ar tiesa,kad cezariukai neturi atsargumo jausmo? tipo,jie dazniau griuna, uzkliuna ar kitaip susizaloja?
Pirmą kartą girdžiu...
Na, griūna, kliūva... bet tikrai ne daugiau kaip kiti. Manau, kad čia jau biški perlenkta...
cia as taip vienam zurnale skaiciau...tai tiesiog apakau
Nemaciau atsargaus vaiko
na siaip atsargumas atsargumui nelygu...tai tikrai nera tokiu dalyku?
Nesamone,maniske cezario budu gime ir tikrai ji nera kerepla,kaip tik griuna tai kaip suletintame filme
Manau cia ne apie kerepliskuma kalba eina. Mano vienas cezariukas toks be atsargumo jausmo, kisa pirstus i ugni, nors zino kad skaudes. Kazkaip labai traukia peiliai, ugnis, zodziu viskas kas pavojinga.
mano vabaliukas gime naturaliai, bet toks pasiutes bernas
temperamenta ir charakteri lemia genai, o ne kokiu keliu isvydo pasauli
Mano pussesere gime po cezario pjuvio. Tokia atsargi buvo, kad jei kieme po koju pasipainiodavo siaudas, ji jo neperzengdavo- o jei pargrius
Aš pati cezariukė - kiek pasakojo mama, kiek pati prisimenu buvau viena iš atsargiausių kiemo vaikų. Ir vieną kartt suklydusi, antrą kartą klaidos nekartojau - pvz.: buvau saują žarijų paėmusi - norėjau mamai parodyti kaip gražiai žiba...
manau, kad tai nėra pagrindinė priežastis vaiko neatsargumo.
Sveiki,
Na mano mergina tai tikrai jokio atsargumo jausmo neturi nei baimes jokios pvz. per musu lova ji sliauzia visu greiciu nei truputelio nepristabdydama prie krasto, as pati ne karta uz kojos laikiau ir ziurejau ar sliauztu toliau ar ne ir sliauzia be jokio baimes jausmo gerai kad vis laiku pagaunu:) Na bet matyt ir kiti tokio amziaus lialiai taip elgiasi, o gal ne? p.s. nidute cezarinuke.
del to slaiuziojimo tai nezinau...puskes sunus gime naturaliai,bet irgi per lova varo kosminiu greiciu
Sarunas ir cezariukas. Bet, kad jau butu koks "kerepliukas", tai tikrai nepastebejau.
Mano abi dukrytės "cezariukai",Bet didžioji,jai dabar 4,5 m.Labai atsargi,dėmesinga.Apie mažają dar anksti ką nors ir sakyti
Jolanta1975 mano irgi abu vaikiukai cezariukai
Na man atrodo,kad jie mažiukai nesupranta juk visko,ko tik neatsitinka
Maniškis irgi cezrinis. Bet atsargumo užtenka. Palangoj vaikščiojom, tai jis vis liepdavo lipti ant šaligatvio, kad tik manęs nesuvažinėtų
Manau, kad gyvenimas juos priverčia anksčiau ar vėliau nubrėžti tas atsargumo ribas, kurių negali peržengti. Už jos bus ne taip, kaip norėsi.
Nesuprantu
o aš dar 'gražiau' girdėjau apie cezarinukus
kad jie nemoka kovoti gyvenime,nepakelia sunkumų - nes per lengvai atėjo į šį pasaulį, ne taip kai tie kurie gimė natūraliai-juk jiems reikėjo pasistengti, pakovoti kad gimti
Manau, kad kazkokiu savybiu priskyrimas cezarinukams yra visiska nesamone. Mano abi dukrytes gime per planines operacijas ir yra absoliuciai normalus vaikai. Vyresnioji (jau 10metu) yra tikrai atsargi, bet kai reikia uz save pakovoja. Vakar kazkokius bernus atlupo, kai tie sniegu apmete.
O kartais zurnaluose priraso tikru veju, as skaiciau, kad jei vaikas nestumo metu daznai stebimas ultragarsu, tai jis bus kairiarankis.
Nu tikrai jau, maniškė turėjo pakovoti, kad ir cezaris, 12 val. buvo be vandeniam periode, taigi streso turėjo manau ne mažiau nei gimstantys natūraliai... Kažkaip manau mažiausiai kūdikio būdas ir sėkmė priklauso nuo gimimo būdo Yra ir natūraliai gimusių, kurie nesikabina už gyvenimo
Še tau kad nori! O aš kaip tik skaičiau straipsnį, kad cezarinukai yra jautresni, nes gimdami patiria didesnį stresą Tai jau tikrai kad visos tos teorijos nupezusios ir visiškai nesvarbu kaip tas vaikas gimė - daug svarbiau ką paveldėja ir ką patiria augdamas.
Manau, kad visos sios savybes budingos visiems vaikams, o ne tiems, kas gime po cezario. Manau nuo to nepriklauso. Mano abu vaikai irgi cezariukai. O sunus pradejes vaikscioti buvo toks atsargus, kad net stebedavosi visi. Niekad nebegdavo. Jeigu koks laiptukas pasitaikydavo - visa laika perzengdavo atsargiai. Dabar jau beveik penkiu metu tas perdetas atsargumas dingo. Vaikas kaip vaikas.
O ultragarsu kai laukiausi sunaus mane tirdavo kiekviena karta apziuredami. Vaikas - desiniarankis
As tai labai daug kur girdejau, kad naturaliai gime vaikai truputi skiriasi nuo "cezarinuku" ar netgi nuo tu, kuriu mamytes gimde su epidurine nejautra. Nezinau kiek cia tame tiesos, bet kad tokios teorijos is kazkur atsiranda, tai faktas.Sako, kad naturaliai gime vaikai nuo pat pradziu kovaja ateidami i si pasauli, nes gimdymas - ne tik stresas mamai, bet ir kudikiui, ir jis gi ten stengiasi
Oi,aš tai galiu tik patvirtint šios temos antraštę.Manasis ,,cezarinukas"(ar cezariukas) atsargumo jausmo neturi VISAI. Kaip aš sakau,jis vaikšto ,,oru"- niekad nežiūri,kur stato koją,kur lipa,jau neatsargumas tai baisus.Amžinai nugriūna ir taip kvailai,lygioje vietoje arba per žioplumą.
netiesa, mano pipiras (irgi cezariukas) saves nuskriausti neduoda. pvz. kai maudom, nors tetis ir laiko galvyte, bet mazylis dar rankute uz voneles krasto laikosi
As kaip tik galvoju ir mano praktika rodo,kad cezarinukai atsargesni. Krenta ir griuva maniskis nedaugiau ir nemaziau nei naturaliai gimes brolis,bet jis yra atsargesnis,turi daugiau baimiu. O tas, kuris gime naturaliai, tai ojojoj, atsargumo kol kas nelabai turi,gal isaugs
QUOTE(Ramunita @ 2004 08 01, 19:33) ar tiesa,kad cezariukai neturi atsargumo jausmo? tipo,jie dazniau griuna, uzkliuna ar kitaip susizaloja? Nesamone
Mūsų mažiui gimdymas tikrai ne iš lengvųjų buvo
Kalbant dar apie atsargumą neatsargumą - tai, pvz., Pauliaus pusbrolis gimė natūraliai ir jam jau 2 m., bet jo mama baigia pražilti dėl jo neatsargumo ir greitumo. Jis jau spėjo nusideginti ranką, lindo prie šuns - tai įkandimą teko siūti, nusirito laiptais nuo antro aukšto (ačiū Dievui net mėlynės nebuvo), nukrito nuo laukinių laiptų ir t.t. O Paulius nors ir gimęs cezario operacijos dėka - porą kartų nuriedėjo nuo sofos, ir mokydamasis vaikščioti įsitaisė porą guzų bei mėlynių. Aišku, dar viskas ateityje
Mano mergina taip pat cezariukė,kai gimė kiek nesąmonių prisiklausiau. Atseit gimusį per cezarį butinai reikia neurologui parodyti, nes tipo visokių negalavimų būna
O kai nueidavau pas savo vaikučio dakterę ji net neužsimindavo apie kažkokią konsultaciją pas neurologą. Kartą užklausiau, tai ji tik pradėjo juoktis, sako, žinai dažniau tokios konsultacijos reikia natūraliu būdu gimusiems O dėl neatsargumo, tai nė vienas be guzų neišauga
Ir aš sakau, kad ne
Maniskis gimes naturaliai, bet atsargumo neturi
Tikrai ne visada gryna tiesa zurnalai ir straipsniai raso. Mano mazylis - cezariukas, labai atsargus, netgi bailiukas. Net kieme isgirdes masina is karto puola prie mamos. Vieno niekur toliau nepasiusi, net per masinu stovejimo aikstele i kitoje puseje esanti stadiona bijo vienas pereiti. Bet va zirkles, peiliai, atsuktuvai ir kiti tecio irankiai labai vilioja. Ne karta pirstukus susizeides buvo. Bet vini i lentute jau geriau uz mane ikala
Nežinau ar čia cezario įtaka, bet maniškė gan pasiutus, kaip sakė auklėtoja, vaikščiot nemoka- tik bėga
Netikėčiau, kad vaiko atsargumas priklauso nuo to, kokiu būdu jis atėjo į šį pasaulį
Esu skaičiusi, kad, jei cezario operacija atliekama planiškai, vaikui neišsiskiria streso hormonas(natūraliai gimdant - viskas tvarkoj), tai medikai aiškina, kad cezariukai gali būti auginant neramūs, rėksniai, bet kad būtų neatsargūs, šito dar neteko girdėti. Mano cezariukė buvo ypač rami, o jau atsargumo reto...
QUOTE(bitė_MAJA @ 2006 03 10, 14:09) Viskas bus puikiai, nes, kai nubėga vandenys, prasideda normalus gimdymas, vaikas būna pasiruošęs, priklausomai nuo gimdymo veiklos, ateiti į pasaulį, streso hormonas išsiskiria, tik jis yra ,švelniai tariant, išgriebiamaslauk. Vienaip ar kitaip, visi vaikai užauga.
Aš irgi negirdėjau, mano antrasis vaikelis gimė po cezario. Kad jautresni, tai tiesa, dar mums buvo padidėjęs raumenukų tonusas, bet masažų ir mankštos dėka viskas
Manau kad tai visiška nesamonė.Sūnus gimęs cezario būdu,jam jau aštuoneri ir nepastebėjau kad būtų netoks kaip visi,atsargumo prasme ir šiaip...
Mūsų mažylė tokia atsargi kad kartai net juokas ima,
Mano sunutis tai tikrai neatsargus. Nieko nebijo. Kariasi, lipa visur, nieko neziuri. O kiek uzsigaves
AS tai manau, kad nesamone, pas mane dvi panelytes viena labai atsargi dar ne guzo neturejus, o kita lipa, kariasi visur be jokios baimes ir guzas bent kas savaite tai tiktai buna.
Nepasakyčiau. Maniškis kaip tik labai atsargus.
Mano abudu cezariukai tai vyresnėlis buvo mažas labai atsargus niekur nelysdavo, na buvo ramus kaip ,,belgas" o va jaunelis tai pat cezariukas , bet tas lenda kur šauna į galvą gali kievieną šunį mieste pamatęs išbučiuot nors jau buvo ir įkasta ir katinai apdraskę ale nebijo ir viskas, gali peilį nusitvėręs papjaustyt kur nereikia vienzo neklaužada
QUOTE(Dovanele @ 2006 07 25, 10:40) Nemanau kad toks suskirstymas "po cezario" ir "naturaliai" turi koki nors logini pagrinda. Vaikai elgiasi skirtingai, pagal savo charakteri. Visiška nesąmonė su tais mitais. Kadangi pati turiu dvi mergytes (dvynukes), kurios gimė cezario pagalba ir galiu pasakyti, kad jos abi yra su savo individualiais charakteriais.
Nesamone
Pirmas labai atsargus-i koki pruda tikrai nelips,bet ne vienos balos nepraleidzia
Tikrai taip(bent jau mano atveju)
|