Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Moralinės ir materialinės žalos atlyginimas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
Tumiene
Kreipiuosi į Jus pagalbos įvykus skaudžiai nelaimei. Mano 17-metis sūnus (dešimtokas) mokykloje susimušė su klasės draugu ir jam sulaužė žandikaulį (skilo dvejose vietose). Kiek man žinoma konfliktą pradėjo mano vaikas. Berniuką paguldė į ligoninę. Aš paskambinau jo mamai ir pasakiau, kad apmokėsiu visas gydymo išlaidas. Po kelių dienų jinai man paskambino ir paprašė 1000 litų (tiek kainavo vaistai ir mikseris maistui smulkinti). Kai aš pasakiau, kad tokios sumos neturiu, jinai pasakė, kad tada eis teismo keliu.
Ar realu prašyti tokios sumos? Gal tai tik naudojimasis vaiko nelaime? Prašau patarti, kaip man reikėtų elgtis?
Dėkoju.
Gedmantas Gedminas
Situacija manau sudėtinga. Nukentėjęs asmuo gali reikalauti žalos atlyginimo iš kalto asmens. Jei bus įrodyta Jūsų sūnaus kaltė, dėl sveikatos sutrikdymo jam gali grėsti netik materialinė tačiau ir baudžiamoji atsakomybė. Jei bus pareikštas ieškinys ir jis patvirtintas įrodymais, gali tekti atlyginti netik turtinę žalą ( gydymo išlaidas, vaistus, reabilitacines išlaidas) bet ir moralinę žalą. Manau 1000 Lt nėra didelė suma už sulaužytą žandikaulį. Aišku aš nežinau visos situacijos ir pateikiu vertinimą pagal savo patirtį baudžiamojoje teisėje.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.