Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Elzė @ 2013 08 08, 21:00)
o kaip darot padekliukus?

ispjaunam is dezes storesnes torto skersmens skrituli , tada aptraukiam celofaniniu popieriumi ir tada i torta(zeemesni sluoksni) smeigiam pora siaudeliu kad ant ju laikytusi tas padekliukas, per viduri viena stora siaudeli kad nesivazinetu padeklas(perspeigiam kiaurai apdeklo) ir viskas - tortas niekur nesmenga smile.gif
Atsakyti
Na merginos Jūs ir šaunuolės, tokius gražius tortus kepate wub.gif Prisižiūrėjusi tokių grožių, noriu ir aš savo sūnaus gimtadieniui iškepti tortuką (toks gražus, kaip Jūsų kepami tikrai nesigaus). Papuošimui noriu padaryti mašinytę, iš kokios masės geriau lipdyti - saldainių ar pastilažo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(feminell'a @ 2013 08 09, 07:42)
ispjaunam is dezes storesnes  torto skersmens skrituli , tada aptraukiam celofaniniu popieriumi ir tada i torta(zeemesni sluoksni) smeigiam pora siaudeliu kad ant ju laikytusi tas padekliukas, per viduri viena stora siaudeli kad nesivazinetu padeklas(perspeigiam kiaurai apdeklo) ir viskas -  tortas niekur nesmenga smile.gif

wow 4u.gif
Atsakyti
Iškepiau vyro gimtadieniui tortuką - Turtingas kavos tortas, apteptas ganašu, kaspinas iš Marshmallow masės.... blush2.gif

Bet kasme mano klaidos? doh.gif

Pirmausia dėl ganašo. Jis šaldytuve prastovėjo parą laiko, kaip ir buvo rekomenduota paga receptą. Bet kai aš jį išėmiau iš šaldytuvo, jis buvo toks kietas, kad nesiplakė. Tai vos vos pašildžiusi tiesiog užtepiau tą masę ant torto. Tad gavosi visas nelygus.....

O dėl papuošimo iš vis ne kas sad.gif

Pasidariau vakar dieną kaspinėlio paruoštukus, džiovinau šaldytuve. Ten kaspinėliai buvo lyg jau padžiuvę ir laikė savo formą. O tik išėmus iš šaldytuvo viskas suglebo.... sad.gif
Ar gali būti dėl karščio? Pas mus dabar namuose 29 C šilumos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varniukas: 09 rugpjūčio 2013 - 14:40
Mano tortukai:

Turtingas kavos, vysninis/karamelinis, 6,1kg

user posted image

user posted image

Snikersas, morenginis, vysninis/karamelinis, 9kg (dariau pagal pvz, tai nelabai supratau kas ten per geles... nei orchidejos, nei dar kazkokios. Zodz, bandziau nukopint tuos hibridus biggrin.gif)

user posted image

Snikersas, maskarpone su persikais, 7,6kg

user posted image

Maskarpone su persikais, 2,9kg

user posted image

Snikersas, 2,7kg

user posted image

user posted image

Snikersas, 3,6kg

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mingailiux: 09 rugpjūčio 2013 - 17:50
Mingailiukui ner net ka naujo pasakyt ax.gif

cia mano sio savaitgalio varguoliai.
Mascarpone su braskem
user posted image
su bananais
user posted image
Atsakyti
Pasirodau ir as su keliais smile.gif
Maskarpones su braskem ir jogurtinis su persikais 5 kg.
user posted image
Snikersas 3 kg.
user posted image
Atsakyti
Ingrida, grazus tortukai.
O sakyk, ta krikstynu, tai tevai prase taip rasyt??
Nes biski kvailai atrodo blush2.gif
Atsakyti
gal kas nors dar bus ir atsakys ax.gif

darausi pastilaza pagal cypciuka, ir niekaip nematau kada ta vandeni ipilti? ar cia i zelatina isbrinkinimui ir bus jis?
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2013 08 09, 23:49)
gal kas nors dar bus ir atsakys  ax.gif

darausi pastilaza pagal cypciuka, ir niekaip nematau kada ta vandeni ipilti? ar cia i zelatina isbrinkinimui ir bus jis?

pastilazui vanduo naudojamas tik zelatinos brinkinimui 4u.gif
Atsakyti
ačiū
Atsakyti
QUOTE(varniukas @ 2013 08 09, 15:34)
Iškepiau vyro gimtadieniui tortuką - Turtingas kavos tortas, apteptas ganašu, kaspinas iš Marshmallow masės....  blush2.gif
Bet kasme mano klaidos?  doh.gif

1). ganasas buvo kietas nes speju dejot gera sokolada ir santykiu 1:1, realiai sokolado reik deti maziau, arba nesaldykit visa nakti, o tik tiek kad maisant vientisa spalva butu.
2).kai jau pasildet tai jis ir nebeissiplake, grietinele turi buti salta norint kad ji plaktusi.
3). PASTILAZAS NEDRAUGAUJA su grietinele! jis nuo jos tirpsta
4).Kam pastilazo kaspina dziovinti saldytuve? ten pilna gredmes, isdziuti be sansu, nebent tam laikui sukietes, bet neisdzius, o tai reiskia nelaikys formos.
5). kaitra namuose irgi prisidejo, ganasas tirpo, jo dregme persidave kaspinui. bet jei butu viskas gerai padaryta beda butu tik vos patirpes ganasiukas, kaspinui nieko nebutu.

taigi, normaliai issiplakat ganasa, aptepat/papuosiat torta. Gerai isdziovinat tamsioj sausoj vietoj savo kaspino dalis (kad ir kartono dezutej spintoje smile.gif bent diena dvi) ir jau pries pat uzdedat ant torto, jungiat su sviestiniu ar tirpintu pastilazu ir kuo maziau lietimosi su grietinele ir dregme smile.gif
QUOTE(Elzė @ 2013 08 08, 20:25)
dar reikėtų konsultacijos....

apsitepat abu tortukus atskirai sviestiniu, palaikot saldytuve, tada dengiat 1a., i saldytuva, tada dengiat 2a., i saldytuva. tada pirma suvirtinat pagaliukais (bent 3vnt), tada patepat jo virsu viduryje tirpintu pastilazu (galima ir sviestiniu bet kai karsta jis gali tirpti), tada dedat antra su padekliuku po apacia (bet pasleptu kad nesimatytu krastu), prilipinat prie to pastilazo, tortai susijungia. Puosiat pabaigai.

Mingailiux na ka cia ir pasakyti... wub.gif labai, labai grazu, kaip tu speji? smile.gif

-----

As vat leidziu paskutinias atostogu dieneles tikrai atostogiskai smile.gif
krikstynoms: fotoaparatas sugedo, tai ryskumas ...
user posted imageuser posted image

keksiukai prie jo
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 10 rugpjūčio 2013 - 10:49