Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: cezariukai neturi atsargumo jausmo?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Ramunita
ar tiesa,kad cezariukai neturi atsargumo jausmo? tipo,jie dazniau griuna, uzkliuna ar kitaip susizaloja?
Leja
Pirmą kartą girdžiu... g.gif
Na, griūna, kliūva... bet tikrai ne daugiau kaip kiti. Manau, kad čia jau biški perlenkta... g.gif
Ramunita
QUOTE (Leja @ 2004 08 01, 20:35)
Pirmą kartą girdžiu... g.gif
Na, griūna, kliūva... bet tikrai ne daugiau kaip kiti. Manau, kad čia jau biški perlenkta... g.gif

cia as taip vienam zurnale skaiciau...tai tiesiog apakau unsure.gif ,bet ten tipo gydytojai pasisako, cezariuku mamos sneka, oviena is ju ta manikete Renata...ji sake,kad jos dukryte labai jau neatsargi unsure.gif
bsgess
Nemaciau atsargaus vaiko unsure.gif
Ramunita
QUOTE (baltic*girl @ 2004 08 01, 20:52)

na siaip atsargumas atsargumui nelygu...tai tikrai nera tokiu dalyku?
Smilte
Nesamone,maniske cezario budu gime ir tikrai ji nera kerepla,kaip tik griuna tai kaip suletintame filme laugh.gif laugh.gif turbut ir po uzpakaliuku ranka pasideda kad neskaudetu laugh.gif laugh.gif
Libra
Manau cia ne apie kerepliskuma kalba eina. Mano vienas cezariukas toks be atsargumo jausmo, kisa pirstus i ugni, nors zino kad skaudes. Kazkaip labai traukia peiliai, ugnis, zodziu viskas kas pavojinga. blink.gif
vabalas
mano vabaliukas gime naturaliai, bet toks pasiutes bernas ohmy.gif
temperamenta ir charakteri lemia genai, o ne kokiu keliu isvydo pasauli
smulkute
Mano pussesere gime po cezario pjuvio. Tokia atsargi buvo, kad jei kieme po koju pasipainiodavo siaudas, ji jo neperzengdavo- o jei pargrius ohmy.gif laugh.gif
delfinas
QUOTE (baltic*girl @ 2004 08 01, 10:52)

biggrin.gif Atvaziuok i Pauju paziureti biggrin.gif. Siaip tai jis pakankamai pasiutes ir drasus, bet atsargumo irgi uztenka.
Anelija
Aš pati cezariukė - kiek pasakojo mama, kiek pati prisimenu buvau viena iš atsargiausių kiemo vaikų. Ir vieną kartt suklydusi, antrą kartą klaidos nekartojau - pvz.: buvau saują žarijų paėmusi - norėjau mamai parodyti kaip gražiai žiba...

manau, kad tai nėra pagrindinė priežastis vaiko neatsargumo.
Sigute
Sveiki,
Na mano mergina tai tikrai jokio atsargumo jausmo neturi nei baimes jokios pvz. per musu lova ji sliauzia visu greiciu nei truputelio nepristabdydama prie krasto, as pati ne karta uz kojos laikiau ir ziurejau ar sliauztu toliau ar ne ir sliauzia be jokio baimes jausmo gerai kad vis laiku pagaunu:)
Na bet matyt ir kiti tokio amziaus lialiai taip elgiasi, o gal ne?
p.s. nidute cezarinuke.
Ramunita
QUOTE (Sigute @ 2004 08 02, 12:18)
Sveiki,
Na mano mergina tai tikrai jokio atsargumo jausmo neturi nei baimes jokios pvz. per musu lova ji sliauzia visu greiciu nei truputelio nepristabdydama prie krasto, as pati ne karta uz kojos laikiau ir ziurejau ar sliauztu toliau ar ne ir sliauzia be jokio baimes jausmo gerai kad vis laiku pagaunu:)
Na bet matyt ir kiti tokio amziaus lialiai taip elgiasi, o gal ne?
p.s. nidute cezarinuke.

del to slaiuziojimo tai nezinau...puskes sunus gime naturaliai,bet irgi per lova varo kosminiu greiciu smile.gif ir krasto nemato
Jure
Sarunas ir cezariukas. Bet, kad jau butu koks "kerepliukas", tai tikrai nepastebejau.
Goldy
Mano abi dukrytės "cezariukai",Bet didžioji,jai dabar 4,5 m.Labai atsargi,dėmesinga.Apie mažają dar anksti ką nors ir sakyti g.gif
tenelga
QUOTE (Jolanta1975 @ 2004 08 06, 06:16)
Mano abi dukrytės "cezariukai",Bet didžioji,jai dabar 4,5 m.Labai atsargi,dėmesinga.Apie mažają dar anksti ką nors ir sakyti g.gif

Jolanta1975 mano irgi abu vaikiukai cezariukai biggrin.gif ir geriausia apsauga uz mamos arba tecio pasislepti biggrin.gif o siaip judrus bet pakankamai atsargus abu vaikiukai tik berniukas dar ir karstotsi visur kur tik gali,viena ryta su vyru lovoje abu uzsnudo o as gryzusi is vonios mazu ant sekcijos virsuje seginti radau doh.gif bet kad jis dar labai mazas tai gal nesupranta kas gali nutikti g.gif
Goldy
Na man atrodo,kad jie mažiukai nesupranta juk visko,ko tik neatsitinka doh.gif ,manau suaugę jie bus daug ką pasiekiantys ,ypač užsibrėžto tikslo,o juk jų nenugynčysi ir ne verta.Ar ne tiesa? rolleyes.gif
*Varlė*
Maniškis irgi cezrinis. Bet atsargumo užtenka. Palangoj vaikščiojom, tai jis vis liepdavo lipti ant šaligatvio, kad tik manęs nesuvažinėtų rolleyes.gif . O ir kitur atsargus. Nežinomą išbando, jei skaudėjo - nebekartoja. Jei patiko, tai ir toliau taip darys.

Manau, kad gyvenimas juos priverčia anksčiau ar vėliau nubrėžti tas atsargumo ribas, kurių negali peržengti. Už jos bus ne taip, kaip norėsi.
sigitulka
Nesuprantu g.gif , kuom remiantis teigiama, kad po cezario pjuvio operacijos gime vaikai buna neatsargus? Kazkokia nesamone. Maniskis gime po cezario pjuvio, bet vaikas kaip vaikas.
gutukas
o aš dar 'gražiau' girdėjau apie cezarinukus rolleyes.gif
kad jie nemoka kovoti gyvenime,nepakelia sunkumų - nes per lengvai atėjo į šį pasaulį, ne taip kai tie kurie gimė natūraliai-juk jiems reikėjo pasistengti, pakovoti kad gimti smile.gif (nelengva išlysti per tokią skylutę rolleyes.gif ).
Dew drop
Manau, kad kazkokiu savybiu priskyrimas cezarinukams yra visiska nesamone. Mano abi dukrytes gime per planines operacijas ir yra absoliuciai normalus vaikai. Vyresnioji (jau 10metu) yra tikrai atsargi, bet kai reikia uz save pakovoja. Vakar kazkokius bernus atlupo, kai tie sniegu apmete. thumbup.gif
O kartais zurnaluose priraso tikru veju, as skaiciau, kad jei vaikas nestumo metu daznai stebimas ultragarsu, tai jis bus kairiarankis. dry.gif
KV
QUOTE (gutukas @ 2004 11 19, 18:05)
kad jie nemoka kovoti gyvenime,nepakelia sunkumų - nes per lengvai atėjo į šį pasaulį, ne taip kai tie kurie gimė natūraliai-juk jiems reikėjo pasistengti, pakovoti kad gimti smile.gif (nelengva išlysti per tokią skylutę rolleyes.gif ).

blink.gif
Nu tikrai jau, maniškė turėjo pakovoti, kad ir cezaris, 12 val. buvo be vandeniam periode, taigi streso turėjo manau ne mažiau nei gimstantys natūraliai... Kažkaip manau mažiausiai kūdikio būdas ir sėkmė priklauso nuo gimimo būdo cool.gif
Yra ir natūraliai gimusių, kurie nesikabina už gyvenimo unsure.gif
musmere
QUOTE (INKOGNITO @ 2004 11 26, 18:09)
QUOTE (gutukas @ 2004 11 19, 18:05)

blink.gif
Nu tikrai jau, maniškė turėjo pakovoti, kad ir cezaris, 12 val. buvo be vandeniam periode, taigi streso turėjo manau ne mažiau nei gimstantys natūraliai... Kažkaip manau mažiausiai kūdikio būdas ir sėkmė priklauso nuo gimimo būdo cool.gif
Yra ir natūraliai gimusių, kurie nesikabina už gyvenimo unsure.gif

Še tau kad nori! O aš kaip tik skaičiau straipsnį, kad cezarinukai yra jautresni, nes gimdami patiria didesnį stresą doh.gif
Tai jau tikrai kad visos tos teorijos nupezusios ir visiškai nesvarbu kaip tas vaikas gimė - daug svarbiau ką paveldėja ir ką patiria augdamas.
Derra
Manau, kad visos sios savybes budingos visiems vaikams, o ne tiems, kas gime po cezario. Manau nuo to nepriklauso. Mano abu vaikai irgi cezariukai. O sunus pradejes vaikscioti buvo toks atsargus, kad net stebedavosi visi. Niekad nebegdavo. Jeigu koks laiptukas pasitaikydavo - visa laika perzengdavo atsargiai. Dabar jau beveik penkiu metu tas perdetas atsargumas dingo. Vaikas kaip vaikas.
O ultragarsu kai laukiausi sunaus mane tirdavo kiekviena karta apziuredami. Vaikas - desiniarankis rolleyes.gif wink.gif
Žiedadulkė
As tai labai daug kur girdejau, kad naturaliai gime vaikai truputi skiriasi nuo "cezarinuku" ar netgi nuo tu, kuriu mamytes gimde su epidurine nejautra. Nezinau kiek cia tame tiesos, bet kad tokios teorijos is kazkur atsiranda, tai faktas.Sako, kad naturaliai gime vaikai nuo pat pradziu kovaja ateidami i si pasauli, nes gimdymas - ne tik stresas mamai, bet ir kudikiui, ir jis gi ten stengiasi smile.gif
Lurdes
Oi,aš tai galiu tik patvirtint šios temos antraštę.Manasis ,,cezarinukas"(ar cezariukas) atsargumo jausmo neturi VISAI. Kaip aš sakau,jis vaikšto ,,oru"- niekad nežiūri,kur stato koją,kur lipa,jau neatsargumas tai baisus.Amžinai nugriūna ir taip kvailai,lygioje vietoje arba per žioplumą.
EPE
netiesa, mano pipiras (irgi cezariukas) saves nuskriausti neduoda. pvz. kai maudom, nors tetis ir laiko galvyte, bet mazylis dar rankute uz voneles krasto laikosi smile.gif
Neglaite
As kaip tik galvoju ir mano praktika rodo,kad cezarinukai atsargesni. Krenta ir griuva maniskis nedaugiau ir nemaziau nei naturaliai gimes brolis,bet jis yra atsargesnis,turi daugiau baimiu. O tas, kuris gime naturaliai, tai ojojoj, atsargumo kol kas nelabai turi,gal isaugs doh.gif
SANTA
QUOTE(Ramunita @ 2004 08 01, 19:33)
ar tiesa,kad cezariukai neturi atsargumo jausmo? tipo,jie dazniau griuna, uzkliuna ar kitaip susizaloja?
*

Nesamone schmoll.gif schmoll.gif ,mano pirma mergina gimus per cezari,o antra normaliai ,tai pasakyciau ,kad antroji daug neatsargesne ir dazniau griuna nei ta kuri gime po cezario wink_3.gif Ir isvis is kur tokios nesamones ,visi vaikai griuna,uzkliuna ,kam skirstyt vaikus i cezariukus ir ne?Jie tik kad gime per cezari ir ne daugiau rolleyes.gif
KRISTIDA
Mūsų mažiui gimdymas tikrai ne iš lengvųjų buvo schmoll.gif Ekstrinė cezario operacija, nes buvo pradėjęs dusti, o gimdymo veikla silpna. Tad turėjo kaip reikiant susiimti, kol sulaukė, kad kas jį ištrauktų, nes ta "skylutė" neatsivėrinėjo. Taigi, nemanau, jog gimti per cezario operaciją mažiukui kažkokia privilegija ar palengvinimas. Dabar jis kaip ir kiekvienas vaikas ir griūva, ir mėlynėmis pasipuošia, ir lenda visur, kur tik įlįsti gali. Manau, čia daugiau nuo paties vaiko charakterio priklauso, o ne nuo to kaip jis gimė mirksiukas.gif
KRISTIDA
Kalbant dar apie atsargumą neatsargumą - tai, pvz., Pauliaus pusbrolis gimė natūraliai ir jam jau 2 m., bet jo mama baigia pražilti dėl jo neatsargumo ir greitumo. Jis jau spėjo nusideginti ranką, lindo prie šuns - tai įkandimą teko siūti, nusirito laiptais nuo antro aukšto (ačiū Dievui net mėlynės nebuvo), nukrito nuo laukinių laiptų ir t.t. O Paulius nors ir gimęs cezario operacijos dėka - porą kartų nuriedėjo nuo sofos, ir mokydamasis vaikščioti įsitaisė porą guzų bei mėlynių. Aišku, dar viskas ateityje g.gif Bet nė vienas vaikas neužaugo nenukritęs, daugiau ar mažiau nenusideginęs, žirnių į nosį neįsikišęs ir dar ko nors neprisigalvojęs doh.gif
*Jura*
Mano mergina taip pat cezariukė,kai gimė kiek nesąmonių prisiklausiau. Atseit gimusį per cezarį butinai reikia neurologui parodyti, nes tipo visokių negalavimų būna blink.gif
O kai nueidavau pas savo vaikučio dakterę ji net neužsimindavo apie kažkokią konsultaciją pas neurologą. Kartą užklausiau, tai ji tik pradėjo juoktis, sako, žinai dažniau tokios konsultacijos reikia natūraliu būdu gimusiems mirksiukas.gif
O dėl neatsargumo, tai nė vienas be guzų neišauga biggrin.gif
Džinė
QUOTE(Ramunita @ 2004 08 01, 20:32)
*

tikrai ne schmoll.gif pas mane visi trys cezariukai, du jau dideli, ir buvo itin atsargūs.
Trečioji - jau per atsargi...hihihi.gif
jėga
Ir aš sakau, kad ne schmoll.gif Mano dvyniai - cezarinukai. Vienas - eina kiaurai visko doh.gif , o kitas - atsargumo įsikūnijimas wub.gif
dajolu
Maniskis gimes naturaliai, bet atsargumo neturi doh.gif Lipa neziuri kur ir kaip. Nemato slenksciu po kojom. Jeigu eina per lova, nemato kad jau krastas ir bumt. Jam dar nera 2 metu, bet jau turejo fingala po akim, kakta prasiskele, o guzu N kaktoj uzgije (tai i radijatoriu, tai i sienos kampa, tai dar velniai zino kur). Ir dabar sciecia kaktoj geltonai zaliai violetini guzas.
JuokInga
Tikrai ne visada gryna tiesa zurnalai ir straipsniai raso. Mano mazylis - cezariukas, labai atsargus, netgi bailiukas. Net kieme isgirdes masina is karto puola prie mamos. Vieno niekur toliau nepasiusi, net per masinu stovejimo aikstele i kitoje puseje esanti stadiona bijo vienas pereiti. Bet va zirkles, peiliai, atsuktuvai ir kiti tecio irankiai labai vilioja. Ne karta pirstukus susizeides buvo. Bet vini i lentute jau geriau uz mane ikala biggrin.gif
Gyvenimas yra gražus
Nežinau ar čia cezario įtaka, bet maniškė gan pasiutus, kaip sakė auklėtoja, vaikščiot nemoka- tik bėga doh.gif
AIRA
Netikėčiau, kad vaiko atsargumas priklauso nuo to, kokiu būdu jis atėjo į šį pasaulį schmoll.gif
Dangė
Esu skaičiusi, kad, jei cezario operacija atliekama planiškai, vaikui „neišsiskiria“ streso hormonas(natūraliai gimdant - viskas tvarkoj), tai medikai aiškina, kad cezariukai gali būti auginant neramūs, rėksniai, bet kad būtų neatsargūs, šito dar neteko girdėti. Mano cezariukė buvo ypač rami, o jau atsargumo reto...
Dangė
QUOTE(bitė_MAJA @ 2006 03 10, 14:09)
Mano maziukas atejo po neplanines operacijos mastau.gif Kas dabar bus?
*

Viskas bus puikiai, nes, kai nubėga vandenys, prasideda normalus gimdymas, vaikas būna pasiruošęs, priklausomai nuo gimdymo veiklos, ateiti į pasaulį, streso hormonas išsiskiria, tik jis yra ,švelniai tariant, „išgriebiamas“lauk. Vienaip ar kitaip, visi vaikai užauga.
Oksis
Aš irgi negirdėjau, mano antrasis vaikelis gimė po cezario. Kad jautresni, tai tiesa, dar mums buvo padidėjęs raumenukų tonusas, bet masažų ir mankštos dėka viskas thumbup.gif
*ramunė*
Manau kad tai visiška nesamonė.Sūnus gimęs cezario būdu,jam jau aštuoneri ir nepastebėjau kad būtų netoks kaip visi,atsargumo prasme ir šiaip... biggrin.gif
Ekrita
Mūsų mažylė tokia atsargi kad kartai net juokas ima, thumbup.gif nieko neliečia ko nepažįsta (daiktų), vaikščiot irgi pradėjo labai atsargiai, ilgai bijojo, bet šiaip viskas gerai bigsmile.gif
brendule
Mano sunutis tai tikrai neatsargus. Nieko nebijo. Kariasi, lipa visur, nieko neziuri. O kiek uzsigaves doh.gif . Bet nemanau, kad toks yra, nes gime po cezario. Tiesiog jau toks jo budas.
sssaule
AS tai manau, kad nesamone, pas mane dvi panelytes viena labai atsargi dar ne guzo neturejus, o kita lipa, kariasi visur be jokios baimes ir guzas bent kas savaite tai tiktai buna.
lyra
Nepasakyčiau. Maniškis kaip tik labai atsargus. schmoll.gif
Jurgitele
Mano abudu cezariukai tai vyresnėlis buvo mažas labai atsargus niekur nelysdavo, na buvo ramus kaip ,,belgas" o va jaunelis tai pat cezariukas , bet tas lenda kur šauna į galvą gali kievieną šunį mieste pamatęs išbučiuot nors jau buvo ir įkasta ir katinai apdraskę ale nebijo ir viskas, gali peilį nusitvėręs papjaustyt kur nereikia vienzo neklaužada
sirse
QUOTE(Dovanele @ 2006 07 25, 10:40)
Nemanau kad toks suskirstymas "po cezario" ir "naturaliai" turi koki nors logini pagrinda. Vaikai elgiasi skirtingai, pagal savo charakteri.
*

drinks_cheers.gif

Visiška nesąmonė su tais mitais. Kadangi pati turiu dvi mergytes (dvynukes), kurios gimė cezario pagalba ir galiu pasakyti, kad jos abi yra su savo individualiais charakteriais.
vasiliok
Nesamone schmoll.gif ,maniskiai abu cezariukai smile.gif
Pirmas labai atsargus-i koki pruda tikrai nelips,bet ne vienos balos nepraleidzia lotuliukas.gif .O jauneliui viskas idomu-tiesiog skirtingi charakteriai g.gif ir pasireiske jau nuo pirmu dienu thumbup.gif
Lotavita
Tikrai taip(bent jau mano atveju)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.