt
VIP
Laba diena. Perskaiciau beveik visus pasisakymus ir pasidare ir juokinga, ir graudu. Pati esu abejonese, ar leisti auklei valgyti, ar geriau moketi daugiau pinigeliu. Tai kol ji nepradejo dar dirbti pas mane, tarsiuosi. Pati esu truputi dirbusi aukle ir tikrai nieko neapvalgydavau, o dar skusdavosi, kad nieko nevalgau. Zinoma, pinigeliu gaudavau mazokai, tai gal norejo kompensuoti maistu. Linkiu visoms sekmes su savo auklem 4u.gif
Flo
nestuke.gif
šarlotė
Aš savo auklei leidžiu valgyt bet ką - ką tik randa šaldytuve, bet ji kategoriškai atsisako - sako turi savo, ji taip pripratusi. Net arbatą savo nešasi doh.gif .
Man nesmagu, kad ji tempiasi maistą iš namų - kai galų gale jai juokingą sumą moku blush2.gif (300lt).
Hermion@
QUOTE(jurgytia @ 2006 10 24, 15:34)
Mes tai susitarę, kad auklė pas mus viską valgys ir gers. Bet kažkaip vis turiu priminti, nes toks vaizdas, kad jinai beveik nieko nevalgo ir negeria. Tai kai primenu, kad viską valgytų, tai sako, kad jinai mažai valgo.  tongue.gif Tai daugiau nieko ir nebesakau.
*

Mūsų auklė irgi beveik nevalgo - kūdinasi tongue.gif Namie beveik visuomet būna "šilto" maisto, bet ji pasidaro sumuštinuką, kavos išgeria ir viskas. Iš pradžių man net nesmagu buvo, kad ji alkana sėdi g.gif bet juk ji ne mažas vaikas, norės - pavalgys, tai dabar nebesuku galvos.
JOLITUKAS
Perskaičiau pavadinimą ir truputį juokas suėmė biggrin.gif Pagalvojau, kad auklė jau didelė ir pati pavalgo, maitint jau nereikia... O jei rimtai, tai ir man nesmagu buvo, kad auklė nieko nevalgė, bet po to pamaniau, kad suaugęs žmogus - iš bado nemirs... bigsmile.gif Na dabar įsidrasino turbūt tai papietauja kartu su dukra..
Villke
Aš neprieštarauju, kad auklė valgytų pas mus. Kažkaip visą dieną būti nevalgius... g.gif Auklė sakė, kad atsineš savo maistą, bet aš jai pasiūliau, kad gamindama mažylei pasidarytų ir sau. Atrodo taip ir daro smile.gif Kolkas viskas čiki
Aiira
Na pas mus su auklės valgymu viskas tvarkoje. Kai atėjo dirbti iškart pasakiau kad specialiai jai negaminsiu, o kas yra šaldytuve viską galima valgyti, ar pasigaminti, kol vaikas miega. Tai jai yra padaryta ji valgo "rimtą" maistą, o jai nėra-tai ir sumuštinių užtenka. Šiaip dėl maisto visai neišranki, ir ne ''ėdrūnė'' kokia. O jai šaldytuve kokių delikatesų pridėta, tai ji jų neliečia, nebent jai pasiūlau, bet ir tai tik paragauja su saiku.
jka
Vat idomu kiek kartu mamos DARBE gauna valgyt?
Ir po kiek kartu joms darbdavys leidzia valgyt? Nesvarbu, ar tik kavikes, ar tik kotletuko.

Priimdama aukle i darba is kart sutareme, arbata/kava - prasom; visa kita jos.

Lakūdra
QUOTE(jka @ 2007 02 01, 16:35)
Vat idomu kiek kartu mamos DARBE gauna valgyt?
Ir po kiek kartu joms darbdavys leidzia valgyt? Nesvarbu, ar tik kavikes, ar tik kotletuko.

Priimdama aukle i darba is kart sutareme, arbata/kava - prasom; visa kita jos.
*

mama gauna pietu pertrauka, per kuria gali iseiti pavalgyti
Apus
Pas mus kaskaip viskas labai paprastai su tuo maistu gaudavosi. Sakiau jei norit valgot kas yra saldytuve, geriat kava, arbata nu zodziu kas yra ta valgot. bet ji niekada nepiknaudziavo netgi savo sumustekus atsinesdavo, kuriuos mano pipiras suvalgydavo ( svetimi skanesni) biggrin.gif , tai ji po to specialiai nesdavosi kad tik vaikas valgytu, nors namie pilnas saldytuvas visko buvo lotuliukas.gif . Tai as jei sakydavau vaikas jusu suvalgo, jus sau pasidarykit musu. Bet gal tik kartais ir pasidarydavo. Nu nepastebedavau kasko. O net kava gerdama pasakydavo isgeriau kavos nes galva skaudejo. Ir sakiau kad neatsiskaitinekit man, bet ji matyt jau tokia natura buvo. Ai kokia as gera aukle turejau....
jka
QUOTE(Puikutė @ 2007 02 02, 11:41)
*

O Puikute turi net dvi pertraukeles, kai maze miega! Tad gali pasisildyti kotlieta net du kartus smile.gif Ir netgis parasyti n komentaru internete lotuliukas.gif

JM
QUOTE(jka @ 2007 02 02, 14:54)
O Puikute turi net dvi pertraukeles, kai maze miega! Tad gali pasisildyti kotlieta net du kartus smile.gif Ir netgis parasyti n komentaru internete  lotuliukas.gif
*

Tai,kad ne tik pertraukeles,bet visas pertraukas,juk rase,kad jos priziurimas vaikutis miega du kartus po 2 val doh.gif
Lakūdra
QUOTE(jka @ 2007 02 02, 13:54)
O Puikute turi net dvi pertraukeles, kai maze miega! Tad gali pasisildyti kotlieta net du kartus smile.gif Ir netgis parasyti n komentaru internete  lotuliukas.gif
*

doh.gif o kam man kazka sildytis, jei man nereik nieko is namu nestis, ir esu uz tai kad ir turi nereiketi
jka
QUOTE(Puikutė @ 2007 02 02, 15:04)
doh.gif  o kam man kazka sildytis, jei man nereik nieko is namu nestis, ir esu uz tai kad ir turi nereiketi
*

Hmmm, tai valgai sumustinius.... Vargsiuke biggrin.gif
Lakūdra
QUOTE(jka @ 2007 02 02, 16:10)
Hmmm, tai valgai sumustinius.... Vargsiuke  biggrin.gif
*

nea bigsmile.gif man pakankamai kotletu palieka bigsmile.gif
dange
QUOTE(Puikutė @ 2007 02 02, 10:41)
*

Taip, darbdavys skiria laiką per kurį darbuotojui numatoma galimybė pavalgyti, bet nereikėtų to painioti su įsipareigojimu maitinti darbuotoją iš savo lėšų ax.gif
Lakūdra
QUOTE(dange @ 2007 02 02, 18:07)
Taip, darbdavys skiria laiką per kurį darbuotojui numatoma galimybė pavalgyti, bet nereikėtų to painioti su įsipareigojimu maitinti darbuotoją iš savo lėšų  ax.gif
*

as nepainioju, bet jeigu tu nemaitini, skiri laika per kuri aukle galetu grizt namo ar kur nueiti papietauti smile.gif
jka
Ko gero situacija priklauso nuo pacio zmogaus.
Mano istorija tokia, kadangis pinigu ne kalnai, kai samdziau pirma aukle - sutareme kad maista nesasi savo, o arbata/kava/cukrus - prasom. Na ir kas nutiko.... Mergina valgydavo po 4-6 kartus i diena, arbatos/kavos greit nebeliko, atsiprasant tualetinio popieriaus kiekviena diena po ritineli, uz vandeni saskaita blink.gif Tai labai dziaugiausi kad sutariau nors maista savo nestis. Nors is paziuros ne neitartum kad tiek cepelinu telpa per diena smile.gif bo kuda kaip dviratis.
Na, su antra irgis taip tariausi - maistas savo, kava/arbata/cukrus musu.... Bet dabar mielai pasiulau atverti saldytuvo dureles, ir visada nuperku saisainiuku prie kavos... Nes nu moteris wub.gif ....man kaip mama... O mamos nevalia alkanos palikt smile.gif
Tad kaip kokis zmogus, kaip kokia pinigine situacija.
Linkejimai!
Kokete
QUOTE(jka @ 2007 03 21, 13:35)
.... Mergina valgydavo po 4-6 kartus i diena, arbatos/kavos greit nebeliko, atsiprasant tualetinio popieriaus kiekviena diena po ritineli, uz vandeni saskaita  blink.gif  Tai labai dziaugiausi kad sutariau nors maista savo nestis. Nors is paziuros ne neitartum kad tiek cepelinu telpa per diena  smile.gif bo kuda kaip dviratis.
*

..oi kokia pažįstama situacija, tik mes buvom sutarę, kad auklė valgys mūsų maistą....tai mums su vyru grįžus iš darbo valgyti jau nebūdavo ką.... biggrin.gif , nors kiekvieną vakarą prigamindavau kalnus.... Toliau samdydama aukles tos klaidos jau nepakartojau - maistas būdavo jų.
vaivos juosta
Manoji auklė dirba tik iki pietų, tai su valgiu problemų kaip ir nėra. Nors sakiau, kad gali imti kavą, arbatą ar iš šaldytuvo ką nori, bet ji moteriškė labai paprasta, kaimietė. Jei įduodu pyrago, tai parsineša namo smile.gif .
Fresh;]
Jei jusu auklyte dirba pilna darbo diena, o jus negryztate namo visa diena, manyciau galima butu palikti porcija maisto leksteleje i saldytuva ideti pasakyti kad yra ir ner problemu vyro maistas nesuvalgytas ir visi ramus blush2.gif 4u.gif
Kokete
QUOTE(flag @ 2007 04 11, 20:54)
Jei jusu auklyte dirba pilna darbo diena, o jus negryztate namo visa diena, manyciau galima butu palikti porcija maisto leksteleje i saldytuva ideti pasakyti kad yra ir ner problemu vyro maistas nesuvalgytas ir visi ramus  blush2.gif  4u.gif
*

...sutinku, kad problemu nebutu, bet ne visi supranta, kad jei saldytuve yra maisto nebutina visa ji suvalgyti thumbup.gif
Cia pas mus buvo toks labai isskirtinis avejis, manau, - aukle kuda kaip dviratis, bet gali suvalgyt 4 kotletus (didelius, -vyras 2 suvalgo) ir pan... Manau, kad ne tik valgydavo pati, bet ir seimai vakariene parnesdavo....
Lakūdra
QUOTE(jka @ 2007 03 21, 14:35)
Ko gero situacija priklauso nuo pacio zmogaus.
Mano istorija tokia, kadangis pinigu ne kalnai, kai samdziau pirma aukle - sutareme kad maista nesasi savo, o arbata/kava/cukrus - prasom. Na ir kas nutiko.... Mergina valgydavo po 4-6 kartus i diena, arbatos/kavos greit nebeliko, atsiprasant tualetinio popieriaus kiekviena diena po ritineli, uz vandeni saskaita  blink.gif  Tai labai dziaugiausi kad sutariau nors maista savo nestis. Nors is paziuros ne neitartum kad tiek cepelinu telpa per diena  smile.gif bo kuda kaip dviratis.
Na, su antra irgis taip tariausi - maistas savo, kava/arbata/cukrus musu.... Bet dabar mielai pasiulau atverti saldytuvo dureles, ir visada nuperku saisainiuku prie kavos... Nes nu moteris wub.gif  ....man kaip mama... O mamos nevalia alkanos palikt smile.gif
Tad kaip kokis zmogus, kaip kokia pinigine situacija.
Linkejimai!
*

kaip tau nebus kuda jei visa diena vien arbata alki malsindavo biggrin.gif
j7777
Mes tai susitarem kad aukle valgys musu maista, kol kas viskas tvarkoj. Net nepastebiu ar ji valgo ar ne, toks jausmas kad is vis alkana sedi. g.gif Retkarciais net paskambinu jai pasakau kad pavalgytu.
lialka
QUOTE(j7777 @ 2007 04 12, 13:43)
Mes tai susitarem kad aukle valgys musu maista, kol kas viskas tvarkoj. Net nepastebiu ar ji valgo ar ne, toks jausmas kad is vis alkana sedi. g.gif  Retkarciais net paskambinu jai pasakau kad pavalgytu.
*

Nusprendžiau pasisakyti ir aš iš auklės pozicijos. Prieš pirmąjį savo vaikutį teko dirbti aukle. Buvom sutarę maitinimą. Bet "gera" situacija buvo... Šeima KARTAIS tik gamindavosi vakarienę, tad pagaminto maisto kitą dieną nebūdavo. Et, tiek to, vis tiek vaikiukui gamint turėdavau aš. Bet būdavo KARTAIS net tokia situacija, kai mamytė pasakydavo: "pagamink KĄ NORS". O šaldytuve be sviesto ir praimto šampano butelio ar vyno daugiau nieko nėra doh.gif Iš ko??? Apie mano valgį net kalbos nebelikdavo. doh.gif Tylėjau. Nors labai skaudu buvo. Rasdavau kokių makaronų tai vaikiukui ir sau išvirdavau, o jei jų nebūdavo, tai būdavo vaikui Hipp košyčių... Kažin, man irgi jas reikėdavo valgyt? g.gif Bet visada būdavo palikta vaikui glaistytų sūrelių. Tada mąstydavau, kad kita mano vietoj tyčia tuos sūrelius už mažiuką sukirstų, bet aš negalėjau, nes gaila mažylio. verysad.gif O pats geriausias "pokštas" būtent tas, kad mamytė klausdavo: "Ar valgei ką nors?" doh.gif g.gif
Paskui prasidėjo tokie "bajeriukai" kaip cukraus nebuvimas namie. Tęsdavosi savaitėmis tokie pokštai. Sakydavo: "va, šaldytyve yra balto šokolado, mes pamiršom cukraus, tai su juo saldinamės..." doh.gif O aš tuo metu jau laukiausi pirmus mėnesius... Tai man vien nuo tokios minties bloga likdavo... doh.gif

Žodžiu, verkt norėjosi nuo tokios situacijos..., nuo tėvų nesupratingumo... doh.gif Po pusmečio darbo išėjau iš tos šeimos, nes atsineštais sumuštiniais vien nestuke.gif neturėtų maitintis. Be to taip ir nesitarėm... schmoll.gif
jka
QUOTE(Lakūdra @ 2007 04 12, 11:15)
kaip tau nebus kuda jei visa diena vien arbata alki malsindavo biggrin.gif
*

Tiesa pasakius buvau keleta kartu "nesavo" noru likusi namuose. Tai broleli, kai pamaciau kiek kartu ir po kiek ji niam daro, ir dar kokie patiekalai! ... swoon.gif
Todel labai dziaugiausi, poto kai pamaciau, kad sutariau atsinesti savo maista. Tik buvo gaila, kad laikas skirtas vaikui buvo praleidziamas savo skrandzio reikmem...
As tikrai nesu pries aukliu maitinima, tiesiog manau, kad cia yra kiekvienos seimos finansines isgales.

ciuciundra
Hm... mūsų auklė pusryčiauja-pietauja-vakarieniauja (dirba nuo 9 iki19) pas mus namuose. Na taip tarėmės. Mano vyras tik nustebęs, kad ji net iš namų nepusryčiavus išlekia smile.gif Neskaičiuoju aš jos kąsnių, valgo ką nori. O kai žinau, kad šaldytuve vakuumas - palieku šiek tiek pinigų, kad kažką nusipirktų pietums (gamina ir vaikui).

Vienas tik pastebėjimas. Kadangi auklė labai plepi, tai prasitarė: jos draugė neva pasakė, kaip čia jai gerai, maistas nekainuoja. o jinai mat atsakė: "aha, penkios dienos - o savaitgalis?"
Kai kuriems žmonėms, pastebėjau, visada kažko truksta...
JM
QUOTE(ciuciundra @ 2007 05 02, 17:59)
Hm... mūsų auklė pusryčiauja-pietauja-vakarieniauja (dirba nuo 9 iki19) pas mus namuose. Na taip tarėmės. Mano vyras tik nustebęs, kad ji net iš namų nepusryčiavus išlekia smile.gif Neskaičiuoju aš jos kąsnių, valgo ką nori. O kai žinau, kad šaldytuve vakuumas - palieku šiek tiek pinigų, kad kažką nusipirktų pietums (gamina ir vaikui).

Vienas tik pastebėjimas. Kadangi auklė labai plepi, tai prasitarė: jos draugė neva pasakė, kaip čia jai gerai, maistas nekainuoja. o jinai mat atsakė: "aha, penkios dienos - o savaitgalis?"
Kai kuriems žmonėms, pastebėjau, visada kažko truksta...
*

blink.gif blink.gif blink.gif
gerai,kad dar nepraso maisto savaitgaliui ideti doh.gif lotuliukas.gif
Fresh;]
Draugei buvo toks atvejis. Dirbo ji auklyte, dėl maisto buvo susitarta, kad ji nešis savo maistą ir turės laiko pavalgyti kai vaiktį užmigdys pietų miegelio. gerai ateina ji vieną dieną su maistu savo pabūna su vaiku, vaikas sako "valgyt noriu" atsidaro Miglė šaldytuvą tuščia, bet ne ta prasme kad tuščia kad ten svisto yra duonos truputėlį, ne šaldytuvas tuščias tik kažkokia uogienė stovi supelyjus. Draugė ir galvoja ka daryt nei pinigų nepaliko kad vaikutį pamaitintų nei šaldytuve ko yra....tai ji paėmė savo maistą ir su vaiku pasidalino, vaikas kiek norėjo suvalgė o jai kas liko... grįžta tėvai namo draugė pasako kad šaldytuvas tuščias buvo vaikas mažai valgė nes jos atsinešto maisto mažokai buvo. Tai mama pradėjo isterikuot kokia čia auklė, kad vaiko pamaitint negali. Tai tik tada kai tėtis vaikelio atėjo tik tada išsiaiškino, kad blogai padarė, kad nepasakė, kad pinigų nepaliko vaikučio maistui... huh.gif aš tai apstulbus buvau kai papasakojo, gerai kad tėtis ten normalus pasitaikė tai atsiprašė ir davė kelis litus už tą jos maistą ...Žodžiu buvau apstulbus dėl mamos poelgio ir reakcijos mega_shok.gif tikiuosi nė viena auklytė pas tokią ar panašią šeimynėlę nepaklius... wink.gif
Paloma:)
QUOTE(PureLife @ 2007 05 04, 16:26)
Draugei buvo toks atvejis. Dirbo ji auklyte, dėl maisto buvo susitarta, kad ji nešis savo maistą ir turės laiko pavalgyti kai vaiktį užmigdys pietų miegelio. gerai ateina ji vieną dieną su maistu savo pabūna su vaiku, vaikas sako "valgyt noriu" atsidaro Miglė šaldytuvą tuščia, bet ne ta prasme kad tuščia kad ten svisto yra duonos truputėlį, ne šaldytuvas tuščias tik kažkokia uogienė stovi supelyjus. Draugė ir galvoja ka daryt nei pinigų nepaliko kad vaikutį pamaitintų nei šaldytuve ko yra....tai ji paėmė savo maistą ir su vaiku pasidalino, vaikas kiek norėjo suvalgė o jai kas liko... grįžta tėvai namo draugė pasako kad šaldytuvas tuščias buvo vaikas mažai valgė nes jos atsinešto maisto mažokai buvo. Tai mama pradėjo isterikuot kokia čia auklė, kad vaiko pamaitint negali. Tai tik tada kai tėtis vaikelio atėjo tik tada išsiaiškino, kad blogai padarė, kad nepasakė, kad pinigų nepaliko vaikučio maistui... huh.gif aš tai apstulbus buvau kai papasakojo, gerai kad tėtis ten normalus pasitaikė tai atsiprašė ir davė kelis litus už tą jos maistą ...Žodžiu buvau apstulbus dėl mamos poelgio ir reakcijos mega_shok.gif  tikiuosi nė viena auklytė pas tokią ar panašią šeimynėlę nepaklius... wink.gif
*

Siaubas doh.gif
Sadovile
Visada palieku maisto. Jei neiseina normaliu pietu pagaminti, tai bent jau desreliu nuperku ax.gif ax.gif ax.gif
Negi laikysi zmogu per diena nevalgiusi???
bordo68
Sveiki. Atsiprasou uz klaidas.Mes su vyru paprasti darbeninkai.mano alga 1000lt,vyru panosi. Aukle pasomdit mum g.gif schmoll.gif O vaikas nekaip nenori likti darzele doh.gif savaite pratinou net 30 min..nepaseleka. dabar iseina,kad aukle prabanga.Kiek zinou ir mum algas jou 3 metai nekele,ir darbe valgit ne duoda verysad.gif Manou reike moket uz darba mirksiukas.gif o visa kita kaip premija.Turiu pazistamu,ir gerdejou apie aukes,tai visem venodei moket negalima.Mano drauges mama aukle,tai musu darbe preziureju net 3 vaikus,kas met po viena.Alga 650lt+nuolatines autobusui,per sventes jai premija,Aukle auksas pati gamino,vaika i teatra,zoosoda vedi,pas gydetojus.Nama tikrai nevali ir neprase pinegu.Labei geila nuo dabar isviko i Anglija.
Idomu kiek jusu alga g.gif
Magnifique
Na as pvz:budawau nuo 8 iki 17-18 ir niekad nieko nevalgydavau.Ryte uzkasdavau namie,o poto grizusi ir kazkaip nei alkana jaudavausi,nei ka. ax.gif tongue.gif
As kai dirbau aukle,parvesdavau Neda namo ir pabudavau su juo kol grizdavo mama,tai nieko is ju maisto tikrai neemiau doh.gif Jei noredavau nusipirkdavau einant is darzelio koki sokoladuka ar saldainiu ir valgydavom kartu su Neduku lotuliukas.gif Juokdavosi is musu jo mama biggrin.gif
Magnifique
As kadangi su pypliais dirbau tai apie koki nors dalinimasi net kalbos but negalejo biggrin.gif schmoll.gif
QUOTE(Ruta1992 @ 2007 05 07, 20:56)
As kadangi su pypliais dirbau tai apie koki nors dalinimasi net kalbos but negalejo  biggrin.gif  schmoll.gif
*

Tai su mazesniais aisku,bet su didesniais visai kitas reikalas 4u.gif
Gilute
Musu auklyte visada savo maisto atsinesa.As jai jau pirma diena pasiuliau naudoti musu kava, arbata ir cukru, bet kiek maciau, pati visa tai atsinesa. Kai iskepu kokio pyrago, apkepo, ar ko skanesnio, visada pasiulau. Pasivaisina. Ir savo maistu mazyle pavaisina, nors maistelio tai visada daugiau nei reikia palieku. Jau pastebejau, kad tik atejus auklei, zuikyte lenda i jos tase. Pati aukle ismoke, nes vis atnesa ko skanaus. I musu, ar kitu zmoniu tases ji niekada nosies nekisa...
Man kartais net nepatogu, todel labai dziaugiuosi, kai ji mano paliktu pyragu vaisinasi.
Pastaruoju metu maze vis atsisako pusryciu, galvoju, ar tik nelaukia auklytes ir jos maistelio g.gif tongue.gif
Ir siaip musu auklyte thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Labai ja dziaugiames.
Upokšnis
Samdant auklę irgi iškilo dilema dėl maisto. Tai ji pati pasiūlė pridėti 1 lt/dienai doh.gif ir ji pati atsineš savo maistą. Pridėjom daugiau ir problema išspręsta.
sandddra
Kai aš dirbau aukle, tai net arbatos nepasitaisydavau svetimuose namuose smile.gif Saugojau 1m.9mėn. mergytę ir kai išeidavom pasivaikščioti, užsukdavom pas mane į namus ir aš užkasdavau :)Na aišku, gerai, kad netaip toli ir gyvenom viena nuo kitos smile.gif Dirbdavau iki 16 ar 17 val. tai grįžusi po darbo vėl pavalgydavau smile.gif
12345
QUOTE(sandddra @ 2007 05 22, 13:44)
Kai aš dirbau aukle, tai net arbatos nepasitaisydavau svetimuose namuose smile.gif Saugojau 1m.9mėn. mergytę ir kai išeidavom pasivaikščioti, užsukdavom pas mane į namus ir aš užkasdavau :)Na aišku, gerai, kad netaip toli ir gyvenom viena nuo kitos smile.gif Dirbdavau iki 16 ar 17 val. tai grįžusi po darbo vėl pavalgydavau smile.gif
*

verysad.gif Dar sakyčiau labai pasisekė,kad pasivaikščiojimus į savo namus su vaiku nesuupyko.Aš nesuprantu,kaip galima nesikalbėti su šeima,kurioje dirbi/si aukle apie maitinimą,kad net arbatos negali po to atsigerti.Galvoje netelpa,kad to galėtų neleisti.Pagaliau savo galima atsinešti ir paprašyti pasidėjimui šaldytuve vietos vienam kartui.Po to kitą dieną vėl atsinešti.Ką, blogai?Nesuprantu žmonių,paliekančių savo vaikus žmogui,kurio net žmogumi nelaiko.
vaiddda-d
Vienoj seimoj dirbdama vaikams pietus gamindavau pati,aisku ir valgydavau .Sakydavo jog esu ju seimos nare,net atejusi rasdavau kava paruosta.Kitoj seimoj taip pat valgydavau,o jei maisto perdaug likdavo tai net klausdavo kita diena kodel nieko nevalgiau blush2.gif Kad ir duoda maista,kazkaip nepatogu budavo ryti be saiko.
Dar kitoj seimoj maisto neduodavo,tevams gryzus pietauti,gryzdavau pietu ir as.Bet kavos puodeli per diena isgerdavau(patys pasiule)
12345
QUOTE(Gyvatuke @ 2004 07 29, 21:42)
Na man iskilo toks klausimas. Pas mane aukle dirbs nuo 8 iki 14 val. Aisku tiek laiko nevalgiusi nebus. Dukryte mazute, turi savo maisteli, mes su vyru valgom na.. kaip cia issireiskus.. Sveikai, ar sportiskai, pns. Zodziu kruopos, liesa virta mesa, varske ir t.t.  Tai man idomu ar auklei  reikia pirkti specialiai maista, ir ar ji pasidarys pati ir t.t.  ir kiek dar mazdaug papildomai tai kainuos per diena.. (nes ir taip uz valanda jos nemazai nori.. ) g.gif
Kaip daro jusu aukles?
Gal ir durnas klausimas, bet.. man idomu.. g.gif  laugh.gif
*

Siūlyčiau,kad auklė valgytų ką randa jūsų,tačiau paaiškinkite,kad pageidautumėte ir savo prisidėti,nes atskirai gaminti neturite galimybės.O specialiai pirkti tiktų nebrangūs ir patogūs produktai:sūris(nebrangus,nedideliu kiekiu),dešra(nedaug,nebrangi),sviestas ar margarinas,kiaušiniai,pienas,duona,dešrelės(mažu kiekiu),mineralinis ar vanduo,kad karštą dieną visiems būtų ne problema.Tik nereikėtų akcentuoti auklei,kad jai perkate.Tiesiog pasiūlykite pasigaminti užkandžių(sumuštinių) iš esamų produktų.Tai ir gražus gestas ir patogu visiems,ir nebrangu.Sėkmės.
vaiddda-d
QUOTE(12345 @ 2007 05 26, 18:15)
Siūlyčiau,kad auklė valgytų ką randa jūsų,tačiau paaiškinkite,kad pageidautumėte ir savo prisidėti,nes atskirai gaminti neturite galimybės.O specialiai pirkti tiktų nebrangūs ir patogūs produktai:sūris(nebrangus,nedideliu kiekiu),dešra(nedaug,nebrangi),sviestas ar margarinas,kiaušiniai,pienas,duona,dešrelės(mažu kiekiu),mineralinis ar vanduo,kad karštą dieną visiems būtų ne problema.Tik nereikėtų akcentuoti auklei,kad jai perkate.Tiesiog pasiūlykite pasigaminti užkandžių(sumuštinių) iš esamų produktų.Tai ir gražus gestas ir patogu visiems,ir nebrangu.Sėkmės.
*

Nesupyk,bet tavo komentaras gerokai paveluotas mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.