Mes tai susitarę, kad auklė pas mus viską valgys ir gers. Bet kažkaip vis turiu priminti, nes toks vaizdas, kad jinai beveik nieko nevalgo ir negeria. Tai kai primenu, kad viską valgytų, tai sako, kad jinai mažai valgo.
Kazin ar jos visos problemos tik del maisto.... Kompleksiskai paziureciau i sia problema ir bandyciau keisti.
Zinau ka tai reiskia: pasakyti atia vienai, susirasti kita... Na bent yra tam tikrai pozymiai daug apibudinantys zmogu ir aisku jo galima santyki su vaiku, tad toliau gali buti tik problemos, o kam ju reikia, jei dar uz tai moki pinigus. Pamenu, kai atrinkinejau aukles vienos pagrindinis klausimas buvo ar jai bus duota pavalgyti ir ko. Ai dar ar reikes vaika nesioti i ketvirta auksta, ar ji gali pati uzlipti. Apsispresti del sios aukles po jos isejimo net nereikejo.
Mes turėjom jau ne vieną auklę - su pirma buvom susitarę, kad pas mus valgys pietus, tai ji valgydavo ir pusryčius, ir pietus, ir pavakarius, ir tikriausiai dar namo parsinešdavo... kažkoks košmaras, kai prisimenu, kad kiekvieną vakarą reikėdavo gaminti maistą vaikui rytojui ir auklei, nes ji nemokėjo net kiaušinienės išsikepti (jai buvo 35 m). Būdavo prigaminu, kaip man atrodo, dviem dienoms mums su vyru, o grižę iš darbo nerasdavom ką valgyti....Po to mes ją atleidom, ne dėl valgymo, bet dėl kitų priežasčių. Tai turėjom kitą, kuri vieną kartą pareiškė, kad pas mus nėra ko valgyti, nors buvau palikus dešrelių, o jai pavyzdžiui skaniau kepta lašiša....
Po to turėjom dar vieną, kuri nešdavosi savo maistą. Ir nesijaučiau aš nepatogiai, kad auklė nešasi maistą, juk mums ji negamindavo. O juk ir mūsų darbe niekas nemaitina. Dabar bandom dar vieną auklę, tai sutarėm, kad pasidarys sumuštinių ar valgys tą ką vaikui padaro, nelabai aš norėjau su tuo sutikt, bet juk visada ieškai kompromiso. Šiaip tai man labai jau keistai skamba pastovus auklių klausimas, o ar duosit valgyt, skamba taip, kad atrodo jos čia kaip į kokį kabaką ateina pavalgyt, o vaiko priežiūra tik tarp kitko.... QUOTE(Shanti @ 2006 10 26, 17:15) Mūsų auklė vakar tiek kirto, kad šiandien negalėjo ateit į darbą - skrandis sustojo. Net ir jai buvo per daug na, tariantis su aukle ir mums tą klausimą aptarti teko. Bet kadangi dirbu pusdienį, per daug problemų ir neiškilo. Sutarėme, kad jei randa, tai ima iš šaldytuvo ką nori, bet specialiai aš maisto ruošti tikrai neruošiu, nemėgstu aš virtuvės ir viskas. Kavą arbatą žinoma ji geria, bet nepastebėjau kad piktnaudžiautų, atsineša savo maisto, kartais ir mums ką pagamina.
Musu aukle valgo pas mus. Bet nedaug
Tik kava labai greitai dingsta
na as pati dirbau aukle
QUOTE(jurgytia @ 2006 10 24, 16:34) Mes tai susitarę, kad auklė pas mus viską valgys ir gers. Bet kažkaip vis turiu priminti, nes toks vaizdas, kad jinai beveik nieko nevalgo ir negeria. Tai kai primenu, kad viską valgytų, tai sako, kad jinai mažai valgo. Mūsų auklė taip pat nieko nevalgo, na bent aš nepastebiu, kad valgytų, bet tai mane šiek tiek nervuoja
Laba diena. Perskaiciau beveik visus pasisakymus ir pasidare ir juokinga, ir graudu. Pati esu abejonese, ar leisti auklei valgyti, ar geriau moketi daugiau pinigeliu. Tai kol ji nepradejo dar dirbti pas mane, tarsiuosi. Pati esu truputi dirbusi aukle ir tikrai nieko neapvalgydavau, o dar skusdavosi, kad nieko nevalgau. Zinoma, pinigeliu gaudavau mazokai, tai gal norejo kompensuoti maistu. Linkiu visoms sekmes su savo auklem
Aš savo auklei leidžiu valgyt bet ką - ką tik randa šaldytuve, bet ji kategoriškai atsisako - sako turi savo, ji taip pripratusi. Net arbatą savo nešasi
Man nesmagu, kad ji tempiasi maistą iš namų - kai galų gale jai juokingą sumą moku QUOTE(jurgytia @ 2006 10 24, 15:34) Mes tai susitarę, kad auklė pas mus viską valgys ir gers. Bet kažkaip vis turiu priminti, nes toks vaizdas, kad jinai beveik nieko nevalgo ir negeria. Tai kai primenu, kad viską valgytų, tai sako, kad jinai mažai valgo. Mūsų auklė irgi beveik nevalgo - kūdinasi
Perskaičiau pavadinimą ir truputį juokas suėmė
Aš neprieštarauju, kad auklė valgytų pas mus. Kažkaip visą dieną būti nevalgius...
Na pas mus su auklės valgymu viskas tvarkoje. Kai atėjo dirbti iškart pasakiau kad specialiai jai negaminsiu, o kas yra šaldytuve viską galima valgyti, ar pasigaminti, kol vaikas miega. Tai jai yra padaryta ji valgo "rimtą" maistą, o jai nėra-tai ir sumuštinių užtenka. Šiaip dėl maisto visai neišranki, ir ne ''ėdrūnė'' kokia. O jai šaldytuve kokių delikatesų pridėta, tai ji jų neliečia, nebent jai pasiūlau, bet ir tai tik paragauja su saiku.
Vat idomu kiek kartu mamos DARBE gauna valgyt?
Ir po kiek kartu joms darbdavys leidzia valgyt? Nesvarbu, ar tik kavikes, ar tik kotletuko. Priimdama aukle i darba is kart sutareme, arbata/kava - prasom; visa kita jos. QUOTE(jka @ 2007 02 01, 16:35) Vat idomu kiek kartu mamos DARBE gauna valgyt? Ir po kiek kartu joms darbdavys leidzia valgyt? Nesvarbu, ar tik kavikes, ar tik kotletuko. Priimdama aukle i darba is kart sutareme, arbata/kava - prasom; visa kita jos. mama gauna pietu pertrauka, per kuria gali iseiti pavalgyti
Pas mus kaskaip viskas labai paprastai su tuo maistu gaudavosi. Sakiau jei norit valgot kas yra saldytuve, geriat kava, arbata nu zodziu kas yra ta valgot. bet ji niekada nepiknaudziavo netgi savo sumustekus atsinesdavo, kuriuos mano pipiras suvalgydavo ( svetimi skanesni)
Ko gero situacija priklauso nuo pacio zmogaus.
Mano istorija tokia, kadangis pinigu ne kalnai, kai samdziau pirma aukle - sutareme kad maista nesasi savo, o arbata/kava/cukrus - prasom. Na ir kas nutiko.... Mergina valgydavo po 4-6 kartus i diena, arbatos/kavos greit nebeliko, atsiprasant tualetinio popieriaus kiekviena diena po ritineli, uz vandeni saskaita Na, su antra irgis taip tariausi - maistas savo, kava/arbata/cukrus musu.... Bet dabar mielai pasiulau atverti saldytuvo dureles, ir visada nuperku saisainiuku prie kavos... Nes nu moteris Tad kaip kokis zmogus, kaip kokia pinigine situacija. Linkejimai! QUOTE(jka @ 2007 03 21, 13:35) .... Mergina valgydavo po 4-6 kartus i diena, arbatos/kavos greit nebeliko, atsiprasant tualetinio popieriaus kiekviena diena po ritineli, uz vandeni saskaita ..oi kokia pažįstama situacija, tik mes buvom sutarę, kad auklė valgys mūsų maistą....tai mums su vyru grįžus iš darbo valgyti jau nebūdavo ką....
Manoji auklė dirba tik iki pietų, tai su valgiu problemų kaip ir nėra. Nors sakiau, kad gali imti kavą, arbatą ar iš šaldytuvo ką nori, bet ji moteriškė labai paprasta, kaimietė. Jei įduodu pyrago, tai parsineša namo
Jei jusu auklyte dirba pilna darbo diena, o jus negryztate namo visa diena, manyciau galima butu palikti porcija maisto leksteleje i saldytuva ideti pasakyti kad yra ir ner problemu vyro maistas nesuvalgytas ir visi ramus
QUOTE(flag @ 2007 04 11, 20:54) Jei jusu auklyte dirba pilna darbo diena, o jus negryztate namo visa diena, manyciau galima butu palikti porcija maisto leksteleje i saldytuva ideti pasakyti kad yra ir ner problemu vyro maistas nesuvalgytas ir visi ramus ...sutinku, kad problemu nebutu, bet ne visi supranta, kad jei saldytuve yra maisto nebutina visa ji suvalgyti Cia pas mus buvo toks labai isskirtinis avejis, manau, - aukle kuda kaip dviratis, bet gali suvalgyt 4 kotletus (didelius, -vyras 2 suvalgo) ir pan... Manau, kad ne tik valgydavo pati, bet ir seimai vakariene parnesdavo.... QUOTE(jka @ 2007 03 21, 14:35) Ko gero situacija priklauso nuo pacio zmogaus. Mano istorija tokia, kadangis pinigu ne kalnai, kai samdziau pirma aukle - sutareme kad maista nesasi savo, o arbata/kava/cukrus - prasom. Na ir kas nutiko.... Mergina valgydavo po 4-6 kartus i diena, arbatos/kavos greit nebeliko, atsiprasant tualetinio popieriaus kiekviena diena po ritineli, uz vandeni saskaita Na, su antra irgis taip tariausi - maistas savo, kava/arbata/cukrus musu.... Bet dabar mielai pasiulau atverti saldytuvo dureles, ir visada nuperku saisainiuku prie kavos... Nes nu moteris Tad kaip kokis zmogus, kaip kokia pinigine situacija. Linkejimai! kaip tau nebus kuda jei visa diena vien arbata alki malsindavo
Mes tai susitarem kad aukle valgys musu maista, kol kas viskas tvarkoj. Net nepastebiu ar ji valgo ar ne, toks jausmas kad is vis alkana sedi.
QUOTE(j7777 @ 2007 04 12, 13:43) Mes tai susitarem kad aukle valgys musu maista, kol kas viskas tvarkoj. Net nepastebiu ar ji valgo ar ne, toks jausmas kad is vis alkana sedi. Nusprendžiau pasisakyti ir aš iš auklės pozicijos. Prieš pirmąjį savo vaikutį teko dirbti aukle. Buvom sutarę maitinimą. Bet "gera" situacija buvo... Šeima KARTAIS tik gamindavosi vakarienę, tad pagaminto maisto kitą dieną nebūdavo. Et, tiek to, vis tiek vaikiukui gamint turėdavau aš. Bet būdavo KARTAIS net tokia situacija, kai mamytė pasakydavo: "pagamink KĄ NORS". O šaldytuve be sviesto ir praimto šampano butelio ar vyno daugiau nieko nėra Paskui prasidėjo tokie "bajeriukai" kaip cukraus nebuvimas namie. Tęsdavosi savaitėmis tokie pokštai. Sakydavo: "va, šaldytyve yra balto šokolado, mes pamiršom cukraus, tai su juo saldinamės..." Žodžiu, verkt norėjosi nuo tokios situacijos..., nuo tėvų nesupratingumo... QUOTE(Lakūdra @ 2007 04 12, 11:15) Tiesa pasakius buvau keleta kartu "nesavo" noru likusi namuose. Tai broleli, kai pamaciau kiek kartu ir po kiek ji niam daro, ir dar kokie patiekalai! ... Todel labai dziaugiausi, poto kai pamaciau, kad sutariau atsinesti savo maista. Tik buvo gaila, kad laikas skirtas vaikui buvo praleidziamas savo skrandzio reikmem... As tikrai nesu pries aukliu maitinima, tiesiog manau, kad cia yra kiekvienos seimos finansines isgales.
Hm... mūsų auklė pusryčiauja-pietauja-vakarieniauja (dirba nuo 9 iki19) pas mus namuose. Na taip tarėmės. Mano vyras tik nustebęs, kad ji net iš namų nepusryčiavus išlekia
Vienas tik pastebėjimas. Kadangi auklė labai plepi, tai prasitarė: jos draugė neva pasakė, kaip čia jai gerai, maistas nekainuoja. o jinai mat atsakė: "aha, penkios dienos - o savaitgalis?" Kai kuriems žmonėms, pastebėjau, visada kažko truksta... QUOTE(ciuciundra @ 2007 05 02, 17:59) Hm... mūsų auklė pusryčiauja-pietauja-vakarieniauja (dirba nuo 9 iki19) pas mus namuose. Na taip tarėmės. Mano vyras tik nustebęs, kad ji net iš namų nepusryčiavus išlekia Vienas tik pastebėjimas. Kadangi auklė labai plepi, tai prasitarė: jos draugė neva pasakė, kaip čia jai gerai, maistas nekainuoja. o jinai mat atsakė: "aha, penkios dienos - o savaitgalis?" Kai kuriems žmonėms, pastebėjau, visada kažko truksta... gerai,kad dar nepraso maisto savaitgaliui ideti
Draugei buvo toks atvejis. Dirbo ji auklyte, dėl maisto buvo susitarta, kad ji nešis savo maistą ir turės laiko pavalgyti kai vaiktį užmigdys pietų miegelio. gerai ateina ji vieną dieną su maistu savo pabūna su vaiku, vaikas sako "valgyt noriu" atsidaro Miglė šaldytuvą tuščia, bet ne ta prasme kad tuščia kad ten svisto yra duonos truputėlį, ne šaldytuvas tuščias tik kažkokia uogienė stovi supelyjus. Draugė ir galvoja ka daryt nei pinigų nepaliko kad vaikutį pamaitintų nei šaldytuve ko yra....tai ji paėmė savo maistą ir su vaiku pasidalino, vaikas kiek norėjo suvalgė o jai kas liko... grįžta tėvai namo draugė pasako kad šaldytuvas tuščias buvo vaikas mažai valgė nes jos atsinešto maisto mažokai buvo. Tai mama pradėjo isterikuot kokia čia auklė, kad vaiko pamaitint negali. Tai tik tada kai tėtis vaikelio atėjo tik tada išsiaiškino, kad blogai padarė, kad nepasakė, kad pinigų nepaliko vaikučio maistui...
QUOTE(PureLife @ 2007 05 04, 16:26) Draugei buvo toks atvejis. Dirbo ji auklyte, dėl maisto buvo susitarta, kad ji nešis savo maistą ir turės laiko pavalgyti kai vaiktį užmigdys pietų miegelio. gerai ateina ji vieną dieną su maistu savo pabūna su vaiku, vaikas sako "valgyt noriu" atsidaro Miglė šaldytuvą tuščia, bet ne ta prasme kad tuščia kad ten svisto yra duonos truputėlį, ne šaldytuvas tuščias tik kažkokia uogienė stovi supelyjus. Draugė ir galvoja ka daryt nei pinigų nepaliko kad vaikutį pamaitintų nei šaldytuve ko yra....tai ji paėmė savo maistą ir su vaiku pasidalino, vaikas kiek norėjo suvalgė o jai kas liko... grįžta tėvai namo draugė pasako kad šaldytuvas tuščias buvo vaikas mažai valgė nes jos atsinešto maisto mažokai buvo. Tai mama pradėjo isterikuot kokia čia auklė, kad vaiko pamaitint negali. Tai tik tada kai tėtis vaikelio atėjo tik tada išsiaiškino, kad blogai padarė, kad nepasakė, kad pinigų nepaliko vaikučio maistui... Siaubas
Visada palieku maisto. Jei neiseina normaliu pietu pagaminti, tai bent jau desreliu nuperku
Negi laikysi zmogu per diena nevalgiusi???
Sveiki. Atsiprasou uz klaidas.Mes su vyru paprasti darbeninkai.mano alga 1000lt,vyru panosi. Aukle pasomdit mum
Idomu kiek jusu alga
Na as pvz:budawau nuo 8 iki 17-18 ir niekad nieko nevalgydavau.Ryte uzkasdavau namie,o poto grizusi ir kazkaip nei alkana jaudavausi,nei ka.
As kai dirbau aukle,parvesdavau Neda namo ir pabudavau su juo kol grizdavo mama,tai nieko is ju maisto tikrai neemiau
As kadangi su pypliais dirbau tai apie koki nors dalinimasi net kalbos but negalejo
Musu auklyte visada savo maisto atsinesa.As jai jau pirma diena pasiuliau naudoti musu kava, arbata ir cukru, bet kiek maciau, pati visa tai atsinesa. Kai iskepu kokio pyrago, apkepo, ar ko skanesnio, visada pasiulau. Pasivaisina. Ir savo maistu mazyle pavaisina, nors maistelio tai visada daugiau nei reikia palieku. Jau pastebejau, kad tik atejus auklei, zuikyte lenda i jos tase. Pati aukle ismoke, nes vis atnesa ko skanaus. I musu, ar kitu zmoniu tases ji niekada nosies nekisa...
Man kartais net nepatogu, todel labai dziaugiuosi, kai ji mano paliktu pyragu vaisinasi. Pastaruoju metu maze vis atsisako pusryciu, galvoju, ar tik nelaukia auklytes ir jos maistelio Ir siaip musu auklyte
Samdant auklę irgi iškilo dilema dėl maisto. Tai ji pati pasiūlė pridėti 1 lt/dienai
Kai aš dirbau aukle, tai net arbatos nepasitaisydavau svetimuose namuose
QUOTE(sandddra @ 2007 05 22, 13:44) Kai aš dirbau aukle, tai net arbatos nepasitaisydavau svetimuose namuose
Vienoj seimoj dirbdama vaikams pietus gamindavau pati,aisku ir valgydavau .Sakydavo jog esu ju seimos nare,net atejusi rasdavau kava paruosta.Kitoj seimoj taip pat valgydavau,o jei maisto perdaug likdavo tai net klausdavo kita diena kodel nieko nevalgiau
Dar kitoj seimoj maisto neduodavo,tevams gryzus pietauti,gryzdavau pietu ir as.Bet kavos puodeli per diena isgerdavau(patys pasiule) QUOTE(Gyvatuke @ 2004 07 29, 21:42) Na man iskilo toks klausimas. Pas mane aukle dirbs nuo 8 iki 14 val. Aisku tiek laiko nevalgiusi nebus. Dukryte mazute, turi savo maisteli, mes su vyru valgom na.. kaip cia issireiskus.. Sveikai, ar sportiskai, pns. Zodziu kruopos, liesa virta mesa, varske ir t.t. Tai man idomu ar auklei reikia pirkti specialiai maista, ir ar ji pasidarys pati ir t.t. ir kiek dar mazdaug papildomai tai kainuos per diena.. (nes ir taip uz valanda jos nemazai nori.. ) Kaip daro jusu aukles? Gal ir durnas klausimas, bet.. man idomu.. Siūlyčiau,kad auklė valgytų ką randa jūsų,tačiau paaiškinkite,kad pageidautumėte ir savo prisidėti,nes atskirai gaminti neturite galimybės.O specialiai pirkti tiktų nebrangūs ir patogūs produktai:sūris(nebrangus,nedideliu kiekiu),dešra(nedaug,nebrangi),sviestas ar margarinas,kiaušiniai,pienas,duona,dešrelės(mažu kiekiu),mineralinis ar vanduo,kad karštą dieną visiems būtų ne problema.Tik nereikėtų akcentuoti auklei,kad jai perkate.Tiesiog pasiūlykite pasigaminti užkandžių(sumuštinių) iš esamų produktų.Tai ir gražus gestas ir patogu visiems,ir nebrangu.Sėkmės. QUOTE(12345 @ 2007 05 26, 18:15) Siūlyčiau,kad auklė valgytų ką randa jūsų,tačiau paaiškinkite,kad pageidautumėte ir savo prisidėti,nes atskirai gaminti neturite galimybės.O specialiai pirkti tiktų nebrangūs ir patogūs produktai:sūris(nebrangus,nedideliu kiekiu),dešra(nedaug,nebrangi),sviestas ar margarinas,kiaušiniai,pienas,duona,dešrelės(mažu kiekiu),mineralinis ar vanduo,kad karštą dieną visiems būtų ne problema.Tik nereikėtų akcentuoti auklei,kad jai perkate.Tiesiog pasiūlykite pasigaminti užkandžių(sumuštinių) iš esamų produktų.Tai ir gražus gestas ir patogu visiems,ir nebrangu.Sėkmės. Nesupyk,bet tavo komentaras gerokai paveluotas |