Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Priemonės paankstinti menstruacijas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2
Ieva-Pieva
tai va, veluoja mano dienos jau pora savaciu sad.gif pasidariau nestumo testa- neigiamas. gal zinotkokiu liaudisku budu joms paskatinti ? unsure.gif
Rucelie
kartais testai nerodo nors tu ka wink_3.gif tai patarciau nieko labai dirbtinio nesigriebt...
*valdonė*
O kam tau skatinti, geriau palauk smile.gif O palaukus dar kartą testą pasidaryk biggrin.gif
Limcamca
Pagulek karstoje vonioje ir raudono vyno isgerk rolleyes.gif
Ieva-Pieva
QUOTE(Rucelie @ 2005 01 03, 16:44)
kartais testai nerodo nors tu ka  wink_3.gif tai patarciau nieko labai dirbtinio nesigriebt...
*

tai kad pastoti progu nebuvo tongue.gif stabdziai itariu del to, kad kt meciau, tai ir issiderino viskas sad.gif noriu paskatinti, nes mano drauge numojo ranka , o po to stiprius hormonus turejo gerti, kad issauktu pussere is Raudondvario wink_3.gif
mirksiu siandien vonioj megalol.gif
Rucelie
QUOTE(asara @ 2005 01 03, 16:59)
Pagulek karstoje vonioje ir raudono vyno isgerk rolleyes.gif
*

tikrai nepatarciau. palauk, jei tikrai nera priezasties, tada pacios atvyks, tos dienos.
Limcamca
QUOTE(Rucelie @ 2005 01 03, 17:05)
tikrai nepatarciau. palauk, jei tikrai nera priezasties, tada pacios atvyks, tos dienos.
*

O kodel? Juk jei nenescia, jokiu pavoju lyg ir nera g.gif
Armana
Tokiu atveju patarčiau nueiti pas ginekologę(-ą), kuri (-s) apžiūrės ir galbūt skirs kontraceptines tabletes, kurios sureguliuoja mėnesinių ciklą smile.gif
Venecija
Jei nuolat veluoja tai tada reiketu susirupinti. O jei tik pirma karta, tai manau nieko nereiketu daryti. Juk daug ivairiausiu priezasciu del kuriu tavo dienos galejo uzsilaikyti. Ir tai nebutinai buna nestumas.

Man paskutiniu metu labai daznai veluodavao, praktiskai visada. Kai galiausiai nusibodo kas menesi ju laukti, nuejau pas gydytoja. Ir pasirodo, kad priezastys viso to gludi kazkur giliau. Ginekologe pasake, kad sureguliuoti cikla yra labai daug budu, taciau visu pirma reikia issiaiskinti kodel tas ciklas sutriko.
honkute
Ieva-Pieva. Man lygiai tas pats. Nustojau vartoti KT ir 39 dienas laukiau unsure.gif bet sulaukiau rolleyes.gif Matyt reikia laiko, kol organizmas apsipras. Ypac po ilgesnio vartojimo. Viskas bus gerai wink_3.gif
Ieva-Pieva
labai tikiuosi, nes laukiu jau 3 savaites doh.gif ir i pirti einu, ir raudona vyna gurksnoju sad.gif
Šiaurė

Смотри, что б не было как у меня doh.gif
kikute
būna ir man tokių pokštų. kiek nervų tai kainuoja ypač jei nieko neplanuoji. man geriausiai padeda karšta vonia, vyno taurė ir superinis pasidulkinimas su vyru
ekojura
Zinau, kad mama praktikuodavo irgi ta pati buda - pagulejima karstoje vonioje.
Ieva-Pieva
sulaukiau mmm tongue.gif megalol.gif yess.gif yess.gif yess.gif laugh.gif clap.gif clap.gif bis.gif victory.gif
asta1981
blush-anim-cl.gif va, o man kaip buvo.Po gimdymo nesirgau septynis men...Vaika maitinau neilgai vos menesi, nes mazai pieno turejau. Po gimdymo praejus keliems menesiams pasimilejom. smileysex.gif O tada ir prasidejo.Praejo vienas, antras, trecias ir vis nesergu pasidare labai neramu.O nugara skaudedavo, pilvo apacia, krutines.Nuotaika kaiteluodavosi, galvodavau, kad jau mano dienos artieja, bet neeeeee sad.gif Padariau testa o ten neigiamas.Ir vis laukkiu g.gif ir vel neeee.praejo geras mieno ir vel pasidarau testa nes nerialiai pradedu pergyventi.Nes auginu du vaikucius o dar jie mazi ir pakanka pokolkas bicycle.gif Galu gale nutariau pasiroditi pas daktau doctor.gif o jie israso vaistu uz 60litu ir dar galu gale mane visa isbere doh.gif , bet ir tai nieko gero.Pries ta lemtynga dienasu vyru pasimilejome thumbup.gif tongue.gif smileysex.gif Buvo baisu, bet jeigu butu buve kasnors butu ir buve 2.gif Ustad dabar sergu desim dienu yess.gif Svarbiausia sulaukia dabar kontroceptikus naudojiu ir su vyrusaugausi..... beee.gif bis.gif
asara
QUOTE(asta1981 @ 2005 01 16, 23:22)
blush-anim-cl.gif va, o man kaip buvo.Po gimdymo nesirgau septynis men...Vaika maitinau neilgai vos menesi, nes mazai pieno turejau. Po gimdymo praejus keliems menesiams  pasimilejom. smileysex.gif  O tada ir prasidejo.Praejo vienas, antras, trecias ir vis nesergu pasidare labai neramu.O nugara skaudedavo, pilvo apacia, krutines.Nuotaika kaiteluodavosi, galvodavau, kad jau mano dienos artieja, bet neeeeee sad.gif Padariau testa o ten neigiamas.Ir vis laukkiu g.gif ir vel neeee.praejo geras mieno ir vel pasidarau testa nes nerialiai pradedu pergyventi.Nes auginu du vaikucius o dar jie mazi ir pakanka pokolkas  bicycle.gif Galu gale nutariau pasiroditi pas daktau doctor.gif o jie israso vaistu uz 60litu ir dar galu gale mane visa isbere doh.gif , bet ir tai nieko gero.Pries ta lemtynga dienasu vyru pasimilejome thumbup.gif  tongue.gif  smileysex.gif Buvo baisu, bet jeigu butu buve kasnors butu ir buve 2.gif Ustad dabar sergu desim dienu yess.gif Svarbiausia sulaukia dabar kontroceptikus naudojiu ir su vyrusaugausi..... beee.gif  bis.gif
*

As gimdziu pries metus ir 2 men., nustojau maitinti kovo men. O menesiniu vis nera. Rytoj einu i konsultacija g.gif
inix
mano ir bjauroka situacija, žodžiu pagimdžiau prieš 5,5mėn. 3 mėn. maitinau, tada laukiau dienų, o jos po 6 savaičių vos vos pasirodė, kažkoks tepimas visą savaitę. O savijauta tokia apsunkus, nuotaika bloga, na sulaukiau kito ciklo pabaigos ir vėl tas pats, užvakar buvau pas ginekologę, sako, per mažai hormonų pas tave gaminasi, gerk KT, nu išgėriau, tai dust pradėjau, šian nebegėriau....tai ir esu tokioj nežinioj, kas su tuo mano ciklu darosi. Beje, pieno dar lašiuką išspaudžiu, gal tai susiję su tokiom negausiom dienom, gal kas žino?? a tai man taip gyvenimą kartina...
inix
QUOTE(asara @ 2005 06 01, 17:57)
As gimdziu pries metus ir 2 men., nustojau maitinti kovo men. O menesiniu vis nera. Rytoj einu i konsultacija  g.gif
*

labai būtų įdomu sužinoti, ką gydytoja pasakys, ką patars. O pieno ar yra dar bent lašiukas, gal tai stabdo normalią hormonų veiklą?
na šian nakvišas pradėjau gert, gal jos kiek padės??
asara
tai va buvau siandien pas gydytoja, apziurejo, sake, kad viskas atrodo taip, kad tuoj tuoj turetu menesines prasideti.
Israse mastodyn lasiuku ir navisos kapsules skyre.
inix
va, tą nakvišą aš antra diena geriu, tikiuosi, kad sunormalizuos, daug gerų atsiliepimų apie tas kapsules skaičiau ir girdėjau iš draugių.
vadinasi, tas ciklas gali net kelis mėnesius kvailioti... g.gif
asara
QUOTE(inix @ 2005 06 02, 19:19)
va, tą nakvišą aš  antra diena geriu, tikiuosi, kad sunormalizuos, daug gerų atsiliepimų apie tas kapsules skaičiau ir girdėjau iš draugių.
vadinasi, tas ciklas gali net kelis mėnesius kvailioti... g.gif
*

Man dar pasakojo, kad jo (gydytojo) praktikoje buvo atvejis, kai moteris per metus sigdavo mm tik 2 kartus. O susilauke 4 vaiku.
Tai va kaip buna. Bet pasitikrinus ramiau doh.gif
inix
oho, kai du kart metuos! o ką tie mastodyn lašiukai daro, jie homeopatiniai?
asara
[

Nezinau ar tie lasiukai MASTODYN padejo, ar siaip jau viskas susitvarke, taciau praejus 1m 2 men. pa gimdymo vel atsirado mmm.
Laconia
padėkite 4u.gif
patarkite blush2.gif
Aii
Jei dėl to jaudiniesi,tai siūlyčiau nusiramint, nes dažnai ir stresas jas tolina. Gali valerijono tinktūros pagerti. ax.gif
katinute
bent jau man padeda karsta vonia:)

norint atitolinti mensines vartojama:
vitaminas C wink.gif
astrus maistas, jokiu saldumynu;)

tai istikruju labai individualu;0

o svarbiausiai, kaip jau sake Aii tai kuo maziau streso;) nes stresas tik dar labiau tolina menesines;)
Pigalica
Pabandyk isgerti stipraus petrazoliu nuoviro, du kartus ryte ir vakare. Tai zinomas senoves Romoje receptas. Man padedavo mirksiukas.gif 4u.gif
zuikiausia
Šilta vonia ir man kažkada padėjo smile.gif
Jei dienelės vėluoja pirmąkart, tai karštos vonios ir poilsio nuo streso turėtų pakakti ax.gif
pasidaryki testuką, gal kartais jūs dviese wub.gif
Dar labai teigiamai veikia folinė rūgštis su vitaminu E.
Laconia
o karšta vonia greitai pradeda veikti mmm? blush2.gif
Saule100
QUOTE(Laconia @ 2006 06 01, 09:11)
padėkite 4u.gif
patarkite blush2.gif
*

Pirmas veiksmas-tai nėštumo testas, prieš imdamasi kitų priemonių įsitikink, ar tikrai viena. O jei neigiamas-kodėl jas ankstinti? Ateis. Gal būt tai anovuliacinis ciklas. Tokie pasitaiko1-2 kartus per metus. Mėnesinės tada vėluoja.
milabra
Pritariu Saulei100 - nėštumo testą pasidaryk. Nežinau ar tau pavyks paankstinti. Petražolių arba rūtų nuoviras paprastai laiudiškai naudojamas persileidimui sukelti.
O jei tau reikia iki tam tikros datos susirgti, tai geriau atitolink. Kontraceptikus gerk. Kol gersi, tol nesirgsi.
Saule100
QUOTE(milabra @ 2006 06 01, 13:56)
Pritariu Saulei100 - nėštumo testą pasidaryk. Nežinau ar tau pavyks paankstinti. Petražolių arba rūtų nuoviras paprastai laiudiškai naudojamas persileidimui sukelti.
O jei tau reikia iki tam tikros datos susirgti, tai geriau atitolink. Kontraceptikus gerk. Kol gersi, tol nesirgsi.
*

Aš suprantu, kad ji negeria kontraceptikų, nes kitų atveju mėnesinės būtų reguliarios. O KT pradedami gerti 1-ą mėnesinių dieną, taip kad vistiek teks jų sulaukti smile.gif
Stichija
QUOTE(milabra @ 2006 06 01, 12:56)
*

O dekui, sitas man pravers blush2.gif O tai kaip tycia atostogu ir skrydzio i uzsieniu diena pagal paskaiciavimus sutampa su 1 menesiniu diena doh.gif Nu taigi pravalas juodas, o ta diena dar ir taip bus itempta + nenusakomas kraujavimas + gimdymo skausmai pirma diena gali suknisti visa atostogu nuotaika, tai dabar zinosiu kuom bandyt pasiankstint tas prakeikts menesienas, nes KT negaliu gert schmoll.gif
Laconia
dar vienas klausimas

kiek atsimenu nėštumo testas daromas rytais, t.y. turi būti pirmas po nakties šlapimas?

o gal yra tokių nėštumo testų, kad galima kad ir dabar, t.y. dieną pasidaryti?

o gali vėluoti nuo didelio krūvio, dar peršalau dabar, tai gal ir todėl vėluoja unsure.gif

ir aptetito nėr doh.gif
Saule100
QUOTE(Laconia @ 2006 06 01, 16:02)
dar vienas klausimas

kiek atsimenu nėštumo testas daromas rytais, t.y. turi būti pirmas po nakties šlapimas?

o gal yra tokių nėštumo testų, kad galima kad ir dabar, t.y. dieną pasidaryti?

o gali vėluoti nuo didelio krūvio, dar peršalau dabar, tai gal ir todėl vėluoja unsure.gif

ir aptetito nėr doh.gif
*

Rytais. nors galima dayrti ir vakare. Bet geriau ryte, nes šlapimo koncentracija tuomet būna didžiausia. Aš pvz dariau vakare po darbo-gavosi, teigiamas thumbup.gif
gali ir vėluoti nuo krūvio, nuo peršakimo tai nelabai.
Taistė
Siaip tai jei tik tada pradesi gert KT - menesines bus tokios pacios kaip visada. pareguliuot iseis tik kitas. be to pirma menesi daugumai nuolat teplioja. tai jei atostogos bent uz poros menesiu - gera iseitis. o jei greit schmoll.gif
Laconia
nėštumo testo rezultatai neigiami (pirkau After 10)

vakar gulėjau karštoje vonioje, dar diedas padulkino, valgiau burokėlių sriubą

o mmm kaip nėr, taip nėr

blogiausia, kad dabar nežinau, ar man sportuoti

nes kaip tik pasibaigė abonementas, noriu kitą (kaip tik vasaros akcijos atrakcijos) pirkti, bet nežinau ką daryti doh.gif
Agotukas
Mane irgi vargina ta problema doh.gif Išvarom atostogaut, o man tą sav kaip tik mėnesiena, su l. gausiu kraujavimu, skausmais ir psio takoje verysad.gif
Tai reziumuojant, reiktų man daba karštoj vonioj gulėt, petruškų arbatą gert g.gif
Bajm
aš tai varysiu atostogauti beveik iš karto po mėnesinių

bet bijau, kad pasikeitus aplinkai, ciklas sutriks ir prasidės per atostogas doh.gif
Blue_rose
Man irgi ta pati problemele.... ax.gif reiketu paankstinti menesines, kad dar pries atostogas viskas praeitu, ar bent tos pirmos dienos anksciau prasidetu, kai labai skauda, negera, gausu ir pan.

Tik kazkaip nelabai tikiu,kad karsta vonia jau taip ir paankstina...niu gal kokia diena ankciau,o jeigu norisi bent 3-4 dienas ankciau pasidaryt g.gif ?

Dar pagalvojau,gal nueiti pas ginekologe... gal ji kazkaip gali padaryt,kad anksicau prasirgt?NIEKAS TO NEBANDET? (cia kalba eina,kai negeriamos KT)
4u.gif
Blue_rose
Aga.... unsure.gif Ka daro nakvisos tabletes ar lasiukai??

liniokas
Jei negeri KT, tai visos tos petruškos ir vonios visiškai nepatikimas dalykas tongue.gif
Ginekologė irgi stebuklo nepadarys. ax.gif
Paprasčiausiai nestresuoji, apsirūpini analgetikais, vitaminu C (tikrai mažiau kraujuos) ir ramiai leidi užtarnautas atostogas.
Blue_rose
O tais negi jau ir ginekologe negali nieko padaryt.... g.gif Kokiu vaistuku suleisti, ar kokia tablete israsyti...?
NEzinau tada...atostogos bus ne kokios. NEs jau susiplanave esam aktyviai praleisti tas dienas, kurias uzsitarnavom per metus....varysim su baidarem,poto prie ezeru...visos atostogos-vandeni ar prie jo.... tai man tada ne kas bus.... verysad.gif
milabra
QUOTE(Saule100 @ 2006 06 01, 14:06)
Aš suprantu, kad ji negeria kontraceptikų, nes kitų atveju mėnesinės būtų reguliarios. O KT pradedami gerti 1-ą mėnesinių dieną, taip kad vistiek teks jų sulaukti smile.gif
*

Nu nea. Kol geri kontraceptikus, tol nesusirgsi. Tik tiek, kad kiaušidės tik ir lauks, kada nustosi gerti ir jos galės sprogti smile.gif Vieną dieną neišgersi, ir Laba diena teta iš Raudondvario bigsmile.gif
PS - pati bandžiau ir dar Cosmopolitane skaičiau biggrin.gif čia šaltinį žinių nurodžiau smile.gif

QUOTE(Blue_rose @ 2006 06 20, 11:44)
Dar pagalvojau,gal nueiti pas ginekologe... gal ji kazkaip gali padaryt,kad anksicau prasirgt?NIEKAS TO NEBANDET? (cia kalba eina,kai negeriamos KT)
4u.gif
*

A man buvo su ginnekologe - ėjau dėl problemų, pasirodo jos PMS-inės, gydytoja sako gal jau turi pradėti tuoj sirgti? Sakau nu jo, šiomis dienomis. Tai sako gal paankstinti? Grybšt kažką ir ėjau pamperso dėtis ax.gif
liniokas
QUOTE(Blue_rose @ 2006 06 20, 18:16)
NEzinau tada...atostogos bus ne kokios. NEs jau susiplanave esam aktyviai praleisti tas dienas, kurias uzsitarnavom per metus....varysim su baidarem,poto prie ezeru...visos atostogos-vandeni ar prie jo.... tai man tada ne kas bus.... verysad.gif
*

Kiek esu plaukus baidarėm, visada kartu su Raudondvario tetom lotuliukas.gif Ilgainiui taisykle patapo, kaip beplanuoji, jų draugija neišvengiama. Kažkaip pradžioj stresavau, paskui nebekreipdavau dėmesio.

nu jei visgi neišeina taip nusiteikt, bandyk kreiptis pas ginekologę. Nors man ji nepadėjo, sakė, kad jei nevartoju KT, tai daugiau nieko patart negali doh.gif
liniokas
Nakviša - palaiko normalią hormonų pusiausvyrą organizme. Gerti reik bent tris mėn. Apskritai dalykas nuostabus ax.gif dažniausiai rekomenduojama esant įvairiems mėnesinių ciklo sutrikimams (nereguliarumas, skausmas ir pan.). Dar moteriškaitėm rekomenduojama kaip prevencinė priemonė onkologiniams susirgimams, nes nakvišų aliejus - natūralus vitamino E šaltinis. Ir oda nuo šito daikto gražėja tongue.gif

Mastodynon - homeopatiniai lašai, skirti ciklo sutrikimams gydyti, PMS sindromui ir mastopatijai ax.gif

Nei vienas, nei kitas mėnesinių iššaukti negali smile.gif
Hermion@
QUOTE(milabra @ 2006 06 20, 20:05)
Nu nea. Kol geri kontraceptikus, tol nesusirgsi. Tik tiek, kad kiaušidės tik ir lauks, kada nustosi gerti ir jos galės sprogti smile.gif Vieną dieną neišgersi, ir Laba diena teta iš Raudondvario  bigsmile.gif
PS - pati bandžiau ir dar Cosmopolitane skaičiau  biggrin.gif čia šaltinį žinių nurodžiau smile.gif
A man buvo su ginnekologe - ėjau dėl problemų, pasirodo jos PMS-inės, gydytoja sako gal jau turi pradėti tuoj sirgti? Sakau nu jo, šiomis dienomis. Tai sako gal paankstinti? Grybšt kažką ir ėjau pamperso dėtis  ax.gif
*

Taip, tik kol prie kontraceptikų priprasi, gali galva svaigti, pykinti... Kad tik nebūtų taip, kad mmm palyginti su tuo tikras gėris atrodys blush2.gif
Taistė
QUOTE(Jovvita @ 2006 06 21, 21:30)
Taip, tik kol prie kontraceptikų priprasi, gali galva svaigti, pykinti... Kad tik nebūtų taip, kad mmm palyginti su tuo tikras gėris atrodys  blush2.gif
*

Na nezinau apie ta pykinima - negirdejau nei is vienos kad jis gyvenima trukdytu. taciau geriausia KT gerti pries miega ir nejausi jokiu pykinimu net jeigu tokie ir butu (man gydytoja taip patare) mirksiukas.gif O apie galvos svaigima pirma kart girdziu blink.gif

As nereklaminu tik istaisau klaidas ax.gif Paciai mmm turbut atostagas sugadins nors ir geriu KT. tiesiog organizmas chiudus krecia doh.gif ale as greiciau isimtis nei taisykle rolleyes.gif

Be to labai tiketina kad pradejus gerti KT bent pirma menesi istisai teplios doh.gif aktyviai atostogaut ir niukstis vandeny tas netrukdo, bet jeigu tikites romantisku atostogu dviese... doh.gif siaip viskas galima bet estetiskai ne itin faina.. unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.