Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar lietuviai nepakantus vaikams?Koks jų požiūris?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Aukstakalne
Mamytes, ar jums neatrodo, kad bendrai mes - lietuviai esam nepakantus, netolerantiski vaiku atzvilgiu. Mazdaug taip - turi maza vaika, sedek namie, kad jis niekam niekur netrukdytu. Rasau sia tema straipsniuka, gal pasidalytumet mintimis, o gal kurios uzsienyje gyvenate ir susiduriate su priesingu reiskiniu, o gal ir su ta pacia netolerancija. Atsiliepkit. Iki
Daisy
tolerancijos tikrai mazai, bet gyvenimas vercia paciai pakovoti uz vaiko teises. tarkim jei sedim kavinej, nepatingiu nueit prie kito staliuko ir subart rukancius, kad pucia dumus i kudiki, poliklinikoj grieztu tonu primenu, kad su vaiku iki 1,5 metu einama be eiles. Dauguma parduotuviu nepritaikytos ivaziuoti su vezimeliu, ner kur vaika pamaitint, pervystit.
delfinas
Gyvenu Kanadoj. Visumoj cia zmones tikrai gan tolerantiski vaikams. Ypatingai graziai priimami visiskai mazi leliukai - tokie, kurie dar beveik nieko nedaro, o tik guguoja ir sypsosi (arba rekia) smile.gif. Mamoms su tokio amziaus kudikeliais "raudonus kilimus" zmones po kojom kloja: visuomet atsiras, kas atidarys duris, pades ilipti/islipti i autobusa ar traukini, neziures kreivai, jeigu su vaiku ieisi i restorana... Mano maziukui neseniai suejo du metukai, bet tokio grazaus demesio mudu sulaukiam ir dabar. Anadien moteris maisto prekiu parduotuvej savo vezima atidave - kad man patogiau butu ir nereiketu begti kazkur jo paciai ieskotis smile.gif. Ir tai nera vienintelis atvejis smile.gif. Pasitaiko, zinoma, visko, bet visumoj poziuris i vaikus (ir mamas/tecius su vaikais) cia yra tikrai tolerantiskas.
Daisy
na vaziuojant visuomeniniu transportu sulaukiu pagalbos ir ilipt ir islipt, tai maisiuka palaiko kol isiropsciu, duris atidaro, kazkaip troleibusais neteko vazinet, bet mikroautobusiukuose sulaukiu pagalbos is keleiviu
taciau ne kart ir man teko buti ir maciau kitas mamas su vezimeliais, kai neisleidzia is kazkokio renginio, net is turgaus iseit sunku, jei pataikai i minia.
Einant is parodos teko paprasyt matyto vyriskio, kad nugara "uzremtu duris" ir galeciau iseit, nes kazkaip visi labai skuba ir negali puse minutes sustoje palaukt, kol mama su vezimu isvaziuos
Germante
QUOTE (DAISY @ 2004 07 13, 22:06)
tolerancijos tikrai mazai, bet gyvenimas vercia paciai pakovoti uz vaiko teises. tarkim jei sedim kavinej, nepatingiu nueit prie kito staliuko ir subart rukancius, kad pucia dumus i kudiki, poliklinikoj grieztu tonu primenu, kad su vaiku iki 1,5 metu einama be eiles. Dauguma parduotuviu nepritaikytos ivaziuoti su vezimeliu, ner kur vaika pamaitint, pervystit.

Saunuole! Taip ir reikia. Jei patys nesusipranta, tai kazkas juos turi pamokyti...
bsgess
Cia gal ne visai apie pakantuma, bet buvau susidurus su keistu "reiskiniu". Lektuve i Vilniu is Londono skrido mama su maza dukryte. Salia ju, kitose eilese, sedejo gal penkiu vaikinu kompanija. Vienas ju buvo "atskirtas" nuo draugu, mamytes ir dukros vieta jam butu buvus ideali susikalbet su draugais. Tai tie VISI vaikinai pradejo prasyti mamos atsisesti su dukra atskirai, susikeisti vietomis, kad ju draugas butu salia blink.gif Mama mandagiai atsake, kad tikrai nesiskirs su dukra - juk pirko bilietus salia, vaikas dar mazas. Is salies man toks vaikinu prasymas pasirode gana keistas g.gif Negana to, vargse moteri jie kankino gal penkiolika minuciu huh.gif Tikrai nemaniau, kad suauge bachurai dristu uzduoti toki klausima huh.gif

Del uzsienio: vaikai, mano manymu, priimami gal ir silciau, bet pasitaiko visko ir cia. Teko stoveti su verkianciu vaiku eileje, niekam net i galva nesove mintis uzleisti... (turejau viena pirkini). Nebeimu i galva ir nemaunu is parduotuves - jei zmones tokie nesupratingi, tegu pasiklauso dry.gif Labai ir nesistebiu, nes neuzleisdavo ir nescios huh.gif Lietuvoj nesciosios tikrai turi garbingesni "statusa" thumbup.gif
kendi
o as daugiau netolerancijos sulaukiau nestumo metu sad.gif nei su 2.gif .Kai einu su 2.gif visada sulaukiu siltu zvilgsniu, padeda ilipti ar islipti is mikroautobuso smile.gif ,atidaro duris,pakalbina dukras smile.gif ir man paciai netrukdo kiti vaikai kur jie bebutu ar kavineje, ar parduotuveje,ar baznycioje...ir nesvarbu ramus jie ar triuksmauja...Jie juk vaikai smile.gif wub.gif
Daisy
baltic*girl, Lietuvoj nescia- pati kalta, niekur nesulaukiau jokio iskirtinio demesio, kad su pilvu, dabar su vaiku vaziuojant uzleidzia atsiset, o nescia stovedavau (tik jei koks studentukas uzleizdavo), polinklinikose sededavau po 2-3 val, prie kabineto, neduok die, kokia bobute po manes ateidavo ir jos neuzleizdavau, tai visi akis ispusdavo wink.gif
bsgess
Na, as vel su savo pavyzdziais laugh.gif Teko valgyt Pilies gatvej. Kokiu penkiu metu vaikas klyke nesavu balsu, begiojo aplink stalus, tarskino gretimu stalu irankius... Savo elgesiu pralenke visus apkalbetus amerikonu vaikus laugh.gif O tevai... sypsojosi huh.gif Ta diena buvau labai nepakanti TOS MERGICKOS TEVAMS.
bsgess
QUOTE (DAISY @ 2004 07 14, 07:35)
baltic*girl, Lietuvoj nescia- pati kalta, niekur nesulaukiau jokio iskirtinio demesio, kad su pilvu, dabar su vaiku vaziuojant uzleidzia atsiset, o nescia stovedavau (tik jei koks studentukas uzleizdavo), polinklinikose sededavau po 2-3 val, prie kabineto, neduok die, kokia bobute po manes ateidavo ir jos neuzleizdavau, tai visi akis ispusdavo wink.gif

As vis atsimenu, kaip visur praleisdavo teta ir jos drauges, kai buvo nescios nestuke.gif O JAV nesusilaukiau tokio demesio dry.gif Apie laukima prie gydytojos kabineto kaip Lietuvoj galima tik pasvajot. Cia yra net du laukimo kambariai: vienas - tik iejus, kitas - jau viduj laugh.gif A, dar paskui lauki galutiniam kambariuke, kur ateina gydytoja unsure.gif doh.gif Eiliu daug siais laikais turbut niekur nebuna, bet karta teko stoveti pusvalandi (buvo knygu pirkimo diena koledze), tai vos nepasigimdziau blink.gif Kishau pilvuza visiems panosej, bet visiems buvo vienodai dry.gif
Reklamiste
Lietuviai yra labai nepakantus maziems vaikams, ypac vidutinio amziaus. Jie labai jautriai reaguoja i vaikus kavinese, kelionese, parduotuvese ir kitose viesose vietose. Speju del to, kad patys buvo iprate vaikus palikti darzeliuose, pas tevus ar kaimynus, nes iseiti be vaiko yra paprasciau. O jaunimas yra pakantus, bet nesupratingas. Kai ejau su vezimu i univerke tvarkytis dokumentu, nei vienas studentas nesusiprotejo padeti man vezima laiptais uzvesti. Cia jau mamu auklejimas - vyras turi buti vyriskas. O dar turetu buti mandagus ir paslaugus, ar ne?

p.s. musu poliklinikoje vaikai gali eiti be eiles tik iki 1 m. ir tik nustatyta kudikiu diena (antradieni). Nepateisinu, kai as turiu numeriuka uzsirasiusi pries savaite, atlekiu is darbo, o pries mane verziasi mama su vaiku tiesiai is gatves, nes jai buvo patogu uzsukti butent tada... gerbkite ir mano laika.
laiva
o aš kažkaip nepakantumo nepastebėjau g.gif Viešajam transporte visokių čiūdų būna. Bet dažniausiai užleidžia vietą būtent pagyvenę žmonės. Vyresnės kartos vyrai padeda užtempt vežimuką, o močiutėlės užleidžia vietą ir dar atžymi talonėlį, tuo tarpu jaunimas greitai užsimerkia ir apsimeta, kad miega važiuodamas biggrin.gif Praeitą vasarą, kai buvo tvanku kelias savaites, parduotuvėje keletą kartų mus praleido be eilės, nors vaikas ramiai miegojo, bet tvankus oras buvo rimta priežastis, kad greičiau mus išpravodint iš tos parduotuvės, kol mažulis nesukaito. Mieli tie žmonės wub.gif Poliklinikoj g.gif tai jau čia tų žmonių bėdos, jei jie putojasi, niekur mes nesiraunam be eilės, bet taisyklės tokios - iki metų be eilės, tai sesutė pati išeina kaskart apsidairyt ir jei yra mažuliukų, juos kviečia be eilės wink.gif Vaikiukus reikia greičiau paleisti, kad kuo mažiau laiko išbūtų poliklinikoj, kur ligų ligelių....
Noa
Su nepakantumu vaikams ir nesciosioms Lietuvoje nesusiduriau.

Kai buvau nescia, eidavai visur kaip su raudona veliava biggrin.gif Visur praleisdavo, visur uzleisdavo, buvo net karta idejiskas mikroautobuso vairuotojas prisispyres atskaite man paskaita, kaip man reikia save saugot smile.gif

Su kudikiu irgi. Taip, sudetinga maitint ar perrengt viesoj vietoj, sudetinga su viesu transportu, bet zmoniu reakcija - kuo normaliausia. Vakar man sena kaimyne bobulyte duris atidare, kad su vezimu pravaziuociau. I troleibusa keliausi vezima - visus kartus padejo. Padedantieji budavo net ir tokie pusiau asocialus pilieciai - bet vis tiek dzentelmenai smile.gif Arba vos paeinancios babunytes - naudos jokios, bet ketinimai tai geri biggrin.gif

Buvom kavinej. Mano metinukas erelis butinai turi eit. Ir eina po visa kavine - o kur sustoja, ten ji visi pakalbina smile.gif Net tokie jauni bernai pacanai - jau ir tie, ziurek, snekina, aluti gerdami biggrin.gif Tokiu is viso esam daug sutike - atrodo, tamsioj gatvelej sutikt oi kaip nenoretum, o vaikas jiems nusisiepia - ir jau ziurek pypsi erelis, net cigarete pagesines... smile.gif

Uzvakar parduotuvej su vaiku ieskojau mazesnes eiles prie kasos, priejo pardaveja, sako, eikit va ten, as einu tos kasos atidaryt, pirma busit smile.gif Seimos medicinos centre praleidzia ir nebamba. Beje, kai ten reikejo kudiki 2 menesiu pamaitint, registratore mygom suorganizavo tuscia kazkoki kambariuka - jus tik seskit sau ramybej ir maitinkit smile.gif

Buvom karta viesam renginy - visi klause muzikos, o maziukas gerkle paleido - niekas nieko. Su uzuojauta taip pasiziuri, is serijos, vargsiukas miego nori, ir viskas. Aisku, mes paskui isejom, bet 10 minuciu niekas nieko... smile.gif

Vieninteliai zmones, kurie beveik 100 procentu nepadeda ir nepraleidzia - tai jaunos paneles, moksleives, studentes. Kazkodel. Bet jos, beje, ir nesipiktina vaikui bliaunant, joms dzin smile.gif Jos ir bobuliu ligotu troleibuse uzleist nemegejos. Bet sitas, itariu, greit pasikeis, kai pacios vaiku tures smile.gif O visa likus visuomenes dalis linkus sutoleruot ir sumacyt nelaimej biggrin.gif

Sesilija
QUOTE (DAISY @ 2004 07 14, 08:35)

Pritariu. Ir galiu papasakoti keletą nutikimų viešajame transprte. Kai laukiausi dukrelės, galvojau, kad dabar štai aš nėščia, sulauksiu privilegijų. Nieko panašaus. Moterys niekada neužleisdavo vietų. Kartą vyrukas, pamatęs mano pilvą, žiūri, šypsosi ir jau stojasi man vietos užleisti. Autobusas sausakimšas. Tai tokia pusamžė moteriškė šats ir atsisėdo į jo vietą. Po to mane pamatė ir suprato, kokia situacija. Ne neraudonuodama paklausė, gal aš norėčiau sėstis. Argi aš ją bekrapštysiu nuo tos kėdės? Taip ir likau stovėti rolleyes.gif .
Antras nutikimas iš viso mane labai sukrėtė. Įsiritinau su savo pilvu į autobusą. Žmonių irgi daug, laisvų vietų nėra. Taigi, stoviu aš... Visi toliau sėkmingai sėdi... Staiga autobusas taip pristabdė, kad vos nepargriuvau. Tada vienas vyras atsistojo ir leido man sėstis. Kai jau ruošiuosi išlipti - žiūriu - tas pats vyras lipa prieš mane lauk. Tada aš ir nustėrau. Jis buvo neįgalus. Didelių pastangų jam reikėjo, kad išliptų ohmy.gif . Taip pasimečiau, kad nebegalėjau žodžio ištarti ohmy.gif .

Man nepasitaikė, kad su vaikais nepraleistų, nepagelbėtų... Jei man sunku, nepasidroviu paprašyti pagalbos - niekas neatsisako padėti. Kartais net norėtųsi, kad žmonės kitaip reaguotų. Štai prieš porą savaitėlių viena bobulka Maximoj taip prie Bernardo "prisikniso" (atsiprašau už išsireiškimą), kad jau norėjau šalin ginti. Pradėjo galvytę glostyti, už rankyčių čiupinėti blink.gif blink.gif blink.gif , prisikišusi artyn šnekinti - jai nė motais, kad vaikas jos bijo. Nežinau, gal aš per jautriai reaguoju? Šnipštelėjau vyrui į ausį, kad vežtų greičiau vaiką nuo jos, o pati vos ne vos šypseną išspadžiau ir pasakiau, kad mes skubam.
Taurė
laukiausi Niujorke. danziausiai viesajame transporte vietos neuzleisdavo. ypac pusamziai vyrai unsure.gif jei uzleisdavo, tai jauni vyrukai arba moterys.karta sedejau traukinyje, nestumas apie 5 menesiu. ilipo moteris su dramblisku pilvu, ryzkiai 8-9-tas menuo. ir niekas neuzleido vietos ohmy.gif tai as atsistojau ir pasiuliau jai sesti rolleyes.gif ta moteris labai dekojo, o salia sedeje diedai (kitaip ju negaliu pavadint mad.gif ) raudonavo kaip burokai dry.gif karta lipant i traukini gavau smugi i pilva sad.gif kaip dejo boba su alkune, bet as jai kirtau atgal mad.gif zodziu nesciai dazniausiai nebudavo jokiu nuolaidu, bet as ju per daug ir nesitikejau dry.gif
einant gatve su vaiku zmones sypsosi ir nori pakalbinti, negaili vaikui komplimentu. atidaro duris, padeda uzsinesti vezima ir tt. tikrai tikrai jauciasi, kad zmones geranoriski. bet va autobusu vairuotoju nekenciu pilnaja ta zodzio prasme mad.gif kad ir siandien, ilipau i autobusa, vaikas ant ranku. pas mus ilipama tik pro prieki ir tada judama link galo. tai tas net nepalaukes kol atsisesiu kaip dejo is vietos vaziuoti blink.gif as vos nenuvirtau kulversciais mad.gif mano vyras ejes is paskos su sulansktytu vezimu jau norejo eiti ir duoti jam i "slyva" . arba kai vaziuoju viena autobusu, pries ilipant privalau sulankstyti vezima ir vaika isinesti ant ranku. kaip tai padaryti turint 2 rankas ??? o ypac kai lauke -10 arba lyja ??? negi jiems sunku leisti man ilipti su vezimu, juk sulankstyti as ji galiu ilipus dry.gif gerai, kad atsiranda paslaugiu zmoniu kurie sulanskto ir inesa vezimeli tongue.gif
arba dar kai buvau nescia 37 savaites vijausi autobusa. vairuotojas mane mate, nes as stovejau sankryzoje ir pamojavau jam, kad palauktu. tai kai pribegau prie duru, jis jas uzdare ir nuvaziavo sad.gif kazkokie pikti tie autobusu vairuotojai sad.gif
dainele
Atvirai prisipazinsiu, ir as esu nepakanti maziems vaikams (visai tikra lietuve ohmy.gif )
Nepatinka man kai vaikus tevai visur tampo: ar i naktini kluba ( o LT tai labai daznas reiskinys blink.gif ) ar i koki muzikini koncerta, kur ateini paisleti nuo kasdienio triuksmo, ieskai atgaivos smegenims.
Nervuoja kai vaikai zyzia, o teveliai issisiepe sedi ir net nesiruosia to vaiko raminti. Nervuoja, kai vaikai viska nesiklause ima, kisha nagus kur jiems nereikia, o tevai ju nesudrausmina(sious atvejus taikau, kada jau vaikas pradeda suprasti, kas pridera ar ne tam tikrose vietose, taigi 4ar 5metu vaikai).
Nesciai ar mamai su vaikuciu visada atsisojau ir uzleidau vieta
debesuota
dainele, palauk truputi, gal pasikeis poziuriai... o kur tu matei vaika naktiniame klube???? ohmy.gif
Iva
pastebejau kad labiausiai nepakantus maziems vaikams butent tie kurie neturi savu wink.gif nes kai turi savo pradedi suprasti, kad tai kad vaikas zyzia - tai normalu, kaip ir daugeliu atveju nieko nedaryti ir sypsotis wink.gif kai turi savo ( ir neypac ramu rolleyes.gif ir paklusnu) i daug ka kitaip pradedi ziuret. Nematau problemu nusivesti i koki bara vaika ( nors daznai nevedu), o kodel netureciau? viena palikti negaliu, dalyvaut norisi, aukle samdyt tik del to kad kazka vaiko buvimas nervuoja? ir jeigu tam kazkam kazkas nepatinka- tai ju problemos, man irgi daug kas nepatinka rolleyes.gif
Noa
Tikriausiai kai tos nepakancios merginos tures vaiku, tai ju niekur nesives ir pacios niekur neis, o sedes iki pat vaiko pilnametystes namie rolleyes.gif O jei netycia kur nors ir iseitu, tai tie ju vaikai 100 proc. sedes tylus, ramus ir nieko nedarys. Mandagus bus, galveles linguos, klausys teveliu ir nekels rupesciu... rolleyes.gif

Ar ne, Dainele? tongue.gif

Cha, as pati save prisimenu, kaip nervuodavo, net kai nescia su pirmu buvau - bliauna, mol, nu negali jis uzsiciaupt! Lenda jis visur, nu negali jis pasedet! O dabar galvoju - nori miego, vargselis... Ir dar galvoju - kaip gerai kad mano siuo metu sedi ir tyli biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Iva
na kadangi mano niekada ramiai nesedi ir netyli, tai jeigu jau taip atsitinka - tai vsio susirgo turbut laugh.gif tai itariu, kas va tos kuriu vaikai sedi ir tyli, dziaugiasi galvodamos kad aciu dievui tas vaikas ne mano laugh.gif ech nieko prie visko priprantama wink.gif
Rasma
QUOTE (baltic*girl @ 2004 07 14, 05:30)

Labai ir nesistebiu, nes neuzleisdavo ir nescios huh.gif Lietuvoj nesciosios tikrai turi garbingesni "statusa" thumbup.gif

Nesakyk..man nė kartelio nebuvo tos privilegijos..niekur nesutikau nė vieno žmogaus, kuris būtų užleidęs..
3 dienas prieš gimdymą turėjau skubiai patekt pas okulistą, nes labai "pablogėjo" nėštumas, kad dar sykelį žvilgteltų kas darosi akių dugne ir pasakytų ar man reik skubos tvarka atlikt cezario pjūvį..Santariškėse su gyd siuntimu iš ligoninės nuėjau be eilės į kabinetą ir buvau išvyta..su riksmais išvyta gydytojos blink.gif Koridorius pilnas, nėra kur atsisėsti,atsirėmiau į sieną ir stovėjau..kai prieš mane užlindo moteris su chalatu ir "uodega"-pacientu-giminaičiu-draugu nieko nebesakiau, išėjau iš ligoninės, pasiskambinau ir tiesiai patraukiau į sveikatos apsaugos ministeriją. Netoli nuėjau. Mane rado konsultacinės poliklinikos skyriaus vedėja- vyr.gyd. autobusų stotelėje ir labai atsiprašinėjo, siūlė grįžti ne į polikliniką, o pas ligoninės akių skyriaus vyr.gyd., kuris pažiūrės..Ilgai atsiprašinėjo ir įkalbinėjo, nes mano kaip tuoj gimdysiančios nuotaika buvo baisi. Dar pasiėmė pažiūrėti nėščiosios tą nešiojamą kortelę ir labai nustebo, kad man gimdymo data "ant nosies".
Dar vėliau, kitą dieną, man reikėjo banke sumokėti mokestį už lizingu įsigytą daiktą. Nuėjau be eilės ir nustebsit, visa eilė pradėjo staugti, o vienas vyras liepė eiti į eilės galą..Iki gimdymo buvo likę 2 dienos blink.gif Tada jau neištvėriau, išsitraukiau tą kortelę ir parodžiau gimdymo datą..Žmonės buvo nepatenkinti, bet banko darbuotoja pati mane pasišaukė be eilės rolleyes.gif jau nekalbu apie ankstyvą nėštumą wink.gif
O Baltupių šeimos medicinos centre su 3 mėn. kūdikiu ant rankų mane apšaukė pačios mamos. Nes įėjau pas gyd. be eilės. Aš asmeniškai, tai sėdžiu ir laukiu dabar su Laura, kol visus leliukus pažiūrės, o ten mamytės blink.gif Labai greit užsimiršta matyt, ką reiškia vaiko miego-valgio režimas, su kūdikiu pas gyd. eilėse stumdytis ir pan. Dar sugeba gražių epitetų pridėt prie pasipiktinimo litanijos.
ragana
Pritariu Nao. Matyt Kaune tolerantiskiausi zmones nesciuju ir mamyciu su vaikiukais atzvilgiu thumbup.gif
Kai buvau nescia ypac sypsodavosi, kalbindavo ir stengdavosi padeti pusamziai vyrai biggrin.gif Ir mikriuku vairuotojai palaukdavo kol atsisesiu ir tik tada pradedavo vaziuoti (dauguma).
O vaika tai kalbina visi ir visur. Nors rankomis babulencijos galetu ir neliesti rolleyes.gif Nesuprantu kas cia per mada butinai paciupineti kudiki uz rankytes g.gif
Ir vis siulosi padeti jauni vyrukai tongue.gif Su vezimo prie saligatvio privaziuoji ir jau koks nors jaunuolis klausia ar padeti nereikia biggrin.gif
O va jaunos paneles demonstratyviai nepastebedavo manes nestuke.gif. Sedzim praejusia vasara dvi nestuke.gif nestuke.gif lauko kavineje Laisves al., prie kito staliuko sedi trys vaikinukai apie 18 m., nori rukyti, bet susizvalgo ir neruko, paskui vienas paejo toliau paruke. Sedim toliau, priena prie tu vaikinuku panele. Atsiseda, issitraukia cigarete, pasiziuri i mane, prisidega cigarete, pasiziuri i mane. Mazdaug, AS Cia rukysiu ir jei tau tai nepatinka, varyk is cia kol nevelu mad.gif
Vasara
Man irgi buvo kad jau buvau dekretinese, pilvas didelis, parkelyje netoli Centro poliklinikos prisedau ant suoliuko. Salia prisedo dvi moterys, issitrauke cigaretes ir uzsiruke.. Dumai i mano puse eina.. Ir kodel as tokia gera buvau tada? Atsistojau ir nuejau i kita vieta, dabar tai turbut apstaugus buciau smile.gif)
saltrune
Nežinau, kaip su ta tolerancija... Dauguma ir pačios rašiusios atrodo nelabai tolerantiškos, nes vis sakot "būčiau apstaugus". Visokių nuotykių yra buvę ir man, tiek gražių, malonių, tiek nepagarbos ir atviro pasityčiojimo. Juk kiekvienam pasitaiko gerų ir blogų dienų, kai skauda ar šiaip bloga nuotaika -ir pats reaguoji į viską daug agresyviau.
Mano dukra tai tragiškai judri ir nepaklusni, tad neretai tekdavo išgirst ir auklėjimųjų moralų gatvėje (kuo kol kas nesigyrėt nė viena sad.gif ). Negali juk vaikui uždrausti visko ar sėdėt namuose- nuo to jis tik dar labiau siautėja. Todėl išmokau labai veiksmingo metodo "susidoroti" su aplinkiniais: tiesiog kartoji paskutinį jų sakinį , apsimesdama kvailoka. Veikia liuksiškai thumbup.gif .
O šiaip palinkėčiau pirmiausiai tolerancijos iš savęs aplinkiniams- tame tarpe ir teisė reaguoti į jus blogai. Tada ir vaikams bus tolerantiškesnė visuomenė. Berods Tolstojus yra pasakęs, kad inteligentiškas ir tolerantiškas žmogus yra ne tas , kuris neišpila sriubos ant kaimyno, o tas , kuris "nepastebi" kai jam tai padaro kitas wink.gif
Daisy
na Rasma tavo situacija zinoma iki skausmo, tik as pas kardiologa laukiau, tai ten zinai visi mes "sirdininkai" o pilvas ne priezastis eit PAGAL TALONELI, JEI BOBUTE ATEJO PRIES VALANDA ANKSCIAU JOS LAIKO mad.gif
O del vaiko vedimo, tai kasdien yr numatyta po pora valandu, o bobulem matomai patinka ateit vaiku laiku ir burbet, kad einam, zinoma jei sesute uzmato tai sukviecia nuo maziausio wink.gif

Vaikai kavines netrukdo, mes dar sokolada siaustiems duodam laugh.gif taciau kai ateina su tevais i rimta spektakli, ir siaucia 5 meciai, biski siutas ima, juk yr spektakliai vaikams wink.gif
dainele
Hm.. sutinku su jusu visu mintimis, labiausia "siunta" tie kurie neturi savo vaiku...
AS ju dar neturiu ir ju nenusimato. Tai ir liksiu sena ragana be vaiku... ohmy.gif , kuri ant kitu bambes. Tiesa, as dar niekada nebambejau ir pastabos dar nebuvau niekam padariusi, kad man vaikas trukdo. Tiesiog stengiuosi salintis tokiu vietu ir situaciju, kurios mano pilkasias lasteles naikintu.
O kad tevai nesidrovi vaiku artvesti i naktinklubi, tai cia man ne supratimas ir ne uzuojauta sukyla, bet pyktis, kad tevai tokie nesupratingi savo vaiko atzvilgiu, kur prirukyta, kur tranki muzika ir vaikas klykia.
Tokiu scenu daznai prisiziurejau ( kai buvau jauna rolleyes.gif ) "prie parlamento" o veliau kai atsidare klubai senamiesty. Cia konkrecios vietos, kur maciau ne karta tokias scenas. Tai niekaip nesupratau to uzraso logikos, kad ileidziama tik nuo 18metu. O ten ne kokie paaugliai, bet vaikai ar kudikiai!!! Na ir tu shveicoriu tolerancija (arba istatymu neislaikymu) as tik stebejausi. ohmy.gif
O nemazai situaciju Jaunimo sode, ar kaune muzikinio parkelio sode maciau, (labai daznas vaizdas!! Ir nepanasu, kad mama butu kokia asociale) kai mama arba arba dvi pleputes- kumutes mamytes pucia vaikui duma tieisiai i akis. Taip ir norejosi prieeiti ir isimti toms mamytems cigarete is dantu... Na, bet as ne is tu "pilietisku" babciu, kurios rupinasi tautos ateitimi ir nesigedi isrezti tokiems neatsakingiems tevams gedos doze i akis.. Gal dar tokia patapsiu. unsure.gif laugh.gif
Papildyta @ [mergetime]1089904720[/mergetime]
O situaciju su nesciom?auginanciom mazamecius Univere tiek apturejau, kad galeciau cia be perstojo istorijas rasyti. Stebedavausi tik tu nesciu mamu izulumu ir "zinojimu" savo teisiu, kad as va, didvyre nescia ir tu man nuolaida vis tiek padarysi... Tokiems mameliu "snukiams" ( sorry uz issireiskima) tolerancijos neturejau nei per nago juodyma: gimdai/augini vaikus arba mokaisi. Na, o jei situacija isejo tokia dviprasmiska - tai pacios mamos reikalas su ja susitvarktyti ir nesinaudoti "isskiritne" padetimi. Sitie gimdanciu studenciu skaicia padaugedavo magistraturoje. Kaip susitare - dauguma studenciu tuokiasi tokiu laiku ir susimasto gimdyti magistraturos eigoje...
Bet teisybes delei priduriant, jos dar nebuvo didziausia problema. Nagliausi snukiai budavo pas vyrukus magistrantus, nes ju po bakaluro zymiai sumazedavo ( bent jau ekonomikoje) ir jie likdavo vienetai tarp moteriskos gimines. Tai tie bjaurybes, naudodavosi savo issiskirtine padeti, kad ju mazai ir jie vis tiek praslys del to. Ne karta, kai jie nepasirode semestro eigoje ateidavo "atsisakityti" gale ir tikedavosi gauti gera pazymi arba bent jau praslysti. Tai as tokiu "frantu" apie desimtis turiu ant savo sazines, kurie pakeite arba paliko studijas mano fakultete... del manes... ohmy.gif Oi, uzverdavo mano senmergiskas poziuris i sia nelygybe ir tada jau pasigailejimas ir tolerancija tapdavo ne ju sajungininkai... Na, bet cia jau nukrypau nuo temos - tolerancijos vaikams....
Na, dabar as nebekankinu nei gimdanciu / auginanciu mamu-studentku nei musu mylimu LT vyru.
Ir man niekas nebegali padeti bombikes po durimis ar kitais budais atkersyti. laugh.gif laugh.gif As "dingau" is LT
Daisy
dainele, as irgi mokiausi su pilvu, patikek manim kaliau naktim, visi kursiniai budavo laiku tongue.gif nesinaudojau savo nestuke.gif
ragana
Be abejo, teko susidurti ir su netolerancija. Pvz. poliklinikoje nestumo metu prie okulisto duru. Situacija viens prie vieno kaip Rasmos, tik as dar apsizliumbiau. Arba turguje. Pirkau uogas nestuke.gif (mano pilvo nepastebeti buvo neimanoma), o tokia sene uzsimane, kad palaikyciau jos bulviu maisa ohmy.gif Kai atsisakiau, tai dar buvau ir apsaukta huh.gif
Bet tolerancijos, supratimo, pagalbos buvo gerokai daugiau. Pardavejos turgui praktiskai kiekviena karta nuolaida padarydavo, maiseli, padovanodavo, be eiles aptarnaudavo biggrin.gif O ta karta, kai ta bjauri sene mane uzsipuole, tai visos turgaus pardavejos puole manes ginti ir ta bobule iskoneveike kaip tik kuri sugebejo thumbup.gif
Foxenas
Nu, o mano patirtis tai labai ne Lietuvos naudai. Laukiausi as budama USA ir atvaziavau per viduri nestumo Lietuvelen tevu aplankyti. Beda ta, kad jau buvau pripratus prie "sventos karves" statuso... Ne tai, kad pilvas ant nosies lipo, bet pasitaike karsciai ir jauciausi tikrai blogai... Pilvas be abejoniu jau i akis krito, taigi neturejo kilti abejoniu del mano "padeties". Ko tik nebuvo: ir troleibuse senes pilva alkunem "ismasazavo", ir alpau nuo karscio, bet niekas net nepasiule prisesti plius dar iskoliojo, ko cia tupineju trulike ir visiems po kojom maisausi, ir neileista kavinej i tuoleta, nes mat ne kliente esu, o jegiausia, tai kai ilipi i trulika ir visi taip it susitare zvilgsnius i palubes ismeigia ir pupso kai grybai issprogusias akis vartydami ... Kai visai neseniai buvau, tai irgi buvo keletas mane pasiurpinusiu faktu: pvz "Ritos sleptuve", vidurnaktis, triuksmas toks, kad susisneket neina, prirukyta taip, kad kirvi kabint gali. Laksto sau bamlys kokiu 3 metu nepilnai ir zavulinga mamasa dar niurko kokiu 6 men mazgiu... Ir nieko, niekam, isskyrus mane, tokia situacija nepasirode "keista". Arba ilipa i trulika nesciuke, tokia jau visai istinus pries pat gimdyma: veidas popieriaus baltumo, pridusus visa, apsikabina ta laikymosi stulpa, kai paskutini gelbejimosi shapa ir svyruoja it nendre vejy ... nu be zodziu aisku, kad moterytei jau visai negera. Is aplinkiniu - nulis sveiku reakcijos, kaip ir man buvo: akys stulpu, nieko nematau, nieko negirdziu ... Ale nepasiseke tada chebrai, issikoliojau tuomet uz visas savo nuoskaudas. Ir zinot kas mane labiausiai pribloske: ogi tai, kad butent pagyvenusios moterys labiausiai man akis draske, esa nestumas ne liga, tipo mokejo kojas praskest, tai tegu moka ir pilva tampyt... Nu zinot, po tokiu zodziu net as berserku pavirtau... , o aplinkiniai visi taip ir liko "neutralus". Kas is to, jog tas naglas bobas is troliko isgrudau, bet nemalonus prieskonis taip ir liko ant sirdies...
Nei USA, nei Kanadoj nieko panasaus nera pasitaike pastebet, o juo labiau patirt. Esam buve neileisti i bara vien todel, kad jame rukoma, o mes buvom su vaiku. Vidury baltos dienos labai graziai mus isprase ir pasiule nueiti i kita kavine netoliese, kurioje nerukoma... Pries gimdyma eidama i parduotuve suklupau ir pargriuvau lygioj vietoj, tai pro sali vaziaves zmogenas vos avarijos nesukele kaip kale ant stabdziu ir kulka issokes is masinos leke paklaust kaip as, ar man viskas gerai... Momentaliai susirinko kruva zmoniu klausinejanciu kuo galetu man padeti: gal vyrui paskambint, gal i ligonine nuvezt, gal iki namu palydet... Be komentaru. Vaika kalbina gatveje nuolat, kavinese ir parduotuvese nuolat sulaukiam visokiu neprasytu vaishiu ar gaunam kokia maza fintikliuska dovanu ir kas man labiausiai patinka, kad pries siulydami ka nors vaikui visada atsiklausia manes ar galima... Pagalbos net nereikia prasyti dazniausiai, kazkaip zmones patys susipranta... O nera nei mano vaikas kazkoks ipatingas grazuoliukas ir as pati, ganetinai eiline moteryte... Ir zinokit, nuo to gerumo, paciam noris tuo atsilyginti... Kazkaip savaime imi pastebeti kur kam ka galetum padeti, praleisti, palaikyti ... ir nelauki, kol taves asmeniskai paprasys... Gal cia ir yra paslaptis? Kelionese taip pat esam sulauke netiketai didelio geranoriskumo tiek is aplinkiniu tiek is aptarnaujancio personalo. Bet tik ne Lietuvoj... Nu nezinau kodel taip yra.
Nerutė
na cia tema ne visai apie netolerancija nesciu atzvilgiu bet kadangi keletas tokiu pasisakymu yra prisijungsiu ir as rolleyes.gif

Mane 9 nestumo menesi trulike pastate diedas pasakydamas "cia yra kam labiau reikia sedet" na va as kadangi siaubingai likau sokiruota atsistojau bet pasakiau "na jei Jus manote kad nescia moteris gali ir pastoveti tai prasom" Butumet mate kas daresi, sukilo vos ne visos truliko moterys uzleisdamos man atsisesti bet gi man ambicijos neleido, stovejau kaip ibesta, o diskusija kokia uzvire tas diedas net neprisedes gavo islipt artimiausioj stotelej, o as kitoj nes nebeapsikenciau sokinejanciu is vietu motereliu bandanciu mane pasodint laugh.gif

Na trulike buvo ir daugiau smagiu nutikimu, kokiam 4 menesy (na kai kas nori tai mato kas nenori nemato) irgi vaziuojan truliku atsistojo is kart vaikinukas uzleisdamas man vieta, o tokia moterele beveik stumdama mane slpet ir nutupia su savo pusrutuliais i ta vieta. Man tik juokas sueme, paskui kitoj stotelej islipo kaimynka kuri sedejo salia tu pusrutuliu tuomet ji placiai man besisypsodama sako "seskit dviese sunku stovet" Spekit ar atsisedau ???? ir vel islipau anksciau laiko laugh.gif
Rasma
Nežinau, joks čia pasididžiavimas "pastatyti į vietą" nėščią moterį. Griežtumas griežtumu, teisybė teisybe, bet man šitoji nauja atėjusi "lygių teisių" nesąmonė ne prie širdies. Taip, nėščia moteris visada yra aukščiau už nesilaukiančią moterį..Ne visoms duota dvasinė stiprybė, ne visos vienodos stiprios sveikatos, ne visoms viskas sklandžiai vyksta, kad iš jų reikalauti kaip iš kitos moters, kuriai niekas netrukdo ir pastovėti, ir arti naktimis, kad gaut geresnį pažymį ir t.t., ir pan. Aš besilaukiančias moteris laikau "šventomis" ir joks jų elgesys manęs nepiktins. Ir pasirodo neklydau..Man irgi yra tekę grįžti iš konsultacijos pas ginekologę, kur sužinojau, jog mano kūdikis nesivysto. Norėjau atsiskaityti pas dėstytoją, nes jau buvo 36 nėštumo savaitė ir laikas nebuvo mano sąjungininku..Jis buvo labai "teisingas", didelis toks, garbingas..Prasėdėjau iki išnaktų VU, kad gaut parašą dėl atsiskaitytų lab. darbų. Visą dieną nevalgius, negėrus, po vizito pas gyd., kur nesužinojau nieko gero. Ir man nebūtų gėda pasinaudoti savo padėtimi, nes mokslas palyginti su motinystės pareiga yra visiškas š****. O pabaigoje dar kažkaip jis mane taip įdomiai pavadino ar kažkas pan. Dabar nebesu tokia jautri, taigi jau užmiršau. Bet žinau, kad mane tie žodžiai taip paveikė: balsu apsiverkiau visų laukusių kursiokių akivaizdoje..kitąryt nenorėjau keltis ir eiti į paskaitas, nes buvo gėda savo silpnumo. Tačiau niekur nedingsi, ėjau kaip didelė. Dėstytojas buvo labai teisingas ir nepamiršo, dar sugebėjo "prisimint", kad aš verkiau ir turbūt vėl seiliotis esu nusiteikus..Va tada manyje pabudo visa tolerancija thumbup.gif DIDŽIUOTIS SAVO GALYBE PARODYTA PRIEŠ BESILAUKIANČIĄ KŪDIKIO MOTERĮ???Atleiskit, tai viena iš temų, kai aš prarandu pusiausvyrą.
Nerutė
QUOTE (Rasma @ 2004 07 15, 12:01)
O Baltupių šeimos medicinos centre su 3 mėn. kūdikiu ant rankų mane apšaukė pačios mamos. Nes įėjau pas gyd. be eilės. Aš asmeniškai, tai sėdžiu ir laukiu dabar su Laura, kol visus leliukus pažiūrės, o ten mamytės blink.gif Labai greit užsimiršta matyt, ką reiškia vaiko miego-valgio režimas, su kūdikiu pas gyd. eilėse stumdytis ir pan. Dar sugeba gražių epitetų pridėt prie pasipiktinimo litanijos.

Oj kiek teko isklausyt stovint banke ir laukiant eiles susimoket uz buta blink.gif Karta jau geroku pilvu ir pirmagimiu salia, kuriam ziauriai atsibodo ta eile, taip niekas ir neuzleido, o kita kart su abiem leliukais ir tai visa eile stebisi " oj kokie geri vaikai, suaugusiam cia kantrybe stovet truksta o jie mazuliai taip graziai laukia" Lauke graziai jie neilgai pakui ilgai dainavo vienas paskui kita bet pavyzdingai teko atstovet visa ilgaaaaa eile mad.gif
Vasara
QUOTE (saltrune @ 2004 07 15, 13:33)
Nežinau, kaip su ta tolerancija... Dauguma ir pačios rašiusios atrodo nelabai tolerantiškos, nes vis sakot "būčiau apstaugus". Visokių nuotykių yra buvę ir man, tiek gražių, malonių, tiek nepagarbos ir atviro pasityčiojimo. Juk kiekvienam pasitaiko gerų ir blogų dienų, kai skauda ar šiaip bloga nuotaika -ir pats reaguoji į viską daug agresyviau.
Mano dukra tai tragiškai judri ir nepaklusni, tad neretai tekdavo išgirst ir auklėjimųjų moralų gatvėje (kuo kol kas nesigyrėt nė viena sad.gif ). Negali juk vaikui uždrausti visko ar sėdėt namuose- nuo to jis tik dar labiau siautėja. Todėl išmokau labai veiksmingo metodo "susidoroti" su aplinkiniais: tiesiog kartoji paskutinį jų sakinį , apsimesdama kvailoka. Veikia liuksiškai thumbup.gif .
O šiaip palinkėčiau pirmiausiai tolerancijos iš savęs aplinkiniams- tame tarpe ir teisė reaguoti į jus blogai. Tada ir vaikams bus tolerantiškesnė visuomenė. Berods Tolstojus yra pasakęs, kad inteligentiškas ir tolerantiškas žmogus yra ne tas , kuris neišpila sriubos ant kaimyno, o tas , kuris "nepastebi" kai jam tai padaro kitas wink.gif

Jei del "apstaugus", tai tokie mano issireiskimai ir tiek. Tada nutylejau ir pasitraukiau, nors tai jos atsisedo ant to suolo kur as jau sedejau (o ne as prie ju), dabar budama tai buciau ramiai paprasius nerukyt prie manes (galu gale yra mano kaip nerukanciojo teises kad prie manes nerukytu).

Oi dar prisiminiau vienoj vaiku parduotuvej.. Tai pardavejos nieko nesake, tik ramino mano "gyvsidabri".. cia negalima, oi cia irgi negalima.. smile.gif Prisistate brangiu vaikisku masinu, tai vaikui ir idomu pabandyt, tuo labiau kad jam "ne" periodas smile.gif Na bet nemaza suma palikau, tai nieko per daug nesake.. smile.gif
Noa
QUOTE (saltrune @ 2004 07 15, 14:33)
Nežinau, kaip su ta tolerancija... Dauguma ir pačios rašiusios atrodo nelabai tolerantiškos, nes vis sakot "būčiau apstaugus".

Tai aisku kad nesam biggrin.gif O kokio velnio turetume, jeigu JIE tokie? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Cia tema apie tai, kaip mus toleruoja, o ne kaip mes biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
rusne
QUOTE (Noa @ 2004 07 14, 10:53)
Vieninteliai zmones, kurie beveik 100 procentu nepadeda ir nepraleidzia - tai jaunos paneles, moksleives, studentes. Kazkodel. Bet jos, beje, ir nesipiktina vaikui bliaunant, joms dzin smile.gif Jos ir bobuliu ligotu troleibuse uzleist nemegejos. Bet sitas, itariu, greit pasikeis, kai pacios vaiku tures smile.gif

Akmenys i mano darza ohmy.gif. Senukus stengiuos uzleist, bet nesciu moteru ar moteru su vaikais g.gif... nematau blink.gif. Reiks akiniu stiklus prasiplaut huh.gif...

Nors buna... visa diena nevalgius, galvele sukas... tai ir akys i lubas ziuri blush-anim-cl.gif su viltim, kad kas kitas uzleis sedima vieta... O jei niekas nesistoja mad.gif, kai ilipa kas su ypatinga padetim (ar amziaus, ar leliuko, ar sveikatos), tenka stotis ir ieskot i ka remtis wink.gif.

Bet va neshtukiu, tai neatsimenu viesajame transporte...

Beje, kuo izuliau reikalauja sedimos vietos, tuo labiau norisi neduot...
Noa
Tai as gi nebutinai tau konkreciai taikau biggrin.gif Bet buna, kai nescia ilipa, o pasoka uzleist kokiu 60 metu bobele, o jaunuole sedi sau ir akis varto - nu jau kaip sau norit, bet negrazu wink.gif

O as dabar galvoju, gal Ragana teisi - gal tikrai Kaune tolerantiskiausi gimdyvems zmones? As va kai buvau nescia laikiau sesija - mano vidurkis buvo 10 rolleyes.gif Nors ne velnio nieko neprasiau. Mokiausi. Viena destytoja net atsakinet neprase, paziurejo i pilva, parase 10 ir paleido... Uz ka iki dabar jai linkiu geriausios kloties smile.gif Nors aisku, as buvau buvus 100 proc. jos paskaitu ir atsiskaicius uz visus kursinius, ir neprasciausiais pazymiais smile.gif Kitas paprase parodyt konspektus ir uz konspektus parase 10... Beje, nestumo metu man buvo kazkoks bzikas uzejes ant tvarkingumo - mano konspektai buvo idealus, visi kiti nuo manes juos kopijavosi. Ta vienintele sesija, per kitas - spyga biggrin.gif Bet ta prasme, kad jei destytojas mato, kad zmogus dirba ir moka, jis nemato reikalo nesciosios kankint, vat teip vat...

Viena vieninteli karta boba manes su kudikiu be eiles nepraleido. Bet veiksmas vyko infekcinej ligoninej, kur suvaziuoja ir is kitu miestu, o boba buvo is kazkokio gludaus kaimo. Ta prasme, ne kauniete...smile.gif
Pastaba
Na as nors ir turiu du vaikus, bet pakantumu nepasizymiu. Vistik jei vaikas uzsioziuoja ar verkia spektaklyje, kine ar panasioj vietoj, tai manau reikia gerbti kitus ir isejus nuramint vaika. Zmogus sumoka pinigus, ateina paziuret spektaklio ar kino, o per kazkieno zviegianti vaika negirdi ne zodzio. Tasausi as su vaiku visur, kartu einam i visus darzelio spektaklius ir jei jis verkia, visada iseinu uz duru. Man toks poziuris kad vaikui viskas galima yra nepriimtinas.
Cigale
Jei prasideda vaiko isterijos rimtam renginy - netoleruoju: reikia zinot, kur vestis maza vaika.

o po "pagarbos" nescioms trulikuose dabar as niekada niekam neuzleidziu vietos. Jei kokia bobelka moralizuoja del jaunimo degradavimo, pasiziuriu durnom akim ir sakau, kad man labiau reikia sedet arba kad nescia labiau pavargusi nei sena (aisku, ne nescia dabar, bet atmoralizuoju uz ana meta rolleyes.gif ). Vieta uzleidziu tik nesciom moterom ar su mazais vaikais ar nepiktybinei bobutei. O va tom turginem, kurios gali valandas stovet bepletkavodamos ar po turgu lakstyt, o ilipusios trulikan jau vos ne mirsta, kartais tooookia kalba pasakau (jei ant nuotaikos pataiko biggrin.gif ), kad po kurio laiko net paciai buna geda rolleyes.gif
Pippa
Gyvenu pora metu Vokietijoje, auginu dukra ir bendrauju su tevais, tad pabandysiu palyginti.
Bendras vaizdas - is tiesu Lietuvoje suauge nera tokie tolerantiski vaiku atzvilgiu. Vakar "Maximoj" jauni tevai (atrodo normali seima) taip uzvoze savo mazameciams vaikams ir isvadino visokiausiais nezenzuriniais zodziais, kad likau be zado. Ir tik uz tai, kad numete kazka is lentynos... Cia tik vienas pvz, tokiu galima matyti kasdien ir visur - tai kaip ir "normalu". Vokietijoje to neesu maciusi ir jei taip nutiktu, net neabejoju, kad tevai sulauktu is aplinkiniu labai neigiamos reakcijos. Bet ten daugybe 3-4 ir net 5 metu vaiku vaikscioja gatvemis su zindukais, vezinami vezimeliuose, o tai jau Lietuvoje nenormalu. Ir dar vienas pvz: dukrytes grupeje vienas berniukas kandziojo kitiems i kojytes, kitas pribegdavo ir pastumdavo taip, kad vaikai nukrisdavo, o ju mamos sedi, sypsosi ir visiskai nedrausmina. Reikalingas "aukso viduriukas". Nors paziurejus TV, tiek Lietuvoje, tiek Vokietijoje yra daugybe tevu sumustu, nuzudytu, nepriziuretu vaiku sad.gif
Aukstakalne
Sveikos mamos, turiu prasyma. Gal galite pasisakyti tokiu stai klausimu: susidaro ispudis (palyginus su kitomis salimis), kad lietuviai kazkaip labai nepakantus vaikams. Ypac vyresnio amziaus zmones, pavyzdziui, visokios ten bobos, sedincios ant suoliuku. Gal ir jums taip atrodo? Jusu nuomone butu reikalinga straipsneliui sia tema. Gal yra buve, kad jautetes ziauriai nepatogiai, kai jusu dukstancius vaikus piktais zvilgsniais varste aplinkiniai, o gal dar kokiu atveju buvo. Labai laukiu jusu nuomoniu.
Encore
Į vaikus piktai žiūri daugiausia tie, kurie neturi mažiukų, arba vaikų dūkimo amžius būna praėjęs. Anksčiau ir man būdavo keista, kaip tie vaikai gali šitaip dūkti, aišku, piktais žvilgsniai nesimėčiau. O dabar su malonumu siurbliuoju kambarį, kai vaikas pilną kilimą pritrupina sausainių smile.gif
Aurėja
Man rodos daugelis pasisakymų šiai temai tiktų iš kitos temos - "Kaip praeiviai auklėja mūsų vaikus" berods taip vadinasi - ten tiek nepakantumo "perliukų" prirašyta, paskaitinėk, Aukstakalne būtinai wink.gif
O kad užsieniečiai labai gražiai elgiasi su mažu vaikučiu pastebiu kasmet nuvažiavusi atostogų į kitą šalį. Viešbučiuose, ar gatvėje, parduotuvėje, ten susilaukiam didžiulio dėmesio iš visų aplinkinių užsieniečių Jie labai gražiai kalbina, pamyluoja vaikiukus, panešioja, paglosto, pabučiuoja - tiesiog nepažįstami žmonės gatvėje. O pas mus Lietuvoj kai išvažiuoji su vežimuku pasivaikščiot, tai geriausiu atveju persimeti šypsenom prasilenkiant su kokia mama, irgi vežančia vaikutį, visi kiti eina ir praeina susiraukę. O užsienyje visai kitaip - eina, dažnas sustoja, pakalbina, šypsosi vos pamatę vežimėlį. Padavėjai restorane šokinėja aplink vaikutį, užima kažkuo, kad tu galėtum tuo tarpu ramiai pavalgyt. Viešbutyje apskritai vaikutis būna visų numylėtinis nr.1. Buvo labai juokinga pernai, kai po vienos labai sėkmingos, linksmos kelionės, sėdime oro uose, laukiam įlaipinimo į lėktuvą Lietuvon, sėdi 3-4 lietuvės babcės pagyvenę ir žiūrėdamos į mūsų jauną šeimynėlę su vaikučiu (7 mėn.) apšneka: "vaje vaje koks vargas keliaut su vaiku, taigi tas vaikas vistiek nieko neatsimins iš tos kelionės, tai jau geriau tada Palangon važiuotų..." doh.gif Dieve, kaip man juokinga ir jų gaila buvo, kvaišos jūs kvaišos galvoju... tai vat tipiškas bobutiškas požiūris "vaikas = vargelis..."
Aukstakalne
Sveikos, as is tiesu buvau paskelbusi sia tema anksciau, bet atostogavau ir kazkaip (esu naujoke) apsizioplinau. Taigi nepykit, mamos, bukim pakancios ne tik vaikams, bet ir sklerotikams ir apsizioplinusiems sad.gif . Vis tiek aciu, kad paraset ir siaip paprotinot.
bolivija
QUOTE(Aukstakalne @ 2004 08 03, 19:33)
Sveikos, as is tiesu buvau paskelbusi sia tema anksciau, bet atostogavau ir kazkaip (esu naujoke) apsizioplinau. Taigi nepykit, mamos, bukim pakancios ne tik vaikams, bet ir sklerotikams ir apsizioplinusiems sad.gif . Vis tiek aciu, kad paraset ir siaip paprotinot.
*

o gal pratesiam temą, jei jau jos neuždarėt, manau tai kas kad du metai su puse parėjo, bet ar kas pasikeitė?

papasakosiu ir aš apie tai kaip lietuvos gyventojai toliaruoja vaikus. Sumasciau kad reikia keisti sulūžusias tarybines vaiku supuokles i modernias, ir nutariau rinkti parašus. Viso iš penkiu namų. Tai kad jūs žinotumėt kokie visi arba pikti arba godūs arba abejingi. Pagrindinis klausimas ar nieko tai man nekainuos, viena kart vos nepasiverkiau kai atidaro apie 45m moteris ir man sako, kad ji labai myli vaikus ji nieko prieš, bet aš turėčiau suprasti ji gauna 600lt ir turi studentę dukra...pasakiau kad suprantu, nors nesuprantu jos vat jos ir nesuprantu, jos dukra irgi buvo vaikas ir turėjo ir nemokamas aikšteles ir būrelius, bet kadangi užaugo- tai mano vaikai..nusispjaut. Visos moterys virš 50metų- tikra tragedija, pagrindinis argumentas- mano vaikai jau užaugo..Super...O dėl pensininkų tai iš penkių namų nepasirašė nei vienas...vieni net pasakė- kad jerundoj zanimajus...Susilaikysiu nuo tolimesnių apibūdinimų jiems, nes pati turiu dar vieną močiute..kaime...idomu ar ji pasirašytų smile.gif Tad aš dabar i juos visus žiūriu su begaliniu gailesčiu ir..netoliarancija...

Džiaugiuosi tik savo karta, Tad tegul niekas nesako kad mūsų laikais žmonės gerseni buvo.
O normalių suprantančių net negaliu pasakyt kiek procentaliai, jei per dvi dienas iš 5 namusurinkau 30 parašų thumbup.gif

Lurdesita
arba mes nesusiduriam su nepakančiais žmonėmis arba ... mūsų pupa visiems patinka lotuliukas.gif daug kartų esam nusipirkę Maximoj be eilės, kai eilės būdavo blink.gif daug kartų stovintys už mūsų ar prieš mus žmonės yra davę dukrelei saldainį, kas kad ji dar jų nevalgo, padėkoji ir išėjęs iš parduotuvės suvalgai pats 4u.gif nuo pat gimimo veždavomės visur kartu, nes nebūdavo kur palikt ir nei karto nesu išgirdus jokio priekaišto, tiesa, kartą vaikštinėjant su vežimu po Klaipėdos turgų kažkokia moterėlė kažką bandė sakyt, bet ją greit užčiaupė kitos lotuliukas.gif paskaitykit vien pačiam forume kokios kartais kritiškos nuomonės, bet tokia netolerancija paprastai tie žmonės pasižymi ne tik vaikų ar nėščių moterų klausimu, bet ir visais kitais klausimais, matyt žmonėms labai gyvenime nesiseka jie visiems visko pavydi, tai ir puola be jokių logiškų argumentų bet ar mes reaguoja į tokius žmones čia jau mūsų pačių reikalas, mes pavyzdžiui niekada nereaguojam, kaip sakoma "duok ... kelią"
Tinna
Mums taip pat dar neteko susidurti su nepakantumu vaikui, bet su nesupratingumu - taip unsure.gif
Pernai skridom su savo pusmetinuku i Ispanija, tai buvo greiciau juokinga nei pikta stebeti, kaip zmones elgiasi. Vaika pakalbina, nusisypso, bet pagalbos - nulis doh.gif Teoriskai su vaiku visur turetum eiti pirmas, bet ir registravomes, ir i lektuva ilipom paskutiniai, nes ne tik kad nepralesidavo be eiles, bet dar ir bandydavo uzlisti (nes juk LT jeigu nekvepuoji kitam i ausi stovedamas eileje, tai reiskia, kad ir eileje nestovi biggrin.gif ). Bet kazkaip mes i visa tai ziurejom su lengva sypsenele, nes buvo charter`inis reisas ir dauguma keliautoju (~50 m.) matesi, kad i kelione gal pirma karta gyvenime issiruose, taigi elgesi taip pat atitinkamai - kaip sovietiniai turistai - visur begte, alkunemis brovesi, stumdesi ir pan. doh.gif doh.gif Beje, kai veliau skraidem `normaliais` reisais, tokiu nesusipratimu pavykdavo isvengti.
Nostalgija
Apie visus lietuvius negali sakyti ar jie geri ,ar blogi.Visokiu yra.As asmeniskai esu susidurus ir su visisku abejingumu,kai ilipau i troleibusa su 7men vaikuciu ant ranku,tai ne tik kad neuzleido atsisesti,bet dar ir jaunos paneles puole sestis i paskutines likusias laisvas vietas ir apsimete kad manes nemato. Visko pasitaikydavo budavo ir maloniu zmoniu,kai nesitikedavai,tai imdavo ir padedavo. Turbut priklauso i kokia situacija tuo metu patenki,kokia tave supanciu zmoniu nuotika ir t.t. unsure.gif
justyte
Aš nesuprantu tokio žmonių nepakantumo blink.gif Man vos tik pamačius nėščią moterį, šypsena iki ausų biggrin.gif Net nežinau kodėl, tiesiog man labai gražu 4u.gif O jau vaikiukas, tai iš vis lydausi tongue.gif Turiu kaimynę, kuri turi labai mielą leliuką, tai visuomet jai padedu, duris palaikau, jei reikia pasiulau padėti užnešti krepšį. Juk sunku ir pilną maišą ir lelių į 4 aukštą nešti ax.gif Nors man tik 19 neužilgo, bet jau galvoju, kad leliaus norėčiau, bet truputi per jauna dar blush2.gif biggrin.gif
Papildyta:
Nors aš autobusais nevažinėju, nes gyvenu nedideliame mieste, bet visada užleisčiau vietą, būsimai ar esamai jau mamytei su vaikučiu ax.gif
_una_
QUOTE(lad @ 2007 05 02, 18:46)
tokia netolerancija paprastai tie žmonės pasižymi ne tik vaikų ar nėščių moterų klausimu, bet ir visais kitais klausimais, matyt žmonėms labai gyvenime nesiseka jie visiems visko pavydi, tai ir puola be jokių logiškų argumentų
*

Va čia turbūt ir yra reikalo esmė, te tau 4u.gif
lodore
Aš manau, kad mes tiesiog esame nekultūringi, neišauklėjo mūsų tautos Tarybų Sąjunga, neišmokė gerbt moters ir tolerantiškai žiūrėt į vaikų krykštavimus bei išdaigas mieste, todėl ir esame tokie kitokie nei visa Europa. Dar po 10-15 metų būsim pakantesni ir geresni, nes išaugsim pagal vakarų civilizacijos kanonus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.