MamyteSigute
2006 06 04, 20:30
sveikos puikiosios mamos! turiu suneli 4 menesiu, ir vis suku galva kodel jo visada saltos rankeles... nors jis pats nesala, ir kojytes siltos, o rankos va nors ir su pirstinelem, nors ir siltoj patalpoj ar silatm ore, visuomet vesios, o kartais net ledines. siltos buna tik keletu atveju - kai salia manes guledamas labai isyla, ir kai vezime kieme apkamsytas guli. gal kuri turi panasia beda? jei tai beda isvis. beje, gydytojai komentavo ivairiai - kad gal dar mazas (didziai sia teorija abejoju), o gal kad gal is manes saltas galunes paveldejo (nors as tokia buvau tik vaikystej, dabar jau viskas tvarkoj). bukite geros, pasidalinkite savo nuomonemis ar patirtimi.
QUOTE(MamyteSigute @ 2006 06 04, 21:30) sveikos puikiosios mamos! turiu suneli 4 menesiu, ir vis suku galva kodel jo visada saltos rankeles... nors jis pats nesala, ir kojytes siltos, o rankos va nors ir su pirstinelem, nors ir siltoj patalpoj ar silatm ore, visuomet vesios, o kartais net ledines. siltos buna tik keletu atveju - kai salia manes guledamas labai isyla, ir kai vezime kieme apkamsytas guli. gal kuri turi panasia beda? jei tai beda isvis. beje, gydytojai komentavo ivairiai - kad gal dar mazas (didziai sia teorija abejoju), o gal kad gal is manes saltas galunes paveldejo (nors as tokia buvau tik vaikystej, dabar jau viskas tvarkoj). bukite geros, pasidalinkite savo nuomonemis ar patirtimi. Mes turime tokia pat problema. Gydytoja sake nesirupinti, bet man neramu kai rankytes saltos ir melynokos  bet, daugiau kaip ir taviskiui jokiu bedeliu nera, tai ir stengiuosi nekreipti demesio. Beje, mano galunes irgi nuolat saltos
Augustina
2006 06 05, 08:12
Maniskio irgi visada saltos rankos, isskyrus tuos atvejus, kuriuos minejai ir Tu. Gydytoja sake nepergyventi ir nedeti jokiu pirstiniu. Ir mano rankos visada saltos. Gal ir paveldejo is manes?
Adeliukas
2006 06 05, 08:40
musu sunui irgi saltos rankytes. Jam virs 4 menesiu. As skaiciau kad tai normalu. Jei pats siltas ir kojytes siltos tai cia nieko blogo.
Topotuna
2006 06 05, 09:11
Kiek pamenu, tai ir dukros, kai buvo  rankos visada būdavo šaltos, ir sūnaus taip pat. Dabar jau sūnui 5,5 mėn. tai rankos patapo šiltesnės, bet naktį vis tiek, jei rankyčių neužkloju, tai kai pasiimu maitinti, būna kaip ledukai, nors pats šiltas.
Austre 123
2006 06 05, 11:52
Mano dūkrytės rankos taip pat šaltos bet tai nieko blogo normalu aš taip pat tokia šaltos mano rankos ir nosis ir kojos būna o sūnelis tai jau labai šiltas.
Mums rankytės atšala tik nakti. Diena, nesvarbu kur miega, ar lauke, ar kambaryje (beje, visada iškiša rankutes iš po kaldros), bet rankytės neatšala, bet kai nakti maitinu ar ryte, tai ledinės būna. Niekaip nesuprantu kodėl.
šaltos visada, kai nemiega  irgi gydytojai sako, kad mažiukų bloga termoreguliacija... o jis dar labai miegsta į burną kišti, dėl to jos dar visada šlapios
amelijaž
2006 06 05, 17:28
Mano dukrytės rankos ne visada, bet dažnai būna šaltos.Pradžioj galvodavau kad jai šalta, o dabar manau kad dėl to jog jos nuolat būna burnoj, sušlampa ir atšąla
diamaja
2006 06 05, 17:50
Yra tokia žmogeliukų rūšis "šaltmiriukai"  , kurių rankos beveik visada šaltos ir kurie galėtų net vasarą su pirštinėm vaikščioti  , bet nieko čia nepadarysi...  Aš tai tikrinu vaikiuko nosytę. Jei ji šilta, tada ramu, nes rankos atšąla greičiausiai. Viena iš galimų priežasčių - nepakankama kraujotaka galūnėse.
sveikos, perskaičiau ir nurimau, kad ne mano vienos mažės rankytės vis šaltos, nos beveik visada ji būna su pirštinytėm
Svarbiausias rodiklis nosis, jei ji šilta rankytės gali būt ir šaltokos
Sveikutės. Ach...lengviau pasidarė,kai daugiau mamyčių susidūrė su šia problema.Aš galvojau,kad mano vienos mergytei taip šąla rankos.Atrodo,prirengiu šiltai,bet vis tiek šaltos rankos.Paskutiniu metu pastebėjau,kai nori valgyti,jos rankutės,kaip ledukai,o kai pavalgo,rankutės sušyla.
Augustina
2006 06 07, 08:47
QUOTE(Rituxx @ 2006 06 06, 19:47) Svarbiausias rodiklis nosis, jei ji šilta rankytės gali būt ir šaltokos  Ir nosis gali salta, nes ji atsikisusi, todel greitai atsala. Reiketu ziureti kakliuka - jis geriausias rodiklis tiek atsalimo atveju, tiek perkaitimo. Jeigu jis saltas - vaikas susales, jeigu dregnas - perkaites.
QUOTE(Augustina @ 2006 06 07, 09:47) Ir nosis gali salta, nes ji atsikisusi, todel greitai atsala. Reiketu ziureti kakliuka - jis geriausias rodiklis tiek atsalimo atveju, tiek perkaitimo. Jeigu jis saltas - vaikas susales, jeigu dregnas - perkaites.  , tikrinu irgi pagal kakliuka, nes, kaip pasake musu pediatre:vaikas ne šuniukas, nereikia tikrinti pagal nosi
Rankytės gali būti šaltos, todėl , kad mažiukas mažai juda, sėdi vežime, todėl ir kraujo apykaita suletėja, mano mažulka būna ilgiau pasėdi vežime nejudėdama ir žiūrėk jau rankytės vėsios, o tikrinu ar vaikui nešalta ar ne per karšta liesdama kakliuką  .
Gosiuke
2006 06 08, 18:59
Ir mano maziaus rankytes nakti ledines tampa. Diena kaip kada. Kadangi pati esu "saltaranke" ir zinau, kad saltos rankos ar salta nosis visiskai nereiskia, kad man salta, todel pernelyg nepergyvenu. Galiu maziaus rankytes kiek noriu po kaldra kisti, rasiu jas visvien virs kaldros
skaistukas
2006 06 12, 09:49
mūsų rankutės taip pat dažniausiai būna šaltos naktį. Na o ar mažei nešalta aš tikrinu nugarytę ( tap patarė Kristina iš Šemetos kursų)
aistiushka_
2006 06 12, 20:10
Pas mus ir ta pati situacija. Ir taip pat manau, kad saltos del to, kad dar nepakankamai issivysciusi termoreguliacija arba kad galuniu saltuma paveldejo is manes  Ar vaikui nesalta tikrinu kakliuka
Manau, kad čia paveldymumas kaltas.Mano vaikelio rankos irgi šaltos bet kokiu oru.Aš pati visą gyvenimą vargstu su ledinėm galūnėm,vasarą be vilnonių kojinių neužmiegu.
MamyteSigute
2006 06 21, 10:16
oj aciu mamos! buvau dingusi kurorte:) na dabar man jau isvis ramu po jusu komentaru. va tik dar vienas pastebejimas, kazkas cia sake, kad tikrina nosi. man gimdymo namuose slauge sake, kad ziema vaiko nosele gali buti salta, nors jam nebutinai salta, todel dar patikimiau tikrinti virs nosies, tarpuakyje.
linkiu sekmes, iki susirasymu
vvandene
2006 06 21, 18:21
paskaiciau ir nusiraminau  o kad paagl kakliuka tikrint net nezinojau
samiene
2006 07 24, 20:47
QUOTE(Augustina @ 2006 06 07, 09:47) Ir nosis gali salta, nes ji atsikisusi, todel greitai atsala. Reiketu ziureti kakliuka - jis geriausias rodiklis tiek atsalimo atveju, tiek perkaitimo. Jeigu jis saltas - vaikas susales, jeigu dregnas - perkaites.
QUOTE(Rituxx @ 2006 06 06, 19:47) Svarbiausias rodiklis nosis, jei ji šilta rankytės gali būt ir šaltokos  nea QUOTE(skaistukas @ 2006 06 12, 10:49) mūsų rankutės taip pat dažniausiai būna šaltos naktį. Na o ar mažei nešalta aš tikrinu nugarytę ( tap patarė Kristina iš Šemetos kursų)  pritariu
QUOTE(jumase @ 2006 06 13, 18:35) Manau, kad čia paveldymumas kaltas.Mano vaikelio rankos irgi šaltos bet kokiu oru.Aš pati visą gyvenimą vargstu su ledinėm galūnėm,vasarą be vilnonių kojinių neužmiegu. mane taip pat kamavo ši bėda ir miegodavau su 3vilnonėm kojinėm.bet nusipirkau vitaminų ginkobiloba ir -galas šąlančioms galūnėms  poveikį pajaučiau po 1mėn.siūlau pamėgint,kaip šaunu miegot be kojinių ir žiemą
Mano maziuko rankytes irgi budavo saltos,bet as i tai mazai kreipiau demesio.Svarbiausia kojytes,nosyte,ir nugaryte.Po to jis tai isaugo.Dabar beveik visada pypliaus rankytes siltos.
Ir mano mazule su ledinem rankytem kartais buna  Tai vis ziuriu prie kakliuko ar kunelis siltas,tai visada siltas buna  Bet kazkaip vis tiek nemalonu,kai nakti pasiimu is lovytes o ji visa siltute bet su ledinem rankom,nors nepasakyciau kad namuciuose salta.Dar kolkas labai neoergyvenu,bet kai nueisiu pas gydytoja vis tiek pasiklausiu kas ir kaip
zhemaituke
2006 10 06, 21:02
Sveikos, Esu naujai "iškepta" mamytė. Ir susidūriau su tokia problemėle. Mano mažylis po naktinio miego atsibunda šaltom rankytėm ir nosyte. Nakti išmiega visa, nesikelia. Atsigulam apie 23val. ir keliames 9val. ryte. Apkloju avies vilnos kaldryte, ir dar po to uždedu sintetinio pluošto kaldryte (šitaip man patarė viena mama), bet tai mums nepadeda. Ant rankyčių dedu pirštinytes. Gal ką ne taip darau. Patarkit.
QUOTE(zhemaituke @ 2006 10 06, 21:02) Sveikos, Esu naujai "iškepta" mamytė. Ir susidūriau su tokia problemėle. Mano mažylis po naktinio miego atsibunda šaltom rankytėm ir nosyte. Nakti išmiega visa, nesikelia. Atsigulam apie 23val. ir keliames 9val. ryte. Apkloju avies vilnos kaldryte, ir dar po to uždedu sintetinio pluošto kaldryte (šitaip man patarė viena mama), bet tai mums nepadeda. Ant rankyčių dedu pirštinytes. Gal ką ne taip darau. Patarkit.  pas mus irgi taip pat būdavo,tai nupirkau natūralaus kalio vokelį ir ten midydavau sėkmės
Šalta tavo brangenybei... Aš beveik tokio paties amžiaus turiu . Spardūnas nerealus. Prie savęs migdau, ir naktį daug kartų prikloju. Be to, manasis bunda 3 -4 kartus užkąsti, tai jam irgi prideda šilumos. Žinda krūtį. Todėl manau, kad jei tavo leliukas ilgai miega, nevalgo sočiai, jo medžiagų apykaita lėtėja ir jam šalta... Juk ir pati jei būtum alkana, tai tau irgi šalta būtų. Man atrodo, jam dar per anksti taip ilgai miegoti nakties metu. Jis dar turi naktipiečiauti. O pirštinyčių nereikia. Nes pirštinytėse pirštukai būna sulenkti. O piršteliai jau turi atsilenkti. Ir kepurytės nereikia. Ką jūs žiemą darysit
zhemaituke
2006 10 07, 19:45
Ačiū už patarimus. O kas dėl ilgo nakties miego, tai daktarė sakė, kad tai normalu ir žadinti nereikia. Aš mažiuką maitinu dirbtinai. Kepurytės nededu, o pirštinytės uždedu taip, kad pirštukai laisvai judėtų. Kai atsibunda tai kojytės būna šiltos. O jei būtų šalta ir alkanas tai jis atsikeltų, bent jau aš taip manau
ramzyte
2006 10 08, 18:04
Ačiū už patarimus. O kas dėl ilgo nakties miego, tai daktarė sakė, kad tai normalu ir žadinti nereikia. Aš mažiuką maitinu dirbtinai. Kepurytės nededu, o pirštinytės uždedu taip, kad pirštukai laisvai judėtų. Kai atsibunda tai kojytės būna šiltos. O jei būtų šalta ir alkanas tai jis atsikeltų, bent jau aš taip manau
SVEIKA AS SU TAVIMI SUTINKU.NORS MANO MAZIUKAS DIDESNIS,BUVO PANASIAI,NES VISA LAIKA NUSISPARDO.TAI DABAR PRADEJOM MIEGOTI KARTU (AISKU NE DEL SIOS PRIEZASTIES),BET TAI PADEJO,NES MUMS GERA APSIKABINTI,PRISIGLAUSTI. BE TO TAIP DAZNIAU GALIU JI APKLOTI.
Wildberry
2006 10 08, 21:11
Manyciau,kad salta leliukui tavo,del to ir pats susales  Na maniske nors jau ne visai maziuke,bet miega siltai aprengta,kartais ir kepuryte uzdedu,o pirstinukus tokius paprastus medvilninius butinai uzmaunu,kad rankytes nesusaltu ,kadangi jau salti orai ,o dar sildymas neprasidejas,tai ir namie salta pas mus...
QUOTE(zhemaituke @ 2006 10 06, 22:02) Sveikos, Esu naujai "iškepta" mamytė. Ir susidūriau su tokia problemėle. Mano mažylis po naktinio miego atsibunda šaltom rankytėm ir nosyte. Nakti išmiega visa, nesikelia. Atsigulam apie 23val. ir keliames 9val. ryte. Apkloju avies vilnos kaldryte, ir dar po to uždedu sintetinio pluošto kaldryte (šitaip man patarė viena mama), bet tai mums nepadeda. Ant rankyčių dedu pirštinytes. Gal ką ne taip darau. Patarkit.  Mes tai sprendem sia problema taip - rengdavom nakti siltokai, bet svarbiausiai uzdedavau vilnones kojines. Ant nuogu paduku. O pirstinaiciu deti manyciau, kad nereikia. Juk vaikas turi adaptuotis prie aplinkos. Jus irgi nemiegate nakti su pirstinemis. ir kepures nereikia, nebent slapia galvele po prausimosi vaikas miegoti eina. Na, nebent namuose tikrai nerealiai salta.
Na mano mažiukas irgi atsikelia sušalusiomis rankytėmis tik, kadangi jis dar mažiukas tik antra savaitėlė eina dar keliasi ks dvi valandos pavalgyti, tai tada vėl atsigulęs šalę sušyla  O pirštinyčių ir kepurės mes taippat nededame
jurgiuxm83
2006 10 09, 11:35
pas mus ir taspats sala rankytes
zhemaituke
2006 10 09, 18:09
Pabandžiau viena naktį aprengti šilčiau nei kaip visada, tai mano mažiukas atsibudo ir pradėjo verkt. Kai truputėli nurengiau tai išmiegojo iki pat ryto, beveik iki 10val. Kol kas dar nenusisispardo. Šiąnakt taip užmigo, kad galėjau viena rankytę užklot, tai kai atsikėlė buvo šilta. Kepurytės nededam, nes mažiui nepatinka. Ir ant pliku kojyčių dedu vilnones kojinaites. Ir iš ryto kojytės būna laabai šiltos.
PIKTUKE
2006 10 09, 20:44
Todėl manau, kad jei tavo leliukas ilgai miega, nevalgo sočiai, jo medžiagų apykaita lėtėja ir jam šalta... Juk ir pati jei būtum alkana, tai tau irgi šalta būtų. Man atrodo, jam dar per anksti taip ilgai miegoti nakties metu. Jis dar turi naktipiečiauti. O pirštinyčių nereikia. Nes pirštinytėse pirštukai būna sulenkti. O piršteliai jau turi atsilenkti. Ir kepurytės nereikia. Ką jūs žiemą darysit  [/color] Prikariu šiam pasisakymui. Tavo mažylis dar tikrai per daug mažas, kad tiek ilgai išmiegotų nevalgęs. O maniškei atšąla rankos, kai ilgiau pabūna su kiek daugiau prisiusiotomis sauskelnėmis.
Tutulis
2006 10 09, 21:11
Pas mūsų mažyle irgi ta problema. O aš manau, kad mums tai paveldėta, nes tėčio rankos taip pat beveik visada šaltos. O diena žaidžiant kečiasi rankų temperatūra kelis kartus; čia šaltos kaip ledukai, čia jau net karštos. Manau tokia kraujo apytaka. Taip pat būna ir su kojytėm. Nors būna su vilnonėm kojinytėm visviena kojytės kartais būna šaltos. Beje, mano krikšto dukros rankos būna šaltos visada, net vasara prie 30 karščio. Ir sako, kad rankoms nebūna šalta niekada.
mano pupos rankos ir vesios buna, taj as kartajs apmaunu pirstinytem, arba kaj uzmiega apkloju rankytes  o del naktio maitinimo, taj normalu, kad ismiega visa nakti.mano gydytoja sake, kad jej pamajtini 12 nakties, taj iki 6 turi ismiegot  bet, manau, kad cia nuo leliaus priklauso.
zhemaituke
2006 10 10, 20:55
Pirstinytes uzdedu taip, kad pirštukai laisvai judėtų. Pabandžiau naktį pažadint, bet ant tiek kietai miegojo, kad net per miegus pyko, kad žadinu. Na gal kai paūgės, ta problema savaime išsispręs.
ramzyte
2006 10 10, 21:34
tarp kitko,esu girdėjusi apie elektra šildomus čiužinukus ir kaldrytes,gal kam teko susidurt?
Wildberry
2006 10 10, 22:42
Siaip susidurti neteko,bet is bendro issilavinimo zinau,kad tai nera geras dalykas-tos sildomods kaldrytes,nes tada leliukas pats neismoks kontroliuti savo kuno silumos temparaturos-kazkur teko skaityti...
kristal
2006 10 12, 19:11
QUOTE(PIKTUKE @ 2006 10 09, 21:44) Todėl manau, kad jei tavo leliukas ilgai miega, nevalgo sočiai, jo medžiagų apykaita lėtėja ir jam šalta... Juk ir pati jei būtum alkana, tai tau irgi šalta būtų. Man atrodo, jam dar per anksti taip ilgai miegoti nakties metu. Jis dar turi naktipiečiauti. O pirštinyčių nereikia. Nes pirštinytėse pirštukai būna sulenkti. O piršteliai jau turi atsilenkti. Ir kepurytės nereikia. Ką jūs žiemą darysit  [/color] Prikariu šiam pasisakymui. Tavo mažylis dar tikrai per daug mažas, kad tiek ilgai išmiegotų nevalgęs. O maniškei atšąla rankos, kai ilgiau pabūna su kiek daugiau prisiusiotomis sauskelnėmis.  Manau, kad tikra nesamone sakyti, kad vaikiukui dar PER ANKSTI TAIP ILGAI MIEGOTI NAKTI Kiekvienas vaikutis labai individualus ir jis pats daug maz nusistato savo rezima kada jam norisi miegoti ar valgyti. Jei mazius ramiai miega visa nakti, tai ko ji kelti?? O del saltu rankyciu, tai gal bandyti silciau aprengti ar uzkloti... Papildyta:man maze nuo pat gimimo ismiega po 6-8 val nakti. Ir gydytoja sako, kad tai sveiko vaiko miegelis
PIKTUKE
2006 10 12, 21:51
Rasytee
2006 10 12, 22:16
tai jei mano sunus miega nuo 2,5men po 10-11val be pabudimo tai jam kazkas blogai????
zhemaituke
2006 10 14, 17:14
Mano manymu kodėl mano mažius miega taip ilgai nakti, todėl, kad diena labai prastai ir trumpai miegam. Gal per dieną jis pavargsta ir tada naktį kai tylu ir ramu jis miega. Jau kaip pora rytelių atsikelia šiltom rankytėm. O uošvienė su vyro sese(kuri taip pat turi mažylę) sakė, kad svarbiausia, kad kojytės būtų šoltos ir nosytė. O, kad rankytės vesesnes tai dar nereiškia, kad mažyliui šalta.
QUOTE(PIKTUKE @ 2006 10 12, 22:51) mano vyresnysis būdamas 4 mėn irgi išmiegodavo visą naktį, bet maitinau mišiniu, o jis sotesnis nei motinos pienas. Mažajį maitinu pati ir keliasi jis man kur kas dažniau. Beje, jo rankytės šaltos irgi, nors ir aprengtas šiltai ir apklotas. O jei apkloju ar aprengiu dar daugiau, tai miega labai neramiai, per miegus blaškosi, nes jam per karšta, nors rankytės vistiek būna šaltos. Išvados  priklauso nuo vaiko kokios jo rankos bus, juk ir suaugęs žmogus jautiesi geriau kai miegamajame vėsiau.
na ir ppas mus ta pati problemele  ash retkarciais suvynioju ji visa,tada ir miega ramiai ir rankytem silta
Peskute
2006 10 15, 07:34
Sweikutes.Mano maziukes taip pat rankytes buna saltos is po nakties ir nosiukas.Nors atrodo tikrai gan siltai uzkloju,aisku nusispardo nakty,bet stengiuos vis dazniau priklojinet.O del miegojimo tai parpia ji pas mus apie 10 val.,istisa naktele ir taip jau kazkur nuo 2 men.  Ir tikrai nemanau,kad tai blogai...
|
|