P.s. Ne toks as jau ir maziukas 17 su biskiuku metu
Iskilo man toksai nemazas klausimas, kaip reikia suvokti pagarba tevams ? Ziurint is mano pozicijos atrodo, kad as kaip ir pakankamai juos gerbiu , nors nesutinku su visais ju pasakymais, bet as juos gerbie tiek kaip zmones tiek kaip tevus ir man kazkaip labai skaudziai suejo tetes pasakyti zodziai "Tu musu negerbi" tai va nusprendziau paklausti kitu protingu zmoniu kaip jie supranta ta nepagarba , nes biski as sutrikes
P.s. Ne toks as jau ir maziukas 17 su biskiuku metu
Apėmei labai platų dalyką, kaip pagarba, čia galima ilgai ir nuobodžiai filosofuot...
Prašyčiau šiek tiek konkrečiau, arčiau tiesos, ką ten prisidirbai?
tame ir esme kad nzn ka padariau tiesiok num sakykim vakar supyko ant manes mama net nesupratau kodel plaunu idus biski pazurzejas ir seip snekejom ir vel atejo tema apie egzaminus ir mokykla kadangi ta tema labai jau uzknisus sakau gal neskam apie mokslus snekam apie ka kito tada ji ir uzpyko ir isejo paskui puse vakaro pyko tipo neimanoma su tavim pasisneketi ;/
Tavo tėvams šiuo metu laaabai rūpi tavo egzaminų rezultatai, tu manai, kad tu viena/s nervuojes??? Mano bendradarbės vaikas kol laikė egzus, ji sėdėjo kaip ant adatų. Dar klausimas kas labiau nervavosi jos sūnus ar ji. O tu atstumei savo mamos rūpesti, ji dėl taves pergyvena labiau negu tu pati/s, kažkodėl tėvai moka pergyventi labiau už savo vaikus, nei vaikai už save patį.
Būti atstumtam nelabai malonu.
as suprasciau visa tai bet kad as dar vienoliktokas egzaminai tik kitais metais tai dar biski ankstoka taip perdetai rupintis ir tai labai nervuoja ne toks as jau ir mazas zel manes tai nelabai yra ko rupintis o va del broliio tai manau bus
na, itariu kad tevu toks charakteris, kurio nepakeisi. mano mama irgi jautriai reaguoja is viska, kas priestarauja jos nuomonei. kai kas nors su ja nesutinka, jai lengva seimos nariams sakyti "tu manes negerbi" arba "tau dar subresti reikia".
o apie bendradarbius ji sako "jie nevertina mano darbo" arba "jie dirba atgrubusiais nagais". itariu kad gal autoriaus mamos asmenybe gali buti panasi. jeigu taip, tai net kai pasensi, ji tau sakys panasiai.
Tai labai sena pagarbos tėvams formulė.
1. Nenutraukti kai tėvai kalba. 2. Nežadinti tėvų kai jie ilsisi. 3. Siūlyti tėvams savo pagalbą. 4. Jei kuris nors iš tėvų yra sunkaus charakterio ir nuolat skaudina savo aštriu elgesiu - neteisiant jo ir rodant begalinę pagarbą geriausias sprendimas - su tuo iš tėvų laikytis distancijos, atsiriboti, tiesiog rečiau bendrauti. |