Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Filaretų pradinė mokykla
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
kitekatyte
Labutis - ieškau mamų, kurios nuo rudens ves vaikus į ketvirtą Filaretų pradinės mokyklos klasę. Jūs jau turite 3 metų patirtį. Kurias mokytojas rekomenduotumėte, kaip sugebančias neatbaidyti vaiko mokytis toliau ir suteikti pasitikejimo savimi bei siekimą mokytis?
Susirūpinusi būsimos pirmokės (po 1 m.) mama

Dalioshka
Labas Kitekatyte, mano dukryte Justina taip pta siemt pradeda lankyti Filaretu pradine mokykla drinks_cheers.gif mokytojos V. Mykolaitienes klaseje. Pas kokia Jus mokytoja?

Reklamiste
Nesirūpinkite - Filaretų pradinėje metų pradžioje (gal vasario mėn.) būna atvirų durų dieną, kai pristatomos visos mokytojos - mes su vaiku nuėjom, ir ji pati išsirinko, kas jai patiko. Spėju, kad rinkosi pačią jauniausią biggrin.gif Bet nenusivylėm. Galima nueiti pas direktorę, pasiklausinėti apie stažą, būdą ir pan. Mokyklos direktorė labai veikli ir supratinga moteris.
dauga
QUOTE(Dalioshka @ 2006 06 06, 09:40)
Labas Kitekatyte, mano dukryte Justina taip pta siemt pradeda lankyti Filaretu pradine mokykla  drinks_cheers.gif mokytojos V. Mykolaitienes klaseje. Pas kokia Jus mokytoja?
*

kaip supratau Kitekatytės vaikas tik dar kitais metais eis. O mes jau šiemet blush2.gif Jums pasisekė, kad pas Mykolaitienę patekot. Mes tai pas V.Kumpaitę. Labai švelni mūsų mokytoja, bet kažkaip man norėtųsi griežtesnės savo bernui. O jūsiškė girdėjau, kad labai gerai vaikus paruošia. Ar sunkiai pas ją pakliuvot?
Aš tai labai abejojau į kokią mokyklą leisti, nes visą laiką teks vežioti, o vaikui prailgintoj sėdėt doh.gif . Jūs iš Nemėžio ane? Galėsim kooperuotis vežiot, mes ir iš tų kraštų drinks_cheers.gif
kitekatyte
QUOTE(dauga @ 2006 06 06, 18:02)
kaip supratau Kitekatytės vaikas tik dar kitais metais eis. O mes jau šiemet blush2.gif Jums pasisekė, kad pas Mykolaitienę patekot. Mes tai pas V.Kumpaitę. Labai švelni mūsų mokytoja, bet kažkaip man norėtųsi griežtesnės savo bernui. O jūsiškė girdėjau, kad labai gerai vaikus paruošia. Ar sunkiai pas ją pakliuvot?
Aš tai labai abejojau į kokią mokyklą leisti, nes visą laiką teks vežioti, o vaikui prailgintoj sėdėt doh.gif . Jūs iš Nemėžio ane? Galėsim kooperuotis vežiot, mes ir iš tų kraštų drinks_cheers.gif
*

Aciu Dauga - teisingas pastebejimas - mes vesim dukra tik kitais metais. Gal zinot, kiek yra pirmu klasiu komplektu si rudeni? Butu idomu suzinoti del kokiu motyvu pasirinkot Filaretu pradine. Beje, kokie vis del to idpudziai tu, kuriu vaikai dabar baige trecia klase???? unsure.gif
dauga
QUOTE(kitekatyte @ 2006 06 06, 20:38)
Aciu Dauga - teisingas pastebejimas - mes vesim dukra tik kitais metais. Gal zinot, kiek yra pirmu klasiu komplektu si rudeni? Butu idomu suzinoti del kokiu motyvu pasirinkot Filaretu pradine. Beje, kokie vis del to idpudziai tu, kuriu vaikai dabar baige trecia klase???? unsure.gif
*

Šį rudenį bus keturios klasės 4u.gif Kiek žinau, anksčiau būdavo po tris. Bet šiemet labai daug norinčių buvo, o be to, mokytoja, pas kuria pateko mano sūnus, grįžo iš dekretinių, tai padarė dar vieną bigsmile.gif . Motyvai - žiūrėjom, kad būtų patogu vežiot, nes mes nevietiniai, kad būtų prailginta grupė. Važinėjau po visas aplinkines mokyklas, tai šitoj kažkokia gera atmosfera pasirodė, daug būrelių ir pan.
Dalioshka
QUOTE(dauga @ 2006 06 06, 19:02)
*

Saunu thumbup.gif Jau buvau pradejusi galvoti, kad Nemezio gyventoju vaikai mokosi Nemezio mokykloje, tad labai gerai susipazinti su kaimynais (na kad ir placiaja prasme) smile.gif O kur Jus gyvenat? Koperuotis ir as sutinku, kadangi visuomeninis transportas mums neprieinamas biggrin.gif
Mes, tiesa pasakius, nelabai ir stengemes patekti pas mokytoja Mykolaitiene, kadangi nieko apie ne viena mokytoja nezinojome. Taciau kai nuvykome i atviru duru diena, dukra pati pasirinko. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir jos viena kita supras bigsmile.gif
dauga
QUOTE(Dalioshka @ 2006 06 08, 16:06)
Saunu thumbup.gif Jau buvau pradejusi galvoti, kad Nemezio gyventoju vaikai mokosi Nemezio mokykloje, tad labai gerai susipazinti su kaimynais (na kad ir placiaja prasme) smile.gif O kur Jus gyvenat? Koperuotis ir as sutinku, kadangi visuomeninis transportas mums neprieinamas biggrin.gif
Mes, tiesa pasakius, nelabai ir stengemes patekti pas mokytoja Mykolaitiene, kadangi nieko apie ne viena mokytoja nezinojome. Taciau kai nuvykome i atviru duru diena, dukra pati pasirinko. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir jos viena kita supras  bigsmile.gif
*

Sveika, mes gyvensime (iki rugsėjo tikiuosi įsikelti) prieš Skaidiškes. Jeigu žinai kur yra viadukas, tai juo pakilus ir pasukus link Skaidiškių, tai pirmas posūkis į kairę prasideda individualių namų kvartalas. Va ten. Nuo Nemėžio visai netoli.
Gaila, kad mūsų vaikai nevienoj klasėj, būtų iš vis patogu.
O aš tai buvau sulaukus tavo atsakymo dėl mokyklos temoje "Pradinukas Skaidiškėse", atsimeni?
Apžiūrėjau ne vieną mokyklą doh.gif Nes labai norėjau, kad paaugęs vaikas pats grįžt galėtų, bet kažkaip nieko gero neradau. Vienuolio baisi ir pradinukai išmėtyti po darželius, netiko schmoll.gif. Skaidiškių, kai pamačiau iš kart atkrito. Svarsčiau dėl Rudaminos, nes ten mokytoja gera yra. Bet nusprendžiau geriau vežiot ir leist į praiilgintą, o tu leisi? Gal kur netoli Filaretų dirbi? 4u.gif
Dalioshka
QUOTE(dauga @ 2006 06 08, 17:30)
Sveika, mes gyvensime (iki rugsėjo tikiuosi įsikelti) prieš Skaidiškes. Jeigu žinai kur yra viadukas, tai juo pakilus ir pasukus link Skaidiškių, tai pirmas posūkis į kairę prasideda individualių namų kvartalas. Va ten. Nuo Nemėžio visai netoli.
Gaila, kad mūsų vaikai nevienoj klasėj, būtų iš vis patogu.
O aš tai buvau sulaukus tavo atsakymo dėl mokyklos temoje "Pradinukas Skaidiškėse", atsimeni?
Apžiūrėjau ne vieną mokyklą doh.gif Nes labai norėjau, kad paaugęs vaikas pats grįžt galėtų, bet kažkaip nieko gero neradau. Vienuolio baisi ir pradinukai išmėtyti po darželius, netiko schmoll.gif. Skaidiškių, kai pamačiau iš kart  atkrito. Svarsčiau dėl Rudaminos, nes ten mokytoja gera yra. Bet nusprendžiau geriau vežiot ir leist į praiilgintą, o tu leisi? Gal kur netoli Filaretų dirbi? 4u.gif
*

Mes gyvenam paciame Nemezyje, bet tikrai zinau, kur yra viadukas ir kur yra nuosavu namu kvartaliukas pasukus i kaire, jei neklystu, tai jis yra dar neprivaziavus Didziasalio, o ten kaip tik rengiasi iskurti ir mano vienas pazystamas su seima, tad manau, kad busite kaimynais bigsmile.gif
Mano vieini pazistami savo dukryte leidzia i Vienuolio mokykla, bet lyg ir yra patenkinti, tik mes nusprendem lankyti Filaretu mokykla, kadangi as kiekviena ryta Olandu gatve vaziuoju, o kas vakara ja gristu. Bet vakar mokykloje suzinojau, kad prailginta grupe Filaretuose vyks iki 17.30, tad laikas man labai priimtinas, kadangi paprastai iki sio laiko ir parvazineju smile.gif
Bet tavo vaika butinai pasiimsiu su Justina kartu, kai tik vaziuosiu, kadangi prailginta grupe visiems vaikams vienoje klaseje buna, tad ir baigiasi vienu metu
Alchemie
Sveikos,
o gal zinot ar Filaretu pradine neturi kokios parengiamosios klases 6meciams? Maniskis eis kitais metais i ta mokykla, bet jam sunku adaptuotis naujoje vietoje, su naujasi zmonemis, o sioje mokykloje nebus nei vieno vaiko is jo darzelio..galvoju, kad jei butu kokia paruosiamoji grupe, tai susipazintu ir su vieta ir su vaikais, kurie paskui eis i ta klase.
Reklamiste
QUOTE(Alchemie @ 2006 08 22, 10:33)
Sveikos,
o gal zinot ar Filaretu pradine neturi kokios parengiamosios klases 6meciams? Maniskis eis kitais metais i ta mokykla, bet jam sunku adaptuotis naujoje vietoje, su naujasi zmonemis, o sioje mokykloje nebus nei vieno vaiko is jo darzelio..galvoju, kad jei butu kokia paruosiamoji grupe, tai susipazintu ir su vieta ir su vaikais, kurie paskui eis i ta klase.
*

Jie savo paruošiamųjų klasių neturi, bet gali užrašyti vaiką i parengiamąją grupę artimiausiame darželyje. Mes saviškę atvedėm į pirmą klasę Filaretų m-kloj, tai jinai nei vieno vaiko nepažinojo - visi jos grupiokai pasirinko pirmą kl. darželyje arba ėjo į Antakalnio vidurinę. O dukters klasėj beveik visi buvo iš to paties darželio - "Užupiuko".
Viper
Norėčiau savo mergaitę kitais metais leist į Filaretų pradinę, deja, nepriklausome pagal rajoną verysad.gif Ar labai sunku sunku buvo patekti ten ? Ar sąžiningai pasisakėte apie gyv vietą? Patarkit, labai prašau blush2.gif
Ausma
QUOTE(Viper @ 2006 09 09, 22:06)
Norėčiau savo mergaitę kitais metais leist į Filaretų pradinę, deja, nepriklausome pagal rajoną  verysad.gif Ar labai sunku sunku buvo patekti ten ? Ar sąžiningai pasisakėte apie gyv vietą? Patarkit, labai prašau  blush2.gif
*

Šiemet mano dukra šioje mokykloje pradėjo lankyti pirmą klasę. Mes taip pat nepriklausome pagal rajoną. Bet kovo II pusėje nuėjau pas direktorę, pakalbėjom, kodėl norėčiau būtent čia, ir ji neprieštaravo. Parašiau prašymą, kuriame nurodžiau tikrąją gyvenamąją vietą. Prašymą priėmusi moteris truputį abejojo, ar pateksim, nes, pasirodo jie prašymus pradeda priiminėti tuoj po Naujų Metų. Taigi nesnauskit, nes kuo anksčiau parašysit, tuo didesnė tikimybė, kad priims. Mes birželio pradžioje jau žinojome, kad patekome. Kiek žinau, iki šių metų priimdavo visus norinčius, bet šiemet, nors buvo suformuota dar viena papildoma klasė, 1 ar 2 vaikučiai nepateko.
O šiaip galite prašyti švietimo skyriaus oficialaus leidimo, jeigu netoli darbovietė arba gyvena seneliai, kurie po pamokų pasiims.
grazina111
Sveikos mamos,

Mano sunus si rudeni eis i pirma klase , norejau suzinoti ar sunku buvo prisirasyti i filaretu pradine, jei pagal gyvenama vieta netinka.
Gal yra cia ketvirtoku mamu, gal gali pasiulyti kokia mokytoja?
p jolanta
mano abu vaikai mokesi toje mokykloje smile.gif
didelis privalumas, kad maziukai atskirti nuo dickiu
o vaiku, tiek vieno, tiek kito vaiko klasese buvo is viso vilniaus...nemanau, kad butu problematiska ten pakliuti
Alchemie
Dabar jau problematiska, nes mokykla pilna ir populiari. bet manau, kad nera neimanoma. pasiskambinkit ir pasiklauskit, direktore tikrai mielai pasakys. beje atviru duru diena bus 31 kovo.
deimushka
gal kas buvot atviru duru dienoj kovo 31d? mes kolkas maskvoje, bet i mokykla mano mama jau sunu uzrase.gal galit ka nors papasakoti? blush2.gif Zinau,kad geguzes 30d dar kazkas bus
AMANT
QUOTE(deimushka @ 2007 04 11, 13:38)
gal kas buvot atviru duru dienoj kovo 31d? mes kolkas maskvoje, bet i mokykla mano mama jau sunu uzrase.gal galit ka nors papasakoti?  blush2.gif Zinau,kad geguzes 30d dar kazkas bus
*

labas,mes buvom atviru duru diena.direktore papasokojo apie mokykla,pristate busimu pirmoku mokytojas,po to buvo galma pas visas nueiti,susipazinti,paklaust kas domina ir issirinkti sau patinkancia.ir dar mokykloj bus viena eksperimentine klase kurioj nuo pirmos klases trys pamokas(daile,muzika,kuno kultura) ves dvi mokytojos iskarto-lietuviu ir vokeciu kalba,o geguzes 30 jau bus sarasai ka priime ir pas kokia mokytoja pakliuvot.bet iki geguzes pabaigos reikia butinai praeit medecinine,nes be jos ne pasirasis sutartes. smile.gif
Alchemie
Sveikos mamytes, as vakar buvau susitikime su mokyklos psichologe. kadangi mano vaikas turi kalbiniu problemu ir sunkiau pritampa naujame sociume, noriu pagalbos. Tai psichologe sake, kad siai metais darys grupeles vaiku, kuriems sunkiau integruotis ir juos globos. Nezinau ar privaciose mokyklose taip buna, bet toks demesys ir rupestis retas. Tikiuosi, kad mano vaiikui toje mokykloje patiks
Reenata
Buvo mokykloje pirmokų dabartinių tėvų susirinkimas, kur aptarinėjome kokią užsienio kalbą reikia rinktis vaikams. Kadangi mūsų mokykloje labai stipri vokiečių kalba, tai kitais metais planuoja daryti ekspermentinę klasę kur bus du mokytojai lietuvis ir vokietis. Pagrindiniai dalykai bus dėstomi lietuviškai, o per kitus žaidimo forma su vaikais bus bendraujama ir vokiškai. Gal ši informacija padės kam apsispręsti pasirinkti šitą mokyklą. :0)
Alchemie
Per atviras duris sake, kad bus viena pirma klase, urioje destys muzika, piesima ir fizini vokiskai, t.y. du mokytojai - lietuve ir vokiete ir per sias disciplinas vakais kalbes/mokysis vokiskai, o nuo antros klases gales imti kaip fakultatyva ir anglu kalba.
As savo vaiko i ta klase nrasysiu, nes jam ir su lietuviu kalba yra problemu, bet manau, kad tokio amziaus vaikai labai greiotai mokosi uzsienio kalbos ir ypac per sakysim judesi, muzika ir piesima. Taigi puiki galimybe vaikams ismokti dvi kalbas
Lilifee
Mano vaikas i mokykla eitu nuo 2009, tai uzsirasyti i mokykla reiketu pries metus, ar jau sia vasara pasidometi?
Labai apsidziaugiau perskaiciusi, kad cia sustiprinta vokieciu kalba, nes mes kaip tik is Vokietijos grisim ten pradeje pradine, todel noretusi, kad vaikui butu salygos ir toliau ta kalba vartoti.
Gal zinote ar rugpjuti imanoma rasti ka nors mokykloje, ar tuo metu atostogaujama?
Reklamiste
QUOTE(Lilifee @ 2007 08 01, 12:34)
Mano vaikas i mokykla eitu nuo 2009, tai uzsirasyti i mokykla reiketu pries metus, ar jau sia vasara pasidometi?
Labai apsidziaugiau perskaiciusi, kad cia sustiprinta vokieciu kalba, nes mes kaip tik is Vokietijos grisim ten pradeje pradine, todel noretusi, kad vaikui butu salygos ir toliau ta kalba vartoti.
Gal zinote ar rugpjuti imanoma rasti ka nors mokykloje, ar tuo metu atostogaujama?
*

Jeigu vaikas eis 2009, tai dokukumentų priėmimas - 2009 nuo sausio, niekas ansčiau neregistruoja (čia ne kaip vaikų darželiuose, nėra eilės į priekį)
vijoklis
Norejau paklausti, kur po Filaretu pradines toliau mokytis eina penktokai, ar yra kazkoks testinumas, ar visi pasuka savais keliais?
inko
QUOTE(vijoklis @ 2007 09 28, 22:55)
Norejau paklausti, kur po Filaretu pradines toliau mokytis eina penktokai, ar yra kazkoks testinumas, ar visi pasuka savais keliais?
*

labai daug kas eina i Vileisio pagrindine mokykla, ir taip pat savo keliais smile.gif
Širdukė
Po Filaretu pradines eina i Vileisio vidurine biggrin.gif , o paskui i Uzupio gimnazija, jeigu priims smartass.gif
Kalinka2006
Turiu klausimukus Jums mamytes, kurios vedat savo vaikiukus i Filaretų pagrindinė mokykla.
Kodėl sakot, kad pagrindė po jos vaikučiai eina į Vileišio vidurine? O šalia gi yra Šaltinėlio pagrindinė mokykla, Filaretų gatvėj? Kodėl ne čia g.gif ? Ar jinai kaškuom blogesne?
Ir dar, jeigu aš norių kad vaikas mokytusi anglų kalbos nuo 1 klasės sustiprintai, ar ten yra tokių klasių? Ar tik su vokiečiu kalba? Man ne prie širdies tą vokiečių kalba, labai "siauraus" naudojimo... ax.gif
Ačiukas visoms už atsakymus 4u.gif
Vidara
QUOTE(Kalinka2006 @ 2007 11 20, 17:47)
Turiu klausimukus Jums mamytes, kurios vedat savo vaikiukus i Filaretų pagrindinė mokykla.
Kodėl sakot, kad pagrindė po jos vaikučiai eina į Vileišio vidurine? O šalia gi yra Šaltinėlio pagrindinė mokykla, Filaretų gatvėj? Kodėl ne čia  g.gif ? Ar jinai kaškuom blogesne?
Ir dar, jeigu aš norių kad vaikas mokytusi anglų kalbos nuo 1 klasės sustiprintai, ar ten yra tokių klasių? Ar tik su vokiečiu kalba? Man ne prie širdies tą vokiečių kalba, labai "siauraus" naudojimo...  ax.gif
Ačiukas visoms už atsakymus  4u.gif
*

Anglu nuo 1-os mokytis nera galimybes, nes burelis mokyklos anglu kalbos priima vaikucius tik nuo 2-os klase! 4u.gif
o anglu galima mokytis nuo 2-os salia pagrindines - vokieciu. Gal ir sunkoka butu pirmokui dar ir uzsienio kalba, nes jie toookie issiblaske, taip dar adaptuojasi , kad pakanka ir to , kas vyksta. thumbup.gif
Širdukė
Kalinka2006, norejau paklausti kur yra ta Šaltinėlio mokykla, ar tam pastate, kur kurciuju mokykla? g.gif

Uzsienio kalbu pirmoje klaseje nera, Filaretu mokykloje schmoll.gif Antroje klaseje galima pasirinkti arba anglu, arba vokieciu thumbup.gif Mes mokomes vokieciu kalba ir vaikstom i anglu bureli mirksiukas.gif
Kalinka2006
QUOTE(Širdukė @ 2007 11 20, 19:02)
Kalinka2006, norejau paklausti kur yra ta Šaltinėlio mokykla, ar tam pastate, kur kurciuju mokykla?  g.gif

Uzsienio kalbu pirmoje klaseje nera, Filaretu mokykloje  schmoll.gif   Antroje klaseje galima pasirinkti arba anglu, arba vokieciu  thumbup.gif  Mes mokomes vokieciu kalba ir vaikstom i anglu bureli  mirksiukas.gif
*

Šaltinėlio pagrindinė mokykla yra korpusas šalia kurčiuju internato, čia nuoroda žemelapi: http://www.maps.lt/newmaps/DesktopDefault....&lang=lt-LT
Bet niekur nieko nerandu apie šia mokykla g.gif
Dėl kalbu manau tikrai sunkoka būtų pirmokams dvi užsienio kalbos doh.gif . O Filaretų prad. mok. galima nuo 2 klasės ir toliau tik anglų (be vokiečiu) ne bureliai o normalus užsiėmimai? Ar mokykloj tik vokiečių pagrindinė užsienio kalba g.gif ?
alfa159
QUOTE(Širdukė @ 2007 10 27, 11:34)
Po Filaretu pradines eina i Vileisio vidurine  biggrin.gif  , o paskui i Uzupio gimnazija, jeigu priims  smartass.gif
*

Mano dukra baige Filaretu pradine, esame labai patenkinti- nuostabi direktore, puikios mokytojos. Sekmingai islaike egzaminus i Jezuitu gimnazija ir dabar ten mokosi. Tarp kitko, ten puse klases- is Filaretu. Vaikus Filaretai tikrai gerai paruosia. Taigi, jei vaikui neblogai sekasi mokslai, tai rekomenduociau Jezuitu gimnazija po Filaretu. Tuo labiau, kad toje gimnazijoje sustiprinta vokieciu kalba. Siuolaikiniai vaikai visi angliskai kalba (TV, kompas, bendravimas), todel labai gerai, jei mokykla pamokina vokieciu. Po to, jei prireiktu gyvenime, lengviau ismoks skandinavu kalbas. thumbup.gif
Širdukė
QUOTE(Kalinka2006 @ 2007 11 21, 10:43)
Šaltinėlio pagrindinė mokykla yra korpusas šalia kurčiuju internato, čia nuoroda žemelapi: http://www.maps.lt/newmaps/DesktopDefault....&lang=lt-LT
Bet niekur nieko nerandu apie šia mokykla  g.gif
Dėl kalbu manau tikrai sunkoka būtų pirmokams dvi užsienio kalbos  doh.gif  . O Filaretų prad. mok. galima nuo 2 klasės ir toliau tik anglų (be vokiečiu) ne bureliai o normalus užsiėmimai? Ar mokykloj tik vokiečių pagrindinė užsienio kalba  g.gif  ?
*

Galima pasirinkti ir anglu kalba kaip pagrindine, bet musu klaseje dauguma teveliu pasirinko vokieciu smile.gif Vyresnese klasese reiks ir antra kalba rinktis.
O apie Šaltinelio mokykla, tai as irgi nesu nieko girdejusi. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(alfa159 @ 2007 11 21, 10:53)
Mano dukra baige Filaretu pradine, esame labai patenkinti- nuostabi direktore, puikios mokytojos. Sekmingai islaike egzaminus i Jezuitu gimnazija ir dabar ten mokosi. Tarp kitko, ten puse klases- is Filaretu. Vaikus Filaretai tikrai gerai paruosia. Taigi, jei vaikui neblogai sekasi mokslai, tai rekomenduociau Jezuitu gimnazija po Filaretu. Tuo labiau, kad toje gimnazijoje sustiprinta vokieciu kalba. Siuolaikiniai vaikai visi angliskai kalba (TV, kompas, bendravimas), todel labai gerai, jei mokykla pamokina vokieciu. Po to, jei prireiktu gyvenime, lengviau ismoks skandinavu kalbas.  thumbup.gif
*

O vazineti i mokykla nera sudetinga? g.gif
Sako, kad po anglu kalbos labai sunku mokytis vokieciu, o kai moki vokieciu lengviau anglu ismokti g.gif Ateiti pamatysim ar tai tiesa unsure.gif
Kalinka2006
Sako, kad po anglu kalbos labai sunku mokytis vokieciu, o kai moki vokieciu lengviau anglu ismokti g.gif Ateiti pamatysim ar tai tiesa unsure.gif
*

[/quote]

as manau anglu kalba yra platesnio vartuojimo pasauli, beveik visur susikalbesi angliskai, o vokieciu kalba - tik Vokietyjoj ax.gif Ir dar aš moku anglų kalba, tai vaikui galėsiu padėti, o vokiečiu ne vienas iš mūsų su vyru nekalba ir tai yra sudetingesne kalba (neteisingi veiksmažodžiai, linksniai ir t.t.). Geriau tegu vaikas gerai moka viena užsienio kalba, negu dvi nei taip nei šiaip...
Ir beje, mano vyras mokėsi vokiečių kalbos, tai ne kokie atsiliepymai ir naudoti niekur negali - visur darbe anglų reikalinga schmoll.gif Nu čia aišku mano nuomonė ax.gif
alfa159
QUOTE(Širdukė @ 2007 11 21, 23:49)
Galima pasirinkti ir anglu kalba kaip pagrindine, bet musu klaseje dauguma teveliu pasirinko vokieciu  smile.gif  Vyresnese klasese reiks ir antra kalba rinktis.
O apie Šaltinelio mokykla, tai as irgi nesu nieko girdejusi.  schmoll.gif
Papildyta:
O vazineti i mokykla nera sudetinga?  g.gif 
Sako, kad po anglu kalbos labai sunku mokytis vokieciu, o kai moki vokieciu lengviau anglu ismokti  g.gif  Ateiti pamatysim ar tai tiesa  unsure.gif
*

Kodel- vazineti? Gyvename Uzupyje, praktiskai pusiaukelej tarp Filaretu ir Senamiescio. Mergina pati nuzygiuoja, kartais ja pavezu. Bet i Jezuitus, zinau, ir autobusu jos bendraklasiai is Filaretu pavaziuoja, islipa Misionieriu stoteleje. Tikrai verta, labai gera mokykla, nors pradzioje buvau gana skeptiska del tu tikybos dalyku. Bet dabar galiu atsiliepti tik labai labai gerai.

Mano dukra Filaretuose mokesi pas Egidija Kisieliute- nuostabi mokytoja, deja, isvykusi. Dirba mokytoja Briuselyje, pavydziu lietuviuku mokyklai smile.gif . Tokia pirmoji mokytoja buvo tikra Dievo dovana. Pabaigoje ja pavadavo kita jauna mokytoja, taciau del darbu ir uzimtumo taip ir nesuspejau su ja susipazinti- maciau tik pora kartu, vyras gal dazniau.

Bet galite kreiptis i direktore. As jai pasakyciau, koks mano vaikas- letesnis, energingesnis, jam reikia daugiau disciplinos ar daugiau laisves kurybai ir pan. Jei rimtai nueisite i pokalbi, tai Jums ir pasiulys tai, kas tiks Jusu vaikui. Manau, kad is principo nera blogu mokytoju, tiesiog reikia atsitaikyti, ko reikia vaikui.

Bet siaip atmosfera Filaretuose buvo tikrai gera.

O del anglu-vokieciu diskusijos:

Parodykit man siuolaikini vaika, kuris nemoketu anglu kalbos. Visi jie kalba. Mano desimtmete, tik treju-ketveriu kazkoki anglu kluba lanke del juoko, o dabar angkliskai su bendraamziais kompu susirasineja, sneka gerai, gramatikos fakultatyve pasimoke- tai apksritai liuks. Nepaisant to, kad nuo antros klases kala vokieciu ir iskala desimtukams, jos anglu kalba vis vien geresne. Juk kompas, TV, info angliskai. Neimkanoma, kad vaikas nesimoktu angliskai.

Labiau bijociau, kad jei vaika uzrasyti anglu kalbai kaip pagrindinei uzsienio kalbai, tai jis ir temokes ta vienintele anglu kalba padoriai. O gerai moketi tik viena uzsienio kalba zmogui- prapultis.

O kad vaikui padeti mokytis negalit, tai ka as zinau... As vokiskai ne bum bum, vyras kalba, bet tai jam irgi ne pirma ir ne antra, trbut ir ne trecia uzsienio kalba. Bet nei as, nei jis i dukros mokslus nesikisam. Siais metais dar neziurejom jos pazymiu knygeles (kadangi ji elektronine, tai isvengiam parasu deliojimo). Tik paklausiam vaiko- ar viskas gerai, ar nereikia pagalbos, ar susitvarko. Ji atsako- viskas liuks. Zinau, kad taip ir yra. Vat, dabar kazko nesuprato vokiskam tekste, susirado vokieciu-anglu zodyna internete ir issiverte. Nenuvertinkit vaiku. Jie uz musu karta visa galva auksciau, nes ju juk kita aplinka, kitos galimybes. Zodziu, ne veltui mes ten prie to TV boksto ar Seimo stovejom. biggrin.gif
Širdukė
alfa159, nelabai zinau kokioje gatveje ta Jezuitu gimnazija blush2.gif
alfa159
Augustijonu g. Oficialiai lyg ir skaitosi Didzioji, nes kazkaip priklauso prie Kazimiero baznycios ploto, bet iejimas is Augustijonu.
gune
Labai noriu savo dukrą užrašyti į šią mokyklą, bet mums ji nepriklauso pagal gyvenamą vietą. Norėčiau paklausti mamyčių, kurių vaikai pateko, kokias svarias priežastis nurodėte? ar pakanka parašyti, kad mokykla pakeliui į darbą? ir toks nekuklus klausimėlis - o vedėjai dovanėlę reikia nešti? 4u.gif
vejo
Sveikos smile.gif . Siemet mano sūnus pradėjo lankyti pirmą klasę šioje mokykloje smile.gif . Kol kas tiek jis, tiek mes (tėvai) esame ja labai patenkinti, tikiuosi per likusius metus niekas nepasikeis smile.gif . Nors mes irgi nepriklausom pagal gyvenamąją vietą, priėmė be problemų, tiesiog reikia parašyti prašymą nelaukiant vasaros, kaip kažkuri mamytė rašė dar pavasarį. Kaip mums paaiškino direktorė - pirmenybė vietiniams gyventojams, o po to jau tiems kuriu brolis/sesė lanko mokyklą, o ne iš rajono - papuola pagal prašymų padavimo laiką. Tai maloniai nustebino, nes darželyje, tik pamačius voką vedėja "rado" vietą schmoll.gif . Cia tokio tipo "dovanų" nereikėjo smile.gif. Taip kad nepergyvenkit, vasaros nelaukit ir į mokyklą turėtumėt papulti smile.gif . Sėkmės rugsėjį smile.gif .
Alchemie
Sitoje mokykloje, pagal tvarka, o ne pagal voka. Direktore labai suani ir mokytojos taip pat. Bent jau mums, si mokykla ir priklauso pagal gyvenama vieta, bet, kadangi yra kitu problemu, atrodo padejome kartu su mokytoja, spec. pedagoge ir psichologe adaptuotis vaikui, ir jis mokosi ir nori eiti i mokykla.
O kaip suprantu vienintelis budas patekti, ne pagal gyvenama vieta, nunesti prasyma kuo anksciau.
taja:)
deja, bet šiemet į šią mokyklą priima tik pagal gyvenamą vietą, nes formuojamos tik 2 pirmokėlių klasės verysad.gif
JURJUR
Įdomu ar yra šioje mokykloje prailginta klasė?
Vidara
QUOTE(JURJUR @ 2008 01 10, 11:46)
Įdomu ar yra šioje mokykloje prailginta klasė?
*

Taip, tikrai yra. Gali buti iki 15 val arba iki 17.30. Nuo to priklauso ir mokestis uz prailginta diena.
Alchemie
Filaretu pradineje, nuo siu metu yra galimybe, kad vaikas nuo pirmo klases moksoi truputi vokieciu kalbos, t.y. muzika, fizinis ir piesimas vyksta su vokieciu kalbos mokytoja ir aukletoja, kad vaikams galetu isvesrti, jei aks neaisku. Toku budu vaikai jau mokosi vokieciu kalbos kaip sustiprintoje vokieciu kalbos klaseje, o nuo antros klases gali pasirinkti ir anglu kalba kaip fakultatyva ir mkytis abi kalbas.
kadangi vokieciu kalbos mokyma remia, tai kiek zinau ten desto ir lietuviai ir uzsenieciai ir medziaga pagalbine nebloga, tik, kad mano vaikuireikia gerai lietuviskai ismokti, tai i vokieciu nekisau, nors anlgiskai jis pats simoko ir kalba geriau, nei lietuviskai doh.gif
JURJUR
tai kada prašymus rašyt? negi laukti gegužės?????
Vidara
QUOTE(JURJUR @ 2008 01 17, 13:27)
tai kada prašymus rašyt? negi laukti gegužės?????
*

Kuo greiciau, as manau!
Pernai jau nuo sausio 3 d. buvo registruoti prasymai. Jei ne pagal gyv. vieta, tai po to ziuri, kas anksciau padave ta ir priima! Skubekite!!!
O geguzes men jau , matyt, paaiskes, ka priims, o ko ne. Cia jei ne priklauso eiti i sia mokykla. O kas paklius, suzinos geguzes men i kokia klase ir t.t.
*mamaite*
QUOTE(Vidara @ 2008 01 17, 17:45)
Kuo greiciau, as manau!
Pernai jau nuo sausio 3 d. buvo registruoti prasymai. Jei ne pagal gyv. vieta, tai po to ziuri, kas anksciau padave ta ir priima! Skubekite!!!
O geguzes men jau , matyt, paaiskes, ka priims, o ko ne. Cia jei ne priklauso eiti i sia mokykla. O kas paklius, suzinos geguzes men i kokia klase ir t.t.
*

Šiais metais taip pat nuo sausio pradžios priima smile.gif , jau nemažai ir priimtu, o kas ne pagal gyvenamaja vieta, siais metais nepriima, nes komplektuojamos tik dvi pirmos klases verysad.gif
Alchemie
Oho, tik 2 pirmos klases? Idomu kodel? gal mokytojos kokios iseina..reikes paklausti, pas mus tai atrosdo 3 pirmos klases
Vidara
QUOTE(Alchemie @ 2008 01 22, 17:24)
Oho, tik 2 pirmos klases? Idomu kodel? gal mokytojos kokios iseina..reikes paklausti, pas mus tai atrosdo 3 pirmos klases
*

Dabartiniu pirmoku yra 4 klases.
Reklamiste
QUOTE(Alchemie @ 2008 01 22, 16:24)
*

Taip, iš tikrųjų šiais metais tik dvi pirmos klasės bus. O priešistorė tokia: 1996-98 metais buvo rekordiškai mažas gimstamumas ir pradinės klasės nesurinkdavo vaikų. Taip gavosi, kad vienais metais tik dvi klases surinko. Paskui vaikų ėmė daugėti, atsirado trys, o vėliau - net ir keturios pirmos klasės... jie visi užėmė patalpas ir laisvų klasių neliko. Dabar kas keturis metus yra bėda su tom dviem pirmom klasėm, toks kaip ir deficitas gaunasi. Priima tik pagal gyvenamą vietą. Kiek liks laisvų vietų - bus renkama. Lyg ir minėjo, kad pagal artumą nuo mokyklos, bet čia nesu garantuota.
Kalinka2006
Tai jau tada aišku kaip bus vykdoma tą atranką tarp tu, kurie ne pagal gyvenama vieta... kaip visada pas mus Lietuvelej.. g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.