Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pardavėja davė vaikui saldainių
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
persefone
Tipiška situacija. Parduotuvėje prie kasos pardavėja " įteikia " Jūsų vaikui saldainių. Atrodo, kas čia tokio, maloni smulkmena ir tiek. Jūsų manymu, ar neturėtų pardavėja prieš ką nors duodama Jūsų vaikui atsiklausti Jūsų leidimo? Ar Jūs ramiai į tai reaguojate?
Kutuliukas
Niekad nekilo toks klausimas unsure.gif Tiesą sakant kartais kyla "kodėl nedavė?" laugh.gif
Tiesa, kai vaikai buvo dar tokie daugmaž ikimetinukai ar vos peržengę juos, tikrai paklausdavo ar galima (maximose, iki..). rolleyes.gif
*Varlė*
QUOTE(Patieška @ 2006 06 07, 22:15)
Niekad nekilo toks klausimas  unsure.gif Tiesą sakant kartais kyla "kodėl nedavė?" laugh.gif
Tiesa, kai vaikai buvo dar tokie daugmaž ikimetinukai ar vos peržengę juos, tikrai paklausdavo ar galima (maximose, iki..).  rolleyes.gif
*

Jo ir mano vaikui kyla klausimas kodėl nedavė mirksiukas.gif . Kartais patys paprašom, kad duotų.
sdr
ir man toks klausimas nekilo g.gif
duoda imk, neduoda prašyk biggrin.gif
krika
kai mano vaikas net nežinojo kas tas daiktas do saldainis, tai pardavėjos duodamus saldainius ( vaiko nepasekia, tai duodavo tėvams, kad perduotumėm) tiesiai kišdavau sau į kišenę. kartais sakydavau, kad ji saldainių dar nevalgo.

o dabar doh.gif vieną gauną - įsikiša į burną ir apsisukus rėkia kad dar nori saldainių - pardavėja jau duoda du blink.gif o tu pabandyk atimti.

kartais pati kokioj pardėj lenda prie kasos saldainių gauti - o ten jų nedalina biggrin.gif tai jau labai "smagu" matyti vaiko nusivylimą lotuliukas.gif
Topotuna
Man tie saldainių dalinimai prie kasų ir gi nelabai patinka. Kartą vienoje "IKI" parduotuvėje garsiai su vyru tą išsakėm kasininkei - ji atsakė, kad jai tas ir gi nepatinka, bet kitaip ji negali pasielgti, nes jei kas iš valdžios pamatys, kad ji saldainių turi, bet neduoda, tai jai nuo atlyginimo kaip baudą atskaičiuos 50 lt.
Bet aš manau, kad šią tradiciją dalinti prie kasų saldainius galėtų išgyvendinti.
Tarkim tas paklausimas "ar galima duoti jūsų vaikui saldainių" - tai kaip pačiai pasakyti "ne", kai vaikas jau akimis tuos saldainius valgo ir dar į tave pasižiūri prašančiom akim "na pasakyk, kad galima..."
Baltike
Kai mano pirmagimis buvo vos persiritęs per metukus, jis artimiausioje IKI parduotuvėje visas kasas su ištiesta rankyte praeidavo ir iš visų po saldainį susirinkdavo (visa laimė, kad parduotuvė maža, kasų vos 2-4 dirbdavo). Pačios pardavėjos komunikabilų vaiką taip prisipratino, vardu šaukdavosi.

O dabar mes saldumynų ribojimą naudojame kaip vieną iš bausmių. Tokiu atveju ir pardavėjai drąsiai sakau, kad vaikui saldainių duoti negalima. Gal atrodau ir žiauri mama, bet nei viena nebandė jų vaikui įkišti per prievartą. Tad nebūtina laukti kol paklaus, galima ir pačiai tai pasakyti.
Paja
Maniškės kartais ima, kartais ne, bet pastebėjau, kad niekada jų nevalgo, atiduoda vaikams kieme. thumbup.gif Problemos nematau: nori imi arba ne. mirksiukas.gif
Vilsen
dar kai tik pasirodė tokia mada dalinti reklaminius saldainiukus tai ir klausdavo,bet dabar taip jau nebėra.Ir aš pilnai suprantu,joms už tai kad kiekvienam vaikučiui dalintu saldainius nieks nemoka,o ir retas ačiū pasako.Dar trūksta to,kad tėvai apšauktu pardavėjas kodėl jos neatsiklausia ar galima duoti jos mažiukui saldainiu.Man gaila net į jas žiurėti,beveik visos raudonom akim sėdinčios ir beveik kas antras butinai prie kažko prisikabins...
Mano jaunėlė sesuo dirba kasininke IKI parduotuvėja tai patikėkit kiek visko prisiklausau iš pirmų lupų,o ir pati ne kartą mačiau tokių situacijų.
Aš nemanau,kad pardavėja turėtu atsiklausti,jei vaikas išmokytas iš svetimų neimti saldainių jis ir neims,o dėl mažesnių vaikučių tai manau turėtu duot mamai,o ji jau pati nuspres ar galima duoti.
Bet dabar jų jau nieks nesiūlo,pasidėjusios šonelyje ir dar jei paimsi gali kreivai pasižiurėti.Bet visai skanus tie saldainiukai ypač Maximos lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Nireglina
Maniškis iki šiol nežino, kas per dalykas tie čiulpiami saldainiai. Kai pardavėja duoda, jis paima ir laiko rankoje. Paprašau, kad atiduotų man. Be jokių ašarų taip ir padaro.
nerile
Geras, kai pamaciau tema, tai pirma mintis- pykstu kai neduoda biggrin.gif Vaikas iseina nusimines. BET: gal nereikia kelti problemos, kur jos nera: dave- gerai, nedave- neturejo, yra juk kitu dalyku, svarbesniu gyvenime. Nereik po molekule gyvenimo narpliot drinks_cheers.gif
Špoka
As tai uz tai, kad apsaukt kasininke bigsmile.gif .Juk tai lengviau, nei isauklet savo vaika, kad saldainiu neimtu bigsmile.gif
Juokauju, zinoma smile.gif Cia jau su savo vaiku tartis reiktu, arba rasyt parduotuves vadovybei- jei daugiau skundu sulauks, tai gal nebedalins ax.gif
Maniskei jeigu duoda-tai paima, bet nevalgo kazkodel.
grazina37
mano sunelis dar nezino kas per daiktas tas saldainis,abiejose prie namu parduotuvese jau ju net nesiulo nes pastovei dirba tos pacios pardavejos ir mus pazysta ,o kitose tai paklause ar valgom saldainius blush2.gif
vobla
Maniškė, jų nevalgo, bet reikalauja atsakančiai doh.gif blush2.gif Įprato gauti... taip visą šeimą saldainiais aprūpina.. jei koks badas, ar saldumynų treba- užtenka iškratyt vaiko kišenes biggrin.gif
vitaskin
Kaip tik siandien IKI dave mano kleckei-tai mandagiai leidau, jai iki duru paturet, o po to i kisene-maza kas blink.gif
laimav
as tai nuo pazystamu leidziu paimt o nuo svetimu tai paimu neleidziu valgyt paskui nezinosi o kai bus didesne paaiskinsiu kad neimtu
vytule
Mūsų būdavo atsiklausia ar galima duoti, tai pasakydavau kad ne, o buvo porą kartų , kad tiesia vaikui saldainį nepaklausus, tai trumpai pasakau "ačiū nereikia" iki šiol padėjo.
naitas
Man nekilo mintis apibarti kasininkę, kodėl ji duoda ar neduoda saldainių mano trimetukui. Kartais paklausia, ar galima, o kartais ir šiaip įbruka. Bet mažius juos mielai sudeda į pirkinių krepšį arba iš karto atiduoda man.. O mūsų tėtis tuos maxima saldainiukus tai mėgsta hihihi.gif hihihi.gif
Vaiką reikia auklėti, bet namuose.. Mes dar nekalbėjom dovanų ėmimo iš svetimų klausimu, bet kažkaip viskas einasi gerai, kol kas..
#Mia#
Maniskes irgi pripratusios gauti, o vakar visai buvo: stovim prie kasos ir maziuke tai is vienos puses prieina, tai is kitos, o pardaveja jos nepastebi. Tai ji isisdrasino ir paklause:
- Teta, o kam tuos laikai?
Aisku, teta susiprato biggrin.gif
Adile
Musu mazius (1,6m) nelabai zino kas per daigtas tie saldainiai... o prie kasu jam labiau rupi prezervatyvu pakeliai (nes kai laikai gleby, juos lengviausia gali pasiekti rankyte lotuliukas.gif ). Kai pasiulo (ar pamatom, kad jau ima ir duos) saldainiukus, paprasciausia pasakom, kad aciu, bet musu vaikiukas dar tokiu nevalgo, arba, kad mes blogieciai tevai ir vaikui neduodam, nes gailim... dazniausia pardaveja nusisypso ir padeda atgal, pora kartu teciui dave lotuliukas.gif atseit vyrai, kaip vaikai. Tetis, matyt pritare, nes paeme ir labai patenkintas liko ax.gif blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O bartis nematau jokio reikalo. Ju reikalas pasiulyt, o tevu, manyciau, nusprest duot vaikams ar ne. Su maziukais vaikais galima "pagudraut", o su didesniais - susitart mirksiukas.gif
Rigedora
QUOTE(nerile @ 2006 06 08, 14:29)
Geras, kai pamaciau tema, tai pirma mintis- pykstu kai neduoda biggrin.gif Vaikas iseina nusimines. BET: gal nereikia kelti problemos, kur jos nera: dave- gerai, nedave- neturejo, yra juk kitu dalyku, svarbesniu gyvenime. Nereik po molekule gyvenimo narpliot drinks_cheers.gif
*

va va nerile, ir aš apšalau paskaičius... blink.gif nu nerandat bobos prie ko prikibt gyvenime... doh.gif net ir tokiam mažmožyje problemą randat... Vaikus auklėkit, kad nepultų ryt viską vidury parduotuvės ar lauke, o ne ant pardavėjų pykit... O jei vaikai išlepinti iki negaliu, tai kuom ta pardavėja kalta??? kad jai liepta duot ir duoda? gi saldainį, o ne cigaretę mirksiukas.gif o dėl to kad neimt iš svetimų-tai parduotuvėj gi šalia jums esant paduoda-o toliau jau jūsų problema-galima iš anksto su vaiku tartis, jei jau neduodat saldainių iš vis...
Isila
QUOTE(ausand @ 2006 08 21, 19:03)
Vienoj parduotuvėj kasininkė davė saldainių dukrytei kai jai buvo 6 mėn.  lotuliukas.gif
*

mano pipirui irgi vakar siūlė, bet jis taip gražiai su ja bendravo, matyt, norėjo vaiką nudžiugint. Tiesa, pirma manęs pakalusė. tai pasakiau, kad neduotų, nes vaiaks nežino, ką su tuo daiktų reiks daryti lotuliukas.gif
ader
Kartais ir mano maziui uzeina baisus noras tu saldainiu, ziuri gailestingom akim i kasininke ir laukia kol jam duos saldaini. Kai mazesnis budavo baisiai dziaugdavosi ju gaves, bet dazniausiai net neisvyniodavo, palaikydavo rankoj ir ismesdavo. kelis kartus suvalge.
Kartais pasakau kasininkei kad neduotu saldainiu, o vaikui pasakau, kad dantukus skaudes. Kazkaip nukreipiu kalba kitur ir nebereikia tu saldainiu.
O dabar dazniausiai isviso palieku zaidimu kambaryje ir pasiimu is ten kai jau uz prekes buna sumoketa. Tuomet nekyla jokiu pagundu, nereikia ciulpinuku, tik taku, sokoladuku.
Kartais mane labiau nei tie kasu saldainiai, nervuoja stelazai prie kasu, su kramtoskem ir saldainiais, va cia jau zodis ne skamba ypatingai daznai smile.gif
mutantė
mamos iki triju metu ciulpiamu saldainiui vaikui negalima, nes gali pasprinkti ir be to kramtant dantukai genda, aš tai labai nepatenkinta kai mano dukrytei jau nuo metuku pradejo tuos saldainius duoti ir daznai dar visa sauja, mano vaikui butina visus pradeti paciulpti ir tada po rankas tie saldainiai pas ji eina, kol rankos tampa labai lipnios ir ji pradeda nervuotis. doh.gif
Aš net laiska maxima.lt rasiau kad neduotu vaikams iki 3 metu saldainių, bet per niek tie mano geri ketinimai, nors gal aš biški ir perdedu blush2.gif
ziza
Aš apie tuos saldainius niekad nesusimasčiau-gerai tai ar blogai... Jei duoda, tai dukra niekad neatsisako, visada apsidžiaugia gavusi, o dėl dantų, tai taip stipriai saldainių neignoruoju ir pati. Tik liepiu jų nekramtyti, o sučiulpti.
Karinga
Mums vienoj parduotuvej duoda saldaini ant pagaliuko, o mums nera dar net 1.5metuku verysad.gif Pardaveja istraukia saldaini, o as tik pamatau, iskarto saukiu kad mes nevalgom schmoll.gif Bet, pamacius mano dukryte saldaini, iskarto tiesia rankyte. Ir ne todel, kad zino, kad cia skanu, (ji tik du kartus valge saldaini), kaip nepaimsi, jai kazkokia teta kazka duoda lotuliukas.gif
Gerai, kad mes toj parduotuvej labai retai prekinames thumbup.gif O prekybos centruose net nepasiulo thumbup.gif thumbup.gif
Eclair
Man tai ziauriai nepatinka saldainiu dalijimas schmoll.gif , nors jau savo parduotuveje tai mane pazysta tai neduoda saldainiu smile.gif . O kitose prekybos centruose tik ir persa ne po viena o saujom, uzknisa doh.gif , bet paguoda dar yra maniske ju nevalgo, bet uztat praso kad duotu!
gagrate
Nu ,bet kas per mada uzejo,tas saldainiu dalinimas mane irgi erzina,rado kuom pradziuginti vaikus,geriau kokius zailsliukus dalintu ar seip kokius niekucius.mes net nevalgom tokiu,metam i siukslyna.Kazkodel ant visu zaislu aiskiai uzrasyta ,kad iki treju metu zaislas vaikui netinka,yra smulkiu detaliu,o pardavejos visiems maziams kisa ledinukus neziurint amziaus.Pardavejos aisku cia nekaltos,cia prekybos centrai jau nuo mazens bando musu vaikus prisivylioti,juk jie potencialus pirkejai biggrin.gif
merepopins
Pritariu Gagrate drinks_cheers.gif Prekybos centrai tais saldainiukais mūsų vaikams kaip kokiems šuniukams sąlyginį refleksą bando išugdyti -- užeik į parduotuvę,l gausi skanėstą. schmoll.gif Maniškis irgi tų saldainių gauna, nors nelabai valgo, tačiau vis tiek prie kasų jau ir laukia, kada duos. Tai aš dažniausiai pardavėjai dar "nesusimylėjus" jų paduoti, pasakau, kad mums saldainiukų nereikia...
Laisvė
QUOTE(persefone @ 2006 06 07, 22:11)
Tipiška situacija. Parduotuvėje prie kasos pardavėja " įteikia " Jūsų vaikui saldainių. Atrodo, kas čia tokio, maloni smulkmena ir tiek. Jūsų manymu, ar neturėtų pardavėja prieš ką nors duodama Jūsų vaikui atsiklausti Jūsų leidimo? Ar Jūs ramiai į tai reaguojate?
*

Žiūriu į tokias "pasiūlas" visai ramiai, nes labai anksti išmokiau mergučę nieko neimti iš nepažįstamų. Tad ji visose parduotuvėse vaišinama visai ramiai atsako: "Ačiū, nenoriu". Beje, net kai mano draugės ją vaišina, ji pirmiausia akimis laukia mano pritarimo. Papratimas - antras prigimimas.
Jolva
QUOTE(Laisvė @ 2006 09 03, 21:04)
Žiūriu į tokias "pasiūlas" visai ramiai, nes labai anksti išmokiau mergučę nieko neimti iš nepažįstamų. Tad ji visose parduotuvėse vaišinama visai ramiai atsako: "Ačiū, nenoriu". Beje, net kai mano draugės ją vaišina, ji pirmiausia akimis laukia mano pritarimo. Papratimas - antras prigimimas.
*

Kai mano pirmagimis buvo mažesnis, aš prie kasos pati pardavėjai užbėgdavau už akių ir pasakydavau , kad mes saldainių nevalgome. Vėliau - tikrai buvo tarpas, kai sūnus laukdavo ir nusimindavo jei neduodavo. Dabar - jam jau vienodai, atsirado kiti poreikiai (išaugo).
Mane labiau piktina MacDOnaldas. maistas šlamštas, žaislai - geri sąlyginai ir tik mažesniems (3-4m.), o vaikus vistiek traukia. Nors tas žaisliukas reikalingas būna tik iki kol grįžta namo... schmoll.gif
knielita
Kai Sarunas buvo mazesnis beveik is kiekvienos kasininkes sulaukdavom klausimo ar galima jam duoti saldainiu. Dabar reta kuri ju neduoda, bet mums jie nelabai maiso. Nors vaikas ir mazai ju valgo, bet jam malonu ju gauti.
O kas liecia kasininkes tai jos visiskai nekaltos, joms liepta tuos saldainius dalinti kaip ir sveikintis su kiekvienu. Pamenu kai apsipirkinejom ir tarp kasininkiu surmulys kilo, kad reikia sveikintis, nes jau tikrina blink.gif ir bauduoja jei aptinka kad nesisveikini doh.gif
LUNARIA
anksciau kazkaip mus Maximoje (na ten dazniausiai apsiperkam) paklausdavo-galima vaikui?...O dabar -jei neduoda,tai vaikas pats kysa ranka ir bando pasiekt kuo daugiau saldainiu lotuliukas.gif kai duoda-na paima,na palaiko pora min,po to isspjauna,o likusius (jei nevienas saldainis) mamai atiduoda tongue.gif o man jau iki ausu tu saldainiu,tai kita karta,kai pamatom kad nori pasiulyt,sakom-aciu,ne reikia ax.gif nes nebus tiesiog kam ju valgyt.... thumbup.gif
madlena
na o pas mus anyksciuose maximoj tai reta kuri pasiulo aisku manajai dar tas klausimas neaktualus bet maciau ne karta kaip kitiems vaikams ju neduoda o kaip vaikai papraso patys kai kurios taip pasiziuri.....o va "pacanai"naglai prieina ir pasiima ....
Guosta
Ziuriu-vienos piktinasi,kitos dziaugiasi tuo saldainiu dalijimu.O kaip kasininkei atspeti tevu nuomone? g.gif O man,tai patinka thumbup.gif !Tik gaila,kad retokai duoda...Gal dar reikia paaugti biggrin.gif ...Mano mazius dar nesupranta,kad ten skanus daiktas,bet jam labai patinka juos lukstenti.Kai nusibosta,paprasciausiai juos ismeta biggrin.gif .Jei buciau pries saldainius,tai ir pasakyciau iskart,kad neduotu protest.gif .Yra gyvenime ir didesniu problemu... biggrin.gif
vilmic
QUOTE(persefone @ 2006 06 07, 22:11)
*

Davė pardavėja kažkada mūsų vaikui saldainį. Jis tada dar čiulpiamų nevalgė, bet, kadangi turėjo,užsimanė to saldainio unsure.gif
Išvyniojom... o jis tik įsidėjo į burnytę ir... paspringo verysad.gif
Teko truputį už kojų prie kasų pakratyti blink.gif
Visiem didelė pramoga buvo, nes nesuprato, kad čia pirmoji pagalba gun_bandana.gif
Manau, geriau, kad atsiklaustų g.gif
dinka
As irgi pries saldainiu dalinima doh.gif Gerai jei vaikas jau pakankamai protingas, kad butu galima su juo susitarti. O kai metinukui parodo saldaini ar dar blogiau ikisa i rankas einant pro kasa (esme ne saldainyje, o kad kazkoks idomus daiktas), sakai aciu ne ar bandai atimti, o tas jau pamates zviegia nori to saldainio, tada viena ranka metai prekes i maisa, kita ranka bandai pasodinti vaika besivercianti is vezimo atsiimti savo saldainio, o i nugara kvepuoja nepatenkintas sekantis pirkejas ko cia taip ilgai krapstaisi , moteriske su vaiku nesusitvarko mol doh.gif Todel dabar svarbiausia uzduotis prie kasos - laiku pastebeti besitiesiancia prie saldainiu pardavejos ranka lotuliukas.gif nes paklausia, ar galima, tikrai viena karta is desimties.
Migle
didziausia beda ta kad mes labai ziurim kaip kiti i mus paziures - elkites taip kaip visada ir nebus problemu. Ir dar - jei zinote kad bus kaprizu, susitarkite su vaiku is anksto kaip darysite.

Negaliu sakyti kad baisiai nusimenu kai pasiulo saldaini, nors mano vaikas ir labai alergiskas visokiems tokiems saldainiukams. Tiesiog nedarau dideliu stresu ir problemu jei mus toki paduoda. Visada pasakau aciu ir Lukui liepiu padekoti tetai, o jei bunam dar nevalge tai sutariam, kad ji suciulpsim po valgio. Tada ramiausiai isidedam i kisene ir po vakarienes VISADA primenu kad jo dar laukia saldainiukas (jei buna netycia uzmirses). Kodel taip darau? Nes kai istesi vaikui duota pazada ir jis tavimi pradeda tiketi, tuomet parduotuvese ir prie kasu neturi jokiu kaprizu... Tik oi kaip reikia galvoti ka zadi:)))
Isvengti saldainiu padeda dar vienas susitarimas su vaiku - kad perkame parduotuveje tik viena jam skanu daikta. Aisku padedu issirinkti, kad butu sveikas ir nealergiskas produktas, taciau kartais pasiima kad ir Kinderi. Tuomet kai pardaveja duoda dar ir saldaini, Lukui primenu kad imame tik VIENA daikta ir prasau pasirinkti: arba pvz tas skanus daiktas arba tas saldainukas. Spekit kas laimi:)

Ir siaip - maziau kreipkit ka zmones pasakys. Vaikai labai gerai jaucia kai mamos staiga pasidaro nebe mamos. As ir namie prasau vaiko kantriai palaukti kol kalbu rimtai telefonu ar kai vairuoju masina ir nukrenta zaisliukas. Taip prie kasos kartais tenka vaika paprasyti kantriai palaukti, taciau dazniau padeda kokiu nors idomiu darbu sugalvojimas - pvz. nustumti vezimeli i vieta kol as kraunu daiktus; padeti krauti prekes i maseli ir t.t. Mazesniam pripusdavau paprasta maiseli ir duodavau braskinti, svarbu nesureiksminti to saldainio davimo ir elgtis taip kaip visada - pvz taip kaip elgiates kai ateina i svecius geri draugai ir atnesa vaikui saldainiu:)
indregu
QUOTE(Guosta @ 2006 10 14, 14:45)
Ziuriu-vienos piktinasi,kitos dziaugiasi tuo saldainiu dalijimu.O kaip kasininkei atspeti tevu nuomone?
*

Mano tvirtu isitikinimu pardaveja PRIVALO atsiklausti ar galima vaika pavaisinti saldainiu ar ne. Idomu ar ta pardaveja bent jau atsiprase mamos, kai tas vaikiukas paspringo sita bonbonke?
O ar jus pagalvojote kokia esme sito saldainiu dalinimo? As tai manau, kad taip jie vilioja pirkejus i savo parduotuves per vaikus, tipo vaikai prasys eiti butent i ta o ne kita parduotuve, uztai kad ten gaus saldainiuka. As tai giliai abejoju, nes mano vaikams labiau rupi zaidimu kambarys (kurio labai gaila, kad nebera Akropolyje). O kai pardaveja tiesia ranka prie situ saldainiu, as irgi is karto rekiu, kad nereikia !!!!!!!!!!!! mad.gif
grazina37
paskaicius temoje apie saldumynus susidariau nuomone kad mamos vaikucius saldumynais [lepina]dar ne metu neturinciu ,jei vaikas zino kas tai per daiktas reiske jam namie duoda ,mano mazius dar nera jo ragaves ir kai parduotuveje jam duoda jis paduoda man nes nezino ka su juo daryti,ir pardavejos nekaltos joms yra duotas toks nurodymas, ir jos turi ji vykdyti ,tai manau reikia del tokiu problemu pykti ant valdzios :ohdar nemaciau kad kuri pardaveja ta saldaini duodama isimtu is popieriuko ir duotu vaikui ,negi nematot ka vaikas daro ,jei jo negalima tai manau galima pasakyti kad mazius dar nevalgo arba galima pacei pasiimti ta saldaini g.gif
Jurlin
MAN TAI PATINKA, KAD SALDAINIUS DALINA, TAI NORS MAN JU NETENKA PIRKTI- PAKANKA TIEK KIEK RETKARCIAIS KASININKES DUODA. thumbup.gif
Ašura
QUOTE(Jurlin @ 2006 11 11, 00:00)
MAN TAI PATINKA, KAD SALDAINIUS DALINA, TAI NORS MAN JU NETENKA PIRKTI- PAKANKA TIEK KIEK RETKARCIAIS KASININKES DUODA.  thumbup.gif
*

Patinka, tai patinka, o maniškis tokių nevalgo, paėmęs kiša man į striukės kišenę, tai kur ranką kiši ten sadainiai, o aš čiulpinukų ir gi nemėgstu. Nėra ten laiko ir noro aiškintis prie kasų duoda imam, neduoda, neprašom. O ir pardavėjų labai įvairių yra. Vienos duoda tiesiog taip, kitos atsiklausia, ar galima mano vaikui saldainių duoti, kitos pamiršta pasiūlyt, nors ir guli po ranka.
Deisi
na ir problemos pas mus čia susidarė - davė ar nedavė vaikui saldainį...
o ar jūs bent viena įsivaizduojate, ką reiškia pačiai kasininkei duoti arba neduoti tą saldainį? vieną rytą atėjus į darbą išgirsti, kad duotas nurodymas dalinti po vieną saldainį vienam vaikui įduodant jį sava ranka, kitą dieną - ištiesti sladaininę ir pasakyti, kad galima imti tik vieną saldainį, dar kitą - paklausti pirmiausia suaugusiųjų ar galima pasiūlyti, dar kitą - nedalinti visai, dar kitą - padėti saldaininę prie atsiskaitymo padėkliuko ir saugoti, kad neduokdieve paims suaugęs saldainiuką, o dar kitą - pakabina apsauginius tave stebėti kiek tu davei ar nedavei saldainių...toks jausmas, kad nei vienos nėra nei kasininkės, nei pamainos viršininkės, nei administratorės, nei apsauginės. net pikta pasidarė
nes
Pastebejau, kad dabar jau daznai kasininkes atsiklausia, ar gali duoti saldaini.......... Turbut yra pakliuvusios i nemalonias situacijas su tevais ar vaikais. cool.gif
ingridatam
nu kasininke duoda - tai vaikas paima.....bet veliau as is jo paimu smile.gif
rutast
QUOTE(ingridatam @ 2006 11 16, 00:38)
nu kasininke duoda - tai vaikas paima.....bet veliau as is jo paimu smile.gif
*

Kai buvo mažesni ir aš paimdavau, bet dabar nebeatiduoda.
Retais atvejais pardavėjos atsiklausia, ar galima duoti saldainį.
Wildberry
Maniske mazike tai ,jai aisku dar neduoda tu saldainiu smile.gif
Bet teko matyti tokia situacija,mama su vaiku priejo prie kasos,o vaikas taip nemandagei sako kasininkei-duok saldainiu.Ji istiese pintinele,tas dviem saujom susizere ir i kisenes,net nepadekojo.Nu,sakes ,nemandagumas vaiku bigsmile.gif Kaip taip neisaukleja mega_shok.gif
Rasakila
o man Kaune bazej buvo kiek kitaip...Situacija:
vaikas beveik pusantrų. pirkom batukus. o pardavėja dar matuojantis kiša bonbonkes - ar galima? Aišku, galima, kai tas saldainis jau vaiko rankose - neatimsi žaislo juk...Išlupau, daviau perkandus mažą gabaliuką...
laimingai nusipirkę batukus išeinam iš kioskiuko, o čia jau kita pardavėja - oij, duosiu saldainiuką.
Aš saakau nereikia, mes nevalgom. Vaikas jau bėga iš paskos pasiimti saldainiuko....0 pardavėja - vaikams reikia saldainių - suprask, kaip vitaminų....
tai taip mano mažius susipažino kas yra čiulpiniai saldainiai - o iki to laiko jų nematė neregėjo ir negavo....
Liūdna cool.gif
Velniukė
Na mano mazajam ar galima duoti visasada atsiklausia ax.gif O dukra paima,bet bambonkiu ji nevalgo schmoll.gif
dute_a
as pati dirbu pardaveja ir zinokit kartais kai daug zmoniu tai net ir pamirsti paklausti ar galima, o kartais pasako negalima o vaikas ima rekti noriuuu, o kartais pamirsti paduoti tai vaikai priprate sako kodel teta saldainiu neduoda? o kartais mamos sako kad i tokia parduotuve eina tik todel kad cia gauna saldainiu( vaikas rekia einam cia duos saldainiu) vat taip va 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.