norėčiau informacijos apie vaikų lopšelių-darželių veiklą reguliuojančius įstatymus, kitus teisės aktus
Sveikos mamytės,
norėčiau informacijos apie vaikų lopšelių-darželių veiklą reguliuojančius įstatymus, kitus teisės aktus QUOTE(Nenuorama @ 2006 06 06, 17:37) Sveikos mamytės, norėčiau informacijos apie vaikų lopšelių-darželių veiklą reguliuojančius įstatymus, kitus teisės aktus Iš istatymų tai manau, kad tik Lietuvos Respublikos švietimo įstatymas (Žin., 1991, Nr. 23-593; 2003, Nr. 63-2853) reglamentuoja. Jei domina Vilniaus miestas tai Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriaus vedėjo 2006 m. kovo 8 d. įsakymu Nr. A500-(1.2-KSD-1) patvirtinta Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka Priemimo tvarka QUOTE(BITUTIS @ 2006 06 14, 10:17) Iš istatymų tai manau, kad tik Lietuvos Respublikos švietimo įstatymas (Žin., 1991, Nr. 23-593; 2003, Nr. 63-2853) reglamentuoja. Jei domina Vilniaus miestas tai Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriaus vedėjo 2006 m. kovo 8 d. įsakymu Nr. A500-(1.2-KSD-1) patvirtinta Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka Priemimo tvarka ar yra dar kokių įstatymų ir pan.? o kur reglamentuojamas auklėtojų darbo laikas?
nu nejaugi jau mamyte susidomejai aukletoju darbo laiku, manau zmogui kuris ugdo tavo vaikeli per diena, darbo laikas tikrai turetu buti trumpesnis negu yra. juk ji buna su 20 vaiku o ne su vienu.
QUOTE(suzadetine @ 2006 12 17, 16:45) nu nejaugi jau mamyte susidomejai aukletoju darbo laiku, manau zmogui kuris ugdo tavo vaikeli per diena, darbo laikas tikrai turetu buti trumpesnis negu yra. juk ji buna su 20 vaiku o ne su vienu. ne su 20, o max su 14 (tiek grupėje sąrašinių vaikų) o kai vaikas atsikėlęs randa kitą auklėtoją, tai saugumo jausmo , manau nedidina...
Mane šiandien auklėtoja užsipuolė, kad nebuvau tėvų susirinkime. Buvo pasakyta, kad "vaikas lanko darželį, todėl ir tėvams privaloma lankytis". Šiaip tai vos neišgriuvau iš klumpių, juo labiau, kad susirinkimas buvo padarytas mano darbo metu ir niekas neklausė, ar man toks laikas tinka. Rimtai, negi yra kažkokios taisyklės, kad lankymasis tėvų susirinkime privalomas? Nes Darbo kodekse kažkaip nėra pasakyta, kad darbdavys privalo išleist darbuotoją į tėvų susirinkimą darželyje...
panele Prym > manau, kad nėra tokio dalyko, nes žinau ir tokių atvejų, kai auklėtojos nesiteikė informuoti tėvų apie susirinkimą (jų vaikas sirgo tuo metu)
Apie susirinkimą tai buvo informuota, bet aš negalėjau dalyvauti, bet nebuvo informuota apie Kalėdų šventę, ir tik šiandien sužinojau, kad šventė už trijų dienų ir reikia dukrai kostiumo!!! Ir kad aš pati kalta - nes buvo privaloma dalyvauti tėvų susirinkime!
QUOTE(panelė Prym @ 2006 12 18, 09:21) Apie susirinkimą tai buvo informuota, bet aš negalėjau dalyvauti, bet nebuvo informuota apie Kalėdų šventę, ir tik šiandien sužinojau, kad šventė už trijų dienų ir reikia dukrai kostiumo!!! Ir kad aš pati kalta - nes buvo privaloma dalyvauti tėvų susirinkime! Čia turbūt auklėtojų draugiškumo trūkumas o aš šiandien sužinojau naujovę, tik nežinau, ar taip tikrai yra - tėvai vaiką anksčiau (t.y. pvz. iki pietų ar pan.) iš darželio gali pasiimti tik su raštišku prašymu. Skamba keistai. Taip išeina, kad aš negaliu kada noriu pasiimti savo vaiko iš darželio - pvz. sugalvojau į renginį nusivesti ar į svečius ir man gali neleisti Čia nuo kada taip? Pirmą kartą girdžiu, man atrodo, kad auklėtojos turėtų tik džiaugtis, jei vaikų mažiau lieka.
Ar yra kur nors reglamentuota, kiek laiko galima nevesti vaiko į darželį (sumokant už nelankytas dienas), bet kad jam būtų laikoma vieta grupėje ?
Po kokio laiko atėjus jau reikalinga gydytojo pažyma, kad vaikas sveikas (jei jis ne sirgo, o tik šiaip nelankė)? cia-ikimokyklinį ugdymą reglamentuojantys teisės aktai (nacionaliniai ir Kauno m.)
'Kauno miesto savivaldybės tarybos 2004 m. liepos 15 d. sprendimas Nr. T-421 Dėl užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse
(nustatyta užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse grupėse mokėjimo tvarka, nurodytos užmokesčio mokėjimo lengvatos)' o kur rasti si dokumenta vilniaus sav
Sveikos, super mamos. Tikrai, gal kuri tiksliai žinot, kur rasti Vilniaus darželių veiklą, ar apskritai, visų darželių veiklą reglamentuojančius įstatymus? Vakar, nes man aktualu
Man tai vedėja leido pasirinkti kartu ar atskirai noriu,kad vaikiukai eitų.Nors tokios grupės brolių ir sesučių nėra.
QUOTE(NEINE @ 2007 04 06, 15:29) Man tai vedėja leido pasirinkti kartu ar atskirai noriu,kad vaikiukai eitų.Nors tokios grupės brolių ir sesučių nėra. O kokiam čia darželyje? Nes aš buvau dviejuose, ir abiejuose man atsakė, kad nėra tokios galimybės, kad vaikučiai eitų į vieną grupę, nors tarp jų, manau, ne toks jau didelis skirtumas - 1 m. 9 mėn. QUOTE(SUNmom @ 2007 04 04, 16:08) 'Kauno miesto savivaldybės tarybos 2004 m. liepos 15 d. sprendimas Nr. T-421 Dėl užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse (nustatyta užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse grupėse mokėjimo tvarka, nurodytos užmokesčio mokėjimo lengvatos)' o kur rasti si dokumenta vilniaus sav MAnau reikia ieškoti tarp Vilniaus miesto savivaldybės tarybos priimtų dokumentų (sprendimų) QUOTE(lapiukste @ 2007 04 06, 15:32) O kokiam čia darželyje? Nes aš buvau dviejuose, ir abiejuose man atsakė, kad nėra tokios galimybės, kad vaikučiai eitų į vieną grupę, nors tarp jų, manau, ne toks jau didelis skirtumas - 1 m. 9 mėn. Mes esame Kaune.Ir tarp mano vaikų lygiai dviejų metų skirtumas.Bet aš manau,kad tai yra vedėjos noro ar nenoro reikalas.Nes ir mano draugė kai vedė savo vaikus į darželį jos klausė kartu ar atskirai nori.O man kai leidžia rinktis negaliu apsispręti ar kartu leisti vaikus, ar atskirai. QUOTE(NEINE @ 2007 04 06, 18:21) Mes esame Kaune.Ir tarp mano vaikų lygiai dviejų metų skirtumas.Bet aš manau,kad tai yra vedėjos noro ar nenoro reikalas.Nes ir mano draugė kai vedė savo vaikus į darželį jos klausė kartu ar atskirai nori.O man kai leidžia rinktis negaliu apsispręti ar kartu leisti vaikus, ar atskirai. Mano vaikučiai dar maži, ir į darželį negreit, bet mano motiniška širdis sako, kad vaikams geriau būt kartu... Sprendžiu pagal save. Aš turėjau jaunesnę sesę, ir jei kas vaikystėj būtų mus išskyrę - randas tikrai būt likęs. Mano vaikai ir jautrūs ir apskritai, tikrai noriu, kad vaikystę jie praleistų kartu - juk tam ir yra brolis ir sesuo. Prisibus dar skyrium - prasidės mokykliniai metai. Yra ir daugiau pliusų. Ir aš jų randu daugiau, nei minusų. Bet, manau, kiekviena mama apsispręs taip, kaip geriau jos vaikučiams
Aš ir daugiau pliusų matau,kad vaikai eitų kartu.Bet nežinau kaip tarp jūsų vaikučių,bet mano mažoji labai reikalauja daug dėmesio iš vyresnėlio,nori,kad jis žaistų tik su ja,o dėl to ir nemažai muštynių būna.Galvoju,gal būtų gerai dienos eigoje jiems pabūti atskirai.Čia mes aišku visai nukrypom nuo esamos temos
Gal kas zinote, kur galima butu gauti darzeliu nuostatus? Norisi perskaityt. Labai idomu, kokiu oru vaikai vedami i lauka, o kokiu turetu buti grupeje.
QUOTE(Mamusik @ 2007 11 28, 22:50) Gal kas zinote, kur galima butu gauti darzeliu nuostatus? Norisi perskaityt. Labai idomu, kokiu oru vaikai vedami i lauka, o kokiu turetu buti grupeje. Ikimokyklinės įstaigos vadovaujasi higienos norma HN 75:2002 Ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Higienos normos ir taisyklės" . XIII.81. punktas sako : kasdieną 2 kartus vaikai turi būti išvedami pasivaikščioti. Žiemos metu vaikai turi būti išvedami pasivaikščioti, kai nėra vėjo ir oro temperatūra ne žemesnė kaip minus 18 °C. Na realiai žiemą vaikai vedami vieną kartą į dieną, nes po pietų anksti sutemsta. Ir aišku lyjant ar esant šlapdribai nevedami į lauką visai, nors higienos normoje tai nenurodyta (šita higienos normos dalis manau yra neišbaigta, kas liečia lietaus ir šlapdribos klausimą). Jei norite pasiskaityti plačiau kas turi ir ko neturi būti ikimokyklinio ugdymo įstaigoje, prašome pasiskaityti plačiau čia: Higienos norma HN 75:2002 QUOTE(Voverė @ 2007 12 02, 19:54) Ikimokyklinės įstaigos vadovaujasi higienos norma HN 75:2002 Ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Higienos normos ir taisyklės" . XIII.81. punktas sako : kasdieną 2 kartus vaikai turi būti išvedami pasivaikščioti. Žiemos metu vaikai turi būti išvedami pasivaikščioti, kai nėra vėjo ir oro temperatūra ne žemesnė kaip minus 18 °C. Na realiai žiemą vaikai vedami vieną kartą į dieną, nes po pietų anksti sutemsta. Ir aišku lyjant ar esant šlapdribai nevedami į lauką visai, nors higienos normoje tai nenurodyta (šita higienos normos dalis manau yra neišbaigta, kas liečia lietaus ir šlapdribos klausimą). Jei norite pasiskaityti plačiau kas turi ir ko neturi būti ikimokyklinio ugdymo įstaigoje, prašome pasiskaityti plačiau čia: Higienos norma HN 75:2002 labai aciu uz issamu atsakyma. Mane labiausiai ir domino lietus, stiprus vejas ir slapdriba.
labas mamytes
Sveikos mamytės,ar darželyje privalo būti viena prailginta grupė? Nes neseniaio pradėjau savo mažiuką leisti į draželį,taip džiaugiausia,kad prailginta grupė dirba nuo 6,30 iki 18,30 val.Bet po savaitės auklytė pasakė,jog vaikus nuo kovo pirmos teks pasiimti iki 17 val.nes "neapsimoka dėl kelių vaikų laikyti viso personalo tike ilgai".Bet viso ir nereikia,užtenka vienos auklytės,o jų yra kelios tai atrodo galėtų žmoniškai,pasikeisdamos pabudėti ilgėliau,nes ką daryti tų "kelių ' vaikų tėvams.Pavyzdžiui man į darbą reikia išeiti 15 val.vyras dirba iki 18 val.Tai ką tokiu atveju daryti? ar yra koks įstatymas,kur parašyta,jog privaloma darželyje budinti grupė,ar čia prieš vėją nepapūsi,čia tik darželio direktorės reikalas?Būčiau dėkinga už atsakymus,jei galima per až,nes temos neseku,ačiū.
QUOTE(Voverė @ 2007 12 02, 18:54) Ikimokyklinės įstaigos vadovaujasi higienos norma HN 75:2002 Ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Higienos normos ir taisyklės" . XIII.81. punktas sako : kasdieną 2 kartus vaikai turi būti išvedami pasivaikščioti. Žiemos metu vaikai turi būti išvedami pasivaikščioti, kai nėra vėjo ir oro temperatūra ne žemesnė kaip minus 18 °C. Na realiai žiemą vaikai vedami vieną kartą į dieną, nes po pietų anksti sutemsta. Ir aišku lyjant ar esant šlapdribai nevedami į lauką visai, nors higienos normoje tai nenurodyta (šita higienos normos dalis manau yra neišbaigta, kas liečia lietaus ir šlapdribos klausimą). Jei norite pasiskaityti plačiau kas turi ir ko neturi būti ikimokyklinio ugdymo įstaigoje, prašome pasiskaityti plačiau čia: Higienos norma HN 75:2002 Gerbiamoji Voverė, labai įdomu iš kur jus tas higienos normas ištraukėt? Pagal dabar galiojančias, vaikai turi būti vedami į lauką iki minus 12°C, o kai lauke vėjuta, tai tik iki minus 8°C. O Jūs pati savo 3-5 metų mažylį vedat į lauką esant tokiai temperatūrai??????
O kokie įstatymai reglamentuoja vaiko perkėlimą į kitą grupę?
Ar gali kilus incidentui "nuskriaustojo" tėvai reikalaut perkelt "skriaudiką" kitur? Ar yra kažkokie apie tai riekalavimai, ar kažkokios normos? Kas kontroliuoja darželio veiklą? Pas ką galima būtų kreiptis pagalbos, esant problemoms, kurias direktorė nenori spręsti?
Laba
gal kas žinote, ar gali viena šeimininkėlė, kai auklėtojos nėra (biuliotenyje) (pakaitinės auklėtojos nėra) prižiurėti visą grupę ir kas tai reglamentuoja? QUOTE(ErikaI @ 2010 03 05, 10:21) O kokie įstatymai reglamentuoja vaiko perkėlimą į kitą grupę? Ar gali kilus incidentui "nuskriaustojo" tėvai reikalaut perkelt "skriaudiką" kitur? Ar yra kažkokie apie tai riekalavimai, ar kažkokios normos? Kas kontroliuoja darželio veiklą? Pas ką galima būtų kreiptis pagalbos, esant problemoms, kurias direktorė nenori spręsti? Nu šitaip ir iki absurdo daeitume
o gal jus zinot koks istatymas yra, kaip vadinasi del mokescio mokejimo uz lankyma, ir lengvatu taikyma? tiksliau man reikia info, kur yra parasyta, kad nereikia pateisinti nelankytas dienas, jei praleidai penkias dienas, o kai daugiau - is eiles, tai jau reikia?
mat kiek girdejau klp darzeliuos nebereikia pazymu iki penkiu dienu kai nelankai, o pas mus kaime reik - tai kai aukletoju uzklausiau, tai jos liko nustebusios... tai ir nesuorantu ar cia klp atskirai sau tvarka tokia pasitvirtino, ar pas mus kitokia tvarka? QUOTE(boruzzze @ 2010 10 19, 14:56) o gal jus zinot koks istatymas yra, kaip vadinasi del mokescio mokejimo uz lankyma, ir lengvatu taikyma? tiksliau man reikia info, kur yra parasyta, kad nereikia pateisinti nelankytas dienas, jei praleidai penkias dienas, o kai daugiau - is eiles, tai jau reikia? mat kiek girdejau klp darzeliuos nebereikia pazymu iki penkiu dienu kai nelankai, o pas mus kaime reik - tai kai aukletoju uzklausiau, tai jos liko nustebusios... tai ir nesuorantu ar cia klp atskirai sau tvarka tokia pasitvirtino, ar pas mus kitokia tvarka? Kiekvienas miestas ir rajonas nusistato savo tvarką. Ieškokite to miesto ar rajono savivaldybės tinklapiuose. Nors mūsų darželyje kiekvienos grupės drabužinėje yra lankstinukai su visa informacija. QUOTE(boruzzze @ 2010 10 19, 13:56) o gal jus zinot koks istatymas yra, kaip vadinasi del mokescio mokejimo uz lankyma, ir lengvatu taikyma? tiksliau man reikia info, kur yra parasyta, kad nereikia pateisinti nelankytas dienas, jei praleidai penkias dienas, o kai daugiau - is eiles, tai jau reikia? mat kiek girdejau klp darzeliuos nebereikia pazymu iki penkiu dienu kai nelankai, o pas mus kaime reik - tai kai aukletoju uzklausiau, tai jos liko nustebusios... tai ir nesuorantu ar cia klp atskirai sau tvarka tokia pasitvirtino, ar pas mus kitokia tvarka? Vilniuje tokios tvarkos nera...labai blogai, bet... tik yra tokia nelaimes atveju galima nepateisinti ne daugiau 3 dienu.
gal kam tekom susidurti su tokiu klausimu: pradejau vesti savo vyresniaja i darzeli, o namie yra kitas leliukas, aisku prasidejo ligos ir pagalvojau, kad nesuprantu kokiam galui pradejau vesti
QUOTE(Rutakrik @ 2011 04 10, 17:42) gal kam tekom susidurti su tokiu klausimu: pradejau vesti savo vyresniaja i darzeli, o namie yra kitas leliukas, aisku prasidejo ligos ir pagalvojau, kad nesuprantu kokiam galui pradejau vesti zinau,ne viena atveji,kad teveliai noredami issaugoti vieta mokedavo uz darzeli kas menesi.Nemokedavo uz maista tik QUOTE(Rutakrik @ 2011 04 10, 18:42) gal kam tekom susidurti su tokiu klausimu: pradejau vesti savo vyresniaja i darzeli, o namie yra kitas leliukas, aisku prasidejo ligos ir pagalvojau, kad nesuprantu kokiam galui pradejau vesti Šituo domėjausi tai realiai atidėti vietos negali. Galima tik susimažinti mokėjimą atsisakant maitinimų. Tai yra mokant pvz už vieną maitinimą.
[
QUOTE(populi @ 2011 04 26, 20:29) Šituo domėjausi tai realiai atidėti vietos negali. Galima tik susimažinti mokėjimą atsisakant maitinimų. Tai yra mokant pvz už vieną maitinimą. Netiesa cia priklauso nuo darzelio direktores, mano drauge pavyzdziui pradejo sunu leisti i darzeli 2 metu, kelis men vede tai vaikas labai daznai sirgti pradejo. tai ji susitare su direktore ( cia susitere nereiskia valiuta:)) kad padarys puse metu pertraukele ir gris tada. Manau zmogiskai viskas galima, tik kitoms direktorems vienodai o kitos pasistengia.
Gal kas tiksliau žinot/girdėjot,ar darželio lankymas bus privalomas?t.y. nebus galima tėvams,dirbantiems pamaininį darbą , vaiką į darželį kada nori ,pagal savo darbo grafiką ir t.t.
Sveiki,
Norėjau pasiteirauti, ar yra kur reglamentuota, kad vasaros laikui (kaip ne keista mūsų daržely jis prasidėjo gegužės 1d. QUOTE(**kiškutė** @ 2011 04 28, 12:40) Gal kas tiksliau žinot/girdėjot,ar darželio lankymas bus privalomas?t.y. nebus galima tėvams,dirbantiems pamaininį darbą , vaiką į darželį kada nori ,pagal savo darbo grafiką ir t.t. kai viena siš tėvų yra atostogose (net ir nemokamose) ar dirba pamaininį darbą gali tuo metu nevesti vaiko į darželį ir už yai nemokėti, bet tada reik pristatyti oficialius dokumentus iš darbovietės kad tada ir tada nedirbote.
Gal kas žinote, kam pavaldi darželio vadovybė, kas nustato kas bus direktorė daržalyje? Ačiū už atsakymą
Pas mus situacija tokia, kad persikraustem nesenai ir kur buvom anksciau irasytos i eile jau praradom pirmenybe, kadangi gyvenam ne pagal adresa. Nueinu pagal dabartine gyvenamaja vieta o vaika iraso tik i eile 2013 metu rugsejo men, aiskinau kad turiu 3 pirmus prioritetus, bet atgal isgirdau atsakyma kad "ka as pasakysiu tevams kurie laukia jau metus"
Sveiki,
Gal kas žinote, ar perkeliant vaiką į kitą grupę direktorė turi pranešti tėvams iš anksto ir gauti jų sutikimą?..
sveikos,
gal kas žinosite atsakymą ar skiriasi Kauno miesto ir Kauno rajono darželių įstatai ar kažkas panašiai.mane domina mokamų užsiėmimų darželyje tvarka: pas mus rajone nėra jokių būrelių dėkui
Sveikos,
Turime darzelyje tokia problema, kad aukletojos mano manymu tiesiog tingi vesti vaikus i kiema. Mano mazasis 2 metu vaikas darzeli lanko jau nuo rugsejo pabaigos, ~3 men.bet dar neikart nebuvo isvestas i lauka. Graziu dienu per si laikotarpi tikrai buvo Dar manau , kad tai ne tik aukletoju,bet viso darzelio problema, nes turime 6 metu pusbroli, kuris nuo rugsejo pradzios lauke pabuvojo daugiausia 5 kartus budamas darzelyje. Gal zinote kur rasti daugiau informacijos/nuostatu/reikalavimu , del vaiku vedimo i lauka? Kolkas teradau: XI. VAIKŲ PRIĖMIMAS, DIENOS REŽIMAS 100. Kasdien 2 kartus šviesiu paros metu vaikai turi būti išvedami į lauką. Žiemos metu esant ne žemesnei kaip minus 12oC temperatūrai ir silpnam vėjo greičiui (iki 2 m/sek.) arba ne žemesnei kaip minus 8oC temperatūrai ir vidutiniam vėjo greičiui (nuo 2 iki 6 m/sek.). http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.s...c_l?p_id=371081 Noreciau buti labiau pasikauscius informacija, nes zadu eiti pas direktore pasikalbeti apie sia problema. Buciau labai dekinga uz pagalba QUOTE(Milgry @ 2011 12 21, 00:16) Sveikos, Turime darzelyje tokia problema, kad aukletojos mano manymu tiesiog tingi vesti vaikus i kiema. Mano mazasis 2 metu vaikas darzeli lanko jau nuo rugsejo pabaigos, ~3 men.bet dar neikart nebuvo isvestas i lauka. Graziu dienu per si laikotarpi tikrai buvo Dar manau , kad tai ne tik aukletoju,bet viso darzelio problema, nes turime 6 metu pusbroli, kuris nuo rugsejo pradzios lauke pabuvojo daugiausia 5 kartus budamas darzelyje. Gal zinote kur rasti daugiau informacijos/nuostatu/reikalavimu , del vaiku vedimo i lauka? Kolkas teradau: XI. VAIKŲ PRIĖMIMAS, DIENOS REŽIMAS 100. Kasdien 2 kartus šviesiu paros metu vaikai turi būti išvedami į lauką. Žiemos metu esant ne žemesnei kaip minus 12oC temperatūrai ir silpnam vėjo greičiui (iki 2 m/sek.) arba ne žemesnei kaip minus 8oC temperatūrai ir vidutiniam vėjo greičiui (nuo 2 iki 6 m/sek.). http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.s...c_l?p_id=371081 Noreciau buti labiau pasikauscius informacija, nes zadu eiti pas direktore pasikalbeti apie sia problema. Buciau labai dekinga uz pagalba
Vesti privalo būtinai, nebent darželyje vyksta koks renginys, ar oras tikrai bjaurus, tik dar gali būti, kad vaikas po pietų miego galvoja, kad diena jau kita ir klausiamas atsako: "šiandien nebuvom lauke". Turėjom tokį atvejį savo darželyje - 6-ių metų berniukas sakydavo, kad nebuvo muzikiniame užsiėmime, nors tie užsiėmimai tikrai vykdavo, bet pamiegodavo vyrukas ir nesuprasdavo, kad veiksmas vyksta tą pačią dieną. Vaiko motina ėjo pas direktorę, aiškinosi, pyko ir perkėlė sūnų į kitą darželį, nepavyko jai paaiškinti, kaip viskas vyko, nors muzikinė veikla vyko šalia direktorės kabineto durų, taip sakant, buvo liudininkų. Jeigu tikrai kažkas nevedamas į lauką - kalbėkit su direktore.
QUOTE(ramiai @ 2011 12 21, 11:49) Vesti privalo būtinai, nebent darželyje vyksta koks renginys, ar oras tikrai bjaurus, tik dar gali būti, kad vaikas po pietų miego galvoja, kad diena jau kita ir klausiamas atsako: "šiandien nebuvom lauke". Turėjom tokį atvejį savo darželyje - 6-ių metų berniukas sakydavo, kad nebuvo muzikiniame užsiėmime, nors tie užsiėmimai tikrai vykdavo, bet pamiegodavo vyrukas ir nesuprasdavo, kad veiksmas vyksta tą pačią dieną. Vaiko motina ėjo pas direktorę, aiškinosi, pyko ir perkėlė sūnų į kitą darželį, nepavyko jai paaiškinti, kaip viskas vyko, nors muzikinė veikla vyko šalia direktorės kabineto durų, taip sakant, buvo liudininkų. Jeigu tikrai kažkas nevedamas į lauką - kalbėkit su direktore. Na mano mazasis tik 2 metu,tai nieko jis man pats nepasako, bet yra akivaizdu kad nebuvo neikart isvestas,nes rubelius visuomet randu kaip ryte palikus, batukai svaruteliai, drabuziai irgi, zodziu akivaizdu kad i lauka neita. O ir auklyciu paklausus jos numykia kad sunkiai joms pavyksta issiruost su tokiais mazais iki pietu miego i lauka, o popiet jau temsta greit... Paprasciausiai tingi Suprantu kad sunku su mazais issiruost,bet grupej dabar buna~6-8 vaikai, manau tryse tikrai gali susitvarkyt ir issiruost su tiek vaiku bent pusvalandziui pabut. Tai vat siandien ir ruosiuos keliaut pas direktore.. |