Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Alyvuogės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3
nouvelle
Mėgstu alyvuoges. Skanu salotose padažuose ir šiaip prie alaus. Parduotuvėse mačiau visokiu gražių lėkščių alyvuogėms patiekti. Daba kažkaip susimąsčiau, o tai kada ir prie kokių patiekalų jos tose lėkštėse išdėliojamos. Taip išeina, kad prie kokių salotų ar karštų nededi į patiekalą, o statai ant stalo lėkštę ir kiekvienas įsideda, jai mėgsta. Ar kaip čia yra?
Bitkresle
Kažkada buvau viename gimtadienyje, kur lėkštėje buvo patiekti įvairūs užkandžiai, taip pat ir alyvuogės. Ten buvo tokia ypatinga lėkštė, suskirstyta skyreliais; viename buvo papjaustytas sūris, kitame gal kokie nors krekeriai (dabar tiksliai neatsimenu... g.gif ), dar kažko buvo, o viename - alyvuogių. Aš, kadangi esu DIDELĖ alyvuogių mėgėja, tai tik jas ir kirtau wub.gif . Beje, kiek atsimenu, tai buvo tiesiog užkandžiai prieš karštą patiekalą. Atrodo, dar kažką gėrėm, gal vyną? g.gif
Lona
Aš tai jas valgau su sūriu. arba vienas. Ypač patiko alyvuogės įdarytos kornišonais. Fantasy thumbup.gif Ir dabar jų yra pirkti VP pardose.
ramaske
QUOTE (nouvelle @ 2004 07 30, 09:40)
Mėgstu alyvuoges. Skanu salotose padažuose ir šiaip prie alaus. Parduotuvėse mačiau visokiu gražių lėkščių alyvuogėms patiekti. Daba kažkaip susimąsčiau, o tai kada ir prie kokių patiekalų jos tose lėkštėse išdėliojamos. Taip išeina, kad prie kokių salotų ar karštų nededi į patiekalą, o statai ant stalo lėkštę ir kiekvienas įsideda, jai mėgsta. Ar kaip čia yra?

as tai alyvuoges megstu vienas,p jei jos dar su cesnakiuku pamarinuotos thumbup.gif
Moteris
As irgi ziauriai jas megstu smile.gif Bet kad jos, pasirodo, labai daug kaloriju turi sad.gif tai nereiktu piknaudziauti wink.gif
Elena
Ir aš žiauriai megstu alyvuoges... rolleyes.gif
Vakar dariau salotas:
tuno dežutė
2 pomidorai
salotų lapai
žalumynai
daugggggg juodų alyvuogių
prieskonių kokių megstat, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejus...
Labai skanu rolleyes.gif
Tučka
QUOTE (ramaske @ 2004 09 22, 15:47)
as tai alyvuoges megstu vienas,p jei jos dar su cesnakiuku pamarinuotos thumbup.gif

O kaip cia su cesnakiuku pamarinuota g.gif g.gif As tai jas vienas valgau thumbup.gif
Lona
Kalorijos:
žalios alyvuogės 1 vnt: 4 kcal,
juodos - 1vnt. 10 kcal. Kažkur skaičiau ir atsimenu.
Iracka
Neisivaizduoju kaip alyvuoges gali buti skanios g.gif O visoms cia jas iskart kai paragavot patiko? Nes zinau viena drauge irgi kaip ir as juos pakest negalejo, o paskui kazkaip staiga pamego g.gif As tai jei juos kokiam patiekale randu tai ismetu biggrin.gif
Rigedora
biggrin.gif na aš pvz juodų nelabai mėgau, kol per žioplumą nenusipirkau su kauliukais.. ir vieną kart prie degtinės pabandžiau jų pakramsnoti, nes gaila buvo išmest -su kaulais į mišrainę juk nedėsi ... thumbup.gif nu kaip man jos tiko užkandai prie šaltos degtinės thumbup.gif thumbup.gif o žalios man irgi skanu, tik per sūru... Labai gerai alyvuogės stalo puošimui.
bea
Man labai patinka. Juodos labiau nei zalios, ir mano kleckai abu jas valgo pasigardziuodami labai labai.
smike
QUOTE (Iracka @ 2004 09 23, 10:44)
Neisivaizduoju kaip alyvuoges gali buti skanios g.gif O visoms cia jas iskart kai paragavot patiko? Nes zinau viena drauge irgi kaip ir as juos pakest negalejo, o paskui kazkaip staiga pamego g.gif As tai jei juos kokiam patiekale randu tai ismetu biggrin.gif

As ju anksciau klaikiai nemegau, iki pykinimo davesdavo! Bet paskui kai jau uzaugau netycia vel paragavau- taip patiko, kad juodasias galeciau be nieko ir be progos tiesiog valgyti, ne tik kad uzkast! smile.gif
Iracka
QUOTE (smike @ 2004 09 23, 11:25)
As ju anksciau klaikiai nemegau, iki pykinimo davesdavo! Bet paskui kai jau uzaugau netycia vel paragavau- taip patiko, kad juodasias galeciau be nieko ir be progos tiesiog valgyti, ne tik kad uzkast! smile.gif

Reikes ir man palaukt kol uzaugsiu tongue.gif
Fea
Kazkur skaiciau, ar tai kazkas man sake, kad kai alyvuoges pasidaro skanios - reiskia ...... doh.gif blemba...pamirsau ta zodi laugh.gif niu tipo subrendai biggrin.gif

Man pastaruoju metu kazkaip ju norisi tongue.gif Nors siaip nuo ju purtydavo...ale paskutiniu metu vis pamastau, kad noreciau biggrin.gif Bet dar neperku....laukiu kol visai pribres reikalas smile.gif Gal siandien nusipirkt? g.gif Brac kaip uzsimaniau laugh.gif
Lona
Man pirmą kartą irgi jos buvo fee, o paskui kaip čia kažkieno draugei taip patiko, kad neįsivaizduoju, kaip galėjo nepatikt laugh.gif
Voklietijoj turkų pardėj labai buvo tokios didelės skanios alyvuogės įdarytos migdolais, LT tokių nėra ... sad.gif Man jos su siūriu skanios.
afyte
QUOTE (Fea @ 2004 09 23, 15:01)
Kazkur skaiciau, ar tai kazkas man sake, kad kai alyvuoges pasidaro skanios - reiskia ...... doh.gif blemba...pamirsau ta zodi laugh.gif niu tipo subrendai biggrin.gif

g.gif Matai kaip.. Tai man dar brest ir brest.. huh.gif
Berods Dorado parduotuvej maciau tokius pailgus indelius alyvuogem sudeti. Na nesvietiskai graziai atrodytu ant stalo, bet kai man tos alyvuoges net is tolo nepanasios i kazka valgomo, tai negi pirksi.. Ot nebrendyla laugh.gif
ramaske
QUOTE (Danguole55 @ 2004 09 22, 20:48)
O kaip cia su cesnakiuku pamarinuota g.gif g.gif As tai jas vienas valgau thumbup.gif

na as recepto tikslaus nezinau,nes jau perku pamarinuotas.
turtle
Alyvuoges thumbup.gif Mes labiausiai megstam zalias, na, juodos is bedos nebent. Ypac skanu visokios idarytos, perku labai skanias rimi tokiose nedidelese skardinese thumbup.gif
O siaip tai kazkada uzkanda tokia padariau: paemiau zementalio surio, supjausciau kubeliais, tada imi dantu krapstuka (arba ka nors grazesnio rolleyes.gif ) ir juo permeigi alyvuoge + suris... Nu man tai labai labai, prie vyno, alaus ar ko stipresnio thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Auxelis
QUOTE (turtle @ 2004 09 24, 11:49)

O siaip tai kazkada uzkanda tokia padariau: paemiau zementalio surio, supjausciau kubeliais, tada imi dantu krapstuka (arba ka nors grazesnio  rolleyes.gif ) ir juo permeigi alyvuoge + suris... Nu man tai labai labai, prie vyno, alaus ar ko stipresnio  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Aš taip pat alyvuoges taip maustau ant dantų krapštukų, bet dažniausiai su sūrio lazdelėmis (supjaustytomis žinoma). Man labiausiai patinka žalios alyvuogės, įdarytos lašiša ar tunu.

O ir man anksčiau alyvuogės nepatiko. Bet kai tapau nestuke.gif , daug kas kitaip atrodė: pradėjau valgyti ir alyvuoges, ir papriką, į ką seniau net pažiūrėti negalėdavau. Pasigimdžiau, bet alyvuoges ir toliau valgauuser posted image. Skanu!
Song
Patarkit, kurias alyvuoges pirkti pirmam kartui, bandysiu mokytis valgyti biggrin.gif , kad nesusigadinciau ispudzio, koki mesla nusipirkusi... ax.gif
DAVI
QUOTE(song @ 2005 01 25, 00:15)
Patarkit, kurias alyvuoges pirkti pirmam kartui, bandysiu mokytis valgyti biggrin.gif , kad nesusigadinciau ispudzio, koki mesla nusipirkusi... ax.gif
*

Labutis,

Žinok žalios alyvuogės - tai neprinokusios alyvuogės. Jos bus visada rūgštesnės.
Juodos alyvuogės yra jau sunokę alyvuogės. Jos yra riebesnės ir turi švelnesnį skonį. Man pavyzdžiui skanesnės žalios, o mano draugams - juodos. Todėl aš patariu pabandymui pradėk nuo juodųjų.

Skanaus!
Song
O kokios firmos? Ju ten parduotuvese tokia mase g.gif
DAVI
QUOTE(song @ 2005 01 25, 12:58)
O kokios firmos? Ju ten parduotuvese tokia mase g.gif
*

Man tai visos skanios , bet šiuo metu perku MAESTRO di Oliva skardinėje dėžutėje. Jos būna su kauliukais, arba be. Tas pats skonis. Bet jei nori tik paragauti, tai gali nusipirkti sveriamų. O tos lenkiškos permatomuose plastikiniuose indeliuose yra labai rūgščios. Visada geriau pirkti skardinėse dėžutėse.
Skanaus
Song
Varysiu vyra sivakar pirkti ir mokysimes buti inteligentais. biggrin.gif
Makarska
Man skaniausios alyvuogės - juodos, švelniai pasūdytos, nepermirkę. Dabar topas Maestransa (atrodo wub.gif ).
Tačiau kartais užtaikau ant tokių šlykštynių... schmoll.gif . Paskutinį kartą tai buvo plastmasiniame maišelyje supakuotos žalios ispaniškos alyvuogės. Visiškai ištižę ir permirkę gaižiu raugu. Fui.
Lona
Labai fainos yra maksimoj skardinėse įdarytos kornišonais, jos biški panašios į vyrišką laugh.gif išvaizda žinoma, bet fantastiškos ir skoniu ir išvaizda.
r@siukas
Norfos parduotuvese dingo juodosios alyvuoges cry.gif
Raideles
Va, eilini karta vel neapsiziurejau parduotuveje ir pasiemiau alyvuogiu su kauliukais. Ką su jomis daryti? Kaip jas valgyti?
Lona
Nu tiesiog valgyti, uzsikasti suriu smile.gif
Raideles
Aha, suvalgau viena dvi ir nusibosta jas nuo kauliuku grauzti smile.gif
petrone
Man skaniausios žaliosios alyvuogės. Pamėgau jas su morkų mišraine. Paprasčiausiai nusiperku tarkuotų morkų, pripjaustau žalų alyvuogių (griežinėliais), dedu grietinės arba majonezo. Pabandykit. Labai lengva pasigaminti.Galima dar pridėti česnakiuko ar džiovintų petražolių, bet čia jau skonio reikalas.
petrone
Dar vienas mano firminis žalųjų alyvuogių receptukas: suverkite jas tarp šašlykų. Apkepusios alyvuogės -- pasaka. Niekaip kitaip šašlykų nebekepu!
zelionuska
Alyvuoges reikia valgyt su kauliukais. Na praryti kauliuka, nes juose labai daug visokiu naudingu medziagu+vitaminu, juk alyvuogiu alieju tai daro is kauliuku? Aisku, tik sunku nuvalgyti ta "uoga", kai kaulas toks didelis,bet...tada geriau pirkt be kauliuku. Man skaniausios juodosios 'FREGATA'.
inore
Aš anksčiau alyvuogių labai nemėgau, dabar tai galiu beveik vienas valgyti, Aš iš jų darau tokias užkandėles. Paimu ant smeigtuko užmaunu alyvuogę, paskui surio, truputi kumpio ir agurko grežinėli, kartais dar ir duonos bet čia skonio reikalas.
Net
megstu alyvuoges. skanesnės žalios, nors tos kur persūdytos tai dėmesio nevertos. man juodos per riebios ir per švelnios. bet pasakysiu tiktai vieną dalyką - tokių skaniu juodu alyvuogių kaip Turkijoj ir Vokietijoj pas turkus nesu niekur kitur valgius ir niekas joms neprilygsta - ypač jei jos padarytos su alyvuogių aliejumi ir raudonąja džiovinta paprika - tai prie jų skanio dar ir aštrumas gomuri kutena...labai gerai su sūriu (olandišku) arba su feta (mmm macnu ale pikantiška). o su Lietuvoj pirktom žaliom alyvuogem darau tokius vėrinukus ant krapštukų dantims: Goudos surio riekelė, ant jos - avokado gabalelis, ant jo - žalioji alyvuogė. gabaliukai turėtų būti ne per stori, kad tai būtų vieno kąsnio užkandėlė. skonis pikantiškas - net nemėgstančios alyvuogių draugės gurmanavo. su mama alyvuogėmės mėstame puošti stalą - suverti ant smeigtukų ir įsmeigti juos į mėsos lėkštę...
IGu
mmm... Aš irgi alyvuoges dievinu. Man tai ir žalios ir juodosios patinka, nors dažniau tai juodąsias renkamės. aš ir ant sumuštinukų dėlioju, ir į mišrainytes įpjaustau, ir ant karštų sumuštinių labai skanu, o kartais tiesiog vienas valgom, su sūriu, arba prie alaus. O įdarytos iš vis pasaka tongue.gif
Ciel Bleu
Alyvuogės... Kaip kažkas rašė, aš dar tikriausiai nepakankamai suaugus:] Niu, nors duok į akį - nesuprantu, kaip tokis taukuotas beskonis daiktas gali būt valgomas su malonumu. Bandžiau ir juodų, ir žalių, ir salotose, ir užsigert su kuom nors alkoholišku :] Veee...
ausrytuke
man tai skaniausios juodos, perkuosi be kauliuku ir valgau vienas essen.gif
zosse
QUOTE(little_cow_ @ 2005 09 30, 16:27)
Alyvuogės... Kaip kažkas rašė, aš dar tikriausiai nepakankamai suaugus:] Niu, nors duok į akį - nesuprantu, kaip tokis taukuotas beskonis daiktas gali būt valgomas su malonumu. Bandžiau ir juodų, ir žalių, ir salotose, ir užsigert su kuom nors alkoholišku :] Veee...
*

Norėjau pasitikslinti, kokia kulinarinė idėja siūloma? Lyg ir toks skyrelio pavadinimas g.gif
zosse
QUOTE(ausrytuke @ 2005 10 01, 14:33)
man tai skaniausios juodos, perkuosi be kauliuku ir valgau vienas  essen.gif
*

man tai skaniausios Ispanijoj, su kauliukais, be kauliukų, juodos, žalios, vienos, dvi, trys essen.gif
sigitac
Nesenai ir as pradejau megt alyvuoges, laaaaaabai jau jos man patinka ir vienos, ir zalios, ir juodos, ir idarytos...Megstamiausios salotos:
Virti makaronai
Svogunas
Tunas
Alyvuoges
Majonezas drinks_cheers.gif

O uzkandziam i didele lekste, suskirstyta skyreliais dedam ivairias alyvuoges, kumpio, desrytes, surio... thumbup.gif
linaj
ir man alyvuoges essen.gif , bet tik juodos, zalios kazkaip nelabai gal reiktu pabandyt idarytas su kuo nors g.gif O as jas ir vienas valgau ir i tuno salotas dedu, ir siaip kaip garnyra prie mesytes smile.gif
O alyvuoges dar labai megsta mano katinas, tik uzuodzia ju kvapa tai tokios serenados buna biggrin.gif
Nerytė
Labai mėgstam alyvuoges, tai vakar norėjom lengvos vakarienės rolleyes.gif tai šaldytuve radau rūkyto sūrio, žalių alyvuogių įdarytu paprika, sūrį supjausčiau šiaudeliai ir į lėkštę, per vidurį subėriau alyvuoges ir skanaus 4u.gif Valgėm pasismeigdami dantų krapštukais tongue.gif Buvo labai skanu
Poppy honey
Mano vyrui labai skanu zalios alyvuoges prie alaus.dazniausiai perkam idarytas paprika arba astrias-cia jau man rolleyes.gif
rutulux
noriu paklaust alyvuogių megėjų, koks sūris labiausiai tinka g.gif
skaičiau kad ir rūkytas ir Gouda skanu. Kokius dar naudojat?
Sola
As tai galiu gyvent ir be ju ax.gif ..bet man visai nieko,suverus zalias alyvuoges ant pagaliuko,imesti i martini,kai jos siek tiek pamirksta,tai geri martini ir megaujiesi alyvuoge,jos igauna gana nebloga skoni mirksiukas.gif
melija
Dievinu žalias alyvuoges!! Ypač įdarytas ančiuviais - jos tokio stipraus pikantiško skonio thumbup.gif Vynas, alyvuogės ir mėlynas pelėsinis sūris ar President ožkos pienos sūris su baltu pelėsiu... mhhmmm.... thumbup.gif
lolakola
Man tai irgi labai skanu žalios alyvuogės (gali būti įdarytos,bandžiau su agurkėliais, lašiša, citrina, sūriu) kepta duona su sūrio česnako padažiuku, pelėsinis sūris......ir gali būti alutis. drinks_cheers.gif Labai skanu.Siūlau pabandyt, vakarienės nebereikės. thumbup.gif
erborista
Aš jas be galo mėgstu bigsmile.gif Ir juodas ir žalias, ir su įdaru ir be... nu skanumas nerealus, tik va bėda, kad brudai kalorijų daug turi verysad.gif
Kaliteja
QUOTE(erborista @ 2006 03 29, 18:44)
Aš jas be galo mėgstu  bigsmile.gif  Ir juodas ir žalias, ir su įdaru ir be... nu skanumas nerealus, tik va bėda, kad brudai kalorijų daug turi  verysad.gif
*

Ia mn jos laaabai patinka thumbup.gif ir vyrą pripratinau,o kalorijos tai man nepamaišys. thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.