Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikų darželių veiklą reglamentuojantys įstatymai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2
Mamusik
QUOTE(ramiai @ 2011 12 21, 13:29)
*

Del teises aktu patart negaliu, bet papasakosiu istorija, kuri atsitiko kai mano vaikas lanke darzeli.

Buvo labai bjaurus oras: plikledis, daug varvekliu ant stogo ir visa tai pradejo tirpti. Aukletoja (beje apie ja galiu pasakyti tik pacius geriausius zodzius) nutare i lauka vaiku (jiems tada buvo 2-3 metukai) nevesti. Kaip tik ta diena buvo atvaziavusi komisija i darzeli. Kai pamate, kad vaikuciai zaidzia patalpose, o ne lauke, israse nuobauda ir aukletojai ir darzelio direktorei.

Sekmes ieskant teisines info.

P.S. man atrodo, kad Jums uztektu tik darzelio vidaus darbo tvarkos taisykliu ir nuostatu.
Rasma
QUOTE(Milgry @ 2011 12 20, 23:16)
Gal zinote kur rasti daugiau informacijos/nuostatu/reikalavimu , del vaiku vedimo i lauka?  Kolkas teradau:

http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.s...c_l?p_id=371081
Noreciau buti labiau pasikauscius informacija, nes zadu eiti pas direktore pasikalbeti apie sia problema.
Buciau labai dekinga uz pagalba 4u.gif

Tai ką jūs radot ir yra pagrindas - šios higienos normos darželiai privalo laikytis.
Jums nieko daugiau ieškoti ir nereikia 4u.gif

Visų darželių veikla turi atitikti pagrindines švietimo reformos nuostatas ir remtis keliais pagrindiniais norminiais teisės aktais:
1) Lietuvos Respublikos švietimo įstatymu;
2) Lietuvos higienos norma HN 75:2010 "ĮSTAIGA, VYKDANTI IKIMOKYKLINIO IR (AR) PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO PROGRAMĄ. BENDRIEJI SVEIKATOS SAUGOS REIKALAVIMAI"

Dar apie tai, kad darželiai šių reikalavimų laikosi gali būti (bet nebūtinai mirksiukas.gif ) rašoma darželio vidaus tvarkos taisyklėse.
Milgry
QUOTE(Rasma @ 2011 12 21, 14:45)
Tai ką jūs radot ir yra pagrindas - šios higienos normos darželiai privalo laikytis.
Jums nieko daugiau ieškoti ir nereikia 4u.gif
*

Buvau nuejus pas direktore pries sventes, prizadejo,kad pasisnekes su aukletojomis, net surengs susirinkima, nes daug mamu kaiptik praso nevesti i lauka vaiku ( doh.gif ). Bet iki siol nei susirinkimo, nei lauko nebuvo smile.gif Na ir ka daryt... Teks vel eit. Kad ir kaip bebutu,nemalonu man tai daryti, atrodo turejo uztekti paprasto prasymo, bet deja..
populi
QUOTE(Milgry @ 2012 01 09, 23:49)
Buvau nuejus pas direktore pries sventes, prizadejo,kad pasisnekes su aukletojomis, net surengs susirinkima, nes daug mamu kaiptik praso nevesti i lauka vaiku ( doh.gif ). Bet iki siol nei susirinkimo, nei lauko nebuvo smile.gif Na ir ka daryt... Teks vel eit. Kad ir kaip bebutu,nemalonu man tai daryti, atrodo turejo uztekti paprasto prasymo, bet deja..
*

Iš karto matosi, kad direktorė melagė ir su tokia nieko gero nebus sad.gif deje pas mus irgi tokia, vieną sako kitą daro...
nataaliux
O gal kas zino, ar tevai turi teise zinoti kiek darzelis gavo finansavimo is savivaldybes, kiek gavo uz vaiku krepselius, kiek is 2 proc. is tevu ir kaip visos gautos lesos buvo panaudotos? Paprasciausiai tokia ataskaita, kiek gauta, kiek ir kam isleista? jei netycia tevai turi tokia teise, tai kur kreiptis reikia?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.