manau, tik rejkia dziaugtis, kad leliai duoda nakti pailset
QUOTE(PIKTUKE @ 2006 10 12, 22:51) man maze nuo pat gimimo ismiega po 6-8 val nakti. Ir gydytoja sako, kad tai sveiko vaiko miegelis Dėl 6- 8 val. aš sutinku, bet dėl 9-10 ir daugiau, tai tikrai ne Ilgas laiko tarpas tarp maitinimų, gali būti staigios kūdikių mirties priežastis Nenusisnekek,ir negazdink mamyciu!!!!!!!! Maniske nuo gimimo iki 5 men ismiegodavo nuo 20val iki pat ryto,jei dabar beveik 7 men bet gyva ir sveika.Cia vaiko reikalas kiek jis miega,isalksta ir atsikelia,jei nejaucia alkio pucia i aki toliau As tik dabar pastebejau kad kai saltesni orai ie maniskes rankutes saltos,bet tokiai dickei juk neuzmausi pirstiniu,sakiau trauksiu savo pukine kaldra,ji per sunki jei bus nuspardyt,nes kai miega su manim po patalais tai situte lelyte buna
Mano dukryte,kartais ismiega visa nakti,o kartais atsikelia naktipieciuti!As jai apvelku labai siltus sliauztinius,apkloju su silta kaldryte,tai kol ji nenusispardo tai buna silta,bet kadangi ji megsta nakti blaskytis t.y.sukiotis kartais randu ir kniupscia tai tada buna salta kaip ledas.
As ir džiaugiuosi, kad mano mažiukas tiek ilgai išmiega naktį. Na tik va šią naktelę blogiau miegojo, nes pilviuką skaudėjo. Tai labai blaškėsi, ir kaldra nusispardydavo. Bet kai pavyksta užklot rankyte (nors nevisada pasiseka) tai iš ryto jos būna šiltokos. Bet greit pradėsim šildymo sezona, tai gal nebus jam jau taip šaltą naktį. Kai pas save į lova pasiguldau tai tik jis vienas būna išsimiegojęs. O mes su vyru nelabai, nes bijom miegodami jį užgaut.
LAbutis,
Šiąnakt pabandžiau savo mažiukiui rankytes užkloti taip, kad jis jų nenusiklotų. Tai ryte rankytės buvo šiltos, tik mažiukas iš pradžių buvo nepatenkintas. Tai reiks ir kitas naktis taip daryt. QUOTE(zhemaituke @ 2006 10 18, 20:29) LAbutis, Šiąnakt pabandžiau savo mažiukiui rankytes užkloti taip, kad jis jų nenusiklotų. Tai ryte rankytės buvo šiltos, tik mažiukas iš pradžių buvo nepatenkintas. Tai reiks ir kitas naktis taip daryt. papasakok kajp tau pavyksta jas uzklot, kad nenusispardytu?
šiom dienom kai namie šalta, mažė prabunda ledinėm ranytėm, nesiduoda jų užkloti, tuoj iškiša. Bet kadangi visa šilta būna, tai nžn, gal bnieko tokio
Mano brangenybei 4 mėn. Miega su pampu ir bodžiuku trumpom rankovėm. Bute dar nešildoma. Naktį būna stipriai atvėsę rankytės, bet jis nekosti, nečiaudi. Gal vyksta toks neakivaizdinis grūdinimasis
Manasis pavalgo vakare apie 22 val ir naktį keliasi valgyti dar 2 ar 3 kartus. Gal, jei valgytų dirbtinį maistą, ir nesikeltų iki pat ryto (9,30), bet kadangi tik žinda, tai ir keliasi. Toks ten ir kėlimasis: pabakina man į šoną ir gauna savo porciją. Tuo pačiu ir apšyla rankytes. Mano vaikas sveria 8,4 kg ir yra 65 cm ūgio. Auginu jau antrą. Ir tikrai nebus nutukintas vaikas, nes pirmasis pradėjęs vaikščioti savo svorį greitai "išbarstė". Bet nenoriu sutikti, kad labai jau gerai kad 4 mėn kūdikis išmiega 10 val ir daugiau, neprabudęs valgyti. Mano vaiko pediatrė tik galvą pakraipė. Tokio amžiaus vaikas intensyviai auga, jam reikia maisto. Gal čia jau gausis off-topic, bet jeigu vaiką nuo gimimo pratinsi nevalgyt naktį, tai jis ir nevalgys. Jam susidėlios toks režimas. Patogus ir tėvams. O ką daktarai gali padaryti. Jie gi neprivers jūsų žadinti vaiką ir maitinti, jeigu jums kitaip atrodo. Aš pati gimdymo namuose mačiau 4 parų mergytę, kuri, anot jos mamos, nesikeldavo naktį valgyti. bet čia jau kita tema..
Hm... Miega tik su pampu ir bodžiu trumpom rankovėm? Ir bute nešildoma? Manyčiau, per šalta vaikui naktį. Reikia šliaužtinius aprengti.
Vilnonės kojinytės masažuoja ir šildo, piršinytės gali būti kiek didesnės nei vaikiuko plaštaka, nes kartais vaikas kumšukus suspaudęs laiko ir be pirštinių. Mamos, klaidinga ta nuomonė, kad vaikams kambario temperatūra naktį miegant turi būti vėsesnė, kaip kad ir suaugusiems. Mažiukams būtina šiluma. Optimali kambario temperatūra 20-22 laipsniai. Ir naktį turi būti aprengtas ir užklotas. Ir nereikia laukti, kada vaikas pradės čiaudėt ir kosėt. Kūdikiai ir auga skirtingai, ir miega, ir valgo skirtingai. Nėra ko stebėtis, kad vaikas VISĄ NAKTĮ išmiega - tai lygiai taip pat normalu, kaip ir tai, kad vaikas keliasi 3x naktį. Ir ką tai reiškia - pratinti vaiką nevalgyti naktį??? Jeigu vaikas išalksta, jis prabunda ir pavalgo, jeigu jis sotus, jam gera ir šilta, jis miega visą naktį ir pavalgo ryte. Nieko stebėtino aš čia nematau. Sėkmės auginant leliukus!
as savo mazyte i toki specialu "maisa" idedu . tik rankytes lieka. su uztrauktuku uzsisega, ir kaldra apkloju. tai nelabai pavyksta nusispardyti nes kojytes "maise". deja lietuvoj tokio pirkti neradau, man is lenkijos atveze. yra siltesniu ir nelabai ir dydziu visokiu yra
Pas mus buvo ta pati problema. Po naktie atsikeldavo šaltom rankytėm. Tai pakeičiau kaldrytę į šiltesnę ir nuo tada daugiau netsikėlė sušalus. Bent jau aš sau padariau išvadą, kad mažei būdavo naktimis šalta
Sveikos mamytės,
maniškis leliukas kad ir kaip storai prirengtas, visada sušąla rankas. Kambary +22, o jis šaltom rankutėm. Kai užmaunu pirštinytes, tai prakaituoja rankytės. Be to ir kumštukas ne toks skanus
Mūsų mažulytei irgi tas pats, iš pradžių pergyvenau
Mano mažiulio rankytės irgi dažniausiai būna šaltos.Pirštinytės labai greitai būna "nučiaumotos"
Kai mano mazyte buvo dar visai maziuke rengdavau siaustuku-baltinukais is kart su pirstinytem,labai patogus rubelis ir rankytes nesala
Kaip ir kazkas minejo, tai maziuku kraujotaka silpna ir buna , kad kojytes su rankytem saltos, bet pati nesusalusi. reikia ziureti pagal tai, ar sprandukas siltas
o pirstynytes tikriausiai nepakenks (aiskujei iki metu jas desi, tai... QUOTE(Mikasiene @ 2006 12 06, 14:16) O šitų jis nenučiaumoja? Juk pirštinytes sunkiau pakeisti, negui visus baltinukus Ai, aš nusipkau dar kelias poras pirštinyčių pakeitimui. Tai dabar pirštinytės ant kiekvieno kampo Naktim mažiulis rankų į burnytę nekiša.Matai,pirštiniukus dažniausiai jis besivartydamas pameta,kaip ir kojinytes
O aš nusistačiusi prieš pirštinytes. Dukrytės nuo pat gimimo rankytės dažnai yra šaltos, tačiau aš pirštinyčių niekada nededu
Aš pirštinytes dėjau iki dviejų savaičių amžiaus. Tada atėjo šeimos gydytoja ir numovė pirštinytes. "Jokių pirštinyčių! Vaikui tokiu atveju vystosi vadinamas beždžionės kumštis, nes pirštukai buna sulenkti dažniausiai". Nežinau tiesa tai ar ne, nes ta mūsų gydytoja kartais "vėjus" šneka...Bet augam be pirštinyčių
Sveikos mamytes, na as su pirstinytem laikiau tik pirma menesiuka...paskui jau nebe..rankytes budavo vesios, bet ne del to kad salta...patikrinkit kakliuka, arba kojyte ties kaliuku, jei silta viskas gerai...mano gydytoja ir sake, kad vystosi kumstukas jei su pirstinem ilgai laikai...
QUOTE(Vombatas @ 2006 12 06, 20:28) O aš nusistačiusi prieš pirštinytes. Dukrytės nuo pat gimimo rankytės dažnai yra šaltos, tačiau aš pirštinyčių niekada nededu QUOTE(gooda @ 2006 12 07, 11:00) Na mes taip pat darėm. O paskui visą laiką be pirštinyčių. Rankelės šaltos dėl to, kad pabūna burnytėj ir sušlampa, bet čia nieko tokio, tai ne rodiklis vaiko savijautos. Šemeta (jeigu jis jums autoritetas
mano suneliui 2,5 men, nakti ismiega 6-7 val. Daznai po nakties rankos ir nosyte buna salti, nes ranku neimanoma sukist po antklode, visada miega poza "'pasiduodu"
Tai kad rengiu kaip visada...
Mano mazyles taip pat visada saltos rankytes, mat labai megsta savo kumstukus, o kai jie lieka slapi tai tada ir nusala. Bet as nededu jokiu pirstinuciu, as ziuriu pagal kojas ir josyte, nors pas mane taip pat buna nusalusios ir kojos ir rankos, kaip ir pas mano pacios mama, manau cia genai.
QUOTE(Mikasiene @ 2006 12 04, 15:29) Sveikos mamytės, maniškis leliukas kad ir kaip storai prirengtas, visada sušąla rankas. Kambary +22, o jis šaltom rankutėm. Kai užmaunu pirštinytes, tai prakaituoja rankytės. Be to ir kumštukas ne toks skanus nereikia pirshtiniu. normalu, kad rankytes vesesnes, mazhiukui tikrai neshalta...
maniskio irgi saltos rankytes bet kad viena beveik visad burnoj
Mano mergaitei jau 9men.ir visa si laika ji atsikelia ne tik saltomis rankytemis,bet visa susalusi!Nors apkloju silta kaldryte,ir ne visada ji nusispardo!Ir tikrai nezinau kas galetu buti!Seip diena namie ji irgi buna ledine,bet save raminu kad tai gali buti del ropojimo,juk visa laika buna ant grindu,bet delko ryte pabunda salta tai tikrai nezinau!gal reiketu rimtai pagalvoti apie vokeli,i kuri reikia vaikeli ikisti.
QUOTE(Rasytee @ 2006 10 12, 23:16) Ir reikia gi tokią nesąmonę sugalvoti - "vaikui dar per anksti miegoti visą naktį" Mano irgi miega visą naktį nuo 2,5 mėn. Tik vat paskutiniu metu irgi šaltos rankytės ir vėsi nosytė ryte. Bandysiu šilčiau rengti.
sveikos mamytes, norejau suzinot iki kada lialiai reikia muveti pirstinytes ir kada jau galima bus be ju
QUOTE(meinema @ 2006 12 13, 10:43) sveikos mamytes, norejau suzinot iki kada lialiai reikia muveti pirstinytes ir kada jau galima bus be ju Na bent man gyd. sake, kad kuo maziau buna su pirstinytem, tuo geriau, taip geriau su aplinka susipazista
Kaip gerai Jūs man čia mamytės viską pasakėt. Dabar pirštinytės jau stalčiaus gilumoj
Aš tai pirštinytes pirmomis savaitėmis tik naktimis dėjau - vis iškišdavo rankytes
labukas. na zinokit ir as labai buvau issigandus, nes rankytes buvo saltos nuo pat gimimo, pedutes irgi vesokos, tai galvoju vis mazai aprengiu, bet kurgi tau, juk buvo dar vasara tada!
Mano mažiaus visada ir nosis ir rankutės šaltos kaip varliuko
QUOTE(Gamar @ 2006 12 23, 20:29) Mano mažiaus visada ir nosis ir rankutės šaltos kaip varliuko aha, ir as taip sakau. beje, Gamar, musu mazyliai per menesiuka tik askiriasi, labai smagu pamatyti tiek daug svieziai iskeptu mamyciu. kaip jus augat?tikiuosi puikiai ir su begalinem sypsenom ir laime laukiat pirmuju kaledu su mazyliu!
Labuka mamytes
vat kokia gera temele ir mano maziukui, kaip varliukui sala rankytes, ir as kaip visos mamos prisigalvoju visokiu nesamoniu:)O dar mamos, tetos kalba, kad saldau vaikiuka ir t.t. linksmu svenciu visoms QUOTE(MamyteSigute @ 2006 06 04, 20:30) sveikos puikiosios mamos! turiu suneli 4 menesiu, ir vis suku galva kodel jo visada saltos rankeles... nors jis pats nesala, ir kojytes siltos, o rankos va nors ir su pirstinelem, nors ir siltoj patalpoj ar silatm ore, visuomet vesios, o kartais net ledines. siltos buna tik keletu atveju - kai salia manes guledamas labai isyla, ir kai vezime kieme apkamsytas guli. gal kuri turi panasia beda? jei tai beda isvis. beje, gydytojai komentavo ivairiai - kad gal dar mazas (didziai sia teorija abejoju), o gal kad gal is manes saltas galunes paveldejo (nors as tokia buvau tik vaikystej, dabar jau viskas tvarkoj). bukite geros, pasidalinkite savo nuomonemis ar patirtimi. mes su dukryte irgi saltarankes...
Sveikos, mamytes!!Mano sunelio rankytes daznai buna saltos. Gydytoja sake, jeigu mazylio nosyte ir kojytes siltos, vadinasi jam tikrai ne salta
Mano mazoji irgi saltom rankutem buna
QUOTE(karsoniux @ 2006 12 23, 22:41) Labuka mamytes vat kokia gera temele ir mano maziukui, kaip varliukui sala rankytes, ir as kaip visos mamos prisigalvoju visokiu nesamoniu:)O dar mamos, tetos kalba, kad saldau vaikiuka ir t.t. linksmu svenciu visoms tai zinok mano mama irgi kaskart:"aprenk vaika, aprenk vaika, ziurek kokia salta!"ech, ir irodyk tu joms, toms mociutems... beje, as tai jau senokai del rankeliu nurimau ir net priesingai, emiau labiau jaudintis, kai pastarasias dienas jos pasidare itin siltos!
ir as daznai lia randu saltomis rankytemis, tad nakciai aprengiu silciau ir viskas.
O as maniau,kad tai retas atvejas,nes mano mazajam irgi rankytes,kai ledukai,bet kaip ir daugelis mamyciu sako,tikriausia ir manasis is manes paveldejes bus
mano mazutes rankytes taip pat kartais buna saltos, manau kad ji tai paveldejo is manes
jei rankytės šaltos tai tikrai nieko blogo
mano dukrytės rankytės beveik visada melsvos ir ledinės
Maniskes rankos taip pat daznai saltos, sugeba susalti net kai lauke 30 silumos! Tiesa, musu kambary 22,bet juk ne salta. Kojytes jei be kojinyciu taip pat greit atsala. Jei stai galima paveldeti,matyt taip ir nutiko,nes ir as pati karsciausia vasara daznai saltom kojom vaikstau
QUOTE(MamyteSigute @ 2006 06 04, 21:30) sveikos puikiosios mamos! turiu suneli 4 menesiu, ir vis suku galva kodel jo visada saltos rankeles... nors jis pats nesala, ir kojytes siltos, o rankos va nors ir su pirstinelem, nors ir siltoj patalpoj ar silatm ore, visuomet vesios, o kartais net ledines. siltos buna tik keletu atveju - kai salia manes guledamas labai isyla, ir kai vezime kieme apkamsytas guli. gal kuri turi panasia beda? jei tai beda isvis. beje, gydytojai komentavo ivairiai - kad gal dar mazas (didziai sia teorija abejoju), o gal kad gal is manes saltas galunes paveldejo (nors as tokia buvau tik vaikystej, dabar jau viskas tvarkoj). bukite geros, pasidalinkite savo nuomonemis ar patirtimi. as irgi siulyciau tau nesirupinti.man sake pediatre,kad vaikiukas tiesiog dar nemoka tinkamai apsildyti viso savo kuno ploto vienodai.delto nukencia galunes-rankytes,kojytes |