Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Apsaugos priemonės
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2, 3
SoniaSonia
Papasakojo aukle siaubinga istorija, kaip viena mamyte ruosesi kelionen ir buvo pasikvietusi ir savo mama ir anyta, ir vire sultini, o maziukas, nors ir tiek aukliu priziurimas, sugebejo trukteleti nuo kaiatlentes verdanti riebalinga sultini. baisu, kas tan toliau buvo, tai dabar emiau rupintis, kaip apsaugoti savo leliu, jam jau virs metuku, tai dabar pasitiebes kaip tik savo mazojo puodelio rankena pasiekia ant kaitlentes. Geriausia butu ten niekada nieko nepalikti, bet kol verda pavyzdziui ka daryti? Gal yra kokios sieneles specialiai tvirtinamos??
vabalas
mano smalsuti tai laabai traukia virykle.
taisykle nr 1 : niekada nepalikti vaiko vieno virtuveje, kai kas nors verdama.

o siaip visada statau puoda ant tolimiausios "skyles" , kur taip paprastai nepasieksi. jeigu puodu daug, tenka kuri nors statyti ir pirmoje eileje. tuomet prie virykles statau "barjera", kede arba vaiko maitinimo kedute. vis uzims kelias sekundes laiko, kol vaikas uzsirops ant kedes , as per ta laika sureaguosiu smile.gif
SoniaSonia
Pas mus tos skyles tai labai skirtingu dydziu ir kaip tik tokius puodus turim, kad dazniausiai verdam arti krasto. Nu reiks kazka galvoti, o su barjerais tai tikrai, uzstumsiu gal net stala, musu toks nedidelis...
Daisy
yra spec. uzdangos, kaune ar ne po 5 gal 10 litu uzsisdeda ant virykles ir puodai lieka "uz tvoros"
vabalas
neteko man matyti spec uzdangu, o ten pirstuku negalima iskisti, ar nekaista jos, ar tvirtai laikosi ?
Soul
Man teko matyti tvorelę kaitlentei, piršus aišku įkiši, bet puodo neapsiversi. Bet mačiau tik kataloge ir per teliką, gyvai pas kažką- nea.
Daisy
Kaune Jonelio kiemely tikrai buvo wink.gif
Daisy
na va nupirkom, kainos Joneli nuo 5 iki 20 litu ziurint pagal konstrukcija, tik musu virykle siauresne nei apsauga, bet ne beda wink.gif
o atrodo kaip tvorele ant virykles, beja, mes pirkom plasmasine, kuri tinka elektrinem, o berods buvo ir metaliniu po 20, dujinem wink.gif
Gazelė
Sveikos mamytės,

Neužilgo išsikeliam į nuosavą namą thumbup.gif . Problema ta, kad yra laiptai, o vaikutis dar mažas ir reikia apsaugos. Gal ką nors galėtumėte patarti, kokias priemones jūs naudojate vaikelio saugumui užtikrinti g.gif .
šviesa
Kaip tik maciau pirkiti Vilniuj, Shevchenkos troleibusu stotelej, (vaziuojant i Naujininku puse) yr vokisku prekiu parduotuve. Vartelu kaina 65lt.
lovely
Kaip gali neatitikti? Normalus vatreliai skirti vaiku apsaugai, buna ivairiu didziu tai yra ilgiu, jie sonose reguliuojasi. Taip, kad pries perkant issimatuokite savo namuose ta laiptu tarpa, kad zinotumete kokio dydzio jums reikia. Labai patogu ir saugu vaiko atzvilgiu, musu pirmagimis prie tokiu augo smile.gif
taja:)
QUOTE(lovely @ 2005 02 24, 20:45)
Kaip gali neatitikti? Normalus vatreliai skirti vaiku apsaugai, buna ivairiu didziu tai yra ilgiu, jie sonose reguliuojasi. Taip, kad pries perkant issimatuokite savo namuose ta laiptu tarpa, kad zinotumete kokio dydzio jums reikia. Labai patogu ir saugu vaiko atzvilgiu, musu pirmagimis prie tokiu augo smile.gif
*

aš nežinojau, kad jų plotis reguliuojasi ax.gif o vaikas perlipt negali, ten lentutės vertikaliai eina? cool.gif
lovely
Na, maniskis neperlipdavo ax.gif Reikia, gerai tik apziureti koks uzdarymas ar saugus, kad vaikas pats neatsidarytu. Tiesa savo mieste varteliu is vis nemaciau, o tos kur turejome tai " Lindam" firmos buvo, tikrai geri.
Elina
Mano vyras nupirko kazkokias dekoratyvines lenteles statybiniu medziagu parduotuveje, padare grazius vartelius apacioje ( kad vaikai nelaipiotu) ir virsuje ( kad nenukristu). Itaise sklasciukus, as juos pries nakti uzkabindavau, jei kartais vaikai miegodami uzsimanytu pasivaikscioti. Tai budavo visai ramu. Kai vaikams stuktelejo 3 metukai, vartelius issukome is vyriu ir padovanojom kaimynams ( jie turi maziuka).
laguna
Mes pasidareme patys. Senukuose nusipirkome gatavas dureles o vyras jas pritvirtino. Kainavo apie 35Lt.
laguna
QUOTE(Gazelė @ 2005 02 28, 10:26)
O "Senukuose" varteliai parduodami pagal išmatavimus?
*

Negalima apsakyti kad tai varteliai. Tai buvo padarytos gatavos dureles. Pavyzdi buvo parodyta, kad tai gali buti virtuviniu spinteliu ar kokios nisos durys. Jos is smulkiu lenteliu padarytos, bet tvirtos. Tad mes nusipirkome kabliuka ir virius, ir pasidareme patys.
O dydziu yra ivairiu. Siauru , ilgu ir aukstu.
Ija
Mano vyras pats vartelius(apsaugas) laiptams padare, musu laiptai platus, tai pirktiniai netiko. Viso trys varteliai mums reikalingi, tai kaip ziurejau parduotuvese vienu kaina ~55lt. o mums visi trys uz 30lt. isejo!
Kaune Jonelio kieme yra, mediniai ir plastikiniai.
Toshe
Aha,mums irgi aktualu,siam momentuo apacioje esu uzdejusi aplink tokia vieline tvorele,ji lankstosi ir prei turklu is krastu pririsusi su kaspineliais,o visa ja "papuosiau" zaisline kaledine egles sakos grilianda..Manau dar ilgai bus,jei nerasiu kokiu nors varteliu geresniu.Virsuj kol kas duris uzdaromos,ir ten nepatenka,bet tik kol kas,kol duru rankenos nepasiekia..Oi Ija,teks uzsukt pas tave paziureti,kaip atrodo pas jumi... tongue.gif
Toshe
Na va kaip mes aptvereme pradziai savo laiptus.Cia sita tvorele skirta gelynams aisku...Senukuose manau yra,bet turejom ir siaip atliekamos:
user posted image
Romeo
Erbi, Kalvariju g. yra plastikiniai varteliai, bet kainos nepamenu.
Idun
Prieš savaitę pirkau metalinius Hauck vartelius laiptams. Kotrynoj Pašilaičiuose. Nes visur kur ieškojau į mane kaip į beprotę žiūrėjo, siūlė sodo vartelius pritaikyt (įdomu kaip, sienas gręžiot???). O šitie varteliai super, įtvirtinom, dabar saugu smile.gif
Ledo karalienė
QUOTE(Idun @ 2005 07 04, 12:39)
Prieš savaitę pirkau metalinius Hauck vartelius laiptams. Kotrynoj Pašilaičiuose. Nes visur kur ieškojau į mane kaip į beprotę žiūrėjo, siūlė sodo vartelius pritaikyt (įdomu kaip, sienas gręžiot???). O šitie varteliai super, įtvirtinom, dabar saugu smile.gif
*

Bet, kad jie labai brangus( 170 lt., cia mediniu kaina) ir ne visiems laiptams tinka. Pas mus jie 1.20m., tai negalim niekur rasti tokiam plociui sad.gif O tokie kaip Kotrynoj, dar buvo Mazylio pasauly, antakalny
renax
Tokiam plociui nera nebent pirkt du ir daryt vienus ( nes medinuose yra praplatinimas ) ,ir nera jie tokie brangus smile.gif
SUNmom
pigesni pertvaru buna Naugarduko g parduotuveje (zaislu ).
35 lt medine labai grazi pertvara su reguliuojamu plociu. bet visos pirktines laiptu pertvaros( kiek maciau Lietuvoj pirkti) tinka tik tarp dvieju sienu pritvirtinti (nereikia grezti). O jeigu laiptai nestandartiniai- manau teks uzsisakineti individuliai kad padarytu. jeigu ka domina kokiu buna uztvaru- galite apsilankyti
http://www.amazon.com/exec/obidos/search-h...4665044-2554523

ten pasiziurejus gal Lietuviu meistrai sumeistrautu. Arba belieka tik is uzsienio parsisiusti.
RasaVeronika
Pries 2 metus ir mes kankinamai ieskojom sprendimo uztverti 110cm praejima link laiptu; taip, kad lengva butu uzdet, po metu -ir nuimt be rupesciu.
Toki gamini radom, atrode labai laiba konstrukcija, bet dvyniu apkrovima ir bandymus lauzyti puikiai atlaike 1.5 metu. Gal paslaptis tame, kad tai vokiskas qualitaet'as biggrin.gif .
Jei kam jis reikalingas, tai atrodo taip:
http://pirkis.lt/item?id=234608
Satir
As manau, kad tos tvoreles labai jau asmeniskas reikalas, nes pvz., ta metaline tvorele su girliandom, tai mano mazius nuluptu per 5 minutes.
Mes darem stacionaria bent trims metams minimum, igrezem i siena trimis varztais ir manau nedaug vargo bus juos vel uztinkuot, kai vartu nebereiks. Vartelius gamino baldininkas, kartu su baldais, is laiptu puses yra sklende, kuria pasiekia tik suauges. Dureles is vientisos plokstes, bet mano alpinistas kartais pavojingai moka lipti sienomis (isitveria uz virsaus, o kojom lipa), tai jam grotuotos, languotos ar dar kokios butu sakes is karto.
Vilsen
mes turime tokią pat problemą,tema jau senai rašyta,bet gal kas dar matėte kur vilniuje galima įisigyti tokią apsaugą ant elektrinės plytos.[/FONT]
lovely
Paziurekite siuo adresu:
http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/stores/s...&go.x=9&go.y=15
mucka
Mums vartelius padarė senelis smile.gif tiesa ne laiptams, o į virtuvę ax.gif labai geras daiktas smile.gif
Saulyčiukas
Sveikos mamytės, kažkur viena ausim girdėjau, jog būna tokių vartelių, tvirtinamų prie laiptų ir rakinamų, kad kleckiukas netyčia užklydęs nuo laiptų nenusiridentų ax.gif Gal kas iš jūsų ką nors girdėjot? Būčiau labai dėkinga 4u.gif
dzhina
Mes vartelius nusipirkom skelbiu.lt nenaujus uz 30lt. (atrodo kaip nauji rolleyes.gif ), vokiski, bet biski per siauri, tai musu tetis kazka sugalvos biggrin.gif
Tik reikia nesumaisyti, nes vieni skirti ant laiptu, o kiti tarp duru bigsmile.gif
Sekmes 4u.gif
varla
Sveikos. Mūsų mažylis jau savarankiškai keliauja po butą, nors dar tik ropom, bet greit bus ir kitaip. Todel norėtųsi apsaugoti tiek jį, tiek savo daigtus. Kazkur internete mačiau tokius į tarpdurį imontuojamus vartelius, kad vaikas nepatektų į jam draudžiama kambarį. Gal žinote kur galima Lietuvoje tokius nusipirkti? ažkaip niekur nesu mačius...
Lukos_mamyte
laba

paziurek kur senukuose, tikrai turi buti bigsmile.gif
kaip augat?
*rutuliukas*
Pas mus irgi yra laiptai, tai mes sumastem toki varianta, turejom sena vaikiska lovyte(groteline) , vyras, pagrazino, prisuko vyrius ,uzrakinima padare ir thumbup.gif
varteliai gavosi
Daivulyte
Vakar buvau Kaune "Jonuko kieme" ,maciau ten yra varteliai -tvorele kaina 28lt
baltos spalvos,lyg ir plasmasiniai g.gif
Daisy

! 
Žinutės, neatitikusios temos, pašalintos. Šioje temoje prašome rašyti tik apie vartelius.
Pagrabiai,
moderatorė DAISY
Jurlin
o mes patys daremes. valandos darbas ir kainavo ti 15 lt su uzraktu thumbup.gif
Dosera
Gal kas žino, kur Vilniuje galima rasti vartelių laiptams (anga - 90cm)? Vakar Kotrynoj medinius radom, bet jų kaina ~ 217 Lt. blink.gif Gal gi yra pigesnių?
Daivulyte
Kaune maciau Jonuko kieme ,jie ten visai nebrangus apie 30lt rolleyes.gif
Tik reik matmenys zinoti g.gif
Dosera
Dėkoju už greitus atsakymus. O kur tas Jonuko kiemas Kaune? Aš tai iš Vilniaus, tai į Kauną specialiai dėl vartelių reiktų važiuoti. Dėl vienerių tai dar bala nematė, bet mums trijų vartelių reikia. O kaip ten su kokybe Jonuko kieme, ar į sieną prigręžti jų nereikia, mediniai ten ar metaliniai? Nu, sorry, kad aš čia jus klausimais taip užverčiau, bet nemaniau, kad tokie varteliai Vilniuje bus deficitas. Kotrynoj ir tai tik 1 vnt. gerų, o antri brokuoti. O ir kainų skirtumas truputį nemažas, kur 40Lt, o kur 140Lt tai kuo jie ten skiriasi? O Vilniuj tokių už 40Lt nėr?
Renax, gal Tu ką nors žinai apie Jonelio kiemo vartelius, gal jie ten labai nekaip atrodo ar ką, tada iš karto (iki Kalėdų tai tikrai) bėgam pas Tave ir perkam 3 vnt. vartelių mirksiukas.gif .
renax
QUOTE(Dosikas @ 2006 12 03, 17:28)
Dėkoju už greitus atsakymus. O kur tas Jonuko kiemas Kaune? Aš tai iš Vilniaus, tai į Kauną specialiai dėl vartelių reiktų važiuoti. Dėl vienerių tai dar bala nematė, bet mums trijų vartelių reikia. O kaip ten su kokybe Jonuko kieme, ar į sieną prigręžti jų nereikia, mediniai ten ar metaliniai? Nu, sorry, kad aš čia jus klausimais taip užverčiau, bet nemaniau, kad tokie varteliai Vilniuje bus deficitas. Kotrynoj ir tai tik 1 vnt. gerų, o antri brokuoti. O ir kainų skirtumas truputį nemažas, kur 40Lt, o kur 140Lt tai kuo jie ten skiriasi? O Vilniuj tokių už 40Lt nėr?
Renax, gal Tu ką nors žinai apie Jonelio kiemo vartelius, gal jie ten labai nekaip atrodo ar ką, tada iš karto (iki Kalėdų tai tikrai) bėgam pas Tave ir perkam 3 vnt. vartelių  mirksiukas.gif .
*

Kad deja pas man tik 1 belike , mediniai kuriu grezt nereik . Negaliu komentuot ko tiksliai nezinau pasiskambinkit jiems ir tiek .
maksimka
Ciuku ciuku parduotuvej prie juozapo kazkokiu maciau, tikrai ne vieni buvo, tik kokybes ir kainu nemaciau, nes man kol kas tai neaktualu.
Dosera
Gaila, Renax, kad neturi 3 vnt. vartelių, o gal greitai gausi? (Dar ne į temą norėčiau Tavęs paklausti, kiek kainuoja žaislas vikšrelis su ratukais ir virvute?)
Skambinau į Čiuku čiukas parduotuvę - ten, tokių, kokių mums reikia yra tik 1 vnt. frusty.gif ir nežino, kada gaus dar. Nu tikrai nesitikėjau, kad varteliai laiptams yra toks deficitas Vilniuje cray.gif
Sigitara
Mano vyras irgi buvo padaręs vartelius, o kai pradėjom remontą(kuris dar iki šiol nebaigtas) juos išardė ir išmetė lauk(savo darbo nepagailėjo, o juk tuoj vėl naujus teks daryti, nes laiptai statūs, turėklai su gana dideliais tarpais, taigi tikrai nesaugūs).
Vienu žodžiu, norėjau pasakyti, kad net nežinojau, kad būna tokių vartelių pirkti( nors mum, manau, jie netiks, nes labai jau nestandartiniai laiptai ir pati anga.
O visa tai , manau, neturi būti skaięiuojama pinigais, juk čia šnekam apie vaiko SAUGUMĄ!
Daivulyte
Jo doh.gif visoms pasakiau kur yra varteliai ,o kaip paciai jau prireike nebeliko g.gif unsure.gif Bet vistiek nusipirkom ERBI parduotuveje Kaune Silainiuose kaina 35lt metaliniai, balti, Lindam ,matmenys nuo 65cm iki 102cm thumbup.gif jau pritvirtinom thumbup.gif
modestasta
Kaip tik vakar buvom pas draugus ir matciau tokia pertvarele su varteliais , nes mazasis labai megsta listi prie kompiuterio. Sake pirko JONELIO KIEME, bet kiek mokejo tai neatsimenu , nors tikrai sake . Siaip tai laaaabai geras dalykas thumbup.gif
Aura2005
Dekui Daisy uz pastabas. As dar neturiu daug patirties rasyti temas blush2.gif
Taigi del tos dujines, gal kas mate Kaune apsauga?
Agenka
Maciau tokia Tome Philipse kazkur 35 lt kainuoja, jei neklystu. gal brangoka, bet manau verta bandyt, jei mazieji tokie virejai nori but biggrin.gif
Aura2005
QUOTE(Agenka @ 2007 01 03, 22:01)
Maciau tokia Tome Philipse kazkur 35 lt kainuoja, jei neklystu. gal brangoka, bet manau verta bandyt, jei mazieji tokie virejai nori but  biggrin.gif
*

Dekui Agenka,

Reiks paiekoti savaitgali Tom Philipse. 4u.gif
hane
Galiu pasidalinti savo patirtimi. Gyvename name, atsiradus suneliui - laiptai tapo galvos skausmu. Puse metu ieskojau laipteliu, skambinau ir Renax, vazinejau po Kotryna, Baby center- jei ir turedavo , tai matmenys buvo labai standartiniai- 90 cm, o paprastai laiptai jau siais laikais daromi platesni. Netekusi kantrybes susiradau internete Babydan firmos vartelius, kurie tinkai angai iki 180 cm(tokiu man ir reikejo) ir...nusipirkau Internetu. Fantastiskas dalykas, vertejo pastangu, kaina tikrai juokinga, metaliniai, grazus, dabar jauciuosi namuose saugi, nereikia lakstyti ir ziureti, kur maziukas.Taigi, kol isigijome vartelius, juos teko vezti net is UK, ir sunelis vaikscioti pradejo. Taigi paciu laiku!

Tiesa, norejau pridurti, Baby center (prie Banginio) turi sios firmos varteliu, bet kai pradejau prasyti pardavejos, gal butu galima uzsakyti vartelius man reikiamo dydzio, net nesileidoi kalbas. Labai gaila del tokio nelankstumo...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.